- ΕΛΛΑΔΑ...ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
quote:
Λιγοστός ο χρόνος πρέπει να πληρώσουμε και τη δόση για τα έπιπλα,
δε βαριέσαι...
Έχει ένα ανερικάνικο σήριαλ σήμερα κάτσε καλά, δικαστικό μυστηρίου ξέρεις.
Από αυτά που σου δείχνουν πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί η καταστρατήγηση των προσωπικών ελευθεριών για να πιάσουμε τους κακούς.
Ή να δούμε τους χαζούς που πιθηκίζουν?
Έτσι γίνεται...
Φιλικά Ξωτικούλα
Οτι πρεπει για μια κοινωνια robot(η εγκεφαλικου πουρε.).

"ISRAEL...η αυτοκρατορία του αίσχους"
αμεσα σε
"ΕΛΛΑΔΑ...Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ" με μπολικη sauce hypocritik
Με τις υγείες σας.
“...To be or not to be. That is the question.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥ...ΝΑΙ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ...ΤΟ "ΓΟΝΙΔΙΟ" ΤΟΥ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΦΥΛΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΕΝΙΚΑ...ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΜΗ...ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΤΕ.
ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ "ΓΟΝΙΔΙΟΥ" ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ...ΤΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ...ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...ΞΕΡΟΛΕΣ...ΟΤΙ ΣΟΥ ΦΑΝΕΙ ΣΟΥ ΡΟΔΟΣΤΕΦΑΝΕΙ...ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΗΘΕΛΕ
ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ.
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΤΙΣΑΝ ΘΕΑΤΡΑ ΚΑΙ "ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ" ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ...ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΤΙΣΑΝ ΤΟ ΚΟΛΟΣΑΙΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΒΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ.
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΙΑ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ...ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ...ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ...ΕΚΟΨΑΝ ΚΑΙ ΕΡΑΨΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ.
ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ skeptic ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ;...ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ;...ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΑΠΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΩ ΠΡΟΩΡΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ...ΟΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΣΚΕΨΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΡΟ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΧΕΣ "ΣΚΕΦΤΕΙ";...ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ...ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ...ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΙΩΘΩ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;...ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΜΙΖΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΓΟΝΙΔΙΟ" ΤΟΥ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥ;
ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΑΠΟ ΟΛΑ.
Αλλα , οπως και να εχει , δε χρειαζομαστε εναν Κισσινγκερ για καταλαβουμε το ποσο σπουδαιες για την πολιτισμικη μας ταυτοτητα ειναι η γλώσσα και η ιστορια (αλλα και η θρησκεια - οσο και αν δε μ'αρεσει )... Τοθεμα ειναι να το συνειδητοποιησουμε πριν ειναι αργα
Και γω ελπιζω απλα να "ξαποσταίνουμε" και μετα να τραβήξουμε προσ τη δόξα
Ad astra per Aspera
ασε τις αερολογίες και πες μας πόσο πολύ σε πείραξε που θίξαμε το αγαπημένο σου ISRAEL...
Shalom
Edited by - skeptic on 03/06/2005 12:35:02
quote:
Αλλα , οπως και να εχει , δε χρειαζομαστε εναν Κισσινγκερ για καταλαβουμε το ποσο σπουδαιες για την πολιτισμικη μας ταυτοτητα ειναι η γλώσσα και η ιστορια (αλλα και η θρησκεια - οσο και αν δε μ'αρεσει )... Τοθεμα ειναι να το συνειδητοποιησουμε πριν ειναι αργα
Αυτά πες τα στο υπουργείο παιδείας, που μας έχουν πρήξει με την ...εβραική μας ...καταγωγή(!) και με την απόρριψη των αρχαίων ελληνικών.
Πάντως κάτι είπανε τελευταία ότι θα ενισχύσουν την διδασκαλία των αρχαίων.
...To be or not to be. That is the question.
quote:Ρε παιδιά καλή η κριτική για τον "εβραίο" αλλά πείτε μου διαφωνεί κάποιος με τα παραπάνω?
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΤΙΣΑΝ ΘΕΑΤΡΑ ΚΑΙ "ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ" ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ...ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΤΙΣΑΝ ΤΟ ΚΟΛΟΣΑΙΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΒΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΙΑ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ...ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ...ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ...ΕΚΟΨΑΝ ΚΑΙ ΕΡΑΨΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ.
Ξαναείπα ότι στο παιχνίδι με τους χαρακτηρισμούς δεν θέλω να μπω,
όμως εγώ που βρίσκω σωστά αυτά τα λεγόμενα θα μπορούσα να θεωρηθώ υπέρ κάποιου άλλου και όχι της ίδιας της Ελλάδας?
Συγκεκριμένα το παράδειγμα για τον πολιτισμό Ελλήνων και Ρωμαίων το έχω χρησιμοποιήσει πάμπολλες φορές όταν ανιστόρητοι Ευρωπαίοι λένε πως ο ελληνικός και ο ρωμαϊκός πολιτισμός είναι ένα και το αυτό.
Καλή η κόντρα και μπορεί κάποιες φορές να είναι και εποικοδομιτική, αλλά άκουσεν μεν πάταξον δε...
Φιλικά Ξωτικούλα
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
quote:
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΙΑ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ...ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ...ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ...quote]Η αγαπη ειναι τυφλη...αυτος δεν μιλησε για δικαιοσυνη.
Η αγαπη δεν ειναι δικαιη σε καμια περιπτωση...
quote:
Αυτά πες τα στο υπουργείο παιδείας, που μας έχουν πρήξει με την ...εβραική μας ...καταγωγή(!) και με την απόρριψη των αρχαίων ελληνικών.Μα αν ημαστε Εβραιοι...τοτε οι Νεο-Ελληνες στους οποιους αναφερεται ο αγαπητος pixelshader ειναι Νεο-Εβραιοι...(Τωρα καταλαβα γιατι ο Νεο-Ελληνας ειναι βλακας...)
[quote] Συγκεκριμένα το παράδειγμα για τον πολιτισμό Ελλήνων και Ρωμαίων το έχω χρησιμοποιήσει πάμπολλες φορές όταν ανιστόρητοι Ευρωπαίοι λένε πως ο ελληνικός και ο ρωμαϊκός πολιτισμός είναι ένα και το αυτό.
Οι ευρωπαιοι τοτε δεν ηξεραν τι ειναι αποχετευτικο συστημα...οι ευρωπαιοι οταν εμεις γραφαμε μαθηματικα και επιστημες αυτοι κατουραγαν ρωμαικες ποδιες...Η λεξη ανιστοριτοι τεριαζει απολυτα.

quote:Έτσι είναι...
Οι ευρωπαιοι τοτε δεν ηξεραν τι ειναι αποχετευτικο συστημα...οι ευρωπαιοι οταν εμεις γραφαμε μαθηματικα και επιστημες αυτοι κατουραγαν ρωμαικες ποδιες...Η λεξη ανιστοριτοι τεριαζει απολυτα.
αλλά κάπου τη χάσαμε την μπάλα.
Θεωρώ την Ελλάδα ακόμη και σήμερα φωτεινό παράδειγμα πνεύματος.
Είτε θέλουμε να το πιστέψουμε είτε όχι η ανησυχία του νεοέλληνα είναι μεγαλύτερη από του μέσου Ευρωπαίου.
Το πρόβλημα είναι η μανία μας να γίνουμε Ευρώπη,
να εκσυγχρονιστούμε,
να αναδειχθούμε ως οικονομικη δύναμη.
Μα ξεχνάμε πως η βαριά βιομηχανία του Έλληνα είναι ο πολιτισμός και το πνεύμα.
Όποιος ακούει εξωτερικό,
ειδικά αν δεν έχει βγει ποτέ,
κουνά το κεφάλι με καημό και λέει ότι εμείς δεν θα τους φτάσουμε ποτε.
Μη σώσουμε και τους φτάσουμε.
Προσπαθούν όλοι να γίνουν ευρωπαίοι
με το να κόψουν το τσιγάρισμα και να αρχίσουν να σωτάρουν.
Αυτός ο μιμητισμός μας καταντά ουραγούς.
Η πνευματική δημιουργικότητα των νεοελλήνων είναι κατάφανη μέσα στο χιούμορ τους,
η ανωτερότητα τους από το πως έχουν μάθει να ρουφάνε τη ζωή.
Ξαφνικά μπήκαν τα πρότυπα του εξωτερικού και πρέπει όλοι να τα ακολουθήσουμε για να καταξιωθούμε.
Πρέπει να γίνουμε γιάπηδες και ότι άλλο προστάζει η μόδα.
Ξεχάσαμε ότι ο Έλληνας δεν χωρά σε κοπάδια και θέλουμε να φτάσουμε αυτούς που τη φιλοσοφία την ξέρουν μόνο ως σχολικό μάθημα και ότι γεννήθηκε απ'τους Έλληνες.
Αν πάψουμε να ζηλεύουμε την υλική υπεροχή και την πνευματική ένδοια,
ίσως να τον ξαναβρούμε το δρόμο.
Νοιώθω καλά που είμαι απ'τη χώρα σου Σωκράτη
κι ας έχω τσίμπλα στο ένα μάτι.
Οι active member τα λένε καλύτερα από μένα,
ακούστε τους.
Φιλικά Ξωτικούλα
ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΕΙ...ΑΛΛΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ.
ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ...ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΦΑΝΑ...ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕ...ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ...ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ...Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ...ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ...ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ "ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ" ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.
quote:
Έτσι είναι...
αλλά κάπου τη χάσαμε την μπάλα.
Θεωρώ την Ελλάδα ακόμη και σήμερα φωτεινό παράδειγμα πνεύματος.
Είτε θέλουμε να το πιστέψουμε είτε όχι η ανησυχία του νεοέλληνα είναι μεγαλύτερη από του μέσου Ευρωπαίου.
Το πρόβλημα είναι η μανία μας να γίνουμε Ευρώπη,
να εκσυγχρονιστούμε,
να αναδειχθούμε ως οικονομικη δύναμη.
Μα ξεχνάμε πως η βαριά βιομηχανία του Έλληνα είναι ο πολιτισμός και το πνεύμα.
Όποιος ακούει εξωτερικό,
ειδικά αν δεν έχει βγει ποτέ,
κουνά το κεφάλι με καημό και λέει ότι εμείς δεν θα τους φτάσουμε ποτε.
Μη σώσουμε και τους φτάσουμε.
Προσπαθούν όλοι να γίνουν ευρωπαίοι
με το να κόψουν το τσιγάρισμα και να αρχίσουν να σωτάρουν.
Αυτός ο μιμητισμός μας καταντά ουραγούς.
Η πνευματική δημιουργικότητα των νεοελλήνων είναι κατάφανη μέσα στο χιούμορ τους,
η ανωτερότητα τους από το πως έχουν μάθει να ρουφάνε τη ζωή.
Ξαφνικά μπήκαν τα πρότυπα του εξωτερικού και πρέπει όλοι να τα ακολουθήσουμε για να καταξιωθούμε.
Πρέπει να γίνουμε γιάπηδες και ότι άλλο προστάζει η μόδα.
Ξεχάσαμε ότι ο Έλληνας δεν χωρά σε κοπάδια και θέλουμε να φτάσουμε αυτούς που τη φιλοσοφία την ξέρουν μόνο ως σχολικό μάθημα και ότι γεννήθηκε απ'τους Έλληνες.
Αν πάψουμε να ζηλεύουμε την υλική υπεροχή και την πνευματική ένδοια,
ίσως να τον ξαναβρούμε το δρόμο.
Νοιώθω καλά που είμαι απ'τη χώρα σου Σωκράτη
κι ας έχω τσίμπλα στο ένα μάτι.
Οι active member τα λένε καλύτερα από μένα,
ακούστε τους.
Φιλικά Ξωτικούλα
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής
"Η Σπαρτη μας την εδωσε, η Σπαρτη μας την πηρε..."
Ανοικουμε σε μια φυλη, η οποια εδωσε στον πολιτισμο της γης τα "φωτα" να προχωρησει και να διανυσει αρμονικα στο δρομο της υπαρξης.
Τα λαθη ανοικουν στον ανθρωπο και οχι στις Ιδεες, εκει χασαμε την πνευματικη εξουσια του πλανητη.Ισως αν δεν ημασταν τοσο αγαθοι, αλλα αντιθετα επιθετικοι οπως ειναι οι Σιωνιστες Εβραιοι...σημερα ο κοσμος να ηταν στα χερια των Ελληνων, ομως ακομα και ετσι...η παραβαση της ελευθεριας των ανθρωπων θα ηταν απο την πλευρα τον Ελληνων.
"Οπου δεν πιπτει λογος...πιπτει ραβδος."
Ισως ο ανθρωπος επελεξε τον Εβραιο Θεο(Israel) να τον κυβερνα, ισως αυτο να ειναι αυτο που θελει...μια ουτοπια, μια μεταθανατια ελπιδα...ολα παιδια του εγωισμου και της φαντασιας.
Ισως σε αυτον τον κοσμο να μην χωρανε Ελληνες(Ιδεολογικα), ισως σε αυτον τον κοσμο η λεξη αρετη να ειναι η κακια.
Γιαυτο και οι Ελληνες πεθαναν μαζι με το τελος της εξελικτικης πορειας των επιστημων και της αρετης.

Πιστεύω στο ελληνικό δαιμόνιο.
Απλά αυτό που θεωρώ εγώ το μεγαλύτερο τρωτό των Ελλήνων είναι η άρνηση των τρωτών τους.
Πότε οι Έλληνες σταμάτησαν να φαγώνονται μεταξύ τους?
Πότε ο Έλληνας έπαψε να είναι πονηρός?
Πότε ο Έλληνας δεν καθόταν αραχτός μέχρι να του χτυπήσει το πρόβλημα την πόρτα?
Η φιλοσοφία, οι επιστήμες, οι τέχνες, ο πολιτισμός γεννήθηκαν σε μια δημοκρατία δούλων.
Δεν είμασταν ποτέ για κάτι άλλο ιδιαίτεροι πέρα από το πνεύμα και τη σοφία.
Δεν θα γίνουμε ποτέ εργατικά μυρμήγκια,
δεν θα γίνουμε ποτέ πειθήνια όργανα,
δεν θα γίνουμε ποτέ αιμοβόροι.
Τα έχουμε όλα τα παραπάνω στο μέγεθος της εξαίρεσης που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
Μια ζωή ο Έλληνας σκεφτόταν και οι άλλοι έπρατταν.
Μόνο στο πνεύμα μπορούμε να επενδύσουμε!
Να αποδεχθούμε την ιδιαιτερότητά μας με τα τρωτά της σημεία και σ'αυτό πάνω να δουλέψουμε.
Μόνο γκρίνια μας διακατέχει.
Και το σημείο των καιρών στην Ελλάδα δεν είναι το ότι μας υποτιμούν οι άλλοι αλλά η πνευματική νωθρότητα.
Αυτό μας κάνει να πιπιλάμε ξένα πρότυπα.
Ας καταλάβουμε τι παράγουμε τέλεια και σε τι μας ξεπερνούν οι άλλοι με αυτή τη γνώση μπορεί να γίνει η ανόρθωση του ελληνικού πνεύματος και της Ελλάδας γενικά.
Αυτό που χρειαζόμαστε δυστυχώς πάντα είναι ο υπαίτιος του προβλήματος...
για αυτοκριτική ούτε λόγος.
Φταίει το ζαβό το ριζικό μας....
Φταίει η ζωή που μας μισεί....
Σήμερα ο Έλληνας δεν αντιμετωπίζει κανέναν ισχυρότερο εχθρό από τον εαυτό του.
Edited by - kswtikoula on 04/06/2005 16:24:47
Edited by - kswtikoula on 04/06/2005 16:26:58
Πόσοι από σας ξέρουν ότι μέσα στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ υπάρχει το λεγόμενο "Εβραϊκό Συμβούλιο" ένα τμήμα επιθεώρησης της Ελληνικής διδακτικής ύλης που λογοκρίνει και επηρεάζει αυτά που γράφονται στα σχολικά βιβλία??...

Υπάρχει επισήμως ως όργανο?
Δώσε παραπάνω πληροφορίες αν έχεις.
Φιλικά Ξωτικούλα
quote:
Πόσοι από σας ξέρουν ότι μέσα στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ υπάρχει το λεγόμενο "Εβραϊκό Συμβούλιο" ένα τμήμα επιθεώρησης της Ελληνικής διδακτικής ύλης που λογοκρίνει και επηρεάζει αυτά που γράφονται στα σχολικά βιβλία??...
Σιγα μην δεν υπηρχε...
Εχετε διαβασει το βιβλιο της Ιστοριας της πρωτης Λυκειου, εκει να δεις υπερ-εβραικη προπαγανδα.
Και μετα φταιει ο Νεο-Ελληνας...Μα συγνωμη, αλλα αμα δεν διδασκεται πλεον Ελληνικη παιδεια στα σχολεια, πως περιμενουμε απο τους Νεοελληνες να καταλαβουν οτι ριμαζεται ο πολιτισμος τους....ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΘΕΙ.
Επιτρεπεται στα ξενα πανεπιστημια να διασκεται ολη η Αρχαιο-Ελληνικη γραμματεια, ολοι η φιλοσοφια της αρχαιας Ελλαδας, και να βλεπεις μετα αμερικανακια και αγγλακια απο τα Yale & Harvard και να σου μιλανε αρχαια λες και ζησαν τοτε.Απο οτι εχω καταλαβει, πιο Ελληνες ειναι οι ομογενεις παρα εμεις.Ακομα και εγω που τα τελευταια 2 χρονια ασχολουμαι με την αρχαια Ελλαδα, δεν νιωθω και δεν ειμαι Ελλην με την πραγματικη ιδεολογια.
Μεχρι τα 17 μου εψαχνα μαγειες,καμπαλες,ξορκια τερατα προβατα διαολους...και οταν ξυπνησα απο τον Σιωνιστικο Λιθαργο, καταλαβα ποσα χρονια ειχα χασει απο τη ζωη μου.

Edited by - decadance2 on 05/06/2005 16:48:48
Δεν φταίει μόνο το σχολείο.
Κι εγώ σ'αυτό το σχολείο πήγα,
γιατί βρήκα τα κίνητρα να ασχοληθώ?
Και ακόμη κι αν όλα επηρεάζονται αρνητικά από κάποιους,
πάλι εμείς φταίμε που δεν αντιδρούμε και τους επιτρέπουμε να μας ελέγχουν.
Όταν μια μάνα λέει ότι ντρέπεται για τις κόρες της επειδή πάχυναν!!!
Το εβραϊκό συμβούλειο φταίει που το κοριτσάκι θα γίνει μονομανής,
ή το πρότυπο που η καλλίγραμμη μάνα δίνει?
Θα επιμείνω ότι οι ευθύνες βρίσκονται στο δικό μας χαρακτήρα κατά πρώτο λόγο και δευτερευόντως σε εξωτερικές αιτίες.
Φιλικά Ξωτικούλα
ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ;...ΟΙ ΠΛΑΚΕΣ...Η ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ...ΟΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ...Η ΑΝΙΑ...ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ Η ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΗΓΑΙΝΑΝ...ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ...ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΙΨΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ...ΤΟΥΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ...ΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ;...ΔΙΨΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ΜΑΘΗΣΗ...ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΣΧΕΤΑ...ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ "ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ" ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.
ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ...ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ...Η ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΘΛΙΑ...ΤΟΥΣ ΛΥΠΘΗΚΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΤΣΙΚΕΣ...ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ...ΑΥΤΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΖΩΑ...ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ...ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ.
Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ...ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑ "ΦΑΓΩΘΕΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΘΗ...ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ "ΦΩΝΑΖΕΙ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ...ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ...ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΣ ΑΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.
ΑΠΕΙΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΜΗ...ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ...ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥΣ...ΚΑΘΕ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ...ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ...ΑΝΑΠΤΥΞΗ...ΜΟΛΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ...ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΦΥΛΩΝ...ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ "ΕΞΩΓΗΙΝΑ" ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ.
Ξωτικουλα , πιστευω , οτι εχεις δικιο. Δεν εχει να κανει με το σχολειο . Ολοι μας στο ιδιο σχολειο πηγαμε οπως ειπες και εσυ . Τα ιδια βιβλια διαβασαμε . Το αν θα εμβαθυνεις εχει να κανει με τη νοοτροπια , τις πεποιθησεις σου , τη θεληση σου και κυριως την αντιληψη σου για τη ζωη .
Και σας ρωτω : Δυο κορίτσια πηγαινουν στο ιδιο σχολειο . Και τα δυο έχουν Barbie και τα 2 είναι καλες μαθητριες . Τι θα οδηγησει τη μια να εμβαθυνει στον Αρχαιο Ελληνικο Πολιτισμο και την άλλη να ψαχνει να βρει εναν πλουσιο αντρα στα 18 της , για να αποκατασταθει ...;
Περιμενω να δω τις απαντησεις σας φιλοι μου
Ad astra per Aspera