ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παγανιστές και συγκέντρωση στην Ακρόπολη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Παγανιστές και συγκέντρωση στην Ακρόπολη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

thoth60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
12/02/2002, 01:56:34
Καλώς ήρθες και πάλι στη παρέα μας φίλε Βελζεβούλη.
Δε νομίζω μέσα απο αυτό τον "άψυχο" τρόπο επικοινωνίας, να προσπαθούμε να "βρούμε" τί είναι ο Θεός!!!
Εγώ τουλάχιστον θεωρώ τον εαυτό μου ΜΗΔΑΜΙΝΟΤΗΤΑ μπροστά σε αυτό το θέμα.
Απλά προσπαθούμε να θέσουμε "επί τάπητος" τίς ΟΠΟΙΕΣ δοξασίες, θρησκευτικά πιστεύω, φιλοσοφικές αντιλήψεις, περί του ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΥ ΘΕΟΥ.
'Αλλωστε ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ περί του Θεού, υπόκινται στην ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ- ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ.
Ας μη ξεχνούμε ότι υπάρχει ΚΑΙ η ΑΝΕΚΔΗΛΩΤΗ ΟΨΗ ΤΟΥ, " η Θεία Γνόφος" όπως πολύ σωστά μας παρουσίασε ο μέγιστος Διονυσίος ο Αεροπαγήτης.
Παρεπιπτώντος το παραπάνω έργο το συστύνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ σε όλους.

Πάντως θα ήθελα να μάθω για το ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΦΥΣΙΜΑ ΤΩΝ ΚΕΡΙΩΝ. Δυστυχός δεν ξέρω τι σημένει (όπως και τόσα άλλα πράγματα δεν ξέρω).

Κέλσος

thothΙδρυτικό Μέλος
12/02/2002, 02:07:26
Γεια σου Beelzevul.

Η ερώτηση που έκανα ήταν απλά μια ερώτηση και όχι τοποθέτηση υπέρ ή κατά της συγκέντρωσης ή του παγανισμού γενικότερα. Αν είχα συγκεκριμένη γνώμη απλά θα την έλεγα, δεν θα την έκρυβα.

Δεν έχω τίποτε εναντίον των παλαιών, φυσικών και παγανιστικών θρησκειών. Τις σέβομαι, τις μελετώ και προσπαθώ να τις βιώσω όσο περνάει από το χέρι μου.

Απλώς θεωρώ ότι αυτή η κίνηση ενέχει και έναν εντυπωσιασμό (καλώς ή κακώς) Πολλοί δεν θέλουν να πάνε στην Ακρόπολη απλώς για μια θρησκευτική τελετή (όπως π.χ. η εκκλησιαστική λειτουργία που αναφέρεις για παράδειγμα)αλλά για να νιώσουν σημαντικοί μέσα από την αντίδραση των ΜΜΕ. Πολλοί από αυτούς τους παγανιστές δεν είναι αγνοί και φυσικοί λάτρεις των αρχαιών θεοτήτων αλλά ένα είδος "χούλιγκανς" που αντιδρούν στους φανατικούς θρησκόληπτους χριστιανούς καταφέρνοντας τελικά να τους μοιάσουν περισσότερο. Πολλοί από αυτούς δυσφημούν τον παγανισμό.

Δεν θέλω να ανοίξω κάποιον γύρο αντιπαραθέσεων. Δεν μισώ κανέναν από αυτούς, δεν φοβάμαι κανέναν από αυτούς, δεν έχω κανέναν ανάγκη από αυτούς.

Ο καθένας πρέπει να ζει την ιδιωτικότητά του στις θρησκευτικές του υποχρεώσεις και τελετές και είναι βέβηλη και ανόητη η προσπάθεια της Εκκλησίας και των ΜΜΕ να χειραγωγήσουν τον κόσμο και να τους τρομάξουν με το ηλίθιο θέμα περί Σατανισμού.

Αυτό δεν αποκλείει όμως να συμβαίνει και αυτό που προανέφερα και το οποίο δεν με ευχαριστεί καθόλου.

Οι αρχαίες λατρείες συνοδεύονταν από ένα κώδικα ηθικής, όχι χριστιανικό αλλά διαφορετικό, πιο φυσικό-κεντρικό και πιο "οικολογικό". Αν θέλουμε να πάρουμε την "συσκευασία" ας πάρουμε και το "περιεχόμενο". Αν θέλουμε να θεωρούμαστε παγανιστές ας εφαρμόσουμε και τους κανόνες ζωής και ηθικής που απορρέουν από αυτήν την φιλοσοφία της θρησκείας. Ας εφαρμόσουμε τις συμβουλές του Πυθαγόρα, των Προσωκρατικών, του Πλάτωνα, του Σωκράτη, των Στωικών και όχι μόνο να μιμηθούμε τις λατρείες τους και την θρησκεία τους.

Αυτά είναι που με "πονάνε". Δεν είναι ούτε κριτική, ούτε οργή, είναι απλά μια αγωνία και ένας ουσιαστικός μου προβληματισμός, πάνω στην εποχή μας και στους τεχνητούς, πολεμικούς διαξιφισμούς μεταξύ διαφόρων "-ισμών".

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ από κανέναν.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

12/02/2002, 02:17:53
Κρατάω αυτό απο όσα είπες φίλε μου Τhot...
quote:

Δεν μισώ κανέναν από αυτούς, δεν φοβάμαι κανέναν από αυτούς, δεν έχω κανέναν ανάγκη από αυτούς.

Iδιαίτερα το τελευταίο...

ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ

Κέλσος

BelzevulΝέο Μέλος
12/02/2002, 04:07:34
Καλά εγώ τώρα γράφω κάτι άσχετο με το θέμα και είναι απλά απάντηση σε μια ερώτηση που είχα θέσει σχετίκα με το τι συμβολίζουν τα κεράκια στην τούρτα τών γενεθλίων. Τα κεράκια αυτά είναι ένα τελετουρικό μαγείας, τόσο παλιό όσο και τα λάχανα [:-)]. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το τελετουργικό, η σελήνη σου πραγματοποιεί μια επιθυμία για να γιορτάσει μαζί σου τον καινούργιο σου χρόνο. Όσοι το εχούν προσέξει σπάνια κόβεται μια τούρτα πρωίνες ώρες. Η τούρτα κοβόταν και κόβεται αργές απογευματινές ώρες ή βραδινές. Ο τελετουργικός υμνός που υπήρχε παραμορφώθηκε και κατέληξε στο σημερινό γνώστο τραγουδάκι. Και ποίο απλά, όταν κάνει κάποιος την ευχή στην τούρτα γιατί περιμένει απο την τούρτα να πραγματοποιηθεί η ευχή. Με ποία λογική ενα γλύκο θα σου ικανοποιήσει την επιθυμία σου,εκτός βέβαια αν είσαι λιχούδης;Όποτε ποιός την πραγματοποιεί και με ποιο μέσο; Επειδή έτυχε και στην Αγγλία που είμαι φοιτητής τώρα γνώρισα κάποια άτομα που ασχολούντε με μαγεία μου είπανε δυο-τρία έτσι απλά πραγματάκια και με κουφάνανε. Προσωπικά την αποδέχομαι αυτή την εξήγηση γιάτι καλύπτει πλήρως τα ερώτηματικά που μου δημιουργήθηκαν για ένα τόσο απλό πράμα που δεν είχα σκεφτεί ποτέ.

12/02/2002, 09:36:35
Φίλε Βελζεβούλη,
ειληκρινά δεν είχα ποτέ την απορία σου. Ισως να το θεωρούσα "φυσιολογικό".
Πάντως μου έδωσες έναυσμα να το ψάξω πιό βαθειά. Η τοποθέτησή σου δεν είναι καθόλου αυθέρετη.
Σε ευχαριστώ,

Κέλσος

ΚατερίναΝέο Μέλος
12/02/2002, 16:51:58
Φίλε thot διακρίνω μια προκατάληψη γιατί ενώ δε δέχεσαι τις λέξεις Κύριος Ιησούς Χρίστός ως επιθετικούς προσδιορισμούς στο δευτερο μέρος του μηνύματός σου δέχεσαι ως επίθετα τις μεταφράσεις των λέξεων Αλλάχ και Βούδας. Κάτι που εγώ δέχτηκα έτσι κι άλλιώς από την αρχή της σκέψης που έκανα την περασμένη φορά. Και το έκανα χωρίς να μπορώ να γνωρίζω την ακριβή σημασία λέξεων μιας γλώσσας που δεν είναι η μητρική μου. Για την ελληνική όμως γνωρίζω καλά. Και επειδή οι πηγές για κάποιον που ψάχνει είναι αμέτρητες και πολλές φορές αντικρουόμενες, γιαυτό θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τη χρήση της γλώσσας και των λέξεων γιατί μπορεί να αποτελέσει μια βάση, ένα κεντρικό άξονα ένα μέτρο σύγκρισης.
Ουδείς αλάνθαστος βέβαια και η χρήση της λέξης "σύγκριση" που έκανα την περασμένη φορά έχεις δίκιο ότι ήταν λάθος.
Λάθος λέξη = Κακή συνεννόηση.
Πάντως μην θεωρήσεις ότι έχω οποιοδήποτε φανατ-ισμό. Είχα περάσει βέβαια και από φάση που μιλούσα άσχημα για την Παλαια Διαθήκη και την εβραική παράδοση κατάλαβα όμως ότι όπως και σήμερα κάποιοι έχουν την τάση να διαστρεβλώνουν τα πράγματα και την ιστορία και την αλήθεια το ίδιο συνέβαινε και στο παρελθόν. Θεωρώ ότι δεν μπορεί κανείς να βασιστεί στο Βιβλίο στο σύνολό του. Έχει όμως και σημεία φανερά "δανεισμένα" από την ελληνική ιστορία (φαινόμενο που επίσης σήμερα κυριαρχεί) και σηκώνουν σίγουρα ψάξιμο.
Άλλωστε υπάρχει και η θεωρία (απλώς την παραθέτω)ότι ο Χριστός ήταν Χετταίος και οι Χετταίοι ήταν ελληνική φυλή. (π.χ. Ετεο-Κρήτες που είχαν περάσει στην Παλαιστίνη).
Αυτά τα αναφέρω για να πω για άλλη μια φορά ότι οι πηγές και οι τρόποι ερμηνείας είναι πολλοί γι αυτό κάπου πρέπει να βρίσκουμε μια κοινή συνισταμένη.

12/02/2002, 19:00:40
Kαλή μου Κατερίνα, μην αδικείς τον φίλο μας τον Thot. Δέν ήταν εκείνος που όπως λές δεν δέχθηκε τους "επιθετικούς προσδιορισμούς του Κυριου Ιησου Χριστού", αλλά ήμουν εγώ!!!

Με παρεξήγησες όμως, δεν είπα ότι δε τους δέχομαι, αλλά ότι τους αναλύω και το νόημα τους είναι πολύ πολύ βαθύ, (λόγο και του πλούτου της Ελληνικής μας Γλώσσας).
Απλά σου διώρθωσα την ερμηνεία του Ιησού, που όντως στα Ελληνικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ λέξη ερμηνείας, απαρα του εβραϊκού Joshua ή Jehoshua που στα εβραϊκά σημένει ΣΩΤΗΡΑΣ.
Συμφωνώ σε αυτό που αναφέρεις περι πηγών και παρερμηνείας αυτών. 'Αλλωστε γι'αυτό και τις παραθέτω για να μπορέσει ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ που θα ήθελε να "ελένξει" τα γραφώμενά μου, να το κάνει και αν τα βρεί διαφορετικά να το παραθέσει!!!
Τι ποιό "δημοκρατικό"...

Πάντως να ξέρεις ότι είμαι ο τελευταίος που θα "κατηγορούσε" ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ περί φανατησμού. Ποτέ δεν υπήρξα Φανατικός, απλά υπάρχω ώς Υπέρμαχος των θέσεών μου, ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΑΤΗΣΜΟ.
Η συζητήσεις που σε αυτό το χώρο του διαδυκτίου παραθέτουμε, δε νομίζω να σηκώνει φανατησμούς, αλλά ΔΙΑΛΟΓΟ, κάτι που απ'ότι παρατηρώ λείπει ακόμα και στην καθημερινότητά μας.
Ας τον τιμήσουμε λοιπόν τον ΔΙΑΛΟΓΟ, και την ΔΙΑΛΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ που μας έδωσε τις βάσεις και αρχές για ΓΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ...

Κέλσος

12/02/2002, 19:42:48
Κατερίνα, μιάς και ανφέρεις συχνά την "πίστη στο θεό" και την "προσευχή" σε Εκείνον, διάβασε ένα μικρό κομμάτι που έγραψα στο άρθρο με τίλο ΠΡΟΣΕΥΧΗ.
θα ήθελα κάποιο σχόλιο.
Φυσικά ρίξε μια ματιά και στα προηγούμενα άρθρα περι της ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ. Τα βρίσκω εξειρετικά ενδιαφέροντα.

Κέλσος

ΚατερίναΝέο Μέλος
14/02/2002, 15:23:35
Ζητώ συγνώμη για το μπέρδεμα. Τα τελευταία μηνύματα ήταν ιδιαίτερα μεγάλα και ήταν δύσκολο να συγκρατήσω τι είχε πει ο καθένας.

TheoΜέλος
14/02/2002, 15:49:54
Πάντως, για την Αγάπη, από την οποία ξεκίνησε αυτή η ανταλλαγή μηνυμάτων, προτείνω μια δοκιμασία:

Πόσους ανθρώπους μπορούμε να αγαπήσουμε;
Υπάρχει μια ωραία και διδακτική ιστορία γι' αυτό με τον ύπαρχο του αμερικανικού υποβρυχίου που κυνηγούσε τον "Κόκκινο Οκτώβρη". Δείτε το και αναρωτηθείτε. Εμένα με τάραξε.

theo_

AtvaΜέλος
17/09/2005, 15:10:00
Και 1..και 2..και 3...
νάσου η φωτογραφία...

AtvaΜέλος
17/09/2005, 15:14:54
άντε πάλι...

[url= http://img203.imageshack.us/img203/2264/see3rh.jpg]see http://img203.imageshack.us/img203/7695/tosee3wc.jpg " border=0> [/url]
AtvaΜέλος
17/09/2005, 15:33:11
...

http://img203.imageshack.us/img203/2264/see3rh.jpg " border=0>
"Κονξ Ομ Παξ"

AtvaΜέλος
17/09/2005, 15:35:42
...

"Κονξ Ομ Παξ"

thirdly nostrilΜέλος
19/09/2005, 00:17:47
quote:
Deva_Parinito
Υπάρχει κάποιος τρόπος μορφοποίησης του κειμένου ή της εικόνας, έτσι ώστε το κείμενο να περικλύει "ερμητικά" που λέμε την εικόνα ? Και αν ναι, ποιος ?

Ευχαριστώ.

τιεννοεις μεσα στη φωτο περιμετρικα -στο περίγραμμά της -να κυλα.. να αναβοσβήνει--Τι ακριβως ?
Deva_ParinitoΜέλος
19/09/2005, 17:49:18
quote:
τιεννοεις μεσα στη φωτο περιμετρικα -στο περίγραμμά της -να κυλα.. να αναβοσβήνει--Τι ακριβως ?

Όταν γράφουμε το κείμενο, αυτό τοποθετείται στο ποστ μας κάτω από την εικόνα, έτσι ? Εγώ λέω, μήπως υπάρχει τρόπος να μπει δίπλα στην εικόνα, η λεγόμενη "ερμητική" μορφοποίηση, όχι της εικόνας. Του κειμένου δηλ...

Δηλ.

[---------]κείμενο
[---------]κείμενο
[-εικόνα-]κείμενο
[---------]κείμενο
[---------]κείμενο
κείμενο, κείμενο
κείμενο, κείμενο

Υπάρχει τέτοιος τρόπος ?

Το φόρουμ, ο κώδικας δηλ. πως "δέχεται" την εικόνα ? Της "παραχωρεί" δηλ. μία γραμμή "κειμένου" ή περισσότερες όπως φαίνεται παραπάνω ? Καταλαβαίνεις τι εννοώ ?

Ευχαριστώ.

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 19/09/2005 18:11:22

19/09/2005, 17:55:35
ναι, υπάρχει....

αν μέσω του Photoshop ή κάποιου άλλου αντίστοιχου προγράμματος το εντάξει κανείς μέσα στην εικόνα και φυσικά σε όποια θέση θέλει....

G.

in God we trust

Deva_ParinitoΜέλος
19/09/2005, 18:08:18
quote:
ναι, υπάρχει....

αν μέσω του Photoshop ή κάποιου άλλου αντίστοιχου προγράμματος το εντάξει κανείς μέσα στην εικόνα και φυσικά σε όποια θέση θέλει....

Μπορείς να κάνεις ένα απλό παράδειγμα και να το ποστάρεις?

Ευχαριστώ.

Έγινε, τα λέμε...
19/09/2005, 18:31:04

κάτι τέτοιο εννοούσες?

φυσικά μπορεί αυτό να "φτιαχτεί" όπως το θέλει κανείς...

G.

in God we trust

Deva_ParinitoΜέλος
19/09/2005, 18:35:27
quote:
κάτι τέτοιο εννοούσες?

Όχι.

Στην εικόνα σου για παράδειγμα galadriel, αυτό που γράφεις "in god we trust", να μπει όχι από κάτω, αλλά δίπλα. Αυτό εννοώ. Γίνεται ?

Έγινε, τα λέμε...