ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΤΟΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΤΟΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Vril31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
02/06/2005, 17:59:36
quote:

φιλε Vril δεν εχουμε σκοπο να ξεσηκωσουμε κανεναν.τα αρχικα που ανεφερες δεν ξερω τι σημαινουν αλλα μαλλον ειναι καποια σχετικη οργανωση.

σε περιπτωση που τα πηγαδια δεν ανηκουν σε ιδιωτη μπορει να μπει ελευθερα ο οποιοσδηποτε.εγω προσωπικα δεν ξερω να μαπινω αλλα ποτε δεν θα μαθω αν δεν προσπαθησω.

αν θελεις πες μας λιγο για την Ε.Μ.Α.Κ τι ακριβως ειναι?

Ναι το φαντάστηκα.

Τα πηγάδια και τα σπήλαια ΔΕΝ είναι ελεύθερα για να μπαίνει ο οποιοσδήποτε.

ΕΜΑΚ δεν είναι οργανισμός, αλλά η ειδική ομάδα διάσωσης της Πυροσβεστικής.

Επειδή και αυτοί άνθρωποι με οικογένειες είναι και επειδή πιστεύω οτι και εσείς θέλετε να φτάσετε τα 18 σας, να πάρετε άδειες διπλώματα μηχανές αυτοκίνητα κλπ. κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και κρατηθείτε μακριά από πηγάδια και στοές που δεν ξέρετε τι σας περιμένει.

Να έχετε υπ όψη σας οτι ο συγραφέας που αναφέρετε ουδέποτε έχει μπεί σε αυτά που λέει, διότι αυτά που γράφει είναι μυθιστόρημα και όχι ... ιστόρημα.

Προσέχετε τον ευατό σας και μείνετε ζωντανοί.

AngelosΜέλος
02/06/2005, 18:01:29
EMAK

Ειναι μια ομάδα που θα συναντήσει καποιος αν πάει σε κάποιο σπήλαιο, βάραθρο,
υπόγειο και μέινει εκεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απο το λογικά αναμενόμενο.
Τα μέλη της ομάδας είναι ειδικά εξοπλισμένα και εκπαιδευμένα για να αντιμετωπίζουν τέτοιες περιπτώσεις.
Αν πεσεις στα χέρια τους είναι πιθανόν να τη γλυτώσεις με μόνο τίμημα την πληγωμένη σου αξιοπρέπεια.

Αγγελος.

02/06/2005, 18:07:59
quote:

EMAK

Ειναι μια ομάδα που θα συναντήσει καποιος αν πάει σε κάποιο σπήλαιο, βάραθρο,
υπόγειο και μέινει εκεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απο το λογικά αναμενόμενο.
Τα μέλη της ομάδας είναι ειδικά εξοπλισμένα και εκπαιδευμένα για να αντιμετωπίζουν τέτοιες περιπτώσεις.
Αν πεσεις στα χέρια τους είναι πιθανόν να τη γλυτώσεις με μόνο τίμημα την πληγωμένη σου αξιοπρέπεια.

Αγγελος.

EMAK ειδικη μονάδα αντιμετώπισης καταστροφών

Όποιος θέλει, μπορεί να αντιμετωπιστεί και σαν ... καταστροφή.

Όσο αφορά τη σπηλαιοδιάσψση Άγγελε, έχουμε πέρα από την ΕΜΑΚ που ασχολείται μάλλον με τους απρόσεκτους και την "δική μας" σπηλαιοδιάσωση, όπου όλοι οι σύλλογοι "διαθέτουν" μέλη για αποστολές διάσωσης σε σπήλαια.

Γιατί και ο πιο έμπειρος σπηλαιολόγος μπορεί να πάθει ατύχημα...

AngelosΜέλος
02/06/2005, 18:30:43
Και επειδή καλή ή τρέλα αλλα θέλει και σύστημα για να είναι διασκεδαστική και όχι θανατηφόρα...

Βρείτε εδώ...

http://www.oreivatein.com/page/mountain_world/profiles/syllogoi.htm

...τον κοντινότερο σε εσάς και πάρτε τους τηλέφωνο.

Happy climbings

Αγγελος

Deghar AdharkΜέλος
02/06/2005, 18:33:02
ετσι ομως με αυτη την αποκλειση κρατας μακρια τον κοσμο απο μερικες αληθειες για το τι πραγματικα παιζει τον κοσμο.ξερω πολλους που το δοκιμασαν και δεν επαθαν τιποτα.επισης ουτε το βρισκω κακο η βλαβερο για αλλους να μπουμε σε μια στοα.

ο καθενας λογικα ασχολειτε με την δουλεια του.δεν νομιζω να ενοχληθει κανεις επειδη καποιοι αποφασισαν να μπουν σε ενα πηγαδι.

02/06/2005, 18:33:47
quote:

Happy climbings

Αγγελος

Είσαι .... "συνάδελφος" ????

AngelosΜέλος
02/06/2005, 18:41:47
Vril

Αν και μου χρωστάς πρώτα εσύ μια απάντηση σχετικά με το δόλωμα που χρησιμοποιείς για τους σπηλαιοροφούς, εγώ θα σου απαντήσω.

Ναι είμαι συνάδελφος με την έννοια οτι ερασιτεχνικά και κατά καιρους, και ανάλογα με τις οικογενειακές υποχρεώσεις ανεβαίνω κανένα βουνο και σκαρφαλώνω κανένα βράχο.

Φοβερή σύμπτωση ε ?
ΠΟΛΥ "παράξενο" !
Λες να έχει κανένα βαθύτερο νόημα ?

Αγγελος

02/06/2005, 18:49:14
Μερικές διορθώσεις

quote:

ετσι ομως με αυτη την αποκλειση κρατας μακρια τον κοσμο απο μερικες αληθειες για το τι πραγματικα παιζει τον κοσμο.

Δεν είναι θέμα "αλήθειας" ή όχι, είναι θέμα "επικίνδυνο" ή όχι

quote:

ξερω πολλους που το δοκιμασαν και δεν επαθαν τιποτα.

Δεν νομίζω. Αν ήξερες, θα ήξερες και την "αλήθεια" όπως λές.
Το οτι δεν έπαθαν τίποτα, δε σημαίνει και τίποτα.

quote:

επισης ουτε το βρισκω κακο η βλαβερο για αλλους να μπουμε σε μια στοα.

Είναι. Αν γίνει κάτι και σας βγάλει η ΕΜΑΚ, πάτε και αυτόφορο.
Ποιός σας είπε οτι επιτρέπεται να μπείτε όπου σας κατέβει ???
Αν είστε και κάτω των 18, μπορούν να τραβήξουν άγρια τους γονείς σας.

quote:

ο καθενας λογικα ασχολειτε με την δουλεια του.δεν νομιζω να ενοχληθει κανεις επειδη καποιοι αποφασισαν να μπουν σε ενα πηγαδι.

Αυτό δεν το σχολιάζω. Δείχνει πόσο βαθιά νυχτωμένος είσαι.

¨Οτι σας λέω, σας το λέω καλοπροέρετα και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τραβήξουν εμένα, αν κάτι πάει στραβά. Εσας και τους γονείς σας θα τρέχουν.
Επειδή είμαι μέλος Σπηλαιολογικού Συλλόγου, ξέρω τι σας λέω και ξέρω πολλά πράγματα σχετικά με την ασφάλεια σε σπήλαια. Τα σπήλαια μπορεί να είναι ωραία, αλλά κρύβουν ένα σωρό παγίδες και κινδύνους, που όχι μόνο δεν ξέρετε αλλά βλέπω οτι δεν θέλετε και να μάθετε.

Πάντως, για παιχνίδι δεν είναι. Αυτό να το θυμάστε.

02/06/2005, 18:51:51
quote:

Vril

Αν και μου χρωστάς πρώτα εσύ μια απάντηση σχετικά με το δόλωμα που χρησιμοποιείς για τους σπηλαιοροφούς,

Α, συγνώμη, δεν το είχα προσέξει...

Πάντως, αν το δολώσεις σωστά και περιμένεις, μπορείς να πιάσεις φοβερά μεγάλα ψάρια εκεί μέσα...

Τα άλλα offline...

Deghar AdharkΜέλος
02/06/2005, 23:34:37
quote:
Επειδή είμαι μέλος Σπηλαιολογικού Συλλόγου, ξέρω τι σας λέω και ξέρω πολλά πράγματα σχετικά με την ασφάλεια σε σπήλαια. Τα σπήλαια μπορεί να είναι ωραία, αλλά κρύβουν ένα σωρό παγίδες και κινδύνους, που όχι μόνο δεν ξέρετε αλλά βλέπω οτι δεν θέλετε και να μάθετε.

αν οντως εισαι μελος σπηλαιολογικου συλλογου πρεπει να ξερεις πολλα.δεν αμφισβητω οσα μας λες.καλα κανεις και μας λες την αληθεια.οστοσο κανεις δεν εμαθε τιποτα χωρις να τολμαει εστω και κατι παρανομο.

dim.karΜέλος
03/06/2005, 00:26:37
Καλησπέρα σε όλες και όλους!

Για να βλογήσουμε τα γένια μας κι εμείς οι εραστές της υπόγειας Ελλάδας, κανείς δεν σου απαγορεύει να μπεις σε οποιοδήποτε σπήλαιο (πλην ελαχίστων απαγορευμένων για λόγους αρχαιολογικούς) αν πάρεις άδεια από την εφορία Παλαιανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας (την παίρνεις με μια αίτηση) και συχνά ουτε μ' αυτήν... ΕΣΥ δεν πρέπει να αφήνεις τον εαυτό σου να σε πάει εκεί, γιατί τα σπήλαια είναι επικίνδυνα μέρη για τους ανεκπαίδευτους... Αν τώρα γουστάρεις, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω links: http://www.fhs.gr/ και http://www.fhs.gr/gr/links/links.htm Εκεί, όπου σου λένε ότι έχουν πάει, έχουν όντως πάει. Ρίξε μια ματιά στο παράλληλο topic του esoterica "ΤΑ ΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ".

Διαλέγεις και παίρνεις!

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

Deghar AdharkΜέλος
03/06/2005, 10:02:03
πολυ καλα links dim.kar

τα σπηλαια σαφως και ειναι επικυνδινα αλλα οχι μονο για τους ανεκπαιδευτους.μπορει και ενας εμπειρος να παθει ζημια.δεν λεω οτι εχουν ισες πιθανοτητες,σιγουρα ο πιο εμπειρος θα ξερει περιπου τι να προσεξει αλλα το κακο μπορει να γινει σε οποιονδηποτε

κοιταχτε δεν εχω σκοπο να παω και να μπω σε καποιο σπηλαιο,και να εξερευνω για ωρες με βαρκα την ελπιδα οτι θα βρω κατι.ειναι πολυ πιο απλο

την πρωτη φορα θα δω απλως που ειναι η εισοδος και πως μπορει καποιος να παει με ασφαλεια.επισης ελπιζω να συνοδευομαι απο καποιον πιο εμπειρο ωστε να μας πει μερικα πραγματα.

δεν εχω ως σκοπο να ταραξω τους συλλογους και ουτε νομιζω θα το κανω.υπαρχουν πληθος ερασιτεχνων που οχι μονο εχουν μπει αλλα το εχουν ψαξει κοιλας.

λογω του οτι η ηλικια μου ειναι καπως μικρη{17}δεν μπορω να κανω και πολλα πραγματα τωρα.μονο να το ψαξω σε θεωρητικο επιπεδο και ισως λιγο σε πρακτικο.δεν πιστευω οτι εχω να χασω τιποτα.

για το μελλον βλεπουμε

03/06/2005, 11:05:43
Φίλε μου, άν έχω σχέση με Σπηλαιολογία και άν έχω μάθει να μπάινω με ασφάλεια σε σπήλαια, πιστεύω οτι θα βρεθούν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 μέλη αυτού του φόρουμ, και μάλιστα παλιά, γνωστά και επώνυμα, να σου το επιβεβαιώσουν.

Σε αντίθεση με κάποια θλιβερά παραδείγματα, δεν είμαστε άνθρωποι που παραμυθιάζουν.

Εγώ είμαι 37 χρονών και σίγουρα βλέπω τον κόσμο με λίίίγο διαφορετικά μάτια, όπως κατάλαβες.

Δεν θέλω να στο απαγορεύσω να μπείς, απλά σου δίνω την φιλική συμβουλή να μην διακυνδυνεύεις τη ζωή σου άδικα. Όσο την έχεις, καμιά φορά δεν την εκτιμάς και τόσο. Άμα τη χάσεις, άστα και βράστα...

Άσε τις εξερευνήσεις για λίγο αργότερα ή τουλάχιστον μπές σε κάποιο σύλλογο, να νιώθεις οτι πατάς και πιο σίγουρα. Εξάλλου, σε σύλλογο που έχει σπηλαιολογική δράση, θα συναντήσεις ανθρώπους με πείρα σε εξερευνήσεις, και με την επαφή μαζί τους θα ακούσεις την άποψή τους για κάποιους μυθομανείς συγγραφείς, που αυτά που λένε και γράφουν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όσο δουλευει καλά η τσέπη δεν στματάει και η φαντασία !

Και μιλάμε για άγριο παραμύθιασμα !

dim.karΜέλος
03/06/2005, 11:32:20
Πάντως εγώ εκπαίδευσα άνθρωπο ηλικίας 16 ετών (Θανάση επιβεβαίωσε με!) με συγκατάθεση από τους γονείς του ο οποίος έχει εξελιχθεί και σε σπηλαιολογικό αστεράκι!

Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι και δεν γουστάρεις μόνο να παραμυθιάζεσαι, στείλε μαιηλιά... Ανεκπαίδευτος πάντως, μακριά!

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

Deghar AdharkΜέλος
03/06/2005, 14:19:46
quote:
Φίλε μου, άν έχω σχέση με Σπηλαιολογία και άν έχω μάθει να μπάινω με ασφάλεια σε σπήλαια, πιστεύω οτι θα βρεθούν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 μέλη αυτού του φόρουμ, και μάλιστα παλιά, γνωστά και επώνυμα, να σου το επιβεβαιώσουν.

δεν αμφισβητησα αυτο το πραγμα ουτε σε κατηγορησα για ψευτη ουτε σημαινει τιποτα αν το πουν και χιλια ατομα.το ειπες εσυ και λες την αληθεια.αυτο ειναι ολο

quote:
Εγώ είμαι 37 χρονών και σίγουρα βλέπω τον κόσμο με λίίίγο διαφορετικά μάτια, όπως κατάλαβες.

Δεν θέλω να στο απαγορεύσω να μπείς, απλά σου δίνω την φιλική συμβουλή να μην διακυνδυνεύεις τη ζωή σου άδικα. Όσο την έχεις, καμιά φορά δεν την εκτιμάς και τόσο. Άμα τη χάσεις, άστα και βράστα...

φυσκικα και τα βλεπεις διαφορετικα,με πιο πολυ ωριμοτητα και εμπειρια δεν διαφωνω.

η συμβουλη σου ειναι καλη και σε ευχαριστω που μου την δινεις.αν και μου φαινεται περιεργο να ειναι τοσο επικυνδινα τα πραγματα δεν θα επεκταθω αλλο,για να το λες θα ξερεις.

quote:
Άσε τις εξερευνήσεις για λίγο αργότερα ή τουλάχιστον μπές σε κάποιο σύλλογο, να νιώθεις οτι πατάς και πιο σίγουρα. Εξάλλου, σε σύλλογο που έχει σπηλαιολογική δράση, θα συναντήσεις ανθρώπους με πείρα σε εξερευνήσεις, και με την επαφή μαζί τους θα ακούσεις την άποψή τους για κάποιους μυθομανείς συγγραφείς, που αυτά που λένε και γράφουν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

αυτο το εχω σκοπο αλλα δεν ειναι τοσο ευκολο στην ουσια.πρεπει να υπαρχει χρονος και ετσι οπως την εχουν κανει σημερα την εκπαιδευη....τελος παντων αυτο ειναι ενα απο τα μελλοντικα μου σχεδια.ουτως η αλλως σπηλαιολογια σκεφτομαι να σπουδασω

Oxygen_girlΜέλος
03/06/2005, 15:34:36
quote:

α. το τσεα, οπως κυκλοφορει γενιες τωρα, σημαινει "τσιμπα ενα α...ντιδι!"

-----------------------
"I have no master. I am CHAOS!"

NUKEΜέλος
04/06/2005, 00:57:34
Για το ΤΣΕΑ δεν εχω κατι να πω.

Οσο για τις υπογειες στοες, πιστευω πως αν καποιος ειναι προσεχτικος, δεν κανει βλακειες,εχει τις απαραιτητες λιγοστες γνωσεις, ειναι οραγνωμενος και δεν βαριεται να σκεφτεται πιστευω πως δεν θα παθει κατι μπαινοντας σε μια στοα.Βεβαια ειναι σιγουρα καπως πιο επικυνδυνο απο το να περπατας στον δρομο(αν και σημερα με τα αυτοκινητα...).

Οσο για το καποιο λενε οτι τους κατεβει, σιγουρα το πιστευω.Αλλα ενα απο ολα αυτα να μην ειναι αληθεια για να στηριχτουν καπου βρε αδερφε?

Live By The TSEA Die By The TSEA
TSEATSEATSEATSEATSEATSEATSEA

Deghar AdharkΜέλος
04/06/2005, 11:53:12
φιλε Nuke,βλεπω απο το μερος σου ορεξη και αυτο ειναι ευχαριστο.δεν ειμαι εντελως απειρος σε αυτα αλλα ουτε και πολυ εμπειρος,ισως να μπορουσαμε να οργανωσουμε καποια συναντηση κατα την οποια οσοι θελουν μπορουν να ερθουν

δεν ξεχναω τις συμβουλες του Vril αλλα δεν μπορω να κανω πισω.με πολυ προσοχη πιστευω οτι δεν θα βγουμε χαμενοι,οποιος ενδιαφερεται ας το πει.

mysticΜέλος
04/06/2005, 12:22:56
Κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον αλλά εκτός Ελλάδας είναι οι στοές και οι κατακόμβες που υπάρχουν κάτω από το Βατικανό.
Πραγματικά υπάρχουν ολόκληρα επίπεδα από κάτω τα οπία φυλλάσονται απο ειδικούς φρουρούς.
Όταν είχα επισκευτεί το Βατικανό ήξερα πως είναι όλο κούφιο αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βάθος. Πηγαίνοντας λοιπόν και ξεγλιστρώντας λίγο παραπέρα από όσο επρεπε είδα πως υπάρχουν πολλά επίπεδα από κάτω που ίσως επιφυλλάσουν πολλές εκπλήξεις.
Βέβαια δεν άργησαν να με πάρουν χαμπάρι και να μου υποδείξουν την έξοδο.
Ξέρει κάποιος τι μπορεί να παίζει; Μήπως εκεί μπορεί να κρύβεται μέρος της ''αλήθειας'' μιας και εκεί υπάρχει ασυλεία; (και όχι μόνο)

''Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά''
Deghar AdharkΜέλος
04/06/2005, 12:35:30
quote:
Ξέρει κάποιος τι μπορεί να παίζει; Μήπως εκεί μπορεί να κρύβεται μέρος της ''αλήθειας'' μιας και εκεί υπάρχει ασυλεία; (και όχι μόνο

κατακομβες υπαρχουν πολλες σε διαφορα μερη της γης.εκει πηγαιναν οι χριστιανοι και εκαναν διαφορες τελετες κρυφα.σιγουρα θα υπαρχουν πολλα ενδιαφεροντα εγγραφα ισως και λειψανα.

απο την στιγμη ομως που ειναι στο Βατικανο αποκλειεται να μην εχουν πεσει στα χερια του παπα.

μερος της αληθεια σιγουρα κρυβεται.για να ανακαλυψει καποιος την "αληθεια" πρεπει να συνδυασει ολα τα παραξενα στην γη.να ειναι γνωστης ολων των επιστημων και ολων των θρησκειων.δεν φτανει μια ζωη για ολα αυτα