- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Λοιπόν σας έφερα link με 200+ βιβλιογραφικές παραπομπές.
Μάλιστα. Τώρα οι 'πηγές' γένανε 'παραπομπές'. Προοδεύεις τρυφερούλη, αν και με αργό και βασανιστικό τρόπο.
quote:
Για την Ακαδημία εντάξει? Το κατάλαβες το link που σου έδωσα για δεύτερη ή τρίτη φορά ή θα επανέλθεις κλαψουρίζοντας ζητώντας το ξανά και ότι το προσπερνάω?
Εντάξει? Μα, τί λες τώρα! Μας παρέπεμψες στο site ενός τύπου που δεν μας λέει ποιός και τί είναι, εσύ δεν μας τα λες επίσης, και νομίζεις πως καθάρισες. Τρυφερούλη.
Υ.Γ. 1. Δεν κλαψουρίζω, τρυφερούλη. Επιμένω. Αλλά θα μου πεις, μας γράφεις στα αγγλικά που δεν γνωρίζεις, στα λατινικά που δεν κατανοείς, περί επιστήμης της οποίας τις μεθόδους και την ορολογία δεν κατέχεις. Σιγά μην καταλαβαίνεις τη διαφορά της κλάψας από την επιμονή.
Υ.Γ. 2. Πράγματι κατάλαβες τη διαφορά της παραπομπής από την πηγή, ή το παραδέχτηκες απλώς για να σταματήσουν οι σφαλιάρες?
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Η απάντηση που περιμένω Carmel είναι αυτή
Πρώτα θα απαντάς σε ερωτήσεις που σου έκαναν σε προγενέστερο χρόνο επί των γραφομένων των πηγών που εσύ από μόνος σου έφερες για να υποστηρίξεις την θέση σου και ύστερα να έχεις απαιτήσεις από τους άλλους.
Εκτός αν παραδεχθείς δημοσίως ότι καλά έκαναν και κατεδαφίστηκαν οι ναοί αφού εγίνονταν ΦΟΝΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ εκεί μέσα.
Για τις ιερόδουλες ως ιερατικό αξίωμα στους ναούς σας μήπως σου είναι πιο εύκολο να τοποθετηθείς ή λόγω ηλικίας το αποφεύγεις?
Αχ βρε Sesostris που προσπαθείς με πρωτόγονα μέσα να αποπροσανατολίσεις την ωραία μας συζήτηση περί Ανθρωποθυσιών στον Ελλαδικό χώρο που ΕΣΥ ο ίδιος προκάλεσες (και μάλιστα off topic) με τις πηγές που έφερες και όταν είδες ότι δεν σε παίρνει πήγες σε άλλο θέμα και από εκεί μετά θα με πας σε άλλο μέχρι να βαρεθώ και να σε παρατήσω στην ησυχία σου.
Είπαμε ΕΝΑ-ΕΝΑ και με τη σειρά.
«Επεί αυτίκα ημίν μεν ου νόμος εστίν ανθρώπους θύειν αλλ΄ ανόσιον, Καρχηδόνιοι δε θύουσιν ως όσιον ον και νόμιμον αυτοίς, και ταύτα ένιοι αυτών και τους αυτών υείς τω Κρόνω, ως ίσως και συ ακήκοας. Και μη ότι βάρβαροι άνθρωποι ημών άλλοις νόμοις χρώνται, αλλά και οι εν τη Λυκαία ούτοι και οι του Αθάμαντος έκγονοι οίας θυσίας θύουσιν Έλληνες όντες.» (Πλάτων, Μίνως 315 b-c)
Πάρε και λίγο Πλούταρχο για να δεις τι μπλεξίματα είχε ο Θεμιστοκλής με έναν μάντη του Διονύσου.
«Θεμιστοκλεί δε παρά την ναυαρχίδα τριήρη σφαγιαζομένω τρεις προσήχθησαν αιχμάλωτοι, κάλλιστοι μεν ιδέσθαι την όψιν, εσθήτι δε και χρυσώ κεκοσμημένοι διαπρεπώς. Ελέγοντο δε Σανδάκης παίδες είναι της βασιλέως αδελφής και Αρταϋκτου. Τούτους ιδών Ευφραντίδης ο μάντις, ως άμα μεν ανέλαμψεν εκ των ιερών μέγα και περιφανές πυρ, άμα δε πταρμός εκ δεξιών εσήμηνε, τον Θεμιστοκλέα δεξιωσάμενος εκέλευσε των νεανίσκων κατάρξασθαι και καθιερεύσαι πάντας Ωμηστή Διονύσω προσευξάμενον· ούτω γαρ σωτηρίαν και νίκην έσεσθαι τοις Έλλησιν. Εκπλαγέντος δε του Θεμιστοκλέους ως μέγα το μάντευμα και δεινόν, οίον είωθεν εν μεγάλοις αγώσι και πράγμασι χαλεποίς, μάλλον εκ των παραλόγων ή των ευλόγων την σωτηρίαν ελπίζοντες οι πολλοί τον θεόν άμα κοινή κατεκαλούντο φωνή, και τους αιχμαλώτους τω βωμώ προσαγαγόντες ηνάγκασαν, ως ο μάντις εκέλευσε, την θυσίαν συντελεσθήναι. Ταύτα μεν ουν ανήρ φιλόσοφος και γραμμάτων ουκ άπειρος ιστορικών Φανίας ο Λέσβιος είρηκε
Αν αυτά τα έβρισκες στα Ευαγγέλια θα ούρλιαζες τώρα απλά σιωπάς και προσπαθείς να αλλάξεις άρον-άρον θέμα για λόγους αποπροσανατολισμού.
Τί θα γίνει ακριβώς με την περίπτωσή σου? Αυτό το 'με λένε ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω', θα πάει για πολύ ακόμα? Δεν νομίζεις πως πρέπει να σοβαρευτείς? Ξεκίνα με την ταυτότητα του περίφημου site, που στην τελική χρησιμοποιείς σαν να έχει την εγκυρότητα των γραφών σου.
Εδώ που τα λέμε, μάλλον κάπως έτσι πρέπει να είναι.
quote:
Carmel
Είπαμε ΕΝΑ-ΕΝΑ και με τη σειρά.
Ναι, το είπαμε. Κι αν έκανες ένα πρώτο βήμα με το σοκ της διαφοράς μεταξύ πηγής και παραπομπής, έχεις κι άλλο δρόμο. Να μάθεις αγγλικά, λατινικά, τα βασικά της επιστημονικής μεθόδου, κλπ.
quote:
Και στην τελική Kost, αν επόπτευες την πτυχιακή/διπλωματική ενός φοιτητή σου, και σου έλεγε πως έχει 200+ πηγές, όταν ανακάλυπτες πως έχει 200 παραπομπές σε 20 πηγές, πού ακριβώς θα τον έστελνες?
Εντάξει λίγες πηγές έχει, αυτές τον βολεύουν και αυτές εμπιστεύεται...ωστόσο η πηγή αυτή φαίνεται με μία πολύ γρήγορη ματιά ότι κάνει σοβαρές τοποθετήσεις (ασχέτως αν έχει δίκιο ή όχι σε όλα όσα λέει). Το ότι είναι δηλαδή 'παγκοσμίως άγνωστη' όπως λες δεν σημαίνει ότι είναι και του πεταματού, έτσι δεν είναι;
Ο δε Κάρμελ όταν λέει πχ.
quote:
Εκτός αν παραδεχθείς δημοσίως ότι καλά έκαναν και κατεδαφίστηκαν οι ναοί αφού εγίνονταν ΦΟΝΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ εκεί μέσα.
τότε δεν μπορούμε να τον πάρουμε και πολύ στα σοβαρά...έτσι δεν είναι Κάρμελ, σού εξήγησα ότι προφανώς δεν γινόταν κάποια ανθρωποθυσία εκεί μέσα...ίσως ούτε ακόμα και ζώων, μάλλον 'εικονικός' και συμβολικός ήταν ο φόνος, όπως συνέβαινε με διάφορα μυστήρια...με την ίδια λογική θα έπρεπε όλες οι εκκλησίες να γκρεμιστούν αύριο το πρωί καθότι περιλαμβάνουν την βρώση σάρκας και πόση ανθρωπίνου αίματος (το γνωστό ιερό 'Μυστήριο')...
Ούτε οι 200 πηγές της portaaurea δεν σε βοηθάνε να απαντήσης και συνεχίζεις τις ΓΑΡΓΑΡΕΣ?
Η απάντηση που περιμένω Carmel είναι αυτή
Μιας και ανέφερες την προσευχή στο 'Όρος των Ελαιών, σοφολογιότατε Carmel μπορείς να μας εξηγήσεις μερικά ανεξήγητα?
Πως είναι δυνατόν μετά το πασχαλινό δείπνο να βγη ο Ιησούς με τους μαθητές του από το σπίτι και να μεταβή στο όρος των ελαιών, όταν σύμφωνα με τον νόμο απαγορεύεται στους Εβραίους να εξέρχονται από τα σπίτια τους, από το απόγευμα του Πάσχα και μέχρι το πρωί της άλλης ημέρας, παραβαίνοντας πρώτος αυτός τον νόμο του πατέρα του, αλλά και του ίδιου που είναι το alter ego?
Εκτός από το παραπάνω όμως τι έχεις να μας πεις για τις άλλες αντιφάσεις που υπάρχουν στα ευαγγελικά κείμενα σχετικά με την προσευχή που υποτίθεται ότι κάνει ο Ιησούς στο όρος των ελαιών?
Ο Ιωάννης την τοποθετεί στην Ιερουσαλήμ, πριν βγει από το σπίτι (Ιω. 17,1 κ.ε.)
Όταν ο Ιησούς πήγε στην Γεσθημανή, μαζί του πήρε τον Πέτρο, τον Ιάκωβο, και τον Ιωάννη, (Ματ. 26,37) (Μαρκ. 14,33). Προσευχήθηκε τρεις φορές. (Μαρκ.14,35 κ.ε.) (Ματθ. 26, 39 κ.ε.)
Όταν ο Ιησούς πήγε στην Γεσθημανή, δεν πήρε κοντά κανένα, ήταν όλοι τους εκεί, και ο Ιησούς ήταν χώρια, (Λουκ. 22, 41). Προσευχήθηκε μόνο μια φορά (Λουκ. 22,41 κ.ε.)
Ο Μάρκος, ο Ματθαίος κι ο Λουκάς μας δίνουν πληροφορίες για την προσευχή που είπε ο Ιησούς ζητώντας από τον πατέρα του «να πάρη το ποτήρι τούτο από κείνον.» Καθώς διαβάζει όμως κάποιος το συγκεκριμένο εδάφιο, του δημιουργούνται ορισμένες απορίες. Κατ αρχήν ο Ματθαίος και ο Μάρκος αναφέρουν πως μαζί με τον Ιησού στην προσευχή, ήταν κι ο Ιωάννης. Μάλιστα αναφέρουν πως ο Ιησούς προσευχήθηκε τρεις φορές και μετά από κάθε προσευχή επέστρεφε σ' αυτούς τους τρεις μαθητές και τους έβρισκε κοιμισμένους. Ο Ιωάννης πάλι που υποτίθεται ότι ήταν παρών, δεν αναφέρει καμιά προσευχή στο όρος των ελαιών. Όσο για τον Λουκά, αυτός μπορεί να μη βάζει τους τρεις μαθητές μαζί με τον Ιησού, αλλά μας δίνει μια φαντασμαγορική συνέχεια της προσευχής γράφοντας:
«ὤφθη δὲ αὐτῷ ἄγγελος ἀπ᾿ οὐρανοῦ ἐνισχύων αὐτόν. καὶ γενόμενος ἐν ἀγωνίᾳ ἐκτενέστερον προσηύχετο. ἐγένετο δὲ ὁ ἱδρὼς αὐτοῦ ὡσεὶ θρόμβοι αἵματος καταβαίνοντες ἐπὶ τὴν γῆν» (Λουκ.22,44-45)
Και εδώ εγείρεται ένα ερώτημα με αφορμή το κατά Λουκά. Από που γνωρίζουν ο Μάρκος και ο Ματθαίος τι είπε ο Ιησούς στην προσευχή του, από την στιγμή που δεν ήταν παρόντες? Και ο Πέτρος, ο Ιάκωβος, και ο Ιωάννης που ήταν παρόντες κοιμόντουσαν του καλού καιρού. Όσο για τον Ιησού συλλαμβάνεται αμέσως μετά την προσευχή πριν προλάβει να μιλήση.
Αν έχεις τα κότσια απάντησε.
*
Εχεις ήδη δύο πηγές από εμένα (Πλάτωνας και Πλούταρχος) όπου μπορείς να τοποθετηθείς ή να φέρεις άλλες που ισχυρίζονται κάτι διαφορετικό επί του θέματος.
quote:
Το ότι είναι δηλαδή 'παγκοσμίως άγνωστη' όπως λες δεν σημαίνει ότι είναι και του πεταματού, έτσι δεν είναι;
Δεν ισχυρίστηκα πως είναι 'παγκοσμίως άγνωστη'. Επισήμανα το προφανές: Κάποιος γράφει χίλια σεντόνια, χωρίς να μας λέει ποιός είναι. Πρόσεξε, στο δικό του site!
quote:
με την ίδια λογική θα έπρεπε όλες οι εκκλησίες να γκρεμιστούν αύριο το πρωί καθότι περιλαμβάνουν την βρώση σάρκας και πόση ανθρωπίνου αίματος (το γνωστό ιερό 'Μυστήριο')...
Και κάτι τζιβιτζιλίκια με κάπως λιγότερο 'συμβολικό τρόπο'...
Υ.Γ. Αν τον είχες φοιτητή επί πτυχίω, πού θα τον έστελνες?
quote:
kost δεν χρειάζεται σ'αυτή τη φάση να μας λες τις προσωπικές σου απόψεις για το τι συνέβαιναν στους παγανιστικούς ναούς.
Κάρμελ, να κλάσω μπορώ ή απαγορεύεται κι αυτό;;![]()
![]()
quote:
kost δεν χρειάζεται σ'αυτή τη φάση να μας λες τις προσωπικές σου απόψεις για το τι συνέβαιναν στους παγανιστικούς ναούς.
Κοντά στα λατινικά, τα αγγλικά και την επιστήμη, σημείωσε πως πρέπει να μάθεις κι ελληνικά τελικά. Βοηθάω τώρα. Μην νομίζεις...
Υ.Γ. Τρυφερούλη ζουμπουρλούδηκε.
Έγραψα
quote:
Carmel
Στην Επιστήμη δεν μιλάμε ποτέ για επαλήθευση αλλά μόνο για επιβεβαίωση.
Μου απάντησες για το παραπάνω σε πρώτη φάση
quote:
DSM
Άρες μάρες κουκουνάρες. Εκτός και ο Κλήμης έχει άποψη περί της φιλοσοφικής διαφοράς της επαλήθευσης από την επιβεβαίωση. Δεν νομίζω όμως πως αναφερόσουν σε κάποια φιλοσοφική διαφοροποίηση, αλλά μάλλον προσπαθείς με βερμπαλισμούς να ψαρώσεις το ποίμνιο...
Σου ζητάω εξηγήσεις γι'αυτό που έγραψες και κάποιου είδους αιτιολόγηση και στοιχειοθέτηση και μου απαντάς τη δεύτερη φορά
quote:
DSM
Σου το ξαναλέω, και είναι η τελευταία φορά. Κόψε τους τσαρλατανισμούς, τις ντρίπλες και τις σοφιστείες. Δεν μιλάς με ούγκανα εδώ. Εκτός και απευθύνεσαι εμμέσως-άμεσα στον Χρίστο Ελ.
Σου παραθέτω απόσπασμα από το επίσημο προσωπικό site του δηλωμένου άθεου Νίκου Δήμου το εξής
quote:
Έτσι στην επιστήμη δεν μιλάμε για επαλήθευση αλλά για επιβεβαίωση. Η δε επιστημονική πρόοδος δεν συντελείται με αποδείξεις, αλλά με διαψεύσεις. Είναι η αρχή της διαψευσιμότητας (falsifiability) που διατύπωσε o Popper. Γι' αυτόν επιστημονική είναι μόνο μία πρόταση που μπορεί να διαψευσθεί – δηλαδή που περιέχει τα κριτήρια για τον έλεγχό της. Ο στίχος από ένα ποίημα, ή μία θρησκευτική μυστική εμπειρία δεν υπόκεινται σε έλεγχο εγκυρότητας. Λειτουργούν αλλιώς.
http://www.ndimou.gr/el/keimena/omilies_meletes/11-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BE%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5/
το οποίο με επιβεβαιώνει πλήρως και σε διαψεύδει πλήρως.
Δεν βλέπεις ότι υπάρχει πλέον ένα θέμα για το ποιος έχει δίκιο και ποιος κάνει τσαρλατανισμούς, ντριμπλες, βερμπαλισμούς κτλ σε ένα ακρογωιαίο ζήτημα όπως είναι η λειτουργία της Επιστήμης?
Εγώ λοιπόν έβλεπα δύο επιλογές και σου τις ανέφερα
quote:Σταματώ εδώ μέχρι
α) είτε να συνεχίσεις να υποστηρίζεις τις θέσεις σου και τους χαρακτηρισμούς περί τσαρλατανισμού, ντριμπλας, ουγκανων κτλ με στοιχεία και πηγές είτε
β) να παραδεχθείς δημόσια το λάθος σου περί λειτουργίας της Επιστήμης και της Αρχής της Διαψευσιμότητας του Popper.
Αν υπάρχει και τρίτη επιλογή θα σε παρακαλούσα να μας την καταθέσεις για να την προσθέσω.
Αν δεν υπάρχει θα πρέπει αναγκαστικά να επιλέξεις τη μια από τις δύο που σε εκφράζει καλύτερα.
Τώρα σκούξε με λόγο τουλάχιστον.
Εναλλακτικά φέρε δική σου πηγή με περισσότερες και καλύτερες πηγές/παραπομπές.
Το να κλαψουρίζεις επί της διαδικασίας και για την ταμπακιέρα μούγκα μπροστά μου δε λέει.
quote:
Τι έγινε Carmel? Δεν αντέχεις στις ερωτήσεις πάνω σε θρησκευτικά θέματα? Στη σχολή απολογητών σου μάθανε να κάνης μόνο μονολόγους με ανιστόρητους, που δεν μπορούν να αντικρούσουν τα θεόπνευστα παραμύθια που τους σερβίρεις?
Ούτε οι 200 πηγές της portaaurea δεν σε βοηθάνε να απαντήσης και συνεχίζεις τις ΓΑΡΓΑΡΕΣ?Η απάντηση που περιμένω Carmel είναι αυτή
Μιας και ανέφερες την προσευχή στο 'Όρος των Ελαιών, σοφολογιότατε Carmel μπορείς να μας εξηγήσεις μερικά ανεξήγητα?
Πως είναι δυνατόν μετά το πασχαλινό δείπνο να βγη ο Ιησούς με τους μαθητές του από το σπίτι και να μεταβή στο όρος των ελαιών, όταν σύμφωνα με τον νόμο απαγορεύεται στους Εβραίους να εξέρχονται από τα σπίτια τους, από το απόγευμα του Πάσχα και μέχρι το πρωί της άλλης ημέρας, παραβαίνοντας πρώτος αυτός τον νόμο του πατέρα του, αλλά και του ίδιου που είναι το alter ego?
Εκτός από το παραπάνω όμως τι έχεις να μας πεις για τις άλλες αντιφάσεις που υπάρχουν στα ευαγγελικά κείμενα σχετικά με την προσευχή που υποτίθεται ότι κάνει ο Ιησούς στο όρος των ελαιών?
Ο Ιωάννης την τοποθετεί στην Ιερουσαλήμ, πριν βγει από το σπίτι (Ιω. 17,1 κ.ε.)
Όταν ο Ιησούς πήγε στην Γεσθημανή, μαζί του πήρε τον Πέτρο, τον Ιάκωβο, και τον Ιωάννη, (Ματ. 26,37) (Μαρκ. 14,33). Προσευχήθηκε τρεις φορές. (Μαρκ.14,35 κ.ε.) (Ματθ. 26, 39 κ.ε.)
Όταν ο Ιησούς πήγε στην Γεσθημανή, δεν πήρε κοντά κανένα, ήταν όλοι τους εκεί, και ο Ιησούς ήταν χώρια, (Λουκ. 22, 41). Προσευχήθηκε μόνο μια φορά (Λουκ. 22,41 κ.ε.)
Ο Μάρκος, ο Ματθαίος κι ο Λουκάς μας δίνουν πληροφορίες για την προσευχή που είπε ο Ιησούς ζητώντας από τον πατέρα του «να πάρη το ποτήρι τούτο από κείνον.» Καθώς διαβάζει όμως κάποιος το συγκεκριμένο εδάφιο, του δημιουργούνται ορισμένες απορίες. Κατ αρχήν ο Ματθαίος και ο Μάρκος αναφέρουν πως μαζί με τον Ιησού στην προσευχή, ήταν κι ο Ιωάννης. Μάλιστα αναφέρουν πως ο Ιησούς προσευχήθηκε τρεις φορές και μετά από κάθε προσευχή επέστρεφε σ' αυτούς τους τρεις μαθητές και τους έβρισκε κοιμισμένους. Ο Ιωάννης πάλι που υποτίθεται ότι ήταν παρών, δεν αναφέρει καμιά προσευχή στο όρος των ελαιών. Όσο για τον Λουκά, αυτός μπορεί να μη βάζει τους τρεις μαθητές μαζί με τον Ιησού, αλλά μας δίνει μια φαντασμαγορική συνέχεια της προσευχής γράφοντας:«ὤφθη δὲ αὐτῷ ἄγγελος ἀπ᾿ οὐρανοῦ ἐνισχύων αὐτόν. καὶ γενόμενος ἐν ἀγωνίᾳ ἐκτενέστερον προσηύχετο. ἐγένετο δὲ ὁ ἱδρὼς αὐτοῦ ὡσεὶ θρόμβοι αἵματος καταβαίνοντες ἐπὶ τὴν γῆν» (Λουκ.22,44-45)
Και εδώ εγείρεται ένα ερώτημα με αφορμή το κατά Λουκά. Από που γνωρίζουν ο Μάρκος και ο Ματθαίος τι είπε ο Ιησούς στην προσευχή του, από την στιγμή που δεν ήταν παρόντες? Και ο Πέτρος, ο Ιάκωβος, και ο Ιωάννης που ήταν παρόντες κοιμόντουσαν του καλού καιρού. Όσο για τον Ιησού συλλαμβάνεται αμέσως μετά την προσευχή πριν προλάβει να μιλήση.
Αν έχεις τα κότσια απάντησε.
Sesostris από ένα απλό search βρήκα αυτό το νήμα από το 2010.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=10469
Είσαι και εσύ μέσα σε ρόλο κομπάρσου βέβαια από το λίγο που κοίταξα.
Λες ότι θα σε αφήσω να μου κατεβάσεις copy-paste τις ίδιες παπάτζες ενώ σας έχουν απαντηθεί ξανά και ξανά?
Αν δεν σας κάλυψαν εκείνες οι απαντήσεις το πρόβλημα είναι δικό σας και όχι δικό μου. Και πάλι είδα την ίδια κασσέτα περί απολογητών, υπαλλήλων της ΟΟΔΕ, ad hominem κτλ κτλ. Και εγώ παρόμοιες απαντήσεις θα σας έδινα οπότε δεν έχει νόημα.
Εκτός αν θες να δούμε τι δεν απαντήσατε από τότε στα επιχειρήματα των Χριστιανών που σας εξευτέλισαν.
Επιθυμείς και άλλο εξευτελισμό?
Δε νομίζω.
Είμαι σίγουρος ότι αν ψάξω θα βρω και παλαιότερες και πιο πρόσφατες γι'αυτό άντε να ξεκουραστείς και για Πλάτωνα και Πλούταρχο μου τα λες αύριο.
Οκ?
quote:
Δεν βλέπεις ότι υπάρχει πλέον ένα θέμα για το ποιος έχει δίκιο και ποιος κάνει τσαρλατανισμούς, ντριμπλες, βερμπαλισμούς κτλ σε ένα ακρογωιαίο ζήτημα όπως είναι η λειτουργία της Επιστήμης?
Εγώ το βλέπω. Εσύ, από πότε έχεις να επισκεφθείς οφθαλμίατρο?
quote:
Σου παραθέτω απόσπασμα από το επίσημο προσωπικό site του δηλωμένου άθεου Νίκου Δήμου το εξής
Και λοιπόν? Μήπως να μας φέρεις και καμμιά ερμηνεία περί του κλεισίματος της Ακαδημίας? Από δηλωμένο άθεο, εννοώ. Ή και μη δηλωμένο. Ή και απλώς ιστορικό. Αυτά τα τζιβιτζιλωτά στη χρήση της μεθοδολογίας σου, είναι ή αφελή, ή ύποπτα. Και με το 'ύποπτα' καταλαβαίνεις τί εννοώ...
quote:
Εγώ λοιπόν έβλεπα δύο επιλογές και σου τις ανέφερα
Το είπαμε και παραπάνω. Υπάρχει ένα ζήτημα με αυτά που βλέπεις...
quote:
Εναλλακτικά φέρε δική σου πηγή με περισσότερες και καλύτερες πηγές/παραπομπές.
Πάνω σε ποιό πράγμα ακριβώς? Στα τζιβιτζιλίκια του παπαδαριού, την Ακαδημία, την αγγλική, την λατινική, την επιστήμη(ριμάνειος χώρος, βρε πονηρούλη? τί τρυφερούλης που είσαι...), την ελληνική? Σε τί ακριβώς θες παραπομπές? Συγνώμη, πηγές εννούσα.
quote:
Το να κλαψουρίζεις επί της διαδικασίας και για την ταμπακιέρα μούγκα μπροστά μου δε λέει.
Ναι. Θα το δούμε κι αυτό κάποια στιγμή. Τρέξε τώρα λίγο στον Μπαμπινιώτη, και βρες τη διαφορά του 'κλαίω' από το 'επιμένω'. Τρυφερούλη.
Υ.Γ. Αυτό το 'μούγκα μπροστά μου', δεν λέει. Έχω τσακωθεί πολλές φορές για αυτό, αλλά 'μπροστά μου' μπορώ να λέω εγώ. Με όνομα κι επώνυμο. Ως πρόσωπο, δηλαδή. Εσύ είσαι ο Carmel. Βαφτισμένος στη χάρη του γνωστού ορθόδοξου αγίου, Carmel. Τρυφερούλη...
quote:quote:
kost δεν χρειάζεται σ'αυτή τη φάση να μας λες τις προσωπικές σου απόψεις για το τι συνέβαιναν στους παγανιστικούς ναούς.Κάρμελ, να κλάσω μπορώ ή απαγορεύεται κι αυτό;;
kost μου κάνε ότι σε ξαλαφρώνει.
Απλώς έφερες την εργασία της φοιτήτριας για τη θυσία του ταύρου και την άποψή σου ότι δεν γίνονταν θυσίες και σου έφερα Πλάτωνα (εδώ και ημέρες) και Πλούταρχο (σήμερα).
Θες και λίγο Παυσανία?
«Επί τούτου του βωμού τω Λυκαίω Διί θύουσιν εν απορρήτω· πολυπραγμονήσαι δε ού μοι τα ες την θυσίαν ηδύ ην, εχέτω δε ως έχει και ως έσχεν εξ αρχής.» (Παυσανίας, Αρκαδικά 38, 7)
Νατο πάλι το Λύκαιον Ορος. Γιατί θεωρείς ότι τον έπιασαν οι ντροπές τον Παυσανία και δεν μας δίνει λεπτομέρειες και γιατί λέει να τ'αφήσουμε ως έχουν και ως είχαν από την αρχή? Δηλαδή πόσο μακριά και βαθειά πάει η βαλίτσα των Ανθρωποθυσιών?
quote:
Υ.Γ. Αυτό το 'μούγκα μπροστά μου', δεν λέει. Έχω τσακωθεί πολλές φορές για αυτό, αλλά 'μπροστά μου' μπορώ να λέω εγώ. Με όνομα κι επώνυμο. Ως πρόσωπο, δηλαδή. Εσύ είσαι ο Carmel. Βαφτισμένος στη χάρη του γνωστού ορθόδοξου αγίου, Carmel. Τρυφερούλη...
Οποτε αισθανθείς έτοιμος πες μου που και πότε θες να συναντηθούμε από κοντά και εκεί θα τα βρούμε όλα σούργελο.
Εκτός αν τις φέρει ο DSM στη συνάντησή μας για να τις μελετήσουμε μια-μια με την ησυχία μας.
quote:
Οποτε αισθανθείς έτοιμος πες μου που και πότε θες να συναντηθούμε από κοντά και εκεί θα τα βρούμε όλα σούργελο.
Το Carmel παραπέμπει σε κάτι πιο τρυφερό, από αυτό που γράφεις. Σαν λίγο απειλή μου μοιάζει, σαν λίγο ότι έχασες την μπάλα, γενικά έναν πανικό δηλαδή. Χαλάρωσε λίγο. Τρυφερούλη. Δεν είναι ακόμα η ώρα σου για απειλές. Έχουμε άλλες φούριες τώρα.
Π.χ. μας έκανες υπονοούμενα για επιστήμη, και δεν ξέρεις τη διαφορά μεταξύ πηγής και παραπομπής. Όταν σε πήρα χαμπάρι και μίλησα για τη γεωμετρία Riemann, έπαθες ένα ψιλοσόκ και απάντησες για τη ριμάνεια γεωμετρία. Σε έχει κάνει ρόμπα ο Sesostris με τις παραπομπές του(σε πηγές). Έπαιξα μαζί σου στη χρήση της αγγλικής, κι έκανες το παγώνι. Και πρόσεξε, το πεπόνι παγώνει.Το παγώνι δεν πεπόνει. Σου έκανα πάσα να παίξουμε λατινικά με το Ad Hominem, με το οποίο μας έκανες τα αρχiδια πλανήτες, κι έκανες τον κινέζο. Σου έκανα ερωτήσεις για την Ακαδημία, και μου απάντησες με παραπομπή σε ένα site ανώνυμο, στο πουθενά. Σου μιλάω για λουγκροπαπάδες που χαριεντίζονται εντός ορθόδοξων εκκλησιαστικών ιδρυμάτων, και κάνεις το πεπόνι να παγώνει.
Έχεις αντιληφθεί από πόσες πάντες μπάζεις?
Υ.Γ. Έλα, πες πως δεν υπονοούσες κάτι απειλητικό. Μην λήξει αδόξως το συναπάντημά μας. Τρυφερούλη...
Ειδικά αυτό με το περιστέρι, φοριέται πολύ...Στο πέτο.
Carmel in the Bible refers to two distinct places:
Mount Carmel, coastal mountain range in Israel overlooking the Mediterranean Sea
Carmel (biblical settlement), an ancient Israelite town in Judea
The word Carmel (Hebrew language: כַּרְמֶל) means "fresh" (planted), or "vineyard" (planted) and Karmiel (Hebrew: כַּרְמִיאֵל) is a portmanteau meaning "God's Vineyard".
The word is also commonly used in reference to the Carmelites and their houses or foundations.
Δεν συνηθίζω να επικαλούμαι την wikipedia, αλλά λέω να μην ασχοληθώ παραπάνω με το nick του τρυφερούλη.
Τα συμπεράσματα προφανή.
Υ.Γ. Μπουμπούκι ο Carmel. Μπαξές κι αμπέλι. Τρυφερούλη εσύ...