ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/12/2008, 09:59:04
Μα αγαπητέ μου michael design, μιά είναι η θρησκεία, όλες
είναι αποδόσεις της...Το θέμα είναι, μας ενδιαφέρει η ουσία της
ή μόνο τα αποκλειστικά δικαιώματα;
Το να δείξει ο άνθρωπος σεβασμό, πρέπει να έχει μελετήσει και να
μάθει τι να σέβεται, όχι να σέβεται για να σέβεται...
Αλήθεια, με την ...εκκλησία του σατανά,πρέπει να υπάρχει ο ίδοις σεβασμός;
Michael DesignΜέλος
11/12/2008, 13:31:52
quote:
Μα αγαπητέ μου michael design, μιά είναι η θρησκεία, όλες
είναι αποδόσεις της

Αγαπητέ trexagireve καταρχήν, δεν είναι ούτε μια θρησκεία, ούτε όλες είναι αποδόσεις της μίας. ( κάτι ανάφερες και για Σατανισμό )

quote:
...Το θέμα είναι, μας ενδιαφέρει η ουσία της
ή μόνο τα αποκλειστικά δικαιώματα;
Το να δείξει ο άνθρωπος σεβασμό, πρέπει να έχει μελετήσει και να
μάθει τι να σέβεται, όχι να σέβεται για να σέβεται...

Δεύτερον, οι άνθρωποι δεν έχουν μελετήσει και μάθει την δική τους θρησκεία, το τι πιστεύουν δηλαδή ( γιαυτό άλλωστε και δεν την σέβονται )…. περιμένεις να μελετήσουν και να μάθουν τις άλλες θρησκείες και κατόπιν να τις σεβαστούν;

quote:
Αλήθεια, με την ...εκκλησία του σατανά,πρέπει να υπάρχει ο ίδοις σεβασμός;

Τρίτον, κάθε θρησκεία οφείλει να λειτουργεί και να σέβεται τα συνταγματικά πλαίσια των κοινωνιών και τουλάχιστον να μην λειτουργεί με επιζήμιες μεθόδους για τον άνθρωπο. Από εκεί και πέρα για όσες δεν σέβονται τις πανανθρώπινες αξίες και ιδιαίτερα την αξία της ζωής, υπάρχουν οι συντεταγμένες αρχές ώστε να στραφούν εναντίων τέτοιων θρησκευτικών ομάδων.

Από εκεί και πέρα ο σεβασμό απέναντι στις πεποιθήσεις, στις αρχές, και στην θρησκεία κάποιου, είναι πρωτίστως σεβασμός στον ίδιο τον άνθρωπο.

•Πρέπει να είσαι η αλλαγή που εύχεσαι να δεις στον κόσμο.

11/12/2008, 14:41:19
Κι όμως, αγαπητέ michael design,όλες οι θρησκείες τα
ίδια χρησιμοποιούν, απλά μια παο τις δύο πλευρές, όπως και
ο σατανισμός που αναφέρεις...
Αν ο σατανισμός έχει δικαιώματα, γιατί να μην έχουν κι οι φασίστες;
Κι αυτοί ιδεολογία έχουν..
Η επιλεκτική δημοκρατία δεν είναι λύση...
Ο σεβασμός, πάντως οφείλεται απέναντι στον Θεό, όπως τον βλέπει ο
καθένας, όχι στις θρησκείες, που τον εκπροσωπούν, όταν είναι διάφορες
των παραδόσεων κάθε λαού...
Άλλωςε πάμε για την πανθρησκεία, όπως λέει και το Παγκόσμιο Συμβούλιο
Εκκλησιών...
11/12/2008, 14:50:36
Δε νομίζω ο αγαπητός Michael Design, να αναφέρθηκε στο Σατανισμό ως θρησκεία!
Αγαπητέ Michael Design, συμφωνώ μαζί σου!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

11/12/2008, 17:38:37
Ίσως δεν κατάλαβες καλά φίλε Ευρωπαίε, καθώς αυτό που είπα
είναι ότι επειδή ανήκει κι αυτός ( ο σατανισμος) σε αυτη την κοινη
θρησκεία που πιστεύει στον ίδιο Θεό και διάβολο, ανήκουν στην ίδια θρησκεία,
άσχετα το ποιόν λατρεύουν...
Michael DesignΜέλος
11/12/2008, 19:25:54
quote:

Κι όμως, αγαπητέ michael design,όλες οι θρησκείες τα
ίδια χρησιμοποιούν, απλά μια παο τις δύο πλευρές, όπως και
ο σατανισμός που αναφέρεις...
Αν ο σατανισμός έχει δικαιώματα, γιατί να μην έχουν κι οι φασίστες;
Κι αυτοί ιδεολογία έχουν..
Η επιλεκτική δημοκρατία δεν είναι λύση...
Ο σεβασμός, πάντως οφείλεται απέναντι στον Θεό, όπως τον βλέπει ο
καθένας, όχι στις θρησκείες, που τον εκπροσωπούν, όταν είναι διάφορες
των παραδόσεων κάθε λαού...
Άλλωςε πάμε για την πανθρησκεία, όπως λέει και το Παγκόσμιο Συμβούλιο
Εκκλησιών...

Αγαπητέ trexagireve, προσωπικά για εμένα θα ήταν ευχής έργο αν στην ανθρωπότητα υπήρχε μια θρησκεία, γιατί αυτό θα σήμανε ότι η ανθρωπότητα, σταμάτησε πλέον να διχάζεται από το θρησκευτικό μίσος, ότι κατάφερε επιτέλους να συνεννοηθεί, ότι θα είχε βρει πλέον την μια θεϊκή αλήθεια, ότι θα είχε βγει μέσα από τον πνευματικό λαβύρινθο των εκατομμυρίων θρησκειών και θα είχε ανέβει σε άλλο πνευματικό επίπεδο. Και μην συγχέεις αυτό που λέω με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών ούτε με την Παγκόσμια Νέα Τάξη.

Προς το παρόν πάντως δεν συμβαίνει αυτό. Οι διάφορες θρησκείες δεν έχουν καταφέρει να συνεννοηθούν μεταξύ τους, ακόμη και αυτές που υποτίθεται πιστεύουν στον ίδιο θεό. Τις χωρίζουν ερμηνευτικές και ιδεολογικές διαφορές αλλά κυρίως μεγάλο μίσος. Και πέρα από αυτό, αυτό για το οποίο ενδιαφέρονται δεν είναι η μια αλήθεια, αλλά πως να κρατήσουν την επιρροή και την εξουσία που ασκούν στις ανθρώπινες μάζες. Πέρα όμως από τις θρησκείες ως επίσημες οργανώσεις, υπάρχει η ατομική θρησκεία του κάθε ανθρώπου, έτσι όπως ο ίδιος την αισθάνεται και όπως ο ίδιος αντιλαμβάνεται και έρχεται σε επαφή με τον Θεό. Και όπως έχω ξαναπεί κανενός το δόγμα δεν κάνει την πίστη του προς τον Θεό πιο ειλικρινή από του άλλου. Και κυρίως σε αυτήν την θρησκεία αναφερόμουν ως προς τον σεβασμό και όχι τόσο στις θρησκείες ως εξουσιαστικούς μηχανισμούς.

Όσο αφορά τον Σατανισμό, είναι και αυτός μια θρησκεία. Είναι η επίσημη θρησκεία ( ανεπίσημες έχει πολλές )του θεού αυτού του κόσμου. ( 2 Κορινθ. 4:4 ) Το αν έχει δικαίωμα να υπάρχει όπως και οι φασίστες δεν θα το κρίνω εγώ. Προφανώς για να υπάρχουν, έπρεπε να υπάρχουν, στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας. Με άλλα λόγια ότι επιτρέπει ο Θεός να υπάρχει, πρέπει να υπάρχει. Όταν πλέον θα έχουν εκπληρώσει την λειτουργία τους θα αποσυρθούν. Επίσης όσον αφορά την επιλεκτική δημοκρατία νομίζω ότι γνωρίζεις ότι ζούμε σε έναν κόσμο ο οποίος εφαρμόζει τις αξίες επιλεκτικά, αναλόγως του πως τον βολεύει κάθε φορά, οπότε μην απορείς για την επιλεκτική δημοκρατία.

•Πρέπει να είσαι η αλλαγή που εύχεσαι να δεις στον κόσμο.

11/12/2008, 19:46:00
Δεν διαφωνούμε καθόλου σε όσα λές φίλε michael design,
απλά δεν πιστεύω ότι αυτή η διάκριση μεταξύ θρησκειών και ιδεών,
δλδ, αλλοιώς να αντιμετωπίζεις ότι θέλουν κάποιοι,αν είναι "ιν",
όπου το λένε δημοκρατία και το δέχεσαι και αλλοιώς να ατιμετωπίζεις
ίδιες διεκδικήσεις,όταν θέλουν και λένε με φασιστικές απαγορεύσεις,
ότι δεν δικαιούσαι...
Να σου θυμίσω το θέμα με το εβραικό ολοκαύτωμα, όπου παρά τα στοιχεία
που υπάρχουν για τον πληθυσμό της Ευρώπης του '40 και μετά το 50, η διαφορά
του εβραικού πληθυσμού είναι 600.0000 άνθρωποι... Εννοώ ότι αν βγεις και πεις
ότι δεν έγινε ολοκαύτωμα, αλλά ξεκαθάριμα των μη σιωνιστών εβραίων απο τους
φανατικούς σιωνιστές, ή ότι έχει διαπιστωθεί ότι ο ραβίνος της εβραικής
συναγωγής της Θεσσαλονίκης ήταν αυτός που έδινε τα άτομα που φεύγαν για
το Άουσβιτς, τότε θα διωχθείς ποινικά, ενώ αν λές δώστε αίμα και θυσίες
στον διάοβλο, λέγεσαι φολκλορικός και δικαιούσαι...
Κοινώς, μας κοροιδεύουν ή έτσι νομίζουν;
16/12/2008, 07:29:06
Δείγμα διαλόγου ...

quote:
Έλα ρε χασάπη! ευχήσου στην επόμενη ζωή σου να γεννηθείς Χίτλερ.....

europaios2

quote:
Nα βγάλεις τα σαλάμια από τα μάτια....

europaios2

quote:
Άσχετε Schwabe!

europaios2

quote:
Ωμός εκβιασμός ε?............ο άνθρωπος τελικά γεννιέται........πολύ δύσκολα γίνεται..........

europaios2

και τελικά ...

quote:
Δεν πρόσβαλα κανέναν! Είπα όπως πάντα τη γνώμη μου βασιζόμενη σε στοιχεία. Όποιος δε συμφωνεί μαζί μου απλά ας παραθέσει στοιχεία που να καταρρίπτουν τα δικά μου!!!!!!!

europaios2

16/12/2008, 14:03:06
Δείγμα "έντεχνης παραπληροφόρησης"
quote:
zip:
Δείγμα διαλόγου ...

europaios2:
Έλα ρε χασάπη! ευχήσου στην επόμενη ζωή σου να γεννηθείς Χίτλερ.....

europaios2:
Nα βγάλεις τα σαλάμια από τα μάτια....

europaios2:
Άσχετε Schwabe!

europaios2:
Ωμός εκβιασμός ε?............ο άνθρωπος τελικά γεννιέται........πολύ δύσκολα γίνεται..........

zip:
και τελικά ...

europaios2:
Δεν πρόσβαλα κανέναν! Είπα όπως πάντα τη γνώμη μου βασιζόμενη σε στοιχεία. Όποιος δε συμφωνεί μαζί μου απλά ας παραθέσει στοιχεία που να καταρρίπτουν τα δικά μου!!!!!!!

Ο "κύριος" zip, δε μεταφέρει όλο το διάλογο για να δούμε και τις τοποθετήσεις των ατόμων στα οποία απευθυνόμουνα.......αλλά μόνο τις δικές μου.......είναι σαν σε ένα δικαστήριο, να ακούσει ο "εισαγγελέας" μόνο τι έκανε ο κατηγορούμενος........και όχι τι έκανε ο κατήγορος....πράγμα που θυμίζει εποχές επταετίας........

Αν είσαι μάγκας φέρε μας τους διαλόγους να δούμε για ποιο λόγο έγραψα ότι έγραψα........και ας ξεκινήσουμε από το "Ωμός εκβιασμός ε?............ο άνθρωπος τελικά γεννιέται........πολύ δύσκολα γίνεται.........." που σε αφορά! τι είχες γράψει? και απάντησα έτσι?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

16/12/2008, 14:15:18
quote:
Αν είσαι μάγκας φέρε μας τους διαλόγους να δούμε για ποιο λόγο έγραψα ότι έγραψα........και ας ξεκινήσουμε από το "Ωμός εκβιασμός ε?............ο άνθρωπος τελικά γεννιέται........πολύ δύσκολα γίνεται.........." που σε αφορά! τι είχες γράψει? και απάντησα έτσι?

Ότι και να είχα γράψει ρε άνθρωπέ μου, η ερμηνεία που έδωσες σ' αυτό που έγραψα δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Ούτε εκβίασα, ούτε τίποτε. Εγώ απλώς είπα πως αν δεν γίνει μια συντονιστική παρέμβαση, δεν θα ξαναγράψω. Και το είπα αυτό γιατί σέβομαι το βήμα που μου δίνουν αυτοί οι άνθρωποι που έφτιαξαν αυτό εδώ το φόρουμ, το όποιο απ' όσο ξέρω, είναι αρκετά παλιό. Δηλ. πρέπει να υπάρχει αγαπητέ μου ένας στοιχειώδης συντονισμός. Είναι νομίζω, δικαίωμά μου να βρίσκομαι σε έναν χώρο που να συντονίζεται σωστά και να προστατεύομαι, εγώ - ως απλό μέλος - από τους συντονιστές του. Όταν εσύ έρχεσαι και ΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ κατ' αυτόν τον τρόπο τα λεγόμενά μου - όποια κι αν είναι αυτά - , φίλε ... ξεφεύγεις. Και φυσικά, θα ζητήσω από τον συντονιστή να παρέμβει. Και φυσικά, θα ζητήσω και να διαγραφείς. Γιατί δηλ. ; Με ποιο δικαίωμα εσύ μιλάς κατ' αυτόν τον τρόπο ; Τι είσαι ; Δεν κατάλαβα δηλ. ... Τα περισσότερα μηνύματά σου είναι στο ίδιο μοτίβο, επιτίθεσαι συνέχεια. Δεν ξέρω για πoιο λόγο το κάνεις, αλλά δεν είναι συμπεριφορά αυτή φίλε. Έχεις ξεφύγει και έχεις παρεξηγήσει πολλά πράγματα. Αυτό νομίζω εγώ.

Το ίδιο έγινε και με τον Κηφεύς στο συγκεκριμένο θέμα. Για κάποιο διάστημα σταμάτησε ο άνθρωπος να γράφει. Αγανάκτησε δηλ. Ε, 'ντάξει ... κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει ρε παιδί μου αυτό ...

Edited by - zip on 16/12/2008 15:13:30