ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- yperfikes dynameis - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- yperfikes dynameis - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Abderon69 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
samuel1974Μέλος
25/10/2008, 21:04:37
Ένα ενδιαφέρον βιντεάκι στο γιου τουμπ για το σχετικό θέμα:

http://www.youtube.com/watch?v=-HCpwB0KuAo&feature=related

“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

26/10/2008, 01:27:06
samuel1974

quote:
Στον γιάπετ έφερα ένα υποθετικό παράδειγμα για να του δείξω την κρίση βάσει προϋποθέσεων την οποία αναφέρει η Βίβλος με την παραβολή των ταλάντων... Μην φοβάσαι, δεν προσπαθώ να στον πάρω.

Βρε Σαμουήλ, πάνω που ήμουν έτοιμος να πεισθώ, όταν μου είπες ότι μπορεί ο θεός να δώσει σε μένα το διαβατήριο για τον παράδεισο, μου τα χαλάς...

Τι άλλαξε;
Σου είπε κάτι καινούριο ο θεός, μήπως σου είπε ότι αποφάσισε να μ' αφήσει στην κόλαση;

Δεν μπορεί για να λές εσύ ότι δε με θέλεις, κάτι θα έμαθες...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

26/10/2008, 01:38:59
europaios2

quote:
Έπρεπε τόσο η κυρία Μαρία Παπουτσάκη όσο και εσύ να αναφέρετε ότι η Ιερά Σύνοδος μελετά μία καταγγελία από σχετικό υπόμνημα ενός Χριστιανικού συλλόγου του Βόλου και όχι "μελετά την έκπτωσή του μετά από καταγγελία μιας παραεκκλησιαστικής οργάνωσης".

Συμφωνώ με τον ινστρούχτορα των ευρωπαίων (είμαι σίγουρος ότι έγραψε αυτός το σχόλιο, επειδή δεν είναι τελείως ανορθόγραφο) και θα μαλώσω τον Sesostris, που δεν περιμένει να να τελειώσει η μελέτη της καταγγελίας, απ' την ι.σ. και να βγάλει τις δίκαιες και αντικειμενικές αποφάσεις της, όπως έχει κάνει αμέτρητες φορές, στο παρελθόν.

quote:
Ας περιμένουμε λοιπόν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου κι εφόσον είναι θετική προς τους καταγκέλλοντες σίγουρα θα μας την παρουσιάσεις όποτε και τότε θα είναι όντως άξιο προσοχής και σχολιασμού γιατί τώρα έτσι μόνο του ασυνόδευτο χωρίς την απόφαση είναι άξιο γέλιου.....

Φίλε μου Sesostris, γιατί προτρέχεις; Τι σε κάνει να σκέφτεσαι ότι είναι δυνατόν οι "άγιοι" πατέρες, να κουκουλώσουν μια καταγγελία;;;

Έχουν κουκουλώσει πολλές;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

26/10/2008, 03:09:23
quote:
samuel1974
Ένα ενδιαφέρον βιντεάκι στο γιου τουμπ για το σχετικό θέμα:

http://www.youtube.com/watch?v=-HCpwB0KuAo&feature=related

Το έχω δει εδώ και καιρό αυτό το βινετάκι.

Το θέμα φίλε Σαμουήλ δεν είναι ότι δεν ξέρουμε την αλήθεια.

Το θέμα είναι κατά πόσο είμαστε με την αλήθεια ή με το ψέμα. Επιθυμούμε το φως ή το σκοτάδι;
Αυτό είναι το ερώτημα!!!

samuel1974Μέλος
26/10/2008, 14:14:10
@ γιάπετ

quote:
Βρε Σαμουήλ, πάνω που ήμουν έτοιμος να πεισθώ, όταν μου είπες ότι μπορεί ο θεός να δώσει σε μένα το διαβατήριο για τον παράδεισο, μου τα χαλάς...

Τι άλλαξε;
Σου είπε κάτι καινούριο ο θεός, μήπως σου είπε ότι αποφάσισε να μ' αφήσει στην κόλαση;

Δεν μπορεί για να λές εσύ ότι δε με θέλεις, κάτι θα έμαθες...

Δε σε θέλω Γιάπετ!

Γιατί απαντάς πάρα πολύ γρήγορα (9 μέρες) στα ποστ...

Μου θυμίζεις την παροιμία που λέει: "πέρσι κλάσαμε, φέτος βρώμισε".

Εάν ήσουνα κανένας ο οποίος μπαίνει κάπου κάπου στο φόρουμ, μετά θα έλεγα: Τώρα το είδε, και τώρα απάντησε. Αλλά για κάποιον που γράφει 10 ποστ σε όλα τα θέματα του "Μύθος και θρησκεία" κάθε μέρα και αδιαλείπτως...

Δηλαδή 9 μέρες σκεφτόσουνα για να γράψεις αυτό;;...

Το Ευαγγέλιο γράφει: "Η βασιλεία του θεού βιάζεται"... Θέλει και λίγη βιασύνη Γιάπετ.

“Why do my eyes hurt?”

Edited by - samuel1974 on 26/10/2008 14:45:04

26/10/2008, 16:00:03
Συγχώρεσέ μου την αυθαιρεσία να απαντάω όποτε, όπως και όταν θέλω...

Δεν ήξερα ότι οι απαντήσεις σου είναι σαν τα τραίνα και άμα τις χάσεις τις έχασες...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

samuel1974Μέλος
26/10/2008, 16:32:03
@ γιάπετ

quote:
Συγχώρεσέ μου την αυθαιρεσία να απαντάω όποτε, όπως και όταν θέλω...
Δεν ήξερα ότι οι απαντήσεις σου είναι σαν τα τραίνα και άμα τις χάσεις τις έχασες...

Γιάπετ, άν και σε θεωρώ ένα πολύ μετριοπαθή άτομο, και το εκτιμώ ιδιαίτερα το ότι με "μάλωσες" σαν μεγαλύτερος, όταν άρχισα να βρίζω χυδαία τον άθεο, ωστόσο θέλω να σου πω κάτι.

Όταν απευθύνεσαι σε κάποιον και του φέρνεις ένα παράδειγμα μιλώντας του σε δεύτερο πρόσωπο για να γίνει, χάρην της συζήτησης, πιο απλό το παράδειγμα, και αυτός απαντάει λες και απευθύνεσαι ευθέως σε αυτόν, πετώντας μια εξυπνάδα, τότε δεν νομιζω ότι χρειάζεται ο αναφερόμενος να ζητάει συγγνώμη...

Το να πετάει κάποιος τις "εξυπνάδες" μετά απο πολλές μέρες, ενώ έχει καταλάβει το παράδειγμα και έχει απαντήσει ήδη επι της ουσίας, στο ίδιο θέμα συζήτησης, είναι θέμα ελεύθερης επιλογής του καθενός.

Όπως είναι και θέμα επιλογής, να μην έχει πάρει θέση στην ανταπάντηση της απαντήσεώς του και να πηγαίνει μετά απο 9 μέρες σε ένα άλλο άλλο θέμα και να πετάει εκεί την "εξυπνάδα"...

Είναι αυτό δείγμα σεβασμού προς το συνομιλήτη σου;;;

“Why do my eyes hurt?”

27/10/2008, 00:03:11
quote:
γιαπετ:
Συμφωνώ με τον ινστρούχτορα των ευρωπαίων (είμαι σίγουρος ότι έγραψε αυτός το σχόλιο, επειδή δεν είναι τελείως ανορθόγραφο) και θα μαλώσω τον Sesostris, που δεν περιμένει να να τελειώσει η μελέτη της καταγγελίας, απ' την ι.σ. και να βγάλει τις δίκαιες και αντικειμενικές αποφάσεις της, όπως έχει κάνει αμέτρητες φορές, στο παρελθόν.

Tι εννοείς? γνωρίζεις ήδη την απόφασή της? αν ναι! να σε καλέσω στα γενέθλια του γιού μου να βγάλεις και κουνέλια από το καπέλο......

quote:
γιαπετ:
Φίλε μου Sesostris, γιατί προτρέχεις; Τι σε κάνει να σκέφτεσαι ότι είναι δυνατόν οι "άγιοι" πατέρες, να κουκουλώσουν μια καταγγελία;;;

Έχουν κουκουλώσει πολλές;;

Το ότι το άρθρο αυτό που δημοσιεύτηκε από ότι είδα στο ίντερνετ κάνοντας αναφορά στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 09/03/2003 σου λέει τίποτα?
Έτσι όπως τοποθετήσε παρουσιάζεις το θέμα λες κι επρόκειτο για μια σοβαρή καταγγελία που ακόμη εξετάζεται.....αλλά απ' ότι βλέπω να εξετάζεται από το 2003 μέχρι και σήμερα λίγο χλωμό δεν είναι?.....εκτός και εάν συμφωνείς με τους καταγγέλλοντες οπότε θα είναι και ευκαιρία να μας αναπτύξεις τις επί μέρους θέσεις.....

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).

28/10/2008, 02:23:28
samuel1974

quote:
Είναι αυτό δείγμα σεβασμού προς το συνομιλήτη σου;;;

Αγαπητέ samuel1974, σέβομαι τους συνομιλητές μου, μερικές φορές παραπανω απ' όσο οι ίδιοι κερδίζουν αυτόν το σεβασμό, με τα σχόλιά τους.

Σου θυμίζω ότι το χιούμορ μου (εξυπνάδα για σένα), είχε να κάνει με αυτό που είπες εσύ στον Μακεδώνα:

"Μην φοβάσαι, δεν προσπαθώ να στον πάρω"

το οποίο κακώς εξέλαβα απ' ότι φαίνεται, σαν χιούμορ, επειδή ήταν εξυπνάδα, τελικά.

Και αφού δεν ήταν χιούμορ, ήταν τουλάχιστον άστοχο, δεδομένου ότι ελάχιστο σεβασμό δείχνει προς κάποιον άνθρωπο.

Αναφέρθηκε σε άλλο θέμα, το... παράδειγμά σου, αλλά έγινε και στο παρόν αναφορά στον συγκεκριμένο διάλογο που είχαμε εκεί και γι' αυτό έβαλα εδώ το σχόλιο που θεώρησες εξυπνάδα.

Γενικά, ο σεβασμός φίλε μου, κερδίζεται, δεν επιβάλλεται...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ