ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πνοή Θεού: Δημιουργία ή Δημιουργική Αντιγραφή? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πνοή Θεού: Δημιουργία ή Δημιουργική Αντιγραφή? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

kostakis30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
kostakisΜέλος
20/01/2010, 14:35:04
Καλησπέρα σε όλους

Αγαπητέ alex22

quote:
Κύριε Κώστα

Ε, όχι και κύριε...

quote:
λατρεύτε... εννοείται... αναζητάτε

Αν θέλεις να κάνουμε τη συζήτηση τόσο "σοβαροφανή", γιατί αισθάνεσαι ότι σε αποπήρα προηγουμένως, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Δεν αποπαίρνω ανθρώπους, αντιδρώ σε θέσεις που με αφορούν άμεσα ή έμμεσα. Πάντως θα προτιμούσα να μην το γυρίσουμε σε πληθυντικό, δε διεκδικώ τέτοιου τύπου "σεβασμό". Πάντως, είναι επιλογή σου...

quote:
είπα οτι γενικά οι άθεοι απορίπτουν το πνευματικό και δέχονται μόνο το υλικό

Οι άθεοι δεν απορρίπτουν το πνευματικό, όχι όλοι τουλάχιστον. Απλά δεν ταυτίζουν το πνεύμα με το Θεό, αλλά βρίσκουν την πνευματικότητα σε άλλα επίπεδα, προσωπικά είμαι αφενός φυσιολάτρης, αφετέρου εμπιστεύομαι πολύ τον ΑΝΘΡΩΠΟ (αν και δεν τον βλέπω και πολύ γύρω μου).
Το υλικό με την έννοια που δίνεται εδώ προφανώς αφορά στο χρήμα. Είναι κρίμα να εξισώνουμε την άρνηση του Θεού με την θέωση του χρήματος : δε διαφωνώ ότι αυτό ενυπάρχει σε κάποιους άθεους, αλλά το ίδιο - ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ - ενυπάρχει και σε δήθεν ένθεους. Η λατρεία του χρήματος είναι ευρύτερη αρρώστια στις μέρες μας.

quote:
Δέν καταλαβαίνω τί εννοείται όταν λέτε οτι ώς άθεος αναζητάτε άλλους οδούς και μεθοδολογίες,γιατί εγώ δέν βλέπω τίποτα άλλο απο το υπάρχει ή δεν υπάρχει κάτι.

Για μένα δεν υπάρχει Θεός με την έννοια και τον ορισμό που του δίνουν οι θρησκείες. Στην πραγματικότητα δεν αναγνωρίζω ανώτερη ύπαρξη εν γένει. Αυτό είναι καθαρά προσωπική αντίληψη και δε μέμφομαι οποιαδήποτε διαφορετική - αντίθετη άποψη. Όμως... εξανίσταμαι όταν κατηγορείται η αθεϊα ως στάση ζωής και εξισώνεται με τον υλισμό.

quote:
Όλα τα άλλα είναι της φαντασίας.Γνώμη μου.

Σεβαστή. Δεν μπορώ να αντικρούσω την πίστη σου. Μπορώ να αντικρούσω την εντύπωση που έχεις για κάποια διαφορετική "πίστη" ή θεωρία, αν αυτή είναι κτήμα ή/και πεποίθησή μου. Θα ήθελα όμως να μου πεις πως προσεγγίζεις το πνεύμα μέσω της θρησκείας σου. Για μένα θα ήταν μάλλον πλέον θετικό ένα τέτοιο άνοιγμα των δικών σου απόψεων, παρά μία έκφραση για κάποια άλλη άποψη.
Να είσαι καλά. Σου επαναλαμβάνω ότι η αντίθεσή μας δεν είναι προσωπική, αλλά ιδεολογική. Όταν λέω "επί προσωπικού" εννοώ να συζητήσουμε για τους εαυτούς μας και όχι για ευρύτερες ομάδες.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

20/01/2010, 14:49:10
quote:

quote:
Το ότι δε δέχομαι τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ έννοια - προσωποποίηση της πνευματικότητας, δε σημαίνει ότι απορρίπτω την πνευματικότητα εν γένει. Απλά αναζητώ το πνευματικό σε άλλες οδούς και με άλλη μεθοδολογία, όπως πιστεύω κάνουν και αρκετοί άθεοι.
Αλήθεια, έχεις καμία ένδειξη ότι ως άθεος λατρεύω την ύλη; ή μήπως έχω εγώ καμία απόδειξη για το τι λατρεύεις εσύ ως ένθεος; θα ήθελες να το αναπτύξουμε επί προσωπικού; ας το αφήσουμε καλύτερα...

Κύριε Κώστα,δέν είπα οτι λατρεύτε την ύλη,είπα οτι γενικά οι άθεοι απορίπτουν το πνευματικό και δέχονται μόνο το υλικό,η λέξη λατρεύω είναι πολύ βαριά.Παντως ναί,θα ήθελα να το αναπτύξουμε επι προσωπικού.Δέν καταλαβαίνω τί εννοείται όταν λέτε οτι ώς άθεος αναζητάτε άλλους οδούς και μεθοδολογίες,γιατί εγώ δέν βλέπω τίποτα άλλο απο το υπάρχει ή δεν υπάρχει κάτι.Όλα τα άλλα είναι της φαντασίας.Γνώμη μου.

Στο ενδιάμεσο του έν-θεου και του ά-θεου...υπάρχει και ο αγνωστικιστής και ο οποίος δεν απορρίπτει , ούτε το ένα και ούτε το άλλο...απλά το διερευνά !

Ανάμεσα στις αποχρώσεις του άσπρου - μαύρου υπάρχουν αμέτρητες αποχρώσεις υπάρχει και το ενδιάμεσο αλλα και το παρα-πλήσιο!

Δεν ειναι άπρο - μαύρο η ζωή φίλε μου...δεν είναι!

soul

20/01/2010, 15:10:59
quote:
Για μένα δεν υπάρχει Θεός με την έννοια και τον ορισμό που του δίνουν οι θρησκείες. Στην πραγματικότητα δεν αναγνωρίζω ανώτερη ύπαρξη εν γένει. Αυτό είναι καθαρά προσωπική αντίληψη και δε μέμφομαι οποιαδήποτε διαφορετική - αντίθετη άποψη. Όμως... εξανίσταμαι όταν κατηγορείται η αθεϊα ως στάση ζωής και εξισώνεται με τον υλισμό.

Ούτε εγώ δέχομαι τον θεό όπως μας τον παρουσιάζουν οι θρησκείες,είναι κάπως γελοίο.Εγώ δέχομαι τον θεό ώς μια εννιαία δύναμη που δημιουργεί τα πάντα και είναι μέσα σε όλους μας,αρα εμείς αποτελούμε μέρος αυτής της δύναμη.

quote:
Θα ήθελα όμως να μου πεις πως προσεγγίζεις το πνεύμα μέσω της θρησκείας σου

Βασικά είμαι άθρησκος.Το πνεύμα το αντιλαμβάνομαι ώς ένα σώμα που υπάρχει σε ανώτερη διάσταση.Υπάρχουν ανώτερες διαστάσεις και ανώτερα σώματα στον άνθρωπο.Αυτό για μένα είναι αλήθεια,όχι βέβαια για σάς αλλά ο καθένας μπορεί να έχει εμπειρίες που θα του το αποδείξουν.Όμως για κάτι τέτοιο χρειάζονται θυσίες και αληθινή θέληση να γνωρίσεις τον εσώτερο εαυτό σου.

Στην τελική είναι απλώς θέμα διαλογισμού,ο διαλογισμός σε οδηγεί εκεί που θέλεις.Ο συστηματικός διαλογισμός μπορεί να σου δώσει πραγματικές αποδήξεις,κανένας άλλος.Αυτός είναι και ο λόγος που κανένας δέν πείθεται όταν του μιλάμε για ανώτερες διαστάσεις και το πραγματικό δυναμικό του ανθρώπου.

Δηλαδή αντιλαμβάνομαι το πνεύμα ώς κάτι το υπαρκτό κάτι που μπορούμε να το αγγίξουμε να το βιώσουμε.Μια υπερνοημοσήνη.

Κατα κάποιο τρόπο η δική μου "θρησκεία" είναι η τεχνογνωσία των σωμάτων του ανθρώπου,η κευλόντια επιστήμη.

Edited by - alex22 on 20/01/2010 15:13:14

20/01/2010, 15:17:52
quote:
Στο ενδιάμεσο του έν-θεου και του ά-θεου...υπάρχει και ο αγνωστικιστής και ο οποίος δεν απορρίπτει , ούτε το ένα και ούτε το άλλο...απλά το διερευνά !

Ανάμεσα στις αποχρώσεις του άσπρου - μαύρου υπάρχουν αμέτρητες αποχρώσεις υπάρχει και το ενδιάμεσο αλλα και το παρα-πλήσιο!

Δεν ειναι άπρο - μαύρο η ζωή φίλε μου...δεν είναι!

Μακάρι να ήταν όλοι έτσι,αγνωστικιστές μέχρι την απόδειξη.Εδώ είναι όμως το πρόβλη,η απόδειξη.Την απόδειξη την βρίσκεις μόνος σου με πολλούς κόπους και θυσίες.Δέν είναι μόνο το "δέν υπάρχει αυτό επειδή δέν το βλέπω,άρα τέλος".

mimosaΜέλος
20/01/2010, 16:29:59
Περίμενε μερικά χρόνια ακόμα Άλεξ, πριν βγάλεις συμπέρασμα... είναι λίγο νωρίς δεν νομίζεις;
geostatΜέλος
20/01/2010, 19:35:31
Μα καλα δε βαρεθηκατε τον κοσμο του 1-2 εν δυο;
μα ακριβως σε ενα κοσμο ασπρο μαυρο ανοιξιατικε,
ο μονος λουπου που θυμαμαι απο τα γηπεδα πηγε φυλακη!
20/01/2010, 21:06:54
quote:

Μα καλα δε βαρεθηκατε τον κοσμο του 1-2 εν δυο;
μα ακριβως σε ενα κοσμο ασπρο μαυρο ανοιξιατικε,
ο μονος λουπου που θυμαμαι απο τα γηπεδα πηγε φυλακη!

Για να είμαι ειλικρινής δεν το κατάλαβα το μηνυμά σου geostat...

soul

makforΜέλος
21/01/2010, 09:34:53
Πολλα θεματα πεσαν στο "τραπεζι" και ολα εχουν ενδιαφερον ...

περι "γυναικας-αντρα" ή ποιο σωστα "θυληκο αρσενικο" , δεν ξερω τι ξερει ο καθενας , πως μεγαλωσε, τι βιωματα ειχε κτλπ , το προβλημα μας ξεκιναει απο την ιδια κοινωνια και τι μυνηματα μας στελνει , σε εμας μενει να ΔΟΥΜΕ με τα δικα μας ματια και να κρινουμε ή να αποφασισουμε ... η γυναικα ειναι ή οχι ΑΝΘΡΩΠΟΣ ? τι ειναι αυτο που την κανει καλυτερη ή χειροτερη ? τι ειναι αυτο που την κανει να ειναι "σκλαβα" ενος αντρακλα ??? για σκεφτητε λιγο ...
για μενα ΑΝΤΡΑΣ = ΓΥΝΑΙΚΑ (ισοτητα αρα και απο τις δυο πλευρες το ιδιο) ΑΛΛΑ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ολοι μας ειμαστε διαφορετικοι , με τις αναγκες μας τα θελω μας και παει λεγοντας χωρις αυτα να κανουν καποιον ανωτερο ή κατωτερο , καλυτερο ή χειροτερο το προβλημα ειναι ομως οτι δεν εχουμε μαθει τον σεβασμο προς τον ΑΝΘΡΩΠΟ !!!! αραγε αυτα που σκεφτομαστε για την γκομενα μπορουμε να δεχτουμε οτι τα σκεφτεται καποιος για την μανα μας ? ή την αδερφη μας ? ή την γιαγια μας ? (σκεφτεται το λιγο, συγκρινεται τις σκεψεις σας για εναν ερωτα σας ή για μια προκλιτικη γυναικα που περνα απο μπροστα σας ...) ... και ας κρατησω το ΘΕΛΩ που μαρεσει

ΣΕΞ και χρημα , ειναι ή οχι και τα δυο ΘΕΛΩ ? (αναρωτηθηκε ποτε κανεις τι ειναι το ΘΕΛΩ και κατα ποσο μπορω να το ΥΠΟΤΑΞΩ? ) στις γυναικες λιγοτερο (λογω της φυσης τους ) στους αντρες περισσοτερο (ναι εχω και δικαιολογια χαχα τα γονιδια μας , γονιδιακο το θεμα λεει η επιστημη) , και οσο "αισχρο" ακουγεται ισως ως λεξη (υπαρχει αισχρη λεξη? ειναι δυαντο αυτο? αισχρο το κανουμε εμεις οχι η λεξη .... και οκ ο ερωτας ειναι αλλο πραγμα και απαιτει συναισθημα κατα την αποψη μου ή εστω τον διαχωρισμο που κανω εγω) ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΑΞΗ την οποια αντι να την λατρεψουμε την περιστοιχιζουμε με χιλιαδες ταμπου και προκαταληψεις (ΚΑΠΟΤΕ ομως το λατρευαν και θεωρω οτι ζουσαν σε αρμονια με την φυση και τον εαυτο τους , ισως ηταν και καλυτεροι ανθρωποι) ... ποιος μιλαει στα παιδια απο τα 5 τους για το σεξ? κανεις , ποιος εξηγησει σε εναν 13 χρονο τι ειναι αυτο που κανει στο μπανιο ή στο κρεβατι του και του αρεσει? ελαχιστοι ποιος πατερας εξηγη στην κορη του τη ειναι το πεος ???? ααα ??? και τι το κακο θα ειχε να της το εξηγησει ??? ... αλλα μη το παω μακρυα , το ζητουμενο ειναι οτι εχουμε αφορισει κατι που θα επρεπε να αγαπαμε και να το θεωρουμε ΦΥΣΙΚΟ !!! ποιος γνωριζει τι πραγματικα ειναι αυτη η πραξη το ΣΕΞ ? και ποιος αντιλαμβανεται αυτη την ευχαριστηση που νιωθει και να την εξηγηση στα παιδια του ως μια φυσικη πραξη και φυσικη αναγκη ??? και οταν αφοριζεις την ιδια σου την φυση ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ , ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ κτλπ

φανταζομαι ολοι θελουμε να εχουμε ενα σπιτι , ενα αυτοκινητο , ομορφα ρουχα ... ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΙ ... γιατι? εαν ειμαι κατα του χρηματος (δεν λεω οτι αποτελει κατι καλο , λεω οτι αποτελει αναγκαιο κακο λογω της κοινωνια μας) πρεπει να παψω να ΘΕΛΩ , εφοσον στην κοινωνια που ζουμε δεν μπορω να αγορασω ενα σπιτι απλα δειχνοντας σε καποιον την δουλεια μου ή τις γνωσεις μου ή το φιλοτιμο και την εργατικοτητα μου ... αλλα χρειαζομαι χρημα ... εαν αφορισω το χρημα πρεπει να περιορισω τα ΘΕΛΩ ΜΟΥ ... το κανει κανεις αυτο ? πρεπει να ζησουμε με το χρημα και πρεπει να το αποδεχτουμε ( οπως πρεπει να αποδεχτουμε και το σεξ αλλα και πολλα αλλα) τωρα το γιατι και πως διαφθειρει αποτελει μεγα θεμα αλλα αυτο που εχω να πω ειναι το εξης , ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ή ο ανθρωπος ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΤΑΙ ? πως μπορει ενα αντικειμενο να διαφθειρει? πως μπορει ενα προιον καποιου να διαφθειρε τον κατασκευαστη του ?? απλα δεν μπορει ... αρα μη το ριχνουμε στο χρημα ή στο σεξ ... ας το ριξουμε στον ιδιος μας τον εαυτο και ας φροντισουμε οτι κανουμε να ειναι σε αρμονια με εμας και την φυση ...

αραγε εψαξε κανεις να βρει πως που γιατι εμφανιστηκε το χρημα και τι χρηση ειχε στην συνεχεια ? εψαξε κανεις να βρει το σεξ και απο ποθεν ερχετε και ποιος ο ρολος του ? τα κοριτσια λεγοντας ιεροδουλες και δεν ηταν τιποτα το ατιμωτικο ... αντιθετα μαλιστα !!!

για να μιλησουμε για χρημα και σεξ πρεπει να τα καταναοησουμε πρωτα και πριν κατανοησουμα αυτα , πρεπει να εχουμε κατανοηση τον ανθρωπο ... και πριν καλα καλα καταλαβουμε τον ανθρωπο αρχιζουμε να κρινουμε ,να βαζουμε ταμπελες , να βριζουμε και να κοροϊδευουμε ...

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

21/01/2010, 10:03:36
quote:
πως μπορει ενα αντικειμενο να διαφθειρει? πως μπορει ενα προιον καποιου να διαφθειρε τον κατασκευαστη του ?? απλα δεν μπορει ... αρα μη το ριχνουμε στο χρημα ή στο σεξ ... ας το ριξουμε στον ιδιος μας τον εαυτο και ας φροντισουμε οτι κανουμε να ειναι σε αρμονια με εμας και την φυση ...

Μακφορ,κανείς δέν δίχνει το φταίξιμο στα αντικείμενα.Εμείς οι ίδιοι φταίμε άν το παρακάνουμε,κανείς άλλος.

Ναι,συμφωνώ οτι δέν πρέπει να υπάρχουν ταμπού και οι γονείς να μιλάνε ανοιχτά στα παιδιά τους για αυτό,αλλά μήν το πάμε και στην πορνεία.

Κατα την γνώμη μου θα ήταν καλήτερο οι γονείς να διδάσκουν στα παιδιά οτι η απόλαυση χωρίς αγάπη είναι η άλλη όψη του πόνου,και όση τέτοια απόλαυση παίρνεις άλλο τόσο βυθίζεσαι στον πόνο(πόσοι απο εσάς δέν έχετε αποτυχημένες σχέσεις λόγω έλειψης της αγάπης?)Αλλά θα μου πείς οι ίδιοι οι γονείς αγνοούν για αυτό.

Όταν κάνεις σεξ χωρίς να νιώθεις αγάπη τότε διαπράτεις μία απο τις μεγαλήτερες αμαρτίες και η απόδειξη εδώ είναι πανεύκολη,πόσοι απο εσάς έχετε πονέσει στην αγάπη?Νομίζω πως όλοι το έχουμε βιώσει λιγο πολύ αυτό.Η λύση είναι οτι πρώτα έρχεται η αγάπη και μετά το σεξ.Το αντίθετο σε οδηγεί στον πόνο.

Το πρώην μέλος του esoterica ο Διόστας,έχει γράψει αριστουργήματα εδω πέρα στο τόπικ της σοφίας.Σας συμβουλεύω να τα δείτε,μόνο κερδισμένοι θα βγείτε.

Συγνώμη που ξεφέυγω απο το θέμα,νομίζω πως πρέπει να ανοίξουμε τόπικ για αυτό.

Edited by - alex22 on 21/01/2010 10:06:51

Edited by - alex22 on 21/01/2010 10:07:26

makforΜέλος
21/01/2010, 10:55:21
αφησα το θεμα των "πνευματων" στο τελος ...

εχουμε εναν αχταρμα στο μυαλο μας και μπερδεουμε εννοιες λεξεις και δε ξερω τι αλλο , κανοντας συγκρισεις ανομοιων ΕΝΝΟΙΩΝ και καταληγοντας σε ψευδη συμπερασματα ...

αλλο το πνευμα , αλλο η θρησκεια , αλλο η πιστη , αλλο ο θεος , αλλο οι διαστασεις , αλλο η πυρινικη φυσικη , αλλο η κβαντομηχανικη , αλλο η υλη , αλλο ο αθεος , αλλο ο αθρησκος , αλλο ο υλιστης , αλλο ο ανθρωπος ... και και και ... (δεν μπορω να συγκρινω το πνευμα με την θρησκεια , ουτε τον αθεο με την υλη ... )

το οτι σε μαθηματικο επιπεδο πρεπει να εχουμε 10 διαστασεις αυτο δεν παει να πει οτι ειναι υπαρκτες και ακομη και εαν ειναι αυτο δεν παει να πει οτι μπορουμε να τις αντιληφθουμε ... το οτι στην κβαντικη παρατηρουνται παραξενα φαινομενα (φωτονιο) αυτο δεν παει να πει οτι υπαρχει εφαρμογη στον ανθρωπο ... το οτι καποιος δεχετε την υπαρξη πνευματων δεν τον κανει πιστο σε καποιο θεο , ενω αυτος που απορηπτει καθε τι το πνευματικο δεν γινεται καταναγκη υλιστης ή ακομη και αθεος ... το οτι καποιος δεν θελει να ΠΙΣΤΕΥΕΙ γιατι το θεωρει χαμηλο νοητικο επιπεδο δεν σημαινει οτι δεν εχει πιστη ...

το πως διαχειριζομαστε τα "εσωτερικα θελω μας" ειναι καθαρα δικο μας θεμα (αν και οι απαιτουμενες διεργασιες αποτελουν μαλλον εαν χαοτικο συνδιασμο και που δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο αποτελουν δικη μας επιλογη ή dna επιλογη χαχα), εγω μπορει οταν νιωθω την αναγκη της "πιστης" να βαζω ως προτεραιοτητα την γνωση , αντιθετα με καποιον αλλο ο οποιος δινει πρωτη προτεραιοτητα στην πιστη που πηγαζει απο μεσα του ... κανενας δεν κανει το καλο ή το κακο και κανεις δεν εχει δικιο ή αδικο ... η ζημια γινεται οταν αρχιζουμε το "ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ" ... εκει εχουμε το μπαχαλο...

απο την αλλη εχουμε την επιστημη που μεσα απο συγκεκριμενη μεθοδολογια εξεχνιαζει διαφορα θεματα, που θεωρω οτι ΚΑΝΕΙΣ δεν εχει αντιρηση , πχ οτι η γη ειναι στρογγυλη και περιστρεφεται γυρω απο τον ηλιο ... εδω εχουμε το προβλημα οτι ΛΟΓΩ της ΠΙΣΤΗΣ καποιου ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ προηγουμενη πληροφορηση (θρηκσεια?) που ειχε , ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ με την νεα ανακαλυψη ... σε αυτη την περιπτωση φευγουμε απο την προσωπικη αληθεια και απο το εγω πιστευω οτι η γη ειναι επιπεδη και ειναι το κεντρο του κοσμου και πλεον η πιστη γινεται ΑΓΝΟΙΑ γινεται μη ΓΝΩΣΗ της αληθειας !!! μια αγνοια επικινδυνη , οταν καποιος επιλιπτικο τον πανε στην παναγια να τον κανει καλα αντι να τον πανε στο γιατρο !!!!!!!!! ή οταν θεωρω οτι θα θεραπευσω το σπασμενο χερι μου κανοντας διαλογισμο και καταληγω με γαγγραινα!!!!!

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΙΣΕΙΣ ΜΟΥ , δηλαδη , οταν η πιστη μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να δουμε αληθειες τοτε ΑΥΤΗ Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ , ΑΥΤΗ Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ χαμηλοτερο επιπεδο γνωσης ... για αυτη την πιστη (πιστευω χαχα) μιλανε οι ποιο πολλοι φιλοι εδω μεσα ... οταν πιστη δεν μας αφηνει να ΜΑΘΟΥΜΕ να ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ... (δεν ξερω εαν υπαρχει και δεν το ξερω , αλλα χρειαζομαστε ισως 2 λεξεις για την πιστη ωστε να μπορει να γινει διαχωρισμος !!!)

πρεπει πρωτα να εχουμε ξεκαθαρες ολες αυτες τις εννοιες πριν αρχισουμε τις ταμπλες και φυσικα δεν ξερω πσοο "πνευματικο" ειναι να αφοριζεις οτι ειναι διαφορετικο απο σενα !!! αυτο το αφησω στην κριση του "πνευματικου" ανθρωπου που το κανει!!!!!

ειναι γραφτο η επιστημη να παραγκονιζει καθε τι το "πνευματικο" , ισως οχι ολα και ισως παντα να υπαρχουν , εαν κρινουμε απο τα τελευταια 100 ή 500 χρονια βλεπουμε τι πιστευε τοτε ο ανθρωπος και τι τωρα , πως δαιμονοποιουσε ακομη και ασθενειες , εαν λεγαμε πριν απο 100 ή 500 χρονια οτι αυτος που παθαινει επιληψια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΑΤΑΝΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ θα μας εκαιγε μαζι του ... σημερα ?

ο πνευματικος κοσμος ειτε υπαρχει ειτε ειναι ανθρωπινο δημιουργημα ειναι αδυνατο να το αποδειξουμε , ειναι ομως επισης γεγονος οτι οσο ποιο χαμηλο το γνωστικο επιπεδο καποιου τοσο ποιο μεγαλυτερη η πιθανοτητα να πιστευει στον πνευματικο κοσμο (καθως δεν εχει τις απαιτουμενες γνωσεις για να αντιπαραθεσει στα οσα η πιστη του λεει , και δεν αναφερομαι στο συνολο της πιστης αλλα κυριως στη θρησκεια) , οσο μεγαλυτερη η αγνοια του για τον κοσμο τη φυση τον ανθρωπο τοσο μεγαλυτερη η πιστη του , ειναι τυχαιο αραγε αυτο ? ειναι επισης γεγονος οτι υπαρχουν ανθρωποι που δεν δεχονται τον πνευματικο κοσμο ή τον αμφισβητουν ή απλα την ψαχνουν βρε αδερφε ... (γιατι αραγε ? και δεν μιαλω για μοδα ή για επιδειξη μιλαω για αυτους που πραγματικα δεν νιωθουν την αναγκη ή η αναγκη να πιστεψουν σε κατι τετοιο ειναι ελαχιστη) τι πρεπει να τους κανουμε αυτους ? στη πυρά ? κουρεμα και πινακιδα στο λαιμο ? ΤΙ ??? ο πραγματικα "πνευματικος" ανθρωπος τι πρεπει να κανει ?

οταν μεγαλωνεις σε μια κοινωνια που απο το πρωι εως το βραδυ σταυροκοπιεται , που για να κανει κατι πρεπει πρωτα να πεις αμην ή με το θελημα του θεου και πολλα αλλα , πως ειναι δυνατο στα 20 χρονια σου να ΔΕΙΣ το κοσμο με τα ματια σου ? πως ξερεις οτι οσα σου ΕΔΕΙΞΕ ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ειναι ΣΩΣΤΑ ? οτι ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ? οτι δεν ειναι ψεματα ?
ΠΩΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ? εαν υπαρχει φυσικα , αλλα εαν υπαρχει εισαι σε θεση να το ΔΕΙΣ ??? δυσκολο ... απο την αλλη , εχω την υποψια οτι υπαρχει και το εμφυτο, καθως πολλοι που μεγαλωνουν σε εντοτο θρησκευτικο περιβαλον βρισκονται στην συνεχεια απεναντι (και δεν αναφερομαι αποκλειστικα στην αντιδραση ) !!!

το κακο δεν ειναι να πιστευει καποιος σε θεο , πνευμα ή οτι αλλο , αυτο ειναι δικαιωμα , το κακο ειναι να θεωρει οτι αυτο που πιστευει ειναι η μονη αληθεια και ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ !!! οπως και το να αποριπτει οτι ειναι αντιθετο με τα οσα πιστευει ή για να ειμαι ποιο σωστος για τα ΟΣΑ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ !!!!

ο αγαπητος φιλος αλεξ μεσα απο την παρορμοιση του να υποστηριξει τα οσοα "πιστευει" αφαιρει το δικαιωμα των αλλων να μη πιστευουν τα ΟΣΑ πιστευει αυτος ... μαλιστα θα ελεγα οτι αυτο ισως το κανουμε και ολοι μας , αρα 6 δις ανθρωποι που ειναι γεγονος οτι ολοι βλεπουν κατα κατι τοις , να τοσο δα , διαφορετικα τα πραγματα , θα πρεπει να σφαζομαστε σας αλλοι χαϊλαντερ ωστε στο τελος να μεινει ΕΝΑΣ και μοναδικος και ο οποιος δεν θα διαφωνει με ΚΑΝΕΝΑΝ !!!! ακραιο μεν , αυτο κανουμε ομως !!!

ας ξεχωρισουμε λοιπον την αναγκη της εσωτερικης πιστης απο την πιστη σε μια θρησκεια ή μια ιδεα αλλα και απο την σκεψη ... και να εχουμε δικαιωμα σε ολα αυτα ειτε μαζι ειτε σε συνδιασμο τους

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

mimosaΜέλος
21/01/2010, 12:03:20
quote:
πόσοι απο εσάς δέν έχετε αποτυχημένες σχέσεις λόγω έλειψης της αγάπης

Γιατί ζητάμε την ΑΠΟΛΥΤΗ αγάπη-έρωτα σε κάθε σχέση; Γιατί όταν δεν μας τη δίνουν πληγωνόμαστε; Γιατί ο κάθε σύντροφος πρέπει με το ζόρι να είναι ο ιδανικός μας σύντροφος; Γιατί απαιτούμε να ζήσουμε ένα απόλυτο συναίσθημα που ο άλλος δεν είναι έτοιμος να νιώσει;
Είτε αυτός ο άλλος είναι ο άλλος είτε αυτός ο άλλος είμαστε εμεις.

Ο κάθε άνρωπος που μας ελκύει, που μας πάει, που γουστάρουμε ρε παιδί μου δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ο απολυτος έρωτας. Η να είμαστε εμείς ο δικός του. Παίρνουμε και δίνουμε αυτό που μπορούμε και πάμε μέχρι εκεί που μας πάει. Δεν πιέζουμε, δεν απαιτούμε. Στο χέρι μας είναι να αποχαιρετιστούμε με αγάπη όταν έρθει η στιγμή του χωρισμού (αφού δεν μας καλύπτει ή δεν τον καλύπτουμε) να τον ευαριστήσουμε για τις όμορφες στιγμές που περάσαμε... και όχι να τον μισούμε ή να μισούμε τον εαυτό μας επειδή δεν ήμασταν αρκετά καλοί για να μας αγαπήσει.

Αν νιώθεις πάντα αγάπη, άλεξ, όπως λές, τότε ΔΕΝ υπαρχουν αποτυχημένες σχέσεις. Υπάρχουν πετυχημένες σχέσεις που απλά τελείωσαν.

mimosaΜέλος
21/01/2010, 12:07:32
Αν πάλι αποφασίσεις να περιμένεις το ιδανικό για χρόνια και να μην αναλωθείς σε περιττούς έρωτες... τότε φρόντισε στο ενδιάμεσο να αγαπήσεις-ερωτευτείς τον εαυτό σου, γιατί αλλιώς όταν έρθει το ιδανικό πάλι αποτυχημένο θα έίναι.

Edited by - mimosa on 21/01/2010 12:12:10

mimosaΜέλος
21/01/2010, 12:15:12
quote:
που για να κανει κατι πρεπει πρωτα να πεις αμην ή με το θελημα του θεου και πολλα αλλα

Το άλλο: ρωτάς κάποιον 'πότε;' και απαντά "Την Παρασκευη. Πρώτα ο Θέος."
Τι άγχος είναι αυτό;

Edited by - mimosa on 21/01/2010 12:15:47

makforΜέλος
21/01/2010, 12:26:51
φιλε αλεξ , μακαρι να ηταν τοσο απλα τα πραγματα ...

αρχικα πρεπει να αντιληφθουμε το σεξ και επειδη να πειραματιστουμε με τον ανθρωπο ειναι δυσκολο , μπορουμε να κοιταξουμε αρχικα γυρω μας , ΣΕΞ δεν σημαινει ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ , οχι για ολους και οχι για ολα ...αρα μη τα μπερδευουμε , το σεξ ειναι ο τροπος για να πολλαπλασιαζομαστε , αλλα εαν δεν μας παρειχε ηδονη ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ... αντε τωρα να κυνηγαω τηνκαθε θυληκια που θα μου κατσι μετα απο χιλια παρακαλια για να ζησω κατι που δεν θα μου δωσει ευχαριστηση , ΚΑΝΕΙΣ δεν θα το εκανε ... για να μας προκαλειτε η αναγκη αυτη μας εχει δωθει η ευχαριστηση ...η ηδονη ... τωρα ... πρεπει να δουμε τι ειναι αυτη η ευχαριστηση , ειναι κατι σα το τσιγαρο για οσους καπνιζουν ή το ναρκωτικο για οσους ΠΑΡΑκαπνιζουν χαχαχα , ο μηχανισμος πολυπλοκος και δεν αναλυεται σε 10 γραμμες ουτε και απο μη ΕΙΔΙΚΟΥΣ , αλλα αποτελει μια εγκεφαλικη λειτουγρια που ο σκοπος της ειναι ο πολλαπλασιασμος του ειδους (μιλαω για την ευχαριστηση του ΣΕΞ)

τωρα , επισης παρατηροντας γυρω μας βλεπουμε οτι τα αρσενικα πανε με πολλα θυλικα και μαλιστα ποια ? οχι ολα , ΤΑ ΠΟΙΟ ΙΣΧΥΡΑ ΤΑ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΤΑ ΠΟΙΟ ΕΞΥΠΝΑ , γιατι ? γιατι ετσι πολλαπλασιαζεται Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ του ειδους ...

ας δουμε και τον ανθρωπο , νομιζω σου ειχα φερει και παλιοτερα το παραδειγμα , εαν σε γεμισω τεστοστερονη , θα κυνηγας ακομη και θυλικα κουνουπια και ο καθε "πνευματισμος" σου (χωρις να θελω να σε θιξω) θα παει περιπατο !!!!!!!! μελετες εχουν δειξει οτι οι ανδρικες ορμονες παιζουν τον ρολο τους , αυτοι που τις εχουν σε χαμηλα επιπεδα ειναι ποιο πιστοι απο τους αλλους και οσο αναιβενουν τοσο αυξανουν οι πιθανοτητες και οχι μονο (πχ αποκταμε φαλακτρα κατι που ελκυει τις γυναικες , νευρα ωστε να νικησουμε τα αντιπαλα αρσενικα ΚΤΛΠ)

οταν λοιπον εγω θελω να κανω σεξ, ΓΙΑΤΙ πρεπει να μπω στην διαδικασια του ερωτα και της αγαπης ? θα μου πεις πανε στο μπανιο να ξελαφρωσεις , ναι αλλα γιατι να μη κανω και ΣΕΞ εφοσον βρω την θυλικια που θα μου το δωσει με τις ιδιες προυποθεσεις ? ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ? νομιζεις οτι ειναι ΚΑΚΟ ?

ας μη βλεπουμε μονοσημαντα τις τοσο πολυπλοκες καταστασεις , το οτι υπηρχει η πορνεια - ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ εδω και αιωνες δειχνει οτι ειναι κατι το ΑΝΑΓΚΑΙΟ αλλιως ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ θα ειχε ΧΑΘΕΙ , το οτι η γειτονισα με γουσταρει και παρα του οτι σταυροκοπιεται καθε μερα στην εκκλησια ερχεται μετα και βγαζουν τα ματια μας , χωρις να το λεει στον αντρα της , ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ , ΤΟ να καταπνιξεις το ΘΕΛΩ ΣΟΥ δημιουργει πολυ περισσοτερα προβλημα ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΣ (φυσικα σε ολα αυτα βαζω παντα την συγκαταθεση των δυο πλευρων και δεν μιλαω για βιασμο ή αλλες καταστασεις που αποτελουν αλλο θεμα)

και φυσικα πρεπει να δουμε και μια αλλη οπτικη , εαν εισουν (ή ειμουν μη το παρεις προσωπικα οκ?) ενας πχ ρουβας , ομορφος , πλουσιος και με ολες τις γυναικες στα ποδια σου, ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ? (μη βιαστεις να απαντησεις ... ή την απαντηση δωστη σε σενα ... ειναι δυσκολο να μπεις στη θεση καποιου αλλου , αλλα σκεψου οτι δεν ειναι μια στατικη μεταβολη απο την θεση Α στη Β αλλα απο το Α στο Β εχει χιλιαδες αλλες καταστασεις που θα μας διαμορφωναν σε Β )

οπως ειπες οι ΓΟΝΕΙΣ ΞΕΡΟΥΝ ? οχι δεν ξερουν και θα σου θεσω (φευγοντας απο το θεμα ) ενα ερωτημα , εσυ αυριο βρισκεις την γυναικα των ονειρων σου(πως εισαι σιγουρος οτι ειναι των ονειρων σου οταν ξερουμε οτι οι φερορμονες εαν το λεω σωστα , μας οδηγουν σε αυτη και τιποτα αλλο ??? χμμμ) και την παντρευεσαι και κανεις και 10 παιδια οκ κανε 2 χαχα οσα θες ... ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ? εισαι σε θεση να τα μεγαλωσεις ? ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ? εχεις τις γνωσεις για να τους εξηγησεις για το σεξ , τον ερωτα , την αγαπη ? τον σεβασμο ? τον θυμο ? το μισος ? ..... χωρις οπως λες να το κανεις πορνεια ή παιδεραστια ή οτι αλλο ??? ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ? (αυτο προς ολους τους γονεις !!! για να χτισεις σπιτι θες αδεια , για να γινεις γιατρος θες αδεια , για να παρεις αυτοκινητο θες αδεια , ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ?????? τωρα αμα μου πεις δε τα κανεις αλλα στα στελνει ο θεος ... ΠΑΩ ΠΑΣΟ ...)

απεφευγε φιλε μου να βαζεις ταμπελες ή να βρισκεις ευκολες αποδειξεις ή οτι αλλο ... το σεξ δεν κανει κακο ειτε εχει αγαπη ειτε οχι , ΕΜΕΙΣ κανουμε το κακο οχι το ΣΕΞ... ουτε το χρημα ... ουτε τιποτα , εαν εγω ειμαι σωστος , σεβομαι τον συνανθρωπο , την συντροφο , το παιδι , εαν βοηθαω οσο μπορω και οπου μπορω , αλλα γουσταρω να κανω σεξ με οσες γυναικες μπορω , ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ? με ΚΑΝΕΙ ??? τιποτα δε με κανει ... μη μπερδευουμε εννοιες και καταστασεις ... και να μην αφοριζουμε πραγματα που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ...

[

]

21/01/2010, 12:33:47
quote:

quote:
πόσοι απο εσάς δέν έχετε αποτυχημένες σχέσεις λόγω έλειψης της αγάπης

Γιατί ζητάμε την ΑΠΟΛΥΤΗ αγάπη-έρωτα σε κάθε σχέση; Γιατί όταν δεν μας τη δίνουν πληγωνόμαστε; Γιατί ο κάθε σύντροφος πρέπει με το ζόρι να είναι ο ιδανικός μας σύντροφος; Γιατί απαιτούμε να ζήσουμε ένα απόλυτο συναίσθημα που ο άλλος δεν είναι έτοιμος να νιώσει;
Είτε αυτός ο άλλος είναι ο άλλος είτε αυτός ο άλλος είμαστε εμεις.

Ο κάθε άνρωπος που μας ελκύει, που μας πάει, που γουστάρουμε ρε παιδί μου δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ο απολυτος έρωτας. Η να είμαστε εμείς ο δικός του. Παίρνουμε και δίνουμε αυτό που μπορούμε και πάμε μέχρι εκεί που μας πάει. Δεν πιέζουμε, δεν απαιτούμε. Στο χέρι μας είναι να αποχαιρετιστούμε με αγάπη όταν έρθει η στιγμή του χωρισμού (αφού δεν μας καλύπτει ή δεν τον καλύπτουμε) να τον ευαριστήσουμε για τις όμορφες στιγμές που περάσαμε... και όχι να τον μισούμε ή να μισούμε τον εαυτό μας επειδή δεν ήμασταν αρκετά καλοί για να μας αγαπήσει.

Αν νιώθεις πάντα αγάπη, άλεξ, όπως λές, τότε ΔΕΝ υπαρχουν αποτυχημένες σχέσεις. Υπάρχουν πετυχημένες σχέσεις που απλά τελείωσαν.

Mimosa , καλημέρα !

Μου αρέσει ο τρόπος που προσεγγίζεις το θέμα και θέτεις -κατα την γνώμη μου..- εύστοχα ερωτήματα και τα οποία θα μπορούσαν να συνθέσουν ένα πολύ όμορφο θέμα!

Θα ήταν νομίζω πολύ "όμορφο" και ενδιαφέρον ένα θέμα ανάλογο..τι λές???

soul

21/01/2010, 13:12:15
Παιδιά δέν σας είπα τί να κάνετε,σκασίλα μου εδώ που τα λέμε,το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που με ενδιαφέρει είναι άν ο μακφορ θα καταλάβει επιτέλους.

Η εξίσωση είναι απλή,απόλαυση χωρίς αγάπη=πόνος.Δέν μπορείς να προσθέσεις κάτι άλλο εδω,έτσι είναι, όχι εειδη το λέω εγώ και επειδή ισχύει για μένα, είναι παγκόσμιος νόμος.

quote:
Αν πάλι αποφασίσεις να περιμένεις το ιδανικό για χρόνια και να μην αναλωθείς σε περιττούς έρωτες... τότε φρόντισε στο ενδιάμεσο να αγαπήσεις-ερωτευτείς τον εαυτό σου, γιατί αλλιώς όταν έρθει το ιδανικό πάλι αποτυχημένο θα έίναι.

Μιμόσα δέν έχω τέτοια προβλήματα,πότε δεν μου δημιουργήθηκαν γιατί κατάλαβα νωρίς τί είναι σωστό και τί είναι λάθος(μάλον ήμουν τυχερός,δέν ξερω,καλό κάρμα ίσως),δέν περίμενα να σανρανταρίσω.

Edited by - alex22 on 21/01/2010 13:13:10

mimosaΜέλος
21/01/2010, 13:14:11
Μακφόρ, χαχαχα ρε συ!
Ερωτευτείτε γιατί χανόμαστε...

Εαρινέ, ΤΟ θέμα είναι οι ανασφάλειές μας.
Τα συννεφάκια στις σχέσεις ξεκινούν με τις δικές μας ανασφάλειες.

Edited by - mimosa on 21/01/2010 13:14:35

makforΜέλος
21/01/2010, 13:18:17
το θεμα ΑΓΑΠΗ , αυτη που βιωνουμε και οχι αυτη που ΕΧΟΥΜΕ δηθεν κατα νου... ειναι ενα ακρα εγωιστικο ΘΕΜΑ

η αγαπη οπως το βιωνουμε ειναι απλα η ιδιοκτησια , μου ανηκεις , ετσι γεννησαμε το γαμο , μου ανηκεις και εισαι ΜΟΝΟ δικη μου και ετσι βγαλαμε την απιστια , μου ανηκεις και εισαι η σκλαβα μου και ετσι η γυναικα αιωνες τωρα ηταν το απολυτο τιποτα ... ΑΓΑΠΗ ειναι αυτο ?

ας το δουμε ποιο χαλαρα , τι ειναι αγαπη ? και μη πιασουμε πεθαινω για σενα και αλλες μπουρδες , οτι και εαν ειναι η αγαπη , οταν ο αλλος σε στειλει χαιρετισματα (με οποιο τροπο) ξαφνικα γινεαι μισος

μπορεις να αγαπας την γυναικα σου αφου σε κερατωσει και στο πει?

μπορεις να αγαπας τον αντρα σου αφου σου πει ξερεις γνωρισα μια γυναικα και θελω να κανω σεξ μαζι της και θελω την συγκαταθεση σου... ΜΠΟΡΕΙΣ ???

εαν ναι τοτε ισως αυτο θα ηταν αγαπη ...

γιατι αγαπη συμαινει να θελω την ευτυχια του ΑΛΛΟΥ , θελω ο συντροφος μου να ειναι ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ και οχι ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΑΛΑ ... το ΕΓΩ καλα κανει την ζημια ... αγαπαη ειναι να αποδεχομαι τον αλλον ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ , με τα σωβρακα και οχι να πρεπει να φοραει το κουστουμι που του ραψαμε ...

αγαπη δεν ειναι σε θελω δικη μου και εαν κανεις κατι που δεν θελω τοτε σε διωχνω ,,, δεν αγαπαω αντικειμενο αλλα ανθρωπο , ανθρωπο διαφορερικο απο μενα με τα δικα του θελω ... και αρα τα θελω του πρεπει να γινονται και θελω μου και το αναποδο...

παντα αυτος ο ανθρωπος στη μεση , και να φανταστεις οτι δεν τον εχουμε μαθει ακομη , δεν ξερουμε παρα ελαχιστα για αυτον ... αλλα χωρις να γνωριζουμε μας αρεσει να μιλαμε για τα παθη του , για τις επιλογες του και για πολλα αλλα ...

και για να φυγω απο το ερωτικο...

αγαπαμε το παιδι μας αλλα του ΛΕΜΕ ΑΥΤΟ ειναι σωστο και αυτο λαθος , του λεμε ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟ , του ριχνουμε και ενα χερι ξυλο απο αγαπη φυσικα ... ποιος γονιος δεν εχει μαλωσει απο αγαπη με τον εφηβο γιο ή κορη ? ποιος ? ποιος απο εμας ως εφηβοι δεν πλακωθηκαμε με τους γονεις ??? απο αγαπη (αραγε τελικα ηταν αναγκαια η τοση αγαπη που δωσαμε ή πηραμε ? μας εκαναν τελικα καλυτερους ή απλα χειροτερους ? μαθαμε κατι ή απλα μας εμφυτευσαν την ΑΓΑΠΗ για να την δωσουμε με τον ιδιο ακριβως τροπο ΠΙΣΩ? !!!) ... μια λεξη μαστιχα που την τεντωνει ο καθενας οπως του γουσταρει... αγαπη - κουραφεξαλα χαχαχα

και φυσικα τετοια αγαπη ειναι δυσκολο να εχεις , οχι γιατι δεν την θελουμε ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΕΤΣΙ ... μιλαμε για απιστια ,,, ποια απιστια ? μιλαμε για απατη , πια απατη ??? το να απολαμβανω την ζωη μου και τα θελω μου που μου δινουν χαρα και ευχαριστηση ειναι ΑΠΙΣΤΙΑ ?

η δηθεν αγαπη που μιλαμε σημερα δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα ψεμα , δεν μιλαμε για αγαπη αλλα για ΕΓΩΙΣΜΟ !!!

κατα την αποψη μου παντα...

[

]

21/01/2010, 13:19:27
quote:
Μακφόρ, χαχαχα ρε συ!
Ερωτευτείτε γιατί χανόμαστε...

Εαρινέ, ΤΟ θέμα είναι οι ανασφάλειές μας.
Τα συννεφάκια στις σχέσεις ξεκινούν με τις δικές μας ανασφάλειες.

Αυτό δέν σου έρχεται κατα παραγγελία,πρέπει να το αξίζεις.

mimosaΜέλος
21/01/2010, 13:30:16
Ποιό, τον απόλυτο έρωτα;
Μα φυσικά πρέπει να το αξίζεις, και κατά διαβολική σύμπτωση να το αξίζει και ο άλλος.
Κάποιοι άνθρωποι απλά δεν αγχώνονται για τον απόλυτο έρωτα, δεν τον ψάχνουν απεγνωσμένα, δεν απελπίζονται δεν τα βάζουν με τον εαυτό τους και τους άλλους. Ερωτεύονται συνεχώς. Πάντως έχω παρατηρήσει ότι τελικά, αυτοί είναι που τον βρίσκουν τελικά.

Edited by - mimosa on 21/01/2010 13:31:39