ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γιατί οι Χριστιανοί διώκονται ακόμη; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Γιατί οι Χριστιανοί διώκονται ακόμη; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

toxotis30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
VELISSARIOSΜέλος
09/11/2005, 10:38:06
OSTRIA
quote:
Σήμερα, το ίδιο το Βατικανό τονίζει τη σημασία της επιστήμης και τη συμβολή της στην κατανόηση της θρησκείας και της ίδιας της ζωής.

ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ?

Για να ηγηθεις πρεπει πρωτα να μαθεις να υπηρετεις.
VELISSARIOS

mind_Νέο Μέλος
09/11/2005, 15:58:04
To Batikano den antiprosopeyei olo to xristianismo
09/11/2005, 23:11:51
Βελισσάριε μου υποθέτω ότι τους συμφέρει να κρατούν μερικά κρυμμένα χαρτιά!

mind το ίδιο ισχύει και για τα χειρόγραφα που βρίσκονται στο άγιο όρος... ή να πω και για τις εικόνες;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

mind_Νέο Μέλος
10/11/2005, 00:55:35
ta χειρογραφα του Α.Ορους είναι αριθμημένα και καταγεγραμμένα ,
εχουν δε πρόσφατα υποστεί συντηρηση με κονδύλια από την ΕΕ. για τα οποιά υπηρξε και θέμα στον Τύπο (από τον οποιο και έμαθα για όσα λεω)
Δεν βλέπω τίποτε κρυφό - συνομοσιολογικό-σκοταδιστικό σε αυτο .
10/11/2005, 21:53:17
quote:
ta χειρογραφα του Α.Ορους είναι αριθμημένα και καταγεγραμμένα , εχουν δε πρόσφατα υποστεί συντηρηση με κονδύλια από την ΕΕ. για τα οποιά υπηρξε και θέμα στον Τύπο (από τον οποιο και έμαθα για όσα λεω)Δεν βλέπω τίποτε κρυφό - συνομοσιολογικό-σκοταδιστικό σε αυτο .

Μα και το Βατικανό το ίδιο λέει φίλε μου. Αν μπεις στο site τους θα δεις ότι υπάρχει ολόκληρη λίστα με τα ελληνικά χειρόγραφα και μάλιστα μπορείς να τα διαβάσεις και online, κάτω από προϋποθέσεις.

Το συνομοσιολογικό είναι: υπάρχουν μόνο αυτά;
Ποιός από μας μπορεί να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

mind_Νέο Μέλος
11/11/2005, 00:27:01
Το συνομοσιολογικό είναι: υπάρχουν μόνο αυτά;
Ποιός από μας μπορεί να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση;

ελα μου ντε !

Ας βρεθεί ένας αξιοπιστος με αποδειξεις-ντοκουμεντα-στοιχεία και όχι με φήμες να το αποδείξει.Γιατι απο συνομοσιολογίες έχουμε ακουσει πολλα

11/11/2005, 07:48:27
quote:
ελα μου ντε !

Ας βρεθεί ένας αξιοπιστος με αποδειξεις-ντοκουμεντα-στοιχεία και όχι με φήμες να το αποδείξει.Γιατι απο συνομοσιολογίες έχουμε ακουσει πολλα

Μα, εαν τα βρεί και σκοπεύει να τα αποδείξει δε νομίζω να τον αφήσουν διάφοροι "περίεργοι κύκλοι" να το κάνει...

In anticipation of my resurrection...

mind_Νέο Μέλος
12/11/2005, 00:30:27
Μα, εαν τα βρεί και σκοπεύει να τα αποδείξει δε νομίζω να τον αφήσουν διάφοροι "περίεργοι κύκλοι" να το κάνει..

Δεν θυμίζει λίγο υπεκφυγή?
Δεν θυμίζει πολιτική δήλωση του τύπου : <<με υπονομεύουν τα συμφέροντα>>?

Άν πιστευουμε κάτι χωρίς αποδείξεις ,
τότε προς τι η κριτική σε κάθε θρησκεία?

TelekinesisΜέλος
23/11/2005, 20:25:48
Φίλοι μου γειά σας,

Θα ήθελα να απαντήσω στον φίλτατο Olympio στο αρχικό θέμα των διώξεων που έθεσε.

Φίλε μου,

Εδώ και εκατοντάδες χρόνια δεν έτυχε να δω πουθενά να διώκεται κάποιος επειδή είναι χριστιανός, δεν είδα κανέναν να γίνεται τροφή λεόντων επειδή έκανε τον σταυρό του.

Οι μεν χριστιανοί διώκουν με φανατισμό οποιονδήποτε μα οποιονδήποτε γυρίζει την πλάτη του στον χριστιανισμό.

Οι δε ειδωλολάτρες, άθεοι, αιρετικοί κ.λ.π. κ.λ.π. ο κάθε ένας για δικούς του λόγους, ζητάει τα "ρέστα" απο τους χριστιανούς.

Για παράδειγμα οι εθνικοί ζητάνε τα ρέστα απο την ανατολική του Χριστού εκλησία για βανδαλισμούς εναντίον των αρχαίων ναών...
Πράγματι έχει αποδειχθεί οτι οι βανδαλισμοί αυτοί έγιναν απο τους χριστιανούς και τους καθολικούς.

Αυτοκρατορικά διατάγματα του Βυζαντίου δια καταστροφή των ειδωλολατρικών ναών υπάρχουν και είναι διαθέσιμα στο κοινό απο τα μουσεία του ίδιου του κράτους.
Παράδειγμα το διάταγμα 14.01.88 του Αγ. Νικολάου σχετικά με την καταστροφή του ναού της Αθηνάς (Ακρόπολη) είναι διαθέσιμο απο το μουσείο Μπενάκη.

Κάποιοι λοιπόν αγαπητέ φίλε, θύμωσαν!
Θύμωσαν και μάλιστα δικαιολογημένα.
Γιατί; Να σου πω αμέσως τον λόγο.

Όταν πληρώνω την εφορία, υποτίθεται οτι ένα μέρος των χρημάτων μου θα πάνε στην παιδεία, ένα άλλο μέρος για την συντήρηση αυτών των αρχαίων θαυμάτων που έρχονται απο κάθε μέρος της Γης για να τα δούνε έστω και βανδαλισμένα.

Στο σχολείο λοιπόν μας μάθανε οτι την Ακρόπολη την κατέστρεψαν οι Τούρκοι.
Σε άλλο σχολείο άλλος καθηγητής διδάσκει στα παιδιά οτι η Ακρόπολη ήταν πυριτιδαποθύκη των Ιταλών και ανατινάχθηκε.
Σε άλλο σχολείο διδάσκουν οτι την Ακρόπολη την βομβάρδισαν οι Γερμανοί.
Σε άλλο σχολείο διδάσκουν οτι η Ακρόπολη καταστράφηκε απο την πάροδο των ετών.

Και ξαφνικά μια ζωγραφιά σου αλλάζει όλο το σκηνικό.
Μιά ζωγραφιά βυζαντινή που απεικονίζει την Αθήνα το 900μ.Χ.
Μιά ζωγραφιά πριν τους Τούρκους, πριν τους Γερμανούς, πριν τους Ιταλούς και γενικώς πριν απ' όλα.
Μιά ζωγραφιά που δείχνει την Ακρόπολη κατεστραμένη όπως είναι σήμερα.

Και τελικά θυμώνεις φίλε μου, θυμώνεις για τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που έπραξε η προπαγάνδα της εκλησίας εις βάρος σου.
Θυμώνεις που κάποιοι ρασοφορεμένοι αρχαιοκάπηλοι υποτιμούν την νοημοσύνη σου και σου διδάσκουν μέσω του Υπουργείου Παιδείας αυτά που θέλουν αυτοί να πιστέψεις.
Θυμώνεις που οι ίδιοι οι έλληνες φτύνουν αυτό που οι ξένοι λάτρεψαν.

Ανθέλληνας αγαπητέ φίλε δεν είναι ο αρχαιολάτρης, ανθέλληνας είναι αυτός που φτύνει κατάμουτρα τους προγόνους του, ανθέλληνας είναι αυτός που βαπτίζει τους άλλους ως "αρχαιόπληκτους", "αρχαιογκάγκα" και ένα σωρό κοσμητικά επίθετα.
Ανθέλληνας είναι αυτός που πετάει την ασπίδα του Μ. Αλεξάνδρου στην θάλασσα, ανθέλληνας είναι αυτός που καίει την σημαία της Ελλάδας, ανθέλληνας είναι αυτός που γίνεται Χρυσαυγίτης, ανθέλληνας είναι αυτός που καίει και καταστρέφει την παρακαταθήκη των προγόνων του, είται φιλοσοφική, είται κτιριακή είται οτι-δήποτε.

Συνεχίζω.

Οι διώξεις των χριστιανών ξεκίνησαν απο τον Νέρωνα.
Στο ημερολόγιο του λοχαγού Ώκταβου, αρχηγού της αυτοκρατορικής φρουράς του Νέρωνα αναφέρεται οτι εντόπισαν στις κατακόμβες των χριστιανών ανθρωποθυσία παιδιών.
Κατόπιν τούτου ο Νέρωνας διέταξε τον αφανισμό των χριστιανών που μέχρι τότε κανείς δεν τους είχε πειράξει.

3 εκδοχές υπάρχουν γι΄αυτή την ιστορία.

1η εκδοχή είναι να είναι αληθές το συμβάν, κάποιοι ψυχοπαθείς να
θεώρησαν λύτρωση την προσφορά ανθρώπινου παιδικού αίματος προς τον Χριστό.

2η εκδοχή είναι κάποιοι της λεγεώνας να έστησαν όλο αυτό το σκηνικό για να ενοχοποιήσουν τους χριστιανούς και να δώσουν αφορμή στην Ρώμη να τους ξεφορτωθεί.

3η εκδοχή, ο Νέρωνας επινόησε αυτήν την κατηγορία για να εξαλείψει τους χριστιανούς απο τους κόλπους της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Όποια απο τις εκδοχές και να είναι αληθινή, ο Νέρωνας έκανε λάθος, ένα λάθος που αργότερα επανέλαβαν οι χριστιανοί εναντίων των αλλόθρησκων.

Τελειώνοντας την 1η απάντησή μου σου προτείνω 3 πράγμματα:
α)Μην παθιάζεσαι με καμία πλευρά.
β)Μην μειώνεις τους ανθρώπους άλλων πιστεύω.
γ)Διάβασε όσσο πιό πολλύ μπορείς, έχεις πολλά να μάθεις.

Να είστε όλοι καλά._

Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.

06/01/2006, 21:09:52

ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ
ΕΝΟΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΠΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ
ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ FORUMS.
περισσότερα στο σχετικό θέμα:

Ανακοίνωση: ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
κάνε κλικ^^^^