- ιλλουμινατοι οι πεφωτισμενοι η angels&demons - - Κινηματογράφος -
ο Χάρρυ Πότερ, η συγγραφέας του μόνο ανήκει σε μαγική ένωση
γυναικών της Αγγλίας και σε ένα ευρυτερο δίκτυο προώθησης
της μαγείας, όπως με σειρές, ταινίες και άλλα προπαγανδιστικά
μέσα, ώστε να πετύχουν την εξάπλωσης της νέας θρησκείας που
ετοιμάζουν....
Κατά τα άλλα, εσύ φαντάζομαι πιστεύεις ότι οι ιλλουμινάτι,
είναι ένα ευφάνταστο σενάριο;
Πιστευω οτι ο συγγραφέας βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα και έφτιαξε κάτι νέο με σκοπό να διασκεδάσει τον κόσμο και να πουλήσει.![]()
Η προπαγάνδα μου φαίνεται λίγο βαριά λέξη καλε μου. ![]()

Φώς και πάλι φώς η ψυχή που μάχεται
Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 18/05/2009 02:09:26
Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 18/05/2009 02:28:10
Όσον αφορά την ταινία, δεν ξέρω εάν θα πάω στον κινηματογράφο να την δω ή εάν θα περιμένω να κυκλοφορήσει σε dvd.
Είχα δει τον Κώδικα Da Vinci στον κινηματογράφο και δε μου άρεσε καθόλου η επιλογή μου.
Βέβαια δεν έχω διαβάσει το βιβλίο Illuminati αλλά πιστεύω πως είναι καλύτερο να περιμένω λίγο. ![]()

In anticipation of my resurrection...
εστω υπο μορφή παρατηρήσεων....
Αλλά, με συγχωρείς, είπα τίποτε που πείραξε;Δεν λέγονται οι
δαίμονες άγγελοι του σκότους;Αν ήθελες να παρατηρήσεις τον
φίλο ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟ που παρεκτράπει και ήθελες να το κάνεις
ευγενικά, σε συγχωρώ....Δεν αντέχω την ιδέα φαντασμάτων στις
σχέσεις μας....Εγώ δεν ανέφερα τους μασόνους, όπως λέει ο φίλος
μας, έτσι...
Αυτό που έγραψα και καταλαβαίνω, είναι ότι έχουμε μια προπαγανδιστική
εξόρμηση με πρώτο θέμα την μαγεία και τον αποκρυφισμό, σε σημείο
βαρεμάρας...
Είπαμε προπαγάνδα, αλλά, μετά τον Ντα Βίντσι, τον 12 Ιππότη, τους
Ναίτες, τους Ιλλουμινάτι, τους Σκάλς εντ μπόνς,αλλά και άλλα, μοιάζει
λες κι οι αποκρυφιστές της γήςε, βγάζουν απωθημένα αιώνων...
Και την πληρώνουμε εμείς..Γιατί αυτοί δκαιούνται να ύπάρχουν,αν
και αποκρυφιστές,όταν ήταν παράνομοι, αλλά, τώρα πρέπει να γίνουν
ολα,οπως τα θέλουν αυτοί.Στήνουν κουλτούρα και ιστορία...
Πλέρια δημοκρατική συνείδηση....
quote:
Αλήθεια λές crusifire
Ήθελα να ήξερα γιατί όλοι κάνουν πάντα αυτό το λάθος στο όνομά μου;! Αφού πάντα, όταν πρόκειται να παραγγείλω μια μπλούζα που θα γράφει αυτό πάνω (για σχολικές εκδρομές, ομάδες δράσης κλπ), πάντα ξέρω ότι θα πρέπει να παραγγείλω και μία δεύτερη μπλούζα τελικά, όπου θα έχω γράψει σημείωμα: cruCifire!!!
![]()
![]()
Tέλος πάντων, αναμενόμενο, το προσπερνάμε!
Φίλε μου Τρέχα, δε νομίζω ότι ισχυρίστηκε ποτέ αυτή η ταινία ότι περιέχει το νόημα της ζωής.
Όπως το βλέπω εγώ, τρεις είναι οι πιθανές ομάδες που αποτελούν το κοινο αυτής της ταινίας.
(υπάρχεικαι μια τέταρτη ομάδα, αυτή που δε θα βάλει καν το μυαλό της να σκεφτεί μετά το τέλος της ταινίας, αλλά ας κάνουμε πως δεν υπάρχουν)
α. Οι ημιμαθείς, περί τα 30κάτι, τυπάδες, που συναντάς στο γυμναστήριο ή στο βίντεο κλαμπ, και που είτε ηρόδοτο τους δώσεις να διαβάσουν, είτε Λιακόπουλο, θα τους φανεί το ίδιο έγκυρη η πηγή, και θα πιστέψουν ό,τι παραμύθι τους σερβίρεις, χωρίς καλά καλά να το καταλάβουν.
Τους προσπερνάμε αυτούς, είναι άξιοι της μοίρας τους.
β. Δογματικοί, στενόμυαλοι άνθρωποι (δε φταίνε απαραίτητα αυτοί, έτσι μεγάλωσαν) που θα πουν "καλά κάναμε στους σατανάδες, ουουουου εξ' εξ εξ' "... τους προσπερνάμε κι αυτούς. Αυτοί απλά πήγανε να δουν την ταινία, δε θα αλλάξει κάτι στο μυαλό τους.
γ. Οι ψαγμένοι (ή ψάχνοντες). Αυτοί που έχουν πραγματική κριτική σκέψη, και ξέρουν να διαχωρίσουν την αλήθεια απ'το ψέμα, το λογικό απ'το παράλογο, και πολύ αμφιβάλω αν αυτή η ταινία μπορεί να λειτουργήσει πάνω τους ως προπαγανδιστικό μέσο.
Δεν περίμενα τον Νταν Μπράουν να μου πει για την παραμύθα του χριστιανισμού.
Από εμάς εδώ, δε νομίζω ότι κανένας είναι δογματικός, δηλαδή θα ακούσει το επιχείρημα του άλλου κι απλά δε θα απαντήσει, ή θα βρίσει, ή θα πάει τη συζήτηση αλλού.
Αλλά όσο για την ταινία, η μόνη κάστα ανθρώπων που μπορεί να προπαγανδίσει, πιστεύω, είναι οι εύπιστοι που προανέφερα, οι οποίοι στην τουαλέτα διαβάζουν για τον πλανήτη Νιμπίρου, και πάνε και τα πετάνε στους εξίσου αδαείς φίλους τους για να το παίξουν μούρες, ή για να ρίξουν γκόμενες... Μας ενδιαφέρουν αυτές οι καταστάσεις; Τα ίδια άτομα προχθές ψήφιζαν στη Γιουροβίζιον ![]()
Και στην τελική, δεν κατάλαβα, τι πιστεύεις ότι μπορεί να περάσει ως προπαγάνδα αυτή η ταινία;
τις αιώνιες αξίες τους και τα μυστικά τους..Μιλάμε για ψώνια...
Όσο για το όνομα σου, αλήθεια, έχεις δει πως γράφεται στο σάιτ;
Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις γιατί σε αποκαλούν έτσι...
quote:
Να περάσουν την λογική και υπόθεση ενός άλλου κόσμου
φίλε cruCifire
Θες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; Θέλω να πω, εγώ, ίσως επειδή πήγα υποψιασμένος, ίσως επειδή είχα διαβάσει το βιβλίο, δεν ξέρω, δεν έννοιωσα σε κάποιο σημείο άβολα ως προς την κοσμοθεωρία μου...
Εκτός αν εννοείς ότι οι χριστιανοί για αλλη μια φορά τη βγάζουν καθαρή, ατιμώριτοι και ήρωες...
συνείδησης,προσπαθώντας να περάσουν την κάποτε μυστική
τους επιθυμία, για ένα κράτος σε ολο τον κόσμο,μέσα απο χαλαρές
ομοσπονδίες και με την κατάλληλη προπαγάνδα, να το πετύχουν
χωρίς να ξέρει ο απλός πολίτης τι πραγματικά ζητούν...
Βλέπεις στην εποχή μας, ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών,ακολουθεί
ότι νάναι και το εννοώ πραγματικά...Είναι πρόθυμοι να συμφωνήσουν
με τα πάντα, πολύ πειθήνιοι..Ξέρω τι λεω.
Η δουλειά μου είναι....
Ωστόσο, με προβληματίζει κάτι. Πώς γίνεται μια ταινία να είναι τόσο προπαγανδιστικη. Θέλω να πώ, πόσοι θα είναι τόσο "αθώοι" η "ευκολόπιστοι" και να εμπιστευτούν μια ταινία;
Απλά νομίζω είναι κάπως υπερβολικό....

Φώς και πάλι φώς η ψυχή που μάχεται