- C O D E X R E B I S: ένα μυστηριώδες χειρόγραφο... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
-ΠΟΣΟ ΜΑΛΟΝ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ! ΑΝ ΔΕ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΚΟΠΟ!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
http://rapidshare.com/files/61826675/oktinomos_rebis.rar.html
Για ποια Αρχαία μιλάς; Η γλώσσα του κειμένου είναι η Νεοελληνική. Το κείμενο έχει γραφεί από άτομο χαμηλού μορφωτικού επιπέδου όπως φαίνεται από την πληθώρα ορθογραφικών λαθών και τον κάκιστο ειρμό του λόγου του. Δεν είναι ο δημιουργός των σφραγίδων, και αμφιβάλω αν η κωδικοποίηση είναι δική του, καθότι στην τελευταία σελίδα την ξεχνά και το κείμενο βγαίνει ασυνάρτητο. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει διαβάσει τον τίτλο ως «Κόδεξ», θυμίζοντάς μας το «μάντε ιν ούσα» των παππούδων.
Το ενδιαφέρον μου όμως δεν περιστρέφεται γύρω από το άτομο αυτό, ούτε ακόμη με ενδιαφέρει αν το όλο θέμα είναι μια χονδροειδής φάρσα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το pattern πάνω στο οποίο βασίστηκε. Έστω λοιπόν ότι κάποιος αναγνώστης του artofwise.gr θέλησε να μας κοροϊδέψει όλους. (Δεν είμαι μέλος του εν λόγω φόρουμ και δεν με ενδιαφέρει). Κάθισε λοιπόν και έφτιαξε (με κόπο ομολογουμένως) αυτόν τον πάπυρο. Από κάπου αντέγραψε τις σφραγίδες και τις υπογραφές, ή τις είχε σαν πρότυπο στο μυαλό του ώστε οι δικές του να μοιάζουν αληθοφανείς και να ξεγελάσουν τους «ειδικούς». Εγώ πάντως έχω ξανασυναντήσει τουλάχιστον μία από τις σφραγίδες των «κακοποιών» πνευμάτων.
Για να καταλάβεις για ποιο πρότυπο μιλώ παραπάνω, θα σου πω τα εξής: Υπάρχει ένας τεράστιος όγκος της ελληνιστικής και βυζαντινής γραμματείας για τον οποίο δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα. Υπάρχει κάποιο αρχικό χαμένο πρωτότυπο από το οποίο αντλήθηκαν τα περισσότερα κείμενα. Αν δεις τα σχόλια του Ν. Πολίτη στις «Παραδόσεις» του, αναφέρει ένα πλήθος συγγραφέων μαγικών έργων, απευθείας απόγονο των αρχαίων. Πολλά απ’ αυτά τα έργα βρίσκονται σε βιβλιοθήκες μοναστηριών, απ’ όπου κλέπτονται ή αντιγράφονται μόνο από επιλεγμένους. Ας μην ξεχνάμε ότι οι περίφημοι μαγικοί πάπυροι των Παρισίων και του Λέιντεν (δίχως τους οποίους η ελληνική γραμματεία θα ήταν σημαντικά φτωχότερη) προέρχονται από τέτοιες ύποπτες συναλλαγές.
Ο Κώδικας αυτός έχει ένα- δύο πολύ σημαντικά στοιχεία. Το πρώτο είναι η σχεδόν παντελής απουσία της χριστιανικής χροιάς και επιρροής. Το δεύτερο είναι η πρωτοτυπία των «συνταγών» π.χ. ποιος έχει ξανακούσει για «φύλλα ιβίσκου» ή για την σφραγίδα με την αράχνη στο κέντρο (η αράχνη συμβόλιζε τη μοίρα);
Τα δικά μου ποστ για το θέμα, τελειώνουν εδώ. Από εδώ και πέρα, ο καθείς ας κάνει την δική του έρευνα.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!