ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απ' τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Απ' τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

athakandr31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
13/07/2004, 22:41:35
quote:

Τώρα αν θεωρείς όλη αυτή την σύνδεση ποδοσφαίρου με ύψιστα εθνικά-πνευματικά ιδεώδη λάθος (και εγώ μαζί σου) νομίζω πως δεν είναι σοφό να πας κόντρα στο ρεύμα αλλά (αν βεβαίως έχεις τη δυνατότητα κάποιας επιρροής) είναι αποτελεσματικότερο να προσπαθήσεις προς την αλλαγή κατεύθυνσης αυτής της δυναμικής/ρεύματος.

Δημήτρη,

δεν θα αλλάξω εγώ τον κόσμο.

Με ενόχλησε που μερικοί ανεγκέφαλοι, πήραν μια ελληνική σημαία, την μάγκωσαν κάτω από το "πορτμπαγκάζ" και έκαναν βόλτες σερνοντάς την σαν το πτώμα του Έκτωρα.

Υπάρχει ένα σημείο, που άμα το περάσεις, η τρελή χαρά καταντάει ασυδοσία.

Αν τραγουδάνε τον εθνικό ύμνο σωστά στο στάδιο, δεν με πειράζει. Αντίθετα, μου αρέσει. Μου ηχεί και σαν παιάνας που εμψυχώνει.

Με ενοχλεί όμως, να βλέπω δυο μισόγυμνες μαλακισμένες να κρατάνε μια
Ελληνική Σημαία σαν κασκολάκι, να το γυρνάνε γυρω γύρω, και χοροπηδόντας να χαχανίζουν και να διακομωδούν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Οτιδήποτε ξεπερνά αυτό το όριο, που ένα εθνικό σύμβολο γίνεται αντικείμενο γελειοποίησης, με ενοχλεί αφάνταστα.

Μου θυμίζει ιεροσυλία.

Η Σημαία και ο Ύμνος είναι για να τα σέβεσαι. Όχι για να αστειεύεσαι.

Edited by - Vril on 13/07/2004 23:03:31

13/07/2004, 22:44:45
quote:

Κακέ Vril,

Αν ο στόχος σου είναι μία στείρα αντιπαράθεση με ύβρεις και αισχρολογίες δεν πρόκειται να σε ακολουθήσω στον κατήφορο..

Η φρασεολογία σου και το σκεπτικό σου είναι νομίζω προσβλητικό για όλους και προσωπικά με ενοχλεί. Αν έχεις την καλωσύνη να εκφράζεις με καλύτερο τρόπο και ύφος τις απόψεις σου έχει καλώς, διαφορετικά δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ μαζί σου και θα παρακαλούσα τον Admin να κάνει τις απαραίτητες συστάσεις ..

ath.

Να τις κάνεις.
Ο admin τουλάχιστον ξέρει να διαβάζει.
Θα βρεί τα περί νταβατζή της οδού Αθηνάς και τα άλλα σου σίγουρα διασκεδαστικά.

Μάλλον περνάς όλο τον κόσμο για ανόητο.

soukiΝέο Μέλος
14/07/2004, 02:08:10
δε νομιζω πως ειναι σε θεση κανενας να πει πως 2 μισογυμνες μαλακισμενες δε μπορουν η δεν πρεπει να ζητοκραυγαζουν με την ελληνικη σημαια.δεν αποφασιζουμε εμεις ποιος θα κρατα την σημαια αναλογα με τα ρουχα του.
εχει κανεις την εντυπωση πως οι ποδοσφαιριστες μας επαιζαν για τα χρηματα;ειμαι σιγουρη πως ακομα και χωρις χρηματικο επαθλο θα επαιζαν το ιδιο.επαιζαν για να βγει η ελλαδα πρωτη.για να ακουστει στο εξωτερικο.ηταν το μονο που μπορουσαν εκεινοι να κανουν για τη χωρα τους.
εγω δεν ειδα φανατισμο,αλλα ανθρωπους που χαιρονταν για τη χωρα τους,με τον συνηθισμενο τροπο των ελληνων.
κιαν για το ποδοσφαιρο συνεβει κατι τετοιο φανταστειτε τι θα γινοταν σε μια σημερινη σαλαμινα!
τελικα τι επρεπε να φωναζουν οι ελληνες υστερα απο μια νικη;οχι τον εθνικο υμνο;η ελλαδα νικησε,οχι καποια ποδοσφαιρικη ομαδα με τον δικο της υμνο.
και τι πειραζει που το ποδοσφαιρο ηταν αυτο που εκανε τοσο κοσμο να βγει απτα σπιτια του να ξεχασει τα προβληματα του και να πανηγυριζει;εγω χαρηκα πολυ που ειδα τοσο κοσμο ευτυχισμενο.
ειδα και κοσμο που ακουμπησε τη σημαια κατω και τη φιλουσε,δεν επρεπε να τη βαλει κατω;ο καθενας βρηκε εναν δικο του τροπο να εκδηλωσει τη χαρα του ειτε ακουμπωντας την κατω ειτε κρεμοντας την απταυτοκινητα.δε θα τους κρινουμε εμεις.αυτο ενιωθαν,αυτο εκαναν.
θαθελα να δωθει η ευκαιρια σε οσους κατακρινει ο vril να αποδειξουν με τι σθενος θα υπερασπιζονταν την ελλαδα σε μια μαχη των θερμοπυλων.
μπορει με τη νικη αυτη να μη κερδισε η ελλαδα την ελευθερια της,αλλα σιγουρα κερδισε πολλα οπως οτι μιλησαν γιαυτη στο εξωτερικο με θαυμασμο κι αλλα πολλα.οτι κερδισει καλο ειναι.

ΣανεκακΝέο Μέλος
14/07/2004, 03:15:59
quote:
Εκκατόμυρια Έλληνες πανηγύρισαν την νίκη της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου η οποία δόξασε τα Ελληνικά χρώματα. Μία νέα Ελλάδα γεννιέται, η Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και των επιτυχιών.

Ναι , για τα πανηγυρια καλοι ειμαστε.
Και το 1987 που πηραμε το ευρωπαικο στη καλαθοσφαιρηση παλι χαρες και πανηγυρια , αλλα τα επομενα χρονια δεν ειδα καμια νεα ελλαδα, δεν ειδα καμια ελλαδα της αυτοπεποιθησης και των επιτυχιων.
Το αντιθετο, μια ελλαδα μιζερη, της λιτοτητας ,των λιγων.
Καλο το παραμυθη αλλα το εχουμε ξαναδιαβασει.
Ειναι σαν το πρεζονι , που θελει καθε 12-15 χρονια την πρεζα του για να παει στον ¨κοσμο του¨. Σιγα μη το αφησουν να αποτοξινωθει και να ¨ξυπνησει¨.

quote:
Θα σταθώ στη νίκη και στο ελπιδοφόρο μέλλον σε όλους τους τομείς!

Ναι , στο ποδοσφαιρο νικησαμε και νοιωθουμε περηφανοι για το συγκεκριμενο αθλημα , αλλα το ελπιδοφορο μελλον σε ολους τους τομεις
μπορει να στο υποσχεθει μια στογγυλη ¨θεα¨ που την κλωτσανε 12 παληκαρια;;;Μονο σε ¨αμερικανικη ταινεια¨ θα μπορουσε να γινει κατι τετοιο....

quote:
Και θα ευχηθώ η Ελλάδα να αναγεννηθεί από τον λήθαργο που είχε πέσει.

Να προσθεσω και τι δικη μου ευχη στη δικη σου, με την διαφορα να βρει και αλλους τροπους αναγεννησης.

quote:
Είμαστε στο «εμείς», κι όχι στο «εγώ»!

Δεν θα διαφωνησω απλα θα θυμησω , οτι το 87 την κουπα την ¨πηρε¨
ο Νικος Γκαλης μονος του.Γιατι πολυ απλα ηταν παιχταρας.

Κανενας.

steelspringΜέλος
14/07/2004, 05:14:55
Η Ελλάδα κατάφερε κάτι που ποτέ δεν έγινε στο μαζικότερο άθλημα του κόσμου.
Ήταν αποτέλεσμα στρατηγικής , επιλογής κατάλληλων στελεχών , οργάνωσης , και εκτέλεσης πλάνου.
Αυτό χαιρόμαστε , αυτό πανηγυρίζουμε , γι`αυτό νοιώσαμε υπερήφανοι.
Το γεγονός είναι τεράστιο και έχει παγκόσμια απήχηση.
Αν ο Δέλλας πήρε τόσα , 'αν η φανέλα του Νικοπολίδη είναι έτσι , και άν ο παππούς της μάνας του ξαδέρφου του ανηψιού του Νικολαίδη είπε αλλοιώς, ποσώς μας απασχολεί.
Το Ελληνικό πρωτάθλημα τελικά είναι κάτι άλλο , και καλά θα κάνει να παραδειγματιστεί.
Δεν πιστεύω ότι βεβηλώθηκε το Εθνικό Σύμβολο μια και είναι το σύμβολο της Εθνικής ομάδας , και εφόσον μ`αυτό στο χέρι ή στο αυτοκίνητο πανηγυρίστηκε ο Εθνικός θρίαμβος, έξαλλα μεν , αλλά μέσα απο την καρδιά.

14/07/2004, 11:31:28
Όποιος φέρει την Ελληνική σημαία ως σύμβολο εκπροσωπεί την Ελλάδα.
Όταν αυτό το σύμβολο είναι και το σήμα μιας Εθνικής Ομάδας ( αμιγώς αποτελούμενη δηλαδή από Έλληνες ) τότε η όποια επιτυχία είναι ΕΘΝΙΚΗ.

Όταν αυτή η επιτυχία φέρνει δάκρυα στα μάτια και αβίαστα στα χείλη τον Εθνικό Ύμνο τότε το συλλογικό υποσυνείδητο λειτουργεί ΕΘΝΙΚΑ.

Όταν επιλέχθηκε η σημερινή μας σημαία ως σύμβολο του Ελληνικού Έθνους δεν επιλέχθηκε για να κυματίζει μόνο σε στρατιωτικές μάχες αλλά για να κυματίζει υπερήφανα σε κάθε επιτυχία συλλογική ή ατομική που αφιερώνεται ή που ανήκει σε αυτό το Έθνος.

ΣΕΒΟΜΑΙ όποιον αγαπά αυτό το κομμάτι από πανί που συμβολίζει την χώρα μου, υποκλίνομαι σ’ όσους καταλαβαίνουν ότι είναι μεγάλη τιμή να ακούς να παιανίζει ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ για την όποια επιτυχία, γιατί αυτή η όποια επιτυχία ανήκει σε όλους μας, διότι από την όποια επιτυχία παραδειγματίζονται χιλιάδες παιδάκια που στο μέλλον ίσως να έχουν την ΤΙΜΗ να κάνουν να υψωθεί το Εθνικό σύμβολο ψηλότερα.

Ευτυχώς δεν έχουμε πόλεμο ( τουλάχιστον φανερά ) με καμία άλλη χώρα ή Έθνος, όμως ανταγωνιζόμαστε τους άλλους στο δικαίωμα του σεβασμού και της αναγνώρισης.

Όταν καταφέρουμε να κάνουμε όλο τον κόσμο να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για μας, όταν το Εθνικό Σύμβολο κυματίζει με κάθε ευκαιρία σε όποια γωνιά της Γης, τότε θα έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε τη ΘΥΣΙΑ αυτών που αναγέννησαν αυτό το Έθνος.

Ναι λοιπόν η ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ είναι βγαλμένη από ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ.

Ο κακός λύκος

dimsotΜέλος
14/07/2004, 22:57:44
Οταν βλεπεις 5.000 ομογενεις μαζεμενους σε μια πλατεια στις 05:00 το πρωι 10.000 χμ μακρια απο την πατριδα τους να πανηγυριζουν. ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και αν καποιος αυτο δεν μπορει να το καταλαβει ειναι τουλαχιστον κοντοφθαλμος.

Τωρα βεβαια ειναι μεσα σε αυτο το forum και καποιοι οι οποιοι επειδη οταν ηταν μικροι οι αλλοι τους εριχναν φαπες και κατελειξαν στο περιθωρειο και στην κακομοιρια, που τους πειραξε ιδιαιτερα αυτη η επιτυχια της Εθνικης.

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΛΕΩ "ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ".

Με αγαπη σε οσους αγαπανε αυτην την χωρα στα δυσκολα και με οτι στραβα εχει ΚΑΙ ΟΥΣΤ σε ολους τους αλλους που τους ευχομαι να ζουνε παντα σε στην κακομοιρια τους.

ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.(ΠΛΑΤΩΝ)
DIMSOT

14/07/2004, 23:29:11
Ramoglou, σε γενικές γραμμές συμφωνώ με αυτά που λες, ωστόσο θα ήθελα να διαφοροποιηθώ σε κάποιες λεπτομέρειες.

quote:

Όταν καταφέρουμε να κάνουμε όλο τον κόσμο να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για μας, όταν το Εθνικό Σύμβολο κυματίζει με κάθε ευκαιρία σε όποια γωνιά της Γης, τότε θα έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε τη ΘΥΣΙΑ αυτών που αναγέννησαν αυτό το Έθνος.

Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει δια μερικών αντιπροσώπων και των υπολοίπων σε θέση θεατών-οπαδών. Η δύναμη μιας χώρας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της και μόνον. Όταν αυτό αξιοποιείται στο μέγιστο τότε μεγαλουργεί. Όταν βρίσκεται στο περιθώριο ή χαραμίζει την ενεργητικότητά του περιορισμένο σε στρούγκες τότε η χώρα άγεται και φέρεται από τρίτους.

Η επιτυχία είναι μεγάλη. Αν όμως το παράδειγμα που αναπαράγει για τα μικρά παιδάκια είναι αυτό της λατρείας της στρογγυλής θεάς και ένας στείρος "οπαδισμός", είναι σχεδόν βέβαιο ότι η πνευματικότητα των επόμενων γενεών θα κινείται κάπου χαμηλά στα πόδια τους. Τη σκέψη τους θα το κινούν άλλοι. Οι κάθε λογής ποιμένες (θρησκευτικοί, πολιτικοί, της θήρας 7 ή της 13) και τα συμφέροντά τους που και οι ίδιοι πολλές φορές έχουν την ψευδαίσθηση, υποψιάζομαι ότι είναι συμφέροντα όλων.

14/07/2004, 23:42:45
quote:

Με αγαπη σε οσους αγαπανε αυτην την χωρα στα δυσκολα και με οτι στραβα εχει ΚΑΙ ΟΥΣΤ σε ολους τους αλλους που τους ευχομαι να ζουνε παντα σε στην κακομοιρια τους.

Μα και όλοι οι άλλοι.. δεν συμπεριλαμβάνονται έστω σε ότι στραβό έχει αυτή η χώρα; Συνεπώς έπρεπε να αγαπάς και αυτούς.

15/07/2004, 00:18:59
Νομίζω πως μιλάω αρκετά καλά την Ελληνική διάλεκτο.
Ως εκ τούτου δεν είπα πουθενά για οπαδισμό, για μεμονωμένη προσπάθεια, για θεατές, για στρούγκες ή ότι άλλο.

Είπα

quote:
Όταν αυτή η επιτυχία φέρνει δάκρυα στα μάτια και αβίαστα στα χείλη τον Εθνικό Ύμνο τότε το συλλογικό υποσυνείδητο λειτουργεί ΕΘΝΙΚΑ.

Είπα

quote:
ΣΕΒΟΜΑΙ όποιον αγαπά αυτό το κομμάτι από πανί που συμβολίζει την χώρα μου, υποκλίνομαι σ’ όσους καταλαβαίνουν ότι είναι μεγάλη τιμή να ακούς να παιανίζει ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ για την όποια επιτυχία, γιατί αυτή η όποια επιτυχία ανήκει σε όλους μας, διότι από την όποια επιτυχία παραδειγματίζονται χιλιάδες παιδάκια που στο μέλλον ίσως να έχουν την ΤΙΜΗ να κάνουν να υψωθεί το Εθνικό σύμβολο ψηλότερα.

Που υπάρχει στα παραπάνω η σχέση αντιπροσώπου – θεατή ;
Πού υπάρχει οπαδισμός ;

Μακάρι τα παιδάκια να πάνε να παίξουν μπάλα και μάλιστα καλή φτάνοντας στο σημείο να γίνουν πρεσβευτές του αθλητισμού της χώρας μας, μακάρι να θέσουν ως στόχο να φορέσουν την φανέλα με το Εθνόσημο και να φτάσουν στο σημείο να ακούσουν όλη τη χώρα να τραγουδά μεθυσμένη από ευτυχία και υπερηφάνεια.

Είμαι άρρωστος Ολυμπιακός, όμως όταν έτυχε να έρθω πρόσωπο με πρόσωπο με τον Καραγκούνη και τον Μπασινά τους είπα ένα μεγάλο ευχαριστώ γι αυτό που καταφέρανε και τους ευχήθηκα να είναι πάντα υγιείς.
Δεν νομίζω κανένας Έλληνας να σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο το όποιο οπαδικό του συναίσθημα. Αυτή η ομάδα ήταν η ομάδα ΟΛΩΝ ήταν η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ και αυτή θα πρέπει να παραμείνει.

Μακάρι να καταλάβουμε όλοι ότι ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να γίνουμε αυτό που κάποιοι ονειρεύτηκαν.
Σ’ όποιον αρέσει αυτό το Έθνος μένει και παλεύει, με την όποια δύναμη κατέχει, να το φέρει στο ψηλότερο σκαλί χωρίς μισαλλοδοξίες και εύκολες φιλοσοφίες, χωρίς διχόνοιες και προδοσίες, αλλά με αγώνα και με σθένος.

Σ’ όποιον δεν αρέσει, το αεροδρόμιο είναι ανοιχτό για όλους τους προορισμούς.

A! Και κάτι άλλο, την όποια κυβέρνηση ο Λαός την ψηφίζει, άρα εμείς έχουμε την ευθύνη και κανείς άλλος. Μην τα μπερδεύουμε όλα και ας μάθουμε να αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας, δε φταίνε οι άλλοι μια ζωή !

Ο κακός λύκος

MercuryΜέλος
15/07/2004, 00:35:31
Λοιπόν, κανείς δεν μπορεί ,και δεν θέλει άλλωστε, να αμφισβητήσει

ότι η κατάκτηση του ευρωπαικού κυπέλλου απο την Εθνική μας ομάδα

ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τον αθλητισμό της χώρας μας.

Και φυσικά ήταν και μια πολύ μεγάλη Εθνική επιτυχία, ουδεμία

αντίρρηση.

Απο εκεί όμως και μέχρι του σημείου να βλέπει κάποιος Εθνική Αναγέννηση,εισβολή της Ελλάδας στο παγκόσμιο ασυνείδητο ως ισχυρή δύναμη, μελλοντικά (σίγουρα)μεγαλεία και θριάμβους κλπ, μεσολαβεί το χάος...

Εσείς που μεγαλοποιείτε σε αυτό το μέγιστο βαθμό αυτή την επιτυχία,θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα ίδια μέτρα και σταθμά και για τις πάμπολλες αποτυχίες μας...Να υποθέσω ότι ολες αυτές τις δεκαετίες που η εθνική μας ομάδα έτρωγε τη μια σφαλιάρα πάνω στην άλλη βιώναμε Εθνικές Καταστροφές?

Για μένα η Εθνική Αναγέννηση θα έρθει την ημέρα που αυτού του είδους οι επιτυχίες δεν θα μας κάνουν και πολύ εντύπωση...την ημέρα που όλοι θα υποκλίνονται βγάζοντας μας το καπέλο ενώ εμείς θα προχωράμε,απλά χαμογελώντας και σφυρίζοντας αδιάφορα...αυτό θα είναι το αληθινό σημάδι της Αναγέννησης της Ελλάδας...