ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΥΠΡΟΣ-ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΚΥΠΡΟΣ-ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Loucas30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
athakandrΜέλος
05/04/2004, 02:07:37
Μία λύση μόνο υπάρχει.. Η επιστροφή στο καθεστώς προ του '74 για την Κύπρο και η "επιστροφή" των αλησμόνητων πατρίδων στην Ελλάδα.

Φιλικά,

05/04/2004, 12:05:38
Παρακολουθώντας το θέμα τις τελευταίες μέρες, έχω την εντύπωση ότι η επίσημη δημοσκόπηση της Πέμπτης στην Κύπρο, μπορεί και να βγάλει ένα διαφοροποιημένο αποτέλεσμα.
Βλέπω σιγά-σιγά να συζητείται το "ναι" (τουλάχιστον από τους πολιτικούς, που όμως επηρεάζουν τον λαό)και ο φόβος μου είναι τι θα συμβεί αν το αποτέλεσμα βγει οριακό υπέρ του "όχι".

Πάντως δεν σας έκανε εντύπωση ότι πουθενά στο σχέδιο δεν αναφέρονται οι λέξεις "εισβολή" και "κατοχή"; Δεν σας έκανε εντύπωση ότι δεν υπήρξε άμεση πολιτική αντίδραση των αντιπροσωπειών μας πάνω σε αυτό το θέμα;
Αν έχουμε όλο το δίκιο με το μέρος μας, τότε γιατί σιωπούμε και συμβιβαζόμαστε (λιγότερο ή περισσότερο);

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

VIKINGΜέλος
05/04/2004, 17:23:41
Γεια σας.Φιλε Λουκα πως σχολιαζεις τις δηλωσεις του Προεδρου Στεφανοπουλου;Ειπε οτι δεν πρεπει να σκεφτουμε συναισθηματικα.Μηπως
εχει δικιο τελικα;Μηπως (παρολο που ειναι αδικο το σχεδιο Αναν) με το να πει οχι ο Κυπριακος λαος στο σχεδιο "κλειδωνεται" το Κυπριακο και δεν υπαρχουν πλεον προυποθεσεις για κατι καλυtερο μελλοντικα;

Aναρωτιεμαι αυτες τις δυο τελευταιες μερες μηπως θα ηταν καλυτερο να πει ναι ο λαος της Κυπρου στο σχεδιο Αναν,διοτι μελλοντικα θα υπαρχει πιθανοτητα να ξαναδιεκδικησει η Κυπρος κατι καλυτερο,ας μην ξεχναμε οτι ειναι θα ειναι στην Ευρωπαικη ενωση.

Νομιζω οτι καμια φορα φιλε μου πρεπει να σκεφτομαστε και να λειτουργουμε δυστυχως οχι με το συναισθημα.Καταλαβαινω πως νιωθετε εσεις οι Κυπριοι,τα ιδια νιωθω και εγω αλλα μηπως πρεπει να τα εξετασετε καλυτερα το ζητημα;

05/04/2004, 18:20:13
Προς τους κύπριους
Εμπιστευθείτε το ένστικτο του λαού σας,θα αποδειχθεί αλάθητο.
ότι ψηφίσει θα είναι και το σωστό.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το ΟΧΙ θα πάρει πάνω από 80%
και η διχοτόμηση θα είναι πλέον επίσημη.
Μην ξεχνάτε ότι τα σύνορα και οι συνθήκες χαράσσονται με ΑΙΜΑ.

Η Κύπρος έχει κάνει κάποια βήματα να μην είναι όμηρος του τούρκικου
Στρατου,αγορασε τα τελευταία χρόνια κάποια οπλα,εφτιαξε αεροδρόμιο δημιούργησε ένα μικρό στράτευμα.
Όλα αυτά επιχειρούν ξανά να τα ακυρώσουν αναγκάζοντας τους κύπριους να τα
διαλύσουν όλα έτσι ώστε να είναι όμηροι ξανά των τούρκων.
Αν θέλετε να εντάξετε τους τουρκοκύπριους μέσα στην χώρα σας κάντε το
αλλά με έξυπνο τροπο,χρησιμοποιηστε τους σαν δικό σας μέσο πίεσης, δώστε τους
Κυπριακό διαβατήριο και δικαιώματα μόνο εαυτούς και όχι στους τούρκους
εποικους,βαλτε τους να ασκούν πίεση εκείνοι στον Ντεκτας αντί για εσας,βαλτε
τους να διώξουν τους εποίκους και έπειτα ενωθείτε μαζί τους αν το επιθυμείται,
αλλά μόνοι σας χωρίς διαιτητές τύπου Αυναν.

Δείτε το μέλλον σας και πράξτε.

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

LoucasΜέλος
05/04/2004, 19:03:18
Φίλε VIKING

Έχω ακούσει τη έχει πεί ο πρόεδρος Στεφανόπουλος και πραγματικά με έχει προβληματίσει πάρα πολύ.

Όχι για την απάντηση που θα δώσω γιατί αυτήν την απόφαση του να πώ όχι την έχω πάρει σκεπτόμενος πολύ καλά και με πολλή προβληματισμό.
Είναι τέτοια τα εις βάρος μας στοίχει που λέει αυτό το σχέδιο που δεν υπάρχει άλλη απάντηση.

Ο λόγος που με προβλημάτισε αυτό που είπε ο πρόεδρος είναι ότι κάπουπάει να πιέση και αυτός υπέρ του ναι με κινδυνολογίες.
Μια τακτική που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν η Η.Π.Α και η ευρώπη σε κάπια φάση.Και φυσικά ο ανανάς και το επιτελείο του.

Τή θέλει να πετύχει ο πρόεδρος Στεφανόπουλος με αυτήν του την δήλωση?

Χθές ο Κόλιν Παουελ δήλωσε ότι:Εάν δεν υπάρξει λύση τώρα με αυτό το σχέδιο τότε θα αργήσει να ξαναγίνει κάποια΄άλλη προσπάθεια για επίτευξη λύσης!!!!

Ακόμα και η ίδια η αμερική τώρα δεν λέει ότι δεν θα υπάρξει ποτέ λύση, αλλά ότι θα αργήσει να ξαναγείνι κάποια προσπάθεια για λύση.

Ακόμα και η ευρώπη μέσο κάποιου εκπροσώπου της(δεν θυμάμαι τώρα ποιόν)είπε ότι εαν αποτύχει το σχέδιο αυτό θα ξαναγίνει προσπάθεια ποιό μετά σε αόριστο χρόνο μέσο της Ε.Ε αυτήν την φορά.Προχθές το είπαν και αυτό.Εαν βρώ τις σχετικές ειδήσεις θα τις βάλω εδώ να τις δείτε.

Γιαυτό τώρα εγώ προβληματίζομαι για αυτό που είπε ο πρόεδρος Στεφανόπουλος.

Απο εκεί και πέρα βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Εαν πούμε τώρα το ναί φίλε μου δεν υπάρχει περίπτωση διεκδίκησης ότιδηποτε στο μέλλον.Είναι τελεσίδικη και αμετάκλητη λύση και είναι ένας απο τους λόγους που εγώ θα πώ όχι.Με την ελπίδα ότι μια ευρωπαική λύση θα είναι πολύ καλύτερη.Η τουλάχιστον θα μπορούμε στο μέλλον να διεκδικήσουμε μια καλύτερη λύση.

Φίλε τυχερούλη.

Ήδη οι περισσότεροι τουρκοκύπριοι έχουν αποκτήσει κυπριακό διαβατήριο.Οι περισσότεροι άσκησαν αυτό τους το δικαίωμα όταν άνοιξαν τα σύνορα.

Φίλη Ostria

Πολλά μας έχουν κάνει εντύπωση σε αυτό το σχέδιο.Πάρα πολλά και γιαυτό φωνάζω όχι.

Τα περισσότερα κόμματα έχουν τοποθετηθεί.Τα δύο μεγάλα ακόμα αλλά είναι διασπασμένα.Τα μισά μέλοι τους φωνάζουν ναι και τα άλλα μισά φωνάζουν οχι.

Η πλειοψηφία του κόσμου πάντως δηλώνει ότι ήδη έχει τοποθετηθεί και αποφασίση ανεξαρτήτος τη θα πουν οι πολιτικοί αρχηγοί.Υπάρχει και ένα μεγάλο μέρος ακόμα που περιμένουν τα κόμματα για να αποφασίσουν.

Όλα συγκλίνουν πάντως προς το παρόν στο μεγάλο Όχι.

Σας ευχαριστώ

Ερρωσσω

LoucasΜέλος
05/04/2004, 20:06:01
Κυπριακό / ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κόλιν Πάουελ: "Δεν υπάρχει σχέδιο Β. Αυτό είναι !"

Οι ΗΠΑ θα εργαστούν εντατικά, κατά την περίοδο μέχρι τα δημοψηφίσματα της 24ης Απριλίου επί του τελικού σχεδίου Ανάν, ώστε να ενθαρρύνουν τους Κύπριους να κατανοήσουν αυτή τη συμφωνία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ.

Σε ενημέρωση δημοσιογράφων, επιστρέφοντας στην Ουάσινγκτον, ο κ. Πάουελ επεσήμανε ότι ''θα σταματήσουν όλα για πολύ καιρό, εάν δεν γίνει αποδεκτό'' το σχέδιο Ανάν, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει άλλη οδός και, όποιες επιφυλάξεις και να έχουν οι δύο πλευρές, είναι απίθανο εάν θα υπάρξει μια καλύτερη διευθέτηση.

Ο κ. Πάουελ είπε ότι κατά τις επαφές του με αξιωματούχους της ΕΕ επεσήμανε ότι ''έχουμε μιαν ιστορική ευκαιρία τώρα με αυτή τη διευθέτηση που κατάφερε να κάνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ''. Είπε, επίσης, ότι ''πρέπει να δουλέψουμε σκληρά από τώρα μέχρι την ώρα του δημοψηφίσματος αργότερα τον Απρίλιο, για να πείσουμε τους Κύπριους, τους Τ/Κ και τους Ε/Κ, να αντιληφθούν ότι αυτή είναι μία ευκαιρία που δεν θα ξαναπαρουσιαστεί''.

''Δεν υπάρχει σχέδιο Β. Αυτό είναι. Και όποιες επιφυλάξεις και να έχει η μία ή η άλλη πλευρά, είναι απίθανο να έρθει μια καλύτερη διευθέτηση'', είπε.

Πρόσθεσε ότι ''θα σταματήσουν όλα για πολύ καιρό εάν δεν γίνει αποδεκτό'' το τελικό σχέδιο Ανάν στα δημοψηφίσματα.

Ο κ. Πάουελ σημείωσε ότι ''για τον λόγο αυτό, θα εργαστούμε όλοι πολύ σκληρά, και εγώ θα εργαστώ πολύ σκληρά, κατά τις επόμενες εβδομάδες για να ενθαρρύνουμε όλους τους Κύπριους να κατανοήσουν αυτή τη
συμφωνία, για να μπορέσουν οι ηγέτες στην περιοχή να εξηγήσουν αυτή τη συμφωνία στον λαό τους''.
''Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μιαν ικανοποιητική διαδικασία δημοψηφίσματος που θα ολοκληρωθεί την 24η Απριλίου'', κατέληξε ο κ. Πάουελ.

Είναι το άρθρο το οποίο είπα ποιό πάνω και στο οποίο Κόλιν Πάουελ δεν λέει ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά λύση αλλά ότι θα σταματήσουν όλα για πολύ καιρό.
ΚΑι τή με αυτό?????Ήδη περιμένμαμε 30 χρόνια και είμαστε μια χαρά/Τη θα πάθουμε εαν πεεριμένουμε ακόμα 30 αλλά έρθει στο νησί μια πραγματικά καλή λύση??

ΣΑς ευχαριστώ.

Ερρωσσω

athakandrΜέλος
05/04/2004, 20:10:42
ΟΧΙ θα πουν και ΟΧΙ οφείλουν να πουν!

Τα Στεφανοπουλάκια οφείλουν να είναι θεματοφύλακες του Ελληνισμού και όχι πρόσκαιροι τυχοδιώκτες, κινδυνολόγοι και δήθεν μεγάλοι πατριώτες.

Αλλά τώρα για Στεφανοπουλάκια θα μιλάμε; L' etat, c'est moi.. το κράτος δεν είναι ούτε ο Στεφανόπουλος, ούτε κανείς, το κράτος είμαστε εμείς και η Κύπρος θα μιλήσει.

Ποιές θα είναι οι συνέπειες; Αυτοί οι Ούννοι που λέγονται τούρκοι, θα ταλαιπωρηθούν και θα δεινοπαθήσουν για να μπούν στην ΕΕ ακόμα κι αν γίνει δεκτή μία de facto διχοτόμηση.

Τότε όμως η θέση της Κύπρου θα είναι ισχυρότερη και η ένωση θα γίνει με καλύτερους όρους.

Φιλικά,

LoucasΜέλος
05/04/2004, 21:18:47

Απο την σελίδα: http://www.oxistosxedioanan.com/
Τρείς γελοιογραφίες του Σώτου Βοσκαρίδη.

CyLightΜέλος
06/04/2004, 01:37:19
Γιατι να πουμε το ΝΑΙ?
Και η Γαλλια ειχε το ιδιο "προβλημα" και της προτειναν την ιδια (περιπου) "λυση". Ειπε ΟΧΙ και μετα απο καποια χρονια πηρε αυτο που της αναλογουσε πραγματικα! Φανταζεστε τι θα ηταν η Γαλλια αν ελεγε το ΝΑΙ τοτε???

Αυτο που εγινε με το σχεδιο του μαλακα ειναι μια προσπαθεια να εξευμενιστει η τουρκια και τιποτα αλλο. Ουτε μια λεξη δεν αναφερετε για την εισβολη, για την κατοχη, για τον αττιλα! Και με το σιγουρο (και επιδιωκομενο και απο τους ιδιους) ΟΧΙ των Ελληνοκυπριων θα εχουν ακομα ενα ασσο στο μανικι!

Αντε και μαμισου Αναν και ΣΙΑ. Η Κυπρος δεν ειναι Ουγκαντα...

athakandrΜέλος
07/04/2004, 21:57:17
Και τώρα πείτε μου, είχε καμία σχέση η ομιλία του Παπαδόπουλου με τα πρόωρα και γελοία ΝΑΙ του μειοδότη George Papandreou και τις παρενέσεις του άμυαλου Στεφανόπουλου;

Γιατί πρέπει πάντα τα τελευταία έτη να έχουμε τόσο καραγκιόζηδες πολιτικούς;

ΟΧΙ, ΟΧΙ και ΟΧΙ !