- ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Δέκα Κούπα. Η ευχαρίστηση που προμαντεύετε με το 9 Κούπα συνεχίζει και με το 10 Κούπα, το οποίο επισημαίνει ακόμα μόνιμο έρωτα.

'manava seva, madhava seva'
Edited by - notis_29 on 11/02/2003 22:06:51
Βαλές Κούπα. Ο βαλές υπονοεί νέες συγκινήσεις, καινούρια σχέση, νέα αισθήματα για μια παλιά σχέση και ανανέωση της ικανότητας για έρωτα, κάνοντας αρχή από την αγάπη για τον εαυτό μας.

Edited by - notis_29 on 11/02/2003 22:08:24
Ιππότης Κούπα. Αυτό το χαρτί υπόσχεται κατακλυσμό ρομαντισμού, τη μέθη μιας ρομαντικής αγάπης, ενός έρωτα και μιας πρότασης για γάμο. Θεωρείται επίσης πιθανή μιας έξαρση καλλιτεχνικής και ποιητικής έκφρασης.

Edited by - notis_29 on 11/02/2003 22:09:37
Ντάμα Κούπα. Βαθιές, μυστηριώδεις και παράδοξες συγκινήσεις ή φαντασιώσεις που μπορεί προηγουμένως να ήταν κρυμμένες. Τα μηνύματα της Ντάμας είναι ρομαντισμός, σαγήνη, θηλυκότητα.

Edited by - notis_29 on 11/02/2003 22:10:43
Ρήγας Κούπα. Αντιπροσωπεύει τον πληγωμένο θεραπευτή, κάποιον που, επειδή πόνεσε σε προηγούμενες σχέσεις, ίσως με τους γονείς του, πρέπει να ελέγχει την πορεία του έρωτα για να μην ξαναπληγωθεί.

Edited by - notis_29 on 11/02/2003 22:11:48
notis_29Μέλος
Γεια σου ατμα.
Όπως θα έλεγε και ο αγαπητός ανανάς “Έμεινα μ' ένα χαζοχαρούμενο χαμόγελο ως τ' αυτιά!”
Κινέζικα ταρο. Ο απόλυτος μυστικισμός.
Μπράβο ατμα και σε ευχαριστώ. θα κοιτάξω σύντομα να δώσω και τον ορισμό της κάθε κάρτας.
Φιλικά ΝότηςΘεέ μου συχώρεσε με τοσο όσο συχωρώ και εγώ τους άλλους
Όπως θα έλεγε και ο αγαπητός ανανάς “Έμεινα μ' ένα χαζοχαρούμενο χαμόγελο ως τ' αυτιά!”
Κινέζικα ταρο. Ο απόλυτος μυστικισμός.
Μπράβο ατμα και σε ευχαριστώ. θα κοιτάξω σύντομα να δώσω και τον ορισμό της κάθε κάρτας.
Φιλικά Νότης

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

notis_29Μέλος
Η τράπουλα του θοθ ήταν ιδέα του εκκεντρικού βρετανού Αλέιστερ Κρόουλι, μέλους του Τάγματος της Χρυσής Αυγής. Αυτός τη σχεδίασε και η Λέιντι Φρίντα Χάρις τη ζωγράφισε μεταξύ 1938 και 1943.
Τα Ταρό του Θοθ είναι γεμάτα με καβαλιστικά και αστρολογικά σύμβολα, και ο Κρόουλι μετονόμασε ελεύθερα μερικά ατού. Στη Μικρή Αρκάνα, μετέτρεψε τα μικρά χαρτιά σαν Πρίγκιπα, Πριγκίπισσα, Βασίλισσα και Ιππότη, αντί των παραδοσιακών Ρήγα, Ντάμας, Βαλέ και Ακόλουθου. Πρόσθεσε επίσης ονόματα στους αριθμούς 2 ως 10 κάθε σειράς και χρησιμοποίησε τον όρο Δίσκος για τη σειρά που εικονίζεται εδώ αντί του πιο κοινού καρό. Δεν έδινε σημασία αν τα χαρτιά έπεφταν ίσια ή ανάποδα. Τα έλεγε «ευμενή ή δυσμενή», ανάλογα με τα γειτονικά τους χαρτιά.
Τα Καρό, η σειρά της γης, συμβολίζουν τη δραστηριότητα και ελέγχουν τη φυσική έκφραση, τα χρήματα, την εργασία και την υλικότητα.Θεέ μου συχώρεσε με τοσο όσο συχωρώ και εγώ τους άλλους
Τα Ταρό του Θοθ είναι γεμάτα με καβαλιστικά και αστρολογικά σύμβολα, και ο Κρόουλι μετονόμασε ελεύθερα μερικά ατού. Στη Μικρή Αρκάνα, μετέτρεψε τα μικρά χαρτιά σαν Πρίγκιπα, Πριγκίπισσα, Βασίλισσα και Ιππότη, αντί των παραδοσιακών Ρήγα, Ντάμας, Βαλέ και Ακόλουθου. Πρόσθεσε επίσης ονόματα στους αριθμούς 2 ως 10 κάθε σειράς και χρησιμοποίησε τον όρο Δίσκος για τη σειρά που εικονίζεται εδώ αντί του πιο κοινού καρό. Δεν έδινε σημασία αν τα χαρτιά έπεφταν ίσια ή ανάποδα. Τα έλεγε «ευμενή ή δυσμενή», ανάλογα με τα γειτονικά τους χαρτιά.
Τα Καρό, η σειρά της γης, συμβολίζουν τη δραστηριότητα και ελέγχουν τη φυσική έκφραση, τα χρήματα, την εργασία και την υλικότητα.

notis_29Μέλος
Άσος Δίσκος. Ο Κρόουλι είπε πως το χαρτί αυτό αντιπροσώπευε «την πηγή των δυνάμεων της γης» και τη μυστική ενότητα ήλιου και γης, πνεύματος και σάρκας. Συμβολίζει την εργασία, τη δύναμη, τα πλούτη, την ικανοποίηση, την υλικότητα.

Θεέ μου συχώρεσε με τοσο όσο συχωρώ και εγώ τους άλλους

notis_29Μέλος
Δύο Δίσκος. Αλλαγή. Το χαρτί αυτό δηλώνει αρμονική αλλαγή με εναλλαγή κέρδους και απώλειας, δύναμης και αδυναμίας, χαράς και λύπης. Μπορεί να σημαίνει επαγγελματική αλλαγή, ταξίδι. επίσκεψη φίλων. Αντιπροσωπεύει επίσης άτομο που είναι ταυτόχρονα δραστήριο και αναξιόπιστο.

notis_29Μέλος
Τρία Δίσκος. Έργα. Το 3 εξουσιάζει την εργασία. την απασχόληση. την κατασκευή. την αύξηση των υλικών αγαθών, την ανάπτυξη, το ξεκίνημα. Αν είναι σε δυσμενή θέση, αντιπροσωπεύει κάποιον εγωιστή, άπληστο, προκατειλημμένο με προσδοκίες μη ρεαλιστικές.

notis_29Μέλος
Τέσσερα Δίσκος. Δύναμη. Το 4 ταιριάζει με το νόμο και την τάξη, τα αυξημένα αγαθά και την επιρροή, την εμφάνιση, τη φυσική δεξιότητα, τη δύναμη περιορισμένη στην επίγεια σφαίρα. Το δυσμενές 4, σημαίνει απληστία, καχυποψία, προκατάληψη και έλλειψη πρωτοτυπίας.

notis_29Μέλος
Πέντε Δίσκος. Ανησυχία. Το 5 σημαίνει μόχθο, κτίσμα. αγροτική καλλιέργεια, ευφυΐα στην εργασία. Μια δυσμενής θέση υπονοεί έντονη αδράνεια, ανησυχία για οικονομικά θέματα. απώλεια πλούτου, φτώχεια.

notis_29Μέλος
'Έξι Δίσκος Επιτυχία. Το 6 προβλέπει αρχοντιά. ισχύ και υλική επιτυχία, αν και όλα αυτά μπορεί να είναι εφήμερα και ν' αποτελούν ψευδαίσθηση. Οι δυσμενείς όψεις του είναι έπαρση, σπατάλη και θρασύτητα.

notis_29Μέλος
Επτά Δίσκος. Αποτυχία. Το χαρτί της αποτυχίας σημαίνει ενδεχομένως ανάπτυξη, αξιοπρεπή εργασία που έχει αναληφθεί ύστερα από προσωπική επιθυμία και χωρίς προσδοκίες αμοιβής. Αν είναι δυσμενές σημαίνει τεμπελιά.

notis_29Μέλος
Οκτώ Δίσκος. Προνοητικότητα. Το 8 αποκαλύπτει ευφυΐα, δεξιότητα, πονηριά και φιλοπονία για υλικά πράγματα, στα οποία περιλαμβάνονται τα κτίσματα και η αγροκαλλιέργεια. 'Ένα δυσμενές 8 μαρτυρεί απληστία και μιζέρια.

notis_29Μέλος
Εννιά δίσκος. Κέρδος. Υπόσχεται υλικά αγαθά, κληρονομιά και πολύ αυξημένο πλούτο, αλλά όταν είναι δυσμενές σημαίνει πλεονεξία, κλοπή και αχρεία συμπεριφορά.Θεέ μου συχώρεσε με τοσο όσο συχωρώ και εγώ τους άλλους

notis_29Μέλος
Δέκα Δίσκο. Πλούτος. Το 10 φέρνει πλούτη. Ολοκλήρωση περιουσίας αλλά χωρίς μελλοντικές προοπτικές επειδή λείπει η δημιουργικότητα και προχωρημένη ηλικία. Δυσμενές 10 προμηνύει οκνηρία περιορισμένη πνευματική οξύτητα.Θεέ μου συχώρεσε με τοσο όσο συχωρώ και εγώ τους άλλους

notis_29Μέλος
Ιππότης Δίσκος. Ο Ιππότης αντιπροσωπεύει το κτηματία που μοχθεί και απασχολείται υπερβολικά με υλικά ζητήματα αλλά που είναι παράλληλα υπομονετικός, σκληρός δουλευτής και επινοητικός χειρωνάκτης. Όταν είναι δυσμενής δείχνει μικροπρέπεια, σκαιότητα, ζηλοφθονία, πλεονεξία.

notis_29Μέλος
Πριγκίπισσα Δίσκο;. Είναι μια όμορφη, δυνατή νέα γυναίκα, γενναιόδωρη, δραστήρια, ευγενική, περιποιητική, γεμάτη ζωή και προσαρμοσμένη στις βαθύτερες επιθυμίες της. 'Όταν είναι δυσμενής, χαρακτηρίζεται σπάταλη, σε διάσταση με την ίδια την αξιοπρέπειά της.