- Ο παπάς της ενορίας μου είναι γυναίκα! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
-Ούτε το όνομα όποιος θέλει το αλλάζει! Ούτε στην αρχαιότητα ρώαταγαν τα βρέφη για το όνομα! εκεί να δεις πλύση εγκεφάλου να τα δεχούν...
Το θέμα δεν είναι αν ένα μωρό είναι ικανό να επιλέξει το όνομά του, αλλά την πίστη του.
Η βάφτιση αυτό δεν είναι για εσάς τους χριστιανούς ή απλά η ονοματοδοσία;
quote:
-Όσο για τον τρισμέγιστο!
ΕΡΜΗΣ O ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ο πρώτος μονοθεϊστής.
Ευρωπαίε, αντέγραψες από εδώ , την άποψη κάποιου χρήστη με το ψευδώνυμο «oceangr2», σου έχω ξαναπεί ότι αυτό δε λέει τίποτα, άσχετα με το τι γράφει.
Βλέπω όμως ότι αυτό το εδάφιο, που διάλεξα τυχαία, είναι ημιτελές, γι’ αυτό θα σου γράψω και κάποια βασικά σημεία του πρώτου εδαφίου..
"Ο θεός δημιούργησε τα πάντα κι όχι βέβαια με τα χέρια, αλλά με το λόγο του.
Όλα τα όντα τα δημιούργησε η θέλησή του.
Το σώμα του θεού δεν είναι χειροπιαστό. Ο θεός δεν είναι ορετός ούτε μετρητός ούτε έχει διαστάσεις. Με κανένα σώμα άλλο δεν μοιάζει. Δεν είναι ούτε πυρ ούτε νερό ούτε αέρας ούτε πνεύμα. Αγαθός καθώς είναι θέλησε να κοσμήσει και τη γη..."
Αν θέλεις όντως να μάθεις για τον Ερμή τον Τρισμέγιστο, ευχαρίστως να σου πω (σε άλλο τοπικ) ότι μπορώ και να αγοράσεις και ένα βιβλίο σχετικό μ’ αυτόν, διότι αν το διαβάσεις χωρίς τις χριστιανικές παρωπίδες, μπορεί να σε ωφελήσει.
Μόνο μην θεωρήσεις ότι κι αυτός ήταν... προχριστιανικός χριστιανός, όπως μερικοί εδώ λένε για τους Έλληνες σοφούς, που μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει, ίσως και κάποια «συμπάθεια».
quote:
-Συμωνείς γιαπετ?
Το ζήτημα είναι να... συμφωνείς εσύ...![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:Ελα ρε Ψηλε με τις εξυπναδες τωρα ! Δεν εληφθησαν ομως (οι μυξες και το πυον) ως καθοριστικως παραγων για την αναληψη θεσεως ιεροσυνης ! Και αυτο διοτι υφιστανται και στους αρρενες . Και δεν καταλαβα γιατι αποκαλειτε μια φυσικη λειτουργεια του οργανισμου ως "ακαθαρσια" . Μηπως ειναι δικαιολογια για την εν γενει υποτιμητικη σταση της εκκλησιας απεναντι στη γυναικα ;
Και οι μύξες και το πύον είναι "μέρος" του ανθρώπινου σώματος αλλά δεν παύουν να είναι ακαθαρσίες που απορρίπτει το ανθρώπινο σώμα.
quote:Ηρθα να επιβεβαιωσω το γεγονος
Εγώ ακόμα μαζεύω καρπαζιές από άλλο τόπικ
quote:Μηπως ειναι καμηλον ;;;;; Για δεστο λιγο ...
Οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοτνες τον κώνωπα, την δε κάνηλον
καταπίνοντες!
quote:Μα τι λογικη ! Αν ειναι ετσι θα πρεπει να θεσουμε κι αλλα κρητηρια οπως επι παραδειγματι ποσες μερες εχει περιοδο , τι σερβιετα φοραει ( με ποσες σταγονες !!) και στην αναγκη να τα ζυγιζουμε κιολας !!!!!!!!!!!!
Μήπως γίνεται αυτό η αιτία υποτίμησης της αξίας της, ως ανθρώπου, από μέρους της ή/και από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο;
quote:Γιατι φιλε μου , αν θα παει η ιερεας θα την ρωτησουν αν εχει περιοδο ; Ή μηπως οταν παει ο παπας ιερεας τον ρωτανε αν εκανε εγχειρηση αλλαγης φυλλου ; Τετοιου ειδους λογικη αντιμετωπιση θελετε ;
Πολλές φορές το τηλέφωνο του παπά χτυπάει και τον καλούνε να πάει σε ένα σπίτι να κοινωνήσει τον μελλοθάνατο! Τι θα τους πει! βρείτε άλλον έχω τα δικά μου προβλήματα?
quote:Πας γυρευοντας αγαπητε Dying_Incubus!
Θεέ μου, δώσε μου δύναμη να αντέξω!
quote:Χαριτωμενο! Γελασαμε και σημερα , να΄σαι καλα ! Δεν μας λες ομως , οταν σκεπαζει το κεφαλι της γονιπετους πιστης να την ευλογηση και ω του θαυματος (!) βρεθει σε στηση (!) τι θα της πει ... μην δινεις σημασιααααα ή προσεξεεεεε το μααααατι σουυυυυυ ...
"πρόσχωμεν... ώχ μου΄ σπασαν τα νερά..."
Ζητω συγνωμη απ΄ολους που κατεβαζω το επιπεδο αλλα δεν μπορω να διαβαζω αηδιες ... Απ΄τις φτηνες δικαιολογιες σας φαινεται η αδυναμια σας . Θα συμπληρωνα με μερικα εδαφια τον Schwabe αλλα το θεωρω ασκοπο , θα σας θυμισω μονο το περιστατικο εκεινο στο οποιο απαγορευσαν μια κοπελιτσα να κολυμπισει για να πιασει το σταυρο την ημερα των θεοφανειων στο Ναυπλιο (νομιζω το 2001 ).Ερωτω λοιπον ,γιατι αγαπητοι μου χριστιανοι ; Με ποια λογικη ; Αν οχι με λογικη τοτε με ποιο σκεπτικο ; Γιατι ;
Να σας βοηθησω λοιπον : διοτι η επισημη θεση της εκκλησιας θελει την γυναικα υποχειριο στον ανδρα , υποτελη ... Προς επιρρωση αυτου παραθετω απο την "προς Κορινθιους" αποψη του Σαουλ : Ανηρ μεν γαρ ουκ οφειλει κατακαλυπτεσθαι την κεφαλη, εικων και δοξα θεου υπαρχων . Γυνη δε δοξα ανδρος υπαρχει , αμ το αλλο : αι γυναικες υποτασσεσθε τοις ανδρασιν , ως ανηκειν εν κυριω.
Τοσο πολυ σας ποναει η πραγματικοτητα ;

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
-Γι αυτό και έγιναν Χριστιανοί οι Έλληνες! και συνέβαλαν τα μέγιστα στη φιλοσοφική διαμόρφωση του δόγματος της Ορθοδοξίας!
quote:
αδιάβαστος:
Και δεν καταλαβα γιατι αποκαλειτε μια φυσικη λειτουργεια του οργανισμου ως "ακαθαρσια" . Μηπως ειναι δικαιολογια για την εν γενει υποτιμητικη σταση της εκκλησιας απεναντι στη γυναικα
-E! τι να σου κάνουμε και οι Τούρκοι δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί θεωρούμε το Αιγαίο Ελληνική θάλασσα! Άντε βγάλτο από το μυαλό τους!
quote:
αδιάβαστος:
Γιατι φιλε μου , αν θα παει η ιερεας θα την ρωτησουν αν εχει περιοδο ; Ή μηπως οταν παει ο παπας ιερεας τον ρωτανε αν εκανε εγχειρηση αλλαγης φυλλου ; Τετοιου ειδους λογικη αντιμετωπιση θελετε ;
-Αυτά κατάλαβες? Λέω για την τελετουργική αδυναμία του παπά να μεταλάβει τον ετοιμοθάνατο! όταν και εφόσον θα ήταν γυναίκα!
-Η λογική σου βλέπω ξεπερνάει κάθε είδους φαντασία!
quote:
αδιάβαστος:
Χαριτωμενο! Γελασαμε και σημερα , να΄σαι καλα ! Δεν μας λες ομως , οταν σκεπαζει το κεφαλι της γονιπετους πιστης να την ευλογηση και ω του θαυματος (!) βρεθει σε στηση (!) τι θα της πει ... μην δινεις σημασιααααα ή προσεξεεεεε το μααααατι σουυυυυυ ...
Ζητω συγνωμη απ΄ολους που κατεβαζω το επιπεδο αλλα δεν μπορω να διαβαζω αηδιες ... Απ΄τις φτηνες δικαιολογιες σας φαινεται η αδυναμια σας . Θα συμπληρωνα με μερικα εδαφια τον Schwabe αλλα το θεωρω ασκοπο , θα σας θυμισω μονο το περιστατικο εκεινο στο οποιο απαγορευσαν μια κοπελιτσα να κολυμπισει για να πιασει το σταυρο την ημερα των θεοφανειων στο Ναυπλιο (νομιζω το 2001 ).Ερωτω λοιπον ,γιατι αγαπητοι μου χριστιανοι ; Με ποια λογικη ; Αν οχι με λογικη τοτε με ποιο σκεπτικο ; Γιατι ;
-Μη ζητάς συνέχεια συγνώμη! εξάλου από τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο!
-Αηδίες γράφεις εσύ που νομίζεις ότι η θρησκεία είναι ένα παρεϊστικο χόμπι στις τάξεις του καφενείου! <<για αυτό εξάλου και το επίπεδο της κουβέντας σου είναι καφενείου>>.
quote:
αδιάβαστος:
Να σας βοηθησω λοιπον : διοτι η επισημη θεση της εκκλησιας θελει την γυναικα υποχειριο στον ανδρα , υποτελη ... Προς επιρρωση αυτου παραθετω απο την "προς Κορινθιους" αποψη του Σαουλ : Ανηρ μεν γαρ ουκ οφειλει κατακαλυπτεσθαι την κεφαλη, εικων και δοξα θεου υπαρχων . Γυνη δε δοξα ανδρος υπαρχει , αμ το αλλο : αι γυναικες υποτασσεσθε τοις ανδρασιν , ως ανηκειν εν κυριω.
Τοσο πολυ σας ποναει η πραγματικοτητα ;
-Δε χρειαζόμαστε βοήθεια εσύ χρειάζεσαι αλλά για να μη γυρνάς πίσω στις σελίδες διάβασε εδώ............
-Εξάλου έχουμε πληθώρες αναφορές και του Παύλου που επιβεβαιώνουν την εκτίμηση προς τη γυναίκα!
.....Για να δούμε:.......στοιχ.28 κεφ.ε' προς Εφεσίους.....ούτως οφείλουσιν οι άνδρες αγαπάν τας εαυτών γυναίκας ως τα εαυτών σώματα. Ο αγαπών την εαυτού γυναίκα εαυτόν αγαπά.
......στοιχ.31 ίδιο κεφάλαιο.........αντί τούτου καταλείψει άνθρωπος τον πατέρα αυτού και την μητέρα και προσκολληθήσεται προς την γυναίκα αυτού και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν.
..στοιχ.32.............Το μυστήριον τούτο μέγα εστίν εγώ δε λέγω εις Χριστόν και εις την εκκλησίαν.
στοιχ.........3 κεφ.ζ΄ προς Κορινθίους.........Τη γυναικί ο ανήρ την οφειλομένην εύνοιαν αποδιδότω, ομίως δε και η γυνή τω ανδρί.
-Πάρε και μερικά χωρία από λόγους του Ιησού!
κατά Λουκά στοιχ. 1-2 κεφ.η'....και εγένετο εν τω αυτό καθεξής και αυτός διώδευε κατά πόλιν.....και οι δώδεκα συν αυτώ, και γυναίκες τενες ........και Ιωάννα γυνή Χουζά....και έταιρε πολλαί....
-Ίσα ίσα που προστατεύει τη γυναίκα!...στοιχ. 38.. Γυνή δέδεται νόμω εφ' όσον ζη ο ανήρ αυτής, εάν δε κοιμηθεί ο ανήρ αυτής ελεύθερα έστιν ω θέλει γαμηθήναι μόνο εν Κυρίω.
-Με νόμο αδιάβαστε όχι με υπεύθυνη δήλωση!
....στοιχ. 27 κεφ.ια κατά Λουκά.....εγένετο δε εν τω λέγειν αυτόν ταύτα επάρασα τις γυνή φωνήν εκ του όχλου είπεν αυτώ, μακαρία η κοιλία η βαστάσασα σε και μαστοίς ους εθήλασας.
...στοιχ. 38 κεφ.ι' κατά Λουκά...Εγένετο δε εν τω πορεύσθαι αυτούς και αυτός εισήλθεν εις κώμην τινά. γυνή δε τις ονόματι Μάρθα υπεδέξατο αυτόν εις τον οίκον αυτής.
κατά Μάρκου....κεφ.ι6-7... από δε αρχής κτίσεως άρσεν και θύλη εποίησεν αυτούς ο Θεός, ένεκεν τούτου καταλήψει άνθρωπον τον πατέρα αυτού και την μητέρα, και προσκολληθήσεται προς την γυναίκα αυτού, και έσονται οι δύο εις σάρκα μία. ώστε εισί δύο αλλά μία σαρξ.
....... στοιχ. 27 Ηκούσατε ότι ερρέθη τοις αρχαίοις, ου μοιχεύσεις . 28 Εγώ δε λέγω υμίν ότι πας ο βλέπων γυναίκα προς το επιθυμήσαι αυτήν ήδη εμοίχευσεν αυτήν εν τη καρδία αυτού
στοίχος 9 <<λεγω δε υμίν ότι ος αν απολύση την γυναίκα αυτού μη επί πορνεία και γαμήση άλλην, μοιχάται. και ο απολελυμένην γαμήσας μοιχάται.>>
quote:
Agnostic:
Εγώ ακόμα μαζεύω καρπαζιές από άλλο τόπικαδιάβαστος:
Ηρθα να επιβεβαιωσω το γεγονος
- ΌΝΤΩΣ!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
quote:Μαλιστα . Εμπεριστατωμενη , εκτενης , απολυτα ενημερωτικη και , καθ΄ολοκληριαν αποκαλυπτικη απαντηση ! Ειναι φανερο πως η μεταφορα της γνωσης ειναι προνομιο των λιγων !
-E! τι να σου κάνουμε και οι Τούρκοι δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί θεωρούμε το Αιγαίο Ελληνική θάλασσα! Άντε βγάλτο από το μυαλό τους!
quote:
-Αυτά κατάλαβες? Λέω για την τελετουργική αδυναμία του παπά να μεταλάβει τον ετοιμοθάνατο! όταν και εφόσον θα ήταν γυναίκα!-Η λογική σου βλέπω ξεπερνάει κάθε είδους φαντασία!
Δηλαδη απο την παρακατω προταση σου ... :
quote:... φαινεται οτι καπου εννοεις "τελετουργικη αδυναμια" , και τι εννοεις οταν λες "τελετουργικη αδυναμια" και πως συνδεεται αυτη ,με την προταση : "βρειτε αλλον εχω τα δικα μου προβληματα" ; Τι ειδους προβληματα θα ειχε η ιερεας ; Μπρος στην ασαφεια που χαρακτηριζει τις προτασεις σου φιλτατε , η λογικη υπαρχει μονο στη διασταση της ουτοπιας.
Πολλές φορές το τηλέφωνο του παπά χτυπάει και τον καλούνε να πάει σε ένα σπίτι να κοινωνήσει τον μελλοθάνατο! Τι θα τους πει! βρείτε άλλον έχω τα δικά μου προβλήματα?
quote:Η συγνωμη ειναι για οσους καταλαβαινουν οτι το επιπεδο εχει πεσει ... εσυ δεν ανηκεις σ΄αυτους ,προφανως !
-Μη ζητάς συνέχεια συγνώμη! εξάλου από τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο!
quote:Μη μου πεις ! Δηλαδη το "πρόσχωμεν... ώχ μου΄ σπασαν τα νερά..." προσδιοριζει επιπεδο ; Που , στις ταξεις της εκκλησιας ; Μπορεις λοιπον να εισαι περηφανος , να κομπαζεις για το πλεονεκτημα που εχεις ... α και που΄σαι , μην ζητας συγνωμη , δεν χρειαζεται ... απαλασσεσαι λογω ... χμμμμ ... θρησκειας !
-Αηδίες γράφεις εσύ που νομίζεις ότι η θρησκεία είναι ένα παρεϊστικο χόμπι στις τάξεις του καφενείου! <<για αυτό εξάλου και το επίπεδο της κουβέντας σου είναι καφενείου>>.
quote:Βρε οψιμε επιστημονα , εξηγησε πανω σ΄αυτα που εγραψα , μη μου κατεβαζεις σεντονια απολογητων . Γιατι δεν επετραπει στο κοριτσακι να κολυμπησει τα Θεοφανεια Αλλα ας ειναι . Περνω το πρωτο "στοιχειο" που εδωσες : στοιχ.28 κεφ.ε' προς Εφεσίους Θα επρεπε να ειχες την περιεργια να διαβασεις ολο το ε΄ κεφαλαιο ειδικοτερα απο τον στοιχο 22 και μετα χωρις να παραλειπεις στοιχους :
Δε χρειαζόμαστε βοήθεια εσύ χρειάζεσαι αλλά για να μη γυρνάς πίσω στις σελίδες διάβασε εδώ............
22 Αἱ γυναῖκες τοῖς ἰδίοις ἀνδράσιν ὑποτάσσεσθε ὡς τῷ Κυρίῳ,
23 ὅτι ὁ ἀνήρ ἐστι κεφαλὴ τῆς γυναικὸς, ὡς καὶ ὁ Χριστὸς κεφαλὴ τῆς ἐκκλησίας, καὶ αὐτός ἐστι σωτὴρ τοῦ σώματος.
24 ἀλλ' ὥσπερ ἡ ἐκκλησία ὑποτάσσεται τῷ Χριστῷ, οὕτω καὶ αἱ γυναῖκες τοῖς ἰδίοις ἀνδράσιν ἐν παντί.
25 οἱ ἄνδρες ἀγαπᾶτε τὰς γυναῖκας ἑαυτῶν, καθὼς καὶ ὁ Χριστὸς ἠγάπησε τὴν ἐκκλησίαν καὶ ἑαυτὸν παρέδωκεν ὑπὲρ αὐτῆς,
26 ἵνα αὐτὴν ἁγιάσῃ καθαρίσας τῷ λουτρῷ τοῦ ὕδατος ἐν ῥήματι,
27 ἵνα παραστήσῃ αὐτὴν ἑαυτῷ ἔνδοξον τὴν ἐκκλησίαν, μὴ ἔχουσαν σπίλον ἢ ῥυτίδα ἤ τι τῶν τοιούτων, ἀλλ' ἵνα ᾖ ἁγία καὶ ἄμωμος.
28 οὕτως ὀφείλουσιν οἱ ἄνδρες ἀγαπᾶν τὰς ἑαυτῶν γυναῖκας ὡς τὰ ἑαυτῶν σώματα. ὁ ἀγαπῶν τὴν ἑαυτοῦ γυναῖκα ἑαυτὸν ἀγαπᾷ·
29 οὐδεὶς γάρ ποτε τὴν ἑαυτοῦ σάρκα ἐμίσησεν, ἀλλ' ἐκτρέφει καὶ θάλπει αὐτήν, καθὼς καὶ ὁ Χριστὸς τὴν ἐκκλησίαν·
30 ὅτι μέλη ἐσμὲν τοῦ σώματος αὐτοῦ, ἐκ τῆς σαρκὸς αὐτοῦ καὶ ἐκ τῶν ὀστέων αὐτοῦ·
31 ἀντὶ τούτου καταλείψει ἄνθρωπος τὸν πατέρα καὶ τὴν μητέρα καὶ προσκολληθήσεται πρὸς τὴν γυναῖκα αὐτοῦ, καὶ ἔσονται οἱ δύο
εἰς σάρκα μίαν.
32 τὸ μυστήριον τοῦτο μέγα ἐστίν, ἐγὼ δὲ λέγω εἰς Χριστὸν καὶ εἰς τὴν ἐκκλησίαν.
33 πλὴν καὶ ὑμεῖς οἱ καθ' ἕνα ἕκαστος τὴν ἑαυτοῦ γυναῖκα οὕτως ἀγαπάτω ὡς ἑαυτόν, ἡ δὲ γυνὴ ἵνα φοβῆται τὸν ἄνδρα.
Βλεπεις λοιπον αγαπητε πως αλαζει το νοημα (ή θελεις μεταφραση?);
Επειδη λοιπον εγω δεν ειμαι επαγγελματιας μισθωτος απολογητης , και ο χρονος μου ειναι πολυτιμος και λιγος δεν θα επιδωθω στο να σου εξηγησω τι και πως , αλλωστε κατι τετοιο δεν ειναι δυνατον
quote:Επιστημονα μου εσυ !
-Με νόμο αδιάβαστε όχι με υπεύθυνη δήλωση!

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
Με βάση ποιόν κανόνα της εκκλησίας απαγορεύεται η ιερωσύνη στις γυναίκες;

macedon
quote:
Αδιάβαστος:
φαινεται οτι καπου εννοεις "τελετουργικη αδυναμια" , και τι εννοεις οταν λες "τελετουργικη αδυναμια" και πως συνδεεται αυτη ,με την προταση : "βρειτε αλλον εχω τα δικα μου προβληματα" ; Τι ειδους προβληματα θα ειχε η ιερεας ; Μπρος στην ασαφεια που χαρακτηριζει τις προτασεις σου φιλτατε , η λογικη υπαρχει μονο στη διασταση της ουτοπιας.
-Ποια ασάφεια? "βρειτε αλλον εχω τα δικα μου προβληματα" τι να εννοούσε? έπιασε η κατσαρόλα? κλείνει το σπουπερμάρκετ! και δεν προλαβαίνει?
-Την "τελετουργικη αδυναμια" εννοώ (λόγω έμμηνου ρύσης).
-Πρώτη φορά στη ζωή μου ασχολούμαι τόσο πολύ με το να εξηγώ τα αυτονόητα! μου κάνει εντύπωση!
quote:
αδιάβαστος:
Βρε οψιμε επιστημονα , εξηγησε πανω σ΄αυτα που εγραψα , μη μου κατεβαζεις σεντονια απολογητων
-Σεντόνια απολογητών? Ποιος είναι απολογητής? ο Ματθαίος? ο Ιωάννης? ο Μάρκος? ο Λουκάς?..............ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΠΛΕΚΑΝΕ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!
quote:
αδιαβαστος:
Βρε οψιμε επιστημονα , εξηγησε πανω σ΄αυτα που εγραψα , μη μου κατεβαζεις σεντονια απολογητων . Γιατι δεν επετραπει στο κοριτσακι να κολυμπησει τα Θεοφανεια Αλλα ας ειναι . Περνω το πρωτο "στοιχειο" που εδωσες : στοιχ.28 κεφ.ε' προς Εφεσίους Θα επρεπε να ειχες την περιεργια να διαβασεις ολο το ε΄ κεφαλαιο ειδικοτερα απο τον στοιχο22 και μετα χωρις να παραλειπεις στοιχους :
22 Αἱ γυναῖκες τοῖς ἰδίοις ἀνδράσιν ὑποτάσσεσθε ὡς τῷ Κυρίῳ,
23 ὅτι ὁ ἀνήρ ἐστι κεφαλὴ τῆς γυναικὸς, ὡς καὶ ὁ Χριστὸς κεφαλὴ τῆς ἐκκλησίας, καὶ αὐτός ἐστι σωτὴρ τοῦ σώματος.
24 ἀλλ' ὥσπερ ἡ ἐκκλησία ὑποτάσσεται τῷ Χριστῷ, οὕτω καὶ αἱ γυναῖκες τοῖς ἰδίοις ἀνδράσιν ἐν παντί.
25 οἱ ἄνδρες ἀγαπᾶτε τὰς γυναῖκας ἑαυτῶν, καθὼς καὶ ὁ Χριστὸς ἠγάπησε τὴν ἐκκλησίαν καὶ ἑαυτὸν παρέδωκεν ὑπὲρ αὐτῆς,
26 ἵνα αὐτὴν ἁγιάσῃ καθαρίσας τῷ λουτρῷ τοῦ ὕδατος ἐν ῥήματι,
27 ἵνα παραστήσῃ αὐτὴν ἑαυτῷ ἔνδοξον τὴν ἐκκλησίαν, μὴ ἔχουσαν σπίλον ἢ ῥυτίδα ἤ τι τῶν τοιούτων, ἀλλ' ἵνα ᾖ ἁγία καὶ ἄμωμος.
28 οὕτως ὀφείλουσιν οἱ ἄνδρες ἀγαπᾶν τὰς ἑαυτῶν γυναῖκας ὡς τὰ ἑαυτῶν σώματα. ὁ ἀγαπῶν τὴν ἑαυτοῦ γυναῖκα ἑαυτὸν ἀγαπᾷ·
29 οὐδεὶς γάρ ποτε τὴν ἑαυτοῦ σάρκα ἐμίσησεν, ἀλλ' ἐκτρέφει καὶ θάλπει αὐτήν, καθὼς καὶ ὁ Χριστὸς τὴν ἐκκλησίαν·
30 ὅτι μέλη ἐσμὲν τοῦ σώματος αὐτοῦ, ἐκ τῆς σαρκὸς αὐτοῦ καὶ ἐκ τῶν ὀστέων αὐτοῦ·
31 ἀντὶ τούτου καταλείψει ἄνθρωπος τὸν πατέρα καὶ τὴν μητέρα καὶ προσκολληθήσεται πρὸς τὴν γυναῖκα αὐτοῦ, καὶ ἔσονται οἱ δύο
εἰς σάρκα μίαν.
32 τὸ μυστήριον τοῦτο μέγα ἐστίν, ἐγὼ δὲ λέγω εἰς Χριστὸν καὶ εἰς τὴν ἐκκλησίαν.
33 πλὴν καὶ ὑμεῖς οἱ καθ' ἕνα ἕκαστος τὴν ἑαυτοῦ γυναῖκα οὕτως ἀγαπάτω ὡς ἑαυτόν, ἡ δὲ γυνὴ ἵνα φοβῆται τὸν ἄνδρα.Βλεπεις λοιπον αγαπητε πως αλαζει το νοημα (ή θελεις μεταφραση?);
Επειδη λοιπον εγω δεν ειμαι επαγγελματιας μισθωτος απολογητης , και ο χρονος μου ειναι πολυτιμος και λιγος δεν θα επιδωθω στο να σου εξηγησω τι και πως , αλλωστε κατι τετοιο δεν ειναι δυνατον
-Eγώ από αυτό που αντέγραψες δεν μπωρό να βγάλω άκρη! η εμφάνισή τους είναι με περίεργα γραφικά πράγμα που σημαίνει ότι ίσως ο επεξεργαστής του Η/Υ μου να μην αναγνωρίζει κάποια γράμματα! αυτά που μου είναι ευανάγνωστα είναι ακριβώς αυτά :
...................................................................
........αδιαβαστος<<:Βρε οψιμε επιστημονα , εξηγησε πανω σ΄αυτα που εγραψα , μη μου κατεβαζεις σεντονια απολογητων . Γιατι δεν επετραπει στο κοριτσακι να κολυμπησει τα Θεοφανεια Αλλα ας ειναι . Περνω το πρωτο "στοιχειο" που εδωσες : στοιχ.28 κεφ.ε' προς Εφεσίους Θα επρεπε να ειχες την περιεργια να διαβασεις ολο το ε΄ κεφαλαιο ειδικοτερα απο τον στοιχο>> και αυτά...αδιάβαστος<< Βλεπεις λοιπον αγαπητε πως αλαζει το νοημα (ή θελεις μεταφραση?);
Επειδη λοιπον εγω δεν ειμαι επαγγελματιας μισθωτος απολογητης , και ο χρονος μου ειναι πολυτιμος και λιγος δεν θα επιδωθω στο να σου εξηγησω τι και πως , αλλωστε κατι τετοιο δεν ειναι δυνατον >>
......................................................................
-τα υπλόλοιπα? τα τετράγωνα δηλαδή? τι είναι?
-Είσαι τόσο παλανεμένος που θεωρείς... ...<<Επειδη λοιπον εγω δεν ειμαι επαγγελματιας μισθωτος απολογητης >>
- απολογιτές?.... τους Ευαγγελιστές? νομίζοντας τι?
-Νομίζεις ότι τα αντέγραψα από κάποιο site! όχι αδιάβαστε από την Καινή Διαθήκη! κάνε το ίδιο και συ γιατί δε βγάζω τα χωρία που μου παραθέτεις!(με τα τετραγωνάκια)ή κάνε μετάφραση!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
quote:Εκατσες δηλαδη και διαβασες ολη την Κ.Δ. επισημανες τα χωρια και επιασες και τα εγραψες ;
-Την "τελετουργικη αδυναμια" εννοώ (λόγω έμμηνου ρύσης).
quote] Λοιπον φιλε μου το τι θεωρεις εσυ αυτονοητο με το τι ειναι αυτονοητο απεχει παρασαγκας ...
Ειπες λοιπον οτι : Πολλές φορές το τηλέφωνο του παπά χτυπάει και τον καλούνε να πάει σε ένα σπίτι να κοινωνήσει τον μελλοθάνατο! Τι θα τους πει! βρείτε άλλον έχω τα δικά μου προβλήματα?
και σου απαντω στις 17/03/2008, 21:38:45 ως ακολουθως :Γιατι φιλε μου , αν θα παει η ιερεας θα την ρωτησουν αν εχει περιοδο ; Ή μηπως οταν παει ο παπας ιερεας τον ρωτανε αν εκανε εγχειρηση αλλαγης φυλλου ; Βαση λοιπον του ισχυρισμου σου (διοτι κανονας δεν υπαρχει) δεν μπορει να κοινωνησει τον μελλοθανατο διοτι εχει περιοδο . Αν λοιπον δεν τους πει τιποτα και παει στο σπιτι του μελλοθανατου θα την ρωτησουν αν εχει περιοδο ; Και αν πει ναι ή οχι θα γινει πιστευτη ; Τι θα κανουν για να σιγουρευτουν ; Θα την ξεβρακωσουν ; Κατεβαινω λοιπον στο επιπεδο σου και λεω : Γιατι φιλε μου , αν θα παει η ιερεας θα την ρωτησουν αν εχει περιοδο ; Και επειδη εχεις δυο μετρα και δυο σταθμα συνεχισα και ειπα : Ή μηπως οταν παει ο παπας ιερεας τον ρωτανε αν εκανε εγχειρηση αλλαγης φυλλου ; Αν δεν μπορεις να καταλαβεις τι γραφουμε μη κανεις τον εξυπνο . Σκεπτομενος λοιπον οπως εσυ λεω : ειπε κανεις "παπας οταν τον πηραν τηλεφωνο σπιτι να παει να κοινωνησει εναν μελλοθανατο" , βρητε αλλον ειμαι πισωγλεντης ; Κατα συνεπεια λοιπον αυτα που λες στην επομενη απαντηση σου στις 18/03/2008, 12:37:50 περι "τελετουργικης αδυναμιας" εχουν καλυφθει απο την, στις 17/03/2008, 21:38:45 απαντηση μου .
quote:Αν ριξει κανεις μια ματια στα topic που συμετεχεις θα βγαλει τα συμπερασματα του .
-Πρώτη φορά στη ζωή μου ασχολούμαι τόσο πολύ με το να εξηγώ τα αυτονόητα! μου κάνει εντύπωση!quote:Οι απολογητες ειναι αυτοι που φροντιζουν οι θεσεις τους να μπουν σε διαφορους δικτυοτοπους με τετοιο τροπο ωστε να εμφανιζονται ευκολα σε πολλες μηχανες αναζητησης οταν τεθει παρεμφερες ερωτημα . Ειναι τα σεντονια ή οι απαντησεις που δινεις εσυ και αλλοι κατα καιρους ... κανοντας απλα copy - paste ... Μιλας για αυτονοητα εσυ ...
-Σεντόνια απολογητών? Ποιος είναι απολογητής? ο Ματθαίος? ο Ιωάννης? ο Μάρκος? ο Λουκάς?..............ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΠΛΕΚΑΝΕ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!quote:Ελεγες κατι για αυτονοητα ; Δεν προσεξες τι γραφω ; Ας το γραψω με εντονη γραφη μηπως και το δεις : Περνω το πρωτο "στοιχειο" που εδωσες : στοιχ.28 κεφ.ε' προς Εφεσίους Θα επρεπε να ειχες την περιεργια να διαβασεις ολο το ε΄ κεφαλαιο ειδικοτερα απο τον στοιχο 22 και μετα χωρις να παραλειπεις στοιχους :
-Eγώ από αυτό που αντέγραψες δεν μπωρό να βγάλω άκρη! η εμφάνισή τους είναι με περίεργα γραφικά πράγμα που σημαίνει ότι ίσως ο επεξεργαστής του Η/Υ μου να μην αναγνωρίζει κάποια γράμματα! αυτά που μου είναι ευανάγνωστα είναι ακριβώς αυτά :
Το οτι ο υπολογιστης σου δεν υποστηριζει την αναλογη γραμματοσειρα δεν λεει τιποτα . Σου λεω ξεκαθαρα : να διαβασεις ολο το ε΄ κεφαλαιο ειδικοτερα απο τον στοιχο 22 και μετα χωρις να παραλειπεις στοιχους . Και επειδη και παλι μπορει να μην καταλαβεις ξαναλεω : διαβασε κεφ.ε' προς Εφεσίους απο τον στοιχο 22 και μετα .
Αν καταφερεις να βγαλεις το νοημα θα ειναι ενα βημα ... που αμφιβαλω βεβαια αλλα ... ειδωμεν !quote:Τι το΄θελα ο φουκαρας !
-Είσαι τόσο παλανεμένος που θεωρείς... ...<<Επειδη λοιπον εγω δεν ειμαι επαγγελματιας μισθωτος απολογητης >>
- απολογιτές?.... τους Ευαγγελιστές? νομίζοντας τι?
Εν πασει περιπτωσει , δυο φορες ρωτησα (και οχι μονο εσενα) γιατι δεν επετραπει στο κοριτσακι να κολυμπισει να πιασει τον σταυρο τα Θεοφανεια του 2001 και απαντηση δεν πηρα ; Τι συμβαινει ; [quote]Νομίζεις ότι τα αντέγραψα από κάποιο site! όχι αδιάβαστε από την Καινή Διαθήκη!
Τσακαλι εισαι !

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
Μικρό κοριτσάκι να πέσει στη θάλασσα (και με τέτοιο κρύο), να πνιγεί και νάχουμε άλλα;
Κολύμπι ήξερε;
Το κοριτσάκι προφυλάσσει αυτός ο "κανών".
Αυτονόητο φίλε μου.![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:Λες ; Εχω χαμηλο IQ και χρειαζεται προσπαθεια να "πιασω" τα αυτονοητα !!
Φίλε μου αδιάβαστε, ρωτάς για το κοριτσάκι και δεν καταλαβαίνω την επιμονή σου, στα αυτονόητα που λέει κι ο φίλος μου ο ευρωπαίος.Μικρό κοριτσάκι να πέσει στη θάλασσα (και με τέτοιο κρύο), να πνιγεί και νάχουμε άλλα;
Κολύμπι ήξερε;
Το κοριτσάκι προφυλάσσει αυτός ο "κανών".
Αυτονόητο φίλε μου.

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
quote:
-Λογικό! φίλε μου! Όπως λογικό κάποιος που μεγαλώνοντας να μην του αρέσει ......να ξεβαπιτστεί!
-Συμβουλή μου στα δικά σου παιδιά μην τα βαπτίσεις ως Χριστιανά! και μόλις ενηλικιωθούν, να τους έχεις έτοιμα καμιά δεκαριά ντουζίνες βιβλία με διάφορες θρησκείες και απόψεις για να μπορέσουν μόνα τους να βγάλουν ανεπηρέαστα τα δικά τους συμπεράσματα!
Αγαπητέ europaios2, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση το να ξεβαπτισθεί κάποιος, όπως λες.
Όταν ένας άνθρωπος υποβάλλεται σε έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής και σκέψης από τα πρώτα χρόνια της ζωής του δε μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει τα δεσμά που του έχουν επιβληθεί και να απαλλαγεί από αυτά.
Όσον αφορά την συμβουλή που μου δίνεις για την ώρα την καλή που θα γίνω πατέρας, σε ευχαριστώ αλλά αυτό σκοπεύω να πράξω.
Το ζητούμενο, αγαπητέ μου, δεν είναι να φέρει κάποιος στην ζωή έναν άνθρωπο βλέποντας τον ως προέκταση του ή ώς κτήμα του για να τον διαμορφώσει όπως εκείνος επιθυμεί.
Το ζητούμενο είναι να αναγνωρίσει την ιερότητα της όλης διαδικασίας κατά την οποία εκείνος επιλέγεται να δώσει το έναυσμα σε μια ψυχή να διαγράψει έναν ακόμη κύκλο και να την φέρει πιο κοντά στην ελευθερία.
quote:
-Οι συγκεκριμένοι προσδιορισμοί χρησιμεύουν στη θρησκεία μας για να κατανοήσουν οι πιστοί τα τελετουργικά!
Πολύ σωστά.
Είναι μια ανθρώπινη ερμηνεία η οποία καλύπτει την ανάγκη του ανθρώπου να εξηγήσει κάποια πράγματα ή να τα προσδιορίσει.
Καλό θα ήταν λοιπόν να αναγνωριστεί ως τέτοια προκειμένου να μην περιορίσει την σκέψη και την δράση κάποιου ανθρώπου...
quote:
-Το ατύχημα είναι απρογραμάτιστο! την έμμηνο ρύση την έχει προγραματίσει ο οργανισμός!
Όπως και την ούρηση...
Εάν όμως υπήρχε και τέτοιου είδους "απαγόρευση" σχετικά με τη μετάληψη μάλλον δεν θα μεταλάμβανε κανείς... ![]()

In anticipation of my resurrection...