- ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ - Η λύση του Αινίγματος - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Επειδή , όμως , είμαι "φιλότιμο" ζώον, (τι τόθελα το "φιλότιμο"), πριν σας αφήσω, θα γράψω, ακόμη, δύο με τρία μηνύματα (το πολύ) για να το ολοκληρώσω.
Απο τη στιγμή που το παρουσιάζεις μονόπλευρα λογικό είναι να σε απογοητεύσει. Εάν σε απογοητεύει η συμπεριφορά μερικών συμπεριλαμβανομένου και εμένα αυτός δεν είναι λόγος να αποχωρήσεις.
Προτιμώ να αποχωρήσω εγώ ή οποιος αλλος ετσι ώστε να συνεχιστεί αυτή η ``χρυσή εποχή`` που αναφέρει ο Γρηγοριανός. Μία εποχή που χρυσά μέλη δεν καθρέπτιζαν τα πτυχία τους..
quote:
Για να καταλάβεις το λάθος σου.
Η Μεσόγειος, ειδικά η Μεσόγειος εχει υποστεί πάμπολες γεωολογικές αλλαγές. Σκέψου ενα πράγμα για ποιό λόγο ονομάστηκε Μεσο-γειος.
Ενώ είναι θάλασσα ονομάστηκε Μέση Γή.
Εσύ ως Κηφεύς πατέρας της Ανδρομέδας θα έπρεπε να γνωρίζεις πολύ καλά σε ποιό τόπο βασίλευε, αν δεν γνωρίζεις δεν καταλαβαίνω γιατί διάλεξες αυτό το nicname.
Η Αίγυπτος λοιπόν που αναφέρεται στην εποχή εκείνη, στη μυθολογία δηλαδή δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται στη σημερινή περιοχή της Αιγύπτου
Περιοχές που είναιξηρά σήμερα ήταν θάλασσα και περιοχές που είναι θάλασσα ήταν ξηρά. Συγκεκριμένα την εποχή των παγετώνων ευνόητο είναι να μην υπήρχε Μεσόγειος. Η Μέση Γή αποτελούσε ξηρά με ποτάμια και λίμνες. Ενα μεγάλο ποτάμι διέσχιζε την κοιλάδα οπου στη θάλασσα της Σίδρας μια μεγάλη λίμνη εδέχετο τα νερά του Αχέρωντα, του Ροδανού και του Γάδειρα ποταμού.
Όχι φίλε allzzaro. Δεν είναι θέμα λάθους ή σωστού. Ψάχνω να βρω την αλήθεια. Αυτά που γράφεις στο μήνυμά σου είναι σωστά. Και περίμενα από κάποιον να κάνει μια τέτοιου είδους παρατήρηση.
Το 10000 π.Χ. δεν είναι τυχαία χρονολογία . Είναι η τελευταία εποχή των παγετώνων.
Αν έχεις κάτι περισσότερο να αναπτύξεις πάνω σ'αυτά που γράφεις στο μήνυμά σου, που απόσπασμά του παρέθεσα παραπάνω, θα σε παρακαλέσω αν μπορείς και θέλεις να το καταθέσεις.
Όσον αφορά για το θέμα των γεωλογικών αλλαγών θα σου συνιστούσα ένα βιβλίο που δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά (δυστυχώς), αλλά είναι στα αγγλικά: Ο τίτλος είναι (το έχω μπροστά μου και αντιγράφω):
MAPS OF THE ANCIENT SEA KINGS - Συγγραφέας Charles Hapgood - Έκδοση 1996 - ISBN 0-932813-42-9 - Published by: Adventures Unlimited Press - Kempton, Illinois 60946 USA.
Εγώ το είχα παραγγείλει στον Ελευθερουδάκη και μου το έφερε τότε (1996), σε ένα μήνα (δεν το είχε εδώ).
Θα τα ξαναπούμε
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
Σύμφωνα λοιπόν με κάποιες εσωτερικές ερμηνείες , οι καταποντισμοί της Ατλαντίδος οφείλονται στην μεγάλη ανάπτυξη της κακίας και της ακολασίας των Ατλαντίνων , και στην εξάπλωση της μαύρης μαγείας .
Οι Ατλαντίνοι είχαν ανακαλύψει κατά την περίοδο της ψυχικής τους κατάπτωσης , φοβερά μυστικά της φύσης αναφορικά με την σύνθεση της ύλης και άλλα ακόμη πιο φοβερά , που θα χρησιμοποιούσαν για κακούς και αποτρόπαιους σκοπούς , ( κυριαρχία πάνω στη θέληση και στη συνείδηση των άλλων , ηθική τους υποδούλωση κλπ. ) .
Μα η αποθέωση της κακίας και της ακολασίας φέρνουν κατά τους αποκρυφιστές τρομερά αποτελέσματα , γιατί ξυπνούν ακατανίκητες φυσικές δυνάμεις . Και τότε γίνεται η κάθαρση με την μορφή μιάς ολοκληρωτικής καταστροφής .
Η Ατλαντίδα και η Μινωική Κρήτη συγχωνευμένες σε μία και μόνη εικόνα εμφανίζουν ένα πλούσιο και δυνατό κράτος , θεωρητικά μία αρχαία θεοκρατία με έναν βασιλέα – ιερέα , στην πραγματικότητα όμως μια ευημερούσα αστική τάξη , επιπόλαια και σοφιστική , με χαριτωμένα ελαττώματα , επιδιδόμενη σε τολμηρά αθλήματα , ντυμένη με ρούχα ασύγκριτης κομψότητας , χρησιμοποιούσα πήλινα αγγεία μεγάλης ομορφιάς και υπερβολικής φαντασίας , απολαμβάνουσα καταφανώς μια ελευθερία και μία ισότητα μεταξύ των δύο φύλων ασυνήθιστη για την αρχαιότητα , ένας πολιτισμός θελκτικός , παρηκμασμένος , απολαυστικός και καταδικασμένος .
Στην ιστορία όμως της φύσης , όπως και στην ιστορία των ανθρώπων , οι κόσμοι που εφθάρησαν , εκλείπουν πάντοτε για να αντικατασταθούν από νέους .
Η φθορά και η ανανέωση του μέρους είναι η ζωή και η διαιώνιση του όλου .
Τέλος μπορούμε να κλείσουμε με μία φράση που μέσα της περικλείει το νόημα των τελευταίων λέξεων του μεγάλου δασκάλου , του Πλάτωνα , στο μισοτελειωμένο του έργο τον « Κριτία » .
Ο Δίας , η υπερτάτη δημιουργική αρχή , εποπτεύει πάντοτε και επεμβαίνει καταστρεπτικά , για να πετύχει σωστικά αποτελέσματα ...
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
Φιλε μου κηφευς πραγματι η ερευνα για την αιγυπτο της εποχης ειναι μεν δυσκολη αλλα και πολυ εν-δια-φερουσα(εγκυος)
quote:
Όχι φίλε allzzaro. Δεν είναι θέμα λάθους ή σωστού. Ψάχνω να βρω την αλήθεια.
Πολύ σωστά. Η αλήθεια ομως είναι πολύ καλά κρυμένη.
Για να μπορέσει πιστεύω κάποιος να πλησιάσει θα πρέπει να ψάξει πολύ με κριτήριο τη σφαιρική έρευνα.
Το να θεωρεί ψυχασθενείς αναφορές απο πανάρχαια χρόνια, αναφορές που έφτασαν στις μέρες μας, που χωρίς αυτές θα θεωρούσαμε οτι εκείνη την εποχή οι άνθρωποι ζούσαν σε σπηλιές... εεε.. αυτό καταντά ηλίθιο.
Κανείς δεν αμφισβητεί το οτι οι αναφορές αυτές εχουν γεύση μύθου αλλά οπως λέει και η Ελληνική Γραμματεία πάρα πολλές αναφορές μέσα απο τους μύθους .. δεν είναι μύθοι.
Το θέμα είναι οτι κάποιοι θέλουν οι μύθοι αυτοί να παραμείνουν μύθοι είτε ηθελημένα τους είτε άθελα τους, αυτό το άθελα τους λοιπόν είναι αυτό που με εξοργίζει.
quote:
Αν έχεις κάτι περισσότερο να αναπτύξεις πάνω σ'αυτά που γράφεις στο μήνυμά σου, που απόσπασμά του παρέθεσα παραπάνω, θα σε παρακαλέσω αν μπορείς και θέλεις να το καταθέσεις.
Πολύ ευχαρίστως μόνο που δεν γίνεται να το κάνω αυτό μέσα απο ενα μήνυμα.
Η αρχαία Ελληνική Γραμματεία θέλει στην Αιγυπτο πρίν απο τους Φαραώ να βασιλεύουν οι Θεοί.
Βρίσκουμε λοιπόν κάποιους Θεούς βασιλιάδες οπως ο Επαφος, ο Βήλος, ο Θαμούς , Οσιρις-Διόνυσος κ.α. οι οποίοι φαίνεται να είναι μεταγενέστεροι του Ιναχου σύγχρονοι του Κέκρωπα, συνεπώς τοποθετούνται το 1.500 ΠΧ.
Το ιδιο με το Κηφέα και τον Βούσιρι.
Την εποχή εκείνη ομως η Αιγυπτος αποδεδειγμένα μας δίνει στοιχεία οτι κυβερνούσαν οι δυναστείες των Φαραώ.
Ετσι λοιπόν θα πρέπει να νοήσουμε οτι ή μιλούν για μια άλλη Αιγυπτο ή θα πρέπει να ψάξουμε πολύ πρίν τις δυναστείες των Φαραώ.
Η Μέση Γή και η Υπτίως Αιγαίου (Αιγυπτος) δεν είναι τυχαίες ονομασίες.
Επειδή δεν έχω χρόνο θα τοποθετηθώ το απόγευμα σε οτι αφορά τη Μέση Γή την εποχή των παγετώνων.![]()
quote:
Πάντως είναι δύσκολο να πούμε ποια ήταν η τύχη τους .
Μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει κανένα ανθρώπινο σκελετό ή πολύτιμο αντικείμενο στις ανασκαφές στην Θήρα. Άρα οι άνθρωποι έφυγαν νωρίς, λόγω προειδοπήσης του ηφαιστείου. Θα κατέφυγαν στα γειτονικά νησιά. ΟΜΩΣ κανένας από αυτούς δεν θα μπορούσε να φανταστεί το γιγάντιο τσουνάμι που δημιουργήθηκε...
Ένα τσουνάμι 50 μέτρων το οποίο έφτασε μέχρι την Κρήτη...
Υπολείμματα από το τσουνάμι αυτό έχουμε εντωπίσει ακόμα και 3 χιλιόμετρα στην ενδοχώρα της Κρήτης...
Ατελείωτη λοιπόν καταστροφή σε ΟΛΟ το Αιγαίο...
Οι κάτοικοι της Θήρας γλύτωσαν από την έκρηξη, εξοντώθηκαν από το τσουνάμι...
quote:
Η υπόθεση για την ταύτιση του ολέθρου της Στρογγύλης Σαντορίνης με την καταβύθιση της Ατλαντίδος φαίνεται να είναι δυνατή .
Όχι απλώς δυνατή: πάνω από 90% σίγουρη...
quote:
Αφού δε η Σαντορίνη το πιθανότερο είναι να υπήρξε Μινωική και αφού η Μινωική αυτοκρατορία δέχθηκε ένα καταστροφικό όλεθρο τον καιρό της κατάρρευσης της Σαντορίνης , η περίπτωση για την ταύτιση της Σαντορίνης με την Μινωική Κρήτη φαίνεται να πλησιάζει πολύ την πραγματικότητα .
Εδώ διαφωνούμε: η άποψη η Θήρα να ήταν ανεξάρτητο κράτος, απλώνεται όλο και πιο πολύ... Τόσο με τα ευρήματα κουλτούρας που δεν είναι ίδια σε ιδεολογία με αυτά της Μινωικής Κρήτης, όσο και και με την αρχιτεκτονική... ;Όσο και με την ΜΗ εύρεση κάποιας άλλης "αποικίας" των Μινωιτών μέχρι στιγμής...
quote:
Εσύ που είσαι σχετικός για πές μας πως μπορείς να κόψεις τον γρανίτη με εργαλεία απο χαλκό
Λοιπόν θα αρχίσουμε από τα απλά: βιβλίο Ευγενιδίου, μηχανουργική τεχνολογία, εργαστήριο 2...
Στην σελίδα 396 του βιβλίου στο κεφάλαιο για τους τροχούς λείανσης και κοπής, μπορείς να διαβάσεις:
Ο γενικός κανόνας είναι : Μαλακοί τροχοί για σκληρά υλικά, σκληροί τροχοί για μαλακά υλικά.
Όταν ανα φερόμαστε στην σκληρότητα του τροχού αναφερόμαστε στο συνδετικό υλικό, καθώτι κάθε τροχός λείανσης ή κοπής αποτελείται από το συνδετικό υλικό και το υλικό κοπής.
Άρα λοιπόν εάν θελήσω να κόψω κάτι σκληρό π.χ. γρανίτη, αυτό που θα κάνω θα είναι είναι να πάρω ένα τροχό με μαλακό συνδετικό υλικό και αυτό γιατί καθώς το υλικό προς κοπή θα είναι σκληρό, το κοπτικό υλικό θα φθείρεται γρήγορα, και θα πρέπει να αντικαθίσταται. Με το να φεύγει και το συνδετικό υλικό, έρχονται στην επιφάνεια νέοι κοπτικοί κόκκοι...
Στα περί ταύτα: πέρνω ένα μπλοκ γρανίτη. Παίρνω και μία λάμα από ένα ανθεκτικό και συννάμα μαλακό υλικό (χαλκός). Γωνιάζω την λάμα και ρίχνω από κάτω της απλό άμμο θαλάσσης (πυρήτιο). Αρχίζω την παλινδρόμηση και κατά τακτά χρονικά διαστήματα ρίχνω και άλλη άμμο από πάνω.
Η λάμα του χαλκού λόγω της τριβής θερμαίνεται τοπικά, λιώνει και παίρνει μέσα της κόκκους άμμου. Το πυρήτιο που είναι πολύ πιο σκληρό από το γρανίτη κάνει την δουλειά. Μόλις φθαρεί φεύγει μαζί με ένα μικρό τμήμα της λάμας του χαλκού... Βέβαια εκτός από το να κόβει την λάμα, κάνει ταυτόχρονα και λείανση των πλευρών....
Με αυτό τον τρόπο και με δύο βάρδιες των 8 ώρων, με τέσσερα συνολικά συνεργεία των 6 αντρών το κάθε ένα, μπορείς σε δύο (το πολύ!!!!) εβδομάδες να κόψεις την επιφάνεια σε ένα κυβικό μέτρο γρανίτη...
Οπότε:
Α) Εάν θέλεις να εντρυφήσεις περισσότερο μπορείς να αγοράσεις το βιβλίο του Ευγενιδίου...
Β) Εάν θέλεις να μπεις πιο βαθιά να σου προτείνω το βιβλίο (βιβλία) του καθηγητή που μου έκανε τριβολογία...
Γ) Εάν θέλεις να το δεις πιο σφαιρικά μπορείς να πας στην Λέκκα, στην βιβλιοθήκη του τεχνικού επιμελητηρίου, εκεί θα δεις και άλλες τεχνικές κοπής, όπως αυτή με φυσαλίδες αέρα μέσα σε νερό...
Δ) Εάν θέλεις να το δεις να γίνεται μπροστά στα μάτια σου, τότε βάζω και την λάμα από χαλκό, και το γρανίτη και τους πακιστανούς που θα κάνουν τη δουλειά... Εσύ θα βάλεις μόνο το προταγωνιστικό ρόλο στην ταινία: ο Alzzaro φιλάει τα πόδια του OANNHSEA μετά το στοίχημα που έχασε... Φυσικά θα υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες στο παιχνίδι...
quote:
Αυτο ομως δεν σου δίνει το δικαίωμα να κρίνεις με αυτόν τον ξετσίπωτο τρόπο οσους αισθάνονται Ελληνες, είναι Ελληνες, ζούν στην Ελλάδα, σέβονται την καταγωγή τους.
Δεν κρίνω με «ξετσίπωτο τρόπο» κανέναν, απλώς λέω την αλήθεια.
Την αλήθεια που λέει ότι είμαστε πλέον κράμμα λαών και όχι απλώς «απόγονοι αρχαίων Ελλήνων».
Την αλήθεια που λέει ότι οι περισσότεροι που παθιάζονται με τα ψέμματα των ψυχοπαθών, το κάνουν από ανάγκη, γιατί θέλουν να αισθάνονται Έλληνες...
Άλλο λοιπόν να υπερασπίζεσαι την χώρα σου και την κληρονομιά που σου άφησαν, και άλλο να βαυκαλίζεσαι με ψέμματα και παραμύθια...
Γιατί το να κλωσάς τα ψέμματα κάποιων λαλημένων, σε κάνει να ξεχνάς την τρέχουσα κατάσταση...
quote:
Τέλος πτυχία δόξα τω θεώ ολοι έχουμε..
Πτυχίο μηχανολόγου;;; Γιατί δεν το νομίζω;;;
quote:
Σκέψου ενα πράγμα για ποιό λόγο ονομάστηκε Μεσο-γειος.
Το Μεσόγειος είναι ελληνική περιγραφή ή μήπως εξελληνισμένη η;;;
quote:
Οαννησεα, η αθηνα το 1500π.χ ηταν μια απο τις πολεις των αχαιων.Οπως γνωριζουμε απο την ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ οι αχαιοι περιπου εκεινη την εποχη εφτασαν μαζικα στην κρητη οπου και κυριαρχησαν.Κατα εσενα βεβαια μαλλον θα πηγαν κολυμπωντας η περπατωντας.Οταν λεμε οτι η αθηνα εκστρατευσε στην κρητη σιγουρα δεν θα ηταν μονη της.
Ξεχνάς πάντα τον μύθο του Θησέα:
Ο Θησέας ήταν αυτός που ένωσε την Αθήνα σε μία πόλη από τις πολλές κόμες που υπήρχαν.
Άρα η σωστή ονομασία είναι Αθήνες και όχι Αθήνα...
Βέβαια το έκανε ΜΕΤΑ την επιστροφή του από την Κρήτη...
Το παραπάνω σημαίνει ότι η Αττική δεν είχε κεντρική εξουσία δυνατής μορφής – π.χ δεν έχει βρεθεί κανένα ανάκτορο όπως στην Πύλο ή στις Μυκήνες – και άρα δεν είχε και την δυνατότητα να δημιουργήσει στόλο πριν από την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας...
Επίσης όταν έκαναν την αποίκηση οι Αχαιοί στην Κρήτη, αυτή είχε ήδη υποστεί την καταστροφή από το ηφαίστειο, οι Αχαιοιί είχαν ήδη αντικαταστήσει τους Μινωίτες στο εμπόριο στο Αιγαίο, και άρα και στην ναυτιλία...
ΟΠΟΤΕ: μην μπερδεύεις τις χρονολογίες...
quote:
Το να θεωρεί ψυχασθενείς αναφορές απο πανάρχαια χρόνια, αναφορές που έφτασαν στις μέρες μας, που χωρίς αυτές θα θεωρούσαμε οτι εκείνη την εποχή οι άνθρωποι ζούσαν σε σπηλιές... εεε.. αυτό καταντά ηλίθιο.
Η αναφορά είναι ουσιαστικά κάτι το ανύπαρκτο από πλευράς απόδειξης – δεν βασιζόμαστε ΠΟΤΕ σε αναφορές, εκτός εάν αυτές οι αναφορές έχουν αποδειχτεί...
Άρα βασιζόμαστε μόνο σε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!
Πόσες φορές θα πρέπει να το γράψω;;;
Π.χ έχουμε αναφορές για την Ταρτησσό από πολλούς αρχαίους συγγραφείς...
Οεο, που είναι λοιπόν η Ταρτησσός, οεο;;;
Μετά από 100 χρόνια έρευνας δεν έχει βρεθεί τίποτα...
Άρα δεν μπορούμε να λέμε ότι η Ταρτησσός υπάρχει όταν δεν έχει βρεθεί τίποτα!!! Είναι γελοίο να υποστηρίζει κάποιος ότι υπάρχει κάτι, όταν δεν έχει βρεθεί τίποτα για αυτό!!!
quote:
Ετσι λοιπόν θα πρέπει να νοήσουμε οτι ή μιλούν για μια άλλη Αιγυπτο ή θα πρέπει να ψάξουμε πολύ πρίν τις δυναστείες των Φαραώ.
Βεβαίως...
Και θα περιμένουμε τρελλά να μας φέρεις αποδείξεις αυτής της εποχής.
You know…
Πόλεις, φρούρια, τάφους, ιερά...
Κάτι βρει παιδί μου, που να χρονοληγείτε αποδεδειγμένα από εκείνη την εποχή....
Μήπως μία αναφορά για το τι έτρωγαν εκείνη την «εποχή»;;;
Edited by - OANNHSEA on 14/12/2009 17:56:46
Edited by - OANNHSEA on 14/12/2009 17:58:38
Ωραίο το θέμα Κηφέα! Βέβαια όσο και να το συζητάμε άκρη δεν θα βγάλουμε. Χρειαζόμαστε hard data και δεν υπάρχουν (ακόμα τουλάχιστον).
Η προσωπική μου γνώμη είναι πως η ιστορία της Ατλαντίδας κρύβει αλήθειες μέσα στις υπερβολές και τους συμβολισμούς.
Αληθινά στοιχεία
1. Μια μεγάλη φυσική καταστροφή
2. Ενας πολιτισμός σε ύφεση που καταστράφηκε τελείως(?) εξ αιτίας της
3. Υπαρξη τουλάχιστον άλλων δύο πολιτισμών έστω και κατώτερων που ήταν σε επαφή με τον πρώτο
4. Μια ιστορία που έμεινε ως μύθος/διδαχή στην συλλογική μνήμη.
Στοιχεία υπό αμφισβήτηση
1. Η χρονολογία
2. Η τοποθεσία της νήσου-ηπείρου (αν και έχω την αίσθηση οτι ο Πλάτωνας δεν έγραψε τυχαία για Ατλαντικό Ωκεανό)
3. Οι διάφορες περιγραφές του μεγαλείου αυτού του πολιτισμού
Οπως λέει και ο Oannhsea και ο Κηφέας που δίνει πολλά στοιχεία σε κάποια από τα μηνύματά του, αν δεχτούμε την ιστορία ως αληθινή, τότε πρέπει να την προσεγγίσουμε μέσω της πλαγίας οδού, δηλαδή συγκριτικά με τα ιστορικά/αρχαιολογικά (και μυθολογικά αλλά με προσοχή) στοιχεία που έχουμε για Αθήνα και Αίγυπτο.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Edited by - Ostria on 14/12/2009 18:41:37
quote:
Στα περί ταύτα: πέρνω ένα μπλοκ γρανίτη. Παίρνω και μία λάμα από ένα ανθεκτικό και συννάμα μαλακό υλικό (χαλκός). Γωνιάζω την λάμα και ρίχνω από κάτω της απλό άμμο θαλάσσης (πυρήτιο). Αρχίζω την παλινδρόμηση και κατά τακτά χρονικά διαστήματα ρίχνω και άλλη άμμο από πάνω.
Tι πτυχίο είπες οτι έχεις?
Μηχανολόγου?
Εκτός απο αγράμματος είσαι και αστοιχείωτος στη μηχανική.
Δεν νομίζω τη λέξη πυρίτιο το βιβλίο του Ευγενιδίου να την γράφει έτσι...
Για τα υπόλοιπα απλά λές σαχλαμάρες, απλά θέλεις να πουλήσεις πονηράδα και ίσως κάποιοι που είναι αδαείς και σίγουρα είναι αδαείς οι άνθρωποι δεν θα καταλάβουν τι τους λές με μαλακούς ή σκληρούς τροχούς.
Μάθε πως τρύπησαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τα κανωπικά αγγεία που είχαν υποστεί υάλωση και έλα να μου μιλήσεις.
quote:
Γιατί το να κλωσάς τα ψέμματα κάποιων λαλημένων, σε κάνει να ξεχνάς την τρέχουσα κατάσταση...
Εγώ απλά σου λέω το εξής.
Εάν θέλεις να κάνουμε εναν όμορφο διάλογο εδώ κόψε τις ξετσιπωτσιές και να μην αποκαλείς λαλημένους ή ψυχοπαθείς κάποιους που εγώ θαυμάζω.
quote:
Εάν θέλεις να κάνουμε εναν όμορφο διάλογο εδώ κόψε τις ξετσιπωτσιές και να μην αποκαλείς λαλημένους ή ψυχοπαθείς κάποιους που εγώ θαυμάζω.
ΑΑΑΑΑΑΑ...
Εκεί είναι λοιπόν το πρώτο πρόβλημα...
Το ότι θαυμάζεις αυτούς τους λαλημένους που το μόνο που κάνουν είναι να γράφουν ότι τους έρθει στον άρρωστο εγκέφαλο τους...
Και για αυτό άλλωστε δεν κάνεις ένα κόπο να δεις εάν έχω δίκιο ή όχι σε αυτά που γράφω ή αυτά που γράφουν άλλοι επιστήμονες... Σου φτάνει που το γράφουν αυτοί οι "τρομεροί και φοβεροί" το κάνεις δόγμα και αυτό ήταν τελείωσε...
Άρα ερχόμαστε στο δεύτερο πρόβλημα: στο ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ την δυνατότητα να ελέγξεις την αλήθεια και για αυτό πιστεύεις αυτά τα σκουπίδια...
Κανένας από αυτούς δεν έγραψε για τις δυνατότητες να κατεργαστείς ή να μεταφέρεις όγκους με απλά μέσα, για τους συμφέρει κάτι τέτοιο στα παραμύθια τους, και για αυτό δεν το δέχεσαι καν...
Αντί λοιπόν να πιάσεις το βιβλίο του Ευγενιδίου και να δεις με τα ίδια σου τα μάτια τι γράφει ή καλύτερα να ψάξεις να βρεις πως κόβουν τις πέτρες σήμερα, στέκεσαι στην ανορθογραφία του πυριτίου... Τι να κάνουμε, μαθηματικά καταλάβαινα, φυσική καταλάβαινα, χημεία καταλάβαινα και όχι γλώσσα, λογοτεχνία ή τα σχετικά...
Για αυτό άλλωστε πήγα και μηχανολόγος και όχι φιλόλογος...
Λοιπόν είσαι σε θέση να πιάσεις να κάνεις μελέτη, ερευνώντας κάθε δεδομένο και δη ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ δεδομένο;;;
Ή προτιμάς απλώς να αντιγράφεις και να διασπείρεις τις γελοιότητες όλων αυτών των λαλημένων;;;
ΥΓ 1. Εγώ από την άλλη πλευρά θαυμάζω ανθρώπους που ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ με πράξεις (και με μαθηματικά) τις σκέψεις τους... Π.χ. Αρχιμήδης, Ντα Βίντσι, Κιουρί...
ΥΓ 2 Γιατί δεν δέχεσαι να βάλουμε στοίχημα για την κοπή του γρανίτη απλά με χαλκό και με άμμο θαλάσσης;;; Αφού είσαι τόσο σίγουρος, θα αποδεχτώ εγώ γελοίος στο βίντεο... Ή μήπως δεν είσαι και τόσοοοοοο σίγουρος απέναντι σε ένα άνθρωπο που κατέχει τις φυσικές επιστήμες;;;