ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΡΩΤΑΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΕΡΩΤΑΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

virgo31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
virgoΝέο Μέλος
16/02/2004, 16:13:04
Ερωτας μια λέξη με βαθύτερη εννοια!
Τι ιεναι για σας ερωτας?
Για μενα παντως ειναι οτι πιο ωραιο εχω ζησει ποτε και ακομα ζω

virgo

clearthoughtΜέλος
16/02/2004, 18:48:22
quote:

Τι ιεναι για σας ερωτας?

virgo

Καλησπέρα virgo! Καλώς όρισες στην παρέα του «ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ».
Σου εύχομαι το «ταξίδι» σου να είναι εποικοδομητικό και η «διαδρομή» να σε οδηγήσει σε αυτό που πραγματικά ψάχνεις!
Τώρα όσον αφορά το θέμα του ΕΡΩΤΑ…ΥΠΕΡΟΧΟ..αλλα και πολυδιάστατο…

Τι είναι ο έρωτας…
Έρωτας είναι να παίρνεις και να δίνεις ,είναι η προκαθορισμένη σύγκρουση αρσενικου-θηλυκου-μια απόλυτη μορφή επικοινωνίας.

Τι είναι ο έρωτας…
Ο έρωτας έχει σκοπό την ένωση!
Ένωση …ψυχών…κορμιών…ουσιών….
Αχ! Ο Έρωτας…
Αντίθετα η «μαλακία» (και να με συγχωρέσει ο φιλαράκος ΑDMIN ) είναι απομόνωση. Ένα «παίρνω δε θέλω να δώσω-καμιά σχέση, καμιά γελοιότητα»…

Τι είναι ο έρωτας…
Σήμερα, σχεδόν κάθε σχέση έχει γίνει και μια γελοιότητα.
Και πώς να μην το γράψω αυτό όταν σε διακρίνω ΠΑΝΤΑ να ψάχνεις αφορμή για ξενύχτι ντυμένος στο μαύρα ξέροντας πόσο δύσκολα έρχεται ο ύπνος!
Το βλέπω στα μάτια σου , όταν πίνεις ουίσκι μετά τις 12, στα χείλη σου που απελπισμένα ρουφάνε τσιγάρα αναπληρωματικά, μα προπαντός το βλέπω στο χαμόγελο σου που πάει να κρύψει τις δαγκωματιές στο στήθος και όταν δεν τα καταφέρνεις και βγάζεις αναστεναγμό βαθύ λες ταραγμένα: «νευροπονος είναι…»

Τι είναι ο έρωτας….
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΥΡΟΠΟΝΟΣ!!!!!!
Είναι η γελοιότητα της σχέσης που λέγαμε…που πέφτει κάτω, τσαλαπατιέται και συνθλίβεται στο τσιμεντένιο πάτωμα της καθημερινότητας!

Τι είναι ο έρωτας…
Είναι η θλιβερή περιχαράκωση στον εαυτό σου ,-φοβισμένο παιδάκι , μαραμένο φύλλο που αποκόπηκε από το κλαδί και το παρασέρνει ο αγέρας-, που κλείνεσαι πίσω από τα μάτια σου και μένεις εκεί…δίχως να δίνεις ίχνος από την ψυχή σου….Είναι «ένα παίρνω δεν θέλω να δίνω»…

Τι είναι ο έρωτας….
Είναι που αρχίζεις να μετατρέπεσαι σε αμοιβάδα, σε μοντέρνο ζευγάρι, είναι τελικά που σιγά σιγά δίχως να το καταλάβεις γίνεσαι «μαλάκας», χλωμός ανέκφραστος και που «όποτε θελήσεις να ξεφύγεις από αυτό το πλέγμα παθητικότητας οι κινήσεις σου είναι σπαστικές σαν τον ανάπηρο που ξέχασε να περπατάει»….

Τι είναι ο έρωτας….
Όταν αντικαθίσταται από το σήμα αυτού και γίνεται καθρέφτης!
Αυτό σίγουρα δίνει ένα σωστότερο και πλατύτερο ορισμό στο «μαλάκα».
Δείχνει την κρυμμένη του λειτουργια.Γιατι τελικά, η ψυχολογία του ηδονοβλεψία-αυνανιστή, είναι να ξαναγυρνά στον εαυτό του , να μην επικοινωνεί με τον άλλον, να κοιτάζει στον καθρέφτη, το είδωλο του, το ίδιο του το πρόσωπο , κι αυτό γιατί αναγκάζεται να λειτουργήσει έτσι από τον ανόητα ορθολογικοποιημενο πολιτισμό μας είτε γιατί απέτυχε να εισχωρήσει μέσα στον σύντροφο του….

Κι εσύ συνεχίζεις να αναρωτιέσαι…..
Τι είναι ο έρωτας….
Δύσκολο να απαντηθεί αυτό ….
Τι είναι ο έρωτας….ερωτάς
Ιδίως όταν ο «καρκίνος» έχει προχωρήσει ,όταν «είσαι στα τελευταία σου» και «ξεψυχάει» η ζωή μέσα σου…
Έχεις βέβαια κάποτε και τις αναλαμπές σου…
Κάτι σε ταρακουνάει…

Τι είναι ο έρωτας…
Τότε είναι που ζωντανεύουν τα νεανικά σου όνειρα…τα εφηβικά σου σχέδια κι εσύ δεν έχεις τι να τους αποκριθείς…Και τι διάολο να τους πεις??? Ότι τα αποκληρωσες???Με τι καρδιά να κλωτσήσεις το Όνειρο που κάποτε για αυτό «κλώτσησες» ολόκληρο τον κόσμο!!!!

Και συνεχίζεις μπερδεμένος…
Τι είναι ο έρωτας….
Αίσχος σου φωνάζουν τώρα μέσα από τις χαραμάδες της καρδιάς σου όλα τα όνειρα που πρόδωσες…

Και συ επιμένεις…
Συνεχίζεις απελπισμένα να αναρωτιέσαι…
ΤΙ είναι ο ΕΡΩΤΑΣ…….
ΑΙΣΧΟΣ! Σου φωνάζουν και τα γυαλιστερά πλακάκια της τουαλέτας, τα πυρέξ κατσαρόλια, το νησιώτικο σκρίνιο, σου ρίχνουν ντομάτες ακόμη βρε συ κωλόπαιδο κι αυτά που σου έριχναν στάχτη στα μάτια και σε εξαγόραζαν!!!!!!

Κι εκεί σταθερά….
Μονάχα ένα να απομένει…
Τι είναι ο έρωτας….
Μωρό μου, σκέψου πως δεν μπορείς να αποφύγεις τις συνέπειες των πράξεων σου όπως δεν μπορείς να αποφύγεις τη σκιά σου! ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΤΣΙ.!!!!!
Ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος…Κάθε πράξη-αιτία έχει μια αντίστοιχη πράξη-αιτιατό…
Κάθε πράξη που κάνεις αφήνει το χνάρι της πάνω σου και ορίζει το μέλλον σου.
Αυτό που λένε ΚΑΡΜΑ.
Και δε μιλώ περί μοιρολατρειας.Εξαλλου το ΚΑΡΜΑ είναι νόμος που αποκλείει τη μοίρα και το τυχαίο.
Είναι μια επαναστατική κατανόηση του νόμου φυσικής δρασις – αντιδρασις….και μια πιο επαναστατική γενίκευση του.

Κι εσύ να επιμένεις…
Τι είναι ο έρωτας…..
Αλά σκέψου και συ!!!!
Φταίει άραγε το βροχερό πρωινό που σου φέρνει θλίψη??
Και που βρέθηκε η κούραση και ο πονοκέφαλος?
Γιατί η αγάπη σας πάει στράφι?
Γιατί αυτή η καθημερινή αίσθηση ότι είσαι άχρηστος?
Και τα μάτια…εκείνα τα γνωστά…έρχονται πάλι κάθε μεσάνυχτα…σαν ποιήματα που σε ματώνουν….!

Τι είναι ο έρωτας….
Είναι και η γοητεία να καταναλώνεσαι άσκοπα, ύστερα να μετανοεις,να ορκίζεσαι «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» κι όμως να κυλάς πάλι!!!!!
Τι προκαλεί τις κουρασμένες σχέσεις στην πόλη???

Τι είναι ο έρωτας….Είναι η νεανική σου ρομαντική ιδέα που δεν υπάρχει πια…κι εσύ όλο παραπονιέσαι για καταπτωση,για πόνους στο στηθος,και σεξουαλικά προβλήματα….

Τι είναι ο έρωτας….
Τι είναι ο έρωτας….
Τι είναι ο έρωτας….

Τέλος, τεΛος. ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!
Δεν μπορώ να συνεχίσω με συγχωρείτε αλλά αποχωρώ τρεχάτη…
Έχω να κάνω μια επίσκεψη σε λιγάκι…να φάω κανένα γλυκάκι και να δω Ω!!!ο! Ωωωω!!! ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ!!!!!

Κι εσύ φίλε μου ακόμη αναρωτιέσαι….
Τι είναι ο έρωτας….
Άστα…μην τα ρωτάς….
Απλώς είναι να ΝΙΩΘΕΙΣ!!!!!!

"ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ"
OPEN YOUR MIND AND THINK CLEAR!

clearthoughtΜέλος
16/02/2004, 18:49:03
Τοσο επηρεαστηκα που το στειλα το ποστ δυο φορες ...για να μην πιασει διπλο χωρο τι να πω...
μαλλον να αναρωτηθω κι εγω...
Τι ειναι ο ερωτας

Edited by - clearthought on 16/02/2004 18:51:20

Edited by - clearthought on 16/02/2004 18:53:42

16/02/2004, 20:24:54
quote:

ΕΝΑ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ. ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΜΕΝΟ ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΝ ΘΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΙΧΟ ΤΟΥ.
ΕΝΑ ΑΓΝΑΝΤΕΜΑ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ, Η ΝΑ ΜΑΡΑΘΕΙ...
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟΣ ΣΦΙΧΤΑ ΠΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.
ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.

16/02/2004, 21:03:49
Στον έρωτα πηγαίνεις όπως-όπως.
Απροετοίμαστος.
Φορώντας μόνο τα αναγκαία του χαμού...

Της φιλούσε όλο το βράδυ τα χέρια χωρίς σταματημό.
Καθόλου δεν υποψιάστηκε πως εκεί βρίσκονται τα χαστούκια...
Αυτό είναι <έρωτας>,πας απροετοίμαστος,δε σκέφτεσαι το χαμό,ούτε και τα χαστούκια...

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

clearthoughtΜέλος
17/02/2004, 01:46:14
Σας χαιρετω καλοι μου συνταξιδιωτες.....

Καποτε ενας φιλος μου ειπε κατι καταπληκτικο:" Αν κανεις μια σχεση, κατορθωσε να συνδεθεις με ολο τον κοσμος..κατορθωσε να κανεις τον ερωτα αγαπη"...

Ποσες αληθειες εκρυβαν τα λογια του...

Τι ειναι ερωτας...
Να μιλησω με μια συγχρονιστικη σκεψη σε ρυθμο Ars Magna.
Ο ερωτας λοιπον ειναι ενα πλησιασμα δυο ανθρωπων..Στην αγαπη ομως, τα 2 γινονται 1, αλλα δεν μπορουν να ενωθουν αν δεν ήταν προηγουμενως χωρια...εαν δεν ειχε συμβει ο ερωτας...
Κι εχοντας πλεον ενωθει κι επιτελωντας τον κυκλο της αγαπης ,δεν μπορουν πια να παραμενουν , το 1 θα γινει 2 για να "αγιαστει" η σχεση και τα 2 θα ξαναγινουν 1.
Η κινηση της αγαπης ειναι η κινηση της παλιρροιας-μετα την πλημμυριδα θα ερθει η αμπωτις. Ετσι λοιπον η ενωση καταληγει στο χωρισμο, η διαστολη του συμπαντος στη συστολη.Δεν μπορει να υπαρξει ερωτας ατρικυμιστος.Φιλοι μου, αυτο το πηγαινε ελα συμβαινει σε ολους μας και θα συμβαινει παντα, ειναι ετσι το "σκαρι " μας..πως να το κανουμε

Πραγματι...ποσο δικιο ειχε ο φιλος μου...αλλα τι ειναι ο ερωτας...

"ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ"

oneiric1Μέλος
17/02/2004, 14:26:58
Τι είναι έρωτας για ‘μένα?

Μα φυσικά...ΕΚΕΙΝΟΣ.

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

moebius 1Μέλος
17/02/2004, 15:18:51
Μα...ΠΟΙΟΣ, τέλος πάντων, ανεξιχνίαστη Oneiric?

Μέχρι πότε θα μας αφήνεις μέσα στην αμφιβολία?

oneiric1Μέλος
17/02/2004, 15:27:01
... ο άντρας μου καλέ μου! Εκτός από ερωτευμένη είμαι και νιόπαντρη!!

* Ειρήνη *

virgoΝέο Μέλος
17/02/2004, 15:53:24
quote:

... ο άντρας μου καλέ μου! Εκτός από ερωτευμένη είμαι και νιόπαντρη!!

* Ειρήνη *

kai ego ta idia eimai pantrmeni 7 mines...6 meres 4 ores 50 lepta kai 40 deyterolepta akiribos...

virgo

moebius 1Μέλος
17/02/2004, 15:56:52
Η ονειρεμένη Oneiric και νιόπαντρη και...ερωτευμένη???

Δεν το πιστεύω...

Μα πως το έπαθες? Μην απελπίζεσαι καλή μου, κάποια γιατρειά θα υπάρχει...

Αστειεύομαι βέβαια...
Πολλοί θα ζηλεύουν αυτό τον αχτύπητο συνδυασμό!
Εγώ εύχομαι να είναι γερός για όλη σας τη ζωή!

Γλυκειά μου Oneiric...

oneiric1Μέλος
17/02/2004, 16:16:50
... αν ενθυμούμαι σωστά εσύ καλέ μου φίλε δεν με προέτρεψες να παντρευτώ???!!!

* Ειρήνη *

moebius 1Μέλος
17/02/2004, 16:33:00
Υπέπεσα σε τέτοιο ολίσθημα? Ομολογώ, δεν θυμάμαι τίποτα!!!

Σου είχα εξυμνήσει και τα καλά του έγγαμου βίου?

Κι εσύ με πίστεψες κουτό?

Τι νύφη όμως! ΕΛΑΜΠΕΣ ολόκληρη...

oneiric1Μέλος
17/02/2004, 16:58:51
… Ναι το άτιμο! Ήμουν μια κούκλα!

Φτου μου!!!

* Ειρήνη *

oneiric1Μέλος
17/02/2004, 17:06:34
quote:
kai ego ta idia eimai pantrmeni 7 mines...6 meres 4 ores 50 lepta kai 40 deyterolepta akiribos...
virgo

Φίλη Virgo να ζήσεις και πάντα ευτυχισμένη & ερωτευμένη!

* Ειρήνη *

clearthoughtΜέλος
18/02/2004, 02:03:19
quote:

… Ναι το άτιμο! Ήμουν μια κούκλα!

Φτου μου!!!

* Ειρήνη *

Αγαπητη oneiric1, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι περιμενουμε φωτογραφια....

clearthoughtΜέλος
18/02/2004, 02:06:58
Σας παραθετω αποσπασμα απο το ποιημα της Κικης Δημουλα...
"ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ"

Ο έρωτας
όνομα ουσιαστικον
ΠΟΛΥ ουσιαστικον,
ενικου αριθμου
γενους ουτε θηλυκου ουτε αρσενικου
γενους ανυπερασπιστου.
Πληθυντικος αριθμος
οι ανυπερασπιστοι ερωτες!

Καλη σας νυχτα αγαπημενοι μου συνταξιδιωτες....

NoiprocSΜέλος
18/02/2004, 14:36:02
Έρωτας... Δείγμα παραδείσου

--------------------------------------------------
Να ζείς σαν ετοιμοθάνατος και να δημιουργείς σαν αθάνατος !!

NoiprocSΜέλος
18/02/2004, 14:45:08
"Η Μοναξιά είναι από Χώμα"

Ό,τι κι αν σου πω δεν θα σου μεταδώσω αυτό που μ' έκανε να σε θέλω έτσι. Το απέραντο είναι άπιαστο, απερίγραπτο, ακαθόριστο. Χιλιάδες να λέω εναντίον σου αμέσως θα παραλύσουν μπροστά στη γρήγορη κίνηση του χεριού σου μόλις σηκωθεί για να φτάσει στα χείλη σου και να δαγκώσεις το μικρό σου νυχάκι σμίγοντας τα φρύδια σα να σκέφτεσαι κάτι δύσκολο.

Για μια τέτοια κίνηση, κάποιες ώρες, ένιωθα έτοιμος και τη ζωή μου να δώσω.

Για μια τέτοια κίνηση!

Σαν σινιάλο άλλων κόσμων ερχόταν προς εμένα κι ανέτρεπε όσα σου καταμαρτυρούσα. Από κατήγορο με μετέτρεπε σε ζητιάνο σου!

Για μια τέτοια κίνηση!

Δεν θα απορήσω ποτέ ξανά για το τι είναι εκείνο που αλυσοδένει ένα ζευγάρι. Δεν φαίνεται αυτό που αλυσοδένει. Εμείς οι απ' έξω δεν βλέπουμε τίποτα όμως ένας άντρας κανείς δεν ξέρει τι σινιάλα δέχεται από το βλέμμα μια γυναίκας, απ' την ανάσα της, από το γέλιο της, από την πιο ανεπαίσθητη χειρονομία της, από το άρωμά της.

Οι ώρες, οι ελάχιστες, που πίστευα πως σε είχα δικιά μου, που ήσουνα όπως σε ήθελα, άνοιγαν τη βασιλεία του ουρανού που με δεχότανε.

Το κρεβάτι μας άπλωνε και γινόταν το πανάκριβο "τώρα" που επιτέλους ακινητούσε της ροές του άγχους μου και με μεταμόρφωνε σε μακαριότητα. Όμως μαζί σου κρατούσε ελάχιστα.
Αμέσως μόλις χωρίζαμε το εφιαλτικό παιχνίδι, με τους δείκτες του ρολογιού μ' έρριχνε σε ασθματικά κυνηγητά. Οι ώρες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα σάρκαζαν την ψυχή μου που μακριά σου έτρεχε συνεχώς σε ανάποδα κυλιόμενη κορδέλα. Να σε προλάβει, να σε συλλάβει, να σε κατακρατήσει και να επαναλάβει μαζί σου εκείνο το θαυμαστό "τώρα" του έρωτα.
Εκείνο το εξαίσιο "τώρα" του έρωτα, το τόσο ανεκτίμητο κι ακριβοπληρωμένο μπορεί και να μη συμβαίνει μονάχα μαζί σου. Ελπίζω...

Αυτή η ελπίδα με σώζει απ' την καταδίκη της άγριας εξάρτησης από σένα. Μπορεί να 'σουν η πρόγευση άλλων ηδονών που από άλλους δρόμους βρίσκονται ασφαλέστερα και διαρκέστερα.

Δείγμα παραδείσου μέσα στην κόλαση μου άφησες.

Η πρόγευσή σου μου άναψε φωτιές. Κι όχι μόνο στο κορμί μα και στην ψυχή κι αυτό είναι το δυσκολότερο. Νιώθω ρακένδυτος οδοιπόρος που βγήκα για να ξαναβρώ εκείνο που αστραπιαία μου αποκάλυψε η σχισμή των δικών σου φιλιών.

Μαρώ Βαμβουνάκη

--------------------------------------------------
Να ζείς σαν ετοιμοθάνατος και να δημιουργείς σαν αθάνατος !!

Darkangel_78Μέλος
18/02/2004, 23:05:45
quote:
Αυτό είναι <έρωτας>,πας απροετοίμαστος,δε σκέφτεσαι το χαμό,ούτε και τα χαστούκια...

Σημασία δεν έχει αν είσαι προετοιμασμένος ή όχι (που συνήθως είσαι!) αλλά το γεγονός ότι τελικά πας!!
(και τρως και χαστούκια!).Αχ...

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"