- ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Lorenzo,Νομίζω ότι ο Νίτσε άρχισε να παλεύει με τα τέρατα αφού είχε ήδη απορρίψει όλα όσα ανέφερες κι όχι κατά τη διαδικασία της απόρριψης.
Magene
??????????????????????????????????????????????????????
Μπορείς να γίνεις πιο σαφής???
Όποιος σκοπεύει να παλέψει με τέρατα πρέπει να φροντίσει να μη γίνει ο ίδιος τέρας Όταν κοιτάζεις επίμονα την άβυσσο η άβυσσος κοιτάζει εξίσου επίμονα πίσω σε σένα Fr. Nietzsche
quote:
???????????????????????????????????????????????????
Μπορείς να γίνεις πιο σαφής???
Lorenzo έγραψες τα εξής
"Εδώ πάλι σε 10 λέξεις έχει συμπυκνώσει ολόκληρο βιβλίο. Προειδοποιεί προφανώς για τον κίνδυνο που παραμονεύει όταν αποφασίζουμε να παλέψουμε με τέρατα δηλαδή να μετατραπούμε κι εμείς σε τέρατα.
Αν το εμβαθύνουμε όμως θα δούμε ότι μας λέει με λίγα λόγια πόσο λάθος λειτουργούν τα θρησκευτικά δόγματα, τα πολιτικά κόματα κι οι αφοριστικές κοματικές οικολογικές, Εθνικιστικές, Φυλετικές και, και... αντιλήψεις στην συνείδηση μας και τι κινδυνεύουμε να πάθουμε ή έχουμε πάθει φιλτράροντας και ταξινομώντας τα πράγματα σύμφωνα με την στρεβλωμένη δική τους οπτική θεώρηση.
Όταν μας προτρέπουν να πολεμήσουμε τις "αμαρτίες μας" που αυτά καθορίζουν, τους εχθρούς της πίστης της φύσης του κόματος της πατρίδας της φυλής ...., τα πολλά Χ "αντί" τους, μας καθιστούν πειθήνεια όργανα τους κι "εκτελεστές" των εντολών τους μετατρέποντας μας ομοίους με ότι πολεμούμε."
Εννοώ ότι ενώ είχε απορρίψει θρησκευτικά δόγματα, πολιτικά κόματα κ.α. και είχε κάνει την επανάστασή του απένταντι σ'αυτά ακριβώς γιατί είχε αντοπίσει ότι καθιστούν τον άνθρωπο πειθήνειο όργανο τους και τον φέρνουν αντιμέτωπο με εχθρούς τους οποίους αυθαίρετα και χωρίς καμία αιτιολογία έχουν δημιουργήσει, ο Νίτσε ήταν για χρόνια μετά άρρωστος σωματικά και ψυχικά γιατί πάλευε με τα τέρατα της συνείδησής του στην προσπάθειά του να βρει τους αληθινούς "εχθρούς" και να γνωρίσει την αληθινή "ανθρώπινη φύση". Πιστεύω δηλαδή ότι δεν εννοούσε "τέρατα" όλα αυτά που κατονομάζεις.
Βέβαια στην πορεία της πνευματικής εξέλιξης είναι αναπόφευκτο ίσως το πέρασμα μέσα απ’όλα αυτά και η απόρριψή τους και σίγουρα δεν είναι εύκολη και η διαδικασία αυτή. Απαιτεί θάρρος. Πιστεύω όμως ότι το πραγματικά δύσκολο στάδιο της αναζήτησης είναι να "κτίσει" κανείς τα ιδανικά του. Είναι μία διαδικασία "σύνθεσης" που έπεται μίας διαδικασίας "ανάλυσης" και που για τους τολμηρούς μπορεί να είναι πλήρους "διάλυσης".
quote:
Η εξέλιξη μπορεί να φτάσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε :
Αλλού να βρίσκεται το υλικό σώμα και αλλού το πνευματικό.
Φαντάζει ίσως λίγο υπερβολικό.
Μόνο όμως για κάποιον που δεν έχει επιδιώξει μια τέτοια προσωπική εξέλιξη.
Επειδή το έχω ξανακούσει αυτό τώρα τελευταία.
Το λες αληγορικά ή κυριολεκτείς; Τι εννοείς;
Προσωπικά πιστεύω, ότι μέσα μας υπάρχει μια πνευματική δύναμη.
Πρέπει να καλλιεργηθεί , για να αποδώσει καρπούς.
Ένας τέτοιος καρπός, είναι το προσωπικό πνευματικό σώμα.
Εννοώ ,ότι όταν μια ανθρώπινη ύπαρξη , αντιληφθεί την δύναμη που υπάρχει μέσα της, καλό είναι να αρχίσει να την μελετάει.
Προσωπικά πιστεύω, ότι μέσα μας υπάρχει μια πνευματική δύναμη.
Πρέπει να καλλιεργηθεί , για να αποδώσει καρπούς.
Ένας τέτοιος καρπός, είναι το προσωπικό πνευματικό σώμα.
--------------------------------
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ.
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ. ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ.
[quote]
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.
quote:
Εννοώ ότι ενώ είχε απορρίψει θρησκευτικά δόγματα, πολιτικά κόματα κ.α. και είχε κάνει την επανάστασή του απένταντι σ'αυτά ακριβώς γιατί είχε αντοπίσει ότι καθιστούν τον άνθρωπο πειθήνειο όργανο τους και τον φέρνουν αντιμέτωπο με εχθρούς τους οποίους αυθαίρετα και χωρίς καμία αιτιολογία έχουν δημιουργήσει, ο Νίτσε ήταν για χρόνια μετά άρρωστος σωματικά και ψυχικά γιατί πάλευε με τα τέρατα της συνείδησής του στην προσπάθειά του να βρει τους αληθινούς "εχθρούς" και να γνωρίσει την αληθινή "ανθρώπινη φύση". Πιστεύω δηλαδή ότι δεν εννοούσε "τέρατα" όλα αυτά που κατονομάζεις.Βέβαια στην πορεία της πνευματικής εξέλιξης είναι αναπόφευκτο ίσως το πέρασμα μέσα απ’όλα αυτά και η απόρριψή τους και σίγουρα δεν είναι εύκολη και η διαδικασία αυτή. Απαιτεί θάρρος. Πιστεύω όμως ότι το πραγματικά δύσκολο στάδιο της αναζήτησης είναι να "κτίσει" κανείς τα ιδανικά του. Είναι μία διαδικασία "σύνθεσης" που έπεται μίας διαδικασίας "ανάλυσης" και που για τους τολμηρούς μπορεί να είναι πλήρους "διάλυσης".
Κατ' αρχήν αν το είπε πριν ή μετά τα ψυχολογικά του προβλήματα δεν με απασχόλησε όταν σχολίασα την συγγεκριμένη φράση. Εξηγώντας μου όμως τον λόγο της διαφωνία σου έχω να παρατηρήσω τα εξείς.
Νομίζω ότι ο Νίτσε για το μόνο πράγμα που "φοβόταν" μέχρι την τελευταία του στιγμή ήταν η μη κατανόηση των θεωριών του απο τους αναγνώστες του συγχρόνων και κατοπινών. Κι όπως φάνηκε ιστορικά δεν έκανε λάθος!!! Όχι μόνο δεν κατανοήθηκε αλλά και παρεξηγήθηκε πολλάκις!!!
Παντού ο λόγος του είναι αλληγορικός γιαυτό και ευάλωτος για διαστρεβλώσεις εσκεμμένες ή μη.
Είναι όμως μεγάλο κι άλλο θέμα {αν κι όλα σχετίζονται} και νομίζω ότι αν το ξεκινήσουμε θα καταστρέψουμε το προκείμενο.
Θα περιοριστώ μόνο στο συγκεκριμένο για να σου δείξω που κάνεις λάθος στην "μετάφραση" των θέσεων του. Επειδή το όνομα του συνδέθηκε με το διασημότερο βιβλίο του "Τάδε έφη Ζαρατούστρα" και τον Υπεράνθρωπο, θεωρήθηκε ότι ο Νίτσε υποστήριζε την βία και την επιβολή του δυνατού επι του αδυνάτου. Αυτό προσπάθησα να σου πω στην πρώτη μου τοποθέτηση τονίζοντας την σπουδαιότητα της "αποδοχής".
Σε ορισμένες περιπτώσεις ο φιλοσοφικός στοχασμός της ύπαρξης οδηγεί την ανθρώπινη σκέψη στα άκρα. Τα όρια είναι πολύ λεπτά, ώστε ο παραλογισμός να είναι ενδεχόμενος. Για να αποφευχθεί λοιπόν ένας επικείμενος ξέφρενος στοχασμός θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ορισμένες φορές τα «φρένα». Ένα κατάλληλο «φρένο» θα ήταν η διαγραφή από το λεξιλόγιό μας εννοιών που δεν τις χωρά το ανθρώπινο μυαλό μας. Ας μην κάνουμε ευρεία χρήση των λέξεων: «πάντα», «ποτέ», «πουθενά» και άλλων παρόμοιων. Η θνητή υπόσταση του εγκεφάλου έχει προγραμματιστεί να λειτουργεί με αρχή, μέση και τέλος. Για καθαρά πρακτικούς λόγους λοιπόν κάποιες φορές ας τα αποδεχόμαστε.
Τολμηρός δεν είναι αυτός που διαλύει αλλά αυτός που αποδέχεται την κάθε ιδιαιτερότητα με την έννοια της ετερότητας, "παίρνει" κι ενσωματώνει ότι "καλό" του χρειάζεται χτίζει, δημιουργεί και προχωρά σοφότερος και "δυνατότερος". Ο τολμηρός όπως τον περιγράφεις είναι ή ανόητος ή τόσο φοβισμένος που καταστρέφει αμυνόμενος απελπισμένα.
Όποιος σκοπεύει να παλέψει με τέρατα πρέπει να φροντίσει να μη γίνει ο ίδιος τέρας Όταν κοιτάζεις επίμονα την άβυσσο η άβυσσος κοιτάζει εξίσου επίμονα πίσω σε σένα Fr. Nietzsche
Αγαπητέ Lorenzo στόχος μου σίγουρα δεν είναι να ανοίξουμε ένα τεράστιο θέμα γύρω από την ερμηνεία του έργου του Νίτσε που θα μας έκανε να ξεφύγουμε κι από το θέμα.
quote:
Σε ορισμένες περιπτώσεις ο φιλοσοφικός στοχασμός της ύπαρξης οδηγεί την ανθρώπινη σκέψη στα άκρα. Τα όρια είναι πολύ λεπτά, ώστε ο παραλογισμός να είναι ενδεχόμενος. Για να αποφευχθεί λοιπόν ένας επικείμενος ξέφρενος στοχασμός θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ορισμένες φορές τα «φρένα». Ένα κατάλληλο «φρένο» θα ήταν η διαγραφή από το λεξιλόγιό μας εννοιών που δεν τις χωρά το ανθρώπινο μυαλό μας. Ας μην κάνουμε ευρεία χρήση των λέξεων: «πάντα», «ποτέ», «πουθενά» και άλλων παρόμοιων. Η θνητή υπόσταση του εγκεφάλου έχει προγραμματιστεί να λειτουργεί με αρχή, μέση και τέλος. Για καθαρά πρακτικούς λόγους λοιπόν κάποιες φορές ας τα αποδεχόμαστε.
Γι αυτό που αναφέρεις παραπάνω συμφωνώ βέβαια, όμως πως θα καταλάβουμε τους λόγους που οδηγούν τους ανθρώπους στις παράλογες ενέργειες και μάλιστα όταν αυτές έχουν μαζικό χαρακτήρα (πολέμους, αιρέσεις κ.α.) αν δεν εμβαθύνουμε σ'αυτούς. Κι αν δεν τους καταλάβουμε πως θα τους πολεμήσουμε.
Ναι βέβαια και τα απορρίπτουμε όλα αυτά και προστατεύουμε τον εαυτό μας από την αλόγιστη σκέψη και παράλληλα απορρίπτουμε και τους ανθρώπους που συμμετέχουν σ'όλα αυτά. Μα αν πιστεύεις στον άνθρωπο, πώς μπορείς να τον απορρίψεις τόσο εύκολα, ψάχνεις τουλάχιστον να του αποδώσεις κάποια ελαφρυντικά. Να τον αγαπήσεις εμβαθύνοντας στη δυστυχία του.
[/quote]Τολμηρός δεν είναι αυτός που διαλύει αλλά αυτός που αποδέχεται την κάθε ιδιαιτερότητα με την έννοια της ετερότητας, "παίρνει" κι ενσωματώνει ότι "καλό" του χρειάζεται χτίζει, δημιουργεί και προχωρά σοφότερος και "δυνατότερος". Ο τολμηρός όπως τον περιγράφεις είναι ή ανόητος ή τόσο φοβισμένος που καταστρέφει αμυνόμενος απελπισμένα.
[/quote]
Ο στόχος του τολμηρού που εγώ εννοώ δεν είναι να γίνει "το τέρας" που έλεγε ο Νίτσε. Είναι να μπορεί να εμβαθύνει προς την άλλη μεριά του απορριπτέου για να πάψει να τον φοβίζει, για να μπορεί να σκέφτεται ελεύθερα, για να μην έχει την ανάγκη να αποδεχθεί ως μία απορριπτέα ιδιαιτερότητα κάτι που δεν καταλαβαίνει, γκρεμίζοντας όμως ένα άλλο ύψιστο ιδανικό «τον άνθρωπο».
Τελειώνοντας θα σου ζητούσα αν θέλεις και έχεις σχηματίσει άποψη, να μας πεις τι είδους άνθρωπος ήταν τελικά αυτός ο κρητικός που γνώρισες στην ορεινή Κρήτη; Πώς θα τον χαρακτήριζες; Πώς έβρισκε τον τρόπο να ισορροπεί;
quote:quote:
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΗΘΩ...!!
ΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ;"...ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ..."
ΝΑΙ,ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ...
ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙΣ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΜΠΟΥΣ ΤΙΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΥΣΣΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΟΔΑΚΙΝΙΕΣ!!!
ΤΙ ΑΡΩΜΑΤΑ !!! ΤΙ ΟΜΟΡΦΙΑ !!! ΤΙ ΓΑΛΗΝΗ !!!
ΝΑΙ,ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΑΝΕΜΕΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ...
ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ... ΜΟΡΓΚΑΝΑ-ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
ΟΙ ΘΥΜΗΣΕΣ Ε;
ΝΑΙ,ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΜΟΡΓΚΑΝΑ-ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ,ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΥΜΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ-ΑΖΩΙΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ!!!
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΞΗΡΑΣ...
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ!!!
"ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ"
"Και κλεινω τα ματια μου
περιμενοντας αυτην.
Σας παρακαλω βοηθηστε με να "πεθανω",
παρακαλω σταματηστε τα δακρυα μου.
Στεκομαι διπλα στη θαλασσα
βλεποντας τα αγριεμενα της κυματα.
Ομορφη σαν αυτη τιποτα δεν μπορει να ειναι.
Προσευχομαι να με παρασυρει η βροχη σε αυτην
και να τερματισει τον πονο μου για παντα,
μεσα στα χερια της ξανα....
Μου παιρνει το χερι,
μου ανοιγει το δρομο για μια μακρινη γη
οπου η σιωπη στεγνωνει τα δακρυα μου.
Βρεχει καταρρακτωδως...
η καταιγιδα θα ειναι εδω συντομα.
Την συναντω μονη....τα μεσανυχτα ειναι το φορεμα της.
Ο ανεμος δεν ησυχαζει ποτε,ενω χαιδευει το προσωπο μου.
Το ψυχος το νιωθω τωρα τοσο ζεστο
καθως βυθιζομαι μεσα στα χερια της."
Σ'ΑΓΑΠΩ ΜΟΡΓΚΑΝΑ-ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ...

quote:ΟΙ ΘΥΜΗΣΕΣ Ε;
ΝΑΙ,ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΜΟΡΓΚΑΝΑ-ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ,ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΥΜΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ-ΑΖΩΙΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ!!!
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΞΗΡΑΣ...
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ!!!"ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ"
"Και κλεινω τα ματια μου
περιμενοντας αυτην.
Σας παρακαλω βοηθηστε με να "πεθανω",
παρακαλω σταματηστε τα δακρυα μου.
Στεκομαι διπλα στη θαλασσα
βλεποντας τα αγριεμενα της κυματα.
Ομορφη σαν αυτη τιποτα δεν μπορει να ειναι.
Προσευχομαι να με παρασυρει η βροχη σε αυτην
και να τερματισει τον πονο μου για παντα,
μεσα στα χερια της ξανα....
Μου παιρνει το χερι,
μου ανοιγει το δρομο για μια μακρινη γη
οπου η σιωπη στεγνωνει τα δακρυα μου.
Βρεχει καταρρακτωδως...
η καταιγιδα θα ειναι εδω συντομα.
Την συναντω μονη....τα μεσανυχτα ειναι το φορεμα της.
Ο ανεμος δεν ησυχαζει ποτε,ενω χαιδευει το προσωπο μου.
Το ψυχος το νιωθω τωρα τοσο ζεστο
καθως βυθιζομαι μεσα στα χερια της."
Σ'ΑΓΑΠΩ ΜΟΡΓΚΑΝΑ-ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ...
ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ;
ΜΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ;ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ;ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ!!!ΠΟΤΕ!!!
IT 'S PART OF ME AND PART OF YOU
I'LL ALLWAYS BE A PART OF YOU...

AND I ALLWAYS LOVE YOU FOREVER MY ODYSSEAS-MASVIDAL...
quote:
ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΜΟΡΓΚΑΝΑ-ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ -ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΠΕΡΑΣΕΙ- ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ !!!!
ΝΑΙ,ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ-MASVIDAL ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΜΑΖΙ!!!
ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ!!!
ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
για πραξεις που ουτε καν ειχαμε προξενισει,η ξεκινησει στην ταξη,η στο σχολειο γενικοτερα.
να μην φταιμε και να ειμαστε αναγκασμενοι και υποχρεωμενοι να υποστουμε τις συνεπειες.
δυστυχως το δημοτικο που με ειχαν στειλει ,ηταν ιδιωτικο.ετσι δεν γνωριζω αν επικρατουσε η ιδια κατασταση σε αντιστοιχο δημοσιο.
πως θα γινομουν καλυτερος σε καταστασεις που δεν ανηκα και δεν ειχα παρει μερος με την θεληση μου;;;
δεν εχει φυγει η πικρα απο μεσα μου,η οργη και ο πονος,ομως εχω συγχωρεσει τον ανθρωπο εκεινο,τον δασκαλο μου.
γιατι δεν γνωριζε ποσο λαθος εκανε ετσι ωστε να προσπαθησει καποια στιγμη να το διορθωσει.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
Όλα αυτά που αναφέρεις για εσένα, μου θυμίζουν εμένα, όλες τις εικόνες που λες τις έχω στο μυαλό μου, εικόνες από παιχνίδια, χτυπήματα, σχολείο, γιορτές, εκδρομές (περιπάτους όπως τους λέγαμε στο σχολείο), φίλους, κορίτσια, πολύ γέλιο αλλά και αρκετό δάκρυ και μυρωδιές πολλές μυρωδιές. Όλα αυτά δεν πρόκειται να τα ξεχάσω ποτέ.
Σε ευχαριστώ που με το topic που άνοιξες μου τα θύμησες.
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !!! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΑ...!!!
Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ !!!
οι ομορφότερη εποχή και οι αθωώτερες αναμνήσεις. Σου εύχομαι ακριβώς το ίδιο Να θυμάσαι τα παιδικά σου χρόνια, να τα θυμόμαστε όλοι μας.
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

ΝΤΟΝΑΛΝΤ!!!Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ!!!

ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ... ΠΑΙΔΙΑ!!!
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
ΨΑΧΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙΣ ΑΓΑΠΕΣ ΜΟΥ...
ΜΑ ΠΟΙΕΣ ΑΓΑΠΕΣ;
ΠΟΙΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΓΥΡΕΥΩ ΣΤΙΣ ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΜΟΥ ΜΝΗΜΕΣ;
ΚΑΜΜΙΑ...!!!
ΝΑΙ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΙΩΣΕΙ,ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΓΑΠΗ!!!
ΕΥΤΥΧΩΣ,ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΓΑΠΩ,
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΙΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ,ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ ΣΤΗΝ ΒΙΩΣΗ ΜΟΥ Α Γ Α Π Η ! ! !
Ε Υ Τ Υ Χ Ω Σ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ ΨΥΧΗ ΜΟΥ!!!
ΝΑΙ!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΜΕΝΗΣ ΠΑΝΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ!!! ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ!!!
Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΔΥΣΣΕΑ-MASVIDAL ΜΟΥ... Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!

...
ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕΣ ΕΣΥ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΤΕ!!!
ΝΑΙ ΨΥΧΗ ΜΟΥ,ΖΩΗ ΜΟΥ,
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟ ΦΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ...
ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Edited by - kapodistria on 08/01/2004 21:36:40