- Χριστιανισμός: μας Eπιβλήθηκε ή τον Πιστέψαμε; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Σε αυτό ακριβώς το σημείο εκκινεί και η απορριπτέα προσπάθεια εγκιβωτισμού της θρησκευτικότητας των πολιτών, που λιβανίζουνε κρατικοδίαιτες και εγκάθετες Θρησκείες, με διάφορα μέσα επιβολής και κυριαρχίας, επιλέγοντας ΑΥΤΟΙ για τους ΑΛΛΟΥΣ. Εκ του ασφαλούς.
Διότι, το κόψανε και το ράψανε στα απόλυτα μέτρα τους το δόγμα και τον Θεό τους, και αφού γευτήκανε την κοσμική εξουσία και επιβολή ελέω του καισαροπαπισμού, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΡΟΥΠΙ ΠΙΣΩ.
Βέβαια, γνωρίζει άριστα το χριστιανικό δόγμα ότι η απόκτηση μιας περιεκτικής, επιστημονικής παιδείας, πολλές φορές δεν ικανοποιεί πλήρως την εσωτερική μας ανάγκη για μια σταθερή, θρησκευτική ή φιλοσοφική στήριξη του εαυτού μας εν όψει και των πολλών βασάνων της καθημερινότητας, ώστε να είμαστε ευτυχισμένοι και να μην αναζητούμε τίποτα περισσότερο στις διάφορες πνευματικές τσουλήθρες που μας προσφέρονται.
Έτσι, κραδαίνοντας λάβαρα και θαυματουργές εικόνες, ιερά παράδοση και αυτόκλητες αποκλειστικότητες, επιτυγχάνουνε διαίρεση και λυσσαλέες αντιπαλότητες, μισαλλόδοξες σκέψεις και εμποτισμό στην κολυμπήθρα του απόλυτου θρησκευτικού φανατισμού.
Σε αυτή τη λογική αντιπαράθεσης λοιπόν, καλείται κανείς να επιλέξει πολλές φορές μεταξύ του σχετικού και του απόλυτου. Θα μπορούσα να πω σχετική ή απόλυτη ρήξη με το κατεστημένο.
Σχετικό η διατήρηση μιας θεσμικής σύζευξης κράτους-θρησκείας, απόλυτο ο ξεκάθαρος διαχωρισμός.
Σε αυτό το «δίλημμα» επιλέγω λοιπόν την ελληνική αρχή, ότι τα άτομα θα πρέπει να ξέρουνε να πληρώνουνε για την αναντίρρητη ιδέα ότι το απόλυτο είναι λιγότερο επικίνδυνο από το σχετικό. Το ένα οδηγεί χωρίς έλεγχο στην υπερβολή, αλλά το άλλο πάντα σε ηθική κενότητα.
όποιον κατάλαβε κάτι από το τελευταίο μήνυμα του Σβάμπε, να το κάνει λιανά και για μένα γιατί εγώ δεν κατάλαβα ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!
Δεν κατάλαβα τι θέλει να πει!! Υποθέτω βέβαια πως μας λέει για ακόμη μια φορά για τον κακό Χριστιανισμό, αλλά, ειλικρινά, δεν κατάλαβα τί νόημα έχουν και που κολάνε αυτά που είπε.![]()
![]()
![]()
Φιλικά όπως πάντα
quote:
Όλη, μα όλη η επιχειρηματολογία, αυτών που θέλουν να ονομάζονται εθνικοί σήμερα, στηρίζεται στη λασπολογία κατά του Χριστιανισμού!!!
...αυτό που κάνουν είναι να προσβάλουν την πίστη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Είστε σίγουροι βρε υπερέλληνες ότι εσείς, με τον τρόπο που συμπεριφέρεστε, τιμάτε και αντιπροσωπεύετε τους ένδοξους αρχαίους μας;
Κύριε Ψηλέ , οι αρχαίοι ήταν μια πολύ μεγάλη γκάμα
απόψεων ιδεών θεωριών αντιμαχομένων στρατοπέδων κλπ.
Αρχαίος είναι και ο Εφιάλτης αρχαίος και ο Λεωνίδας.
Αρχαίοι οι γραικοί αρχαίοι και οι γραικύλοι ...
Όταν κάποιος λέει την γνώμη του δεν την λέει γιατί
χρωστάει σε κάποιο ίδρυμα γραμμάτια ούτε την λέει
με τέτοιο τρόπο ώστε να μην θίξει συμφέροντα κάποιων
αλλά την προσαρμόζει στο "πλατωνικό" σεξ για να μην
τσούξει κανενός τα σκέλια .
Και τουλάχιστον μέσα σε ένα φόρουμ ο καθένας έχει
την ευχέρεια να τα πει και κάπως πιο ωμά άνευ
διπλωματικών τερτιπίων
Και τέλος πάντων δεν είναι θέμα πλειοψηφίας διότι αν ήταν
όσα ισχυρίζεται μια θρησκεία στην ουσία προσβάλλει τα πιστεύω
άλλων θρησκειών και δεν είναι ανάγκη να βρίσει κάποιος τον Μωάμεθ
αλλά αν είσαι Χριστιανός και λες ότι ο Ιησους είναι ο ενανθρωπισμένος
Θεός τότε εμέσως πλην σαφώς είναι σα να λες ότι ο Μωάμεθ είναι φέικ πίστη και θεός.
Η φύση αγαπάει να κρύβει τον εαυτο της
Κοινα ειναι η αρχή και το τέλος στην περιφέρεια του κύκλου.
quote:
Παρακαλώ,
όποιον κατάλαβε κάτι από το τελευταίο μήνυμα του Σβάμπε, να το κάνει λιανά και για μένα γιατί εγώ δεν κατάλαβα ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!
Με δυο κουβέντες ο σβαμπε είπε ,
οι θρησκείες είναι κομμάτια αναπόσπαστα της σημερινής
κρατικής εξουσίας και ανταλλάσσουν υπηρεσίες (κράτος-εκκλησία)
σε βάρος της δημοκρατίας και σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού.
Η απόκτηση (ουσιαστικής) μόρφωσης είναι ενοχλητική και όχι επιθυμητή
από τα ιερατεία γιατί αισθάνονται ότι "ρισκάρουν" το ευοίωνο μέλλον τους
και προσπαθούν να μας δώσουν έτοιμα υποκατάστατα για να ικανοποιήσουμε
τις όποιες ανησυχίες μας και το πετυχαίνουν αυτό ταΐζονταν τον θρησκευτικό
φανατισμό.
Μπαίνοντας κάποιος σε λογική αντιπαράθεσης είναι ήδη ψιλοπελαγωμένος
και ή θα έχεις απόλυτη ρήξη με το κατεστημένο ή όχι.
Θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά τη "γκάμα" απόψεων, ιδεών, ..... των αρχαίων.
Λογικό βρίσκω επίσης να υπάρχει σύγκρουση απόψεων ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ απόψεις και από τις δύο-τρεις-πέντε-δέκα πλευρές.
Άλλο, λοιπόν, είναι να έρχονται οι απόψεις σε σύγκρουση και άλλο είναι οι μεν να μην έχουν καθόλου απόψεις και το μόνο που κάνουν είναι να βάλουν κατά των απόψεων των δε!!
Οι μεν λοιπόν ακολουθούν την τακτική των παρασίτων, στηρίζουν την ύπαρξή τους στην αφαίμαξη του αντιπάλου τους, χάρη του οποίου βρίσκονται και αυτοί στη ζωή.
Θα ήθελα επίσης να προσθέσω, πως, ο Έλληνας ποτέ του δεν ανέχτηκε πατροναρίσματα και τη διεκδίκηση οποιασδήποτε αποκλειστικότητας.
Δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθεί, αλλά, σήμερα, αυτοί που θέλουν να αποκαλούνται Εθνικοί, απαιτούν και την αποκλειστικότητα και γνησιότητα του Έλληνα.
Δεν το βρίσκεις κομματάκι παρατραβηγμένο ...............;;;
Φιλικά όπως πάντα
Αυτοί που αποκαλούνται Εθνικοί ,τους θεωρώ εξίσου γραφικούς
αλλά δεν με ενοχλούν καθόλου , ούτε με φορολογούν ούτε με
υποχρεώνουν σε τελετές όπως π.χ. βάπτιση κηδεία κλπ .
Αν κατάλαβα καλά , την βρίσκουν να πηγαίνουν με λευκά
ενδύματα στον Όλυμπο και να κάνουν τελετές στον Δία .
Με γεια τους με χαρά τους.
Το πρόβλημα με τον χριστιανισμό είναι ότι μου επιβάλλονται
Με υποχρεώνουν σε τελετές , με φορολογούν , ασκούν
πολιτική και κατευθύνουν τους πιστούς τους εδώ και κει
και τελικά καθορίζουν ερήμην μου μιά σειρά από γεγονότα
που αφορούν εμένα.
Τι πάει να πει έχω άποψη ή δεν έχω άποψη ??
Με συγχωρείς , τίποτα δεν πάει να πει.
Οι απόψεις τους με αφήνουν αδιάφορη και ασχολούμαι με
αυτές μόνο από "μουσειακό" και ενίοτε και ιστορικό ενδιαφέρον .
«Δεν κατάλαβα τι θέλει να πει!! Υποθέτω βέβαια πως μας λέει για ακόμη μια φορά για τον κακό Χριστιανισμό, αλλά, ειλικρινά, δεν κατάλαβα τί νόημα έχουν και που κολάνε αυτά που είπε.»
Αγαπητέ Ψηλέ, θαρρώ ότι το μέλος Rumyana έχει δώσει μια ολοκληρωμένη απάντηση στο ερώτημα που έθεσες.
Ο σχολιασμός μου, για να απαντηθεί και αυτό σου το ερώτημα, ήρθε ως συνέχεια των όσων κατέθεσε το μέλος Arela.
Νομίζω ότι ήταν απλό.
quote:
που αφορούν εμένα.
Το ότι μιλήσαμε για τους εθνικούς είναι η συνέχεια του μηνύματός σου που πήρες παραπομπή κάτι που είπα εγώ γι' αυτούς.
Δεν γνωρίζω γιατί και ποιοι είναι αυτοί που σου επιβάλλονται, αλλά εμένα κανείς Χριστιανός δεν μου επιβλήθηκε. Κανείς δεν με υποχρέωσε σε τελετές, όπως δεν υποχρέωναν σε καμιά τελετή τους συσστράτους μου πομάκους.
Κανείς Χριστιανός δεν με φορολογεί.
Αυτός που με φορολογεί και άγρια είναι ο κύριος κράτος. Τώρα αν για πολλούς, διάφορους και γνωστούς λόγους το κράτος ή οι εκάστοτε κυβερνήσεις καταβάλλουν μέρος φορολογίας ή παραχωρούν ειδικά καθεστώτα, ξέρουν αυτοί γιατί το κάνουν.
Το αν οι Χριστιανοί ασκούν πολιτική, το δικαίωμα αυτό τους το παρέχει αυτό το πράγμα που λέγεται δημοκρατία!!
Το αν πάνε τους πιστούς από εδώ και από εκεί, δεν έχω δικαίωμα εγώ να μιλήσω για άλλους. Εγώ πάντως, και πολλοί άλλοι φίλοι που νιώθουν Χριστιανοί, δεν αισθανόμαστε ότι μας πάνε από εδώ και από εκεί.
Αν εσύ νομίζεις ότι κάποιες αποφάσεις που παίρνουν σε επηρεάζουν ή σε αφορούν, δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς. Αν θες μπορείς να αποστασιοποιηθείς βρίσκοντας τον τρόπο σου. Είτε με φυγή, είτε με οτιδήποτε κρίνεις εσύ σωστό.
Και εγώ νιώθω να με καταπιέζει μια τρομακτικά αδύναμη μειοψηφία αλλά τι να κάνω, μου λες;;;
Φυσικά το θέμα μας εδώ δεν είναι αυτό που συζητάμε αυτή τη στιγμή.
Εγώ πάντως, το ότι είμαι και θέλω να λέγομαι Χριστιανός, είναι, όπως το είπα, αποτέλεσμα δικής μου επιλογής και όχι διότι κάποιος μου το επέβαλε.
Έτσι πιστεύω, λοιπόν, πως ο Χριστιανισμός δεν μας επιβλήθηκε. Μπορεί να έγινε εργαλείο στα χέρια κάποιων δυνατών της ιστορίας. Δεν μας επιβλήθηκε όμως βίαια, όσο και να το πιπιλίζουν κάποιοι.
Φιλικά όπως πάντα
«Έτσι πιστεύω, λοιπόν, πως ο Χριστιανισμός δεν μας επιβλήθηκε. Μπορεί να έγινε εργαλείο στα χέρια κάποιων δυνατών της ιστορίας. Δεν μας επιβλήθηκε όμως βίαια, όσο και να το πιπιλίζουν κάποιοι.»
Έτσι θέλεις να πιστεύεις αγαπητέ, και είναι κατανοητό.
Ωστόσο, η ιστορία δεν σε δικαιώνει.
Ούτε οι ατελείωτοι διωγμοί της Νέας Ρώμης σε δικαιώνουνε, ούτε οι αιώνιες σφαγές κατά των Εθνικών, ούτε και τα δραματικά παραδείγματα εκχριστιανισμού (π.χ. οι σφαγές της Σκυθόπολης).
Κανείς δεν είχε κάποιο λόγο να αλλάξει την πίστη του και τους Θεούς του ένεκα μιας Ιουδαϊκής προσμονής. Κάτι εξάλλου που εξόργισε ήδη και τον Φαρισαίο Σαούλ κατά την επίσκεψη του στην πόλη της σοφίας την Αθήνα….
Τυχαίο ότι όσοι λαοί εκχριστιανίστηκαν, συνέβη επειδή στήριξε η πολιτική ηγεσία το δόγμα? Τυχαίο ότι οι Ρώσοι εκχριστιανίστηκαν μετά από τον εκχριστιανισμό του αυτοκράτορα? Τυχαίο ότι οι Ρωμαίοι υιοθετούν τον χριστιανισμό αφού το κάνει σταδιακά νόμο και υποχρέωση ο αυτοκράτορας?
Τυχαίο ότι οι γηγενείς πληθυσμοί της Αμερικής γίνονται χριστιανοί με την βίαια είσοδο των Ισπανών?
Και τόσα άλλα παραδείγματα…..
Η έχεις καμία εξήγηση για το ότι η Κίνα ή η Ιαπωνία ΔΕΝ έγιναν πιστοί και καλοί χριστιανοί σαν και εμάς??
quote:
Αυτοί που αποκαλούνται Εθνικοί ,τους θεωρώ εξίσου γραφικούς
αλλά δεν με ενοχλούν καθόλου , ούτε με φορολογούν ούτε με
υποχρεώνουν σε τελετές όπως π.χ. βάπτιση κηδεία κλπ .
Αν κατάλαβα καλά , την βρίσκουν να πηγαίνουν με λευκά
ενδύματα στον Όλυμπο και να κάνουν τελετές στον Δία .Με γεια τους με χαρά τους.
Τους απαγόρεψε κανείς να πάνε στον Όλυμπο?
Ειρωνεύτηκε κανείς χριστιανός εδώ στο φόρουμ τους θεούς τους ή τη θρησκεία τους?
Αυτοί μονίμως ειρωνικά μιλώντες για τα πιστεύω των χριστιανών διαμαρτύρονται από την άλλη θιγόμενοι για την συμπεριφορά των χριστιανών του φόρουμ αλλά.. και για το κακό που κάνει ο χριστιανισμός στους χριστιανούς.!
quote:
που αφορούν εμένα.
Επιλέγεις
πολιτικό γάμο.
Σε ξωκκλήσι.
Με 10 πολυελαίους και το mega
Η φορολογία υπήρχε σε όλες τις κοινωνίες άσχετα σε ποιο θεό πίστευαν.
![]()