ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

DSM30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
19/01/2016, 04:41:56
quote:
kost μου κάνε ότι σε ξαλαφρώνει.

Απλώς έφερες την εργασία της φοιτήτριας για τη θυσία του ταύρου και την άποψή σου ότι δεν γίνονταν θυσίες και σου έφερα Πλάτωνα (εδώ και ημέρες) και Πλούταρχο (σήμερα).

Άκου Κάρμελ.

1) Η μεταπτυχιακή αυτή φοιτήτρια ξέρει περισσότερα από εσένα στα περί Θεολογίας και Θρησκειών.
2) στα περί Μιθραϊσμού διάβασα κι άλλα πράγματα για να εκφέρω γνώμη, κι όχι μόνο αυτή.

3) και σημαντικότερον, ένα μικρό μάθημα ιστορίας σαν να μιλάω σε μαθητή.

Η αρχαία ελληνική ιστορία είναι γραμμένη με αίμα. Γεμάτη από πολέμους, σφαγές, άπειρες θυσίες ζώων (έμψυχα όντα είναι κι αυτά, οπότε ας μην κάνουμε γαργάρα τις θυσίες τους) και πολλά άλλα...και ίσως και κάποιες τοπικές ανθρωποθυσίες σε κανά Λυκαίο μεριά. Δηλαδή τι καινούριο να μας πεις τώρα εσύ περί βίας; σου τα λέω εγώ όλα μαζεμένα... Όπως με αίμα είναι γραμμένη και όλη η αρχαία ιστορία ανεξαιρέτως. Οι πιο διαβασμένοι φερ'ειπείν θα γνωρίζουν ότι ο πιο φονικός πόλεμος στην γνωστή αρχαία ιστορία είναι ο Ρωμαιο-Ιουδαϊκός (εκεί να δεις ανθρωποθυσίες 500.000 Ελληνο-Ρωμαίων που έκαναν οι Εβραίοι σε Κυρήνη και Κύπρο, στων οποίων τις θρησκείες πιστεύεις).

Αυτό λοιπόν που εσύ Κάρμελ κάνεις γαργάρα είναι ότι στο ίδιο αυτό μέρος που γινόντουσαν σφαγές, συνέβη και κάτι εκπληκτικό για πρώτη φορά στην γνωστή ιστορία. Για πρώτη φορά άρχισαν κάποιοι άνθρωποι να σκέπτονται ελεύθερα χωρίς τη λογοκρισία των αρχών και χωρίς τον φόβο των ιερατείων. Και έτσι σταδιακά γεννήθηκε το ελληνικό θαύμα της φιλοσοφίας, της τέχνης, της επιστήμης και της δημοκρατίας, που όμοιό του ο κόσμος δεν είδε ποτέ.

Παραμίλα εσύ λοιπόν για Πλάτωνες, Παυσανίες, βλέπε όσες ανθρωποθυσίες θες, η ιστορία όμως δεν αλλάζει.

19/01/2016, 04:43:23
Τώρα που το ξανασκέφτομαι βέβαια, αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω στον Νικόμαχο το εξής:

Το υποκοριστικό του 'Carmel', δεν μπορεί να είναι 'Καρμελίτο'. Μάλλον το 'Ρωγίτσα' είναι πιο εύστοχο.

Ή έστω, 'Θεία Ρωγίτσα'.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

19/01/2016, 04:51:18
Kost

Το πράγμα είναι πολύ πιο απλό. Η Θεία Ρωγίτσα, κι όλες οι θείες ρωγίτσες, μιλάνε για την αιματηρή και σκόπιμη θυσία του ίδιου τους του θεού. Χωρίς ρωγίτσα. Τί νόημα έχουν οι υπόλοιπες κουβέντες?

19/01/2016, 04:54:41
Έχουμε πάρει χαμπάρι δηλαδή, πως χωρίς να σφάξουνε έναν άνθρωπο, παρθενογέννητο, θρησκεία γιόκ?

19/01/2016, 05:17:59
Και μια πάσα στον Χρίστο Ελ.

Οι Εβραίοι δεν τον σφάξανε τον μανώλη? Γιατί κι αυτό να μην είναι μέρος του μεγάλου σχεδίου τους?

Όχι να σου στερήσουν τον σωτήρα, αλλά να σε ψήσουν πως υπήρξε σωτήρας. Έχεις καμμιά καλή απάντηση σε αυτό?

Και μην μου πεις για αναστάσεις κι αναλήψεις. Κι αυτά, όπως τα περισσότερα σε αυτό το παραμύθι, τα είδαν δυο-τρεις βοσκοί και βοσκοπούλες, σε αμφιβόλου κατάστασης ψυχική ισορροπία. Αν υπήρξαν καν όλοι αυτοί οι ήρωες του μύθου.

19/01/2016, 11:15:36
quote:

quote:
Ποια είναι η προβληματικότητα ρε ΨΕΥΤΗ; Η πεποίθηση στον γεωκεντρισμό, την οποία αποδέχεται και η νεοαστρολογία στην οποία πιστεύεις;

Μωρέ πίστευε ότι κι ο γάιδαρος πετάει, κι άλλοι τα πιστεύουν αλλά δεν είναι έτσι...στο έχω πει και παλιά, χωρίς φωνές και βρισιές...χρειάζεσαι βοήθεια, όχι απαραίτητα ψυχολογική...μία απασχόληση ή μία γυναίκα για αρχή...κάνει μπαμ ότι χρειάζεσαι μία γυναίκα για να ηρεμήσεις...και μόνο αυτά τα μισογυνικά που έλεγες παλιά δείχνουν πολλά...αν τώρα και μετά από αυτό δεν αλλάξεις τροπάριο και συνεχίζεις το μαζοχιστικό παραλήρημα τότε χρειάζεσαι άλλου είδους υποστήριξη...και δεν στο λέω για να σε μειώσω, δεν έχω κανένα μέτωπο μαζί σου...στο λέω σαν μία ψυχρή παρατήρηση. Έχεις το σύμπλεγμα του 'μάρτυρα', ψυχοπαθολογική κατάσταση, και δυστυχώς ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος.

Μέχρι να φέρεις ως απόδειξη το "μαζοχιστικό παραλήρημα" ακούω απλά βουητά στον αέρα.

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΑΣΧΗΜΗ ΛΕΞΗ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΣΧΗΜΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.

Για τις γυναίκες μπορεί να έχω ότι άποψη θέλω. Γιατί δηλαδή, ελευθερία μου δεν είναι, όπως εσύ δεν θες τις πατριαρχικές κοινωνίες; Μπορεί να τις θεωρώ κατώτερες, το ίδιο και αυτές μπορούν να θεωρούν τους άντρες κατώτερους. Μπορεί να τις θεωρώ υπεύθυνες για τα κακά του άντρα και του κόσμου όλου, όπως τις ίδιες απόψεις εκφράζουν άτομα από τον Ησίοδο μέχρι τον Ιούλιο Έβολα.

Αλλά ποιο είναι το μαζοχιστικό παραλήρημα δεν καταλαβαίνω. Η ελεύθερη άποψή μου; Είπα ότι τώρα θα αρχίζω να σφάζω όλα τα θηλυκά μέλη του φόρουμ και όποιο θηλυκό βλέπω εμπρός;;; Δεν σας καταλαβαίνω καθόλου. Που κολάνε αυτά σε μια συζήτηση;

Είπα όποιος θίγεται, ας μην απαντάει και να συζητάει. Και εσύ έχεις πολλά άσχημα για τον Ιησού, είδες να σου επιτίθεμαι πέρα από μια μικρή παραίνεση να χρησιμοποιείς καλύτερες φράσεις; Και αν έχουν προσπαθήσει να σε σεβαστούν άλλοι για τις απόψεις σου είναι λόγω των συμβολισμών στους οποίους πιστεύεις. Αν μιλούσες μόνο για την κυριολεκτική νοημοσύνη των έμψυχων πλανητών και την πνευματική αστρολογία, θα είχες δεχθεί επίθεση από άθεους. Γι' αυτό λέω ότι δεν πήρες το μάθημα ότι πρέπει να σέβεσαι όλες τις απόψεις, όσο απίθανες και να φαίνονται εκ πρώτης όψεως.

Εγώ μαζοχιστικό παραλήρημα βλέπω απ' την άλλη πλευρά, όταν κάποιος ψευτοαιρετικός σε θέμα μου στο μεταφυσικό για την ιερά εξέταση, έφερε ως πρώτη απάντηση εικόνες με όργανα εκτελέσεων. Ή ο άλλος που επειδή δεν κατάλαβε τί είπα για τους ναζί, έφερες εικόνες εκτελεσμένων από τους ναζί.

Αυτά είναι πόλεμος και παραλήρημα ατόμων που πιστεύουν στο μίσος, δεν είναι συζήτηση. Και ο κάθε αντιτέτοιος και ο αντιάλλος είναι απλά τα προσχήματα. Οι φασίστες κρύβονται πίσω από τον αντιφασισμό.

Εγώ εκτιμώ την ειλικρινή άποψη, ακόμη και αν αυτή κοστίζει υλικά. Το ψέμα ως πλεονέκτημα πρέπει να βρίσκεται μακρυά από την σκέψη του αγνού ατόμου.

19/01/2016, 11:26:58
quote:

Βγάζει ο χαλβάς μια εισαγγελική ταυτότητα νααα και του ζητάει τα στοιχεία του. Εκει να δείτε επιτόπιο tete a queue με παρακάλια, άρρωστη μανούλα, άνεργη χαζούλα και κάγκουρα παιδί της φάπας σε συνεργείο. Σκέτος Βασιλάκης Καίλας. Στο τέλος ο εισαγγελέας τον άφησε και έφυγε, εισπράττοντας χειροκρότημα από 10 άτομα στο δρόμο μαζί με γιούχα για τον κάγκουρα. Είναι να μην σου τύχει που λένε.
Γι' αυτό συνιστώ συχνά-πυκνά στον Ντενίζ να προσέχει να μην του ξεφύγει καμιά @ δημόσια, γιατί δεν ξέρεις που μπορεί να πέσεις καμιά φορά. Και στην διαδικτυακή παρουσία προσοχή, ομοίως.

Γι' αυτό σε σιχαίνομαι, επειδή προσπαθείς συνέχεια να απειλείς τους άλλους όπως κάνουν κάποιοι φασίστες εβραίοι σε ελεύθερους έλληνες.

Αν με ένοιαζε περισσότερο το άτομό μου από την ΑΛΗΘΕΙΑ, όπως εσένα, τότε πιθανόν να έκανα την κότα που λες.

Ο φόβος υπάρχει, κανείς δεν είναι σούπερ θαρραλέος. Επίσης μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι άλλοι λόγοι που μπορεί κάποιος να κάνει το κορόιδο(παράδειγμα για να ταίζει την οικογένειά του, γιατί χωρίς αυτόν τί θα κάνουνε).

Όμως επιτέλους πρέπει να τσακιστεί αυτός ο ψευτοτρόμος του δυνατού που αποδίδει το δίκιο όπως γουστάρει. Γιατί ΕΤΣΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ. Πρέπει να αλλάξουν μυαλά και γρήγορα μάλιστα.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ πάνω απ'όλα.

Και όλα αυτά που λες αποδεικνύουν ότι το βλέπεις οπαδικά το πράγμα. Βλέπεις λοιπόν αυτά που λέω να θίγουν τα συμφέροντά σου. Εγώ αντιθέτως θέλω να συζητάω με ειλικρινή άτομα για την ΑΛΗΘΕΙΑ, για την ΑΛΗΘΕΙΑ των πράγματων ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΦΕΛΗ.

Να βρω την αλήθεια, πέρα από συμφέροντα.

19/01/2016, 11:31:26
quote:

quote:

Υ.Γ. Αυτό το 'μούγκα μπροστά μου', δεν λέει. Έχω τσακωθεί πολλές φορές για αυτό, αλλά 'μπροστά μου' μπορώ να λέω εγώ. Με όνομα κι επώνυμο. Ως πρόσωπο, δηλαδή. Εσύ είσαι ο Carmel. Βαφτισμένος στη χάρη του γνωστού ορθόδοξου αγίου, Carmel. Τρυφερούλη...

Οποτε αισθανθείς έτοιμος πες μου που και πότε θες να συναντηθούμε από κοντά και εκεί θα τα βρούμε όλα σούργελο.

Αργότερα φίλε θα δω τί έγραψε για τις θυσίες, γιατί τώρα απλά τους τα χώνω.

Όλο να μας λέει για το όνομα και το επώνυμό του. Πολύ ποζέρι.

Δηλαδή τί; Θα συναντηθούμε και θα μας πιάσει από το αυτάκι ο dsm να μας πει "νεαρέ ΞΕΡΕΙΣ ποιος είμαι εγώ και τί γνωρίζω"; Και εμείς θα στραβοκαταπίνουμε από φόβο μπροστά στον θεό;;;

Μπλιαχ, σκέτη αηδία. Κάτι τέτοια κομπλεξικά άτομα που την βλέπουν κάποιοι υπάρχουν από εδώ ως την άλλη άκρη της Γης.

19/01/2016, 11:37:29
quote:

quote:
Julius Caesar
Ο αληθινός ορθόδοξος είναι αυτός που αυτή την εποχή θα υποστηρίξει την Ελλάδα και όχι την υποκριτική αγάπη προς όλους(πλην των Ελλήνων φυσικά). Θα αντιταχθεί στα τζαμιά, στην λαθρομετανάστευση, στην ομοφυλοφιλία, στην πολιτική του ρατσισμού κατά των Ελλήνων. Θα αφήσει τις μαλακίες περί ρατσιστικής Χρυσής Αυγής και θα κοιτάξει να βοηθήσει την Ελλάδα όπως μπορεί. Δεν θα μιλάει ουτοπικά και πεσιμιστικά, ότι δεν υπάρχει ελπίδα.

Κοίτα ποιος μιλάει για πατρίδα, αντίσταση και μπλα μπλα μπλα. Ο να πολεμήσετε για να δοξαστούμε Ιούλιος.
Έχεις βρε το θράσσος να μιλάς για πατρίδα, όταν μόλις σου ήλθε από τη στρατολογία το χαρτί να παρουσιαστής, χέστηκες και ψάχνεις να βρης τρόπο για να απαλλαγής και να μην υπηρετήσεις την πατρίδα?? Και τώρα το παίζεις τρομάρα σου και υπερεθνικόφρονας χρυσαυγίτης? Αν ήταν σήμερα η Χρυσή Αυγή κυβέρνηση, κάτι σαν κι εσένα θα παραθέριζαν στο Άγιο Στέφανο, αλλά βρήκατε και τα κάνετε.

Φυγόστρατε, ε φυγόστρατε!

*

Να, δεν στα είπα εγώ; Τώρα έγινες υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής ε;

Μια με τον ένα, μια με τον άλλο.

Δεν χρειάζεται να σου ξανααπαντήσω, αν έχεις λίγο τσίπα πάνω σου πήγαινε στο συγκεκριμένο θέμα και ΔΙΑΒΑΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ τί έχω πει.

Και σχετικά με την Χρυσή Αυγή συμφωνώ με Abbaeion. Δεν θα γίνει ο νέος νταβατζής μας ΑΛΛΑ Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΜΑΣ. Και θα δέχεται κριτική και αμφισβήτηση. Όπως και οι μπάτσοι και οι στρατιωτικοί. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Όχι βολεψηματίες γαμιάδες να πουλάνε εξουσία. Βρε ουστ οι κωλόβλαχοι!

Ποιος σου είπε ότι προσκυνάω και καλοπιάνω Χρυσή Αυγή; Την υποστηρίζω ΟΣΟ και ΕΑΝ υποστηρίζει την αλήθεια ενάντια στο σχέδιο εξόντωσης του ελληνικού έθνους.

19/01/2016, 12:52:23

Ρε σεις, μήπως να το χαλαρώναμε λίγο το πράγμα;;; Πολύ ένταση βγαίνει στις τελευταίες σελίδες...