ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Εαρινός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ar_iaΜέλος
30/11/2009, 13:51:18
quote:
Kostakis

Για κάθε ένθεο, ο Θεός του είναι υπαρκτός.

Φυσικά, δεν είπα το αντίθετο, εγώ είμαι αυτή που αμφιβάλει.

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

30/11/2009, 15:40:45
aria
quote:
Το παιδί σου το θες ευτυχισμένο και όχι δυστυχισμένο.Που είναι η "Αγάπη" του λοιπόν στο μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών του που ζουν μέσα στην δυστυχία?
Και πριν μου πεις πως μόνοι τους προκαλούν την δυστυχία τους, να σου θυμίσω τα παιδιά του τρίτου κόσμου......Ποιό είναι το έργο του δλδ εκεί...?

Εχω τοποθετηθεί πολλές φορές επι του θέματος aria.
Αν αυτά που έγραφα, έπιαναν τόπο, δεν θα έκανες την ερώτηση αυτή.
``Ελλομένου Ανθρώπου Θεός αναίτιος``.
Ο Θεός, οχι έτσι οπως τον αντιλαμβάνονται μέσα απο το δογματισμό δεν εχει ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Δεν είναι καλός ή κακός.
Το καλό και το κακό είναι ενα ανθρώπινο χαρακτηριστικό.
Μην περιμένεις λοιπόν ούτε εσύ, ούτε κανείς αλλος να σώσει ο Θεός τον κόσμο απο μια φυσική καταστροφή για τον απλούστατο λόγο επειδή ο Θεός είναι η φυσική καταστροφή. Αυτό αποτελεί μέρος της δημιουργίας του.
``Ελλομένου Ανθρώπου Θεός αναίτιος`` δλδ για τις πράξεις του σκεπτόμενου ανθρώπου ο Θεός δεν φέρει καμμία ευθύνη...
Δεν ευθύνεται ο Θεός για τους άστεγους, για τους παραπληγικούς, για τους πολέμους, για τα παιδιά που πεινούν.
Για όλα αυτά ολη την ευθύνη φέρουμε εμείς αφού μπορούμε να διορθώσουμε αυτές τις ατέλειες. Να τις χαρακτηρίσω ατέλειες που δεν είναι ατέλειες αφου μπορεί ο καθένας μας ανα πάσα στιγμή να βρεθεί σε αυτή τη θέση.
Σε οτι αφορά το έργο του Θεού, αυτό φαίνεται να το ολοκληρώνει αποκλειστικά ο άνθρωπος, πράγμα που ο άνθρωπος δεν το παραδέχεται.
Ρίχνει ολες τις ευθύνες στο Θεό βγάζοντας τον εαυτό του απέξω..

ar_iaΜέλος
30/11/2009, 15:52:27
quote:
allzzaro
Εχω τοποθετηθεί πολλές φορές επι του θέματος aria.
Αν αυτά που έγραφα, έπιαναν τόπο, δεν θα έκανες την ερώτηση αυτή.

1. Είμαι υποχρεωμένη πιστεύεις να είμαι πάντα εδώ και να διαβάζω οτιδήποτε γράφει ο καθένας?
2. Και ακόμη και να τα έχεις πει τι εννοεις πάλι με το να λες "θα έπιαναν τόπο"? Πρέπει δλδ ο καθένας που σε διαβάζει να δέχεται πιστά όσα λες?

Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω......

===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member

ΑΜΗΝ

30/11/2009, 16:02:09
quote:
Δεν ευθύνεται ο Θεός για τους άστεγους, για τους παραπληγικούς, για τους πολέμους, για τα παιδιά που πεινούν.

το σίγουρο είναι ότι δεν φταίνε τα παιδιά που πεθαίνουν της πεινάς δεν φταίνε όσοι γεννήθηκαν παραπληγικοί και δεν φταίνε όσοι υποφέρουν για να κερδίζουν κάποιοι άλλοι
που λοιπόν βρίσκετε αυτός ο θεός; ο γεμάτος αγάπη για τα παιδιά του;

και μην πει κανείς την μεγάλη μ@λ@κι@ ότι μετά θάνατον πάνε στον παράδεισο γιατί τότε του έχω έτοιμο εισιτήριο για τον παράδεισο μπορεί να έρθει να τον βιάσω να τον καταντήσω παραπληγικό και να τον αφήσω να πεθάνει της πείνας

περιμένω σοβαρές απαντήσεις και όχι χαζομάρες για παιδιά 2 ετών

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

ar_iaΜέλος
30/11/2009, 16:09:08
quote:
allzzaro
Σε οτι αφορά το έργο του Θεού, αυτό φαίνεται να το ολοκληρώνει αποκλειστικά ο άνθρωπος,

Άμα θέλει βοηθούς για το έργο του τότε ΔΕΝ είναι θεός.
Δεν γίνεται με μία "σκέψη" να φτιάχνει έναν ολόκληρο πλανήτη και από την άλλη να θέλει και βοήθεια για να βγάλει τον κόσμο από την δυστυχία.

===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member

ΑΜΗΝ

30/11/2009, 17:54:45
quote:

quote:
allzzaro

Ο Θεός οχι απλά αξίζει το σεβασμό μας και την αγάπη μας αλλά πολύ παραπάνω. Αξίζει τη συμπαράσταση μας στο μεγάλο του έργο.
Φτάνει κάποιος να μπορέσει να καταλάβει ποιό είναι αυτό το μεγάλο του έργο. Είναι κάτι πολύ δύσκολο φίλη μου αυτό και αυτό γιατί ο άνθρωπος παρασύρεται απο τα διάφορα δόγματα τα οποία εκτός του οτι εξυπηρετούν διάφορες καταστάσεις, μυθοποιούν το Θείον.

Το παιδί σου το θες ευτυχισμένο και όχι δυστυχισμένο.Που είναι η "Αγάπη" του λοιπόν στο μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών του που ζουν μέσα στην δυστυχία?
Και πριν μου πεις πως μόνοι τους προκαλούν την δυστυχία τους, να σου θυμίσω τα παιδιά του τρίτου κόσμου......Ποιό είναι το έργο του δλδ εκεί...?

ar_ia
Και γιατί να μην σου το πει;
Εσύ θα ήθελες έναν Θεό-Πατέρα που να είναι μονίμως με την καρπαζιά έτοιμη να αιωρείται πάνω από την κεφάλα σου; Θα προτιμούσες η πορεία σου στη ζωή να χαράζεται ανάλογα με το πόσες καρπαζιές έχεις αρπάξει; Θα πρέπει το κάθε ανθρώπινο "στραβοπάτημα" να διορθώνεται ή να τιμωρείται με καρπαζιά αντί του να είναι "έμφυτο" στην ανθρώπινη φύση η πράξη του καλού, του αγαθού;

Τέτοιον Θεό επιθυμείς;
Δεν θες έναν Θεό που να σε έχει πλάσει ελεύθερη (ΠΡΟΣΕΧΕ!!! ΟΧΙ ΑΣΥΔΟΤΗ!!!), ώστε να μπορείς να επιλέγεις το καλό και το κακό και τον κόσμο στον οποίο να θες να ζήσεις και για τον οποίο θα είσαι εσύ υπεύθυνη, και για τα καλά και για τα κακά, για τα οποία και θα δώσεις λόγο στο τέλος της επίγειας παρουσίας σου;;;
Όσον αφορά σε αυτό που λέω για το ότι κάποια στιγμή θα σου ζητηθεί να δώσεις λόγο για όσα έπραξες, μη σου φαίνεται καθόλου παράξενο. Κοίτα μόνο πως ακόμη και σε ετούτη εδώ τη ζωή, είμαστε υποχρεωμένοι να λογοδοτούμε κάθε στιγμή για ό,τι κάνουμε. Γιατί να μη γίνει, λοιπόν, και αυτό όταν κλείσουμε τα ματάκια μας;;;

Όσο για αυτούς που υποφέρουν ή που γεννήθηκαν ήδη μέσα στη δυστυχία και στην ανέχεια, τι γνωρίζεις εσύ τι προορίζει γι' αυτούς ο Θεός εμπρός στην αιωνιότητα που τους περιμένει;
Τι γνωρίζεις εσύ τι προορίζει ο Θεός στους άδικους του κόσμου ετούτου, εμπρός στην αιωνιότητα που τους/μας περιμένει;

Ο "άθεος" μπορεί να τα θεωρεί αυτά που λέω περί "τελικής κρίσης" και "αιωνιότητας" για παιδάκια του δημοτικού, αλλά αδιαφορεί εμπρός στους παρόμοιους, ανθρώπινους, άδικους στο σύνολό τους, νόμους και κατεστημένο που δεν διαφέρει και πολύ, διαδικαστικώς, με την εφαρμογή του δίκαιου του Θεού.

30/11/2009, 17:56:57
quote:
``Ελλομένου Ανθρώπου Θεός αναίτιος``
""Αιτία ελομένου, θεός αναίτιος"
quote:
Ο Θεός, οχι έτσι οπως τον αντιλαμβάνονται μέσα απο το δογματισμό δεν εχει ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Δεν είναι καλός ή κακός.
Συμφωνώ!
Είναι Αγαθός.
quote:
Μην περιμένεις λοιπόν ούτε εσύ, ούτε κανείς αλλος να σώσει ο Θεός τον κόσμο απο μια φυσική καταστροφή για τον απλούστατο λόγο επειδή ο Θεός είναι η φυσική καταστροφή. Αυτό αποτελεί μέρος της δημιουργίας του.
Η ροή του Ηράκλειτου.
Δεν γίνονται κατανοητά αυτά allzzaro.
Δεν θέλουν να το καταλάβουν. Από ανασφάλεια κυρίως και από φόβο.
...και με το συμπάθειο που σε συμπληρώνω ε;
30/11/2009, 18:51:07
Οι αποδόσεις ενεργειών,που δίνονται στον Θεό, αφορούν λογικές
δικές μας, με στενά και υποκειμενικά κριτήρια, όταν παίζεται ένα
τεράστιο κοσμικό παιχνίδ, όπου όλα σχετίζονται και το μικρό επηρεάζει και επηρεάζεται απο το μεγάλο...
Ο Θεός, "τα πάντα εν σοφίαν ΕΠΟΙΗΣΕΝ," ο χρόνος του ρήματος, είναι
καθοιστικός: Έγινε..Έν κοσμικό σχέιδο αλληλυοχιών, που τ τέλος τους, δεν ξέρουμε, άρα ούτε και τις ενδιάμεσες ενέργειες για να γίνει αυτό...Πως να κατανοήσουμε τον Θεό;
Βλέπουμε ένα τέλειο σύνολο, με άπειρες υποενότητες, πως μπορούμε να
ξέρουμε τι ακριβώς ζητείται ή παίζεται,γα να το πω απλά;
30/11/2009, 20:13:35
aria
quote:
1. Είμαι υποχρεωμένη πιστεύεις να είμαι πάντα εδώ και να διαβάζω οτιδήποτε γράφει ο καθένας?
2. Και ακόμη και να τα έχεις πει τι εννοεις πάλι με το να λες "θα έπιαναν τόπο"? Πρέπει δλδ ο καθένας που σε διαβάζει να δέχεται πιστά όσα λες?

Oχι ρε όμορφη, ηρέμησε...
Απλά αυτά που λέω τα κατανοείς γιατί σου δίνω κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα σου και ξαναπαίρνω τις ίδιες ερωτήσεις.

30/11/2009, 20:14:35
quote:
Sesostris:
Αν φίλη hunter1 οι διάφοροι Γιάννηδες κάποτε καταλάβουν σε τι λούμπα τους έχουν ρίξει , οι παπάδες θα ψέλνουν μόνοι τους στην εκκλησία όπως γίνεται στις καθημερινές . Είναι τυχαίο το ότι ο χριστιανισμός , σύμφωνα με τα ευαγγέλια πάντοτε , στηρίζεται στους «πτωχούς τι πνεύματι» ; Πόσοι από αυτούς που σταυροκοπιούνται καταλαβαίνουν αυτά που λέει ο ιερέας στην λειτουργία ; Πόσοι από αυτούς γνωρίζουν ιστορία πέρα από αυτή που διδάχθηκαν στο δημοτικό , άντε και στο γυμνάσιο ;
Καταλαβαίνει κανείς από αυτούς πως όταν ο ιερέας δίνει τις ευχές στους νεονύμφους και αναφέρεται στον Αβράμ , τον Ισαάκ , τη Σάρα και τη Ρεβέκκα , ούτε λίγο ούτε πολύ είναι σαν να προτρέπει το γαμπρό να κάνη πάσα τη νύφη σε κανένα λεφτά για να τα οικονομήσουν αμφότεροι , όπως έκαναν και οι άγιοι και ένδοξοι Εβραίοι προπάτορες των χριστιανών ;

O ιερέας δίνει ευχές και όχι κατάρες. Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να σε βάλει σε σκέψη εφόσον την έχεις σε διάθεση και όχι σε "καραντίνα"

Λέει λοιπόν ο ιερέας προς τους νεόνυμφους να έχουν τα καλά αγαθά του Αβραάμ και του Ισαάκ όχι τα "κακά"....που ενδεχομένως να ήθελες.
Προς τι λοιπόν η ένστασή σου? Ο Αβραάμ χιλιάδες χρόνια π.Χ. και όταν οι άλλοι λαοί και συνάνθρωποί του έκαναν ανθρωποθυσίες, ακολουθώντας τις οδηγίες του Θεού έμαθε από πρώτο χέρι για το τι σημαίνει Θεός και λατρεία προς Αυτόν και φυσικά το τι θέλει ο Θεός να θυσιάζει ο άνθρωπος προς Αυτόν.

Έμαθε λοιπόν, ότι Θεός δεν είναι το ανθρώπινο κατασκεύασμα όπως το δωδεκάθεο για παράδειγμα, που λάνσαρε τους θεούς ως μοιχούς, πολεμιστές, απατεώνες και ψεύτες γεμάτους με ανθρώπινα πάθη για πλούτο και δόξα, που δίδασκαν την αλλοφροσύνη και τις θυσίες ζώων και ανθρώπων αλλά ότι ο πραγματικός Θεός ήρθε για να διδάξει στον άνθρωπο όχι μόνο το πως πρέπει να είναι ο άνθρωπος απέναντι στον άνθρωπο αλλά και απέναντι στο δημιουργό Του.

Ο Αβραάμ όπως και ο Ισαάκ κάτω από το πρίσμα της τότε εποχής, κέρδισαν αυτό που ο κάθε χριστιανός άνθρωπος εύχεται να κερδίσει, "τη βασιλεία των ουρανών".

Ο Αβραάμ χάρη στην πίστη του και υπό την καθοδήγηση του Θεού γλίτωσε από βέβαιο θάνατο, και η γυναίκα του η Σάρα τεκνοποίησε σε μία ηλικία που ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να τεκνοποιήσει.

Όσο για το αστείο παραμύθι των διαφόρων χριστιανομάχων περί «πάσας» της συζύγου κ.λ.π. πράγματι μόνο γέλιο προκαλεί σε όσους γνωρίζουν το τι πραγματικά συνέβη και το πως οι χριστιανομάχοι διαστρεβλώνουν τα πραγματικά γεγονότα....

Ο Ιερέας λοιπόν, σε αυτά τα καλά αναφέρεται, στον κατασταλαγμένο και μύστη του Θεού και όχι τον αρχικό Αβραάμ, τον Αβραάμ πριν την αποκάλυψη σε αυτόν του Θεού.
Ένας Αβραάμ που πέθανε σε βαθιά γεράματα χωρίς προβλήματα υγείας έχοντας όλα τα καλά και τα αγαθά... για ποιο λοιπόν λόγο κάποιος να μην έχει την τύχη του?...ψηλά γράμματα θα μου πεις αλλά είπαμε φταίει η "καραντίνα της σκέψης".....

Ο ιερέας, εύχεται το νέο ζευγάρι να έχει την ίδια τύχη με αυτούς τους ανθρώπους......αλλά δεν υπολόγισε τον πάντα συμπαθή φίλο μας!

-Κάτι μου λέει ότι έχω χάσει πολλά επεισόδια...θα τα δω όμως όλα και τώρα που ξεμπέρδεψα (σχεδόν....λιγότερο από εβδομάδα μου έμεινε) από προσωπικές υποθέσεις θα τα δω ένα ένα....και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουν ενδιαφέρον....

Όσο για τους "πτωχούς το πνεύματι" σε αυτούς στηρίζονται κι ελπίζουν ως γνωστόν μόνο "οι χριστιανομάχοι", που θέλουν να φυτέψουν μέσα τους τις συκοφαντίες που συχνά πυκνά αναφέρουν όπως η παραπάνω (περί διανοητικής πτώχειας), η οποία πολλάκις έχει απαντηθεί.

quote:
Sesostris:
Όταν φίλη hunter1 μιλάμε για αγάπη , δεν πρέπει να την εστιάζουμε μόνο στα πλαίσια της οικογένειας , αλλά γενικότερα στην κοινωνία η οποία θα πρέπη να λειτουργή σαν κοινωνία αλληλεγγύης . Όμως αυτό δεν είναι θέμα ούτε του θεού ούτε της όποιας θρησκείας , αλλά θέμα συνειδήσεως η οποία καλλιεργείται μόνο μέσω της σωστής παιδείας . Οι διάφορες θρησκείες μπορεί να κηρύσσουν την αγάπη αλλά αυτό παραμένει μόνο στα λόγια , και αυτό για τους ομοθρήσκους και όχι τους αλλόθρησκους , γιατί στα έργα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά .
Και ο χριστιανισμός υποτίθεται ότι ευαγγελίζεται την αγάπη , όμως τα μεγαλύτερα και τα ανατριχιαστικότερα εγκλήματα της ιστορίας κατά των λαών και του πολιτισμού , έγιναν από τους πιστούς του .

Και για να μην αναφερόμαστε μόνο στον χριστιανισμό , βλέπε τα εγκλήματα των Εβραίων κατά των μουσουλμάνων και αντίστροφα , μέσα στο ίδιο το Ισλάμ τα εγκλήματα των Σιητών εναντίον των Σουνιτών και αντίστροφα ,των Ινδών σιχ κατά των ινδουιστών και αντίστροφα .

Τα εγκλήματα των μουσουλμάνων ταλιμπάν που κατέστρεψαν τα μουσεία , ανατίναξαν τα γιγάντια αγάλματα του Βούδα , έκοβαν τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών των γυναικών που έβαφαν τα νύχια τους , και σκότωναν με λιθοβολισμό όσες τολμούσαν να κυκλοφορήσουν δίχως μπούργκα .

Συμπέρασμα ! Η αγάπη κατά τη γνώμη μου δεν είναι θέμα θεού και θρησκείας , αλλά σωστής διαπαιδαγωγήσεως .

Θες να πεις ότι ο Μπους δεν είχε τη σωστή παιδεία? ....να του κάνουμε πρόταση να ξανακάτσε στο θρανίο?

Αλήθεια γράφει το Κοράνι να κόβουν δάχτυλα κ.λ.π.? και να σκοτώνουν όσες κυκλοφορούν άνευ μπούργκας?...Ενδιαφέρον.....να φανταστώ ότι οι μουσουλμάνες που δε φοράνε δεν είναι πιστές μουσουλμάνες?

Ο Ινδουισμός ή ο Βουδισμός γράφουν για τους φόνους που αναφέρεις κ.λ.π.?

Και το κυριότερο! οι δολοφόνοι χριστιανοί που ανέφερες ήσαν χριστιανοί?...έπρατταν κατά το Ευαγγέλιο?....μήπως κάτι κέρδιζαν?....όπως ο Μπους για παράδειγμα που και αυτός τον Θεό επικαλέστηκε?.

ηλαδή εάν εγώ αύριο βγω και σκοτώσω 5-10 λαθρομετανάστες στο όνομα της Ελλάδας και δεδομένου ότι έχω την Ελληνική υπηκοότητα θα χαρακτηριστεί η ενέργειά μου αυτή ως πολιτική της Ελλάδας?
Κανένας χριστιανός δεν διαπράττει εγκλήματα γιατί αυτό απαγορεύεται από τη θρησκεία μας.
Μακάρι όλοι να ήσαν αληθινοί χριστιανοί θα ζούσαμε σε μία κοινωνία αγγέλων.

Τον ψευτοχριστιανισμό όμως και επομένως τον ψευτοχριστιανό όχι μόνο οι αληθινοί χριστιανοί αλλά και όλοι οι υγιείς σκεπτόμενοι άνθρωποι τον καταδικάζουν και τον υποδεικνύουν......όπως φυσικά και τους απανταχού "συκοφάντες" ανεξαρτήτου προέλευσης και σκοπού! που προσπαθούν να παραπλανήσουν τους αφελείς και να βάλουν τη σκέψη τους σε μπούργκα! ώστε να τους παραπλανήσουν και αποκοιμίζοντας τους να τους μετατρέψουν σε «στρατιωτάκια ακούνητα....μέρα ή νύχτα?»

Καμία παιδεία δεν είναι ικανή να σταματήσει τα απάνθρωπα εγκλήματα ή διαθέσεις και καμία θρησκεία όταν ο άνθρωπος αρνείται να δεχτεί την «αληθινή παιδεία» και τη θρησκεία.

Όταν ο "δήθεν αυτός άνθρωπος" έχει αποφασίσει να τα διαπράξει τα απεχθή εγκλήματά του, τότε ότι παιδεία να έχει διδαχτεί ότι και θρήσκευμα να έχει ασπαστεί θα την βάλει στην άκρη και θα τα διαπράξει γιατί δεν είναι άνθρωπος παρά ανθρωποειδές που θα επικαλεστεί τις χίλιες δυο δικαιολογίες.

Αν τώρα κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει τα αυτονόητα, ούτε η παιδεία φταίει ούτε η θρησκεία.....η ιδιοσυγκρασία του τα φταίει...

Υ.Γ.
Ποια παιδεία είχε ο Ιησούς? ποια οι άγιοι Απόστολοι? ο Ανδρέας ή ο Πέτρος? οι οποίοι δίδαξαν την αληθινή αγάπη και πέθαναν γι' αυτήν?...γιατί θρησκεία είχαν

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).