- ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ : ΥΠΗΡΞΑΝ ; ;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Από τους δε Εγκοσμίους Θεούς, άλλοι μεν φέρουν τον Κόσμο σε ύπαρξη, άλλοι τον καθιστούν έμψυχο, άλλοι τον εναρμονίζουν παρά τις διαφορές των επί μέρους όντων, άλλοι δε εγγυώνται τη συνέχεια της αρμονίας του. Επειδή δε αυτές είναι τέσσαρες διαφορετικές λειτουργίες, που η κάθε μία έχει αρχή, μέση και τέλος, πρέπει συνεπώς να είναι Δώδεκα οι Θεοί που διοικούν τον Κόσμο.
Εκείνοι λοιπόν οι οποίοι φέρουν τον Κόσμο σε ύπαρξη, είναι ο Ζευς, ο Ποσειδών και ο Ήφαιστος. Εκείνοι δε που τον εμψυχώνουν, είναι η Δήμητρα, η Ήρα και η Άρτεμις. Εκείνοι δε που τον εναρμονίζουν, είναι ο Απόλλων, η Αφροδίτη και ο Ερμής. Οι δε εγγυητές της αρμονίας τους, τέλος, είναι η Εστία, η Αθηνά και ο Άρης.
Κρυφές ενδείξεις αυτής της κατατάξεως, βλέπουμε στα αγάλματα των Θεών. Διότι ο μεν Απόλλων κρατεί τη λύρα, ένοπλη στέκει δε η Αθηνά, ενώ η Αφροδίτη γυμνή παρουσιάζεται, διότι το κάλλος αναδύει την αρμονία, τοδε κάλλος δεν κρύβεται από αυτούς που το αναζητούν με το μάτι. Επειδή δε αυτοί οι Θεοί κυβερνούν πρωταρχικώς τον Κόσμο, πρέπει τους άλλους Θεούς να θεωρήσουμε ως ενυπάρχοντας μέσα σε αυτούς, όπως λ.χ. τον Διόνυσο μέσα στον Δία, τον Ασκληπιό μέσα στον Απόλλωνα και τις Χάριτες μέσα στην Αφροδίτη.
Σαλλούστιος,
Περί Θεών και Κόσμου
Ξεκίνησες από το... τέλος όμως.
Και πριν από αυτούς υπάρχει το Εν, μετά το Ον (Το Νοητό, με τρεις Τριάδες Θεών), μετά τη Ζωή (το Νοητό-Νοητικό με τρεις τριάδες Θεών, μετά ο Νους (το Νοητικό με άλλες τρεις τριάδες Θεών), μετά οι υπερκόσμιοι (με 12 Θεούς) κ.ο.κ.
Όλα αυτά σύμφωνα με τον Πρόκλο.
Και ρωτάω με μεγάλη ειλικρίνεια;
Πως μπορούν να γίνουν όλα αυτά κατανοητά χωρίς να είναι κάποιος μύστης της Νεοπλατωνικής φιλοσοφίας;
Πως μπορούν να είναι απλά μια θρησκεία, χωρίς τους δικούς της ιερείς-φιλοσφόφους-μύστες;
Που είναι τώρα αυτοί οι μύστες;
Μήπως χάθηκαν και αυτοί όταν χάθηκαν και οι πρώτοι χριστιανοί μύστες;
Απλά ερωτήματα....

quote:
Η λατρεία των Ολύμπιων τοποθετείται χρονικά ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ γύρω στο 40-45.000 πΧ. Ήδη γύρω στο 100.000 πΧ υπάρχει η λατρεία της Γης και του Ουρανού.Γύρω στο 70.000 πΧ λατρεύεται ο Ήλιος, η Ρέα και ο Κρόνος. Γύρω στο 50.000 λατρεύεται ο Αίολος. Και μετά κυριαρχούν οι Ολύμπιοι.
Νομίζω DAGON οτι πάς πολύ πίσω χρονολογικά.
Οντως το 10.000 ΠΧ οι Ολύμπιοι θεοί πρέπει να λατρεύοντο. Αλλά 45.000 ΠΧ και ειδικά 100.000 ΠΧ.??
Ο σημερινός ανθρωπος σαν Homo Sapiens εκανε την εμφανισή του το 30.000 ΠΧ.
Εκτός βέβαια αν το 100.000 ΠΧ υπήρχαν αλλοι πολιτισμοί οπως οι Ατλάντιοι ή οι Λεμούριοι. Τέτοια στοιχεία βέβαια δεν νομίζω να έχουμε.
allzzaro.
οσο για τον ενα θεο που λεει η PrincessDiana ισως να ειναι το χαος που μεσα σε αυτο υπηρχαν τα παντα και απο αυτο εγιναν ολα
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Η αποψη μου ειναι οτι δεν ηταν θεοι κατ' αρχας αλλα εξωγηϊνοι και θεους τους καναμε εμεις, οπως θα γινοταν αν καποτε ο ανθρωπος επισκεπτονταν εναν πλανητη με προτογονα οντα. Και εκεινα τα οντα θα θεοποιουσαν τον ανθρωπο, "Οι θεοι εξ' ουρανου" θα ελεγαν και αυτοι.
...open minds are better minds!
ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΘΕΩΝ.ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΥΠΗΡΞΑΝ,ΤΟΤΕ ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ
ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΓΗ,ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ,ΚΑΙ ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ
ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΞΑΝΑΦΥΓΟΥΝ;EIXAN ΦΕΡΕΙ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ;
Εποικισμος της, απο την πλευρα οτι προφανως πληρουσε τις προδιαγραφες για επιβιωση τους και πρωτες υλες.
Μορφολογικα, πρεπει να μας μοιαζανε θεωρω συν το οτι ειμαστε "κατ' εικονα και ομοιωση" τους (απο διαφορες αναφορες και τα αγαλματα) που θεωρω οτι εχει δανειστει και ο χριστιανισμος το οποιο τα λεει ολα...
- ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΞΑΝΑΦΥΓΟΥΝ?
Αυτοι που ονομαζουμε εμεις Ολυμπιους θεους πιστευω οτι ειναι η αναφορα στους αρχηγους της αποστολης εποικισμου, οι οποιοι υστερα απο το περας της αποστολης επεστρεψαν στο "σπιτι" τους. Οι επεμβασεις τους στον πλανητη σε γεννετικο/βιολογικο επιπεδο, με βαση την μυθολογια/ιστορια μας, πολλες.
Ισως ειμαστε και απογονοι τους μιας και ο χαμενος κρικος της εξελιξης του ανθρωπου (νομιζω απο Homo Erectus σε Homo Sapiens ή μπορει και πιο πισω ακομα ,με βαση την χωριτηκοτητα εγκεφαλικης ουσιας) μονο σε εξωτερικο παραγοντα θα μπορει να οφειλεται τελικα.
Μυθολογιακα/ιστορικα υπαρχει μια περιοδικοτητα στην επισκεψη τους στην Γη και νομιζω οτι τελικα οτι σε αυτο το περιφημο 2012 συμπληρωνεται η περιοδικοτητα, οποτε και επιστροφης τους να δουν πως παει η εξελιξη... (???!!!)
Εγω προσωπικα τη βρισκω πολυ λογικη αυτη την εξηγηση ως προς τους Ολυμπιους και πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι πολλοι τους θεωρουν αποκλειστικα μυθο και μονο.
Δεν θα μπορω να απαντησω αλλα σε 18 μερες (μετα την ορκομοσια μου...
) παλι εδω!!!!
...open minds are better minds!
quote:
φιλε allzzaro σκεψου οτι το 10.000 πχ εγινε η καταστροφη της ατλαντιδας και πως οι βασιλιαδες της ηταν απογονοι των παιδιων του ποσειδωνα που εκφυλιστικαν επειδη πηραν θνητες γυναικες και χαθηκε το θεικο αιμα,ο εκφυλισμος εγινε μετα απο πολλες γενεες οποτε η λατρεια τους παει πιο πισω απο το 10.000πχ
Ναί gigeni . Iσως είναι ετσι. Αλλά οχι ομως 45.000 π.χ.
Ισως λίγο πρίν το 10.000 πχ. αλλά οχι ομως και στο 45.000 πχ.
Τώρα οσο γι αυτό που λές αυτό αναφέρεται και στη βίβλο.
Συγκεκριμένα σε κεφάλαιο γέννεσις ο Θεός κατέστρεψε τον κόσμο γιατί οι υιοί του πήραν γυναίκες ``θνητές?`` καθώς και την πόλη Σόδομα πάλι για την ιδιο λόγο.
Σε ποιά χρονολογία να τοποθετήσουμε τον Νώε.Τον τοποθετούν πολλοί στο 4.000 πχ . Εγώ σου λέω μπορεί να κάνουν λάθος και οι Νώε να εζησε στον κατακλυσμό της Ατλαντίδας 10.000 πχ. Αλλά 45.000 πχ είναι τραβηγμένο.
Βέβαια ολα είναι πιθανά.
Και μετά να εφυγαν.
Το οτι ομως δημιούργησαν σχέσεις με γήινους ή γήινες και αφησαν απογόνους αυτό πως σας φαίνεται.
Οπωσδήποτε σαν εξωγήινοι μπορεί να εμοιαζαν με εμάς πράγμα απίθανο βέβαια αλλα κάποιες διαφορές υπερφυσικές ως τον πλανήτη μας θα είχαν.
Οι απογόνοι τους δεν κληρονόμησαν αυτές τις διαφορές?
ή μήπως αναγκαστηκαν να καταστρέψουν τον κόσμο με φυσικές καταστροφές ωστε να μείνουν μόνο οι αυτόχθωνες γήινοι.
allzzaro

ΖΕΥΣ,Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΠΑΤΗΡ ΘΕΩΝ ΤΕ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!
ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ.... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
(ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ,ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΩ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ...ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΗ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΘΕΜΑ...
ΕΤΣΙ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ,MASVIDAL;)
εστειλα email τό πήρες ??![]()
quote:PREDATOR:
Καταρχας, παρεξηγησες... δευτερον, τι σχεση εχει αυτο με το ζητημα του τρεχαγυρευε, που οντως εχει παρει διαστασεις... και εκτος των αλλων, τα ''ονοματα'' καποιων εχουν ξανα ''αποκαλυφθει'', αλλα για καποιους πιο ''αμετοχους'' σε καποιες σκληρες διαμαχες, δεν ειχε και τοσο σημαντικη επιρροη... αρα, γιατι θυμωσες? ειπαμε, καποιοι υποστηριζουν την μια πλευρα καποιοι την αλλη. Αυτο γινεται παντα ουτως ή αλλως, σωστα?
PREDATOR Καλησπέρα !
Θα απορείς που έρχομαι εδώ να απαντήσω σε παράθεσή σου
από άλλο τόπικ,αλλά όπως είχα γράψει εκεί
δεν θέλω να συμμετάσχω ΚΑΘΟΛΟΥ πλέον σε μια
συζήτηση άνευ αποτελέσματος αλλά και άνευ
αντικειμένου...
Τώρα να απαντήσω στο σχόλιό σου.
Κοίτα αγαπητέ,κατ'αρχήν δεν παρεξηγήθηκα
ουδέ στο ελάχιστο,άλλωστε δεν έθιξες εμένα
μάλλον ένα είδος συνηγορίας προς τον zip
παρείχες με την απάντησή σου στην παρατήρηση που
έκανα! Όπερ άτοπο το θέμα παρεξηγήσεως...
Δεύτερον είχε τόση σχέση με το θέμα του
τρεχαγυρευε,όση και αυτό που παρέθεσε αυτός του
οποίου το σχόλιο σχολίασα...
Όσο για τις αποκαλύψεις ονομάτων δεν είναι δα και
ως να κομίζει τις γλαύκας ες Αθήνας,αφού όχι μόνον
ξέρουμε κάποιους από αυτούς αλλά τους έχουμε
παρακολουθήσει και σε εκπομπές στην τηλεόραση
!
Το πρόβλημα προσδιορίστηκε στην πολλαπλή επανάληψη
του ονόματος που έγινε ΚΑΘΑΡΑ εσκεμμένως,γιατί(;)
δικό του θέμα και σαφώς ΑΔΙΑΦΟΡΟ για εμένα.
Εγώ έκανα μια απλή ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ !!!
Αυτά και ας μην το προεκτείνουμε άλλο αφού
προφανώς και δεν μας ΑΦΟΡΑ ΔΙΟΛΟΥ !!!
Και επαναλαμβάνω,δεν θύμωσα ούτε παρεξηγήθηκα,
σε εκτιμώ και σε σέβομαι ως συνοδοιπόρο
σκέψης στο παρόν φόρουμ
!
Καλησπέρα !!!
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
quote:
http://www.youtube.com/watch?v=v8xN0BEgGNgΤσέκαρε, Pred..!
το ακουσα τελικα...
http://www.youtube.com/watch?v=XNvzzuQezxc

quote:
H Chess ή "διαβάζει" ή έχει μάθημα ή ο αδερφός της έχει κάνει ιδιοκατοίκηση στον υπολογιστή.
Εκανε ιδιοκατοικιση το μικρο αλλα δεν με επηρεασε αυτο.... Ειχα σοβαρη δουλεια...
Εχω συγγενεις και φιλους Πτολεμαιδα,Καστορια,Φλωρινα και πεφτει δουλεμα,οταν τους λεω οτι κρυωνουμε στα παραλια.
2233
2233
quote:quote:
H Chess ή "διαβάζει" ή έχει μάθημα ή ο αδερφός της έχει κάνει ιδιοκατοίκηση στον υπολογιστή.
Εκανε ιδιοκατοικιση το μικρο αλλα δεν με επηρεασε αυτο.... Ειχα σοβαρη δουλεια...
Ποιος ξέρει... εμένα μη με μπλέξεις πουθενά!
quote:
Ενα καρο αναβολες στην Αγγλια,τι εμεινε να παιξουμε?Κανενα ισπανικο η γαλλικο εχει κανεις να προτεινει κατι?2233
Νικόμαχε Καλησπέρα!
Ακόμα στοίχημα παίζεις;
Εδώ τα στημένα έχουν κάνει πάρτι κανά
5αρι χρόνια τώρα,σκέψου με την κρίση
των καιρών τι γίνεται!!!
Εγω και την Φιλανδία από πέρσι το καλοκαίρι
σταμάτησα να παίζω,που θεωριτικά ήταν η πιό
...αγνή!!!
Είδες τι έγινε στην Γερμανία;Σφαγή!!!
Και οι Ισπανικές αλλά και οι Γαλλικές είναι
πολύ "ψυχανώμαλες"!!!
Παρ'όλα αυτά θα σου προτείνω την Λα Κορούνια(1.90)
(κουρούνα την λέω εγω,χα χαχ α) και
την Βέλγικη Γκρόνικεν(1.70). 2 σημεία καλά είναι!
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
2233