- Ε - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ
Δύσκολο θέμα άνοιξες αν και πολύ ενδιαφέρον.Δεν είμαι σίγουρη για το αν ΟΝΤΩΣ υπάρχει ομάδα Ε...ΑΝ υπάρχει,είναι μια ανακούφιση το ότι κάποιοι ενδιαφέρονται για την ουσία της Ελλάδας,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι πρέπει να επαναπαυόμαστε.ΑΝ ΔΕΝ υπάρχει,τότε μάλλον μιλάμε για να προσπάθεια αφύπνισης της εθνικής μας συνείδησης με "βιτρίνα" μια υποτιθέμενη ομάδα ανθρώπων. Βέβαια η παροιμία λέει "όπου υπάρχει και καπνός υπάρχει και φωτιά".Λυπάμαι αν δεν είναι αυτό που θα ήθελες να ακούσεις.Αν γνώριζα ευχαρίστως θα το έλεγα.Πάντως να είσαι σίγουρος ότι μέρα με τη μέρα οι απαντήσεις θα αυξάνονται.
Και πάλι καλωσόρισες!!
Ο Σκοτεινός Άγγελος! ![]()
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Θα συμφωνήσω με τη καλή μου φίλη τον Σκοτεινό 'Αγγελο. 'Ετσι τα αντιλαμβάνωμαι και εγώ τα πράγματα.
Θα ήθελα μονάχα να προσθέσω, ότι την ιστορία αυτή περί Ε για να τη παρακολουθήσει κανείς, θα πρέπει να έχει μια "μανία καταδιώξεως" καθώς και να "λατρεύει τις θεωρίες ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑΣ".
Εγώ ώς Κέλσος, ΠΟΤΕ δεν είχα ΟΥΤΕ το ένα στοιχείο, ΟΥΤΕ κια το άλλο...
'Ετσι δεν παρακολούθησα το θέμα, μιάς και δεν είχε να μου προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ για την ανάπτυξη του πνευματικού ανθρώπου...
Θα παρειμένω λοιπόν και εγώ να δώ τι θα συμπληρωθεί και απο τα άλλα μέλη του Esoterica.gr για το θέμα και να είσαι σίγουρος, ότι θα σχολιάσω τα όσα μας παρατεθούν...
Και πάλι καλώς όρισες,
Κέλσος
Edited by - Kelsos on 21/05/2002 08:03:09
ΚΑΤΕΧΕΙ ΥΠΕΡΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΥΛΗ ΤΩΝ 'Η' ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΒΡΑΙΚΗ.ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΥΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
Κατα δεύτερον, ΠΩΣ τα "αποδεικνύουν";;;
Και τρίτον, ΓΙΑΤΙ τα λένε αυτά;;; (εννοώ τι σκοπό έχουν που τα λένε)
Χαιρετώ...
Κέλσος
Κέλσο,αν θέλεις τη γνώμη μου,οι υποθέσεις αυτές (αερολογίες δηλαδή διότι δεν έχω απτές αποδείξεις) λέγονται από μια ομάδα κατεχόντων τα κλειδιά της εξουσίας όχι της πολιτικής αλλά της πνευματικής (υποθέτω πάντα),και απώτερος σκοπός τους είναι να μετατρέψουν καθέναν από εμάς,από σκεπτόμενο και ανοιχτόμυαλο και ψυχικά καθαρό αυτοτελές αυτόνομο ΟΝ σε ΜΑΖΑ.Η δε μάζα είναι πιο εύκολη σε κάθε είδους "χειρισμό" (πχ φανατισμός) ενώ η "φωνή της λογικής" ή η ατομική σκέψη και τα ατομικά συναισθήματα έχουν πάει περίπατο...Και πολύ έξυπνα χρησιμοποιούν τη φημολογία για να γίνουν πιστευτοί.Ίσως γιατί σήμερα πιο πολύ σημασία δίνουμε σαν σύνολο στο κουτσομπολιό παρά στα ουσιαστικά πράγματα.
Εμένα με ενδιαφέρει ΑΛΗΘΕΙΑ και οι κάθε αστήρικτοι και ανώνυμοι ισχυρισμοί με αφήνουν παντελώς αδιάφορη...Περιμένω τα σχόλιά σας!
Ο Σκοτεινός σας Άγγελος!! ![]()
Edited by - Darkangel_78 on 24/05/2002 23:52:57
Θα σε διορθώσω όμως σε κάτι που είπες, γιατί είναι σημαντικό ....
Λές λοιπόν ότι:
"... οι υποθέσεις αυτές (αερολογίες δηλαδή διότι δεν έχω απτές αποδείξεις) λέγονται από μια ομάδα κατεχόντων τα κλειδιά της εξουσίας όχι της πολιτικής αλλά της πνευματικής (υποθέτω πάντα)..."
Να ξέρεις καλέ μου 'Αγγελε (έστω και Σκοτεινέ!!! χεχε) ότι, ΠΟΤΕ αυτός που ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ δεν λέει αερολογίες ![]()
Πολύ σωστά όμως είπες όλα τα άλλα... ΑΡΑ, το συμπέρασμα που πρέπει να βγεί είναι ότι...
Οι ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ "απεσταλμένοι των Ε" λένε ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ και ότι ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΣΗ δεν κατέχουν.
Η ΓΝΩΣΗ είναι δύναμη και η δύναμη αν μη τι άλλο, φαίνεται, διακρίνεται, ΑΛΛΑ τίποτα απο γνώση (μαζί με τα "παρελκόμενά της" δεν έχω βρεί μέσα σε όλα αυτά που ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ οι "εντολοδόχοι" της ομάδας Ε....
Ας μας δείξουν λοιπόν και κατόπιν.... συζητάμε...
Κέλσος
Επιδή δεν έχω ξανακούσει για αυτή την ομάδα θα ήθελα αν είναι δυνατόν να προταθεί καποια βιβλιογραφία ή κάποια σελίδα στο διαδίκτυο.
ευχαριστώ πολύ.
*COGITO ERGO SUM*
ΑΝΤΙΝΟΟΣ
Αγαπητέ Αντίνοε,υπάρχει ένας έλληνας συγγραφέας που λέγεται (με κάθε επιφύλαξη) Φουράκης.Δε θυμάμαι το μικρό του όνομα.Έχει γράψει για την ομάδα αυτή.Δυστυχώς δεν έχω κάποιο βιβλίο του.Μπορείς να επισκεφτείς τους δικτυακούς τόπους εκδοτικών οίκων ή να πας μια βόλτα στο Πεδίο του Άρεως,έχει έκθεση βιβλίου μέχρι τις αρχές Ιουνίου.Η έρευνα στο ιντερνετ μέσω μηχανών αναζήτησης δεν θα σου φέρει και πολλά αποτελέσματα.Ελπίζω να σε βοήθησα...
Ο Σκοτεινός Άγγελος!! ![]()
Η σελίδα του Ι.Φουράκη είναι: http://www.fourakis.gr/
Θέλει όμως προσοχή το θέμα, γιατί εγκυμονούν κίνδυνοι (κατα τον ίδιο τον Φουράκη)... θα σε κυνηγήσουν οι "άλλοι" και τότε.... μαύρο φίδι που μας έφαγε
(αχχχ κουράστηκα να γελάω!!!)
Κέλσος
Όσον αφορά το τελευταίο μήνυμα μάλλον δεν εξέφρασα σωστά αυτό που ήθελα να πω:λέγοντας πνευματική εξουσία (άστοχα βέβαια) εννούσα αυτούς που μπορούν είτε λόγω θέσης είτε λόγω "επωνυμίας" να επηρεάζουν μεγάλες μερίδες του πληθυσμού.Δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλω πρόσωπα του πολιτικού,θρησκευτικού ή πολιτισμικού κόσμου ούτε βέβαια να θίξω συγκεκριμένα κάποια άτομα.
Ελπίζω να είμαι έστω και τώρα σαφής...
Ο Σκοτεινός Άγγελος!! ![]()
ΚΟΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΑΝ ΓΕΓΟΝΟΣ.
ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ,ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ,ΚΡΙΝΕΙΣ,ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ,ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΤΟ ΨΑΞΙΜΟ Ε??
Θα έλεγα λοιπόν ώς πρόταση, ότι καλο θα ήταν να μελετούμε τις ΠΡΩΤΕΣ ΓΡΑΦΕΣ.... τις ΠΗΓΕΣ... και όχι το τι διάβασε και κατάλαβε (αν κατάλαβε τίποτα) ο κάθε ένας απο όλους αυτούς τους "εθνοσωτήρες", "εντολοδόχους", "απεσταλμένους" κλπ ανθρώπους που γράφουν κάποια βιβλία με σκοπό ΜΟΝΟ το κέρδος!
Και καλά να έιχαν σκοπό και στόχο το κέρδος της ΕΛΛΑΔΑΣ, αλλά μέσο όλων αυτών των ιδεών και οραμάτων, σκοπό έχουν ΜΟΝΟ το δικό τους κέρδος, εις βάρος μάλιστα τις ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ & ΕΞΕΛΙΞΗΣ τς Ελλάδας και των Ελλήνων...
Κέλσος
"Περιμένοντας κάποιο θαύμα παραπατάει ο σημερινός ελληνισμός ανάμεσα σε ονειροφαντασίες μεγαλείου και την καταθλιπτική καθημερινότητα ενός Σημίτη μιας Αγγελοπούλου ή ενός big brother, προσκυνώντας μεθυσμένους τουρίστες από τη Μύκονο έως την Αγία Νάππα. Ο τόσο αναμενόμενος Μεσσίας έχει εκφυλιστεί σε ιστορίες για... εξωγήϊνους και “ομάδες Ε”..."
Προσωπική αποψη είναι ότι ο Φουράκης είναι παντελός αναξιόπιστος ..
Κάποιες "πληροφορίες", υπάρχουν στο βιβλίο μυστικές εταιρίες των εκδόσεων Αρχέτυπο.
ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ "ΒΓΑΖΕΙ" ΕΝΑ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ,ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ
ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ.ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ
ΚΑΛΟΣ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ
ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΝΑ
ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ
,ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΤΟ Ε ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ..
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΚΙΗ ΦΥΣΙΚΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ π.χ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ...
Συμφωνώ με όσους είπαν ότι χρειάζεται μια ανοικτόμυαλη προσέγγιση γύρω από το θέμα. Γενικά νομίζω δεν πρέπει να είμαστε ανυποψίαστοι για κανένα θέμα. Δε σας κρύβω ότι πολλές φορές σε φιλικές συζητήσεις ένοιωσα ικανοποιημένη με τον εαυτό μου που τουλάχιστον γνώριζα κάτι για το θέμα αυτό. Και εμένα η επαφή μου με αυτά τα θέματα με βοήθησε να μελετήσω και να γνωρίσω πτυχές του ελληνικού πολιτισμού που διαφορετικά ίσως να μην γνώριζα.
Από την άλλη μεριά αν θέλεις να αμφισβητήσεις την υπαρξη της Ομάδας Ε ή να αντικρούσεις επιχειρήματα καλό είναι να γνωρίζεις όσο πιο πολλά γίνεται περί της θεωρίας αυτής.
Εκείνο που με προβληματίζει εμένα είναι το εξής: Αν και η θεωρία περιέχει πολλές υπερβολές που αγγίζουν συχνά τα όρια επιστημονικής φαντασίας ή και παράνοιας και καταντούν συχνά γελοίες, είναι επίσης γεγονός ότι πολλά από τα τεχνολογικά επιτεύγματα των Ελλήνων στο παρελθον, πολλά γεγονότα της ιστορίας μας και πολλές από τις κινήσεις διαφόρων στη διεθνή σκακιέρα σήμερα, δεν έχουν ερμηνευθεί ακόμα με κάποιο άλλο τρόπο. Μελετούμε και αναμένουμε.
Σημειώνω επίσης ότι ακόμα και αν δεν ευσταθούν οι θεωρίες αυτές δεν τις θεωρώ επικίνδυνες να προκαλέσουν αλαζονεία, έπαρση ,η εθνικισμό. Το ατεκμηρίωτο της υποθεσης μας προστατεύει απο το ενδεχόμενο αυτό.
Ένα μικρό σχόλιο μόνο:ίσως αυτή η ερμηνεία μας κάνει διότι ακόμα δεν έχουμε βρει κάποια άλλη πιο ικανοποιητική ερμηνεία.
Παράδειγμα: Κάποτε θεωρούσαμε τους κεραυνούς οργή των θεών.Ήρθε ο Βενιαμίν Φρανγκλίνος και ανέτρεψε αυτή την άποψη και κατόπιν αυτού εντάσσουμε πλέον τους κεραυνούς στη σφαίρα του φυσικού και όχι του "υπερφυσικού".Κάτι τέτοιο θα γίνει πιστεύω στο μέλλον και θα ερμηνευτούν όλες οι ανεξερεύνητες πτυχές της "γνωστής" ιστορίας.
Και τελικά σε βάθος χρόνου θα αποδειχτεί αν υπάρχει "ομάδα Ε" ή όχι.Εγώ από τη πλευρά μου το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω...
Σας χαιρετώ!!
Ο Σκοτεινός Άγγελος!
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ "Ε" ΑΛΛΑ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΙΣΧΥΕΙ, ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΜΕ ΛΙΓΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ "Ε"
ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ
Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΜΕΓΑΣ ΡΗΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕ ΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ Α-ΛΗΘΕΙΑ.
Φίλε/η μου RMCCTR είπες για κάποιο υποτιθέμενο σήμα των Ε.Πού μπορώ να βρω κάποια απεικόνιση?Μπορείς να το περιγράψεις???Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Ο Σκοτεινός Άγγελος!