ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ZeusE30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
08/09/2008, 00:43:02
Ψηλέ, τι δεν βρίσκεις πλέον, στη συζήτηση, ενδιαφέρον ή απαντήσεις;

Σ' έχασα...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

samuel1974Μέλος
08/09/2008, 01:28:55
@ γιάπετ

Τουλάχιστον μπες στον κόπο να διατυπώνεις με επιλογή άλλων λέξεων τα καυστικά σου ερωτήματα, χωρίς να κάνεις ένα κόπυ παστ τα προηγούμενα γραπτά σου. Η ελληνική γλώσσα διαθέτει μια τέτοια αφθονία λεκτικού πλούτου...

Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως

Οι άγιοι τιμώνται και δεν λατρεύονται. Εάν κάποιοι απο τα μέλη της Εκκλησίας το κάνουνε παρόλο που υπάρχουνε συνοδικές απαγορεύσεις τότε αυτοί θεωρούνται αιρετικοί. Όπως δεν μπορείς να κατηγορείς την Εκκλησία για το ότι κάποια μέλη της είναι φονιάδες, βιαστές και κλέφτες, έτσι δεν μπορείς να την κατηγορείς και για το ότι κάποια μέλη της είναι αγιολάτρες.

Η Αγία Τριάδα είναι διδαχή του ίδιου του ιδρυτή της Εκκλησίας του Χριστού, που είπε: Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Εάν έλεγε "Εις τα ονόματα του Πατρός και του Υιού..." τότε θα είχαμε τη διδαχή για τρεις οντότητες, και συνεπώς για τρεις θεούς.

Αφού πιστεύεις ότι οι θεοί σου έιναι θεοί επιεδή είχανε αστρικό σώμα, τότε κι εγώ για σένα είμαι θεός, γιατί το Νάτριο απο τα κόκκαλα μου προέρχεται απο τις εκρήξεις των νεολαμπών αστέρων, που υπήρχανε πριν απο δισεκατομμύρια χρόνια. Και ο γάϊδαρος που γκαρίζει στο χωρίο μου, έχει Νάτριο στα κόκκαλα του. Αλλά πρόσεχε τι λέει μια παροιμία: Φεύγε πλώρη καραβιού και γαιδάρου κώλο...

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

08/09/2008, 02:14:11
Σαμουήλ

quote:
Τουλάχιστον μπες στον κόπο να διατυπώνεις με επιλογή άλλων λέξεων τα καυστικά σου ερωτήματα, χωρίς να κάνεις ένα κόπυ παστ τα προηγούμενα γραπτά σου. Η ελληνική γλώσσα διαθέτει μια τέτοια αφθονία λεκτικού πλούτου...

Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως

Δεν κατάλαβα για ποιόν λόγο, ακριβώς, με κατηγορείς...

quote:
Οι άγιοι τιμώνται και δεν λατρεύονται. Εάν κάποιοι απο τα μέλη της Εκκλησίας το κάνουνε παρόλο που υπάρχουνε συνοδικές απαγορεύσεις τότε αυτοί θεωρούνται αιρετικοί.

Έχουν καταντήσει πολύ "θολές" οι διαφορές των δύο όρων. Τόσο, που οι... αιρετικοί είναι πολλοί.

quote:
Όπως δεν μπορείς να κατηγορείς την Εκκλησία για το ότι κάποια μέλη της είναι φονιάδες, βιαστές και κλέφτες, έτσι δεν μπορείς να την κατηγορείς και για το ότι κάποια μέλη της είναι αγιολάτρες.

Αν η εκκλησία φρόντιζε, αντί να καλύπτει τους πρώτους που αναφέρεις, να τους ξερνάει απ' τους κόλπους της, θα είχες δίκαιο.
Όσο για τους δεύτερους, τους συντηρεί επειδή... συμφέρουν.

quote:
Η Αγία Τριάδα είναι διδαχή του ίδιου του ιδρυτή της Εκκλησίας του Χριστού, που είπε: Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Εάν έλεγε "Εις τα ονόματα του Πατρός και του Υιού..." τότε θα είχαμε τη διδαχή για τρεις οντότητες, και συνεπώς για τρεις θεούς.

Ο Αριστοτέλης 400 χρόνια πριν το χριστό είχε πει ότι τα πάντα είναι τριπλά, όλα τα πράγματα είναι τρία.

Όσιρις, Ίσις, Ώρος.

Βράχμα, Σίβα, Βισνού.

Ο χριστός των ευαγγελίων ΠΟΤΕ δεν αναφέρθηκε σε τριάδα.
Ο Παύλος, μόνο αναφέρει (προς Κορινθ. Β κεφ. 13 στιχ. 13) "Ἡ χάρις τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ καὶ ἡ ἀγάπη τοῦ Θεοῦ καὶ ἡ κοινωνία τοῦ ἁγίου Πνεύματος μετὰ πάντων ὑμῶν· ἀμήν. "
χωρίς να χαρακτηρίζει το χριστό θεό.

Η τριάδα συγκροτήθηκε κατά την Α' οικουμ. σύνοδο το 325 μαχχ.

quote:
Αφού πιστεύεις ότι οι θεοί σου έιναι θεοί επιεδή είχανε αστρικό σώμα, τότε κι εγώ για σένα είμαι θεός, γιατί το Νάτριο απο τα κόκκαλα μου προέρχεται απο τις εκρήξεις των νεολαμπών αστέρων, που υπήρχανε πριν απο δισεκατομμύρια χρόνια.

Όλοι έχουν αστρικό σώμα, άρα κι εσύ.

quote:
Και ο γάϊδαρος που γκαρίζει στο χωρίο μου, έχει Νάτριο στα κόκκαλα του

Πρέπει να βγάζει καλούς γαϊδάρους το χωριό σου...

quote:
Αλλά πρόσεχε τι λέει μια παροιμία: Φεύγε πλώρη καραβιού και γαιδάρου κώλο...

Με προτρέπεις να σε αποφεύγω, δηλαδή;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
08/09/2008, 03:50:09
quote:
γιαπετ:
Ο χριστός των ευαγγελίων ΠΟΤΕ δεν αναφέρθηκε σε τριάδα.

Μπορώ να ρωτήσω γιατί οι Αραμόφωνες της εποχής εκείνης ονόμαζαν τον Ιησού «Τ’λέτυ» που σημαίνει «Τρείς» ;

Λουκάς

ZeusEΜέλος
08/09/2008, 04:07:17
quote:

Αγαπητέ μου ZeusE, δεν πιστεύω να σοβαρολογείς
όταν λες υπαρκτά πρόσωπα, γιατί δεν εννοείς σαφώς
θεοι...Άνθρωποι που έφτασαν μια άλφα φήμη, να το
δεχτώ, αυτό είναι ειδωλολατρεία, αφού το κτίσμα δεν μπορεί
να λατρευτεί, είτε άνθρωπος είτε πέτρα...Μόνο ο Θεός και
Δημιουργός δικαιούται λατρεία, αλλά και είναι Θεός,με δυνάμεις
υπερφυσικές και αιώνιες κι όχι απλά ικανοί ανα εποχή άνθρωποι...

Χαχαχαχαχαχααχαχαχαχ Θελεις και τα λες οι σου ξεφευγουν????? Ανθρωποι που εφτασαν μια αλφα φημη????? Να δεις τι μου θυμειζει αυτο ααα ναι κατι εικονισματα που εσεις τα αποκαλειται "Αγιους" και μιλας για "Ανθρωπους" που εφτασαν μια δηθεν αλφα φημη και θεοπιοιθηκαν αργοτερα απο καπιους αλλους. χαχαχαχαχα Ωραια ανεκδοτα λες το ξερεις. Επι το γραματων τωρα μπορεις Να λατρευις Τον Διονυσο η Χριστο κατε εσαι οσο το Επιτρεψει ακομα Ο Πατερας Ζευς βεβαια. -)+(- ΕΣΣΑΙΤΑΙ ΗΜΑΡ.

Chupa minha pica pichu
Chupa minha pica pinto

ZeusEΜέλος
08/09/2008, 04:17:08
Και κατι ακομα φιλε τρεχα τον λογαριασμο στον ονομα ΙΑΠΕΤΟΣ τον εχεις κανει??? αν ναι πεσμας και το αποτελεσμα ειμαι περιεργος να δω τι βγαινει. -)+(- Ζευς Πατερ Ημων Ο Εν τοις Ουρανοις Γεννηθιτω Το Θελημα σου........

Chupa minha pica pichu
Chupa minha pica pinto

08/09/2008, 10:00:30
Ηρέμησε αγαπητέ μου φίλε ZeusE ηρέμησε...
Διάβασε το μήνυμα του καλού μου φίλου, Samuel1974,
περί διαχωρισμού τιμής και λατρείας και θα συνέλθεις...
Φίλε μου, πως συγκρίνεις ανθρώπους που απλά έφτασαν
κάποια δοξα, σαν βασιλείς ή άτομα με αγίους που έδειξαν δύναμη
και ικανότητες αγγέλων;....Χάρις Θεού...
Μπερδεύεσαι και φανατίζεσαι, αλλά μπορείς να δεις
την αλήθεια, αν κλατσεις ωκαι σκεφτείς ήρεμα... Οι 12
ήταν ξένοι θεοί και μύθοι, που αλληλομπλέχτηκαν και
καμία ιδανική αξία δεν έχουν να σου δείξουν... Απλά άνθρωποι,
εν δυνάμει... τίποτα άλλο...
Οι άγιοι, απο την άλλη, με τα θαύματα και την άθληση τους,
ώς χριστιανοίκαι ως μάρτυρες, έδειξαν υπεράνθρωπες ικανότητες.
Ποιούς πρέπιει να μιμηθουμε;
08/09/2008, 10:22:15
Ηρέμησε αγαπητέ μου φίλε ZeusE ηρέμησε...
Διάβασε το μήνυμα του καλού μου φίλου, Samuel1974,
περί διαχωρισμού τιμής και λατρείας και θα συνέλθεις...
Φίλε μου, πως συγκρίνεις ανθρώπους που απλά έφτασαν
κάποια δοξα, σαν βασιλείς ή άτομα με αγίους που έδειξαν δύναμη
και ικανότητες αγγέλων;....Χάρις Θεού...
Μπερδεύεσαι και φανατίζεσαι, αλλά μπορείς να δεις
την αλήθεια, αν κλατσεις ωκαι σκεφτείς ήρεμα... Οι 12
ήταν ξένοι θεοί και μύθοι, που αλληλομπλέχτηκαν και
καμία ιδανική αξία δεν έχουν να σου δείξουν... Απλά άνθρωποι,
Οι άγιοι, απο την άλλη, με τα θαύματα και την άθληση τους,
ώς χριστιανοίκαι ως μάρτυρες, έδειξαν υπεράνθρωπες ικανότητες.
Ποιούς πρέπιει να μιμηθουμε;
08/09/2008, 23:26:48
ΕΡΙΩΠΙΣ

quote:
Μπορώ να ρωτήσω γιατί οι Αραμόφωνες της εποχής εκείνης ονόμαζαν τον Ιησού «Τ’λέτυ» που σημαίνει «Τρείς» ;

Φίλε μου, μπορείς και να απαντήσεις κιόλας, διότι δεν το γνωρίζω...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

08/09/2008, 23:28:41
τρεχα....

quote:
Απλά άνθρωποι,

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ