- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Είμαι σχετικά νέο μέλος των forums και βρίσκομαι ακόμη σε φάση ανάγνωσης των διάφορων topics. Το συγκεκριμένο είναι από τα πιο όμορφα και ενδιαφέροντα που έχω διαβάσει. Θα ήθελα λοιπόν να καταθέσω κι εγώ ίσως όχι μια ολοκληρωμένη απάντηση για το τόσο μεγάλο αυτό ερώτημα, αλλά ένα ακόμη κομμμάτι του παζλ. Μπορεί στο τέλος να καταφέρουμε να συνθέσουμε μια σωστή εικόνα...
Αυτό που έχω να "βάλω στο τραπέζι" είναι παρμένο από τον κόσμο των μύθων, που είναι και η μεγάλη μου αγάπη. Σύμφωνα λοιπόν με το μύθο των πρωτοπλάστων, αλλά και σύμφωνα με το μύθο της πτώσης της ψυχής που βρίσκουμε στον Πλάτωνα, ζούμε απλά γιατί κάποτε...πεθάναμε!
Πεθάναμε ( διωχθήκαμε, πέσαμε ή όπως αλλιώς θέλετε πέστε το) από τον κόσμο των ιδεών, τον κόσμο του φωτός και του Παραδείσου και αναγκαστικά ζούμε σ' αυτόν εδώ, το φυσικό κόσμο. Από τότε αναζητούμε τον κόσμο των ιδεών όπου όλα είναι γεμάτα ειρήνη και φως. Το μόνο μας όπλο σε αυτήν την αναζήτηση, σε αυτό το ταξίδι είναι η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, αυτή που είναι κρυμμένη στο σπόρο του μήλου...
Kαλό ταξίδι (=τα άξια οδεύω) σε όλους
timing