- Οι 11 αποδεδειγμένες διαστάσεις - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
euxaristo prokatabolika.
erebna kai min pistebeis an den deis tekmiria
με σχετική βεβαιότητα είναι πως
το θέμα των 11 διαστάσεων έχει να κάνει
με μια επιστημονική θεωρία, την θεωρία των χορδών,
η οποία επικράτησε τη δεκαετία του 80.
Σύμφωνα με αυτή την θεωρία,
όλα τα στοιχειώδη σωματίδια από τα οποία
αποτελούνται τα πάντα στο σύμπαν μας
δεν είναι μικρές σφαίρες ή έστω κάτι συμπαγές με υφή
αλλά κύματα που διαδίδονται σε μία κατεύθυνση,
την κατεύθυνση της χορδής.
Σύμφωνα με αυτή την θεωρία,
το σύμπαν δεν έχει 4 διαστάσεις
(μήκος, πλάτος, ύψος και χρόνος)
αλλά 11 η 23. Οι υπόλοιπες όμως είναι
καμπυλωμένες σε πάρα πολύ μικρό μέγεθος,
όπως ένα καλαμάκι του καφέ που από μακρυά
φαίνεται σαν μια γραμμή αλλά από κοντά
είναι σαν σωλήνας.
Η θεωρία των χορδών αναφέρει 10 η 26 διαστάσεις
Επίσης φίλε Keisatsu μία διόρθωση. Οι υπερχορδές μέσω της ενεργειακής συχνότητας που πάλλονται <<δημιουργούν>> όλα τα σωματίδια που γνωρίζουμε, από τα οποία ένα μεγάλο μέρος <<συγχωνεύεται>> σε πολύ υψηλές ενέργειες σε όμοια σωματίδια.
Φιλικά
Tomcat
ΕΧΩ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΟΥΣ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ!ΙΣΩΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ...
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΠΤΥΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ...ΩΣΤΟΣΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ, Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ, Η ΑΛΛΗ ΜΟΥ ΓΙΑΓΙΑ, ΜΙΑ ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΥΓΓΕΝΟΛΟΙ
ΣΥΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΟΥ ΧΩΡΙΟ. ΕΠΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΠΟΛΥΠΙΣΤΕΞΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΕΡΟ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΙΩΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΗΔΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΒΑΛΑΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΥ ΨΥΛΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΚΑΘΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥ( ΠΕΡΙΠΟΥ 1.85!!!!!!).ΟΝΤΑΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ( ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΘΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ!) ΓΥΡΙΖΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΗΓΕΙ ΜΙΑ ΒΕΛΟΝΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ( ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΟΣ ΣΟΥ). ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΜΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ. Ο ΚΑΛΟΚΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΡΕΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΕΝΟΣ ΠΑΝΥΨΗΛΟΥ ΑΣΧΗΜΟΥ ΑΝΤΡΑ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΒΑΖΕ ΤΟΝ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟ ΝΑ ΤΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ, ΕΚΤΙΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ... Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΙΟΤΑΝΕ, ΤΟΥ ΕΚΟΒΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ,Τ Α ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕ.ΕΤΣΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕ ΟΜΩΣ Ο ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ( ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕ) ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ΒΛΕΠΕΙ ΜΙΑ ΓΓΡΙΟΥΛΛΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΚΑΛΑ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΕΙ<<ΓΙΑΓΙΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΑΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ?>> ΨΥΛΑΦΑ Η ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΒΕΛΟΝΙ<< ΝΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙΣ>> ( ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ , ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΚΑΛΑ) << ΜΟΥ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ??>> ΤΗΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ. ΤΟΥ ΒΓΑΖΕΙ Η ΓΡΙΑ ΤΟ ΒΕΛΟΝΙ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ.....
respect
ΚΑΙ ΜΑΛΛΩΝ Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ,ΞΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ. Η ΑΛΕΙΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ,ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ,Κ.Τ.Λ ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΖΩ ΜΕΡΙΚΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΑΣΧΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΗΘΗΣΜΕΝΟ....................
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε παραμελήσει τα άλλα θέματα, αλλά τα καλικαντζαράκια είναι επίκαιρα λόγω Χριστουγέννων.
Sansationf η καινούρια ιστορία σου είναι πολύ καλή. Ελπίζω να βρω ένα καλικαντζαράκι και να το βάλω να πάρει την μορφή μου ώστε να το στέλνω στη δουλειά κι εγώ να κάθομαι!! Η τουλάχιστον να κάνει τις δουλειές του σπιτιού που τις σιχαίνομαι!
Επειδή είναι Χριστούγεννα θα σας πω και μία όμορφη μελαγχολική ιστορία αγάπης κι ας μην κολλάει στο θέμα μας. Η αδελφή της γιαγιάς της κουμπάρας μου (που είναι Κύπρια) όταν ήταν νέα και το νησί ήταν υπό την κατοχή των Άγγλων, αγάπησε έναν Άγγλο αξιωματικό. Ο Άγγλος την αγάπησε κι εκείνος πολύ και ήθελε να την παντρευτεί, όμως η οικογένεια της αντέδρασε έντονα. Ο Άγγλος θα έφευγε και της είπε να την πάρει μαζί του στην Αγγλία. Οι δικοί της την απείλησαν ότι θα την αποκληρώσουν και αν φύγει να τους ξεχάσει. Η κοπέλα τελικά δεν έκανε το μεγάλο βήμα και παρέμεινε με την οικογένεια της. Δεν παντρεύτηκε όμως ποτέ και πάντα θυμόταν και σκεφτόταν τον Άγγλο της (τον Άγγλο ασθενή όπως λέειη κουμπάρα μου). Ακόμα και τώρα που είναι γιαγούλα τον σκέφτεται και μιλάει για εκείνον.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ UFO, Sansationf! Να περάσετε όμορφα με αυτούς που αγαπάτε!
![]()
respect
Edited by - UFO on 24/12/2003 17:12:03
Edited by - UFO on 24/12/2003 17:12:36
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ,ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΜΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΩΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΩ!
ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ...
ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΙΛΙΑ...
ΠΑΛΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΞΕΘΩΡΙΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ "ΜΑΤΙΑ" ΜΑΣ ΞΩΤΙΚΟ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ,ΝΕΡΑΙΔΑ ΝΑ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑΝΟΥΣ ΝΑ ΣΚΑΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ....
ΩΣΤΟΣΟ ΟΙ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ,ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ,ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΠΥΛΕΣ,ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ,ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΧΑΛΑΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ,ΕΝΑΣ ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ,ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΜΕΣ ΤΗ ΝΥΧΤΙΑ....
ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΤΡΕΜΟΠΑΙΓΜΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ,ΜΙΑ ΣΚΙΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΜΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΞΕΠΗΔΑ ΟΛΟ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΦΑΣΑΡΙΑ...
ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΦΑΡΣΕΣ,ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΙΚΡΟΖΗΜΙΕΣ...
ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΑΝΑΜΜΕΝΟ ΔΕΝΤΡΟ ΜΑΣ ΞΕΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙΑ ΑΛΛΟΤΕ,ΑΛΛΟΤΕ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ),ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΡΩΝΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΝΗΡΙΕΣ...
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΩΝ...
ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΘΑΦΤΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ,ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΙ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥ...
ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ...
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΞΩΤΙΚΑ...
ΟΙ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΝΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ....ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...
ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ Η ΣΑΝΣΑΤΙΟΦ,ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΠΗΔΗΞΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΙΚΟ,ΓΕΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΑ ΣΧΕΔΙΑ...ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛ ΒΕΛΟΝΙ,ΣΗΜΑΔΙ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ....
ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ...
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ...
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ
ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑ........
Όσοι βρεθούν στον τρελό χορό των Αναράϊδων, μπορούν να βουβαθούν, να χάσουν τον ύπνο τους ή να πέσουν σε βαθιά μελαγχολία.
Αναραϊδες (Νεράϊδες) λέγονται τα πανέμορφα και γοητευτικά πλάσματα που πετούν και χορεύουν στους κάμπους, στα λιθάρια και στις πηγές.
Οι κερκυραίοι πιστεύουν και βλέπουν αυτά τα μαγικά πλάσματα αλλά συνάμα είναι πολυ προσεκτικοί μαζί τους, αφου αν κατά λάθος πέσουν στον τρελό χορό τους, που έχει τη δύναμη να δημιουργεί ρούφουλες (ανεμοστρόβιλους) μπορούν να βουβαθούν, να χάσουν τον ύπνο τους, να πέσουν σε βαριά μελαγχολία, να εχουν ψευδαισθήσεις ακόμη και ρευματισμούς. Οποιος ομως κρατά πάνω του φυλαχτό με τίμιο ξύλο ή πετραδάκι απο τον τάφο του Χριστού, δεν μπορούν να τον πειράξουν.
Οι Αναράιδες, οι μακρινές εξαδέλφες των Νυμφών και της Θέτιδος, εξακολουθούν να ζουν ακόμη και σήμερα...
Η τοπική παράδοση αναφέρει πως κάποιος καλόγερος που πήγε προσκυνητής στα Ιεροσόλυμα, έφερε ένα τέτοιο πετραδάκι σε φυλαχτό και το χάρισε στον ανεψιό του, μοναχογιό από το Γαστούρι.
Αυτός ο νέος βρέθηκε κάποτε μπρος σ΄ ένα ανεμοστρόβιλο. Χύμηξε μέσα κι άρπαξε από μιαν αναράϊδα το κεφαλομάντηλό της. Η αναράιδα άφηκε τότε τις άλλες και πήγαινε πίσω από τον νέο και τον παρακαλούσε να της δώσει το μαντήλι της. Έτσι φτάσανε στο σπίτι του νέου. Η αναράιδα ήταν ψηλή, λυγερή και πολύ όμορφη και ο νέος την παντρεύτηκε. Κάνανε παιδιά, αγόρια και κορίτσια, πολύ όμορφα κι αυτά.
Το μαντίλι ο νέος το είχε κρύψει σε μια κασέλα, που την είχε κλειδώσει. Κάποτε, που ο νέος έλειπε από το σπίτι, η αναράιδα υποπτεύθηκε πως εκεί θα ήταν το μαντίλι της. Έσπασε την κασέλα, βρήκε το μαντήλι, το φόρεσε και έγινε άφαντη. Πήγε και πάλι στις συντρόφισσές της. Ξαναγύρισε όμως στο σπίτι, επειδή αγαπούσε τα παιδιά της και αφανέρωτη, τα φρόντιζε. Από αυτή τη ράτσα της αναράιδας, έγιναν οι Γαστουροπούλες, που ξεχωρίζουν, ψηλές, λεπτές, λυγερές και με ωραίο πρόσωπο.
[ΝΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ]
Οι καλικάντζαροι
Στην περιοχή μας τα τελώνια είναι οι καλικάντζαροι. Πρόκειται για δαιμόνια που σύμφωνα με τη λαική παράδοση ανεβαίνουν πάνω στη γη στην περίοδο του δωδεκαήμερου. Ολο το χρόνο βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια και με τα τσεκούρια τους προσπαθούν να κόψουν το δένδρο της γης. Στο τέλος του έτους το δένδρο είναι έτοιμο να πέσει. Τότε οι καλικάντζαροι ανεβαίνουν πάνω στη γη για να διασκεδάσουν. Γυρίζουν κάτω μετά τα Φώτα, αλλά τότε το δένδρο έχει θρέψει και πάλι οπότε και ξαναρχίζουν το κόψιμο από την αρχή.
Είναι μαυριδεροί με κόκκινα μάτια, πόδια τράγου, με χέρια σαν της μαιμούς και με τριχωτό σώμα. Αλλοι είναι στραβοί, μονοπόδαροι, στραβοχέρηδες, ξεπλατισμένοι, όλοι έχουν από κάποιο κουσούρι. Ολοι είναι κακοί και πονηροί, αλλά δεν μπορούν να κάνουν κακό στους ανθρώπους. Δεν μπορούν να κάνουν μια δουλειά της προκοπής, διότι μαλώνουν συνεχώς μεταξύ τους. Τα ρούχα τους είναι ξεσχισμένα και κουρελιασμένα. Τρέφονται με σκουλήκια, φίδια και βατράχια.
Μπαίνουν στα σπίτια μετά τη δύση του ηλίου από την καπνοδόχο. Τους αρέσουν πολύ τα γλυκίσματα και οι τηγανίτες. Για να τους εμποδίσει κανείς να μπουν στο σπίτι πρέπει να κρεμάσει στην καμινάδα κόκαλο χοίρου, ή να έχει αναμμένη φωτιά όλο το δωδεκαήμερο. Μάλιστα είναι προτιμότερο να έχει το βράδυ στο τζάκι του ένα χοντρό αγκαθωτό ξύλο από αχλαδιά ή από αγριοκερασιά, διότι διώχνει τα δαιμόνια.
Οι καλικάντζαροι φεύγουν την ημέρα των Θεοφανίων όταν γίνεται ο αγιασμός των υδάτων. Για να φύγουν ο κόσμος έβαζε κοντά στη φωτιά και ένα γουρουνοτσάρουχο, ώστε η μυρωδιά του να απομακρύνει τα δαιμόνια.
ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ