- BHAGAVAN SRI SATHYA SAI BABA - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΝΤΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ
(ΑΝΤΙ ΝΑ -ΚΑΤΑ-ΚΡΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ
+ Ν'ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ +ΤΗΝ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ...)
NA ΠΩ ΟΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΥΣΠΙΣΤΩ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΩ..ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ "ΑΝΟΙΧΤΗ" ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
(ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΕΧΩ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ),ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ....ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ Η ΨΥΧΗ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΠ'ΤΟ ΝΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΛΑΘΕΙ..
ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ + ΝΑ ΑΝΕΛΙΧΘΕΙ...
[..ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΥΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΛΗΓΩΣΑΝ
-ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΑΥΤΟΙΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ + ΟΧΙ ΕΙΚΑΣΙΑ..-
ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΡΕΦΤΙΣΜΑ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΙΑ ΝΕΡΑ ΜΟΥ...
"ΕΦΤΥΣΑΝ" ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ....
ΚΑΤΗΓΩΡΟΝΤΑΣ ΜΕ! ΠΟΥ ΩΣ "ΦΥΣΗ ΠΑΘΗΤΙΚΗ" ΦΑΝΕΡΩΣΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ...
ΛΥΠΑΜΑΙ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΛΗΓΩΝΕΙ, ΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΥΒΩ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΜΟΥ "ΘΟΛΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΟΥ"...
ΜΠΙΓΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ( ΒΥΘΟ) ΕΝΑ ΔΟΡΥ(ΕΓΩ)...]
ANYWAY....
ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ, ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ..ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟ(ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ)
ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΑΠ'ΟΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ...-ΕΚΕΙΝΟΣ /Ο ΣΑΤΥΑ/ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ-
ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,
ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ "ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ"....ΑΠΛΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ...
ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ...ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ/ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ(ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ (ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ...)
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ + ΕΓΩ.../ΝΑ ΕΔΩ ΜΑΖΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ!
(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙ "ΚΑΝΕΙΣ" ..-ΠΑΛΙ-ΟΤΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ....ΟΛΑ/ΕΙΔΩΜΕΝ....)
...ΩΣ ΕΝΑΡΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕΡΙΚΑ LΙΝΚS ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ... SAI AVATAR
bom!
Edited by - ΑΤΜΑ on 07/01/2004 19:32:06
1.αυτος που μομιζουν οι αλλοι οτι ειμαστε
2.αυτος που νομιζουμε εμεις οτι ειμαστε
3.αυτος που πραγματικα ειμαστε
ΛΟΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΑ?...
ΩΩΩ ΘΕΟΙ...
Μου είχαν διηγηθεί παρα πολές ιστορίες , οτι πχ εμφανιζόταν ταυτοχρόνως σε 2 μέρη , οτι έβγαζε πανακριβα ρολόγια απο το πουθενά και τα χάριζε στούς πιστούς , καθώς και μιά παράξενη στάχτη την οποία έβγαζε μέσα από την χούφτα του και την πρόσφερε σαν αγίασμα κατά κάποιον τρόπο , μάλιστα είχαν φέρει και μαζί τους από την στάχτη αυτή την οποία από περιέργεια δοκίμασα και εγώ . Είχε την γεύση της στάχτης τού τσιγάρου (για όσους καπνίζουν).
Τελικά φίλοι μου γιά να πώ την αμαρτία μου δέν με έπεισαν γιά την αγιότητα του ανθρώπου αυτου του οποίου τα καμώματα εμένα τουλάχιστον μου φάνηκαν , ας μου συγχωρηθεί η έκφραση απο τους τυχόν πιστούς του , τσαρλατανισμοί και ταχυδακτυλουργίες γιατί κατα την φτωχή μου γνώμη ένας άγιος δεν έχει ανάγκη από τέτοια τρύκ για να εμπεδώσουν οι πιστοί του την αγιότητά του .
Τελικά πρόσφατα ο πρώτος από τους 2 φίλους αποστασιοποιήθηκε απο τον Sai Baba και την διδασκαλία του και τώρα συχνάζει στό Άγιο Όρος . Γιά τον άλλο δεν ξέρω γιατί έχω χρόνια να τον συναντήσω .
Να υποθέσω πως η φωτογραφία είναι/θα είναι ο Prema Baba?
Με αυτά τα Links πράγματι αν θελήσουμε μπορούμε να αρχίσουμε ένα υγιή διάλογο όσοι ενδιαφέρονται.
Αγαπητέ/ή Sesostris ο φίλος σου που πήγε στο Άγιον Όρος,
έκανε ακριβώς αυτό που διδάσκει ο Sathya Sai Baba.
Αν είμαστε Χριστιανοί να γίνομε αληθινοί Χριστιανοί,
αν είμαστε Μουσουλμάνοι να γίνομε αληθινοί Μουσουλμάνοι κ.ο.κ
Μην ξεχνάμε ο Sathya λεει πως είναι Αβατάρας και όχι Μεσσίας.
Κι ένα μικρό μικρό χιουμουριστικό συμβάν:
Ένας νεαρός στο δωμάτιο συνεντεύξεων με τον Μπάμπα είχε μακριά μαλλιά.
Ο Μπάμπα τον πείραζε και του έλεγε πως μοιάζει με γυναίκα και τον παρότρυνε να τα κόψει.
Κι ο νεαρός του λέει: Μπάμπα θα κόψεις τη πρώτη τούφα;
Και ο Μπάμπα του λεει:
I am Baba, not barber!
barber=κουρέας.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΩΡΙΔΑ!
(ΝΑΙ! ΙΣΩς ΑΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ *Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙς ΠΟΛΛΕς ΛΕΞΕΙς...ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ...ΘΑ ΣΥΜΠΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΛΟΥΝ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΣΕ ΜΗ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟΥς ΔΡΟΜΟΥς..
ΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΣΕ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΥς ΔΙΑΛΟΓΟΥς..
ΑΚΟΜΗ ΚΙ Ως ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗς...)
ΧΙΟΝΙΑ![]()

Ryche ...κοιτα λιγακι την εικονα της εισαγωγης...
![]()
![]()

Hail the jewel in the lotus!
Δεν έχω προσωπική εμπειρία από το Σάι Μπάμπα, έχω διαβάσει κάποια λίγα γιαυτόν και έχω και 2-3 φίλους που ήταν μαθητές του και απλώς θα ήθελα να καταθέσω την αποψή μου.
Από ότι γνωρίζω δεν παίρνει χρήμματα (αντιθέτως κάνει δώρα)και η διδασκαλία του είναι για τη μη βία, τη φιλαλήθεια την ανιδιοτελεί εξυπηρέτηση κλπ., και αν μη τι άλλο είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει σπείρει το σπόρο της πνευματικότητας σε χιλιάδες χιλιάδων ψυχές! για αυτό και μόνο πιστεύω ότι πρέπει να τυγχάνει κάποιου σεβασμού.
quote:
Τελικά φίλοι μου γιά να πώ την αμαρτία μου δέν με έπεισαν γιά την αγιότητα του ανθρώπου αυτου του οποίου τα καμώματα εμένα τουλάχιστον μου φάνηκαν , ας μου συγχωρηθεί η έκφραση απο τους τυχόν πιστούς του , τσαρλατανισμοί και ταχυδακτυλουργίες γιατί κατα την φτωχή μου γνώμη ένας άγιος δεν έχει ανάγκη από τέτοια τρύκ για να εμπεδώσουν οι πιστοί του την αγιότητά του .
Αγαπητέ Sesostris
Από όσο ξέρω ο Σάι Μπάμπα δηλώνει από ποιό πνευματικό επίπεδο προέρχεται δηλαδή ΑΒΑΤΑΡ που σημαίνει ότι δεν είναι Άγιος και ούτε ο ίδιος δηλώνει Άγιος.
Λέγεται ότι για να είναι κάποιος Άγιος θα πρέπει να έχει υπερβεί το τροχό της ζωής και του θανάτου και να είναι πάνω από το κάρμα και σίγουρα δεν έχει ανάγκη να κάνει θαύματα, παρά μόνο αν Εκείνος κρίνει ότι είναι απαραίτητο για την πνευματική πρόοδο του μαθητή Του.
Τα θαύματα που κάνει είναι για να δουν οι άνθρωποι ότι υπάρχουν και άλλες πραγματικότητες πέρα από αυτές που μπορούμε να δούμε με τα μάτια μας και να αντιληφθούμε με τον υλικό μας νου.
Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι οι Μύστες κάθε εποχής λένε ότι όλα και όλοι εξυπηρετούν το Θείο Σχέδιο και τίποτα δε γίνεται παρά τη θέλησή Του, ακόμα και οι τσαρλατάνοι οι οποίοι έχουν μοναδικό κίνητρο το κέρδος.
Φιλικά
"Be spiritually
alive
in 2005"
Έξη μήνες περίπου αργότερα , από τότε που έγραψα την απάντησή μου στό θέμα , βρήκα στό internet μία σελίδα αφιερωμένη στόν SAI BABA και την πολιτεία του , η οποία κατά την γνώμη μου , με δικαιώνει .
http://www.skepdic.gr/Entries/Sigma/saibaba.htm
Σου την στέλνω για να την διαβάσης κι'εσύ , πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο .
Σε ευχαριστώ για το site που με παρέπεμψες, αλλά παρόλα αυτά που διάβασα παραμένω στις αρχικές μου απόψεις.
Οι άνθρωποι από καταβολής κόσμου, ό,τι δεν μπορούν να κατανοήσουν το καταδικάζουν ώς αιρετικό, απάτη, ταχυδακτυλουργία ή ό,τι άλλο.
Ξέρουμε ότι τα ιερατεία και οι εκκλησίες εδώ και χιλιάδες χρόνια προσπαθούν να υπερασπίσουν τα "κεκτημένα τους" με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο.
Οι επιστημονικές κοινότητες και όποιοι άλλοι "ειδήμονες" βρίσκονται πολύ μακριά από την πραγματικότητα για να μπορέσουν να έχουν άποψη για πραγματικότητες που βρίσκονται εκτός του υλικού επιπέδου και δεν υπόκεινται στους φυσικούς νόμους όπως αυτό το φαινόμενο της ακαίας των αναστενάρηδων, που κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, αλλά και κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει επιστημονικά.
Τα λεγόμενα "θαύματα" τα οποία τόσο πολύ αμφισβητούνται δεν είναι τίποτα άλλο από τις λεγόμενες "σίντις", γιογκικές δυνάμεις οι οποίες έρχονται από μόνες τους στους αναζητητές της Αλήθειας με λίγη άσκηση.
Αυτές οι δυνάμεις δεν υποδεικνύουν κανενός είδους Αγιότητα αλλά αυτές είναι θετικά εμπόδια στο δρόμο της Θεογνωσίας, γιατί δελεάζεται κανείς να παραδοθεί σε θαύματα, όπως να διαβάζει τη σκέψη, να προλέγει, να διαπερνά την ύλη, να εκπληρώνει επιθυμίες, να θεραπεύει με πνευματική δύναμη, να ελαφρύνει το σώμα του κλπ.
Ο Σάι Μπάμπα έχει κάποια εκατομμύρια μαθητών που θεωρώ ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι "κάτι" θα βρίσκουν για να τον ακολουθούν.
Το σίγουρο είναι ότι ο Σάι Μπάμπα και ο κάθε Δάσκαλος μπορεί να τους οδηγήσει μέχρι του σημείου που ο ίδιος βρίσκεται.
Τέλος αν μου επιτρέπεις, σαν φιλική συμβουλή, σου προτείνω να αποκτήσεις προσωπική εμπειρία για το κάθε τι και όχι στηριζόμενος στην εμπειρία και τα λεγόμενα άλλων ανθρώπων για πνευματικά θέματα.
Ένας μεγάλος Δάσκαλος στις αρχές του προηγούμενου αιώνα έλεγε:
" Αν δε δεις, μη πιστέψεις ούτε εμένα!"
Φιλικά

σ'ενα θεμα που μαλλον πρεπει σιγα-σιγα να παρει τη θεση του στο φορουμ της Σοφιας...ισως καποια μελη θελησουν να κουβεντιασουν 'η ν'αφησουν στοιχεια επι του θεματος...ας μην μενει στ'αζητητα της πολλοστης σελιδος ως καταχωρηση *νεα του ιντερνετ*..
..τι λες Αμαλια μου;
Satyat nasti pari dharmah!

cprtght@tm@2005
quote:
Satyat nasti pari dharmah!
«Εγκό ντεν κσέρι... αραβίσκα-για ((με βρύζι αυτούνη;))»
©Μ_
]
Φιλε μου Στελιο,καλωηλθες στο *ασραμ* του Σατυα..στο Εσωτερικα.)
(οπως ετσι θεωρω και αλλα σημεια του χωρου εσω...--διπλα ειναι το *ασραμ* του Οσσο πχ..:))
Ομολογουμενως οι *συναναστροφες* μου δεν εχουν τετοιο βαθμο απιστιας ωστε να κακοχαρακτηρισουν αβαταρες και ενσαρκωσεις θεοτητων..
καποιοι ανθρωποι που γνωριζω και τον εχουν επισκεφτει,μου εχουν αναφερει το Σατυα ως εναν σοφο και θαυματουργο μυστη και θα ηθελα να τον γνωρισω μια μερα στο εγγυς μελλον.)
Παραυτα εσυ που εχεις πολυταξιδεψει,και ο λογος σου μετραει.)
θα μπορουσες μιας και εισαι εδω μαζι μας...να μας δωσεις καποια παραπανω στοιχεια--να μας μιλησεις γιαυτον αν εχεις διαθεση και χρονο...χμ;--το δευτερο μετραει περισσοτερο μαλλον--
ΟΜ

cprtght@tm@2005
Πριν απο εξι μήνες , συνέλαβε το μυαλό μου μια ιδέα.
ΉΘελα να κτίσω ένα πνευματικό χωριό , που θα το βάπτιζα :
Το χωριό της αγάπης.
Βέβαια άλλο ιδέα και άλλο υλοποίηση .
Με κάνει όμως βαθειά εντύπωση ,ότι υπάρχει αυτό το χωριό.
Πολύ θα ήθελα να γνωρίζω αν υπάρχουνε και άλλα παρόμοια χωριά, όπως αυτό που ( εύχομαι να μην κάνω λάθος ) ,δημιούργησε ο Σαι Mπαπα.
Να κλείσω προσπαθώντας να συνεισφέρω στο πολύ καλό για την αντίληψή μου θέμα :
Όταν ξύπνησε το θείο τοπνεύμα μέσα μου , αντιλήφθηκα το μεγάλο κενό της ψυχής μου.
καλή η ιδέα σου αλλά σε πρόλαβε ο γνωστός αοιδός
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ
quote:
alfa-omega,
καλή η ιδέα σου αλλά σε πρόλαβε ο γνωστός αοιδός
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ
Σε ευχαριστώ που μου το θύμισες φίλε.
Είναι δίπλα μου το χωριό , καθώς μένω μόνιμα στην θεσσαλονίκη.
Είναι καιρός να πάω να δω τι παίζεται εκεί.
Μακάρι να έχει το χωριό και την χάρη του ονόματός του.
ο Σαι Μπάμπα
1 Μία οντότητα δεν υλοποιεί ποτέ για να πείσει, διότι έτσι παρεμβαίνει στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου.
2 Ένας αβατάρας είναι σε τέτοιο επίπεδο που δεν μπορεί να πέσει και να σπάσει την μία του φορά την λεκάνη, και την άλλη φορά το πόδι και να το δικαιολογεί οτι αυτό έγινε γιατί πήρε το κάρμα όλου του πλανήτη.
3 Ένας αβατάρας δεν ξερνάει χρυσά αυγά μία φορά τον χρόνο για να τον χειροκροτήσουν.
4 Ένας σύγχρονος αβατάρας δεν έχει απαγορεύεται το σεξ, το κρέας και χίλια άλλα δύο.
5 Ένας αβατάρας ποτέ δεν συγκρίνει τον εαυτό του με άλλες οντότητες που ήρθαν στον πλανήτη γιανα φανεί πιο ... κάπως...
6 Ένας Αβατάρας δεν φτιάχνει υλοποιεί ρολόγιο που γράφουν made in China
7 Ένας αβατάρας δεν φτιάχνει ένα άσραμ που είναι μέσα στην χλείδα, ο ίδιος να κάθεται σε έναν χρυσό θρόνο και έξω από το άσραμ να πεθαίνουν από την πείνα. Και επίσης δεν προσπαθεί να πείσει και τους άλλους παρόλα αυτά, ότι ΆΜΑ ΘΕΛΕΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΈΣ.
8 Ένας αβατάρας δεν τα ρίχνει ποτέ σε έναν άντρα όπως έγινε σε έναν φανατικό, φίλος μου. πιστό του Σαι Μπάμπα
Ευχαριστώ
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

ΟΜ
Αrwen Undomiel...the truth within

cprtght@tm@2005
sai org.