ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Είναι τόσο δύσκολο (Νο2); - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Είναι τόσο δύσκολο (Νο2); - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

alati1331 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
cubeΜέλος
01/09/2003, 21:08:45
RYCHE ΠΡΙΝ 10 ΛΕΠΤΑ ΗΣΟΥΝ ΚΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΜΒΛΙΧΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕΣ ΝΑ ΕΞΙΛΕΩΘΕΙΣ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ13.

ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΣΟΥ ΒΑΛΕΙ Ο ΑΛΑΤΙ13 ΑΛΑΤΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΜΟΛΙΣ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ.

Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΣΠΕΡΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.

ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΧΘΡΟΣ. ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΟΝ. ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ :-()

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΩ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΜΒΛΙΧΟ Ή ΓΙΑ ΤΟΝ RYCHE.

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΕΙΣ...
ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΘΙΣΟΥΝ...
ΜΗΤΕ ΣΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥΣ...
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΗΣΥΧΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ...
ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΩΔΙΑ ΤΟΥΣ!
ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΘΙΣΟΥΝ...ΣΠΕΙΡΕ ΝΕΑ ΣΠΟΡΙΑ!
ΧΩΡΑΦΙ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΚΥΒΟΣ.

01/09/2003, 21:21:49
RYCHE XAIRETA CUBE

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ CUBE ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ TO MIΣΟΣ ΚΑΛΙΕΡΓΗΤΑΙ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΗΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΙΛΗΣΑ ΑΣΧΗΜΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΙΜΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΙΛΕΩΘΩ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΤΟΥ ΙΑΜΒΛΙΧΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΧΟΜΟΥΝ ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΡΥΒΩ ΚΑΤΙ...
ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ...
ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΛΗΓΕΙ ΕΔΩ...
ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΑ ΘΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΩ...
ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΒΕ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ HΜΟΥΝ ΕΓΩ

cubeΜέλος
01/09/2003, 21:31:45
ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΔΩ RYCHE ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΓΩΙΣΤΗΣ. (ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΑ ΘΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΗΣΩ!)

ΕΧΕΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ!

ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΠΑΣ ΑΣΧΗΜΑ... ΒΛΕΠΕ ΘΕΜΑ "ΣΕΛΗΝΗ".

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΑΡΩ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟΣ.

ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΥΒΟΣ.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.

01/09/2003, 21:43:23
RYCHE XAIRETA CUBE
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ...
ΕΓΩ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ...
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΜΙΚΡΕ ΠΟΙΗΤΗ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΣΩΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΦΩΣΧΗΤΟΥ ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1863
ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ HΜΟΥΝ ΕΓΩ

alati13Μέλος
02/09/2003, 01:48:37
Να κάνω μια μικρή διευκρίνιση. Σε αυτό το τοπικ δεν έχει απολογηθεί κανένας. Δεν υπάρχει δικαστής. Απλά Συζητάμε ένα φαινόμενο και προτείνουμε λύσεις. Τίποτα άλλο.

02/09/2003, 08:56:44
To φαινόμενο αγαπητό αλάτι όντως υφίσταται...
Λύσεις όμως υπάρχουν?
Είμαι λίγο απαισιόδοξη σε αυτό.

Είναι ανθρώπινο να υπάρχουν συγκρούσεις και διαμάχες γιατί είμαστε...
...τόσοι πολλοί....
...τόσο διαφορετικοί...
...τόσο βιαστικοί...
...τόσο απρόσεκτοι...

διαφορετικοί σαν τα αποτυπώματά μας,
βιαστικοί ώστε να μην βουτάμε την πέννα μας στο μυαλό όταν είναι να απαντήσουμε σε κάποιον,
απρόσεκτοι ώστε να βάζουμε λόγια στο στόμα κάποιου ενώ τα είπε κάποιος άλλος, μα είναι γραπτά και τα γραπτά μένουν.

Συμβουλή: Πριν απαντήσετε διαβάστε καλά... Πριν ρωτήσετε διαβάστε καλά... η ερώτηση πολύ πιθανόν να έχει ήδη απαντηθεί... Πριν χλευάσετε διαβάστε καλά.... ναί! και πίσω από τις λέξεις...

Παρεξηγήσεις στον προφορικό λόγο γίνονται γιατί τα λεγόμενα δεν υπάρχουν γραπτώς μ'αποτέλεσμα να μπερδευόμαστε, να ξεχνάμε.
Παρεξηγήσεις στο γραπτό λόγο γίνονται γιατί δεν βλέπουμε το πρόσωπο, το ύφος, τις γκριμάτσες του άλλου όταν γράφει... Και εδώ σπουδαίο ρόλο παίζουν πιστεύω οι "γελαστούληδες".

Γενικότερα πιστεύω ότι συγκρούσεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν σε κάθε επίπεδο και κάθε περίσταση όσο υπάρχουν άνθρωποι.

Το θέμα είναι αφήνουμε τις συγκρούσεις να γίνουν για να βγουν τα οποιαδήποτε προσωπικά μας απωθημένα ή γιατί πρέπει όντως να κάνουμε τον αντίλογο με αυτό τον άμεσο και κάθετο τρόπο?

"Τάδε έφη Avallon"
TimetrappedΜέλος
02/09/2003, 15:10:34
quote:

Είναι τόσο δύσκολο;

Είναι λοιπόν τόσο δύσκολο να ανοιχτεί ένα οποιοδήποτε θέμα σχετικό με τις θρησκείες και να μην υπάρξουν αυτές οι ακρότητες, οι υπερβολές και οι προσωπικές επιθέσεις; Τόσο δύσκολο είναι; Και αν ναι , ΓΙΑΤΙ

Είναι σίγουρα δύσκολο φίλε alati13 γιατί υπάρχει το τοίχος του ΕΓΩ μπροστά από τον καθένα μας, ένα τοίχος που δυστυχώς δύσκολα γκρεμίζει κάποιος! Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς που καταφέρνουν και θάβουν τον εγωισμό τους έστω και καθυστερημένα, σε αυτούς που καταλαβαίνουν ότι η ένταση της στιγμής τους έκανε να απαντήσουν επιθετικά και παραδέχονται το λάθος τους. Το να παρασυρθείς σε μια τέτοια "συζήτηση" δεν είναι δύσκολο και αυτό οφείλεται στο ότι είμαστε άνθρωποι και είναι λογικό να χάνουμε κάποιες φορές την ψυχραιμία μας! Ας είμαστε λοιπόν λίγο πιο ανεκτικοί με τους συνομιλιτές μας, ας προσπαθήσουμε με καλή διάθεση να τους "αντιμετωπίσουμε" και νομίζω πως θα δούμε καλά αποτελέσματα! Όσοι βρίσκονται (κατά τη γνώμη μου πάντα) άλλωστε σε αυτή την όμορφη παρέα νομίζω πως έχουν όλη την καλή διάθεση να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Αν πάλι υπάρχουν και κάποιοι που είναι απόλυτοι για τις απόψεις τους (δεν είμαι αρκετό καιρό εδώ για να το γνωρίζω αυτό) και προσπαθούν να τις επιβάλλουν στους υπόλοιπους τότε φίλε alati13 θα έπρεπε να αναφερθείς προσωπικά σε αυτούς και αν δεν "παίρνουν" από λόγια τότε μπορούμε να τους αγνοούμε!

quote:

Γιατί πρέπει κάθε τέτοια συζήτηση να έχει την γνωστή κατάληξη;

Γιατί πρέπει να κάνουμε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επίθεση σε κάποιον, που δεν συμφωνούμε με τις ιδέες του;

Γιατί θα πρέπει ΠΑΝΤΑ ο φανατισμός μας να ΚΑΙΕΙ όλα τα ωραία θέματα ;

Είναι οι ανθρώπινες αδυναμίες κατά τη γνώμη μου που οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα αλλά στο ESOTERICA το φαινόμενο αυτό δεν το έχω συναντήσει τόσο συχνά και αυτό οφείλεται στο υψηλό επίπεδο των φίλων συνομιλητών που υπάρχουν εδώ μέσα. Σε άλλα Forums είναι καθημερινό φαινόμενο αυτό και μάλιστα σε θέματα επουσιώδη.

You can find all you need in your mind...if you take the time

thothΙδρυτικό Μέλος
02/09/2003, 15:28:55
Παρακολουθώ το θέμα αυτό που άνοιξε ο Alati13 με ενδιαφέρον και νομίζω ότι είναι αρκετά χρήσιμο για να μας κάνει να μπορούμε να σκεφτούμε δυο φορές πριν κάνουμε τον αντίλογο, μια κοκκορομαχία.

Δεν μπορώ όμως να μην ικανοποιηθώ(εκ μέρους των δημιουργών, των διαχειριστών, των συντονιστών και των παλιών καλών μελών) για τα λόγια του "Χρονοπαγιδευμένου"

quote:
Είναι οι ανθρώπινες αδυναμίες κατά τη γνώμη μου που οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα αλλά στο ESOTERICA το φαινόμενο αυτό δεν το έχω συναντήσει τόσο συχνά και αυτό οφείλεται στο υψηλό επίπεδο των φίλων συνομιλητών που υπάρχουν εδώ μέσα. Σε άλλα Forums είναι καθημερινό φαινόμενο αυτό και μάλιστα σε θέματα επουσιώδη.

Ας σκεφτούμε ότι έχουμε απέναντί μας ανθρώπους που πιστεύουν με ειλικρίνεια και με θέρμη, όπως και εμείς ίσως, αντίθετες απόψεις από εμάς.

Ας φανταστούμε ότι είναι απέναντί μας παλιοί φίλοι, γνωστοί, συγγενείς, αδέρφια που έχουμε διαφορετικές απόψεις και όχι εχθροί μας.

Ας αναλογιστούμε μήπως όλοι είμαστε μέρος ενός μεγάλου κτιρίου όπου η θέση και η αντίθεση είναι σαν κολώνες παρόμοια χρήσιμες για την δομή και την εξέλιξη της κατασκευής του.

Ειρήνη σε όλους

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

AIONΜέλος
02/09/2003, 16:07:26
έχω την εντύπωση οτι το site ονομάστηκε esoterica για συγκεκριμένους λόγους και όχι για να προπαγανδίζουν κάποιοι ιδέες όπως η εθνική συνείδηση, ή ο ρατσισμός, που καμία σχέση δεν έχουν με τον εσωτερισμό.
Εδώ δεν συναντάμε μόνο αυτό αλλά και την ευθεία επίθεση σε ανθρώπους που πιστεύουν σε άλλες θρησκείες.(πολύ εσωτερικό αυτό...)

Εχω την εντύπωση οτι επειδή οι διαχειριστές του Εσωτερικα είναι άνθρωποι φιλελεύθεροι και σε καμια περιπτωση δεν θέλουν να τους πούν οτι "φιμώνουν" (είναι και γνωστοί στην πιάτσα) άφησαν την όλη κατάσταση απο τότε που ξεκίνησε σε μια χαλαρή επόπτευση με αποτέλεσμα στο σήμερα να έχει ξεφύγει απο κάθε άποψη και να ακούμε χυδαιότατους χαρακτηρισμούς για θρησκείες και φυλές κάνωντας το εσωτέρικα να θυμίζει ένα απο τα πολλά φορα που κυκλοφορούν στο internet και οπου ο κάθε επίδοξος πατριδοκάπηλος λέει το κοντό και το μακρύ του...
ΞΑΝΑΛΕΩ ΤΟ ΣΙΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ !!! ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΔΩ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ,ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ?
Υπάρχουν χιλιάδες ελληνικά και ξένα φόρουμ οπου ο καθένας μπορεί να χύνει το φαρμάκι του, μην φοβάστε λοιπόν οτι θα φιμωθούν όλοι αυτοί...
Εδώ είναι ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ , site για ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ ....
Αν κάνω λάθος διορθώστε με ...

DAGONΜέλος
02/09/2003, 16:37:34
"και να ακούμε χυδαιότατους χαρακτηρισμούς για θρησκείες και φυλές"

Είναι τραγελαφικό...αυτά τα λόγια από το στόμα του ΑΙΟΝ...
Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό...δεν γίνεται...όχι εδώ...
Προσπαθείς να δικαιολογήσεις την συμπεριφορά σου με αυτό το τρόπο? Νομίζεις ότι έτσι δεν τρέχει και τίποτα που περιφέρεις το μίασμά σου από τόπικ σε τόπικ και βρίζεις ΑΙΣΧΡΑ και αδιακρίτως ανθρώπους που είχαν την ΤΟΛΜΗ να πουν την γνώμη τους-μία γνώμη διαφορετική από την δική σου?
Αυτό προσπαθείς να κάνεις?
Να δικαιολογήσεις την συμπεριφορά σου?

Αλήθεια τί έχεις προσφέρει εσύ πέρα από ύβρεις(ο φίλος μας σπάει το ρεκόρ λογοκρισίας με αστερίσκους)?
Τί?
Τα ίδια που λες ότι δήθεν βλάπτουν αυτόν τον χώρο, τα έχεις ξαναπεί
με την μορφή ενός ολόκληρου τόπικ("ΑΓΑΠΗΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ") στο οποίο πήρες απάντηση και από Συντονιστή.

Σε καταλάβαμε φίλε ΑΙΟΝ. Προσπαθείς να χρυσώσεις το χάπι. Οι
"χιμπατζίδες", οι "αρχαιολάγνοι", οι "μπανάνες", τα "σκ@τ@" και τα ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ άλλα που έχεις πει δεν δικαιολογούνται όσο κι αν προσπαθείς.

Η ανανδρία και η θρασυδειλία σου δεν έχει όρια. Όχι μόνο δεν έκανες την πάπια(όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε ψοφοδεής ανθρωπάκος που βρίζει κρυμμένος πίσω από το πληκτρολόγιό του) αλλά έρχεσαι εδώ, σε ένα τόπικ που προσπαθεί να δώσει λύση σε φαινόμενα που προκαλούνται από ανθρώπους σαν κι εσένα.
Ανθρώπους που δεν δέχονται την ελευθερία της άποψης.
Που καταπιέζουν με την συμπεριφορά τους τους γύρω τους.
Μου αρέσει που μου το παίζεις και δημοκράτης. Αυτή είναι η δημοκρατία σας κύριε ΑΙΟΝ?

SkorpinaΜέλος
02/09/2003, 17:12:08
Ειναι τοσο δυσκολο φιλε alati13 για εκεινους που δεν μπορουν να δεχτουν οτιδηποτε αλλο περα απο το ΕΓΩ τους!

Φυσικα ουδεις αναμαρτητος και εγω πρωτη και καλυτερη.Δεν θα απολογηθω ομως για τα οσα εχω ηδη πει,θα ηταν υποκρισια αν ελεγα οτι τα αναιρω!

Καλο θα ηταν ομως να μενουμε μεσα στα πλαισια του διαλογου κι οχι της προσωπικης επιθεσης επειδη καποιος δεν συμφωνει μαζι μας.Δεν μπορουμε να στερησουμε το δικαιωμα απο κανεναν να εχει τα δικα του πιστευω.Απαιτειται να εκφραζουμε αλλα και να εισπρατουμε σεβασμο.

Φιλε DAGON ακομη και σε ενα τετοιο topic πεφτεις παλι στην ιδια παγιδα;

Να ειστε ολοι καλα!