ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΛΛΑΔΑ...ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- ΕΛΛΑΔΑ...ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

Hermes30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
kswtikoulaΜέλος
07/06/2005, 17:15:02
Η οικογένεια και τα πρότυπα που παρέχει,
οι φίλοι,
γενικότερα η μικροκοινωνία του καθενός.
Δεύτερον το πόσο όμορφη είναι.
Η ομορφιά ανοίγει όλες τις πόρτες χωρίς προσπάθεια.
Ο άνθρωπος μαθαίνει να τον αγαπούν χωρίς να προσπαθεί καθόλου και συνεχίζει έτσι την πορεία του.
Κάποιος που είναι πιο μέτριος κια όχι άσχημος,
θα μάθει να κερδίζει τους ανθρώπους και τη ζωή ψάχνοντας την ομορφιά μέσα του.
Δεν αποδίδω κακία ή κατωτερότητα στην ομορφιά,
απλά συχνά είναι μια επικίνδυνη παγίδα για το φορέα της.

Νομίζω πως ξέφυγα τελείως από το αρχικό θέμα.

Συγνώμη αν το έκανα,
φιλικά Ξωτικούλα

Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα

HermesΜέλος
08/06/2005, 16:32:44
quote:
Το εβραϊκό συμβούλειο φταίει που το κοριτσάκι θα γίνει μονομανής,
ή το πρότυπο που η καλλίγραμμη μάνα δίνει?
Θα επιμείνω ότι οι ευθύνες βρίσκονται στο δικό μας χαρακτήρα κατά πρώτο λόγο και δευτερευόντως σε εξωτερικές αιτίες.
Φιλικά Ξωτικούλα

Ξερεις τι φταιει...η παιδεια.
Γιατι η σκαρτη παιδεια, γενναει και σκαρτους γονεις.
Εσυ ποιος λες να φταιει, που εγω θελω να μαθω την πραγματικη ιστορια και οι Εβραιοι "φιλτραρουν" τις γνωσεις του ΣΧΟΛΕΙΟΥ μου οπως αυτοι γουσταρουν...
Να παμε και εμεις στο Ισραηλ, και να κανουμε οτι θελουμε στη ιστορια τους?

quote:
Η οικογένεια και τα πρότυπα που παρέχει,
οι φίλοι,
γενικότερα η μικροκοινωνία του καθενός.
Δεύτερον το πόσο όμορφη είναι.

Δηλαδη, η παιδεια.

quote:
ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΟΛΑ...ΕΣΥ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ...ΚΑΙ ΕΜΒΑΘΥΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ...ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ...ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ.

Ο χριστιανισμος διδασκεται στα σχολεια?(ΝΑΙ)...η Αρχαια Ελληνικη φιλοσοφια δινει αξια σε ανθρωπους ηρωες, σοφους, εργατικους, ρεαλιστες, σε ανθρωπους με αξιες ηθη, τιμη και δημοκρατικες ιδεολογιες.
Ο Χριστιανισμος, βραβεβει τους τεμπελεχαναδες, συγχωρει τους δολοφωνους και τους κλεφτες και τους ψευτες....βραβεβει τους ασωτους υιους, και χαριζει αθανατη ζωη σε καθε λογης εγκληματια και ανηθικο παλιανθρωπο...η αγαπη του Θεου ειναι ΤΥΦΛΗ αδικη και ιση για καθαρματα αλλα και Ηρωες...(ολοι στο ιδιο καζανι).

ΕΡΩΤΗΣΗ...Πια ιδεολογια διδασκονται τα ελληνοπουλα πρωτη και πια δευτερη?
Απο εκει και περα ενας ξυπνιος ανθρωπος, ειναι πολυ ευκολο να διακρινει οτι ο ανθρωπος του 2005 σκεφτεται...σαν ιουδαιος...
Σαν "σκυλι" που φοβαται τον καλο-κακο "θεο"...και κοιταει οπου μπορει να κανει την αρπαχτη του.
Αυτη ειναι η κοινωνια των Ελληνων σημερα...ολο αρπαχτες, λαμογια, θρασος, ατιμια, ψεμα, προφητειες και αλλα τοσα καραγκιοζηλικια... καφεδακι, ταβλακι και "αγιος" ο "θεος"...και αμα πεθανουμε...εε δε βαριεσαι μας παριμενει ο παραδεισος...ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΝΑ ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΕΣ ΠΗΓΕΣ...και μου αρεσει που βριζουν το κορανι, γιατι η αραβες πιστευουν οτι θα εχουν 1002 γκομενες και απο το πρωι μεχρι το βραδι θα τρωνε και θα βαρανε γυναικες.

Ποιος χρηματοδοτει ολη αυτη την κατινιστικη προπαγανδα στην Ελλαδα?
Εχει γεμησει η τηλεοραση καφετζουδες και ομοφυλοφιλους...απο το πρωι μεχρι το απογευμα βλεπεις κουτσομπολες και gay να οργιαζουν σε κουτσομπολια και ανωμαλιες....ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ?
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ?
ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΩΤΕΙ ΑΥΤΑ...οποιος το βρει κερδιζει την αληθεια.

"Η φύση αγαπάει να κρύβεται."
kswtikoulaΜέλος
08/06/2005, 18:20:09
Άρα αγαπητέ συμφωνούμε!!!
Ναι μεν αλλά...
Όπως εσύ κι εγώ και αρκετοί άλλοι το καταλάβαμε και ψάξαμε,
αυτοί που δεν το κάνουν δεν φταίνε????
Αυτοί που σκέφτονται αν σκέφτονται όντως με το ίδιο τυφλοσούρτι δεν είναι υπαίτιοι.
Και γιατί καταπίνουν τόσο εύκολα την υποκουλτούρα της Αμερικής?
Γιατί ο Έλληνας ψαράς αγρότης συνταξιούχος έριξε όλα του τα φράγκα στο χρηματιστήριο για να ζήσει σαν τον Ντόναλτ Τραμπ?
Γιατί είναι τόσο ανοιχτός σε οποιαδήποτε επαγγελία και δεν προσπαθεί να κάνει τη ζωή του το θαύμα που περιμένει απ'το θεό?
Καλοί οι εξωτερικοί εχθροί και τα όσα επιβουλεύονται,
αλλά η ιστορία έχει αποδείξει ότι ο Έλληνας στον εξωτερικό εχθρό αντιστέκεται,
όταν οι εξωτερικοί εχθροί τελειώσουν τότε εχθρευόμαστε ο ένας τον άλλον και αναλωνώμαστε σε φαύλους κύκλους.
Ο Ράλλης νομίζω το είχε πει κάποτε και έφαγε πολύ σάτιρα:
Είμεθα έθνος ανάδελφον!!!
Και είναι τόσο μα τόσο αληθινό.
Και όπως είπε και ο ποιητής,
...να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο
κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει...

Φιλικά Ξωτικούλα

Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα

kondorasΜέλος
09/06/2005, 00:50:42
quote:
Ο Ράλλης νομίζω το είχε πει κάποτε και έφαγε πολύ σάτιρα:
Είμεθα έθνος ανάδελφον!!!
Και είναι τόσο μα τόσο αληθινό.

Φιλικά Ξωτικούλα

Ο Σαρτζετάκης το είχε πει και εννοούσε ότι δεν έχουμε "συγγένειες" με άλλους λαούς (π.χ. Γερμανία-Αυστρία ή οι σκανδιναβικές χώρες).
Αλλά συμφωνώ μ'αυτό που λες. Όταν τελειώνουν οι εχθροί, τους επινοούμε. Άλλοτε με εμφυλίους (από εποχής Τροίας μέχρι και την τελευταία δικτατορία) και άλλοτε με επίρριψη ευθυνών σε "ανθελληνικά κέντρα".
Και δεν νομίζω ότι φταίει μόνο ο χριστιανισμός. Στις υπόλοιπες δυτικοευρωπαϊκές χώρες η διαφθορά είναι πολύ μικρότερη.

HermesΜέλος
09/06/2005, 19:52:08
quote:
Άρα αγαπητέ συμφωνούμε!!!
Ναι μεν αλλά...
Όπως εσύ κι εγώ και αρκετοί άλλοι το καταλάβαμε και ψάξαμε,
αυτοί που δεν το κάνουν δεν φταίνε????
Αυτοί που σκέφτονται αν σκέφτονται όντως με το ίδιο τυφλοσούρτι δεν είναι υπαίτιοι.
Γιατί ο Έλληνας ψαράς αγρότης συνταξιούχος έριξε όλα του τα φράγκα στο χρηματιστήριο για να ζήσει σαν τον Ντόναλτ Τραμπ?
Γιατί είναι τόσο ανοιχτός σε οποιαδήποτε επαγγελία και δεν προσπαθεί να κάνει τη ζωή του το θαύμα που περιμένει απ'το θεό?

Εν μερη αγαπητη, αλλα ναι συμφωνουμε...
Ξερεις, εγω οταν ημουν 9 χρονων και μας εβγαζαν εκδρομες με τα σχολεια, ειχαμε παει στην αρχαια ολυμπια, στην ακροπολη...και σε αλλα αξιοθαυμαστα σημεια...ξερεις ομως το προβλημα ειναι στην ηλικια.Εγω 9 χρονων με ενοιαζε τι παιχνιδι θα παιξω οταν παω σπιτι μου...και οχι ο ΜΕΓΑΛΟΣ αρχαιο-Ελληνικος πολιτισμος.
Στα 18 μου ετρεξα να παω ξανα σε ολα εκεινα τα σημεια, και να παρω τις γνωσεις που μου επεβαλαν στα 9 μου.
Το προβλημα ειναι οτι εγω και αλλοι 2 απο τα 400+ ατομα του σχολειου μου μοναχα ενδιαφερθηκαμε για αυτο.Γιατι?

quote:

Γιατι ειναι δωρεαν στην μαθηση...και δελεαστικα ελευθερη στην αποκτηση...πολυ ποιο γρηγορη και αποροφιεται αρκετα γρηγοροτερα απο καθε αρχαιο κειμενο.Και προπαντων προβαλεται καθεμερα απο παντου...

quote:

Γιατι καπιοι ανηθικοι, πονταραν στην ευπιστια και στη βλακεια των ΑΓΓΡΑΜΑΤΩΝ.

quote:

Αυτο προσπαθω να σου πω...αφου τον διδασκει η θρησκεια του.Ειναι καθαρα θεμα παιδοψυχολογιας...με απλα λογια "οπως εστρωσες, θα κοιμηθεις...".

quote:
Όταν τελειώνουν οι εχθροί, τους επινοούμε

Μονο Ελληνες ζουνε στην Ελλαδα...?Και αυτοι που επινοουνε εισαι σιγουρος οτι ειναι καθαροι Ελληνες και θελουν το καλο του εθνους?

"Η φύση αγαπάει να κρύβεται."
θείτσαΜέλος
09/06/2005, 22:00:15
Avallon
Θα μπορούσες να παραθέσεις στοιχεία για την ύπαρξη αυτού του συμβουλίου που ανέφερες;
Γιατί είναι κρίμα να στηρίζεται μια τέτοιου είδους συζήτηση σε γνώμες που καταθέτονται ως στοιχεία.
Να είσαι καλά,καλή συνέχεια.

*Υπάρχουν στα δάση
Δέντρα που τρελαίνονται για πουλιά...*

11/06/2005, 14:41:32
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΠΟΥ ΩΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ;

..

InvaderΜέλος
12/06/2005, 13:55:51
quote:

Ο Σαρτζετάκης το είχε πει και εννοούσε ότι δεν έχουμε "συγγένειες" με άλλους λαούς (π.χ. Γερμανία-Αυστρία ή οι σκανδιναβικές χώρες).

Είχε πει και πολλά άλλα ο Σαρτζετάκης αγαπητέ...Όπως πχ. πως η άποψη οτι η ρήση του Ισοκράτη ''αλλά της διανοίας δ ο κ ε ί ν είναι, και μ ά λ λ ο ν 'Ελληνας κ α λ ε ί σ θ ε τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας'' σημαίνει πως ο Ισοκράτης θεωρούσε Έληνες όσους έχουν ελληνική παιδεία"ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ".... Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα φωτισμένοι άνθρωποι, αλλά ποιός τους ακούει...

quote:
Αλλά συμφωνώ μ'αυτό που λες. Όταν τελειώνουν οι εχθροί, τους επινοούμε. Άλλοτε με εμφυλίους (από εποχής Τροίας μέχρι και την τελευταία δικτατορία) και άλλοτε με επίρριψη ευθυνών σε "ανθελληνικά κέντρα".

Φυσικά. Οι κομμουνιστες που επιχείρησαν το 1946 να καταλύσουν τη δημοκρατία ήταν ''επινοημένος'' εχθρός. Οι τούρκοι που παραβιάζουν οχτώ φορές τη μέρα τον εναέριο χώρο μας είναι επίσης επινοημένοι εχθροί.
Ρε δεν σοβαρευόμαστε λέω εγώ? Κάποιοι εχθροί πράγματι υπάρχουν, και μάλιστα φροντίζουν να κάνουν και πολύ αισθητή την παρουσία τους( βλέπε εμφύλιος, Κύπρος, Ίμια κτλ.) Σε εμάς εναπόκειται να τους αντιμετωπίσουμε όπως τους αρμόζει. Το πρώτο στάδιο, φυσικά, για την αντιμετώπιση τους είναι το αυτονόητο, η συνειδητοποίηση της ύπαρξης τους.
Αλλιώς, κατεβάζουμε τα παντελόνια μας και περιμένουμε, και όταν συμβαίνει το μοιράιο, δεν το καταλαβαίνουμε καν...

''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''

Edited by - Invader on 12/06/2005 13:57:51

12/06/2005, 14:31:21

Invader γράφεις "Σε εμάς εναπόκειται να τους αντιμετωπίσουμε όπως τους αρμόζει..."

Χρησιμοποιείς α' πληθυντικό άρα θεωρείς δεδομένο ότι ΕΜΕΙΣ οι "γνήσιοι" Έλληνες έχουμε Ενότητα.

Το πιστεύεις ειλικρινά αυτό???

Εγώ δεν μπορώ να το πιστέψω.

Το Φίδι της Διχόνοιας είναι βαθιά ριζωμένο μέσα στο DNA του Έλληνα.

Και είναι απολύτως αδύνατον να αντιμετωπίσεις εξωτερικούς εχθρούς εάν δεν είσαι ενωμένος με το συμπολίτη σου,εάν δεν είσαι πρόθυμος να συνεργαστείς με αυτόν,πέρα από κάθε προσωπική φιλοδοξία και σκοπιμότητα.

Δεν ξέρω αν η διχόνοια θα μας συνοδεύει μέχρι το τέλος μας όμως ξέρω ότι η Ενότητα της φυλής δεν επέρχεται από τη μία στιγμή στην άλλη.Πρέπει να προηγηθούν τεράστια βιώματα και τεράστιες αλλαγές...

KrisnnaΜέλος
12/06/2005, 14:46:39
quote:
Το Φίδι της Διχόνοιας είναι βαθιά ριζωμένο μέσα στο DNA του Έλληνα.

Έχεις δίκιο σε αυτό είναι το πιό αρνητικό χαρακτηριστικό του Έλληνα, αλλά ισχύει όταν δέν έχει συναίσθηση του κινδύνου. Έτσι σε καιρό ειρήνης οι Έλληνες αλληλοτρώγονται μεταξύ τους, αλλά όταν αισθανθούν τον κίνδυνο πολέμου ή του εξωτερικού εχθρού μπορούν εύκολα να το ξεπεράσουν.

"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ