ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Tachyon - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Tachyon - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

Lupercalia31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
YiannakasΜέλος
21/01/2006, 10:50:49
η κλασσική ιατρική θα ήταν αξιοπιστη αν δεν εξαρτιόταν από τις φαρμακευτικές εταιρείες... ξέρετε ότι δίνουν χρηματικά μπόνους στον γιατρό αν δίνει μόνο το συγκεκριμένο φάρμακο που του λέει η φαρμακευτική. Μην ξεχνάμε και τις κρουαζιέρες με πουτάνες που τους χάριζαν....

από το άλλο στρατόπεδο υπάρχει εξίσου η ίδια εκμετάλλευση. Υπάρχει πολυς κόσμος που ψάχνει απεγνωσμένα κάτι εκτός της κλασσικής ιατρικής (που έχει αποτύχει στην θεραπεία της ασθένειας του) και φυσικά όπου υπάρχει πολύ ζήτηση πάνε και πολλοι τσαρλατάνοι (άτομα με λιγοστες γνώσεις-ικανότητες στις εναλλακτικές θεραπείες που το παίζουν μάστερς). Δεν σημαίνει όμως ότι δεν αξίζουν οι εναλλακτικές μέθοδοι... απλά είναι λίγοι οι καλοί εφαρμοστές της.

Την έχω πατήσει και εγω με εναλλακτικό....(κοίτα μυήσεις ρεικι-χοντρο χρήμα) και με κλασσικους. Την μάνα μου θα την είχα χαρει περισσότερο πριν την στείλουν στον άλλο κόσμο νωρίτερα οι κωλογιατροι (που χρέωναν την ασπιρίνη 2000 δρχ!!! και ήθελαν ως την τελευταία στιγμη να την περάσσουν από άσκοπες και οδηνηρες εξετάσεις μόνο και μόνο για να βγάλουν περισσότερο χρήμα αντί να την αφήσουν να φύγει πιο ήρεμα).

ΜορφέαςΜέλος
21/01/2006, 13:35:31
Καλημέρα σας, αγαπητέ Durben Allie, συγνώμη αν σε θίγει αυτό που είπα για την ιατρική και γενικότερα για τους γιατρούς, σαφώς αναγνωρίζω οτι δεν είναι όλα κι όλοι έτσι, απλά η αντίδραση μου είναι απόλυτη όπως είναι και η δράση της αγαπητής Μενττεκ.

Σαφώς και η ιατρική στο σύνολο της έχει να προσφέρει πάρα πολλά και με την μορφή της κλασσικής και με την μορφή της εναλλακτικής. Συγνώμη επίσης για την καταλάθος αλλαγή φύλου του σπλήνα.

Όσο υπάρχουν άκαμπτες απόψεις από την μία πλευρά, τόσο θα υπάρχουν και από την άλλη.

Εν πάση περιπτώσει... η αλήθεια είναι αυτή που είναι και αυτήν που πιστεύει ο καθένας. Όλο και περισσότερα εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο ασχολούνται με την εναλλακτική ιατρική. Πιστεύω οτι κάποια στιγμή θα υπάρξει μια ισσοροπία ανάμεσα σε αυτές τι δύο κατευθύνσης που έχουν όμως τον ίδιο σκοπό.

Καλή σας ημέρα

Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

21/01/2006, 14:19:27
Αγαπητέ Μορφέα...

Όπως σου είχα πει και στο άλλο θέμα που συζητούσαμε (ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ), είμαι της άποψης ότι τίποτε δεν είναι απόλυτο στα θέματα αυτά και μάλιστα, αν θυμάμαι καλά, συμφωνήσαμε σ' αυτό. Γι' αυτό και η ισοπεδωτική σου αντίδραση ομολογώ πως με ξένισε! Καταλαβαίνεις όμως κι εσύ ότι, ακόμη κι αν θεωρείς ότι έχεις απέναντί σου μια απόλυτη θέση, δεν ωφελεί σε τίποτα να υιοθετείς μια εξίσου απόλυτη στάση για να την αντιμετωπίσεις. Έτσι δημιουργούνται οι παρεξηγήσεις κι έτσι βαθαίνουν τα ρήγματα!

Τέλοσπάντων, δεν επιθυμώ σαφώς να υπάρξει συνέχεια σε μια τέτοια αντιπαράθεση, κατανοώ δε ότι ό,τι ειπώθηκε ήταν "προϊόν" μιας έντασης της στιγμής!

Θα 'θελα μόνο να επισημάνω κάτι ακόμη σ' αυτό που λες περί "ακαμψίας" : Η "ευκαμψία" στη σκέψη είναι ευλογία και συμφωνώ σ' αυτό...Με μια υποσημείωση : Όταν αυτή δε γίνεται..."λάστιχο"...

geoxΜέλος
21/01/2006, 21:49:01
Εντέχνως απέφυγες να απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που ευγενικά σου έθεσα αγαπητέ Μορφέα (όπως είχε προβλεφθεί άλωστε) Μπαίνω στον πειρασμό να παραθέσω τις δύο όψεις του ιδίου νομίσματος

quote:
Καλημέρα σας, αγαπητέ Durben Allie, συγνώμη αν σε θίγει αυτό που είπα για την ιατρική και γενικότερα για τους γιατρούς, σαφώς αναγνωρίζω οτι δεν είναι όλα κι όλοι έτσι, απλά η αντίδραση μου είναι απόλυτη όπως είναι και η δράση της αγαπητής Μενττεκ.
Σαφώς και η ιατρική στο σύνολο της έχει να προσφέρει πάρα πολλά και με την μορφή της κλασσικής και με την μορφή της εναλλακτικής. Συγνώμη επίσης για την καταλάθος αλλαγή φύλου του σπλήνα.

Συγνώμη που σ'αγάπησα πολύ.....
αλλο durben κι αλλο τούρτεν (πλάκα κάνω)

quote:
Αγαπητή Μενττεκ και Geox, επειδή η δουλειά μου επιτάσει την "σωτηρία" πολλών ανθρώπων όπως χαριτολογώντας λές κι εσύ Μενττεκ και πίστεψέ με είναι ανιδιοτελώς (πω πω αναρωτάμαι πόσοι γιατροί γνωρίζουν ή θυμούνται αυτήν την λέξη, ή μάλλον απλά θυμούνται το τελευταίο φακελάκη που έβαλαν στην τσέπη τους μετά από άχρηστη εγχείρηση που έκαναν σε κάποιον τυχαίο περαστικό, που ενώ του πονούσε το δόντι του έκαναν αφαίρεση σπλήνας. Πάλι καλά που έχουν πάρει και τον όρκο του Ιπποκράτη δηλαδή, φαντάσουν να μην το είχαν κάνει κι αυτό τι θα γινόταν) ικανοποιήθηκα από τις απαντήσεις σας προσωπικά και εδώ βάζω μια τελεία στον άχρηστο διάλογό μας.

Ούτως η άλλως η άποψή μου είναι οτι το μόνο στο οποίο μπορεί να χρησιμεύσει η κλασική ιατρική είναι στο να κολάει τα σπασμένα κόκαλα (που κι αυτά στραβά τα κολλάει πολλές φορές)

Ως τιμητής της ανιδιοτέλειας που εμφανίζεσαι , υπενθυμίζω ότι για τις αρετές δεν ισχύει το
"όσοι το φορύν ξέρουν και να το προφέρουν"

Αυτό το διπολικό με προβλημάτιζε πάντα στους ανθρώπους....

21/01/2006, 23:39:40
Καλημερα σας αγαπητοι κύριοι.
Σε ηλικια 22 ετων προσβληθηκα απο λεμφωμα ΗΟDKING.(σημερα ειμαι 27)
To λέμφωμα Hodking ειναι μια μορφη καρκινου του λεμφικου ιστου.
Πριν απο 60 χρόνια,που δεν υπηρχαν τα κυτταροστατικα φαρμακα και η χημειοθεραπεια το λεμφωμα αυτό ηταν θανατηφορο.
Ανευ θεραπειας μολις το 5% των ασθενων επιζουσε πάνω απο 5 ετη.
Μια φαρμακευτικη εταιρια ανακάλυψε μια αντικαρκινικη ουσια σε ενα φυτο.
Απομονωσε την ουσια και εφτιαξε το πρωτο αποτελεσματικο φαρμακο.
Σημερα το λεμφωμα HODKING εχει πενταετη επιβιωση 90% για το σταδιο Ι,80% για το σταδιο ΙΙ και για σταδιο ΙV 60%.
Τα χημειοθεραπευτικα φαρμακα εχουν παρενεργειες οπως ναυτια,απωλεια μαλλιων,πτωση των λευκων,ερυθρων και αιμοπεταλιων,επιβαρυνση του ηπατος κτλ.Στα σιγουρα δεν σε κανπυν να αισθανεσαι περιφημα οσο καιρο τα παιρνεις.ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ.
(Οταν τελειωσεις την θεραπεια,τα μαλλια ξαναφυτρωνουν και οι ναυτιες σταματουν).

Ασθενεις με λέμφωμα Ηodking που δεν ακολουθησαν την θεραπεια της δυτικης ιατρικης και στραφηκαν στους κομπογιαννιτες βρήκαν τον θανατο.
Να τονισω εδω επειδη είπες για τα φακελάκια,οτι κανενας ιατρος της αιματολογικης κλινικης του ΔΗΜΟΣΙΟΥ νοσοκομειου στο οποιο νοσηλευτικα δεν μου ζητησε ποτε ουτε ΜΙΑ δραχμη.

Οταν δε πηγε η μητερα μου να προσφερει χρηματα για να ευχαριστησει τη ιατρο,η ιατρος δεν τα δεχτηκε.

Και σημειωση και σε μενα μου εχουν προσφερει χρηματα στο εργαστηριο (σαν δωρο) ΑΛΛΑ δεν τα πηρα.

Το να τα παιρνεις βεβαια δεν μειωνει την αξια των μεθοδων που εφαρμοζεις.Το οτι τα παιρνουν δεν σημαινει οτι οι μεθοδοι τους ειναι λανθασμενες.

Οι αγυρτες πολλες φορες υπερτονιζουν τα κακως κειμενα της δυτικης ιατρικης για να καλυψουν την ΑΧΡΗΣΤΙΑ των δικων τους μεθοδων.Αυτο νομιζω λεγεται αντιπερισπασμος.
---------------------------------------------------------------
Ειμαι τεχνολογος ιατρικων εργαστηριων και δουλεψα επι 2 ετη σε μικροβιολογικο-βιοχημικο εργαστηριο.
Εκτελεσα αναλυσεις βασισμενη στους φυσικους,βιολογικους
και χημικους νομους.
Δεν λέγαμε λόγια του αερα ουτε εφαρμοζαμε αμφιβολες μεθοδους αλλα μεθοδους που δοκιμαστηκαν σε πολλα πειραματα.
-----------------------------------------------------------
Οσο αφορα τις επιθεσεις που κανετε εσεις και οι ομοιοι σας στο ιατρικο και φαρμακευτικο κατεστημενο σας τονιζω οτι παρολη την διαφθορα οι ιατρικες και φαρμακευτικες μεθοδοι της δυτικης επιστημονικης ιατρικης ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΡΕΙΚΙ,ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΑΓΓΙΓΜΑ,ΤΟΝ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΑΓΥΡΤΕΙΕΣ.
Γιατι αποχωρεις αγαπητε μου και δεν μου φερνεις εδω τις μελετες σου για να μου αποδειξεις οτι οι δικες σου μεθοδοι λειτουργουν?
Επισης απαντησε μου γιατι σε καμια μελετη που εκτελεστηκε ορθα αποδειχτηκε οτι δεν εχουν κανενα αποτελεσμα περαν του φαινομενου του placebo?
Θα μεταφρασω εδω αρθρα απο το quackwatch.com με πρωτο και καλυτερο το "ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ"
--------------------------------------------------------------------
Μετα,το πειραμα που εκτελεσε ενα ενιαχρονο κοριτσακι και αποδειξε οτι οι θεραπευτες του θεραπευτικου αγγιγματος δεν μπορουσαν να εντοπισουν το ζωτικο πεδιο του χεριου της (αυτοι ισχυριζονταν οτι η επιστημη δεν ειχε τα μεσα να το εντοπισει και οτι αυτοι ηταν προικισμενοι με ιδιατιερο χαρισμα και μπορουσαν να το εντοπισουν).
-----------------------------------------------------------------
Να τονισουμε οτι πολλοι αγυρτες εχουν γδυσει κυριολεκτικα τους ασθενεις τους,ζητωντας μεγαλα ποσα.
-----------------------------------------------------------------
Το www.quackwatch.com αναφερεται και στην περιπτωση της αχρηστης εγχειρισης και σε πολλους που πουλανε αχρηστα συμπληρωματα διατροφης και σε αυτους που πουλανε ψευτοφαρμακα,συγυριζει ΟΛΟΥΣ τους αγυρτες δηλαδη δυτικοθρεμενους και αναλυτικοθρεμενους.
Το μονο που κανετε ειναι να με στολιζετε.Καποια κυρια με ειπε αδαη κτλ.
Ε θα δουμε τωρα ποιος ειναι ο αδαης και ποιος οχι.

22/01/2006, 02:17:43
Και ξαναγυριζοντας στο θεμα των ταχυονιων:
Ας υποθεσουμε οτι ειμαι αδαης,αμορφωτη και ξεροκεφαλη.
Ας υποθεσουμε οτι σας αντιτιθομαι επειδη χρηματιζομαι απο φαρμακευτικες εταιριες οπως με εχει κατηγορησει επανειλημενα ο κος Μορφεας (που ομως δεν απαντα στα ερωτηματα μας και αποδρα απο την συζητηση καθε φορα που οι αποψεις του θετονται σε αμφισβητηση και μαλιστα απο ειδικους).
ΕΣΑΣ δεν σας ενοχλει που αγοραζετε προϊοντα που βασιζονται σε σωματιδια των οποιων η υπαρξη δεν εχει αποδειχτει?Δεν σας κανει να νιωθετε κοματακι αβολα το οτι αυτα τα σωματιδια υπαρχουν μονο στην θεωρητικη φυσικη?Εγω η αδαης θα αναρωτιομουν πχ πως στο καλο έφτιαξαν κρυσταλους που χρησιμοποιουν τις ιδιοτητες σωματιδιων που δεν εχουν μετρηθει ποτε με οποιαδηποτε μεθοδο και που υπαρχουν μονο στο θεωρητικο επιπεδο.

Edited by - medtech on 22/01/2006 02:26:39

Edited by - medtech on 22/01/2006 02:30:26

22/01/2006, 04:30:11
Α συγνωμη,Μου ειχε διαφυγει το γεγονος οτι ο Μορφεας ειχε χαρακτηρισει το www.quackwatch.org και το www.skepdic.com ως site που ακολουθουν την νοοτροπια του μεσαιωνα και της ιερας εξετασης.

Μονο που τα 2 αυτα site και κυριως το πρωτο εχουν πλουσια αρθογραφια απο επιστημονες και οχι τσαρλατανους.

Μονο που τα 2 αυτα site δεν εχουν νοοτροπια Μεσαιωνα.Καταδικαζουν οποιαδηποτε μεθοδο δεν εχει επιστημονικα αποδειχτει.Αυτο δεν ειναι νοοτροπια Μεσαιωνα.Νοοτροπια Μεσαιωνα ειναι να πιστευεις τυφλα χωρις αποδειξεις οπως ο Μορφεας.Νοοτροπια μεσαιωνα ειναι να συκοφαντεις για να κρυψεις την δικη σου αδυναμια και αγυρτεια.

Τα site αυτα τα συνιστω επειδη αναλυουν καθε αγυρτεια που κυκλοφορει,χωρις λογικα κενα στην συλλογιστικη τους και με μελέτες.Επειδη υποδεικνυουν με απλο τροπο,προσιτο στο μεσο πολιτη,
τι ειναι επιστημη και τι οχι,τι πρεπει να προσεχει οταν ακουει τον ορο
"εναλακτικος" κτλ.Λυπαμαι μονο που ειναι στα αγγλικα και δεν μπορει ο ανθρωπος που δεν γνωριζει αγγλικα να επωφεληθει απο αυτα.Σας υποσχομαι ομως να μεταφρασω καποια ουσιωδη αρθρα,οχι επειδη χρηματιζομαι οπως προσπαθει να υπονοήσει ο Μορφεας αλλα γιατι εχω ενδιαφερον για τους συνανθρωπους μου.

meteorΜέλος
23/01/2006, 00:12:29
Καλησπέρα σε όλους

Αγαπητή μεντέκ

Θα προχωρήσω κατευθείαν στο θέμα

Επειδή δεν βιώνω τον σταυρό που κουβαλάς

θα ήθελα να σεβαστείς τον σταυρό που κουβαλά ο καθένας μας στην ζωή

Ο Άνθρωπος στο ύψιστο είναι μια Πνευματική οντότητα

Εχει ανάγκη γνώσης

Οπότε σε παρακαλώ όταν ένα θέμα αναφέρεται στο ρέικι ή στους κρυστάλους ή οπουδήποτε αλλού ΜΗΝ παρεμβαίνεις με προπαγανδιστικές μορφές.

(Ισως να μην το καταλαβαίνεις αλλά έτσι το εκλαμβάνω)

Οποιος έχει ανάγκη από σωτήρα, να'σαι σίγουρη θα τον βρεί.

ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΑΛΛΑ

Απο κει και πέρα σεβάσου την επιθυμία μου να παρακολουθήσω την συζήτηση που με ενδιαφέρει.

Ανοιξε (όπως νομίζω ήδη έκανες) ένα τόπικ και εκφράσου.

ΜΗΝ ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ "ΙΔΙΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ"

Προσωπικά

ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΤΟ ΡΕΙΚΙ

ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΤΟ ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ

ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ

ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ.

Δεν σου ζητώ (απαιτώ)να ακολουθήσεις τα πιστεύω μου

ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ, ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.

ΝΑ΄ΣΑΙ ΚΑΛΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Τry Harder

LupercaliaΝέο Μέλος
23/01/2006, 11:34:28
Απουσίαζα εκτός Αθηνών (και μακριά απο το computer!) και δεν είχα επίγνωση της τροπής που έχει πάρει το τόπικ. Θα ξεκινήσω, medtech ("medical technician"?) απο την αγενέστατη, αυθαίρετη, και τελικά αντι-επιστημονική σου αξιωματική παραδοχή πως <<σε αντιθεση με σας κατεχω ενα ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ πτυχιο στον χωρο της υγειας>>.

Σε πληροφορώ πως ανήκω και εγώ στον χώρο της επιστήμης, και συγκεκριμένα είμαι μοριακή βιολόγος με ειδίκευση στο θέμα του καρκίνου. Και επειδή με ενόχλησε το παντογνωστικό σου υφάκι θα προσθέσω κάτι που δε θα έλεγα αλλιώτικα, πως ως μοριακή βιολόγος μάλλον ξέρω 2-3 πράγματα παραπάνω απο μία τεχνικό εργαστηρίου (αν αυτό είσαι!).

Επίσης σε πληροφορώ πως και εγώ ασθένησα (σοβαρά) πριν απο 2 χρόνια, και η "κλασσική" ιατρική δεν μπόρεσε να κάνει απολύτως τίποτα για την περίπτωσή μου, ούτε καν να προσφέρει μια πλήρη, ικανοποιητική διάγνωση! Αν είμαι σήμερα καλά, και χαίρομαι τη ζωή μου και το σώμα μου, το οφείλω αποκλειστικά στην ομοιοπαθητική (που μέσα σε 2-3 μέρες εξαφάνισε συμτώματα που η κλασσική ιατρική προσπαθούσε επι 3 μήνες ανεπιτυχώς να εξαλείψει) και στο ρέικι, που με έκανε για πρώτη φορά μετά απο 3 μήνες αρρώστιας να νιώσω σαν άνθρωπος, και να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου. Αυτό άλλωστε με οδήγησε και στο δρόμο του ρέικι μόλις έγινα καλά, όπως παρόμοιες εμπειρίες έχουν οδηγήσει εκεί τόσους και τόσους ανθρώπους, που έχουν μόνο καλά πράγματα να αναφέρουν απο αυτή την εμπειρία.

Η κλασσική ιατρική του "διαίρει και βασίλευε" και του διαχωρισμού του σώματος σε "κομματάκια" ("πάρε αυτό το χάπι για το τάδε σύμπτωμα, και το τάδε χαπάκι για το άλλο, κλπ") είναι όχι μόνο αναποτελεσματική αλλά και παρωχημένη, σε μια εποχή που το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας συνωστίζεται στο συναρπαστικό χώρο της "συστημικής βιολογίας" - που βλέπει τους οργανισμούς και τα επίπεδά τους ως συνδεόμενα σύνολα που διέπονται απο κυβερνητικούς κανόνες ανταλλαγής πληροφοριών.

Ψάξε αν θές στο Google για "systems biology" για να διευρύνεις τους ορίζοντές σου.

Μορφέα, ασχολείσαι με johrei αν θυμάμαι καλά, γιατί δεν αναφέρεις τις "διπλές τυφλές" μελέτες που έχουν γίνει για την επίδραση του johrei στα εγκεφαλικά κύματα? Αν και είμαι βέβαιη πως όταν κάποιος δε θέλει να ακούσει, αρνείται να ακούσει, και άρα ίσως είναι δώρον-άδωρον...

Edited by - Lupercalia on 23/01/2006 11:51:12

Edited by - Lupercalia on 23/01/2006 12:05:55

Edited by - Lupercalia on 23/01/2006 12:51:00

Edited by - Lupercalia on 23/01/2006 12:58:46

23/01/2006, 12:14:51
Καλημέρα...

Αγαπητή Lupercalia, θα ήθελα να κάνω ένα μικρό σχόλιο στα λεγόμενά σου...Λες :

quote:
Η κλασσική ιατρική του "διαίρει και βασίλευε" και του διαχωρισμού του σώματος σε "κομματάκια" ("πάρε αυτό το χάπι για το τάδε σύμπτωμα, και το τάδε χαπάκι για το άλλο, κλπ") είναι όχι μόνο αναποτελεσματική αλλά και παρωχημένη

Αυτή είναι μια καθαρά διαστρεβλωμένη θεώρηση για τη χαρακτηριζόμενη και ως "κλασσική Ιατρική"--έναν όρο τον οποίο προσωπικά δεν αποδέχομαι και θεωρώ λανθασμένο--και το γεγονός ότι υπάρχουν όντως γιατροί οι οποίοι την ασκούν κατ' αυτόν τον τρόπο δεν σημαίνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για την επιστήμη την ίδια και τις βασικές αρχές της. Είναι γενικότερα μια λανθασμένη τακτική αυτή του να κάνουμε γενικεύσεις και να προβαίνουμε σε αφορισμούς βασιζόμενοι αποκλειστικά και μόνο σε ορισμένα παραδείγματα, ακόμη κι αν αυτά προέρχονται από την προσωπική μας εμπειρία.

LupercaliaΝέο Μέλος
23/01/2006, 12:49:34
Durden_alie: πρέπει κάπως να αποκαλέσω την ιατρική που διδάσκεται στα πανεπιστήμια και εξασκείται απο τους κρατικούς οργανισμούς. Πώς θές να την πούμε? "Επίσημη" ιατρική?

Ο διαχωρισμός της "ασθένειας" σε επιμέρους συμπτώματα είναι βασικότατο, εγγενές χαρακτηριστικό αυτής της ιατρικής. Δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένους γιατρούς ή μη. Η "επίσημη" ιατρική σήμερα είναι η κατεξοχήν επιστήμη της εξειδίκευσης και του κατακερματισμού (...σε ειδικότητες, σε αντιμετώπιση επιμέρους συμπτωμάτων) και αυτό δεν έχει να κάνει με την προσωπική μου εμπειρία ή με τους γιατρούς που βρέθηκαν στο δρόμο μου. Γιαυτό και συχνότατα δίνονται φάρμακα με σκοπό το ένα να εξουδετερώσει ή να ελαφρύνει τις παρενέργειες του άλλου! Το απόλυτο χάος δηλαδή... Και όλα αυτά ξεχνώντας πως στον άνθρωπο (στους ζωντανούς οργανισμούς γενικά), ο οποίος είναι πολύπλοκο σύστημα (με την κυβερνητική πάντα έννοια του όρου), τα φαινόμενα σε κάθε επίπεδο λειτουργίας ενσκήπτουν, συνεργιστικά, απο όλα τα επιμέρους φαινόμενα του αμέσως "χαμηλότερου" επιπέδου. Επομένως δεν είναι δυνατόν η υγεία ή η ασθένεια να αναλυθεί στα εξ ων συνετέθη, παρά μόνο να "ενσκήψει" με μια παράλληλη ώθηση όλων των λειτουργιών προς την ίδια κατεύθυνση της υγείας. Κάτι τέτοιο κάνουν οι ενεργειακές θεραπείες. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως ακόμα και η "επίσημη" ιατρική δέχεται πλέον απόλυτα την επίδραση του ψυχικού στο σωματικό (μέσα απο πολύ συγκεκριμένους και μετρήσιμους μηχανισμούς όπως την κινητοποίηση του νευροενδοκρινικού άξονα και την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση γονιδίων σαν αντίδραση στο στρές). Επομένως ότι προάγει το γενικότερο "wellbeing" έχει άμεσο, ή μακροπρόθεσμο αλλά επίσης υπαρκτό, αντίκτυπο στη σωματική υγεία!

Edited by - Lupercalia on 23/01/2006 12:52:55