ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Πύρινος33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
12/05/2014, 14:36:58
Ναταλία χάρηκα, Κώστας.

Κανείς δεν είπε ότι φιλοσοφία και εσωτερισμός ταυτίζονται!

Ωστόσο το κομμάτι που ονομάζεται "εσωτερική φιλοσοφία" προφανώς και έχει σχέση με όσα λέμε...ανευρίσκεται σε φιλοσόφους όπως ο Πυθαγόρας, ο Εμπεδοκλής, ο Πλάτωνας και οι Νεοπλατωνικοί (μεταξύ άλλων)...πχ. στις απόψεις τους περί ψυχής, περί μετενσάρκωσης, περί θεοτήτων, περί μυστικών νόμων του κόσμου (πχ. οι άρρητες αρμονίες του Ηρακλείτου) και πολλά άλλα.

maria3Μέλος
12/05/2014, 18:23:34
Liamn Και εγώ μπορεί να νομίζω ότι είμαι Jeanne d' Arc και να ακούω φωνές, δεν θεωρούμε εσωτεριστής;

Δεν είναι εκεί το θέμα όμως και μάλλον δεν με αντιλήφθηκες.

Πιστεύεις δηλαδή ο πραγματικός εσωτεριστής δεν ανήκει νοητικά σε κάποιο τάγμα, ας πούμε, δηλαδή ψυχίτε και σώματι;

Και σε παρακαλώ σου έθεσα κάποια απλά ερωτήματα, συν ότι δεν ανήκω πουθενά και ούτε θα ήθελα να μπω στους Γνωστικούς ή στην Νέα ακρόπολη ούτε με ενδιαφέρει τι λένε ή αν ταυτίζονται οι απόψεις μας.

Και όπως είπε και ο Kost δεν είπε κανείς ότι φιλοσοφία ταυτίζετε με τον εσωτερισμός, εγώ σου είπα ότι είσαι επηρεασμένη από την Δυτική φιλοσοφία και τον εσωτερισμός.

Για εσένα τι είναι εσωτερισμός;

Γιατί και διαφορετικά να το δούμε αν δεν γνωρίζεις τα έσω και δεν μελετήσεις τον άνθρωπο, τον κόσμος κτλ. (εσωτερισμός δηλαδή) πως θα φιλοσοφήσεις και σε τι;

Γιαυτό και υπάρχουν πολλές έννοιες του εσωτερισμός, αυτό μπορείς να το μάθεις μέχρι και από το wiki.

Συν ότι και τότε είχαν κόμπλεξ κατηγοριοποίηση, για αυτό δημιουργούσαν σχολές και υπήρξαν σχολές που ξεχώρισαν σαν καλύτερες, υπήρχαν τόσοι φιλόσοφοι που αγωνιζόταν για την αναγνώριση και άλλοι βέβαια που ήταν ποιο διακριτική, οπότε δεν καταλαβαίνω τι λες;

Ναι ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι, την ξέρουμε την παροιμία αλλά δεν σε πιάνω.

Edited by - maria3 on 12/05/2014 18:26:12

liamnΜέλος
12/05/2014, 18:59:51
quote:

Liamn Και εγώ μπορεί να νομίζω ότι είμαι Jeanne d' Arc και να ακούω φωνές, δεν θεωρούμε εσωτεριστής;

Δεν είναι εκεί το θέμα όμως και μάλλον δεν με αντιλήφθηκες.

Πιστεύεις δηλαδή ο πραγματικός εσωτεριστής δεν ανήκει νοητικά σε κάποιο τάγμα, ας πούμε, δηλαδή ψυχίτε και σώματι;

Και σε παρακαλώ σου έθεσα κάποια απλά ερωτήματα, συν ότι δεν ανήκω πουθενά και ούτε θα ήθελα να μπω στους Γνωστικούς ή στην Νέα ακρόπολη ούτε με ενδιαφέρει τι λένε ή αν ταυτίζονται οι απόψεις μας.

Και όπως είπε και ο Kost δεν είπε κανείς ότι φιλοσοφία ταυτίζετε με τον εσωτερισμός, εγώ σου είπα ότι είσαι επηρεασμένη από την Δυτική φιλοσοφία και τον εσωτερισμός.

Για εσένα τι είναι εσωτερισμός;

Γιατί και διαφορετικά να το δούμε αν δεν γνωρίζεις τα έσω και δεν μελετήσεις τον άνθρωπο, τον κόσμος κτλ. (εσωτερισμός δηλαδή) πως θα φιλοσοφήσεις και σε τι;

Γιαυτό και υπάρχουν πολλές έννοιες του εσωτερισμός, αυτό μπορείς να το μάθεις μέχρι και από το wiki.

Συν ότι και τότε είχαν κόμπλεξ κατηγοριοποίηση, για αυτό δημιουργούσαν σχολές και υπήρξαν σχολές που ξεχώρισαν σαν καλύτερες, υπήρχαν τόσοι φιλόσοφοι που αγωνιζόταν για την αναγνώριση και άλλοι βέβαια που ήταν ποιο διακριτική, οπότε δεν καταλαβαίνω τι λες;

Ναι ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι, την ξέρουμε την παροιμία αλλά δεν σε πιάνω.

Προφανώς δεν προσπάθησες να καταλάβεις τίποτα από όσα έγραψα.
Αν δεν με πιάνεις άστο, ξανά από την αρχή δεν τα γράφω.

Διάβασε καλύτερα αυτά που έγραψα διότι απαντώ σε όλες τις ερωτήσεις σου!

Αν ακούς φωνές και το καταλαβαίνεις όπως λες, κοίταξέ το τώρα που είναι νωρίς!

Κόμπλεξ είχαν πάντα, δεν είπα ότι δεν είχαν, από ότι φαίνεται παρόμοιες μπαρούφες λέγανε και οι πλατωνιστές. Αλλά αυτό το κόμπλεξ συγκεκριμένα είναι σημερινό και όχι δικό τους. Είναι της κερκίδας ένωσης εσωτεριστών!

Επίσης,
Θα χαιρόμουν αν ήταν το πρόβλημα ότι δεν σε αντιλήφθηκα!

Μαρία μου δεν νομίζω ότι αξίζει να κόπο να ξαναγράφω από την αρχή τα όσα έγραψα ήδη για να σου απαντήσω απλά σε αυτά που ρωτάς, θα απαντήσω στον kost καλύτερα!

liamnΜέλος
12/05/2014, 19:19:09
quote:

Ναταλία χάρηκα, Κώστας.

Κι εγώ χάρικα, Ναταλία, αν κάνω καμιά τούμπα μην με παρεξηγήσεις, είμαι επηρεασμένη από τον δυτικό εσωτερισμό! Εκδηλώνονται τέτοια προβλήματα αν ακολουθείς τον δυτικό εσωτερισμό!

quote:

Κανείς δεν είπε ότι φιλοσοφία και εσωτερισμός ταυτίζονται!

Μπα! Δεν νομίζω, μόνο η Αμαλία το ξεκαθάρισε, εσείς κάνατε την πάπια νομίζω!

quote:

Ωστόσο το κομμάτι που ονομάζεται "εσωτερική φιλοσοφία" προφανώς και έχει σχέση με όσα λέμε...ανευρίσκεται σε φιλοσόφους όπως ο Πυθαγόρας, ο Εμπεδοκλής, ο Πλάτωνας και οι Νεοπλατωνικοί (μεταξύ άλλων)...πχ. στις απόψεις τους περί ψυχής, περί μετενσάρκωσης, περί θεοτήτων, περί μυστικών νόμων του κόσμου (πχ. οι άρρητες αρμονίες του Ηρακλείτου) και πολλά άλλα.

Κώστα μου αν επιμένεις, θα επιμένω κι εγώ ότι είναι εξωτεριστες και δεν θα βγάλουμε άκρη αγόρι μου! Όπως θέλεις!

Φυσικά και οι εσωτεριστες παραδέχομαι ότι τους εσωτεριζουν όλους τους φιλοσόφους, άλλα δεν είμαι εσωτεριστρια και με μπερδεύουν τέτοιες παραφροσύνες. Προτιμώ να τους ονομάζω φιλόσοφους όπως η επίσημη ιστορία!

Σου έγραψα παραπάνω ότι ο εσωτερισμός ακολουθεί συγκεκριμένες παραδόσεις και έχει συγκεκριμένες πεποιθήσεις για πάρα πολλά πράγματα
όπως η μετενσάρκωση, μετεμψύχωση, επανεμφάνιση (Ο καθείς το έλεγε διαφορετικά)κ.τ.λ

Εσωτεριμός είναι κάτι ποιο ιδιαίτερο με συγκεκριμένη τοποθέτηση και κοσμοθεωρηση γι' αυτό και ο Πλάτωνας θεωρείτε ο πατέρας, επειδή η βάση του εσωτερισμού πλατωνίζει. Άρα είναι μπέρδεμα να εσωτεριζεις τους φιλοσόφους!
Τώρα αν εσύ θέλεις να επιμένεις επέμενε! Εγώ θα ακούσω όλα τα επιχειρήματα, να είσαι σίγουρος γι αυτό!

Edited by - liamn on 12/05/2014 19:21:47

maria3Μέλος
12/05/2014, 19:31:41
Συμμερίζομαι το πρόβλημα σου και χαίρομε και εγώ μαζί σου, που δεν με αντιλήφθηκες.

Το έχω κοιτάξει δεν γίνεται τίποτα, θα με βοηθήσεις, σαν γνώστης, κάτι θα ξέρεις παραπάνω εσύ.

Εξάλλου δεν έχεις απαντήσει και σε τίποτα, το πρόβλημα σου είναι ότι ο κάθε ένας μπορεί να λέει ότι είναι εσωτεριστής και η κατηγοριοποίηση και σου ξανά έθεσα κάποια ερωτήματα.

Έγραψα γιατί απλά ήθελα την άποψη σου για έναν άνθρωπο, που μία μιλάει για τάγματα και ομάδες και ότι ανήκει σε αυτά, οπότε και πάει με τους πολλούς, γιατί είναι η νέα μόδα και μία κρίνει τις ομάδες-τάγματα (όπως τα θεωρεί κάποιος).

Δεν γίνεται να είμαι έρμαιο και να ανήκω κάπου και να κρίνω άλλες οργανώσεις και τάγματα, μου φαίνεται όχι εσωτερισμός, αλλά παιδικό.

Δεν πειράζει κάνε συζήτηση με τον Kost σαν άνδρας θα σε σεβαστεί περισσότερο.

Καλή συνέχεια.

Edited by - maria3 on 12/05/2014 19:32:32

liamnΜέλος
12/05/2014, 19:47:51
Ο εσωτερισμός είναι μια ιδιαίτερη ανάγκη κάποιων ανθρώπων ανά εποχή σε εποχή που εμπνέονταν από μια παρακαταθήκη φιλοσοφικών λόγων αλλά δυστυχώς για εμάς με πολύ έντονη μεταφυσική αγάπη. Λέω δύστυχος διότι ακριβώς αυτό είναι που μας χάνει τον μπούσουλα και έτσι χάνουμε την φιλοσοφική προσέγγιση. Δηλαδή, ο εσωτερισμός θρησκειολογει σε μεγάλο βαθμό.
Είναι ένας τομέας φιλοσοφικής όντος υφής αλλά που στην βάση του δέχεται πολλά δόγματα και στερεότυπα άρα σκοτώνει εντελώς την φιλοσοφία.
Μας μεταβιβάζει σε δύσκολες έννοιες που εκεί απαιτείτε καθαρά πίστη!

Οι εσωτεριστες αγαπούν πολύ τα μεταφυσικά και καταλήγουν είναι παραγωγοί X-Files. Ωραία είναι δεν λέω, πιασάρικα. Εξάλλου για όλα αυτά που μιλούσαν kost όλοι αυτοί οι φιλόσοφοι, Εμπεδοκλής, Ηράκλειτος (και ειδικά οι προσωκρατικοι) κ.τ.λ. είναι πολύ δογματικά. Μιλούν για νομούς συμπαντικούς κ.τ.λ. Άρα δεν σηκώνει συζήτηση και πολύ, άρα ούτε φιλοσοφία. Κατάλαβες τι σου λέω!

Η φιλοσοφία βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην λογική του Σωκράτη όχι στα δόγματα του Πλάτωνα. Ο Πλάτωνας σου παραδίδει την ιδανική πολιτεία του και τελείωσε, τι να συζητήσουμε; ή την ακολουθείς ή όχι, δεν παίρνει διόρθωση γιατί είναι τέλεια όπως γράφτηκε γι 'αυτόν, αφού έτσι αποκαλείτε, ιδανική πολιτεία του Πλάτωνα. Είναι σαν το φασισμό. Μία ολοκληρωτική αντίληψη!

Edited by - liamn on 12/05/2014 20:05:42

12/05/2014, 20:33:07
quote:
Αν θέλεις βρες ένα όνομα αντί του "εραστή της γνώσης...και όχι μόνο " για να σε αποκαλώ, διότι πρόκειται να αποδεχτώ το Νάντια που μου πρότεινες!
Μήμπως σου αρέσει το Παντελής καλύτερα;
quote:
Ο εσωτερισμός είναι μια ιδιαίτερη ανάγκη κάποιων ανθρώπων ανά εποχή σε εποχή που εμπνέονταν από μια παρακαταθήκη φιλοσοφικών λόγων αλλά δυστυχώς για εμάς με πολύ έντονη μεταφυσική αγάπη.
Άρα λοιπόν το πρόβλημα είναι το μεταφυσικό;
12/05/2014, 22:17:42
Νάντια ήθελα να πω, όχι Ναταλία...

Αποκαλείς τον Πυθαγόρα, τον Ηράκλειτο και τον Εμπεδοκλή ως "εξωτεριστές"!...και προσπαθώ καταρχάς να καταλάβω τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο όρος...και μου φαίνεται εξίσου ανούσιος με την λέξη "εσωτεριστής"...για πες μας λοιπόν, τι εννοείς με την λέξη και γιατί αποκαλείς τους φιλοσόφους αυτούς "εξωτεριστές"...

quote:
Άρα λοιπόν το πρόβλημα είναι το μεταφυσικό;

Νομίζω ναι, Πύρινε...δεν μπορεί να εννοεί κάτι άλλο...το θέμα της, μεταξύ άλλων, είναι γενικώς η αφηρημένη διανόηση...πώς γίνεται σου λέει να μιλάει κάποιος με αυτοπεποίθηση για πράγματα που δεν μπορεί να γνωρίζει με απόλυτη βεβαιότητα...η Φιλοσοφία όμως αφορά ακριβώς αυτή την αναζήτηση της Γνώσης...ο φιλόσοφος βρίσκεται μεταξύ του σοφού και του αδαή...ο "σοφός", εάν υποθέσουμε ότι υπάρχει τέτοιος τύπος, γνωρίζει με ακρίβεια και βεβαιότητα την αλήθεια για τον κόσμο και τον άνθρωπο...ο φιλόσοφος κατανοεί και διαισθάνεται πως υπάρχουν γύρω του αλήθειες που περιμένουν να ανακαλυφθούν και επιχειρεί να τις προσεγγίσει...η φίλη μας η Νάντια λοιπόν, όντας αρνητικά επηρεασμένη από κάποιους ξερόλες "εσωτεριστές" που κουβαλάνε το σύμπλεγμα του "μύστη" και του "πεφωτισμένου" οπουδήποτε βλέπει οτιδήποτε μεταφυσικό βγάζει καντήλες...και όποτε δει κάτι το οποίο μπορεί να της θυμίσει "εσωτεριστικά δόγματα" το ρίχνει και αυτό στο πυρ το εξώτερον...με αποτέλεσμα στο τέλος να επιθυμεί να αφαιρέσει πλήρως το δικαίωμα στον φιλοσοφικό στοχασμό και τις ελεύθερες πτήσεις του νου...και δεν διστάζει γι'αυτό να απορρίψει όλο το μεταφυσικό κομμάτι της φιλοσοφίας ως παντελώς αυθαίρετο και απατηλό...και εμείς καθόμαστε τώρα εδώ και συζητάμε σοβαρά πάνω σ'αυτά τα στοιχειώδη...

το θέμα όμως εδώ έχει και ευρύτερες προεκτάσεις και δείχνει το αποτέλεσμα των προκαταλήψεων που κουβαλάμε...ακριβώς επειδή κάποιοι φασίστες μπορεί να εμπνεύστηκαν από το Νίτσε, ή επειδή κάποιοι ολοκληρωτικοί τύποι και ιδεαλιστές μπορεί να εμπνεύστηκαν από τον Πλάτωνα κατά την Νάντια αυτό σημαίνει ότι ο Πλάτωνας είναι εξορισμού "φασίστας", βρωμάει "φασισμό" από μακρυά και ως εκ τούτου ο Πλάτωνας είναι εξορισμού λάθος σε ό,τι κι αν είπε...δηλαδή εδώ μιλάμε για τον ορισμό του φανατισμού, της μεροληψίας και της ακραίας τοποθέτησης εκ μέρους της κυρίας Νάντιας...

13/05/2014, 11:14:03
quote:

Ο εσωτερισμός είναι μια ιδιαίτερη ανάγκη κάποιων ανθρώπων ανά εποχή σε εποχή που εμπνέονταν από μια παρακαταθήκη φιλοσοφικών λόγων ...
Νομίζω ότι ο εσωτερισμός μάλλον ξεκίνησε από την ανάγκη να βρεθούν ερμηνείες για τα ανεξήγητα και παράξενα γεγονότα που βιώνουν οι άνθρωποι «ανα εποχή».
quote:
....αλλά δυστυχώς για εμάς με πολύ έντονη μεταφυσική αγάπη. ...
Έτσι η «μεταφυσική αγάπη» είναι πρακτικά αναγκαστική.
quote:
...Λέω δύστυχος διότι ακριβώς αυτό είναι που μας χάνει τον μπούσουλα και έτσι χάνουμε την φιλοσοφική προσέγγιση. Δηλαδή, ο εσωτερισμός θρησκειολογει σε μεγάλο βαθμό. ...
Ασφαλώς αφού επιχειρεί να δώσει νόημα στο αφανές.
quote:
.
Είναι ένας τομέας φιλοσοφικής όντος υφής αλλά που στην βάση του δέχεται πολλά δόγματα και στερεότυπα άρα σκοτώνει εντελώς την φιλοσοφία.
Μας μεταβιβάζει σε δύσκολες έννοιες που εκεί απαιτείτε καθαρά πίστη!

Οι εσωτεριστες αγαπούν πολύ τα μεταφυσικά και καταλήγουν είναι παραγωγοί X-Files. Ωραία είναι δεν λέω, πιασάρικα. Εξάλλου για όλα αυτά που μιλούσαν kost όλοι αυτοί οι φιλόσοφοι, Εμπεδοκλής, Ηράκλειτος (και ειδικά οι προσωκρατικοι) κ.τ.λ. είναι πολύ δογματικά. Μιλούν για νομούς συμπαντικούς κ.τ.λ. Άρα δεν σηκώνει συζήτηση και πολύ, άρα ούτε φιλοσοφία. Κατάλαβες τι σου λέω!

Η φιλοσοφία βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην λογική του Σωκράτη όχι στα δόγματα του Πλάτωνα. Ο Πλάτωνας σου παραδίδει την ιδανική πολιτεία του και τελείωσε, τι να συζητήσουμε; ή την ακολουθείς ή όχι, δεν παίρνει διόρθωση γιατί είναι τέλεια όπως γράφτηκε γι 'αυτόν, αφού έτσι αποκαλείτε, ιδανική πολιτεία του Πλάτωνα. Είναι σαν το φασισμό. Μία ολοκληρωτική αντίληψη!

Edited by - liamn on 12/05/2014 20:05:42

Αυτά, από μόνα τους όχι απαραίτητα «κακά», ισχύουν πιο πολύ στον θεωρητικό εσωτερισμό. Τα βλέπεις και στην πράξη αλλά τότε δεν είναι «δόγμα» είναι «βίωμα» - πως να αρνηθείς κάτι που ζεις ή έζησες;

Κι εκεί μπαίνουν και οι "ομάδες". Κάποιοι ζούνε. Κάποιοι το βλέπουν αυτό και 'θέλουν κι αυτοί' - και κάποιοι άλλοι (όχι απαραίτητα οι ίδιοι που ζούνε, αλλά καμιά φορά κι αυτοί) "προσφέρουν" (με το αζημίωτο ή μη) το "δρόμο" προς το βίωμα.
Ανάλογα με την περίπτωση ο άνθρωπος βρίσκει ότι του υποσχέθηκαν ή όχι κι άλλοτε άξίζει τον κόπο και το κόστος, άλλοτε όχι - Επομένως, από τους καρπούς τους θα τους γνωρίσετε - τους "παρόχους".

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

liamnΜέλος
13/05/2014, 22:53:16
panpam, καταλαβαίνω ότι αυτά που μου λες έχουν κάποια βάση και ότι είναι μια οπτική για όσα σου γράφω, το δέχομαι. Εμένα όμως δεν μου αρκεί.

Για να μην επαναλαμβάνωμαι πες μου κάτι, για εσένα τι σημαίνει εσωτερισμός και πως σε βοηθά στην καθημερινότητα σου; Αυτή φυσικά η ερώτηση ισχύει και για το Πύρινο και για τον kost αν θέλουν να απαντήσουν.

Eγώ εξάλλου τοποθετήθηκα και έδειξα πως βλέπω τον εσωτερισμό!

Edited by - liamn on 14/05/2014 00:11:03

spider-manΝέο Μέλος
09/12/2006, 22:51:50
Διαφοροι φιλοι του esoterica εχουν αναφερθει κατα καιρους στο
κλειδι του σολωμοντα.Θα ηθελα να μαθω τι γνωριζετε γι'αυτο και
αν εχει σχεση με το "ποτηρακι"??
Περιμενω τις αποψεις σας με αγωνια!!!

10/12/2006, 16:42:48
Επειδή σήμερα έχω κέφια…
Σχετικά με την Ouija (ποτηράκι) με εικόνες:

Η Κλασσική Ouijia:

Μια πιο σοφιστικέ:

Και ο εξευτελισμός.
Σε κινητό:

Με μορφή (παιδικού;) επιτραπέζιου παιχνιδιού:

Η Ouija στις ιστορίες μελών του Εσωτέρικα:

Η χιουμοριστική πλευρά της:

Η μόνη Ouija board που βρίσκω διασκεδαστική:

Τέλος ένα link για επιμόρφωση περί της ιστορίας της:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ouija

Και για να μην νομίζετε… ακόμη και έμπειροι αποκρυφιστές δεν έπεσαν στην παγίδα της. Δείτε αυτό:

http://feralhouse.com/press/mini_sites/ouija/excerpts.php

(Aleister Crowley and the Ouija Board. By J. Edward Cornelius.)

Υ.Γ Με το Κλειδί του «Σολομώντα» έχει τόση σχέση, όση ο Φάντης με το ρετσινόλαδο.

11/12/2006, 02:35:11
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ Το κλειδι του σολωμοντα ΣΕ Το κλειδί του Σολομώντα.

==================================================

Αγαπητέ μου spider-man, σχετικά με το κλειδί του Σολομώντα θα μπορούσες να διαβάσεις το σχετικό topic (κλίκαρε στον τίτλο παρακάτω για να μπεις κατευθείαν):

Σολομωνική

Σε αυτό το θέμα ίσως βρεις την απάντηση σχετικά με αυτό ή μπορείς και να θέσεις την ερώτηση σου.
Θα μπορούσες επίσης να θέσεις το ερώτημα σου αυτό - κατά πόσο δηλαδή έχει σχέση με το "ποτηράκι" και στο topic:

Το επικινδυνο παιχνιδι "Ποτηρακι"..Αληθινη ιστορια

Η συζήτηση λοιπόν μπορεί να συνεχιστεί σε κάποιο από τα ήδη προτεινόμενα θέματα.

In anticipation of my resurrection...