ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

macedon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
eidosΜέλος
16/10/2009, 21:51:17
quote:
οκ

σε ευχαριστώ ντόκτορ
Edited by - eidos on 16/10/2009 21:52:41

Edited by - eidos on 16/10/2009 21:54:04

Edited by - eidos on 16/10/2009 21:55:25

16/10/2009, 21:57:23
quote:
Οι άνθρωποι αιματοκυλούν την γή, όχι ο Θεός αγαπητέ μου

Eγώ φίλε μου τρεχαγύρευε στη Βίβλο το μόνο που βλέπω είναι αίμα.
Και για το αίμα αυτό την ευθύνη δεν την επωμίζονται οι Εβραίοι που έψαχναν για πατρίδα αλλά ο Γιαχβέ. Ο Γιαχβέ τους οδηγεί και ο ίδιος δίνει τις διαταγές καθώς και ο ίδιος αιματοκυλεί τους πάντες ακόμα και ζώα ακόμα και παιδιά. Μην με μπριζώσεις και αρχίσω τα κατεβατά..

quote:
allzzaro...Τον μπερδεύεις με κάτι κατ όνομα θεούς, που ήταν
τρεις λαλούν και δυο χορεύουν...

Εδώ δεν μπερδεύω τίποτα. Εσύ μας τα μπερδεύεις.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να μας το αναλύσεις αυτό γιατί παρουσιάζεσαι αρκετά συγχισμένος. Πρώτα αν ασπάζεσαι τον Γιαχβέ ναί ή όχι. Ο Γιαχβέ κατηγορείται οχι μόνο για τον εκδικητικό του χαρακτήρα αλλά και για τον αλαζονικό. Θα πρέπει λοιπόν να μας εξηγήσεις αν εσύ τα δικαιολογείς ή τα καταδικάζεις αυτά.
Επίσης θα πρέπει να μας εξηγήσεις κατά τέτοιο τρόπο ώστε να το καταλάβουμε τι εννοείς αυτό το κατ όνομα θεούς..

quote:
Δεν ήταν οι συνθήκες λέμε,στην Παλαιά Διαθήκη, κατάλληλες για πολιτισμένους διαλόγους, εσείς με το ζόρι ειρήνη;

Είναι τελείως φαιδρό και ανεύθυνο αυτό που λές.
Αυτά τρεχαγύρευε είναι δικαιολογίες των Χιλιαστών.
Δεν θέλω να ακούω μαλακίες απο σκεπτόμενα άτομα.
Η λύση δεν είναι το αιματοκύλισμα.
Ποιός δεν ήθελε ειρήνη ρε τρεχαγύρευε τι μαλακίες μας λές.
Θα επρεπε δλδ οι Εβραίοι να εγκατασταθούν στη γή Χαναάν?
Χιλιάδες αλλα μέρη υπήρχαν.
Αφού κατοικούσαν αλλοι κάτοικοι χιλιάδες χρόνια εκεί?
Θα έπρεπε να αιματοκυλίσουν την Ιεριχώ? Για ποιό λόγο?
Τι μαλακίες λέτε ρε γμτ...

Edited by - allzzaro on 16/10/2009 21:59:02

16/10/2009, 22:11:34
Καλά ρε allzzaro, μας δουλεύεις; Που ζεις;Στις εποχές των σφαγών
και λεηλασιών,στην εποχή του παλουκώματος των εχθρών στο πεδίο
μάχης κι άλλα τέτοια ευχάριστα σπόρ, εσύ περιμενες τον Θεό να συνετίζει τους ανθρώπους, με κεραυνούς σαν τον Δία , που βέβαια,
αυτός δεν σε πείραζε, δείχνει πιο ανθρώπινος...
Τι λέω;
Πάντως, χαίρομαι, που οπου αλλού, εκτός της Βίβλου,δεν βλέπεις
πόλεμο και αίματα...Είμαι σιγουρος ότι ακόμη και στον...Πελλοπονησιακό πολεμο, μπορεί να βλέπεις τακτίκες οικονομίας, ή διατροφής...
Αλλά αυτά τα πράγματα πέρα απο υποκριτικά, δεν είναι κάν σοβαρά φιλε μου ....Μήπως, με πειράζεις;
Ο Γιάχβε, δεν έχει καμία επιθετικότητα,οι άνθρωποι της εποχής ειχαν...
Εκτός αν εννοείς ότι και την πυρηνική ενέργεια, ο ..Γιάχβε την έδωσε
και την στέλνει για το κακό μας, επειδή είναι εκδικητικός Θεός...
Αυτά που γράφεις, τα σκέφτεσαι καθόλου;
Ρε φιλε,πόσους νεκρούς θυμάσαι απο τους ελληνικούς εμφύλιους,που
σε πείραξε η βία στη Μέση Ανατολή, 2000 χρόνια π.Χ.;Τόση υποκρισία;
Όσο για τον Γιάχβε, είπαμε, έγινε ο Ιησούς, Υιός του Θεού,μέσα απο το μυστήριο τηε Αγίας Τριάδα,ς που ακόμη συντελείται,όπως λένε οι
γραφές.....Εγω ειμί ο Πατήρ και ο Πατήρ εν εμοί.Αν ο Πατήρ είναι το
όλο και ο Υιός η νέα υπόσταση, που κληρονομεί τον Θεό μαζί με εμάς,
είναι μια θέση που λέω εδώ και καιρό και ...αλλοιθωρίζετε....
Γιατί;Αυτά λέει η πίστη και οι γραφές μας....
Τα πιστεύει ή όχι κανείς, αυτά έχουν γραφεί τα πιστεύω,οπως πίστεψα και τα άλλα που έχω δει, μέχρι τώρα να γινονται..Τα πυρηνικά, τη βόμβα υδρογόνου, την Αμερική,το 666 και άλλα....Για μένα, ψάχνοντας τα ήταν αρκετά...Εκ πείρας κι όχι εκ πίστεως,δλδ, για να το πούμε ωμά....Όποιος θέλει καταλαβαίνει, όποιος θέλει το βλέπει εγωιστικά....
....Και γιατί άρχιζες και βριζεις;Η βλασφημία ειναι μεγάλη αμαρτια, τέκνον μου....
eidosΜέλος
16/10/2009, 22:14:15
Μακεδόν

έως ένα σημείο καλά τα λες...

quote:
1. Οντως, στο εβραϊκό κείμενο δεν λέει "Κύριος" αλλά "ΓΧΒΧ" יְהוָה

και βέβαια οκ! η αλήθεια είναι αλήθεια και όσο και αν κάποιοι θέλουν να παραμείνει στο σκοτάδι αυτή φανερώνεται...
η Κάποιος την φανερώνει...

quote:
Το "ΓΧΒΧ" είναι το όνομα του θεού των Εβραίων, όπως τουλάχιστον δηλώνει ο ίδιος ο Γιαχωβάς. Οσο για το τί σημαίνει, μικρή σημασία έχει.

όμως αυτό δεν χρειαζόταν... γιατί καλά καταλαβαίνεις ότι το Ιεχωβά είναι το Όνομα του Δημιουργού όλων μας, και όχι μόνο των Εβραίων...

τωρά γιατί εντέχνως το κρύβεις αυτό;!!...

16/10/2009, 22:27:46
quote:
Αλλά αυτά τα πράγματα πέρα απο υποκριτικά, δεν είναι κάν σοβαρά φιλε μου ....Μήπως, με πειράζεις

Nαί βρε σε πειράζω!!

quote:
Πάντως, χαίρομαι, που οπου αλλού, εκτός της Βίβλου,δεν βλέπεις πόλεμο και αίματα

Γιατί μου φέρεις τέτοια παραδείγματα.
Αυτοί ήταν άνθρωποι. Ο Χίτλερ ήταν άνθρωπος δεν ήταν Θεός.
Ο Γιαχβέ ομως ήταν Θεός. Δεν μπορεί ο ``γεννήσας το παν`` να κάνει τέτοια πράγματα. Αιματα βλέπω παντού φυσικά έτσι?
Και ο Δίας που δεν θεωρείται οτι δημιούργησε τα πάντα αρα δεν μπορεί να συγκριθεί του Γιαχβέ, έκοψε και αυτός κώλους. Αλάζονας, εγωιστής, μισάνθρωπος και οτι φανταστείς. Ο Δίας ομως δεν είναι θεός. Ο Γιαχβέ είναι. Εκτός αν δεν είναι. Εκτός αν οι Ελληνες ιστορικοί που θέλουν να ταυτίσουν τον Γιαχβέ με τον Τυφώνα έχουν κάποιο δίκιο.

quote:
....Και γιατί άρχιζες και βριζεις;Η βλασφημία ειναι μεγάλη αμαρτια, τέκνον μου....

Δεν βρίζω γλυκέ μου, δεν βρίζω απλά εκφράζομαι με κάποια σχετική άνεση εκμεταλλευόμενος την οικειότητα την οποία έχουμε..

Edited by - allzzaro on 16/10/2009 22:31:58

16/10/2009, 22:38:12
Και που έχεις εσύ συγκεκριμένα τον Γιάχβε, να σκοτώνει κάποιον αναίτια,λέγοντας αναίτια, εννοούμε τον κακό πιστό,όπως μερικούς που σκότωσε στην έρημο, αφού ασεβήσαν απέναντι στον νόμο του Θεού;
Όποιος λέει οτι πιστεύει στο Θεό, στην Παλαιά, κρίνονταν απο τον
Θεό, αυτό ήταν η Παλαιά Διαθήκη...Απο την Κανη, όλα κρίνονται απο τον Υιό, είναι ή δεν είναι έτσι;
Λέει ή δεν λέει η Παλαιά στον ψαλμό του Δαυίδ, "είπε ο Κύριος τω Κυρίω μου,κάθου εκ δεξιών μου έως αν θου εμπρός σου υποπόδιο των ποδών σου τους εχθρούς σου";...Δύο είναι οι Κύριοι; Το είχε πει ο
Χριστός το συγκεκριμένο αποσπασμα του ψαλμού...
Τα συναισθήματα που λές, είνα σαν να ρινουμε τον Χριστό, για την ιερή οργή, όταν έδιωξε τους εμπορους απο το Ναό του Σολομώντα, που το συχνοαναφερει κι ο Μακεδών...
Φίλε, τα έχεις μπερδεμένα...Εμείς οι άνθρωποι, με ελεύθερη τη βούληση, λαμβάνουμε ή όχι, υπόψην μας τον Θεό....Αν όμως, ασεβείς,
δεν πρέπει να σε τιμωρεί; Αν κάνεις κάτι σε κάποιον δικο Του
άνθρωπο, πρέπει να το δεχτεί;
Δεν μπορεί να υπερασπισθεί τους δικούς Του;Τι Θεό τον κάνεις;
Ο Θεός μας περιμένει να ανεβούμε, δεν κατεβαίνει ο Ίδιος εδώ....
Και το θέμα είναι, ότι υπάρχει μόνο άνοδος, ή με το καλό, ή με το
ζόρι....
Τώρα, αν ζήσουμε, μπορείς να κρίνεις τον Θεό....Τώρα θα υπάρχει τιμωρία, γιατί πια ξέρουμε τι κάνουμε....Περιθώρο να αναθεωρήσουμε και παγιώσουμε τις θέσεις μας ζούμε...
16/10/2009, 22:45:39
eidos

quote:
τωρά γιατί εντέχνως το κρύβεις αυτό;!!...

Γράφω αυτά που υπάρχουν, όχι αυτά που φαντάζεσαι ότι έγιναν.

quote:
γιατί καλά καταλαβαίνεις ότι το Ιεχωβά είναι το Όνομα του Δημιουργού όλων μας, και όχι μόνο των Εβραίων...

Ο Γιαχωβάς ήταν ο θεός των Εβραίων. Το αν εσύ θεωρείς τον Εβραίο θεό δικό σου δημιουργό, και το αποτέλεσμα του "πλάθω ανθρωπάκια με τα δυο χεράκια" προγόνους σου, αυτό είναι δικό σου πρόβλημα και των χριστιανών που μοιράζονται τον ίδιο θεό με τους Εβραίους.

Αλλωστε, στη φυλλάδα που ονομάζετε Παλαιά Διαθήκη, ο θεός σου (και θεός των Εβραίων και των χριστιανών) και οι πρόγονοί μου δεν τα πάνε καλά. Ξέρεις, "εξεγειρώ τα τέκνα σου Σιών κατά των τέκνων των Ελλήνων...".

Με άλλα λόγια, μπορείς να πιστεύεις ότι σε έφτιαξε όποιος θεός θέλεις. Αλλά αυτό που πιστεύεις είναι απλά μια ατεκμηρίωτη προσωπική άποψη και τίποτε άλλο. Μην γελοιοποιείσαι παρουσιάζοντάς την σαν γεγονός.

ΥΓ. Αν ο θεός των Εβραίων και χριστιανών ήταν και δημιουργός όλων, τότε θα έδινε τις εντολές του σε όλες τις γλώσσες και σε όλους τους λαούς, όχι μόνον σε έναν κατσικοκλέφτη Εβραίο νομάδα και μόνο στα εβραϊκά...

macedon

eidosΜέλος
16/10/2009, 23:02:05
Μακεδονα

αρχίζεις και χάνεις την ψυχραιμία σου...
το παθαίνεις αυτό τακτικά;
η δική σου άποψη πόσο τεκμηριωμένη είναι;
και αλήθεια δεν μας λες ο δικός σου Δημιουργός πως λέγεται;

quote:
ΥΓ. Αν ο θεός των Εβραίων και χριστιανών ήταν και δημιουργός όλων, τότε θα έδινε τις εντολές του σε όλες τις γλώσσες και σε όλους τους λαούς, όχι μόνον σε έναν κατσικοκλέφτη Εβραίο νομάδα και μόνο στα εβραϊκά...

μόνος σου το λες... και αυτό πράγματι συμβαίνει... η Βιβλος είναι το best βιβλίο όλων τον εποχών, τυπωμένη σε δισεκατομμύρια αντίτυπα, σε όλες τις γλώσσες και τις διαλέκτους του κόσμου... (για να είμαι ακριβής 99.9% των γλωσσών)
τώρα θα συμφωνήσουμε περί του Δημιουργού των όλων;

eidosΜέλος
16/10/2009, 23:11:09
ντόκτορ

ο σκοπός του Θεού για τον άνθρωπο σύμφωνα με το Βιβλίο της Γένεσης ήταν ο εξής: να γεμίσει τη γη με απογόνους, να έχει τα ζώα σε υποταγή και να επεκτείνει τον κήπο της Εδέμ κάνοντας παράδεισο όλη τη γη...

και βεβαίως ο άνθρωπος θα ζούσε για πάντα, στη γη...

16/10/2009, 23:13:54
quote:

Αυτό σε απασχολεί?
Το οτι έτρεφε ενα ιδιαίτερο πάθος αποκλειστικά για τους Ισραηλίτες οι οποίοι στην κυριολεξία τον είχαν γραμένο.
Τους παρακαλούσε να τον προσκυνούν, τους απειλούσε να τον προσκηνούν, δεν θα ξεχάσω το εδάφιο που λέει οτι στο όρος Σινά ήθελε να τους ξεπαστρέψει όλους επειδή λάτρεψαν ενα μοσχάρι.

Δύο πράγματα μπορεί ενα σκεπτόμενο άτομο να νοήσει.
Η ο Γιαχβέ είναι γέννημα της φαντασίας των Εβραίων ενα συνονθύλευμα διαφόρων πληροφοριών μέσα απο την ερμητική Αιγυπτιακή διδασκαλία σε οτι αφορά τη γέννεση και τα υπόλοιπα είναι γεννήματα της φαντασίας των Εβραίων προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Το δεύτερο σενάριο είναι ο Γιαχβέ να είναι ενα συνονθύλευμα δαιμόνων έχοντας στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Δημιουργό του Σύμπαντος (τον Υπέρτατο Νού) σκηνοθέτης του οποίου είναι ο Μωυσής και στο δεύτερο μέρος κάποιοι δαίμονες ή κάποιος συγκεκριμένος καθοδηγεί τους Εβραίους προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του.