ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

allzzaro30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
16/01/2006, 15:29:54
quote:
alzaro έχω ξηροδερμία στο κεφάλι και τώρα λίγο έντονη στα φρυδια, υπάρχει κανα αιθεριο έλαιο να βάλω?
ευχαριστώ

Οχι .. να μην βάλεις κανένα αιθέριο έλαιο..
Μόνο πλύσεις με φασκόμηλο ή με δενδρολίβανο..
Μετά του λούσιμο .. σκουπίζεις καλά.. και ξεβγάζει με έγχυμα φασκόμηλου ή δενδρολίβανου..

Ομως πρίν κάνεις οτιδήποτε διάβασε στην προηγούμενη σελίδα νο 20 σχετικά για την ξηροδερμία..
Φυσικά δεν εχεις ξηροδερμία.. αλλά κάτι περισσότερο.. γιαυτό να συμβουλευτείς εναν δερματολόγο..
Διάβασε προσεκτικά αυτά που γράφω..και θα βγάλεις συμπέρασμα για το τι εχεις .. και τι πρέπει να κάνεις..

Αφού βρείς το κατάλληλο σαμπουάν .. (σημείωση υπάρχουν καταπληκτικά φαρμακευτικά σαμπουάν.. με εκχυλίσματα βοτάνων) μπορείς να το χρησιμοποιείς παράλληλα με ξέβγαλμα απο φασκόμηλο.

Οσοι δεν το έχετε δοκιμάσει .. χάνετε...

16/01/2006, 15:46:18
quote:
Allzzaro, δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται

Eιναι απλό pagwna .. πολύ απλό..

quote:
...ασε, μήν μου πείς για ισορροπημένη διατροφή! Εχω πήξει στις ισορροπίες... κι έχουν χρώμα πράσινο! Γελάδα νιώθω...

Δεν αδυνατίζει κανείς .. τρώγοντας σαλάτες..
Ούτε με γιαουρτάκια..

Αυτό φωνάζω τόσο καιρό εδώ..

Πρόσεξε..
Βασική προυπόθεση για να χάσει κάποιος κιλά.. είναι να εχει πολύ μυικό ιστό επάνω του..
Κατά τη διάρκεια μιας διαίτας .. για να κάψει κάποιος λίπος .. πρέπει να θυσιάσει .. μύς...
Κάνοντας μια λάθος δίαιτα.. αντί για να χάσεις λίπος.. χάνεις περισσότερο μύς..
Και σαν να μην φτάνει αυτό το λάθος.. ξανασυνεχίζεται.. ξαναπαίρνεις τα κιλά.. αλλά με ακόμα περισσότερο σε αναλογία λίπος.. και λιγότερο μυικό ιστό..
Τώρα .. εχεις φτάσει σε ενα σημείο.. που δεν εχεις πλέον μύς να θυσιάσεις..

quote:
Το έραψα... τίποτα... μόνο έξτρα κούραση κέρδισα! Στην δεύτερη βδομάδα σταμάτησα, γιατί ήμουν εξαντλημένη, στα πρόθυρα κατάρρευσης! Κι έπαιρνα και βιταμίνες!!!

Εκεί έφτασες.. πήρες τα κιλα στην εγκυμοσύνη.. έχασες 10 κιλά λανθασμένα.. και λογικο είναι να ήσουν εξαντλημένη..

Μία λύση υπάρχει.. για οσους εχουν κάνει λανθασμένες δίαιτες..
Να πάρουν μερικά κιλά μυικού ιστού.. και μετά να χάσουν..
Θέλει πολύ δουλειά ομως.. πολυ δουλειά.. και πολύ υπομονή...
Τα βότανα και τα λιποτροπικά.. οι λεκινθίνες οι καρνιτίνες.. απλά βοηθούν.. την εξειδικευμένη αυτή προσπάθεια ...

Οπότε να κάνεις ειδική διατροφή.. να πάρεις .. 2-3 κιλά.. και μετά .. να κάνεις ημιαερόβια..

Θέλει .. πολύ θέληση.. πολύ υπομονή.. καλό φαγητό.. χωρίς παρασπονδίες.. και το αποτέλεσμα δεν επιτυγχάνεται ούτε σε μια εβδομάδα ούτε σε δύο , ούτε σε ενα μήνα.. ούτε σε πέντε μήνες..
Για να χάσεις δέκα κιλά σωστά θέλεις τουλάχιστον 12 μήνες..

Edited by - allzzaro on 16/01/2006 15:58:35

nomadΜέλος
16/01/2006, 16:52:58
Mε γυμναστική η χωρίς?

Και εν των παντων εν, και εξ ενος πάντα (Ηράκλειτος)

16/01/2006, 18:09:16
quote:
Mε γυμναστική η χωρίς?

Γνωρίζω οτι η άσκηση είναι κουραστική.
Οπως γνωρίζω οτι το να πεινάς.. είναι ..

Οταν κάποιος χάσει κιλά.. και ειδικά τα χάσει απο λανθασμένη δίαιτα..
είναι αδύνατον να μπορέσει να κάνει αεροβική.
Είναι φορτωμένος-η με πολύ λίπος.. χωρίς μύς-δύναμη.. και σαν να μην φτάνει αυτό.. το ρίχνει στα βότανα ή στις βιταμίνες ή πονεμένος-η απογοητευμένος-η προσπαθεί να βρεί πλέον ανώδυνες τακτικές.

Η μοναδική λύση για αυτούς-ες είναι πρώτον να ανακτήσουν μέρος του χαμένου μυικού ιστού.. και αφού πάρουν δυνάμεις.. να χάσουν μερικά κιλά.. οχι ολα μαζί βέβαια.. σιγά-σιγά..

Ο μοναδικός τρόπος να χάσει κάποιος σωστά τα κιλά του είναι να τα χάσει οσο πιο αργά μπορεί.
Να κρατήσει σταθερό.. το θερμιδικό ισοζύγιο.. και να κάνει καύσεις...
Δηλαδή αν κάποιος χρειάζεται 2.000 θερμίδες ημερησίως.. να παίρνει 2.000 μειώνοντας απο το ισοζύγιο τις καύσεις του.. 300 θερμίδες περίπου...
Ετσι λοιπόν θα χάνει 250 γρμ. εβδομαδιαίως.. χωρίς να κάνει καμμία δίαιτα...
Απο οτι αντιλαμβάνεσαι λοιπόν χωρίς άσκηση.. δεν γίνεται...

Η άσκηση εχει να κάνει.. με την ηλικία, το ποσοστό κιλών.. τη φυσική κατάσταση .. και ξεκινά σε μερικές κατηγορίες με απλό περπάτημα.. σε αλλους με ημιαερόβια.. σε αλλους με αερόβια.. σε αλλους με συνδυασμό αερόβια-ημιαερόβια... και σε αλλους σε συνδυασμό αερόβιας-εναερόβιας...

Edited by - allzzaro on 16/01/2006 18:16:58

ΜπλεΝέο Μέλος
17/01/2006, 15:57:17
Καλησπέρα σε όλους!!!
Καλέ μου Allzzaro θα ήθελα για ακόμα μία φορά την συμβουλή σου. Όπως σου είχα πει Θέλω να χάσω 4-5 κιλά, τα οποιά προσπαθώ να τα χάσω όχι γρήγορα, με υγειηνή διατροφή (πολλά φρούτα, λαχανικά, ψητά κλπ κλπ) και γυμναστική 3-4 φορές την εβδομάδα. Το ωραρίο μου στην δουλειά μου έιναι 8-4 και έχω παρατηρήσει ότι αυτές τις ώρες πεινάω σαν λύκος. Επειδή θέλω να τρώω στο σπίτι μου μεσημεριανό, παίρνω στην δουλειά 1-2 φρούτα, γιαούρτι με δημητριακά, μαύρο ψωμί με μαρούλι και cotage sheece... τέτοιου τύπου σνακ τέλος πάντων. Βλέπω όμως ότι πεινάω πολύ και θέλω να προσέξεις ότι ξεχωρίζω πότε είναι πείνα και πότε λιγούρα. Το στομάχι μου το αισθάνομαι εντελώς άδειο, γουργουρίζει και με πιάνει ατονία, υπνηλία. Το πρόβλημα όμως είναι ότι αν και υγειηνα σνακ σαν θερμίδες όλα αυτά αν τα τρώω γαι να βγάλω την μέρα στην δουλειά μαζεύονται γύρω στις 700-800 το οποίο όμως είναι πάρα πολύ. Πες μου αν είναι εύκολο με 1,68 ύψος και 63 κιλά πόσες θερμίδες πρέπει να τρώω ημερησιώς, λαμβάνοντας υπόψιν ότι γυμνάζομαι κιόλας.
Θα ήθελα πόλύ την γνώμή σου πάνω σ αυτό!!!
17/01/2006, 17:36:33
quote:
Πες μου αν είναι εύκολο με 1,68 ύψος και 63 κιλά πόσες θερμίδες πρέπει να τρώω ημερησιώς, λαμβάνοντας υπόψιν ότι γυμνάζομαι κιόλας.

Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεί κάποιος πόσες θερμίδες ακριβώς χρειάζεσαι. Και αν βρεθεί.. σίγουρα θα εχει πέσει εξω...
Εσύ και μόνον εσύ μπορείς να προσδιορίσεις πόσες θερμίδες χρειάζεσαι...
Κατά προσέγγιση βέβαια ναί... ενα άτομο με τις δικές σου δραστηριότητες.. με 8ωρη δουλειά γραφείου και να γυμνάζεται τουλάχιστον 2.200 θερμίδες ημερησίως... αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο..

quote:
Όπως σου είχα πει Θέλω να χάσω 4-5 κιλά, τα οποιά προσπαθώ να τα χάσω όχι γρήγορα, με υγειηνή διατροφή (

Δεν βρίσκω το λόγο να χάσεις κιλά.. τα κιλά σου είναι σωστά..

quote:
Βλέπω όμως ότι πεινάω πολύ και θέλω να προσέξεις ότι ξεχωρίζω πότε είναι πείνα και πότε λιγούρα. Το στομάχι μου το αισθάνομαι εντελώς άδειο, γουργουρίζει και με πιάνει ατονία, υπνηλία.

Φίλε μου.. το να πεινάει κάποιος είναι μια πολύ καλή άσκηση βλεποντάς του απο πλευράς ασκητικής
Η πείνα ειναι μια μορφή διαλογισμού..
Το να τρώμε αυτά που θέλουμε εμείς.. το να τρώμε αυτά που πιστεύουμε οτι πρέπει να τρώμε.. το να τρώμε όποτε θέλουμε εμείς.. αυτό είναι κάτι που αντιπροσωπεύει σίγουρα εναν άνθρωπο με συγκεκριμένες αντιλήψεις.

17/01/2006, 19:06:01
Eγώ φίλη μου Πέγκυ μόλις μετακόμισα στην Ξάνθη -για φέτος μόνο ελπίζω- έπαθε το στομάχι μου, και έχασα μέσα σε 3 μήνες 17 κιλά. Είχα ταλαιπωρηθεί για χρόνια με δίαιτες. Η αναγκαστική αποχή από το φαγητό για κάποιο χρονικό διαστημα -πρωτείνες τα γαλακτοκομικά ήταν τα μόνα που δε με πειραζαν- χάθηκαν πολλά κιλά και γρήγορα. Τώρα ακολουθώ μια ισορροπημένη διατροφή και θ'αρχίσω και γυμναστική.

Είχα περισσότερη ενέργεια παρ'ότι τρεφόμουν ελάχιστα. Νομίζω ότι μια καλή αποτοξίνωση για μία εβδομάδα -εγώ την έκανα αναγκαστικα- κάνει πολύ καλό στον οργανισμό.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
17/01/2006, 19:08:28
Προς το μέλος mama

quote:
Ποια είναι η γνώμη σου για τις μεθόδους παθητικής γυμναστικής? Σε συνδυασμό με σωστή διατροφή, άσκηση, κλπ μπορούν να προσφέρουν κάτι extra?

H παθητική γυμναστική μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε περιπτώσεις που κάποιος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και θέλει να γυμνάσει κάποιο μυικό σύμπλεγμα.
Δεν βρίσκω το λόγο κάποιος υγιής άνθρωπος να επιδιώξει τέτοιου είδους γυμναστική.

Δόξα το Θεώ.. μπορούμε και να περπατήσουμε και να τρέξουμε και να σηκώσουμε βάρη..

quote:
Ακόμη θα ήθελα να σε ρωτήσω για κάποιο σκεύασμα που κυκλοφορεί στην αγορά με το όνομα Herbalene και είναι για τη δυσκοιλιότητα.

Το Herbalene είναι ένα μίγμα απο φύλλα σέννας, χαμόκλαδο, τσάϊ Ματέ και φύλλα Ζαμπούκου και μάραθο..
Δίναι αποτελεσματικό, δεν εχει δυσάρεστες συνέπειες οπως ερεθισμό των εντέρων, επαναφέρει συγχρόνως σταδιακά τον οργανισμό στην φυσιολογική του κατάσταση. Κατάλληλο για άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνια η εποχιακή δυσκοιλιότητα.
Πρόκειται περί ηπίου καθαρτικού.. αλλά δεν είναι λύση… είναι μια προσωρινή λύση…

Η δυσκοιλιότητα είναι αποτέλεσμα κακής διατροφής.. άστατης διατροφής.. στρές , άγχους, κλπ..Η δυσκοιλιότητα είναι ο προάγγελος της κακής λειτουργίας του εντέρου.. οπου αργότερα θα οδηγήσει σε αλλου είδους προβλήματα πχ.. αιμμοροίδες..
Μπορείς να παίρνεις το σκεύασμα.. αλλά μπορείς και να διορθώσεις την διατροφή σου.. με ένα πολύ καλό πρωινό.. σε οποια σελίδα και να κοιτάξεις .. το αναφέρω.. κριτσίνια ολικής άλεσης (δημητριακά) , ταχίνι, ξερά δαμάσκηνα, ξερούς χουρμάδες , ξερά σύκα.. γιαούρτι, μέλι , ξηρούς καρπούς.
Απέφυγε να τρώς άχρηστες τροφές.. χρησιμοποίησε ελαιόλαδο.. απέφυγε το πολύ κρέας.. απέφυγε το κάπνισμα.. τους καφέδες, τις στεναχώριες , τα χρέη.. και παρόπλισε το αυτοκίνητο…

17/01/2006, 19:22:07
quote:
Eγώ φίλη μου Πέγκυ μόλις μετακόμισα στην Ξάνθη -για φέτος μόνο ελπίζω- έπαθε το στομάχι μου, και έχασα μέσα σε 3 μήνες 17 κιλά. Είχα ταλαιπωρηθεί για χρόνια με δίαιτες.

17 κιλά.. σε 3 μήνες γιατί βρέ παιδί μου??

Ξέρεις .. gretel παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο ψυχολογικός παράγοντας ειδικά οταν υπάρχει αλλαγή περιβάλλοντος... έλλειψη οικογενειακού η ή φιλικού περιβάλλοντος.. έλλειψη διατροφικών συνηθειών.. αλλαγή ποιότητας νερού.. δεν θέλει και πολύ να σε οδηγήσει εκεί...

Εχασες πολλά κιλά gretel κοίτα να προσέχεις..

17/01/2006, 19:53:25
Kαλέ μου allzzaro η ποιότητα του νερού. Μακάρι να τόξερα από την αρχή. Οισοφαγική παλινδρόμηση έπαθα, αναγούλιαζα με την παραμικρή ποσότητα τροφής, μέχρι και το χαμομήλι με πειραζε, καφέδες έκοψα, τα πάντα έκοψα αλλά τελικά το νερό ήταν ο εγκληματίας, μέχρι που μου είπαν ότι υπάρχει σοβαρό προβλημα με το νερό της περιοχής που μένω, και το έκοψα, και κόπηκαν σχεδόν όλα τα συμπτώματα.

Μήπως ν'αρχίσω να το πουλάω σε μπουκάλια για δίαιτα?

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"