- Ημερολόγιο Οδοστρώματος - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Αγαπημένο μου ημερολόγιο
Κάποτε ξεκίνησα και εγώ να βρω τις ρίζες μου. Από τη πλευρά του πατέρα μου ήμουνα τυχερή. Η οικογένειά του κρατούσε ημερολόγιο, πίσω από τις βυζαντινές εικόνες που κοσμούσαν τον τοίχο του σαλονιού (ευτυχώς που πρόλαβα, γιατί μπήκαν κλέφτες και μέσα σ' όλα τ' άλλα πήραν τις περισσότερες από αυτές). Το γενεαλογικό μου δέντρο φθάνει 300 χρόνια πριν. Ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη σε ένα προάστιο του Βοσπόρου. Ο πατέρας του, ο παππούς μου δηλαδή, μου διηγήθηκε πως του έλεγε η μητέρα του, ότι οι πρόγονοί της ξεκίνησαν από τον Μιστρά. Η προγιαγιά της δε, θυμότανε τους πρόποδες του Ταύγετου. Το σόι της μητέρας του πατέρα μου (αν και Κωνσταντινουπολίτες) καταγότανε από τη Θράκη, όπου «έβγαλε» και εξέχοντες λόγιους, εκδότες και δημοσιογράφους. Η καταγωγή της μητέρας μου είναι από το Ναύπλιο. Εκεί γεννήθηκε ο πατέρας της αλλά έφυγε νωρίς από εκεί για να σπουδάσει στο Βέλγιο. Και εγώ κατέληξα στην Αθήνα, αφού γεννήθηκα εκεί.
Αφού, λοιπόν, ικανοποιήθηκα αρκετά για τις ρίζες μου σε αυτή μου τη ζωή, άρχισα να ψάχνω τις ρίζες μου στις προηγούμενες ζωές μου...
Τι άραγε μπορεί να ήμουνα ; Άντρας ; Γυναίκα ; Που άραγε μπορεί να είχα ζήσει ; Και με ποια ιδιότητα ; Επιστράτεψα φίλους και γνωστούς που ασχολούνταν με αυτά τα θέματα... Με διάφορες τεχνικές και μεθόδους, ειδικά αυτή της χαλάρωσης, κάναμε πειράματα να δούμε αν θα θυμηθούμε κάτι... Μπορώ να πω ότι είχε πολύ ενδιαφέρον ! Μεταξύ αστείου και σοβαρού βγάλαμε κάποια συμπεράσματα. Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν καεί στην πυρά ! Ώρα να φεύγουμε λέω ! Γι’ αυτό καίγομαι συνέχεια σε αυτή μου τη ζωή, ειδικά όταν μαγειρεύω ; Πλάκα κάνω !
Όταν ασχολήθηκα με την Αστρολογία το έψαξα πολύ. Ήμουνα τυχερή γιατί βρέθηκα στα μεγαλύτερα Αστρολογικά συνέδρια της Ευρώπης και αποκόμισα από εκεί πολύ χρήσιμα πράγματα σε αυτόν τον τομέα. Λοιπόν, οι ξένοι Αστρολόγοι έχουν τελειώσει τουλάχιστον ένα πανεπιστήμιο ! Όχι σαν τους περισσότερους εδώ που δεν έχουν τελειώσει ούτε καν το Δημοτικό ! Τέλος πάντων, αυτή είναι άλλη συζήτηση. Έμαθα ότι σε άλλες μου ζωές ήμουν αλχημιστής, σαμάνος, μουσικός, Αστρολόγος, στρατηγός κ.α. Βλέπω στον ύπνο μου ότι ιππεύω, ότι παίζω πιάνο, ότι μελετώ τα άστρα και ότι πολεμάω. Περίεργο έ ; Γι’ αυτό έθεσα και αυτό το θέμα στο forum.
Μοιράστηκα απόψε τις σκέψεις μου με τους φίλους της στήλης.
Καληνύχτα...
ώσπου με σάρωσε η βία μίας σφαίρας
και από τότε στον παράδεισο θρηνώ.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.
O φίλος μου, ο Αλφρέντο, μου έκανε δώρο χθες μια ζωγραφιά που την έφτιαξε μόνος του. Είναι κομμένη σε μέγεθος φωτογραφίας, από λεπτό καφέ οικολογικό χαρτόνι και ο Αλφρέντο, μάλλον αυτό είχε στο νου του όταν σχεδίαζε την μπορντούρα της : να μπει σε μια κορνίζα ως φωτογραφία. Δεν έχει κι άδικο.
Μου είπε πως αναπαριστά ένα παλιό Μεξικάνικο έθιμο, παρόμοιο με το γνωστό σε μας "γαϊτανάκι". Στο επάνω μέρος της έχει σχηματισμένα τέσσερα πράσινα βουνά. Από τα δύο ενδιάμεσα ξεφυτρώνει ένας κόκκινος ήλιος με κίτρινες ακτίνες, μάλλον δυσαναλόγου μεγέθους σε σχέση μ' αυτά. Τα βουνά μπροστά του φαίνονται μικροσκοπικά. Εκατέρωθεν του ήλιου είναι ζωγραφισμένα δύο λευκά σύννεφα, που τώρα που τα κοιτάζω, μου φαίνονται μάλλον σαν ζέπελιν με αγκάθια.
Στο κέντρο της ζωγραφιάς είναι μαζεμένοι Μεξικανοί αγρότες με άσπρα καπέλα, γύρω από μια κατασκευή σε σχήμα σταυρού - ο Αλφρέντο επέλεξε το μωβ χρώμα για να την χρωματίσει και το γιατί το έκανε αυτό, παραμένει άγνωστο - στις άκρες τις οποίας κρέμονται πολύχρωμα ρούχα και καπέλα. Ένας αγρότης προσπαθεί να ανεβεί στον στίλο για να μαζέψει όλη αυτή την πραμάτεια χωρίς να πέσει. Γύρω από αυτόν, είναι συγκεντρωμένοι οι υπόλοιποι, άλλοι με χέρια υψωμένα, με γροθιές σφηγμένες, και άλλοι - απ' όσο μπορώ να καταλάβω από το αφηρήμενο του Αλφρέντο - μοιάζουν σαν να χειροκροτούν επιδοκιμάζοντας την προσπάθεια του φίλου τους.
Διακρίνω πως στην όλη συντροφιά, υπάρχει μόνο μια γυναίκα, στο δεξί μέρος της ζωγραφιάς, στον κέντρο, η οποία φαίνεται να κουβαλάει ένα κόκκινο καλάθι στηριγμένο στο κεφάλι της. Είναι η μοναδική γυναίκα στην ζωγραφιά. Όλες οι υπόλοιπες φιγούρες είναι ανδρικές, ντυμένες με πολύχρωμα παντελόνια, μωβ, μπλε, κίτρινα και πορτοκαλί.
Δεν ξέρω και πολλά από ζωγραφική. Ο Αλφρέντο - που εγώ τον λέω Αλ-Φρέντο - είναι Μεξικανός. Σχεδόν όλοι οι Μεξικανοί έχουν Ινδιάνικες ρίζες. Αυτός νομίζω θα ξέρει καλύτερα.
Θα σας την φέρω, σε λίγο που θα 'ρθω στην Αθήνα, να την δείτε...
Edited by - Deva_Parinito on 30/06/2005 21:37:33
Γύρισα σελίδα.
Η ζωή είναι μικρή, τόση δα γιά να είναι θλιβερή.
Χθες είχα δυό επιτυχίες στη δουλειά μου.
Χάρηκα.
Μα η χαρά της καρδιάς που λευτερώθηκε από τις σιωπές της είναι απέραντη. Αυτό γιόρτασα χθες.
Με 2 ποτήρια κρασί λευκό.
΄Η μάλλον ενάμιση...
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Προσγείωση στο βάθος του εαυτού.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Έχω βάσιμες και ισχυρές ενδείξεις πως η αύρα των Εσσαίων είναι καλύτερη από την χάβρα των Ιουδαίων. Χάβρα των Ιουδαίων είναι το μυαλό μου τώρα που κάθομαι εδώ και γράφω. Ας προσπαθήσω να το συμμαζέψω λίγο λοιπόν, αν και υποθέτω πως μια ηλεκτρική σκούπα ιδεών και σκέψεων που μου γεννήθηκαν από την σύντομη επίσκεψή μου στην Αθήνα, μάλλον θα έπρεπε να έχει ισχύ πολλών χιλιάδων βατ για να το απαλλάξει από την σκόνη του.
Ο υποψιασμένος αναγνώστης αυτού του ημερολογίου, θα γνωρίζει τώρα πλέον τι εστί «σκόνη». Εντούτοις, ο ανυποψίαστος, ας δεχτεί τα «θέλω» του ως σκονισμένα γυφτάκια που παίρνουν ενίοτε την εκδίκησή τους και θα καταλάβει κι αυτός. Είπα τούτο να το βάλω στην «Εκδίκηση της γυφτιάς», μα για ‘κει θα ‘χω κάτι καλύτερο λίαν συντόμως.
Η Αθήνα μου φάνηκε αλλαγμένη. Παραδόξως, πιο οικεία θα έλεγα από την τελευταία επίσκεψή μου που ήταν τα περασμένα Χριστούγεννα. Ίσως σ’ αυτό, να έχει βάλει λίγο το χέρι του και το τζίνι, το οποίο χθες εμφανίστηκε με μορφή γυναίκας, ιέρειας από το Μαντείο των Δελφών, καθώς κατηφόριζα τον πεζόδρομο του Διονυσίου του Αρειοπαγίτου με κατεύθυνση προς Θησείο. Όταν το τζίνι παίρνει την μορφή γυναίκας, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται σκούρα για μένα, διότι τα «θέλω» μου αρχίζουν και εμφανίζονται δειλά, υποκινούμενα από γνήσιες ανδρικές ορμές και ισχυρές δόσεις διάχυτου ερωτισμού εκδικητικής φύσεως. Λέω εκδικητικής, διότι το επιτελικό έργο στο οποίο έχει αφοσιωθεί το τζίνι από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι να μου υπενθυμίζει την αναξιότητά μου, μπροστά στην θέα και Θεά της γυναικείας απροσδιοριστίας.
«Θέλω τούτο, θέλω τ’ άλλο, θέλω να ‘ρθεις, θέλω να σε ξαναδώ, θέλω να φύγουμε μαζί, θέλω, θέλω, θέλω…», την μαύρη μου την τύφλα «θέλω». Βροχή οι επιθυμίες, βροχή και στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή, τι να πεις. Ενδιαφέρουσες οι στάλες, μα πιο πολύ ενδιαφέρουσες οι Καρυάτιδες στο Μουσείο της Ακρόπολης. Και ο κατηφορικός πεζόδρομος που οδηγούσε στο Θησείο συνέχιζε να φέρνει στο πέλμα των ποδιών μου, μια φθίνουσα αίσθηση ενός εγωϊσμού που είχε αρχίσει πια να παίρνει την κατιούσα, ενισχυμένη από την γεωμετρία του Παρθενώνα. Στο τέρμα του βέβαια, ήμουν πια σίγουρος πως ο βαθυστόχαστος και λυτρωτικός στίχος του Μανώλη, θα μου καρφωνόταν σαν αχινός στις πατούσες μου.
άλλο τόσο σκλάβος θα ‘μαι κι όλο θα πονώ.
Από την γυναίκα, ούτε ένα καλό δεν είδα,
μα πίστεψέ με, είν’ η μόνη μου ελπίδα…»
Στο φαγητό το τζίνι εμφανίστηκε ως γλυκιά θλίψη. Ήταν η χαριστική βολή που μου επιφύλαξε, καθώς το χέρι μου άγγιζε το πέτρινο σκουρόχρωμο τοιχίο του εστιατορίου. Θλίψη μου προκάλεσε η γκρίζα πέτρα. Γλύκα μου προκάλεσε το ακατέργαστό της. Ήταν ίσως μία από τις λίγες φορές που βλέπω το τζίνι κατάφατσα και για αρκετά λεπτά. Συνήθως του έχω γυρισμένη την πλάτη. Ο αχινός είχε ήδη αρχίσει να κοκκινίζει την περιοχή που επέλεξε για να με αγκαθώσει, μόνο που ένιωθα πως η περιοχή είχε πια μετατεθεί και βρισκόταν εκείνη την στιγμή αρκετά υψηλότερα. Στο μέρος της καρδιάς.
Τώρα, για να σου καρφωθεί αχινός στο μέρος της καρδιάς, πρέπει η βουτιά σου να είναι απίστευτα άτσαλη, να μην βλέπεις τον βυθό, και εκτός αυτών, να είσαι και απελπιστικά γκαντέμης. Ή ασυνείδητα ερωτευμένος με την θάλασσα. Παραδόξως, αισθανόμουν απελπιστικά τυχερός και συνειδητά ερωτευμένος με το κύμα της.
Τυχερός αισθάνομαι και τώρα που βρίσκομαι πάλι στην Θεσσαλονίκη, κουβαλώντας την γλυκιά θλίψη ως δώρο άδωρο, αφού κατάφερα να την απελευθερώσω από την ματιά ενός πλάσματος που δεν φανταζόμουν πως μπορεί να υπάρξει παρά μόνο ως παιχνιδιάρικη οφθαλμαπάτη εμπνευσμένη από το τζίνι ή από το ασυνάρτητο μυαλό μου, που πάλι δεν κατάφερα να το τακτοποιήσω…
Edited by - Deva_Parinito on 05/07/2005 23:20:00
Να προχωράς προς τα εκεί, που σε οδηγεί το μονοπάτι.
Πήγαινε προς τα εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι,
και ναι,
άφησε το δικό σου χνάρι...
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Συνεπαρμένος από την χθεσινή συνάντηση με την Κ. καταθέτω το εξής σε τούτη την γωνιά των απομνημονευμάτων μου.
Ο κόσμος το 'χει ρίξει στα άστρα. Πολύ άστρο μωρ' αδελφέ μου. Αστράκια βλέπω δηλ. Καλά είναι, δεν λέω, και θα μου πείτε, "Εσύ το λες αυτό ρε ? Εσύ που δηλώνεις αστροπερπατητής ?" Ε, πείτε πως περπατώ στα άστρα με το αστρικό μου σώμα. Αλλά, έτσι και το πείτε αυτό, πείτε μου κι εμένα πιο είναι δηλ. το αστρικό σώμα, για να δω αν έχω.
Η Κ. άλλον περίμενε κι άλλος της ήρθε. Ή μήπως ο ίδιος ? Απορίας άξιο και άξιο έστι το τίμημα. Άξιο επίσης και το τίμημα ενός καφέ που συνοδεύτηκε από μια ενδιαφέρουσα κουβέντα, παρ' ότι σε πολλά πράγματα που μου έλεγε η Κ. αισθάνθηκα σαν κουτορνίθι που προσπαθούν να του μιλήσουν για τον χωροχρόνο.
Δεν είναι κακό να είσαι κουτορνίθι. Κακό είναι να θες να μάθεις για τον χωροχρόνο. Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που σε διάστημα μιας ώρας και πενήντα λεπτών, κατάφερα αισίως να αδειάσω το τελευταίο μισό πακέτο τσιγάρα που είχα όταν πήγα εκεί, και να σηκωθώ εναγωνίως για να εφοδιαστώ με ένα καινούργιο. Η Κ. από την άλλη, μετά βίας κάπνισε 3 στριφτά. Μάλλον θα έλεγα πως δεν καπνίζει και πολύ.
Η Κ. μάλλον ζεσταινόταν, η φάνηκε σαν κάτι να την ενοχλούσε γιατί έφτιαχνε συνέχεια τα μαλλιά της. Εγώ και να θέλω να το κάνω αυτό, δυστυχώς η απαστράπτουσα και φωσφορίζουσα καράφλα μου, δεν μου το επιτρέπει. Τέλος πάντων, ας μην ασχολούμαι τώρα με τρίχες.
Τοκ, τοκ !
- Ποιος είναι ?
- Εγώ. Ο ίδιος!
- Ποιος εσύ ?
- Εγώ που να πάρει! Η καταστροφή σου !
- Α! Έτσι. Deva-σαν, έκανες πάλι το κόλπο της αλλαγής...
Edited by - Deva_Parinito on 09/07/2005 01:33:56
Καταγγέλω το σιχαμερό τζίνι, που εδώ και δυο ώρες δεν μ' αφήνει στην ησυχία μου.
Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΕΣ !!!!
Επίσης ο τίτλος αλλάζει από "ΑΛΦΑΒΗΤΟΣ" σε "AΛΦΑΒΗΤΟΣ - "ΣΤΗ ΙΓΜΑ" ;". Παρακαλώ να είστε πιο συγκεκριμένοι στη τιτλοδότηση των Θεμάτων έτσι ώστε να διευκολύνονται τα Μέλη και οι Αναγνώστες στο να καταλάβουν πιο εύκολα ποια ζητήματα πραγματεύονται οι διάφορες Συζητήσεις μας.
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
Μετά από μια συζήτηση με ένα καλό φίλο, δείτε τι ανακάλυψα:
A, ρε πως καρφώνομαι για την ηλικία μου...
Δημήτρης
______
Κούκλοι δεν είμαστε όλοι μας;
ΚΑΝΑ ΛΙΝΚ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΟΥ ?
Α,ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ?
OΣΟΙ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ,ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ..
http://www.gateworld.net/galactica/miniseries/index.shtml
ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟ SEASON 1 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ..
ΕΓΩ ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ..ΣΥΜΠΑΘΗΣΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ MODEL no6:
http://www.gateworld.net/galactica/miniseries/graphics/098.shtml
AX ,ΤΕΤΟΙΟΝ ΕΧΘΡΟ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ !!!!!
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Το κάναμε, να μην πω τι το κάναμε το θέμα, αλλά τέλος πάντων...
Αγαπητέ beyond η απάντηση είναι εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=elz_4Pqq1-U
Όσο για το Galactica, χτες βράδυ, φίλος υποσχέθηκε 3 DVD με επικές διαστημικές μάχες...
Άτιμη συγχρονικότητα...
Πλάκα πλάκα όμως με το galactic έχω 100% ταξιδέψει ΚΑΙ εγώ!!!
Δημήτρης
______
Κούκλοι δεν είμαστε όλοι μας;
quote:
dim.kar λέει....Πλάκα πλάκα όμως με το galactic έχω 100% ταξιδέψει ΚΑΙ εγώ!!!
Είμαι σίγουρος πώς και εγώ ταξίδευα 100%....

Ο άσπρος σίφουνας....
Η βλακεία είναι δικαίωμα του καθενός.....
Η μετάδοση της, προνόμιο 99% των μελών του φόρουμ...
Ο ασπασμός της, υποχρεωτικός, σύμφωνα με μερικούς ...