- Ρουμ τσουτσεκ'λέρ (Εκμάθηση της Τουρκικής γλώσσας) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:
Imperator
Για το θέμα της μειονότητας απλά να πω ότι η μειονότητα της Κωνσταντινούπλης είναι πασίγνωστο ότι είναι εθνοτική και όχι χριστιανική.Και να μη ξέρεις λοιπόν τη συνθήκη της Λωζάνης τι λέει, μπορείς να το συνάγεις λογικά.
Εσύ που την ξέρεις τη συνθήκη, μπορείς να μου πεις σε ποιά άρθρα αναφέρεται ότι η μειονότητα της Κωνσταντινούπολης είναι εθνική και όχι θρησκευτική;
Γιατί, εγώ που την έχω μπροστά μου διαβάζω ότι η μειονότητα της Κωνσταντινούπολης αναφέρεται σαν "μη μουσουλμανική μειονότητα της Τουρκίας" σε όλο το Γ΄ Τμήμα (που αναφέρεται στην προστασία των μειονοτήτων) και συγκεκριμένα στα άρθρα 37-45.

macedon
Έγραψεν εις την πρώτην απάντησιν του ο macedon:
"...το παραπάνω κείμενο που αναδημοσιεύεται από τον valen είναι τόσο αναληθές όσο και συκοφαντικό και δημοσιεύεται προφανώς για λόγους εντυπωσιασμού,..."
Έτσι, δια να καταλαμβανόμεθα.
Εν τω μεταξύ, ρίξατε μιαν ματιάν εις την ιστοσελίδαν που παραθέτω παραπάνω, την σχετικήν με τας "σφαγάς" των Ελλήνων του ΄21 εις βάρος των Τούρκων. Ίσως καταλάβετε πολλά.
Καλόν θα ήτο, επίσης, να υπάρχει διάκρισις των όρων "μειονότης" και "μετανάστης". Θα ήθελα να τονίσω επίσης ότι το όποιο προσωπικόν θετικό ή μη βίωμα δεν μπορεί να αποτελεί έγκυρον βάσιν δια την χάραξιν πολιτικής ή δια εξαγωγήν ασφαλών πολιτικών (ή/και γεωπολιτικών) συμπερασμάτων μέσω της μεθόδου της αναλογίας. Να διευκρινισθή, ακόμη, ότι οι Έλληνες μετανάστες εις Γερμανίαν μετανάστευσαν κατόπιν διακρατικών συμφωνιών. Δεν επήγαν ούτε ως λαθρομετανάστες-επιδρομείς, ούτε ως "μειονότητα", ας μη συγχέουμε, λοιπόν, ανόμοια πράγματα.
Έχει δίκαιον ο macedon εις το θέμα της συμφωνίας της Λωζάννης, η οποία αναφέρεται εις θρησκευτικάς και μόνον μειονότητος. Αυτό έγινεν κατόπιν απαιτήσεως της Τουρκίας, η οποία δεν ήθελεν επ'ουδενί να αναγνωρίσει "εθνική" μειονότητα. Αυτός είναι και ο λόγος δια τον οποίων η απαίτησις των τουρκοφώνων μουσουλμάνων της Θράκης να ορίζονται ως "τουρκική εθνική μειονότης" αντίκειται εις το εκ της ως άνω συνθήκης προκύπτον δίκαιον (βεβαίως η τουρκική πλευρά κατήργησεν ουσιαστικώς την εν λόγω συνθήκην με τον αφανισμόν της "ρωμέικης" μειονότητος το '55 και το '64). Όσον περίεργον είναι το διττόν και αντιφατικόν αυτό πρόσωπον της σημερινής "κοσμικής" Τουρκίας, όπως εύστοχα το εντοπίζει ο Imperator, ωστόσο η τουρκική πολιτική χρησιμοποιεί πότε το "κοσμικό κράτος" και πότε την ισλαμική/οθωμανική παρακαταθήκη κατά το δοκούν και αναλόγως των περιστάσεων. Ένα είναι σίγουρον: ότι η Τουρκία αποδεικνύεται πολύ ανωτέρα της Ελλάδος, όσον αφορά εις την χάραξιν σαφών και διαχρονικών πολιτικών στόχων, η πραγμάτωσις των οποίων υπερβαίνει τα εκάστοτε πρόσωπα. Και τέλος πάντων, η έννοια του "εχθρού", "ανταγωνιστού", κλπ δεν πρέπει να αποτελεί απλώς πρόφασιν δια απραξίαν από μέρους ημών (ως το ανεκδιήγητον εκείνον, "μα, τί θέλετε, να κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία;") αλλά κέντρισμα δια την καλυτέρευσίν μας. Αλλά αυτά εις την σημερινήν Ελλάδα είναι μάλλον "ψιλά γράμματα"...
I stand between the candle and the star.
Μαθημα Πρώτον
Πως μπορούμε να πούμε ο εραστής της λαίδης Τσάτερλυ;; οεο ;;
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Απάντησις
Χανούμ Τσάτερλυς Νταβατζή ![]()
![]()
![]()
Σήμερα ακουσα απο τα ΜΜΕ οτι αυτοί που μιλούν στο κινητό ενώ οδηγούν, θα εχουν βαρύτατες κυρώσεις. Θα τους παίρνουν τις πινακίδες , το δίπλωμα κυκλοφορίας και θα ΤΟΥΣ ΚΑΤΆΣΧΟΥΝ το κινητό.
Καλά με ποιό δικαίωμα θα τους κατάσχουν το κινητό.
Με ποιό δικαίωμα θα μου πάρουν το δίκυκλο.
Εντάξει την αδεια και τις πινακίδες (ας πούμε εντάξει) αλλα το κινητό τι δουλειά εχει με την Τροχαία? Αυτοί το πλήρωσαν ? Το σκέφτηκαν καλά αυτό που κάνουν?
Μα για ποιούς μας παιρνούν? Δεν μας φτάνει που η Τροχαία εχει ταράξει τα δίκυκλα και τους φουκαράδες του ντιλίβερι για ενα μεροκάματο πάνε και η κλήση για κράνος είναι 100 Ευρώ. Οταν δούν δίκυκλο λές και πιάσαν λαβράκι. Και δίπλα τους το punto κάνει σπινιαρίσματα.
Θα μου πείτε καλά κάνουν αφού το 30% των ατυχημάτων μιλούν στο τηλέφωνο. Ναι σίγουρα σφάλλουν αυτοί που μιλούν αλλά νομίζω οτι πρώτα θα πρέπει να φροντίσουν για την πρόληψη και την ενημέρωση και μετά για την τιμωρία.
Με ενοχλεί το ύφος με το οποίο παίρνονται αυτές οι αποφάσεις αλλα πιο πολύ το υφος των δικαστών τροχονόμων ειδικά ορισμένων οπου εχουν σπουδάσει ``υφος``. Ξέρω τι λέω κάνουν πρόβες στον καθρέπτη τους ωστε να εχουν υφος. Εχουν στο τσαντάκι τους τις παραβάσεις και κάποια θα βρούν για να σε τσεκουρώσουν.
Με ενοχλεί πολύ αυτό. Κάπου είμαι παράνομος. Οτι και να κάνω είμαι παράνομος. Μά στο κράνος μα στην εξάτμιση μα κάποιο χαρτί θα εχω ξεχάσει, κάπου στο δρόμο θα εχω λάθος θέση, πέρασα με πορτοκαλί κάποιο λαμπάκι δεν θα ανάβει , φαρμακείο, πυροσβεστήρας, άπλυτη πινακίδα, καθρέπτης , απόσπαση προσοχής, ανοιγόκλειμα πόρτας.
Τώρα μας προσθέτουν ΚΤΕΟ.
Μα τι ΚΤΕΟ Αφού στα ΚΤΕΟ περνάμε μαιμουδίστικα.
Που θα βγεί αυτό.
Νομίζω οτι προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας.
Μήπως εφτασε η στιγμή να αντιδράσουμε και να προβάλλουμε και εμείς τα αιτήματα μας.
Συμφωνώ πως δεν πρέπει να κατάσχουν τα κινητά,αλλά τα κράνη είναι απαραίτητα σε κάθε οδηγό δικύκλου.

Don't press yourself.
let you free.
you will find the answer.
Be sure
Τους κατέβηκε έτσι να παίρνουν το κινητό.
Το εργαλείο μου. Που το εχω πληρώσει πανάκριβα. Να στο πάρει ξαφνικά ο μπάτσος και να το βάλει στην τσέπη του ή να το πετάξει σε ενα κουτί με αλλα κινητά.
Μας εχουν γεμίσει απαγορεύσεις. Ολα απαγορεύονται Ολα.
Για τα κράνη και για πολλά αλλα συμφωνώ. Πολλά ομως είναι παράλογα και νομίζω οτι εμείς κάνουμε ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ αλλα αυτοί κάνουν ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ.
Πώς να τα βάλει κανείς με το νόμο ακόμη κι αν είναι άδικος;

Το δις εξ αμαρτειν
ουκ ανδρος σοφου
Δεν αντιδρούμε γι αυτό και γίνονται ολα αυτά.
Απορώ γιατί δεν αντιδρούμε.
Αλλο να αντιδράσει μια μικρή μάζα εργαζομένων ας πούμε και αλλο να αντιδράσουν ολοι οι οδηγοί.
Εμείς φτιάχνουμε τους νόμους μην το ξεχνάς.
Απορώ ομως γιατί δεν αντιδρούμε σε ορισμένους νόμους ομως.
Καλά αυτό με το κινητό δεν θα περάσει. Θα τους κράξουν.
Ξέρεις τί είναι το κινητούλι σου που στέλεις τα μηνυματάκια σου, που το εχεις ακριβοπληρώσει που προσέχεις μην γδαρθεί.
Αλλά με το κινητό δεν εχει καμία δουλειά η τροχαία.
Ούτε με το αυτοκίνητο εχει με τις πινακίδες εχει.
Μου έχουν τύχει πολλά περιστατικά με την τροχαία τα οποία τα βρίσκω παράλογα. Να εχουν τόσες αρμοδιότητες ή να εχουν πάντα δίκιο.
Αυτό τους δίνει ενα δικαίωμα παραπάνω στο μπλοκάκι των παραβάσεων.
Κάποτε δεν θυμάμαι τι ειχαν κάνει στα δίκυκλα και είχαν κάνει συλλαλητήριο. Δεν σου λέω τίποτα. Γέμισε ο κόσμος δίκυκλα.
Αφετηρία το Σύνταγμα και προορισμός του Καστρί. Επι Παπανδρέου.
Τώρα το εχουν παρακάνει ειδικά στα δίκυκλα.Μόλις δούν δίκυκλο στο δρόμο βγαίνει ο μπάτσος στη μέση του δρόμου και επιτακτικά με ύφος του κάνει νόημα.
Ο δικυκλιστής προσφέρει 50 CC δύο ατομα.
Ενώ το αυτοκίνητο 1800 ενα ατομο.
Μεγάλη διαφορά. Παντού. Στο παρκάρισμα στα καυσαέρια, παντού.
Σου άρεσε λοιπόν η μπριζόλα?
allzzaro
Εχεις δίκιο σε όλα.

Το δις εξ αμαρτειν
ουκ ανδρος σοφου

andreas
quote:
Sumfwnw,oti den prepei na ta katasxoun...alla eina aplo to 8ema....min xrisimopoihte to kinito otan odigate:)
Συμφωνώ! Δε νομίζω ότι είναι παράλογο αυτό που μας ζητάει η τροχαία...
Ας μη τα βλέπουμε όλα μονομερώς...

I am no human now
because I choose to know..
Μπορεί ο νόμος να λέει για κατάσχεση του κινητού αλλα η 'κοινη λογική' των οργάνων της τάξης ισως έχει αντιλιφθεί την υπερβολή του νόμου και το έχουν μετατρέψει σε ένα μικρό ποσόν. Όπως γίνεται ανεπίσημα με τόσους άλλους νόμους.
Οπωσδήποτε το να μιλάμε στο κινητό είναι σφάλμα.
Καταλήγει σε τροχαίο.
Να υπάρχουν κυρώσεις χρηματικές ή ποινικές. Δεν συμφωνώ να μου πάρουν το κινητό.
ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΩ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΜΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟΙ.
Δηλαδή αν κοιτάω τη γυναίκα μου θα μου πάρουν τη γυναίκα μου.
Μάλλον δεν κατάλαβες το νόημα.
Να σου εξηγήσω.
Το κινητό είναι για αρκετούς ενα πανάκριβο αξεσουάρ. Η τιμή του για ενα καλό 800 ευρώ.
Φαντάσου να είσαι στο έλεος του νόμου και στο έλεος του τροχονόμου.
Δεν θα μείνει κινητό για κινητό.
Αυτό που θα πρέπει να αναζητήσουμε είναι το οτι ξαφνικά φτιάχτηκε ενας νόμος, ενας νόμος που αφορά εμάς ολους μας αλλα εγινε χωρίς εμάς. Μας ρώτησε κανείς. Εγινε καμμία σχετική ανάλυση επι του θέματος.
Το κινητό τους μάρανε να πάρουν.
Εδώ σε ενα δρόμο στη γειτονιά μου κάθε μέρα μα κάθε μέρα γίνονται ατυχήματα εδω και 10 χρόνια. Σας πληροφορώ οτι δεν εβαλαν ουτε μία ταμπέλα για επικίνδυνη στροφή.
Φιλικά
allzzaro
quote:
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ.
Eιναι παράλογος λοιπόν σε οτι αφορά την τιμωρία του.
Ολοι μας οταν χτυπήσει το κινητό ενω οδηγούμε θα απαντήσουμε.
Ολοιμας. Μηδενός εξαιρουμένου.
Μην μου πείς φίλε enas οτι εσύ δεν μιλάς εν κινήσει. Δεν θα το πιστέψω.
Δηλαδή αν περάσουμε με stop που ολοι μας θα περάσουμε 10 με 20 stop αθελά μας θα μας πάρουν το αυτοκίνητο.
Το αυτοκίνητο μας. Λέω μας.. που το εχουμε πάρει 30.000 ευρώ.
Πού το χρωστάμε στην τράπεζα και το πληρώνουμε χρυσό ενω ανήκει στην τράπεζα.
Για φανταστείτε.
Πρέπει λοιπόν πρίν παρθεί ενας νόμος να φιλοσοφείτε.
Υπάρχουν πολλες λύσεις.
Να σας πώ μερικές. Σαν αξεσουάρ του αυτοκινήτου στάνταρ να είναι το car kit ή οποιος συλληφθεί να μιλά στο κινητό να υποχρεώνεται να τοποθετήσει car kit.
Eιμαι επάνω στη μηχανή μου και χτυπά το κινητό μου.
Κάνω στάση δεξιά αλλά επάνω στη μηχανή και μιλώ σταματημένος πλέον.
Ακριβώς δίπλα μου σταματά ενα περιπολικό και απο το μεγάφωνο μου φωνάζει ο μπάτσος.
Τι κάνεις εκεί ΡΕ.
Τι θέλεις να κατέβω να στο πάρω.
Και αναγκάζομαι να κάνω τον ....
Εγώ αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζομαι ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΑΣ και δεν μου αρέσουν οι νόμοι.
Απο αυτό το περιστατικό και μετά το εθεσα θέμα προς συζήτηση και δεν είναι ασχετο με τη φιλοσοφία απο τη στιγμή που ορισμένοι νόμοι, και καλά οτι είναι για το καλό μας ενω στο βάθος σε συνδυασμό με αυτούς που τους επιτηρούν να προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας και να θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μας.
Πρέπει κάποιος λοιπόν να πέσει θύμα για να καταλάβει τις συνέπειες.
allzzaro