ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

dimitris230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
16/09/2005, 13:39:04
Υπερβόρειε, sorry κιόλας που στο χαλάω, αλλά στον εαυτό σου κάνεις ερωταποκρίσεις;

Παρεμπιμπτόντως, το clopyright για το πρώτο κείμενο σε ποιον ανήκει;

Edited by - WWalker on 16/09/2005 13:40:12

dimitris2Μέλος
18/09/2005, 22:20:09
quote:

Η μεγαλύτερη ωφέλεια του πολυθεϊσμού
Το να φτιάχνει ένα άτομο το δικό του ιδεώδες και να αντλεί απ'αυτό τον δικό του νόμο, τις δικές του χαρές και τα δικά του δικαιώματα είναι κάτι που θεωρούνταν μέχρι τώρα η πιο ανήκουστη ανθρώπινη παρεκτροπή και η καθαυτό ειδωλολατρεία. Οι λίγοι που τολμούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο ένιωθαν πάντα την ανάγκη να απολογηθούν, λέγοντας συνήθως: "Δεν ήμουν εγώ! Δεν ήμουν εγώ! Αλλά ένας θεός μέσα μου!" Η θαυμαστή τέχνη και ικανότητα για δημιουργία θεών � ο πολυθεϊσμός� ήταν αυτό μέσω του οποίου μπορούσε να εκφορτιστεί, να εξαγνισθεί, να τελειοποιηθεί και να εξευγενισθεί αυτή η παρόρμηση' γιατί αρχικά ή-

Αυτό δεν κατάφερε να το κάνει ο Σωκράτης γι αυτό και τον φάγατε λάχανο.
toxotisΜέλος
19/09/2005, 02:43:07
Αγαπητέ Schwabe, - και φίλοι συνομιλητές-
έλειψα "λιγάκι" το καλοκαίρι και από τα πρώρα θέματα του μύθος και θρησκεία που με παρακίνησαν να τα δω ήταν αυτό εδώ
" ο Χριστός φιλόσοφος"....
Αφού διάβασα τις προηγούμενες σελίδες θα ήθελα κι εγώ να πω τα εξής:

Με την προϋπόθεση πως δεχόμαστε την ιστορική ύπαρξη του προσώπου του Ιησού Χριστού, νομίζω πως με αυτό τον τρόπο,
-την ανθρώπινη φύση ενός μεγάλου φιλοσόφου-
δίνετε μια πολύ ικανοποιητική απάντηση σε πολλά ερωτήματα σχετικά με την Χριστιανική θρησκεία και το ασυμβίβαστο αυτής με το ιερατείο της γενικότερα.

Κάποιοι φρόντισαν δυστυχώς -γιατί έτσι τους βόλευε για να ελέγχουν και να εκμεταλλεύονται τις μάζες- να παραγκωνιστεί και να εξαφανιστεί σταδιακά ο γνωστικός χαρακτήρας του Χριστιανισμού και να επικρατίσει ο σχολαστικός Χριστιανισμός που κατά κύριο λόγο γεμίζει με χρήματα, περιουσίες και εξουσία τα Ιερατεία του
αφήνοντας εκτός πορείας το σημαντικότερο στοιχείο της ίδιας της θρησκείας:
την ατομική βελτίωση -πνευματική, ψυχική, ηθική- και την τελική πνευματική "ανάσταση" του καθένα, στην παρούσα ζωή εννοείτε!!!

Γιατί άραγε πόσοι από τους σημερινούς Χριστιανούς μπορούν να συγκαταλεχθούν σε αυτή την ομάδα των πνευματικά "ανεστημένων"????

Αντίθετα ο σχολαστικισμός με τη μύηση και τη σταδιακή άνοδο των επιπέδων, δεν σταματούσε στα εξωτερικά μυστήρια, άλλα όλα όδευαν προς προς την "ανάσταση" =(θέωση) του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Γι' αυτό και ο γνωστικός Χριστιανισμός δεν ήταν τόσο ξένος προς τους αρχαίους Έλληνες. Έβλεπαν το όνομα του Ιησού Χριστού να αντικαθιστά το όνομα του Όσιρι, του Μίθρα ή του Ορφέα στην ίδια πάντα ιστορία που γνώριζαν πολύ καλά.
Με τη διαφορά πως αυτοί μιλούσαν συμβολικά και δεν επέμειναν ποτέ για την ιστορικότητα των όσων έλεγαν.
Αυτό ήταν αδιάφορο. Σημασία είχαν τα διάφορα επίπεδα μύησης και ο τελικός τους στόχος: η πνευματικη Ανάσταση του μυημένου και όχι το story.

Έτσι βλέπω εγώ προσωπικά την σημερινή μορφή του Χριστιανισμού τελματωμένη.
Πέρα από το story - για αρχικό στάδιο μύησης καλό είναι και χιλιοειπωμένο- δεν έχει να οδηγήσει τους πιστούς του σε ανώτερα επίπεδα όπου θα γίνει ο αποσυμβολισμός του story και το κάθε άτομο θα οδεύει προς την "ανάσταση" του.
Η πλειοψηφεία μένει "κολλημένη" στο story εκτελεί κατα γράμμα τα λατρευτικά "τερτύπια" -καντύλες, κεράκια, θυμιάματα, ασπασμοί εικόνων κ.ο.κ. αφήνει τον οβολό της -το Ευρώ της- στα ταμεία του Ιερατείου, αλλά για πνευματική, ψυχική και ηθική άνοδο πουθενά ο λόγος...

Κάποιοι που ξεκολλάνε που και που και ξεφεύγουν από το μαντρί, κάνουν τον αποσυμβολισμό του story μόνοι τους, και κάποιοι άλλοι που ψάχνονται περισσότερο ίσως έχουν καταφέρει να βρούν και ένα καλό δρόμο παραπέρα.

Αλήθεια ποιόν τον ενοχλεί αν στο story, στη φιλοσοφία αυτή, έβλεπε το όνομα το Μίθρα ή του Ορφέα αντί για αυτό του Ιησού, αφού ο αποσυμβολισμός έχει την ίδια ακριβώς έννοια?
Σημασία έχει για τον κάθε έναν η ουσία και όχι το περιτύληγμα.

Αυτοί που ενοχλούνται είναι αυτοί που δεν θέλουν τα δύσκολα.
Κρατάνε το περιτύλιγμα, βολεύονται έτσι και οι οργανωμένες Εκκλησίες, συνεχίζουν να πιπιλίζουν την καραμέλα και...όλα καλά...

Με τους σκεπτόμενους όμως έχει πρόβλημα η εκκλησία γιατί αυτοί δεν τα πάνε καθόλου καλά με κούφια επιχειρήματα και με την Μη-Έρευνα...

Φιλικά Τοξότης

19/09/2005, 16:06:01
Αγαπητέ Τοξότη,

δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω στα περισσότερα που εξέφρασες.

Σημειώνω κάποια ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα από τα όσα είπες.

«Γιατί άραγε πόσοι από τους σημερινούς Χριστιανούς μπορούν να συγκαταλεχθούν σε αυτή την ομάδα των πνευματικά "ανεστημένων"????»

«Έτσι βλέπω εγώ προσωπικά την σημερινή μορφή του Χριστιανισμού τελματωμένη.»

olympiosΝέο Μέλος
20/09/2005, 14:07:31
Γεια σας.
Φιλόσοφος=Φίλος της Σοφίας
Ο Χριστός είναι η ίδια η Σοφία.
Παρ' όλα αυτά...
quote:
-Σωκράτης: Τι στο όνομα του Δία είναι ένας άγγελος;

-Ιησούς: Ο άγγελος είναι ένας άγγελλος.

-Σωκράτης: Μα βέβαια, αυτή είναι μια ταυτότητα. Ο Σωκράτης είναι Σωκράτης. Αλλά βλέπεις δεν σημαίνει τίποτα σε εμένα, άπειρος όπως είμαι στη θρησκεία σου. Παρ’όλο ότι είναι αλήθεια όσο αληθινό μπορεί να γίνει, δεν σχετίζεται σε κάτι που μπορώ να καταλάβω. Σύγκρινε το μέ κάτι που είμαι εξοικειωμένος.

-Ιησούς: Ένας άγγελος είναι ένας άγγελος.

-Σωκράτης: Σε παρακαλώ συγχώρα με για την άγνοια μου. Κατανόησε ότι δεν είμαι αυθεντία όπως είσαι εσύ. Δεν έχω ποτέ έναν άγγελο ούτε έχω ακούσει για έναν. Είμαι ενήμερος ότι είχες πολλά παράξενα οράματα όταν περιφερόσουνα για 40 ημέρες χωρις φαγητό. Σε παρακαλώ πές μου πως είναι αυτοί οι άγγελοι.

-Ιησους: Έχουν φτερά.

-Σωκράτης: Το ίδιο και οι σκνίπες. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος;

-Ιησούς: Μοιάζουν με ανθρώπους εκτός του ότι έχουν φτερά.

-Σωκράτης: Μα φυσικά, έπρεπε να το είχα καταλάβει. Είπες ότι μοιάζουν με τους ανθρώπους. Σε τι διαφέρουν από αυτούς;

-Ιησούς: Είναι πολύ ανώτεροι των ανθρώπων και δεν πεθαίνουν ποτέ.

-Σωκράτης: Πόσο ανώτεροι των ανθρώπων;

-Ιησούς: Πιο ενάρετοι και ισχυροί. Πολύ πιο ισχυροί.

-Σωκράτης: Είναι υπεράνθρωποι τότε.

-Ιησούς: Ναι. Απολύτως!

-Σωκράτης: Τότε είναι υπεράνθρωποι και αθάνατοι. Εμείς εδώ στην Αθήνα θα καλούσαμε αυτά τα όντα θεούς.

-Ιησούς: Όχι! Ο Θεός είναι ισχυρότερος από αυτά.

-Σωκράτης: Ομοίως είναι ο Ζευς, για μάς, ισχυρότερος από τους υπόλοιπους Ολύμπιους θεούς, αλλά οι υπόλοιποι είναι ακόμα κατ’ εφημισμόν θεοί. Πώς θα όριζες τον θεό;

-Ιησούς: Θεός είναι ο δημιουργός των πάντων. Είναι όλη η δύναμη, η γνώση, η σοφία και η επιτομή της δικαιωσύνης, του οίκτου, της συμπόνιας, της καλοσύνης και της ειρήνης.

-Σωκράτης: Αυτές οι ιδιότητες δεν είναι όμως απαραίτητα σταθερές. Είναι απίθανο για έναν άνθρωπο να είναι δίκαιο, ειρηνικό και σπλαχνικό, όλα σε ένα παράδειγμα ή κατάσταση. Αν ένα άτομο ή ένα έθνος αξίζει τιμωρίας από το νόμο της δικαιωσύνης, πρέπει να τον τιμωρήσεις ή να διεξάγεις πόλεμο σ’αυτούς, αλλά αυτή θα αποτελέσει παραβίαση του νόμου της ειρήνης ή του οίκτου. Κανένα όν δεν θα μπορούσε να έχει όλες αυτές τις ιδιότητες γιατί αντιφάσκονται: δεν μπορούν να συνυπάρχουν μαζί μέσα σε ένα άτομο ταυτόχρονα. Είναι όπως ένας άνθρωπος να είχε γυρίσει ταυτοχρόνως αριστερά και δεξιά στην ίδια γωνία την ίδια στιγμή, ενώ παραμένει σώος και αβλαβής.

-Ιησούς: Ο Θεός κάνει θαύματα με μυστηριώδεις τρόπους.

-Σωκράτης: Φαίνεται ότι έχετε πολλούς θεούς όπως εμείς στην Αθήνα, μόνο που δεν τους αποκαλείς θεούς.

-Ιησούς: Όχι! Ο Θεός είναι πανίσχυρος.

-Σωκράτης: Τότε η μόνη διαφορά είναι ο βαθμός δύναμης;

-Ιησούς: Όχι. Ο Θεός είναι καλύτερος και ενάρετος από αυτούς. Η αμαρτία είναι απίθανη για αυτόν.

-Σωκράτης: Τι είναι αμαρτία;

-Ιησούς: Είναι μια πράξη ανυπακοής στον Θεό.

-Σωκράτης: Από αυτό καταλαβαίνω πως ο Θεός δεν είναι αμαρτία γιατί δεν μπορεί να είναι ανυπάκουος στον εαυτό του. Αλλά από την στιγμή που η αμαρτία είναι απίθανη γι’αυτόν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα σημάδι ικανοποίησης γι’αυτόν απ’ότι είναι για έναν βράχο σημάδι ικανοποίησης να μην μπορεί να κουνηθεί. Τι κάνουν αυτοί οι άγγελοι;

-Ιησούς: Κάνουν θελήματα για τον Θεό.

-Σωκράτης: Γιατί ο Θεός, αφού είναι πανίσχυρος, να χρειάζεται άλλους να κάνουν θελήματα γι’αυτόν;

-Ιησούς: Έτσι του αρέσει.

-Σωκράτης: Τότε είναι οι σκλάβοι του.

-Ιησούς: Όχι, τον υπηρετούν πρόθυμα .

Άγγελος φίλτατε υπερβόρειε είναι ο αγγελιοφόρος, ο αγγελών ένα μήνυμα. Είναι κατώτεροι του Θεού γιατί πολύ απλά είναι δημιουργήματά του. Ο Ιησούς που αναφέρεις παραπάνω σίγουρα θα μπορούσε να το εξηγήσει αυτό στον Σωκράτη, αλλά εδώ φαίνεται η φαντασιοπληξία που χαρακτηρίζει κάθε άθεο.
Όσο αναφορά τώρα για τον εκπεσσόντα άγγελο-τον Εωσφόρο-να ξέρεις ότι δεν είναι ένας κακός θεός, αλλά άλλο ένα από τα δημιουργήματά Του το οποίο Τον φοβάται λόγω της αδυναμίας του απέναντι σ' Αυτόν. Και επειδή ακριβώς δεν μπορεί να του "επιτεθεί", διαβάλλει τους ανθρώπους οι οποίοι δεν βλέπουν το Θεό και θεωρούν ότι μπορούν να λένε οτιδήποτε γι Αυτόν. Κι αυτό γιατί ο διάβολος σαν πνεύμα που είναι βλέπει το Θεό του, το Δημιουργό του και φοβάται την παντοδυναμία Του.
Αυτά...

Χαίρειν εσαεί

20/09/2005, 16:11:32
olympios:
«Και επειδή ακριβώς δεν μπορεί να του "επιτεθεί", διαβάλλει τους ανθρώπους οι οποίοι δεν βλέπουν το Θεό και θεωρούν ότι μπορούν να λένε οτιδήποτε γι Αυτόν. Κι αυτό γιατί ο διάβολος σαν πνεύμα που είναι βλέπει το Θεό του, το Δημιουργό του και φοβάται την παντοδυναμία Του.»

Και εφόσον έτσι είναι, ΓΙΑΤΙ φίλτατε δεν…….τον μαζεύει ο Πάνσοφος και Παντοδύναμος Θεός??

Για ΠΟΙΟ λόγο αφήνει να διεξάγονται όλα αυτά τα ανούσια παιχνίδια? Για ΠΟΙΟ λόγο έχει γενικώς αφήσει να υπάρξει ο διάβολος?

Μήπως επειδή δίχως έναν διάβολο, μήπως επειδή δίχως έναν «κίνδυνο» δεν θα είχε κάν νόημα η αναφορά σε έναν ΤΕΤΟΙΟ θεό??

dimitris2Μέλος
21/09/2005, 21:19:12
Δεν τον μαζεύει, όπως δεν μαυζεύει το κάθε νοήμον πλάσμα του, κι εσένα.
Γιατί σε έχει φτιάξει, ελεύθερο. Ελεύθερο να γίνεις διάβολος ή Θεός.

Αυτό είναι μέρος της ασύλληπτης σοφίας και αγαθότητας του Θεού.

Δεν σε κάνει Θεό με το ζόρι, αλλά σου δίνει τη χαρά να δημιουργείς όπως κι αυτός, να δημιουργήσεις ο ίδιος Θεό τον εαυτό σου, να φτάσεις στη θέωση.

Έχει δώσει νου και βούληση.

22/09/2005, 07:36:46
quote:

Πώς γίνεται αυτό όταν υπάρχει η απειλή οτι αν δεν ακολουθείς πιστά τις επιταγές του Γιαχβέ θα πάς στην Κόλαση μετά θάνατον...?
Δε μπορώ να βρώ τίποτα το σοφό, το αγαθό και το ελεύθερο, αγαπητέ μου...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

22/09/2005, 12:48:05
ΦΙΛΕ OLYMPIE ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ+ΑΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ- ΑΡΑ + Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΙΟΥ ΑΝΕΣΠΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ---ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΟΝΤΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ;;;;;;;;;; (ΓΙΑΤΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ,ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΚΑΛΗ ΖΩΗ ,ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΝΗΡΕΣ , ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ-ΕΥΤΥΧΙΑ –ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΤΛ…..ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ + ΑΡΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΥ)

ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΜΕ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΕΤΣΙ + ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ 2Α ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΛΕΝΕ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ…….

ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΑ Αυτά ΠΕΡΙ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ + ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΑΝ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΦΩΣ Ο ΔΗΘΕΝ ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

**** off

olympiosΝέο Μέλος
22/09/2005, 15:09:08
Δημήτρη2 συμφωνώ μαζί σου για την ελευθερία βούλησης και τις επιλογές μας.

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

Πώς γίνεται αυτό όταν υπάρχει η απειλή οτι αν δεν ακολουθείς πιστά τις επιταγές του Γιαχβέ θα πάς στην Κόλαση μετά θάνατον...?
Δε μπορώ να βρώ τίποτα το σοφό, το αγαθό και το ελεύθερο, αγαπητέ μου...

Κανένας δε σε αναγκάζει να ακολουθήσεις πιστά τις επιταγές(εγώ θα έλεγα τις συμβουλές ή τα διδάγματα)του Γιαχβέ(καλλίτερα Ιησούς, Χριστός, Εμμανουήλ κτλ)πόσο μάλλον να σε απειλήσει με την Κόλαση. Όσοι τα λένε αυτά μετ' απειλής είναι οι κλασσικοί πωρωμένοι 4Ε-ίτες που τα βλέπουν όλα μια απειλή. Ωστόσο δεν πιστεύω να σε απείλησε κανένας ποτέ εκτός κι αν εσύ βλέπεις τις διδαχές και τις συμβουλές και ουσιαστικά την αλήθεια για τους Χριστιανούς σαν απειλή. Προσωπική σου επιλογή να μην πιστεύεις, αλλά τουλάχιστον μην αναφέρεις τέτοια ανέκδοτα.
Ήρθε ποτέ ο ίδιος ο Θεός να σου πει πίστεψέ με αλλιώς ο παράδεισος γιοκ; Δεν το νομίζω. Αυτά που ακούς είναι ανθρώπινα. Αυτό που ισχύει για το Θεό είναι η άφεση ελευθερίας για τα αγαπητά Του πλάσματα και η απέραντη αγάπη. Τώρα το πως το εκλαμβάνει ο καθένας είναι δικό του θέμα...

quote:
ΦΙΛΕ OLYMPIE ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ+ΑΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ- ΑΡΑ + Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΙΟΥ ΑΝΕΣΠΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ---ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΟΝΤΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ;;;;;;;;;; (ΓΙΑΤΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ,ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΚΑΛΗ ΖΩΗ ,ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΝΗΡΕΣ , ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ-ΕΥΤΥΧΙΑ –ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΤΛ…..ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ + ΑΡΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΥ)

ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΜΕ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΕΤΣΙ + ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ 2Α ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΛΕΝΕ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ…….

ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΑ Αυτά ΠΕΡΙ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ + ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΑΝ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΦΩΣ Ο ΔΗΘΕΝ ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Η ελευθερία και η αγάπη για το Θεό απέναντι στα δημιουργήματά του είναι το παν. Αν στερεί την ελευθερία δεν θα τον πίστευε κανένας. Ωστόσο βλέπεις να έχει απήχηση. Λοιπόν αυτήν την ελευθρία δεν την παραχωρεί μόνο σε εμάς αλλά σε όλα τα δημιουργήματά του(άγγελοι και διάβολος). Οπότε εφόσον υπεραγαπάει όλα του τα δημιουργήματά του και επιθυμεί την απόλυτη ελευθερία τους(δεν ξεχνώ τα δεσμά-μετάβαση του θανάτου)γιατί να κάνει κάτι στο πρών πιό ανώτερο πλάσμα του, τον Εωσφόρο; Ο Θεός κάθε στιγμή περιμένει τη συγγνώμη από το σατανά, αλλά δεν πιέζει επειδή ακριβώς σέβεται την ελευθερία του.
Και μην πεις τώρα ότι η πολύ ελευθερία μας κάνει κακό. Φαντάσου να ήθελες να γευτείς κάτι και ο βασιλιάς της χώρας σου το απαγόρευε. Δε θα ήταν άσχημο; Εξάλλου ό,τι απαγορεύεται από του άγραφους νόμους είναι πιο δελεαστικό. Γι αυτό άρχισαν και οι αμαρτίες.

Τώρα όλα αυτά περί Απόλλωνα και Λύκειο είναι αμπελοφιλοσοφίες και δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα.
α)Με τα ναρκωτικά καταστρέφεσαι ο ίδιος και άρα με τη βούλησή σου μειώνεις αυτό που δεν είναι δικό σου, τη ζωή σου.
β)Γυναίκα. Δεν είναι αμαρτία.
Γυναίκες. Είναι αφού με τις πολλές δεν μπορείς να
ταυτοπροσωποποιηθείς και να ζήσεις μια ζωή όχι μόνο σωματικής αλλά
και πνευματικής ένωσης, κάτι που γίνεται με το γάμο και την αν-
απάτητη σχέση.
γ)Η καλή και ευδαιμονούσα ζωή δεν είναι αμάρτημα.
δ)Οι σκέψεις για το άτομό σου και την επιτυχία του έχει να κάνει με τη
φράση "τα έχω καλά με τον εαυτό μου". Αρκεί όλα αυτά να γίνονται με
σκοπό όχι το συμφέρον από τους άλλους αλλά καθαρά για σένα. Να μην
είσαι δηλαδή συμφεροντάκιας.
ε)Οι πονηρές σκέψεις καταστρέφουν τη σκέψη σου και τον ψυχικό σου κόσμο, αφού είναι καθαρά σκέψεις που σου "στέλνει" ο πονηρός. Οι άνθρωποι πλαστήκαμε κατ εικόνα και καθ ομοίωσην του Θεού και πράττουμε κατ Αυτόν όχι μόνο έργω και λόγω αλλά και διανοία.

Τέλος άφησέ με να υποθέσω ότι είσαι απ αυτούς που ψάχνονται στα θέματα της θρησκείας και παρασυρρόμενοι από τους τηλεορασάκιδες που παρουσιάζουν βιβλία μόνο ελληνοκεντρικά χωρίς φυσικά να έχουν χριστιανική παιδεία.

Εωσφόρος=Φορέας του Φωτός
Θεός=αυτός που τρέχει(θέω=τρέχω, πχ βοηθέω-ώ=τρέχω στη βοή, στη φωνή)
Ο Εωσφόρος είναι αυτός που φωτίζει το δρόμο σ' Αυτόν που τρέχει για τα πλάσματά του...

Χαίρειν εσαεί