ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ελληνοποιημένες λέξεις - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Ελληνοποιημένες λέξεις - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

ΑΦΡΟΔΙΤΗ22 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
25/02/2006, 20:08:31
Αμάν Λιακό, που είσαι;

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-PIXELDREAM.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=

LarypΜέλος
28/02/2006, 20:27:21
Ρε συ Agnostic έλεος...
Έχεις έναν μοναδικό τρόπο να τα αντιμετωπίζεις όλα με τόση επιπολαιότητα [σηκώνει ανάλυση αλλά βαριέμαι]......
Άκουσες ποτέ να αναφέρω το όνομα Λιακόπουλος;;;;;
Ξανά μανά έλεος....

Θα σου απαντούσα και για τα άλλα αλλά με πρόλαβε η angi...
Μόνο που εγώ θα χρησιμοποιούσα τη φράση της για όλα τα λεγόμενα σου.......
Που κολλάνε με το θέμα ωρέ άνθρωπε....
Βρήκες μια καραμέλα και την πιπιλάς.....
Σε όλη την υφήλιο υποκλίνονται μπρος στην Ελληνική και εσύ ακόμα είσαι στην ινδοευρωπαική....
Ξανά μανά έλεος....

ΥΓ:Ξέρουμε και εμείς να επειχηρηματολογούμε αλλά όταν χρειάζεται αγαπητέ...Δεν παραθέτουμε σεντόνια για να κάνουμε εντύπωση....
Που κολλάνε όλα αυτά που γράφεις με το θέμα που άνοιξε η Amaltheia;;;
Κατέντησες γελοίο το όλο θέμα αδερφέ...
Όσο για τον Λιακόπουλο μία συμβουλή....
Μάθε να ακούς τα χρήσιμα από τον πάσα ένα και όχι να διατυμπανίζεις τα κουσούρια του....
Πάμε στοίχημα πως αν σε βάλουμε δίπλα-δίπλα με τον φασίστα [κατά τα λεγόμενά σου] Γεωργιάδη θα σε βάλει στο καναβάτσο....;;;
Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του όμως....
Λες, λες, λες και τίποτα δεν λες........
Περιμένω τα επόμενα σεντόνια εναγωνίως.....

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
ενθουσιασμοί, ζητωκραυγές!
Και ποιος τολμάει να τους πει
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
τρέχοντας στον ανεμπόδιστο δρόμο της κατηφόρας...
Χρ. Κατσιγιάννης

01/03/2006, 03:19:19
Φίλε Laryp η αλήθεια είναι ότι τον Λιακόπουλο τον είχα άχτι και δεν μπόρεσα να κρατηθώ. Ομως είναι και ένα παράδειγμα σχετικα με την αναξιοπιστία των τηλε-πωλητών βιβλίων και της προπαγάνδας που κάνουν με μοναδικό σκοπό...να πουλήσουν βιβλία και τίποτα άλλο. Χεστηκε ο Γεωγιάδης, ο Λιακόπουλος και ο Αντωνάκος αν θα αποκτήσουν την "απόκρυφη Ελληνική γνώση"...ή αλλιώς τζίρος από τα κορόιδα που θα αγοράσουν το πακέτο "όλα τα κάνω αχταρμά" UFO-Αρχαία Ελλάδα-Βυζάντιο-Κατακλυσμοί....Γνώμη μου είναι ότι ένας σοβαρός επιστήμονας δεν βγαίνει στην τηλεόραση καθημερινώς εκλιπαρώντας τον κόσμο να αγοράσει τα βιβλία του!!! Αυτό είναι κατάντια...
Α και μπάι δε γούει...είδα σήμερα τον δικό σου τον Αντωνάκο στο τηλεάστυ μαζί με τους άλλους δύο γραβατομένους και καλά καθώς πρέπει "επιστήμονες"... Ενα μπολ με ξηρούς καρπούς τους έλλειπε και θα ήταν ότι πρέπει...Ειδικά εκεί που λέγανε για προακατακλυσμιαίους πολιτισμούς και Ιπτάμενα οχήματα των αρχαίων Ελλήνων και μάχη των Αθηναίων με τους Ατλαντες το 9000 π.Χ. δεν μπορεσα να κρατηθώ από τα γέλια. Μα καλά δεν γνωρίζει ο κύριος Αντωνάκος και η παρέα του ότι το 9000 π.Χ. ακόμα δεν έχουν κατέβει οι Ιωνες στην Αττική?? Χεχε!!! Πάντως αυτά που λέγανε ήταν λες και είχαν κάνει copy-paste τα άρθρα του ancientgr.com χεχε... Τωρα είναι που δεν πρόκειται να πάρω το βιβλίο του Αντωνάκου που μου είπες

Προς το παρόν δεν έχω άλλα σεντόνια να παραθέσω. Και ίσως ο Γεωργιάδης να με έβαζε στο καναβάτσο...όμως ορισμένοι τυποι από τα σεντόνια που παρέθεσα τον έχουν τον Αδωνη για κολατσιό...Θα είναι σα να παίζει η Ρεάλ Μαδρίτης με αντίπαλο τον Θρασύβουλα Φυλής
Ελπίζω να σου αρέσει και το νέο logo στην υπογραφή μου
Τα λέμε

Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...

Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...

LarypΜέλος
01/03/2006, 12:41:14
Κοίτα όλοι αυτοί λένε από πολύ σοβαρά πράγματα μέχρι χοντροκομμένες μαλακίες....
Εσύ όμως κάθεσαι στις μαλακίες....Πρώτη κόκκινη

Για τον Άδωνη τώρα....μπα ρε φίλε...Δεύτερη κόκκινη

Για το logo σου είπαμε στέκεσαι στις μαλακίες...Τι να σου πω...Κι άλλη κόκκινη τελευταία αυτή γιατί σε βλέπω άναψες

ΥΓ:Δεν είναι δικός μου ο Αντωνάκος...Απλά στο βιβλίο που σου πρότεινα έχει αρκετά ενδιαφέροντα κομμάτια...Τώρα αυτά που λες εσύ...τι να σου πω...δεν τα κάνουν μόνο αυτοί αχταρμά τα κάνεις και εσύ...δεν μπορώ να καταλάβω όμως την εμμονή σου να μένεις στις μαλακίες...το τραβάει ο οργανισμός σου φαίνεται

εδώ δεν έχει κόκκινη...μόνο παρατήρηση....την επόμενη όμως δεν την γλυτώνεις.....

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
Χρ. Κατσιγιάννης

01/03/2006, 12:56:49
Εμένα πάλι τα θέλει ο οργανισμός μου να συστήσω να είμαστε πιο φειδωλοί σε κακές λεξούλες...

In anticipation of my resurrection...

01/03/2006, 15:31:17
Πάντως φίλε Laryp οφείλω να ομολογήσω ότι έχεις "στυλ" στον τρόπο που μου τη λες και παρόλο που διαφωνούμε εισαι ευχάριστος συνομιλητής ειλικρινά...
Τόσες κόκκινες ρε φίλε ούτε ο Τάσος Πάντος να ήμουν
Τέλος πάντων, εξέφρασα την άποψή μου για τους τηλεπωλητές βιβλίων αλλά ο καθένας ας πράττει όπως νομίζει. Εγώ προσωπικά συνιστώ βιβλιογραφία για την ελληνική γλώσσα, γραμαμτική, συντακτικό, αρχαία ελληνική γραμματεία από το www.philology.gr που έχει πολλά ενδιαφέροντα βιβλία πανεπιστημιακών.
Και να ξέρεις φίλε μου ότι κι εγώ αγαπώ την ελληνική γλώσσα (υπήρχε περίπτωση να συμβαίνει το αντίθετο?) και ακριβώς γι'αυτό ειμαι πολύ προσεκτικός σε βιβλιογραφία που την αφορά και θλίβομαι που ορισμένοι παρουσιαστές και όχι μόνο καπηλεύονται την αρχαία Ελλάδα και ουσιαστικά δείχνουν ασέβεια στους αρχαίους καταλογίζοντάς τους υπερφυσικές ιδιότητες και ένα σωρό άλλα υπερβολικά πράγματα.
Ομως μου αρέσει να ψάχνομαι και με άλλες γλώσσες προς εμπλουτισμό των γνώσεών μου.

Laryp mon ami, j'espere que tu vas bien. A bientot. Gros Bisous
(χρειάζομαι επανάληψη στα γαλλικά επειγόντως διότι τα λάθη πάνε σύννεφο)

NemesiΜέλος
01/03/2006, 17:14:57
quote:

(χρειάζομαι επανάληψη στα γαλλικά επειγόντως διότι τα λάθη πάνε σύννεφο)

Σαν να μου φαίνεται ότι όντως χρειάζεσαι μια μικρή ... επανάληψη στα γαλλικά σου

Άποψή μου είναι ότι καμιά γλώσσα δεν είναι πιο πλούσια από την ελληνική, καθώς επίσης πιστεύω ότι υπάρχουν λέξεις ελληνικές που με τίποτα δεν μπορείς να αποδώσεις την έννοιά τους σε άλλη γλώσσα.

Φιλικά
Nemesi

"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"

01/03/2006, 17:43:17

quote:
Άποψή μου είναι ότι καμιά γλώσσα δεν είναι πιο πλούσια από την ελληνική,

φίλη nemesi δεν υπάρχουν πλουσιες και φτωχές γλώσσες διότι καθε γλώσσα καλύπτει στο ακέραιο της ανάγκες της κοινωνίας που την μιλάει.
Θα ήθελα να επικολλήσω ένα μακρινάρι που αναφέρεται σε αυτό αλλά δεν το βάζω (τουλάχιστον όχι ακόμα) γιατί θα με μαλώσει πάλι ο φίλος Laryp και θα αποβληθώ με κόκκινη κάρτα

LarypΜέλος
02/03/2006, 11:31:59
Agnostic κι εγώ γουστάρω σε αλλιώς δεν θα συμμετείχα στο θέμα....
Ούτως ή άλλως το esoterica παραπαίει κάπως...[λέω εγώ τώρα....τι ξέρω εγώ...]...
Τέλος πάντων στο θέμα μας....
Κατ' αρχάς επειδή εξέθεσες τον Αντωνάκο βάζοντας τον δίπλα στον Λιακόπουλο [εμμονή όμως που την έχεις ρε παιδί μου...] οφείλω να αποκαταστήσω μιας και εγώ τον ανέφερα και τον συνέστησα [ανεπιφύλαχτα αυτή τη φορά...]...
Λοιπόν κείμενα από το βιβλίο του [μιας και κόπηκαν τα σεντόνια να απλώσουμε παπλώματα...]...

"Αγαπητέ φίλε και συνάδερφε Αντώνη Αντωνάκο, η έκδοση του βιβλίου σου υπέρ της Ελληνικής Γλώσσης μας εφοδιάζει με ένα καταιγιστικό όπλο εναντίον των επιβούλων και αληθώς απαιδεύτων θιασωτών της νεοελληνικής μας γλωσσικής κατάντιας.

Παρακαλώ τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων να το διαβάσουν. Διαδίδω το βιβλίο σου με εμπιστοσύνη διότι ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται αμέσως διά των περιεκτικών και αυτοτελών κεφαλαίων του τις μοναδικές αρετές του Ελληνικού Λόγου και επιπροσθέτως συνειδητοποιεί την δολία μέθοδο αποδομήσεως του καθώς και τις ανοιχτές κερκόπορτες της αλώσεως του.

Το "ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΓΛΩΣΣΗΣ" μας εμπνέει, όπως το αιώνιο Ομηρικό ρητό, στον πνευματικό μας αγώνα.

Αναστάσιος Λ. Στάμου
Μηχανολόγος Μηχανικός - Εκπαιδευτικός

σελίς 410

Θα παραθέσω κι άλλα περιεκτικότερα γιατί δεν υπάρχει χρόνος...
Σε περιμένουν ακόμα κακομοίρη μιας και δεν θα το αγοράσεις...

Όλες οι γλώσσες δεν είναι μήτε φτωχές μήτε πλούσιες....έτσι λες ε;;;;
Ε άκου κι αυτό προτού πάρεις κόκκινη πάλι

Hellenic Quest τιτλοφορείται ένα πρόγραμμα εκμαθήσεως της Ελληνικής Γλώσσης που άρχισε να διανέμεται από το CNN παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.

[ίσως αναρωτηθείς γιατί Ισανόφωνους...Να σου υπενθυμίσω πότε ήταν το Έτος Γλώσσης το 2002; τέλος πάντων Ισπανοί ευρωβουλευτές πρότειναν να τιμηθεί η Αρχαία Ελληνική ως γλώσσα της Ευρώπης...να σε δω εδώ τι θα πεις...]

"Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμαθήσεως της Ελληνικής Γλώσσης επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα τις επιτρέψη να αναπτύξη την δημιουργικότητά της να εισάγη καινούργιες ιδέες και θα τις προσφέρη τόσες γνώσεις- περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος έχει έως τώρα ανακαλύψει"
Πηγή
Που πάμε; Πίσω στο μέλλον
Γ. Γ. Αϋφαντής
σελίς 34

[εδώ αναμένω εναγωνίως να σε διαβάσω και ξέρεις εσύ τι σε περιμένει...]

ΥΓ:Η ιστοσελίδα που παραθέτεις είναι το πρώτο σεντόνι που θα εξερευνήσω εξονυχιστικά...

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
Χρ. Κατσιγιάννης

lamogioΜέλος
02/03/2006, 12:22:55
Αντε πάλι μ' αυτό το Hellenic Quest.

Βρε μούφα είναι, ούρμπαν λέτζεντ, παραμύθι, πώς το λένε...όπως το άλλο με τον Κίσιγκερ, μην τσιμπάτε.

Προσπαθώντας να υπερασπίσουμε κάτι με κάτι ψεύτικο, περισσότερο κακό του κάνουμε (εκτός κιαν αυτός είν' ο στόχος...λέμε τώρα).

02/03/2006, 15:12:07
φίλε laryp αν και έχει πέσει πολύ δουλειά και δεν προλαβαίνω να φτύσω περνάω στην αντεπίθεση

έψαξα πολύ πολύ σύντομα για το hellenic quest και μάλλον είναι άλλη μαι φούσκα παραπληροφόρησης που κάποιοι το χάψανε το παραμύθι
απομυθοποίηση εδω
http://histologion-gr.blogspot.com/2004/01/blog-post_23.html

Τώρα για να επιστρέψω στην προηγούμενη άποψή μου για το ότι δεν υπάρχουν πλουσιες και φτωχές γλωσσες, ανώτερες και κατώτερες γλώσσες παραθέτω το παρακάτω αρθρο (σόρρυ Laryp δεν κρατήθηκα)
Είναι απο την εξής διέυθυνση
http://www.philology.gr/articles/10.doc
Το παραθέτω όμως όλο διότι είναι πολύ χρήσιμο να το διαβάσουμε όλοι μας

ΜΥΘΟΣ 10ος

Πλούσιες και φτωχές γλώσσες

ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΡΙΔΗ-ΦΕΡΡΑΡΙ

Αξιολογούνται άραγε οι γλώσσες; Υπάρχουν δηλαδή γλώσσες επαρκείς και ανεπαρκείς, πολιτισμένες και πρωτόγονες, γλώσσες πλούσιες και φτωχές, ανώτερες και κατώτερες ­ που θα αντιστοιχούσαν κατά συνέπεια σε ανώτερες και κατώτερες φυλές; Υπάρχουν ασφαλή επιστημονικά κριτήρια για τέτοιου είδους κατατάξεις; Για τους Έλληνες ομιλητές φαίνεται ότι τα ερωτήματα αυτά είναι λυμένα, και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ελληνική γλώσσα. Θεωρούμε τη γλώσσα μας από τις πλουσιότερες του κόσμου και, μολονότι η διάκριση αυτή αφορά την αρχαία ελληνική, αγκαλιάζει οπωσδήποτε και τη νέα, τουλάχιστον όποτε υπάρξει αμφισβήτηση του κύρους της από τους ξένους.

Η γλωσσολογία, ωστόσο, έχει διαφορετική γνώμη ως προς το γενικότερο ζήτημα της αξιολογικής κατάταξης των γλωσσών. Κάθε γλώσσα, ως σύστημα επικοινωνίας των χρηστών της, θεωρείται απολύτως αυτάρκης για την κοινωνία που τη μιλά. Όσα στοιχεία (ήχους, λέξεις, δομές) χρειάζονται π.χ. οι αυτόχθονες της Αυστραλίας που μιλούν την άγνωστη σ' εμάς γλώσσα Ίλγκαρ για να εκφράσουν τις έννοιες που τους ενδιαφέρουν και τις σχέσεις μεταξύ των εννοιών, τόσα και έχουν επιλέξει για τη γλώσσα τους. Το ίδιο και οι Άγγλοι, οι Κινέζοι, οι Έλληνες κ.ο.κ. Δεδομένου λοιπόν ότι κάθε γλώσσα καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες της κοινότητας που τη χρησιμοποιεί, όλες οι γλώσσες θεωρούνται καταστατικά ισότιμες. Η γλωσσολογία δεν δέχεται ότι υπάρχουν φυσικές γλώσσες «ανεπαρκείς», «πρωτόγονες» ή «κατώτερες», και τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς τούς ανάγει σε εξωγλωσσικούς ιδεολογικούς μύθους.

Η επάρκεια κάθε γλώσσας ως προς τις ανάγκες της κοινωνίας που τη χρησιμοποιεί, όποια και αν είναι η εξέλιξη που θα ακολουθήσει στην ιστορική της πορεία, αναπτυξιακή ή συρρικνωτική, βασίζεται σε μια πολύ βαθύτερη διάσταση, η οποία έχει σχέση με την ίδια τη φύση των γλωσσών. Καθεμία από τις γλώσσες που ξέρουμε και έχουμε μελετήσει, όσο «απολίτιστη» και αν μας φαίνεται η κοινωνία που τη μιλά, έχει αποδειχθεί ότι ως κώδικας επικοινωνίας είναι το ίδιο πολύπλοκος και το ίδιο εξελιγμένος με τον κώδικα κάθε μεγάλης δυτικής ή άλλης χώρας που έχουμε συνήθως ως πρότυπο. Κάθε δήθεν «πρωτόγονη» γλώσσα που μας είναι γνωστή παρουσιάζει, χωρίς εξαίρεση, όλες τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τις γλώσσες από τα πολύ ατελέστερα συστήματα επικοινωνίας των ζώων ή τους τεχνητούς κώδικες (π.χ. των σημάτων της τροχαίας κ.ά.). Τα σημαντικότερα από αυτά είναι: πρώτον, ότι κάθε ανθρώπινη γλώσσα βασίζεται στον συνδυασμό μονάδων χωρίς νόημα (των ήχων), έτσι ώστε να δημιουργούνται μονάδες με νόημα (οι λέξεις) και να εκφράζεται με απόλυτη οικονομία ολόκληρη η ανθρώπινη εμπειρία. Και δεύτερον, ότι κάθε γλώσσα οργανώνεται περαιτέρω θέτοντας κανόνες και νόμους στο φωνολογικό της σύστημα, τον σχηματισμό των λέξεών της, τη σύνταξή της. Και κάθε δήθεν «πρωτόγονη» γλώσσα έχει τέτοιους κανόνες, το ίδιο αυστηρούς με τις λεγόμενες «πολιτισμένες» γλώσσες. Αν κανείς τούς παραβεί, δεν θα μπορέσει να συνεννοηθεί με αυτούς που τη μιλούν, με τον ίδιο τρόπο που, αν παραβεί κανείς τους κανόνες της γαλλικής, δεν θα μπορέσει να συνεννοηθεί σωστά με τους γαλλόφωνους. Άρα είναι το ίδιο γλώσσα με τις γλώσσες-πρότυπα που ξέρουμε και εκτιμούμε, όχι λιγότερο.

Η περιοχή όπου εντοπίζονται διαφορές και ξεγελούν την κρίση μας είναι το λεξιλόγιο. Πράγματι, οι γλώσσες παρουσιάζουν διαφορές ως προς το λεξιλόγιό τους, ανάλογα με τους τομείς του φυσικού περιβάλλοντος που έχουν σημασία για την κοινωνία τους ή με τις δραστηριότητες που έχουν αναπτύξει. Π.χ. λέγεται ότι οι Εσκιμώοι έχουν πλουσιότατο λεξιλόγιο για την ποιότητα και τις μορφές του χιονιού, ενώ οι Άραβες για τις καμήλες και την έρημο, αλλά και τα μαθηματικά. Οι Ιταλοί ανέπτυξαν ορολογία για τη μουσική αλλά και για τα διάφορα είδη ζυμαρικών. Οι Γάλλοι για τη μόδα, την κουζίνα και τη διπλωματία. Στους αρχαίους Έλληνες οφείλουμε πολλούς όρους της φιλοσοφίας, στους Ρωμαίους το νομικό λεξιλόγιο κ.ο.κ.

Οι τομείς τους οποίους έχει αναπτύξει μια κοινωνία και συνεπώς το λεξιλόγιο της γλώσσας που τους εκφράζει αντικατοπτρίζουν στα μάτια μας τον πολιτισμό της. Ωστόσο, η ίδια γλώσσα σε άλλες περιστάσεις θα μπορούσε να εκφράσει οποιονδήποτε άλλον πολιτισμό. Θα προσάρμοζε κατάλληλα τα συγκεκριμένα στοιχεία της και κυρίως το λεξιλόγιό της (δηλαδή το γλωσσικό επίπεδο με τη μεγαλύτερη ρευστότητα), αλλά δεν θα χρειαζόταν να μεταβάλει καμία από τις συστατικές κατηγορίες ή τις ιδιότητες που χαρακτηρίζουν από κοινού όλες τις ανθρώπινες γλώσσες που ξέρουμε. Αν π.χ. μια κοινότητα του Αμαζονίου αποφάσιζε ότι της είναι χρήσιμο να αναπτύξει τη νομική επιστήμη, θα χρειαζόταν να προσαρμόσει το λεξιλόγιό της στις νέες απαιτήσεις, το αντίστοιχο όμως θα συνέβαινε αν ελληνόφωνες κοινότητες πήγαιναν να ζήσουν στη ζούγκλα του Αμαζονίου.

Οποιαδήποτε γλώσσα χρειαστεί να εξυπηρετήσει τις εκφραστικές ανάγκες μιας κοινωνίας που αναπτύσσεται και σε άλλους τομείς έχει τη δυνατότητα εγγενώς, από τη φύση της, ως επικοινωνιακό σύστημα, να το κάνει. Θα δημιουργήσει καινούριες λέξεις ή καινούριες σημασίες, χρησιμοποιώντας πάντα βέβαια το φωνολογικό, μορφολογικό και συντακτικό της σύστημα και τους κανόνες που τα διέπουν. Είναι λάθος να πιστεύεται ότι οι διαφορές των γλωσσών στους συγκεκριμένους τομείς που τις συγκροτούν σημαίνουν και διαφορές στη δυνατότητα ή την ικανότητα να εκφράζουν τα οποιαδήποτε νοήματα και τις σχέσεις μεταξύ τους.

Δεδομένου λοιπόν ότι όλες οι γλώσσες του κόσμου, χωρίς εξαίρεση, εμφανίζουν τις ίδιες κατηγορίες στοιχείων και ιδιοτήτων και λειτουργούν με τις ίδιες διαδικασίες, η όποια έλλειψη ισορροπίας τις διακρίνει στο μυαλό των ανθρώπων μπορεί να εξηγηθεί μόνο σε σχέση με το κύρος του πολιτισμού που εκφράζει η καθεμία. Οι πολιτισμοί όμως είναι και αυτοί αποτέλεσμα ιστορικών και κοινωνικοοικονομικών συγκυριών και δεν μπορούν να αξιολογούνται έξω από την κοινωνία και τις συνθήκες που τους γέννησαν. Και οπωσδήποτε δεν νοείται να αξιολογούνται ως δημιούργημα «ανώτερων» φυλών. Όπως δεν υπάρχουν «ανώτερες» φυλές αλλά μόνο φυλές διαφορετικές μεταξύ τους, έτσι δεν υπάρχουν και «ανώτερες» γλώσσες ως έκφραση «ανώτερων» πολιτισμών. Υπάρχουν μόνο γλώσσες που διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τα επιμέρους στοιχεία τους, όχι όμως ως προς τα γενικά χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες που συνιστούν το φαινόμενο γλώσσα. Αν οι γλώσσες ενσωματώνουν την ιστορία και τον πολιτισμό της κοινότητας που τις χρησιμοποιεί, το κάνουν όλες με τα ίδια γλωσσικά μέσα. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία ή αξιολογική ιεράρχηση βασίζεται σε εξωγλωσσικές συμβολικές επενδύσεις, που ανάγονται εντέλει στον χώρο του ρατσισμού, των αντιεπιστημονικών και αυθαίρετων διακρίσεων δηλαδή, αναπαράγοντας τις μεθόδους του και στο πεδίο της γλώσσας. Από αυτήν την άποψη είναι ­και εδώ­ επικίνδυνες.

Η Μαρία Κακριδή-Φερράρι είναι λέκτορας Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αυτό ήταν το αξαιρετικό άρθρο της κυρίας Κακρίδη για τις γλώσσες.
Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσω προς το παρόν.
Απομυθοποίηση ότι η ελληνική έχει 70.000.000 λέξεις που έγραφε ο Δαυλός έφερα
Απομυθοποίηση για το hellenic quest έφερα
Επιβεβαίωση ότι η αρχαία ελληνική προέρχεται από την ινδοευρωπαϊκή όπως και άλλες ευρωπαϊκές και ασιατικές γλώσσες, έφερα αλλά ξαναβάζω
http://www.ethnologue.com/show_family.asp?subid=90065
http://www.ethnologue.com/show_family.asp?subid=90017

Αυτά από μένα...αν και ξέρω ότι πολλοί θα με έχουν αντιπαθήσει και θα με λένε ανθέλληνα τώρα...Δεν πειράζει εγώ σας αγαπω όλους ή και για να το πω στα γαλλικά...Je vous aimes tous!!!
Gros bisous = Πολλα φιλάκια

Με αγάπη ο ανθέλληνας αγνωστικιστής

Edited by - Agnostic on 02/03/2006 15:13:30

black berryΝέο Μέλος
02/03/2006, 18:51:27
χαίρετε κι από μένα...

δεν μπορώ να καταλάβω τι μας πιάνει όλους με πάθος να υπερασπιζόμαστε κάτι σε μια εποχή που δεν πας πουθενά αν δεν έχεις κάνει πρώτα login. Ναι! μιλάω για εδώ.. για το διπλα... για το παραδιπλανό για το site για το URL για τη λέξη forum για το subscribe στο τόπικ ....για όλα αυτά..που μας έχουν κάνει να μιλάμε σαν από ενα διαπλανητικό καλωδιομένο καινούργιο σύμπαν.
Ας μην είμαστε υποκριτές ..πόσες φορές δεν μας μίλησαν οι γονείς μας ή μεγαλύτερης ηλικίας άτομα κι εμείς γελάσαμε γιατί δεν καταλάβαν ότι κανατε"forward"το κινητό σας...ότι για να σας βρούν εύκολα στο δικό τους κινητό έπρεπε να επιλέξουν το πρώτο νούμερο από το "Μενού"και αναρωτιούνται αν θα παραγγείλουν φαγητό
Ολοι μας θα πάμε να νοικιάσουμε DVD (αλήθεια ποιά είναι η ελληνική ονομασία;), οι περισσότεροι από δω έχουνε blue tooth...και άλλοι τόσοι δεν μπορούν να ζήσουν ζωρίς το Cd player τους...Αυτό που θέλω να πώ είναι πως λατρεύω την ελληνική γλώσσα ,μακάρι να την μιλούσαμε και να την χρησιμοποιούσαμε σε όλες της τις εκφάνσεις αλλά στην εποχή που ζούμε είναι αδύνατον..σχεδόν ακατόρθωτο...καλώς ή κακώς έχουμε διαβρωθεί...
Εσκεμμένα μπήκα στο site του Κυρίου Λιακόπουλου όπου κυριαρχούν πολλές μη ελληνικές λέξεις...(ντοκυμαντερ...studio κλπ...)
άραγε πως κοιμούνται τα βράδυα;
Επίσης μια τεράστια απορία που είχα πάντα είναι όλοι όσοι είναι υπέρμαχοι και καλά της Ελλάδας και της Ελληνικής γλώσσας και αξίας...δεν ακούνε ξένη μουσική; δεν πήγαν σε ξένο πανεπιστήμιο να σπουδάσουν; δεν χρησιμοποιούν ψευδώνυμα αγγλικά;(και η υποφαινόμενη)...γιατί συνεχίζω να βλέπω σε αντιαμερικανικές συγκεντρώσεις ή φιλελληνικές διαδηλώσεις πανώ με ξένα σλόγκαν;οουππςς είπα σλόγκαν..
γιατί οι πρεσβευτές του απόλυτου δεν το τηρούν;
Και παρακαλώ.. αν η γλώσσα είναι αυτή που μας χωρίζει τόσους αιώνες από την ενότητα...αν αυτή η διχόνοια είναι η αιτία των υπέρτατων κακών... ε τότε ας βρούμε την λύση στο πρόβλημα της ανθρωπότητας...βρε παιδιά...ας είμαστε εμείς που μιλάμε "την ίδια γλώσσα"να κάνουμε την αρχή ...τι να πώ;

ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

*και εν όψει αποκρέων ...ας πέσουν οι μάσκες

Noir se Noir

02/03/2006, 19:02:21
ξεχασες φίλη μου και τα τραγούδια σε μορφή mp3 που κάνουμε όλοι οι Ελληνες download από το E-mule και το Limewire. Αλήθεια ποια η ελληνική λέξη για το download???

Edited by - Agnostic on 02/03/2006 19:03:29

LarypΜέλος
03/03/2006, 12:34:02
Agnostic τι ενδιαφέρον άρθρο που παρέθεσες της ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΡΙΔΗ-ΦΕΡΡΑΡΙ με το συμπάθειο κι όλας αλλά έχει ένα όνομα ρε συ....απαπαπα....

Από τον Αντωνάκο...
"...Και εξηγώ τον γρίφο λέγοντας ότι το ανωτέρω βιβλίο (σ.σ. Γκίνες) αναφέρει πως η πλουσιότερη γλώωσα στον κόσμο είναι η αγγλική με 490.000 λέξεις-λεξίτυπους (διότι στην αγγλική γλώσσα ταυτίζεται ο αρθμός των λέξεων της με τον αριθμό των λεξιτύπων) και 300.000 τεχνικούς όρους (οι οποίοι προφανώς εμπεριέχονται στις προηγούμενες λέξεις).
Τα επίσημα μεγάλα λεξικά όμως της αγγλικής γλώσσης περιέχουν πολύ λιγώτερες λέξεις. Συγκεκριμένα το μεγαλύτερο αμερικανικό λεξικό Merriam-Webster περιλαμβάνει μόλις 166.724 λέξεις σύμφωνα με τον ειδικό μελετητή κ. Α. Κωνσταντινίδη τον συγγράψαντα τα μνημειώδη έργα "ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ" και "Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ" [Κατά των ανωτέρω μελετητή από αυτές τις 166.724 λέξεις, οι 41.214 λέξεις είναι αμιγώς ελληνικές (ποσοστό 24,76%)! Αν μάλιστα ληφθούν υπ' όψιν και οι σύνθετες λέξεις που είναι πολύ περισότερες φθάνουν σε ποσοστό φτάνει το 44%! Στην ιατρική ορολογία με βάση το μεγάλο λεξικό Dorland σε σύνολο 46.251 λέξεων η ελληνική συμμετοχή είναι 24.862 λέξεις (ποσοστό 53,75%). Τονίζει ο κύριος καθηγητής οτι η ελληνικότητα των λέξεων της ερεύνης του βασίστηκε στην ετυμολογία που δίνουν τα ίδια τα λεξικά και όχι σε προσωπικές του ερμηνείες. Επισημαίνει δε ότι το παραπλανητικό στοιχείο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι πολλά λεξικά σταματούν την ετυμολογία της λέξεως στην λατινική ρίζα και δεν προχωρούν παραπέρα. Αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν αναλογισθούμε ότι μόνο στο ετυμολογικό λεξικό της λατινικής των Lewis & Short της Οξφόρδης υπάρχουν 10.500 λέξεις ελληνικές που αντιστοιχούν στο 21,6% [πάλι με την δική τους ετυμολογία].

Να σε δω πως θα το γελοιοποιήσεις και αυτό ήυ όπως επιμένεις να λες απομυθοποιήσεις

Και επειδή αρχίζω και βαριέμαι το ασύδοτο παιχνίδι που αρχίζει..
Λοιπόν black berry γνωρίζεις αγαπητή πως CD είναι ελληνικής προελεύσεως (σύμπακτος δίσκος)....
Και ένα παραδειγματάκι που είχα βάλει και στο θέμα μου περί ετυμολογίας viagra πάλι ελληνικής προελεύσεως (βία και άγρα)....
Λοιπόν άντε στο καλό και λιγότερη ειρωνεία από εδώ και πέρα παραθέτωντας κλασικές *********

Agnostic θα έχεις κι άλλα να "απομυθοποιήσεις" αν συνεχίσεις με σεντόνια αν και μου κοστίζει σε χρόνο δεν βαριέσαι όμως....
Και το παιχνίδι από δω και μπρος λέγεται 21 κόκκινες αν τις περάσεις κάηκες και μετά αποχωρώ...Αρχίζουμε από τώρα...

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
Χρ. Κατσιγιάννης

04/03/2006, 03:19:49
Monsieur Laryp, calmez s'il vout plait. Je crois que la tension n' aide pas notre discussion interessante.

Κατ'αρχήν γιατί σε χαλάει το όνομα της βρε? Επειδή έχει και το ιταλικό Ferrari?? Εκτός αν είσαι οπαδός της McLaren Μπορεί να έχει ιταλική καταγωγή η γυναίκα. Μια χαρά τα λέει όμως.
Το άρθρο της αγαπητέ μου φίλε ειναι εξαιρετικό και αποτελεί γροθιά στο στομάχι και κλοτσιά στα αρ...ια όλων των τερατολόγων που μιλάνε για "ανώτερη γλώσσα" και ότι εμείς έχουμε την τέλεια γλώσσα και οι άλλοι ειναι καννίβαλοι και όλοι εμάς αντιγράψανε κτλ. Το μόνο που κάνουν όλοι αυτοί οι τερατολόγοι είναι να ικανοποιούν την εθνικιστική τους μεγαλομανία...και να βγάλουν και κάνα φράγκο...από βιβλία για τα οποία μόνο στοματικό σεξ δεν μας έχουν κάνει ακόμα για να τα αγοράσουμε Η φάση είναι ότι η επιστήμη της γλωσσολογίας τους ξεβρακώνει όλους αυτούς που μιλάνε για "ανώτερες γλώσσες" και το ξέρουν πολύ καλά όλοι αυτοί.

Και μάλλον δεν προσεξες την ιδιότητα της κυρίας Φερράρι. Στείλ'της ένα mail και πες της "έλα μωρέ τι ξέρεις εσύ, εγώ διάβασα τον Αντωνάκο".
http://www.noc.uoa.gr/noc/telekpa/search_GR_Details.phtml?rid=813

Πάντως θα επιμείνω....ότι από τη στιγμή που λένε και ένα σωρό άλλες αερολογίες τότε κρίνονται αναξιόπιστοι για αγορά βιβλίων. Εδω πάλι προχθές έλεγε ο Αντωνάκος για κατι αντι-σεισμικές κατοικίες αρχαίων Ελλήνων το .....6000 π.Χ. Ελεος!!!Και ύστερα να τον πάρω στα σοβαρά τον κύριο? Αλήθεια αυτός ο Στάμου που τον συγχαίρει στο απόσπασμα που παρέθεσες είναι ο ίδιος με αυτόν που φιλοξενείται στην εκπομπή του "Ελληνιστί"?? χεχε
Τώρα για το απόσπασμα δεν έχω να πω και πολλά. Μπορεί το απόσπασμα και άλλα αποσπάσματα να έχουν αλήθειες ή μισες αλήθειες ή κόκους αλήθειας. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι άλλο. Γιατί μας τα λέει αυτά ο συγγραφέας?? Τι προσπαθεί να αποδείξει?? Ποιο το κίνητρό του?? Παντως και η λατινική και η ελληνική προέρχονται απο την ινδοευρωπαϊκή πρωτόγλωσσα ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ.
Για τα σεντόνια που έβαλα απλά παρουσιάζω ορισμένες πηγές μου. Βαριέμαι να κάνω κόπυ-πέιστ κάθε κείμενο και βάζω το link να τελειώνουμε. Οποιος θέλει τα διαβάζει. Δεν θα κάτσω να σκάσω κιόλας

Δεν υπάρχει τέλεια γλώσσα διότι οι γλώσσες συνεχώς εξελίσσονται, δανείζουν και δανείζονται. Αποψή μου είναι πως όταν λέμε αυτή ειναι η πιο τέλεια γλώσσα εννούμε ότι μας αρέσει περισσότερο να την χρησιμοποιούμε. Είναι θέμα γούστου. Ας αφήσουμε λοιπόν τις κόκκινες και κίτρινες κάρτες και ας βλέπουμε τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα και περισσότερο αντικειμενικά.

Αυτό που λες για το βιάγκρα πρώτη φορά το ακούω!!!

Εγώ όμως έχω απορίες και για κάποιες λέξεις ακόμα και θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου απαντήσει διότι είμαι απο χωριό και δεν ξέρω

τα νορβηγικά παξιμάδια " KAVLI " προέρχονται από την γνωστή ελληνική λέξη??

το ξενοδοχείο SKATTA στο Ελσίνκι της Φινλανδίας προέρχεται από τη γνωστή ελληνική λέξη??

οι ίδιοι πάντως το αρνούνται στο site τους λέγοντας ότι "The name "Skatta" comes from the slang word for Skatudden, Katajanokka, where our hotel is located."
www.hotelskatta.com

Και τέλος στη Μαλαισία υπάρχει μια περιοχή που λέγεται Malacca. Λέτε να προέρχεται από την γνωστη μαγκικη ελληνική λέξη ή μήπως οι κάτοικοι της περιοχής απευθύνονται σε κάτι Πλεύρηδες, Λιακοπουλαίους και την παρέα τουςπου βρίσκουν ελληνικές λέξεις στους Ινκας και στους Μάγιας!!ΧΑΧΑΧΑ

χμμμ...παίζει να είναι και ακρωτήρι...
Τελικά ίσως όντως οι Ελληνες να διέδωσαν σε όλο τον κόσμο την ελληνική γλώσσα το 25.000 π.Χ. Ναι έχουν δίκιο οι τηλεπωλητές βιβλίων!!!

Τα λέμε. Καλό τριήμερο σε όλους

angiΜέλος
04/03/2006, 03:58:52
Αραγε θα σκεφτεις ποτε κατι μονος σου (ελληνηστι=με το δικο σου μικρο μυαλουδακι) ή θα υιοθετεις πληροφοριες απο το διαδικτυο χωρις να εχεις τη δυνατοτητα να τις επεξεργαστεις;
Χαχαχα!!! (Για να υιοθετισω κι εγω το υφος σου).
church=1o mathima (Οπου th=θ).

Και θα σε παρακαλουσα, για λογους αξιοπρεπειας, να αφαιρεσεις την λεξη Ακροπολη απο την υπογραφη σου...

www.myhoroscope.gr

Edited by - angi on 04/03/2006 04:09:46

04/03/2006, 05:09:24
αξιαγάπητη angi δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι είμαι Εβραίος πράκτορας και μπήκα εδώ για να χτυπήσω τον ελληνισμό?

Και να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα. Για να έχω δικαίωμα να χρησιμοποιώ την λέξη Ακρόπολη στην υπογραφή μου με αξιοπρέπεια όπως λες, θα πρέπει να έχω και συγκεκριμένες πεποιθήσεις ή απόψεις? Και αν ναι, ποιες? Με μπέρδεψες πάλι βρε παιδί μου.

LarypΜέλος
04/03/2006, 10:44:12
Ρε συ agnostic έλεος και μετά μου λες χωρίς κόκκινες, κίτρινες, να μιλήσουμε αντικειμενικά.....
Μα εδώ ΔΕΝ κάνουμε διάλογο είτε μιλάω είτε δεν μιλάω το ένα και το αυτό για σένα.......Μάθε και λίγο να ακούς...δεν βλάπτει φίλτατε....
κοίτα είμαι μόνο 18 και δεν κολώνω να το πω αλλά τουλάχιστον σε ένα διάλογο ρε πού*** μπορώ να συμμετάσχω με αξιοπρέπεια......

Δεν με πείραξε το όνομα..Πλάκα έκανα...

Και γιατί αρχίζω και εκνευρίζομαι πλέον από τη στάση σου [ούτε εβραίο σε είπα, ούτε σιωνιστή, ούτε ανθέλληνα και ξέρεις κάτι στα αρχ**** μου κι αν είσαι...]...
viagra άκου κανονική ετυμολογία τώρα...
βία εν προκειμένω [και όχι αυθαίρετα ρώτα και τη Φεράρι σου...] η ορμή
άγρα σημαίνει αναζήτηση
άρα viarga αναζήτηση της (χαμένης) ορμής...
Εγώ όταν το διάβασα έμεινα τωρά τι θα κάνεις χεσ*****
Αυτά γιατί οι φωτογραφίες που παρέθεσες ήταν επιεικώς απαράδεκτες...
αλλά είπαμε έχεις έναν μοναδικό τρόπο να γελοιοποιείς τα πάντα και είχα μία επλίδα πως θα κάναμε έναν κάποιο διάλογο εμείς οι δυο αλλά μπα..........
Πάμε παρακάτω...
Για τον Κωνσταντινίδη τι έχεις να πεις που ανέφερα προηγουμένως??
Μούφα κι αυτός???????????Περιμένω να βρεις έναν τρόπο να τον απομυθοποιήσεις.........είμαι σίγουρος ότι θα βρεις......

Επίσης να είσαι σίγουρος πως θα πεικοινωνήσω με τη Φεράρι σου και θα σε κρατώ ενήμερο για το ταχυδρομείο μας αν και δεν το κόβω να απαντήσει.......βλέπεις τι είμαι εγώ, τι είναι ο Αντωνάκος.....Agnostic άντε γεια ρε συ, άντε γεια......

Και πρόσεξα την ιδιότητα της Φεράρι πολύ καλά και εγώ είμαι ετών 18,διπολικός, απόφοιτος 1ης Λυκείου και μπορώ να της αποδείξω και να σου αποδείξω παραθέτωντας επιχειρήματα πως αυτά που λέει [δεν θα σου κάνω τη χάρη να πω μπούρδες, γιατί εσύ και το συνάφι σου {ήρθε η ώρα να πετάω κι εγώ τέτοιες μπηχτές γιατί βαρέθηκα τις σαχλαμάρες} αυτό θα λέγατε για κάτι άλλα] είναι λάθος.
Σου φτάνει αυτό ή θα με πεις καραγκιόζη τώρα?
Ή θα πεις ώπα ρε μ***** κατούρα και λίγο..
Ότι θες πες και πάλι χέσ*****

Κοίτα μπορώ να επιχειρηματολογήσω παραθέτοντας σου επιχειρήματα που θα φόρτωναν στο θέμα δεκάδες σελίδες αλλά ειλικρινά ρε φίλε σε βαριέμαι......Τζάμπα θα πάει ο κόπος μου......
ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΤΟΙΧΟΥΣ σου λέει κάτι αυτό???
Γ*** την ινδοευρωπαική μου θεωρία γ***...Άμα κάτσω και σου πω τι λέει η αντίθετη άποψη που την καταρρίπτει επιδεικτικά εσύ απλά δεν θα ακούσεις θα με πεις ευφάνταστο, ελαφροίσκιωτο ίσως ή τουρκικά μιας και με τα ελληνικά δεν δεν φτουράνε για σένα....Αλλά και πάλι χέστηκα ούτε κι εγώ θα κάτσω να σκάσω εγώ τουλάχιστον αντέχω να σε ακούσω να μιλάς για ινοευρωπαική εσύ όμως δεν ανέχεσαι την αντίθετη άποψη οπότε δεν ασχολούμαι ξέρεις παραπάνω.....

Δεν υπάρχει τέλεια γλώσσα και τέτοιες πι*** κράτα τες για τη Φεράρι σου εδώ δεν φτουράνε αλλά και πάλι εσύ που να ακούσεις αυτά που σου λέω...Βρήκαμε μία καραμέλα..την πιπιλάμε....και καθόμαστε να μας χαλάσουν τα δόντια...και το κορυφαίο θέλεις να μας πεις πως οι καραμέλες κάνουν καλό....εν τάξει τώρα τι να σου πω....

Δεν ξέρω αν άφησα κάτι ακάλυπτο και το ξέρω πως θα με αντιμετωπίσεις μετά που σου είπα πως είμαι 18 αλλά ξέρεις ε χέ*****

Άντε τσάγια...

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
Χρ. Κατσιγιάννης

LarypΜέλος
04/03/2006, 11:00:19
Α και που σαι αφιερώνω στη Φεραάρι σου την υπογραφή μου...
Εσύ με τη σειρά σου αφιέρωσέ την σε μένα...
Βλέπεις εγώ δεν βάζω αηδίες στην υπογραφή μου....με το συμπάθειο κι όλας αλλά αηδίες είναι και εσύ πες με αγενέστατο αλλά και αδαή μιας και δεν μπόρεσα να κατανοήσω την περιεκτικότατη δήλωσή σου
Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΤΙΣΑΝ.....

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
Χρ. Κατσιγιάννης

04/03/2006, 18:27:39
αγαπητέ Laryp χαλάρωσε χιούμορ έκανα με τις φώτος.

Και τι έγινε που είσαι 18 ρε φίλε. Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει ούτε παίζει ιδιαίτερο ρόλο αφού ακόμα και ένας δεκαοκτάρης μπορεί να είναι πιο ψαγμένος και μάγκας από έναν μεγαλύτερό του. Ποτέ δεν θα έλεγα μπηχτή για την ηλικία σου.
Την Φερράρι ούτε που την ξέρω και δεν χρειάζεται να με ενημερώσεις για την αλληλογραφία σας.
Εν τέλει αν εσύ πιστεύεις ότι έχεις δίκιο και ότι ισχύουν όλα αυτά που λέει ο Αντωνάκος και οι ομοϊδεάτες του πίστευέ το. Αν σου αρέσουν αυτά που λένε όλοι αυτοί υιοθέτησέ τα, τι με νοιάζει. Τώρα για το αν καταρρίπτουν όλοι αυτοί μια γλωσσολογική θεωρία που διδάσκεται σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου μάλλον όυτε που καταφέρνουν να την ταρακουνήσουν. Αν είχαν καταφέρει κάτι τέτοιο δε νομίζεις ότι οι δικές τους θεωρίες θα ήταν αυτές που θα διδάσκονταν στα πανεπιστήμια?? Και δεν σε πονηρεύει ότι όσοι προσπαθούν να την ανεραίσουν είναι κυρίως αρχαιολάγνοι??
Για το αν αγαπώ την ελληνική γλώσσα άστο καλύτερα φίλε μου. Φυσικά και την αγαπώ αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αποδέχομαι και την επικρατούσα επιστημονική άποψη που την κατατάσει στις ινδοευρωπαϊκές. Ούτε σε τίποτα την μειώνει κάτι τέτοιο. Οσοι το φαντάζονται αυτό μάλλον ζουν στον κόσμο τους.
Και αμάν αυτά τα άντε γεια που μου λες. Ούτε ο Τσουκαλάς να ήσουν ρε φίλε

Και επειδή κι εγώ έχω βαρεθεί να παραθέτω τα κατα τ'άλλα πολύ χρήσιμα σεντόνια που παρέθεσα, δεν το συνεχίζω διότι προβλέπω να επιρκατει ένταση. Οπότε ας το κόψουμε εδω αν συμφωνείες.
Πριν κλείσω θα σου προτείνω και ένα ωραίο βιβλιαράκι το οποίο είμαι σίγουρος ότι το καταρρίπτουν οι αντίπαλοι του αντι-ινδοευρωπαϊστές

το ανυπέρβλητο

Εισαγωγή στη Συγκριτική Ινδοευρωπαϊκή Γλωσσολογία
Robert S.P. Beekes
Μετάφραση - Γιώργος Παπαναστασίου, Συμεών Τσολακίδης
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΝΟΛΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ

Το διαβάζω φίλε μου και είναι μαγεία, απολαυση...
Ειναι υπέροχο να βλέπεις πόσο μοιάζουν σε πολλά η Σανσκριτική, η Χεττιτική, η Ελληνική, η Λατινική, η Γερμανική, η Σλαβική, η Τοχαρική, η Κελτικη, η Βαλτική, η Αλβανική, η Περσική και η Αρμενική

Ειναι βέβαια αρκετά τεχνικό και θέλει πολύ διάβασμα για να κατανοήσεις ακριβώς αυτά που γράφει, όταν ξεκινας να ασχολείσαι με το θέμα, όπως εγώ...όμως το ταξίδι μέσα στις αρχαίες γλώσσες φίλε μου είναι ΥΠΕΡΟΧΟ!!! Σε παρασέρνει και σε κάνει να σέβεσαι γενικά τις γλώσσες ανεξαρτήτως του ποιος λαός την μιλάει!!! Τα λέμε. Να'σαι καλά.

Edited by - Agnostic on 04/03/2006 18:30:21

Edited by - Agnostic on 04/03/2006 18:34:38