ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ομιλίες περί πίστεως - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ομιλίες περί πίστεως - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γιαπετ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
23/01/2008, 13:32:28
quote:

Ψηλός

quote:
Ούτε εσύ αλλά ούτε και ο macedon μας λέτε γιατί οι μοναχοί είναι "φυγόζωοι";

Το έχω πεί πολλές φορές, αλλά να σου κάνω τη χάρη, ψηλέ και να συνοψίσω, απαντώντας ταυτόχρονα, στα παρακάτω, επιτρέποντάς μου να τελειώσω με μια ερώτηση.

Πέρα από τις "συνθηματικού τύπου" προτάσεις, δεν έχει πει τίποτα.

quote:

quote:
Μήπως νομίζετε πως εσείς έχετε "σπουδάσει" σε ετούτη εδώ τη ζωή περισσότερο από αυτούς;

Ακόμη και μιά γλάστρα, σε μια οικογένεια που έχει κάνει πολλές μετακομίσεις, έχει περισσότερη εμπειρία ζωής, από έναν καλόγερο.

Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί, να στο αναλύσω, σε επόμενο μήνυμά μου.

Οι εμπειρίες ζωής της γλάστρας, μπορεί να είναι πολύ περισσότερες από έναν άδειο τενεκέ ξεγάνωτο που κομπάζει.

Όχι, δεν καταλαβαίνω και καλά θα κάνεις να μου το αναλύσεις.

quote:

quote:
Που και πότε;

Αυτό το παραβλέπω, διότι για να σου απαντήσω, θα έπρεπε να έχουμε μεγαλώσει, τουλάχιστον, στην ίδια γειτονιά. Ελπίζω αυτό να το καταλαβαίνεις, ε;

Θα πρέπει πρώτα να μου απαντήσεις στα παραπάνω που αποτελούν προϋπόθεση για τα παρακάτω, δηλαδή το "που και πότε".

quote:

quote:
Μήπως γιατί κάνατε ένα παιδί ή μήπως επειδή έχετε γίνει δούλοι ενός αφεντικού, έχετε την εντύπωση πως είστε αγωνιστές της ζωής;

Έχω δύο παιδιά και δική μου δουλειά, αλλά ας είναι.

Ναι χαίρεσαι τα παιδιά σου και μόνο χαρές να σου δίνουν και η δουλειά σου να είναι αποδοτική, αλλά τι υπονοείς;
Μήπως πως μόνο αυτά αποτελούν τη "σπουδή της ζωής"; Με αυτά ως προϋπόθεση, μπορείς να γίνεις διδάσκαλος της ζωής;
Μήπως θα πρέπει να ορίσουμε ένα καταστατικό όπου θα αναγράφεται πως μόνο όποιος έχει παιδιά και δική του δουλειά δικαιούται να μιλά για τη ζωή και όλοι οι άλλοι είναι φυγόζωοι και δεν έχουν "εμπειρία ζωής", όπως αναφέρεις πιο πάνω;

quote:

Μου κάνει εντύπωση, το γεγονός ότι μέσα στον εκνευρισμό σου, απαξιώνεις αυτά που αναφέρεις, προς όφελος ανθρώπων, που για να λύσουν τα προβλήματα της ανθρωπότητας (διότι δεν έχουν δικά τους), προσεύχονται.

Εδώ δεν σε καταλαβαίνω. Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.

quote:

quote:
Μήπως επειδή κοιτάτε πως να πλουτίσετε περισσότερο, αδιαφορώντας για τους συνανθρώπους σας, μπορείτε να συμβουλεύετε τους άλλους ανθρώπους;

Όταν μιλάς για πλουτισμό, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, τους ταγούς του δόγματος που σε άγει και σε φέρει.

Βλέπω πως δεν ξεφεύγεις από την πεπατημένη του κοιτάω πάντα τους άλλους και όχι εμένα. Κοιτάω τους "ταγούς" των άλλων και όχι τους δικούς μου.

Προσωπικά, δεν υπάρχει κανείς ταγός που με άγει και με φέρει. Τώρα, αν εσύ επιμένεις, ας είναι.
Ούτε είδα και τους τόσους καταξιωμένους επιστήμονες ή/και οικογενειάρχες των διάφορων κοινωνικών στρωμάτων και επαγγελμάτων, Χριστιανούς Ορθόδοξους να τους άγει και να τους φέρει κάποιος ταγός.
Θα σε συμβούλευα, τα περί "ταγούς", να τα αφήσεις στην άκρη γιατί δεν σε βοηθά στην επιχειρηματολογία σου. Αν μιλούσες με καμιά γριούλα 120 χρονών, ίσως και να σε έπαιρνε να της τα πεις αυτά.

quote:

Εκεί είναι ό ορισμός της ανίερης προσπάθειας πλουτισμού, σε βάρος μάλιστα, φτωχών ανθρώπων (αν δεν είναι απ’ το στέρημα δεν πιάνει), διότι με τους πλούσιους συνεργάζονται...

Η προσπάθεια πλουτισμού είναι ανίερη, όπου και από όποιον καταβάλλεται.
Δεν πιστεύω να νομίζεις πως αυτή σου η αναφορά απαλλάσσει τη δική σου προσπάθεια πλουτισμού;

quote:

Επιπλέον πώς είσαι σίγουρος ότι εγώ και ο Μακεδών , πλουτίζουμε σε βάρος των συνανθρώπων μας;

Δεν είμαι σίγουρος 100%.
Αν εσύ και ο macedon, από τον πλούτο που παράγετε κρατάτε μόνο όσα έχετε ανάγκη για να ζήσετε και τα υπόλοιπα τα μοιράζετε στους φτωχούς, τότε έκανα λάθος στην εκτίμησή μου και σας αξίζουν έπαινοι.
Εγώ, πάντως, δεν αξίζω επαίνους.
Η πίτα είναι αυτή που είναι. Αν είμαστε 20 άτομα και την κόψουμε σε 20 κομμάτια θα φάμε όλοι. Αν όμως τρία άτομα φάνε από διπλό κομμάτι, τότε θα υπάρξουν κάποιοι που δεν θα φάνε πίτα.
Αν το παράδειγμα των τριών το ακολουθήσουν και άλλοι, καταλαβαίνεις πως θα υπάρξουν και άλλοι που δεν θα φάνε από την πίτα. Η κοινωνία μας επικροτεί αυτή την τακτική και εσύ, ο macedon και εγώ το θεωρούμε φυσιολογικό.
Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως αυτός που τρώει διπλό ή τριπλό ή και παραπάνω κομμάτια, τα τρώει εις βάρος αυτών που δεν θα φάνε καθόλου ή θα μαζέψουν μόνο τα ψίχουλα.
Με πιάνεις;

quote:

quote:
Αυτός ο άνθρωπος είναι για εσάς αγωνιστής της ζωής και σωστός διδάσκαλος;

Όλο και κάτι θα ξέρει, αυτός ο άνθρωπος, από κάποιον που φτιάχνει κομποσχοίνια, σε όλη τη ζωή του.

Αν δεν κάνω λάθος, στο Ναύπλιο υπάρχει κάποιος που σε όλη του τη ζωή φτιάχνει κομπολόγια. Θα μπορούσε να έφτιαχνε κομποσχοίνια, αλλά και τα κομπολόγια μοιάζουν με τα κομποσχοίνια.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τη λογική σου, ούτε και ο κομπολογάς είναι αγωνιστής της ζωής.
Το είπα παραπάνω, θα πρέπει να καταρτήσεις ένα "καταστατικό" όπου θα πρέπει, τουλάχιστον, να περιέχονται η οικογενειακή κατάσταση και το επάγγελμα για να γνωρίσει και ο υπόλοιπος κόσμος ποιο είναι, τελικά, το πρότυπο του "αγωνιστή της ζωής".
Μην αργήσεις μόνο.

quote:

quote:
Ιδέα δεν έχετε τι σημαίνει μοναχισμός γι' αυτό λέτε ό, τι σας κατέβει στο κεφάλι.

Η δυσκολία που είναι;

Στην αποφυγή των παραπάνω που τόσο προσπάθησες να μειώσεις;

Διότι, όπως λες κι εσύ, αυτά αποφεύγουν οι καλόγεροι.

Ούτε και εδώ σε καταλαβαίνω. Κάντο λιανά.

quote:

quote:
Το "προϊόν" του βιασμού δεν είναι ένα κιλό πατάτες ή ένα σακί πέτρες. Το "προϊόν" του βιασμού είναι και το παρελθόν αλλά και το μέλλον της ίδιας της γυναίκας. Το "προϊόν" του βιασμού είναι η εικόνα του ζώντος Θεού.

Το προϊόν του βιασμού, ψηλέ, είναι αποτέλεσμα μιας αποτρόπαιης πράξης, που αυτοί που προσκυνάς, κάνουν πως δεν τη βλέπουν μάλλον επειδή ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ απ τους «υψηλά ιστάμενους», αποτελεί κυρίαρχο μέλημα.

Ειλικρινά, μερικές φορές αδυνατώ ή και δυσκολεύομαι να καταλάβω τι θες να πεις.
Δεν κατάλαβα ποιο είναι το "κυρίαρχο μέλημα για τους περισσότερους από αυτούς που προσκυνώ";
Καλά βρε μπαγάσα, είσαι άπιαστος. Ούτε μάγος να ήσουν.
Πώς κατάφερες και είδες ποιοι είναι αυτοί που εγώ προσκυνώ;
Μήπως πήγες σε κανένα μαντείο και σου τα σφύριξε καμιά χασισωμένη …….;

quote:

quote:
Το ωραίο είναι ότι αποκαλείτε τους μοναχούς "μισάνθρωπους", αυτούς που τάσσονται κατά οποιασδήποτε μορφής εγκλήματος, τη στιγμή που είστε εσείς δικαιολογείτε τόσους φόνους.

Ή παραληρείς ή δίνεις εξετάσεις.

Απλά τα πράγματα.
Η Εκκλησία, είναι σίγουρο, πως δεν δέχεται κανένα είδος εκούσιας εγκληματικής πράξης.
Εσείς, όσοι υποστηρίζετε την έκτρωση, τάσσεστε υπέρ της θανάτωσης αγέννητων ανθρώπων.

Ποιος είναι μισάνθρωπος λοιπόν;

quote:

quote:
Βέβαια, η γνωστή τακτική είναι το να επιλέγετε πάντα τις πιο ακραίες περιπτώσεις (βιασμούς, κίνδυνος για τη μητέρα, έμβρυο με βαριές ανωμαλίες …..), αλλά πόσο είναι το ποσοστό τέτοιων περιπτώσεων στις χιλιάδες αμβλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας;

Αν δεν μπορείς να κατανοήσεις, απ’ αυτά που διαβάζεις, ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις και μόνο, το σύνολο των συζητητών, τάσσεται υπέρ της έκτρωσης, έχεις πρόβλημα επικοινωνίας με έλλογα όντα.

Κατανοώ πολύ καλά αυτά που διαβάζω, μην κάνεις πρόβλημά σου αυτό που δεν είναι πρόβλημά σου.
Μπορείς εσύ, ο γιαπετ ή ο ψηλός, να είσαι σίγουρος πότε πρόκειται π.χ. για έμβρυο με βαριές ανωμαλίες, τη στιγμή που και οι ίδιοι οι γιατροί σου λένε (σύμφωνα με στατιστικές που έδωσε ο macedon) πως από τις εκτιμήσεις τους (τα διάφορα τεστ) μόνο τα 8,5 από τα 10, διαγνωσμένα με βαριές ανωμαλίες, έμβρυα θα έχουν πράγματι τις ανωμαλίες αυτές; Τα υπόλοιπα 1,5 τι θα γίνει; Θα τα θυσιάσουμε στο βωμό του περιθωρίου λάθους των μεθόδων διάγνωσης; Κι αν αυτά τα 1,5 παιδιά είναι τα δικά σου;
Δεν τάσσομαι υπέρ της άμβλωσης των εμβρύων αυτών, αλλά ξέρεις πόσες από τις εν λόγω εκτιμηθείσες περιπτώσεις, πριν τη γέννηση, βαριών ανωμαλιών, αφορούσαν κάποιες ελαφρές ανωμαλίες και ο αγέννητος άνθρωπος, αν τον άφηναν να ζήσει, θα μπορούσε να έχει μια αξιοπρεπή και κανονική, όπως και τη δική σου, ζωή;

Θυμάμαι ένα περιστατικό όπου μια έγκυος μητέρα είχε δίδυμα. Οι γιατροί της διέγνωσαν πως το ένα από αυτά είχε κάποιες βαριές ανωμαλίες και αποφασίζουν (όλοι μαζί) να το σκοτώσουν.
Για κακή τους τύχη, αντί για το "άρρωστο" μωρό σκότωσαν το υγιές.
Πες μου βρε γιαπετ, ποιος "ηθικός νόμος", από αυτούς που εσείς υποστηρίζετε θα μπορέσει ποτέ να αποκαταστήσει αυτό που έγινε και να δώσει πίσω την κατεστραμμένη ευτυχία σε αυτό το ζευγάρι ανθρώπων;
Για πες μου, ο πόνος του ζευγαριού θα ήταν μεγαλύτερος, απ' ό, τι είναι τώρα, αν γεννιόταν το, διαγνωσμένο πριν τη γέννηση, άρρωστο παιδί τους και είχαν και το υγιές ζωντανό;
Σε παρακαλώ, μπες στη θέση τους για λίγο και βάλε στη θέση των παιδιών τους τα παιδιά σου και τότε ίσως νιώσεις τους ανθρώπους με παρόμοιες εμπειρίες.

Μιλάτε για "προϊόν" σεξουαλικού βιασμού.
Έχεις την εντύπωση πως σε ένα ζευγάρι είναι αδύνατον να υπάρξουν "προϊόντα" σεξουαλικού βιασμού;
Πως και με ποια κριτήρια θα ορίσουμε το "προϊόν" βιασμού για να προχωρήσουμε στη θανάτωσή του;
Και αν η κοπέλα χρησιμοποιήσει την προοπτική της θανάτωσης του εμβρύου, παρουσιάζοντας ως "προϊόν" βιασμού, μόνο και μόνο για να εκδικηθεί τον σύντροφό της;
Αυτό που σου λέω, το λέω βασιζόμενος σε εμπειρίες της ζωής.
Λοιπόν;

23/01/2008, 19:23:58
Ψηλός

Ψηλέ, θα σου απαντήσω σε δύο μηνύματα για να μην κουράσω ούτε εσένα ούτε κάποιο φίλο που τυχόν θα θέλει να διαβάσει την απάντησή μου.

quote:
Οι εμπειρίες ζωής της γλάστρας, μπορεί να είναι πολύ περισσότερες από έναν άδειο τενεκέ ξεγάνωτο που κομπάζει.

Χαίρομαι που συμφωνούμε.

Αυτό εννοώ κι εγώ αναρωτώμενος, πώς μπορεί ένας άνθρωπος που μονάζει από 15-20 χρονών, να συμβουλεύει βιοπαλεστές, σε σχέση με τις δυσκολίες της ζωής.

quote:
Όχι, δεν καταλαβαίνω και καλά θα κάνεις να μου το αναλύσεις.

Πολύ ευχαρίστως.

Μια γλάστρα, «ακούει» διάφορες απόψεις, λόγω του ότι από το χώρο που βρίσκεται, περνούν διάφοροι άνθρωποι με διάφορες απόψεις, που κατά καιρούς, εκφράζουν. Άρα, «μαθαίνει» πολλά και διάφορα.

Ένας καλόγερος, απ’ τις 04:00 που ξυπνάει ακούει δύο φορές τη λειτουργεία, μέχρι τις 09:00, έπεται το κηρυγμα, κατά τη διάρκεια του λιτού πρωϊνού, κατόπιν πηγαίνει για δουλειά (μιλάω για τους «χαμηλόβαθμους», οι άλλοι δεν δουλεύουν χειρονακτικά), γυρίζει για το μεσημεριανό φαγητό, το οποίο το απολαμβάνει πάλι με το μαγνητόφωνο να παίζει το κήρυγμα ( πάνω στο οποίο γίνεται «διάλογος» άμα τω πέρατι του γεύματος), έπεται χώνεψη στο κελί και εσπερινός, μετά το τέλος του οποίου, αποσύρεται για ύπνο.

Η επόμενη και κάθε επόμενη ημέρα, είναι πανομοιότυπη...

quote:
Θα πρέπει πρώτα να μου απαντήσεις στα παραπάνω που αποτελούν προϋπόθεση για τα παρακάτω, δηλαδή το "που και πότε".

Μα δεν καταλαβαίνεις ότι για να σου πω, «εκεί και τότε», θα πρέπει να σου μιλάω για γνωστές σου καταστάσεις;

Εκτός αν θέλεις να σου γράψω τα απομνημονεύματά μου.

Δεν φαντάζομαι να φτάσεις μέχρι εκεί...

quote:
Ναι χαίρεσαι τα παιδιά σου και μόνο χαρές να σου δίνουν και η δουλειά σου να είναι αποδοτική, αλλά τι υπονοείς;

Σ’ ευχαριστώ πολύ. Δεν υπονοώ κάτι απαραίτητα.

Απλά σου ανέφερα την προσωπική μου κατάσταση, πάνω σ’ αυτό που είπες.

quote:
Μήπως πως μόνο αυτά αποτελούν τη "σπουδή της ζωής"; Με αυτά ως προϋπόθεση, μπορείς να γίνεις διδάσκαλος της ζωής;

Της ζωής, γενικά όχι. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να το κάνει, συνολικά.

Όμως σε θέμα διαπαιδαγώγισης, κάτι μπορώ να πω, δε νομίζεις;

quote:
Μήπως θα πρέπει να ορίσουμε ένα καταστατικό όπου θα αναγράφεται πως μόνο όποιος έχει παιδιά και δική του δουλειά δικαιούται να μιλά για τη ζωή και όλοι οι άλλοι είναι φυγόζωοι και δεν έχουν "εμπειρία ζωής", όπως αναφέρεις πιο πάνω;

Αυτό είναι ένα δικό σου ευφυολόγημα, που δεν προκύπτει απ’ τα λόγια μου.

quote:
quote:

Μου κάνει εντύπωση, το γεγονός ότι μέσα στον εκνευρισμό σου, απαξιώνεις αυτά που αναφέρεις, προς όφελος ανθρώπων, που για να λύσουν τα προβλήματα της ανθρωπότητας (διότι δεν έχουν δικά τους), προσεύχονται.

Εδώ δεν σε καταλαβαίνω. Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.

Εννοώ ότι για χάρη των μοναχών κηφήνων, με τον τρόπο σου, απαξιώνεις την εμπειρία του να είσαι πατέρας και τους αγώνες που αυτό προϋποθέτει, καθώς και την προσπάθεια που κάνει ο καθένας (εκτός μονής), για να κερδίσει τη ζωή του.

quote:
Βλέπω πως δεν ξεφεύγεις από την πεπατημένη του κοιτάω πάντα τους άλλους και όχι εμένα. Κοιτάω τους "ταγούς" των άλλων και όχι τους δικούς μου.
Προσωπικά, δεν υπάρχει κανείς ταγός που με άγει και με φέρει. Τώρα, αν εσύ επιμένεις, ας είναι.

Οι δικές σου τοποθετήσεις ορμώνται, απ’ το δόγμα σου και αναμασάς τις ανοησίες των υποκριτών, προκειμένου να τους υπερασπιστείς, πολλές φορές ακόμη και κόντρα στην κοινή λογική.

quote:
Θα σε συμβούλευα, τα περί "ταγούς", να τα αφήσεις στην άκρη γιατί δεν σε βοηθά στην επιχειρηματολογία σου. Αν μιλούσες με καμιά γριούλα 120 χρονών, ίσως και να σε έπαιρνε να της τα πεις αυτά.

Στη γριούλα θα έλεγα ότι έχει δίκαιο σ’ ότι λέει και πιστεύει, για ευνόητους λόγους, έτσι θέλεις να σε αντιμετωπίζω;

quote:
Η προσπάθεια πλουτισμού είναι ανίερη, όπου και από όποιον καταβάλλεται.
Δεν πιστεύω να νομίζεις πως αυτή σου η αναφορά απαλλάσσει τη δική σου προσπάθεια πλουτισμού;

Αυτό στηλιτεύω κι εγώ στο παπαδαριό.

Εκτός μονής, δεν είναι κακό να προσπαθεί κάποιος να κερδίσει περισσότερα, προκειμένου να κάνει πιο άνετη τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του, με έντιμα μέσα και με πολύ δουλειά.

Αυτό κάνω κι εγώ, όπως οι περισσότεροι, θέλω να πιστεύω.

Αν αυτό το θεωρείς ανέντιμη προσπάθεια πλουτισμού, τότε κακώς είσαι εκτός μονής (αν είσαι).

Η συνέχεια στο επόμενο...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

23/01/2008, 19:44:40
συνεχίζουμε ψηλέ

quote:
quote:

Επιπλέον πώς είσαι σίγουρος ότι εγώ και ο Μακεδών , πλουτίζουμε σε βάρος των συνανθρώπων μας;

Δεν είμαι σίγουρος 100%.

Πάλι καλά...

quote:
Αν εσύ και ο macedon, από τον πλούτο που παράγετε κρατάτε μόνο όσα έχετε ανάγκη για να ζήσετε και τα υπόλοιπα τα μοιράζετε στους φτωχούς, τότε έκανα λάθος στην εκτίμησή μου και σας αξίζουν έπαινοι.
Εγώ, πάντως, δεν αξίζω επαίνους.
Η πίτα είναι αυτή που είναι. Αν είμαστε 20 άτομα και την κόψουμε σε 20 κομμάτια θα φάμε όλοι. Αν όμως τρία άτομα φάνε από διπλό κομμάτι, τότε θα υπάρξουν κάποιοι που δεν θα φάνε πίτα.
Αν το παράδειγμα των τριών το ακολουθήσουν και άλλοι, καταλαβαίνεις πως θα υπάρξουν και άλλοι που δεν θα φάνε από την πίτα. Η κοινωνία μας επικροτεί αυτή την τακτική και εσύ, ο macedon και εγώ το θεωρούμε φυσιολογικό.
Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως αυτός που τρώει διπλό ή τριπλό ή και παραπάνω κομμάτια, τα τρώει εις βάρος αυτών που δεν θα φάνε καθόλου ή θα μαζέψουν μόνο τα ψίχουλα.
Με πιάνεις;

Νομίζω ότι το έχω καλύψει αυτό και κατά συνέπεια ο παραπάνω πλεονασμός δίκειν παραδείγματος, είναι ανούσιος.

quote:
quote:

quote:

Όλο και κάτι θα ξέρει, αυτός ο άνθρωπος, από κάποιον που φτιάχνει κομποσχοίνια, σε όλη τη ζωή του.

Αν δεν κάνω λάθος, στο Ναύπλιο υπάρχει κάποιος που σε όλη του τη ζωή φτιάχνει κομπολόγια. Θα μπορούσε να έφτιαχνε κομποσχοίνια, αλλά και τα κομπολόγια μοιάζουν με τα κομποσχοίνια.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τη λογική σου, ούτε και ο κομπολογάς είναι αγωνιστής της ζωής.

Σε σχέση με τα κομπολόγια και τα μυστικά τους, θα τον άκουγα με ανοικτό το στόμα.

Και βέβαια είναι αγωνιστής της ζωής. Διότι το κάνει βιοποριστικά και απ’ αυτό εξαρτάται η πορεία του στη ζωή και η ποιότητά της.

Απορώ με την ανάγκη σου να συζητάμε τα αυτονόητα.

quote:
quote:

quote:
Στην αποφυγή των παραπάνω που τόσο προσπάθησες να μειώσεις;
Διότι, όπως λες κι εσύ, αυτά αποφεύγουν οι καλόγεροι.

Ούτε και εδώ σε καταλαβαίνω. Κάντο λιανά.

Εδώ αναρωτιέμαι που βρίσκεις δυσκολία, στο να αποφεύγει κανείς αυτά που τραβάει, ας πούμε, ο κομπολογάς του παραδείγματός σου, που είναι έξω απ' τη μονή.

Κατάλαβες τώρα;

quote:
Το προϊόν του βιασμού, ψηλέ, είναι αποτέλεσμα μιας αποτρόπαιης πράξης, που αυτοί που προσκυνάς, κάνουν πως δεν τη βλέπουν μάλλον επειδή ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ απ τους «υψηλά ιστάμενους», αποτελεί κυρίαρχο μέλημα.

Ειλικρινά, μερικές φορές αδυνατώ ή και δυσκολεύομαι να καταλάβω τι θες να πεις.
Δεν κατάλαβα ποιο είναι το "κυρίαρχο μέλημα για τους περισσότερους από αυτούς που προσκυνώ";

Άστο καλλίτερα αυτό, ήταν για όποιον θα το καταλάβαινε...

quote:
Καλά βρε μπαγάσα, είσαι άπιαστος. Ούτε μάγος να ήσουν.
Πώς κατάφερες και είδες ποιοι είναι αυτοί που εγώ προσκυνώ;

Σχεδόν το σύνολο των γραπτών σου, φωτογραφίζουν αυτούς που προσκυνάς.

Είναι εύκολο το συμπέρασμα, σε αντίθεση με το δικό σου για τον απάνθρωπο πλουτισμό μου!!!

quote:
Μήπως πήγες σε κανένα μαντείο και σου τα σφύριξε καμιά χασισωμένη …….;

Εδώ, αναφέρεσαι σε κάτι που απ’ ότι φαίνεται, αγνοείς παντελώς.

quote:
Αν δεν μπορείς να κατανοήσεις, απ’ αυτά που διαβάζεις, ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις και μόνο, το σύνολο των συζητητών, τάσσεται υπέρ της έκτρωσης, έχεις πρόβλημα επικοινωνίας με έλλογα όντα.

Κατανοώ πολύ καλά αυτά που διαβάζω, μην κάνεις πρόβλημά σου αυτό που δεν είναι πρόβλημά σου.

Μπορεί και να είναι πρόβλημά μου, ψηλέ.

Αλλά αφού καταλαβαίνεις, γιατί όλη αυτή η φλυαρία επί τούτου;

quote:
Μπορείς εσύ, ο γιαπετ ή ο ψηλός, να είσαι σίγουρος πότε πρόκειται π.χ. για έμβρυο με βαριές ανωμαλίες, τη στιγμή που και οι ίδιοι οι γιατροί σου λένε (σύμφωνα με στατιστικές που έδωσε ο macedon) πως από τις εκτιμήσεις τους (τα διάφορα τεστ) μόνο τα 8,5 από τα 10, διαγνωσμένα με βαριές ανωμαλίες, έμβρυα θα έχουν πράγματι τις ανωμαλίες αυτές; Τα υπόλοιπα 1,5 τι θα γίνει; Θα τα θυσιάσουμε στο βωμό του περιθωρίου λάθους των μεθόδων διάγνωσης; Κι αν αυτά τα 1,5 παιδιά είναι τα δικά σου;

Δεν αποφασίζεται αυτό που λες με στατιστική. Ο καθένας αποφασίζει για το δικό του παιδί. Η στατιστική βγαίνει μετά και καταγράφει αυτό που έχει αποφασίσει ο κάθε άνθρωπος, όπως έχει δικαίωμα να το κάνει.

Κατά συνέπεια ενάμισυ παιδί δεν υπάρχει.

quote:
Δεν τάσσομαι υπέρ της άμβλωσης των εμβρύων αυτών, αλλά ξέρεις πόσες από τις εν λόγω εκτιμηθείσες περιπτώσεις, πριν τη γέννηση, βαριών ανωμαλιών, αφορούσαν κάποιες ελαφρές ανωμαλίες και ο αγέννητος άνθρωπος, αν τον άφηναν να ζήσει, θα μπορούσε να έχει μια αξιοπρεπή και κανονική, όπως και τη δική σου, ζωή;

Πολύ υποθετικό για να απαντήσω...

quote:
Θυμάμαι ένα περιστατικό όπου μια έγκυος μητέρα είχε δίδυμα. Οι γιατροί της διέγνωσαν πως το ένα από αυτά είχε κάποιες βαριές ανωμαλίες και αποφασίζουν (όλοι μαζί) να το σκοτώσουν.
Για κακή τους τύχη, αντί για το "άρρωστο" μωρό σκότωσαν το υγιές.
Πες μου βρε γιαπετ, ποιος "ηθικός νόμος", από αυτούς που εσείς υποστηρίζετε θα μπορέσει ποτέ να αποκαταστήσει αυτό που έγινε και να δώσει πίσω την κατεστραμμένη ευτυχία σε αυτό το ζευγάρι ανθρώπων;
Για πες μου, ο πόνος του ζευγαριού θα ήταν μεγαλύτερος, απ' ό, τι είναι τώρα, αν γεννιόταν το, διαγνωσμένο πριν τη γέννηση, άρρωστο παιδί τους και είχαν και το υγιές ζωντανό;

Το μόνο που μπορώ να δώ εδώ, είναι η ματσολιά του γιατρού, για την οποία φυσικά ελέγχεται.

quote:
Σε παρακαλώ, μπες στη θέση τους για λίγο και βάλε στη θέση των παιδιών τους τα παιδιά σου και τότε ίσως νιώσεις τους ανθρώπους με παρόμοιες εμπειρίες.

Δεν είσαι σε θέση να ξέρεις τι και ποιές εμπειρίες έχω και θα πρέπει να προσέχεις τι λες...

quote:
Μιλάτε για "προϊόν" σεξουαλικού βιασμού.
Έχεις την εντύπωση πως σε ένα ζευγάρι είναι αδύνατον να υπάρξουν "προϊόντα" σεξουαλικού βιασμού;
Πως και με ποια κριτήρια θα ορίσουμε το "προϊόν" βιασμού για να προχωρήσουμε στη θανάτωσή του;
Και αν η κοπέλα χρησιμοποιήσει την προοπτική της θανάτωσης του εμβρύου, παρουσιάζοντας ως "προϊόν" βιασμού, μόνο και μόνο για να εκδικηθεί τον σύντροφό της;
Αυτό που σου λέω, το λέω βασιζόμενος σε εμπειρίες της ζωής.
Λοιπόν;

Λοιπόν, περιπτωσιολογείς και αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο διαλόγου.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

23/01/2008, 20:15:10
quote:
γιαπετ: Μια γλάστρα, «ακούει» διάφορες απόψεις, λόγω του ότι από το χώρο που βρίσκεται, περνούν διάφοροι άνθρωποι με διάφορες απόψεις, που κατά καιρούς, εκφράζουν. Άρα, «μαθαίνει» πολλά και διάφορα.
Ένας καλόγερος, απ’ τις 04:00 που ξυπνάει ακούει δύο φορές τη λειτουργεία, μέχρι τις 09:00, έπεται το κηρυγμα, κατά τη διάρκεια του λιτού πρωϊνού, κατόπιν πηγαίνει για δουλειά (μιλάω για τους «χαμηλόβαθμους», οι άλλοι δεν δουλεύουν χειρονακτικά), γυρίζει για το μεσημεριανό φαγητό, το οποίο το απολαμβάνει πάλι με το μαγνητόφωνο να παίζει το κήρυγμα ( πάνω στο οποίο γίνεται «διάλογος» άμα τω πέρατι του γεύματος), έπεται χώνεψη στο κελί και εσπερινός, μετά το τέλος του οποίου, αποσύρεται για ύπνο.
Η επόμενη και κάθε επόμενη ημέρα, είναι πανομοιότυπη

-Iδέα δεν έχεις περί πραγματικού μοναχισμού! κάτι για τον μοναχό Παίσιο στο Άγιο όρος? Δε μπορεί όλο και κάτι θα έχεις ακούσει! Τους τσουβαλιάζεις όλους γιατί? Ο πραγματικός ασκητιμσός φέρει πιο κόντα τον άνθρωπο στο Θεό! Ο ίδιος ο Θεός φρόντιζε για τη συνέχιση του είδους να μην ασκητεύουν όλοι! Από κει κα έπειτα οι αληθινοί μοναχοί με την προσευχή και τη λειτουρία που εσύ κοροιδεύεις και από τις 4 τα ξημερώματα που ξυπνάνε έχουνε τον τρόπο να ξέρουν ακόμη και το όνομά σου χωρίς να σε γνωρίζουν από πριν και να σε προσφωνούν με αυτό βλέποντάσε! Δείξε πιο προσοχή στα φραφόμενά σου, δεν είναι κακό!
quote:
Σχεδόν το σύνολο των γραπτών σου, φωτογραφίζουν αυτούς που προσκυνάς.

-Χαμηλώνεις πολυ το επίπεδό σου κρίμα!
quote:
Απορώ με την ανάγκη σου να συζητάμε τα αυτονόητα

-Έτσι όπως το θέτεις!...............λογικό είναι να ζητούνται εξηγήσεις!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

23/01/2008, 20:52:52
europaios2

quote:
-Iδέα δεν έχεις περί πραγματικού μοναχισμού! κάτι για τον μοναχό Παίσιο στο Άγιο όρος? Δε μπορεί όλο και κάτι θα έχεις ακούσει! Τους τσουβαλιάζεις όλους γιατί? Ο πραγματικός ασκητιμσός φέρει πιο κόντα τον άνθρωπο στο Θεό! Ο ίδιος ο Θεός φρόντιζε για τη συνέχιση του είδους να μην ασκητεύουν όλοι! Από κει κα έπειτα οι αληθινοί μοναχοί με την προσευχή και τη λειτουρία που εσύ κοροιδεύεις και από τις 4 τα ξημερώματα που ξυπνάνε έχουνε τον τρόπο να ξέρουν ακόμη και το όνομά σου χωρίς να σε γνωρίζουν από πριν και να σε προσφωνούν με αυτό βλέποντάσε! Δείξε πιο προσοχή στα φραφόμενά σου, δεν είναι κακό!

Σου έχω ξαναπεί ότι δυσκολεύομαι να βγάλω συμπέρασμα για ότι γράφεις, όπως τα γράφεις.

Αδυνατώ και τώρα...

quote:
-Χαμηλώνεις πολυ το επίπεδό σου κρίμα!

Ρίξε μια ματιά στα μηνύματα που στέλνεις και δεν θα υπάρχει χώρος για να λυπηθείς οποιονδήποτε άλλον, πλην του εαυτού σου.

Αφού θέλεις διακαώς να γράφεις συνέχεια, χωρίς να σ’ ενδιαφέρει τι, φρόντισε τουλάχιστον, να καταλαβαίνεις το διάλογο που κάνουν οι άλλοι χρήστες εδώ μέσα...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

23/01/2008, 23:41:05
quote:
Τουλάχιστον, αν και αργά, ο "Χριστιανισμός" αποφάσισε πως η γυναίκα έχει ψυχή.
Τι να πουν και οι χριστιανομάχοι που λένε πως δεν υπάρχει καν ψυχή ή, στην καλύτερη περίπτωση, λένε πως είναι μια σωματική λειτουργία;

Ποιός το λέει αυτό? Ως συνήθως όλοι στοχοποιούνται ως εχθροί και τσουβαλοποιούνται.

Ετσι κάψανε και επιστήμονες, βιβλία παραμάσχαλα με μάγισσες και μαγγανευτές.

Ήταν όλοι ίσοι μπροστά στα μάτια του ιεροεξεταστή.!!!

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
24/01/2008, 10:14:39
quote:
gretel:
Ποιός το λέει αυτό? Ως συνήθως όλοι στοχοποιούνται ως εχθροί και τσουβαλοποιούνται.
Ετσι κάψανε και επιστήμονες, βιβλία παραμάσχαλα με μάγισσες και μαγγανευτές.
Ήταν όλοι ίσοι μπροστά στα μάτια του ιεροεξεταστή.!!!

-Έτσι ακριβώς θα λειτουργούσες κι εσύ, γιατί και τώρα παντού βλέπεις μάγισσες και μαγγανευτές! Και για σένα είναι όλοι ίσοι μπροστά στα μάτια σου...........ιεροεξεταστή!
-Τσουβαλοποιείς το Χριστιανισμό με τους φερόμενους ως Χριστιανούς, δεν το έχεις αντιληφθεί!?
quote:

Σου έχω ξαναπεί ότι δυσκολεύομαι να βγάλω συμπέρασμα για ότι γράφεις, όπως τα γράφεις.Αδυνατώ και τώρα...

-Τι προτώτυπο!
quote:

Ρίξε μια ματιά στα μηνύματα που στέλνεις και δεν θα υπάρχει χώρος για να λυπηθείς οποιονδήποτε άλλον, πλην του εαυτού σου.
Αφού θέλεις διακαώς να γράφεις συνέχεια, χωρίς να σ’ ενδιαφέρει τι, φρόντισε τουλάχιστον, να καταλαβαίνεις το διάλογο που κάνουν οι άλλοι χρήστες εδώ μέσα...

-Δε χρειάζεται έχεις γεμίσει ήδη το χώρο!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

24/01/2008, 12:00:51
europaios2:
«Έτσι ακριβώς θα λειτουργούσες κι εσύ, γιατί και τώρα παντού βλέπεις μάγισσες και μαγγανευτές! Και για σένα είναι όλοι ίσοι μπροστά στα μάτια σου...........ιεροεξεταστή! -Τσουβαλοποιείς το Χριστιανισμό με τους φερόμενους ως Χριστιανούς, δεν το έχεις αντιληφθεί!?»

Με τα «θα» δεν γράφεται ιστορία, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.

Και σε αυτό το σημείο, ο χριστιανισμός δεν δικαιούται να μέμφεται κανέναν απολύτως, διότι κανείς άλλος δεν υπήρξε πιο μισαλλόδοξος, πιο καταδιωκτικός από ότι ο χριστιανισμός και τα διάφορα παρακλάδια του.

Γνωστή η καραμέλα της αποποίησης κάθε εγκληματικής ενέργειας από την πλευρά των χριστιανών, αναφερόμενοι πάντοτε σε «φερόμενους» ως χριστιανούς.

Άραγε, ήταν «φερόμενος» σφαγέας ο Μέγας και Ισαπόστολος Κωνσταντίνος?
Ήταν «φερόμενος» σφαγέας ο Ιησούς του Ναυή?

Και εάν αυτά πάνε πολύ πίσω, μήπως μπορεί κάποιος να μας υπενθυμίσει τις «αντιδράσεις» των παπάδων της Νέας Ρώμης όταν σφαγιάζονταν κατά χιλιάδες αθώοι άνθρωποι, μόνο και μόνο επειδή δεν ήθελαν να είναι χριστιανοί?

Μήπως κάποιος μπορεί να μας πει πότε ένας εκ των τόσων και τόσων «Αγίων» της ορθοδοξίας προέκτεινε τα στήθη του μπροστά στο Βυζαντινό μαχαίρι κατά των Εθνικών?

Μήπως μπορεί κάποιος να μας υπενθυμίσει πότε βγήκαν οι παπάδες από τις εκκλησιές και οι μοναχοί από τα μοναστήρια στους δρόμους, ώστε να διαμαρτυρηθούνε κατά τον μεσαίωνα για το κυνήγι μαγισσών και τους βασανισμούς «αντιφρονούντων» (δηλαδή μη-χριστιανών)?

Η υποκρισία ανέκαθεν ήταν «αξία» των χριστιανών. Αυτή η «αξία», ενυπάρχει και σε αρκετούς λαϊκούς…

24/01/2008, 14:04:55
quote:
Άραγε, ήταν «φερόμενος» σφαγέας ο Μέγας και Ισαπόστολος Κωνσταντίνος?Ήταν «φερόμενος» σφαγέας ο Ιησούς του Ναυή?
Και εάν αυτά πάνε πολύ πίσω, μήπως μπορεί κάποιος να μας υπενθυμίσει τις «αντιδράσεις» των παπάδων της Νέας Ρώμης όταν σφαγιάζονταν κατά χιλιάδες αθώοι άνθρωποι, μόνο και μόνο επειδή δεν ήθελαν να είναι χριστιανοί?
Μήπως κάποιος μπορεί να μας πει πότε ένας εκ των τόσων και τόσων «Αγίων» της ορθοδοξίας προέκτεινε τα στήθη του μπροστά στο Βυζαντινό μαχαίρι κατά των Εθνικών?
Μήπως μπορεί κάποιος να μας υπενθυμίσει πότε βγήκαν οι παπάδες από τις εκκλησιές και οι μοναχοί από τα μοναστήρια στους δρόμους, ώστε να διαμαρτυρηθούνε κατά τον μεσαίωνα για το κυνήγι μαγισσών και τους βασανισμούς «αντιφρονούντων» (δηλαδή μη-χριστιανών)?
Η υποκρισία ανέκαθεν ήταν «αξία» των χριστιανών. Αυτή η «αξία», ενυπάρχει και σε αρκετούς λαϊκούς…

-Μήπως εσύ πολυλογά! μπορείς να μας πεις πότε ο Ιησούς έδωσε τέτοιες οδηγίες? στους φερόμενους Χριστιανούς?
-Χριστιανός είναι όποιος εφαρμόζει τη διδασκαλία του Ιησού! στην πράξη και όχι στα λόγια Schwabe!
-Εσύ κοίτα το δέντρο! εγώ ατενίζω το δάσος!
-Και ο Μπλέρ και ο Μπους Χριστιανοί φέρονται! αλλά οι πράξεις τους μαρτυρούν άλλο! Η αγάπη του Ιησού προς τον άνθρωπο επιβεβαιώθηκε με τον πιο τρανταχτό τρόπο, με τη Σταύρωση! Η αγάπη του ανθρώπου προς τον Ιησού δοκιμάζεται καθημερινά και κυρίως στις μέρες μας! τόσο από τους φερόμενους Χριστιανούς όσο και από αρκετούς υποκριτές σαν και του λόγου σου!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

24/01/2008, 15:16:36
ΕΠΙΣΤΟΛΑΙ
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ
ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Ι. Μ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ

Περί θλίψεων, πόνων και κόπων.

1 ) Επιστολή

Η αγάπη του ουρανίου Πατρός ημών είη μετά των υμετέρων ψυχών, ίνα δια ταύτης ζωογονούμενοι ποιήσητε καρπόν υπακοής εις τας ζωοπαρόχους Αυτού εντολάς. «Οι θέλοντες ευσεβώς ζην εν Χριστώ Ιησού διωχθήσονται» ( Τιμ. 3,12). Εφ’ όσον δι’ αφοσιώσεώς σας εις το αγγελικόν πολίτευμα ακολουθήσατε τον Σωτήρα Χριστόν, καθήκον μέγιστόν εστιν το υπομείναι τας θλίψεις είτε εκ φύσεως προέρχονται είτε εκ ραθυμίας είτε εξ αμαρτημάτων είτε εξ ανθρώπων. Εφ’ όσον θέλομεν ζήσαι την κατά Χριστόν ζωήν, οφείλομεν υποταγήναι τω θείω θελήματι, διότι τα πάντα εκ Θεού έρχονται, και εφ’ όσον εκ Θεού, άρα θείον θέλημα, ο Πατήρ ο ουράνιος διατάζει, ουχ υπακούσωμεν; Δεν θα αναφωνήσωμεν μετά του μακαρίου Ιώβ «ως έδοξε τω Κυρίω, ούτω και εγένετο, είη το όνομα το όνομα Κυρίου ευλογημένον»; (Ιώβ 1,21).
Δια της υπομονής λοιπόν και της ευχαριστίας της προς τον Θεόν δεικνύομεν υπακοήν εις το θείον θέλημα και ο υπακούων ουκ αξιωθήσεται αποκτήσαι απ’ εντεύθεν την αιώνιον ζωήν εν εαυτώ; Ναι, ζήσεται εις τους αιώνας των αιώνων!
Λοιπόν αγωνισθώμεν, ακονίσωμεν τας ψυχάς μας εις το ακόνι της υπομονής, όπως εκφέρωμεν έργον ευάρεστον τω Θεώ, θλίψεις, αρρώστειαι, στενοχωρίαι, πειρασμοί, ουδέν των τοιούτων θα χωρίση ημάς από της αγάπης του Χριστού, διότι εκ των προτέρων έχομεν διδαχθή και λάβει γνώσιν, ότι στενή και τεθλιμμένη η οδός, η οδηγούσα τους βαδίζοντας αυτήν εις την άλυπον ζωήν. Άκανθοι και τρίβολοι δεξιά και αριστερά τέθεινται εις την οδόν, άρα έχομεν ανάγκην προσοχής πολλής.
Εις την τεθλιμμένην οδόν, την δοκιμασίαν της ασθενείας κ.λ.π., έρχεται το αγκάθι της ολιγοπιστίας, της ανυπομονησίας, της δειλίας, να ξεσχίση το ένδυμα της ψυχής, χρεία λοιπόν εξαγκυλώσαι τούτο δια της πίστεως και της ελπίδος και της υπομονής, έχοντας ως πρότυπον τον Ιησούν Χριστόν, ο Οποίος εις όλην την επίγειον ζωήν Του, είχε πολλάς θλίψεις και πολλά αγκάθια κατέθλιψαν την παναγίαν ψυχήν Του, διο ανεφώνει, «Εν τη υπομονή υμών κτήσασθε τας ψυχάς υμών» (Λουκ. 21,19 ).
Δια των ασθενειών και εν γένει των θλιβερών, ο Θεός ως Πατήρ διατίθεται ημίν, διότι ζητεί τρόπους δια να μεταδώση την αγιότητα Αυτού, «Τις εστιν υιός, ον ου παιδεύει πατήρ; Ει δε χωρίς εστε παιδείας, άρα νόθοι εστέ και ουχ υιοί» (Εβρ.12,8 ). Βαβαί! Ώστε, όταν υποφέρωμεν, τότε φαίνεται καθαρά ότι είμεθα παιδιά του Θεού. Και τις άράγε δεν θέλει να είναι παιδί του Θεού; Άρα εάν θέλης παιδί του Θεού να είσαι, υπόμεινον μετ’ ευχαριστίας και πίστεως και ελπίδος τας υπό του Θεού στελλομένας θλίψεις και πειρασμούς. Και οι εξ ανθρώπων πειρασμοί και αυτοί εκ του Θεού εισι, όπως αποκτήσωμεν ανεκτικότητα, μακροθυμίαν, συμπάθειαν, υπομονήν, διότι πάντα ταύτα είναι χαρακτήρες θείοι, καθώς μας λέγει ο Κύριος: «Ανατέλει τον ήλιον αυτού επί πονηρούς και αγαθούς και βρέχει επί δικαίους και αδίκους» (Ματθ. 5,45). Δια τούτο οφείλομεν αγάπην εις όλους τους ανθρώπους, ουδέ ίχνος μίσους ή κακίας να ευρίσκεται εις τας ψυχάς μας, όπως κληθώμεν τέκνα Θεού. Ουκ άξια τα παθήματα της όλης ζωής μας απέναντι των ασυλλήπτων αγαθών, όπου έχει ετοιμάσει ο Θεός δια τας ψυχάς εκείνας, όπου θα σηκώσουν τον σταυρόν, ο οποίος έχει κατασκευασθή είτε εκ φύσεως είτε εξ ανθρώπων είτε εκ του διαβόλου. Διότι οιονδήποτε πάθος ή αδυναμία μας πολεμεί, όταν το αντιπολεμώμεν, τότε μας γίνεται αιτία να αξιωθώμεν του μακαρισμού: «Μακάριος ανήρ, ος υπομένει πειρασμόν, ότι δόκιμος γενόμενος λήψεται τον στέφανον της ζωής» (Ιακ. 1,12 ).
Δια τούτο, παιδί μου, υπομείνατε τα πάντα, διότι αοράτως πλέκεται στέφανος εις εκάστου κεφαλήν, διότι δριμύς ο χειμών, γλυκύς ο παράδεισος, υπομένετε τον πεγετόν των δοκιμασιών, ίνα χαίρων χορεύη ο πους υμών εις τον ουρανόν.

www.pantokrator.info
site με ομιλίες σε mp3
Εφραίμ - Αριζόνα, Ιωσήφ Βατοπαιδινός, Εφραίμ Βατοπαιδινός, Μεσογαίας, Εφραίμ-Σκήτη Αγ. Ανδρέα, Λεμεσού Αθ.