ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Χημικές ουρές" - Kάποιοι ανέλαβαν να ψεκάσουν τον πλανήτη? Νο1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- "Χημικές ουρές" - Kάποιοι ανέλαβαν να ψεκάσουν τον πλανήτη? Νο1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

halva30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
halvaΜέλος
23/01/2007, 14:45:20
quote:

Φίλοι μου καλημέρα σας...
Βλέπω έχει γίνει ένας μικρός χαμός μέσα στο θέμα αυτό...
αλληλοσπαραγμός θα έλεγα...
Με το να τρογόμαστε μεταξύ μας δεν καταφέρνουμε τίποτα... η καταστροφή του πλανήτη συνεχίζεται χωρίς να αντιδρούμε...
Βλέπω ότι με το θέμα chemtrails έχουν ασχοληθεί και μεγάλα ειδησειογραφικά κανάλια του εξωτερικού...τότε ΑΝ θέλουν δεν είναι πολύ δύσκολο να βρούμε τί στο καλό τελικά είναι τα chemtrails και άν υπάρχουν ή αν είναι απλά contrails όπως άλλοι υποστηρίζουν...
Απλά θα μπορούσαν να "στείλουν" ένα δικό τους αεροπλάνο (σιγά μην δεν έχει για παράδειγμα το ZDF!) πίσω από ένα αεροπλάνο που αφήνει πίσω του ίχνη... ώστε με δειγματολειψία να βρούμε την σύσταση των νεφών αυτών! Τόσο δύσκολο είναι πιά? Η μήπως... δεν θέλουν να το κάνουν?

Έχεις κανένα νέο από το θείο σου, Stan;

Ενας Αιγινήτης μου μίλησε σήμερα στο ταχυδρομείο για το θείο σου και τα chemtrails.

Εξέφρασε όμως απόψεις ΚΚΕ, οι οποίες περιέχουν μια βαθειά ηττοπάθεια.
Ήταν όμως αρκετά υποστηρηκτικός για τον κύριο Μούρτζη.

Edited by - halva on 23/01/2007 15:01:18

23/01/2007, 15:04:13
quote:
ο Αντιπτεραρχος της Μοιρας, ηταν καθετος σε αυτο...

Aναρωτιέμαι... πόσο κάθετος μπορεί να είναι κανείς όταν δεν είναι ειδήμων... εκτός και αν ο Αντιπτέραρχος έχει και κάποιο επιστημονικό πτυχίο που δεν ξέρουμε...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
stanfromgreeceΜέλος
23/01/2007, 15:09:58
Δυστυχώς φίλε Halva,δεν έχω κανένα νέο.Εχω να πάω στην Αίγινα από πέρισι το καλοκαίρι,και μάλλον θα κάνω πολύ καιρό να πάω πάλι...
Αν έχω κάποια επικοινωνία μαζί του θα το γράψω... αν και σύμφωνα με ότι έχω μάθει δεν υπήρξε καμία επιστημονική βάση στην μήνυση που έγινε, παρά μόνο βασίστηκε στο θέμα που είχε γραφτεί στην Εφημερίδα "Το Βήμα"... Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα άλλο...
halvaΜέλος
23/01/2007, 16:14:16
Στο Έθνος της Κυριακής. Στο "Βήμα" έγραψε ο Καφαντάρης για το HAARP.

stanfromgreeceΜέλος
23/01/2007, 16:38:11
Ουπς! Εχεις δίκιο...sorry τα μπερδεψα...πάντως όπως και να έχει, σε όποια εφημερίδα και να είχε γραφτεί, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο...
Επίσης θυμάσαι τον δημοτικό σύμβουλο που είχα μιλήσει? (Ας μην αναφέρω όνομα,αυτός που ήταν και γνωστός μου από όταν ήμασταν παιδιά,ξέρεις εσύ)... του είχα δώσει το τηλέφωνό μου...και με είχε γράξει κανονικά...και επειδή δεν είμαι άτομο που κάθεται να παρακαλάει...δεν ξαναασχολήθηκα μαζί του...
Φαίνεται...αν δεν ψηφίζεις στην περιοχή κάποιοι πολιτικού...τότε είσαι αδιάφορος για αυτόν... κρίμα...
halvaΜέλος
23/01/2007, 17:43:56
Noμίζώ ότι δεν θα ήταν διαφορετική η στάση του αν έμεινες στην Αίγινα. Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολο θέμα και ιδιαίτερα οι πιο συντηρητικοί άνθρωποι δεν έχουν τη νοοτροπία που χρειάζεται για να εφαρμόζουν πιο δυναμική πολιτική. Η στάση τους είναι τυπολατρική. Αν δεν μπορούν να κάνουν μήνυση, δεν βλέπουν τι άλλο μπορουν να κάνουν. Δεν συνδέουν το πρόβλημα με γενικώτερα ζητήματα, όπως την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ή το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

Αν υπάρχει ελπίδα, κατά τη γνώμη μου, βρίσκεται στις πολιτικές συμμαχίες όπως αυτές που υποστηρίζουν το σημερινό δήμαρχο της Αίγινας. Αλλά χρειάζεται να αναπτυχθούν και σε άλλους δήμους, σε άλλες περιοχές. Διαφορετικά ούτε στην Αίγινα δεν θα προχωρήσουμε.

Βέβαια οι ψεκασμοί δεν ήταν θέμα στις δημοτικές εκλογές. Τα γενικότερα οικολογικά προβλήματα όμως ήταν.

Edited by - halva on 23/01/2007 17:45:33

23/01/2007, 21:29:03

halva δεν καταλαβαίνω γιατί μου ζητάς τόσο επίμονα να σχολιάσω τα σχόλια σου και άλλων που σχολιάζουν τον someone? Μην μπούμε τώρα στην διαδικασία αυτή. Δεν έχω εδώ, ούτε φίλους ούτε εχθρούς. Καλύτερα είναι να μην παίζουμε με τις λέξεις, αλλά να σχολιάζουμε τα επί του θέματος που γράφει ο καθένας, διαφορετικά ξεφεύγουμε από το θέμα και καταλήγουμε σε, ανούσια για μένα, ειρωνικά σχόλια, τσακωμούς,….
…και για του λόγου το αληθές:

Από την μία λες:

quote:
Ο libero και η toxotis εν το μεταξύ εξαφανίστηκαν.
kαι από την άλλη:
quote:
Η Βίκυ-Toxotis ξεκίνησε αυτή τη συζήτηση και ήταν ουσιαστικά συντονίστρια. Τα κατάφερε μιά χαρά μέχρι να εμφανίστεί ο someone. Tότε μου έστειλε e-mail, ουσιαστικά ζητώντας την παρεμβασή μου.

Τι? μας κοροϊδεύεις?

quote:
δεν είναι ένα θέμα που μπορούμε να βάλουμε μαζί με άλλα θέματα σε εκλογικό πρόγραμμα.

Γιατί χρησιμοποιείς πληθυντικό?

O PREDATOR λέει

quote:
Και μαλιστα δεν εχεις το δικαιωμα να πεισεις καποιον στην δικια σου γνωμη, ειναι πρωτον ατιδεολογικο και δευτερον αντιδημοκρατικο...

απλως λεμε τις αποψεις μας, και ο καθενας υστερα κρινει!

Μάλλον μπέρδεψες την λέξη «πείθω» με την «αναγκάζω». Η πειθώ είναι απολύτως δημοκρατική, την χρησιμοποιούν καθημερινά και εσύ αλλά και όλοι οι άνθρωποι στην γη. Χωρίς αυτήν δεν έχουν νόημα οι λέξεις «επιχείρημα» και «απόδειξη» εκτός αν κι αυτές τις έννοιες τις θεωρείς αντιδημοκρατικές και αντιδεοντολογικές.
π.χ.
Ο Πυθαγόρας απέδειξε το θεώρημα του, για το ορθογώνιο τρίγωνο και μας ΕΠΕΙΣΕ (επιστήμονες και μη) ότι: το τετράγωνο της υποτείνουσας κάθε ορθογωνίου τριγώνου είναι ίσο με το άθροισμα των τετραγώνων των κάθετων πλευρών. Κακώς το έκανε? Είναι αντιδημοκρατικός?
quote:
Aλλο το να λες την γνωμη σου, και αλλο το να πεισεις καποιον στην δικη σου αντιληψη...εχει χαοτικη διαφορα.

Όσο γι’ αυτό έχεις δίκιο, άλλο είναι να πετάξεις την κάθε παπ…ά και άλλο να πείσεις κάποιον, ότι αυτά που λες είναι ορθά.

someone
Χαράς στο κουράγιο σου για το κατεβατό.
Το πρώτο συμπέρασμα που βγάζω από αυτά, είναι ότι αφού άρχισαν να παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια τα επίμονα contrails σημαίνει ότι αυξήθηκε η υγρασία στην ατμόσφαιρα (τουλάχιστον σε κείνο το ύψος) ή οι πυρήνες συμπύκνωσης . Όπως είναι γνωστό η υγρασία ευθύνεται για την αύξηση του φαινομένου του θερμοκηπίου ίσως και περισσότερο από το διοξείδιο του άνθρακα λόγο της μεγάλης ποσότητας τους στην ατμόσφαιρα.

Δεν καταλαβαίνω όμως, γιατί ποιο λόγω υπάρχουν τα πανεπιστήμια. Γιατί κάποιος να ξοδέψει κάποιος χρήματα και χρόνο για να σπουδάσει. Γιατί οι χορηγοί των πανεπιστημίων να ξοδεύουν τα χρήματά τους αφού μπορείς να επισκεφτείς τα site που μας παραθέτει ο someone και μαθαίνεις τζάμπα για τα μετεωρολογικά φαινόμενα, από κάποια ενδεχομένως ιατρικά site να μάθεις να χειρουργείς κτλ. Στην καπιταλιστική κοινωνία μας η γνώση στοιχίζει και στα διάφορα site την βρίσκουμε δωρεάν; Πολύ ύποπτο μου φαίνεται αυτό.

Γιατί κόπτεσαι τόσο πολύ να μάθουμε την «αλήθεια»? Μα, φίλτατε someone, αν τα αεροπλάνα δεν άφηναν κανένα ίχνος από πίσω οι ενδεχόμενοι ψεκασμοί θα «έβγαζαν μάτι», πώς θα κάλυπταν τα ίχνη τους? Εξάλλου, αυτά (επίμονα contrails και μη) δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο των ψεκασμών.

quote:
Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι υφίστανται επικίνδυνα χημικά
Ποια είναι για τα επικίνδυνα χημικά? Το οξυγόνο σε μεγάλες ποσότητες καίει τα πνευμόνια αλλά είναι ακίνδυνο σε ποσοστά 20%στην ατμόσφαιρα. Τι θα πει επικίνδυνα?
Λες τα ίδια και τα ίδια και δεν απαντάς στις ερωτήσεις? Δηλαδή αν σε ρωτήσω πόσο κάνει 2+2*3 θα μας στείλεις ένα link από site της NASA με την απάντηση?

Ξέρει κανείς εδώ να μου πει, γιατί δεν ασχολήθηκε με το θέμα αυτό η εκπομπή «Οι πύλες του ανεξήγητου» ή ακόμα και η εκπομπή «Αποδείξεις»? Δεν τους ενημέρωσε κανείς για το θέμα αυτό;
Τι λέει γι’ αυτά ο κος Νίκος Κατσαρός έχει καθόλου τοποθετηθεί ξανά μετά την τοποθέτηση του στην ιστοσελίδα enouranois?

quote:
Για σκέψου γιατί όλοι αυτοί αναδιπλώθηκαν;

Είναι λογικό να αναδιπλωθούν. Δεν είναι γνωστό το θέμα στους συναδέλφους τους, πολιτικούς, έτσι ντρέπονται / φοβούνται να το συζητήσουν. Φοβούνται μην τους περάσουν για τρελούς. Αυτά που είναι δεδομένα για σας τους οικολόγους, δεν είναι αναγκαστικά και για τους άλλους.
23/01/2007, 22:14:34
quote:
Ανέφερα τον Crutzen μόνο επειδή βρίσκεται σήμερα στην επικαιρότητα και επειδή υπάρχει εύκολα προσβάσιμη πληροφόρηση και στα ελληνικα.

Ναι αλλά ο τύπος είναι ειδικός και νομπελίστας, που σημαίνει ότι υπάρχει μία παραπάνω βαρύτητα στα λεγόμενά του.
Αλλά για να γίνει δεκτό ένα σχέδιο θα πρέπει να μελετηθεί από όλες τις πλευρές. Η Avallon μίλησε για τις "παρενέργειες" και αυτό είναι σίγουρα ένα ζήτημα προς έρευνα. Πριν κάνουν οτιδήποτε πράξη πρέπει να υπολογίσουν και τις πιθανές παρενέργειες, άσχετα αν κάποιες τους ξεφύγουν έτσι κι αλλιώς. Ας μην γελιόμαστε, βαδίζουμε σε απάτητο δρόμο και δεν ξέρουμε αν προσπαθώντας να διορθώσουμε κάτι, χαλάμε κάτι άλλο.

Νομίζω ότι η εκπομπή του Τσίμα σήμερα το βράδυ στο mega channel (11.45) θα έχει ενδιαφέρον καθώς είναι η πρώτη εκπομπή αφιερωμένη αποκλειστικά στο πρόβλημα του global warming. Στο παραπέντε δηλαδή, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

quote:
Είναι λογικό να αναδιπλωθούν. Δεν είναι γνωστό το θέμα στους συναδέλφους τους, πολιτικούς, έτσι ντρέπονται / φοβούνται να το συζητήσουν. Φοβούνται μην τους περάσουν για τρελούς. Αυτά που είναι δεδομένα για σας τους οικολόγους, δεν είναι αναγκαστικά και για τους άλλους.

Δεν ξέρω αν είναι αυτό ακριβώς. Ολοι οι πολιτικοί και κυρίως οι πολιτικοί οργανισμοί έχουν ειδικούς σύμβουλους για όλα τα θέματα. Αν αυτοί πουν "δεν υφίσταται τέτοιο θέμα" οι πολιτικοί δεν προχωρούν.

Δείτε και αυτό
'The Europeans are divided on whether fighting global warming should be placed on top of the international agenda or not: 41% are in favour and 41% are against it (Abstract from the January GlobalEurometre)

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Edited by - Ostria on 23/01/2007 22:18:21

halvaΜέλος
23/01/2007, 23:35:47
quote:

quote:
δεν είναι ένα θέμα που μπορούμε να βάλουμε μαζί με άλλα θέματα σε εκλογικό πρόγραμμα.

Γιατί χρησιμοποιείς πληθυντικό?

Libero, είχες εντυπωσιαστεί από το γεγονός ότι ένας συγκεκρημένος υποψήφιος δεν είχε μιλήσει προεκλογικά για τους ψεκασμούς.

Αλλά βλέπω τώρα ότι θέλεις να ξανανοίξεις τον καυγά contrails/chemtrails με το someone, σα να μην είχε καμμία σημασία για σένα η συμφιλιωτική προσπάθεια που έκανε η Βίκη.

Λέω από τώρα ότι η δική μου ερμηνεία για τη δήλωση της Βίκης (ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις για τους chemtrails/contrails) είναι ότι έληξε η σχετική συζήτηση.

Αν θέλεις απλώς να μιλάω λιγότερα εγώ, εν τάξει, δέχομαι. Αλλά μη συνεχίζεις τη στείρη αντιπάραθεση με το someone. Δεν οδηγεί πουθενά.

Edited by - halva on 23/01/2007 23:58:52

25/01/2007, 22:07:06
quote:
Ολοι οι πολιτικοί και κυρίως οι πολιτικοί οργανισμοί έχουν ειδικούς σύμβουλους για όλα τα θέματα. Αν αυτοί πουν "δεν υφίσταται τέτοιο θέμα" οι πολιτικοί δεν προχωρούν.

Τελικά ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο? Πάντως σίγουρα όχι αυτοί τους οποίους ψηφίζουμε.
Αν οι σύμβουλοι πέρνουν εντολές από «κάπου» τότε είναι πολύ πιθανή μια «συνωμοσία».
Λέμε τώρα…

Έχω μέρες να δω chemtrails στη Θεσσαλονίκη αλλά ούτε και στην Αλεξπολή που ήμουνα το παρ-σαβ-κύριακο-δευτέρα.
Αλλά να καθόμαστε και να μετράμε chemtrails κατά την άποψη μου δεν έχει νόημα αν δεν ξέρουμε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν και τον αριθμό τον πτήσεων. Με αυτά τα δεδομένα δεν θα χρειαστεί να υποθέτουμε , να συνωμοσιολογούμε και να περιμένουμε κάτι από τους πολιτικούς. Τότε τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα.

Απ’ ότι βλέπω όμως κανένας δεν θέλει να ξυπνήσει από το όνειρο, ούτε οι μεν ούτε οι δε. Έτσι κι εγώ, πάω να συνεχίσω τον «ύπνο» μου.

quote:
Ήδη έχω οργανώσει στην περιοχή μου:
Περιβαλλοντική-Οικολογική Ομάδα, στα πλαίσια της οποίας:

Όσο για την προσπάθεια σου toxotis, αυτά είναι αμερικάνικα «κόλπα», κάτι σαν «βαλβίδα ασφαλείας» για να μην «σκάσει» κάποιος, και δεν ξέρω που καταλήγουν, γι’ αυτό είμαι λίγο επιφυλακτικός.

Εχθρικά,
libero

halvaΜέλος
26/01/2007, 00:52:17
quote:

Όσο για την προσπάθεια σου toxotis, αυτά είναι αμερικάνικα «κόλπα», κάτι σαν «βαλβίδα ασφαλείας» για να μην «σκάσει» κάποιος, και δεν ξέρω που καταλήγουν, γι’ αυτό είμαι λίγο επιφυλακτικός.

Κατά τη γνώμη μου είναι η μόνη προσέγγιση που έχει την παραμικρή ελπίδα να πετύχει.

Αλλά θα προτιμούσα η Βίκυ-Toxotis να είναι εκείνη που μας εξηγεί τέτοιες αλήθειες.

26/01/2007, 04:34:12

quote:

Απ’ ότι βλέπω όμως κανένας δεν θέλει να ξυπνήσει από το όνειρο, ούτε οι μεν ούτε οι δε. Έτσι κι εγώ, πάω να συνεχίσω τον «ύπνο» μου.

halvaΜέλος
26/01/2007, 07:29:09
quote:

quote:

Που είναι η δυναμική νέα γενιά που μπορεί να ξεπεράσει τον κυνισμό; Ίσως δεν έρχεται τόσο πολύ στα chat forum.

halvaΜέλος
26/01/2007, 07:53:01
quote:

Libero, είχες πεί ότι δεν ξέρεις αγγλικά. Ποιά είναι η ξένη γλώσσα σου; Μήπως ξέρεις γαλλικά;

snoopyΜέλος
26/01/2007, 08:49:01
quote:
libero: Απ’ ότι βλέπω όμως κανένας δεν θέλει να ξυπνήσει από το όνειρο, ούτε οι μεν ούτε οι δε. Έτσι κι εγώ, πάω να συνεχίσω τον «ύπνο» μου.

Αυτό δέν είναι όνειρο ... αποχαύνωση είναι, νάρκωση του εγκεφάλου

26/01/2007, 12:17:44
quote:
libero: Απ’ ότι βλέπω όμως κανένας δεν θέλει να ξυπνήσει από το όνειρο, ούτε οι μεν ούτε οι δε. Έτσι κι εγώ, πάω να συνεχίσω τον «ύπνο» μου.

Kαι ποιός μας λέει ότι ακόμη και όταν είμαστε "ξύπνοι" δε ζούμε σε ένα Matrix?

Oλα είναι σχετικά φίλοι μου... γι'αυτό και οι τόσοι διαξιφισμοί για το θέμα αυτό.

someone.Νέο Μέλος
26/01/2007, 16:28:04
quote:
someone
Χαράς στο κουράγιο σου για το κατεβατό.
Το πρώτο συμπέρασμα που βγάζω από αυτά, είναι ότι αφού άρχισαν να παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια τα επίμονα contrails σημαίνει ότι αυξήθηκε η υγρασία στην ατμόσφαιρα (τουλάχιστον σε κείνο το ύψος) ή οι πυρήνες συμπύκνωσης . Όπως είναι γνωστό η υγρασία ευθύνεται για την αύξηση του φαινομένου του θερμοκηπίου ίσως και περισσότερο από το διοξείδιο του άνθρακα λόγο της μεγάλης ποσότητας τους στην ατμόσφαιρα.

Όχι. Τα επίμονα contrails δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Το ξαναλέω. Τα επίμονα contrails δεν είναι καινούργιο φαινόμενο.
Παρατηρούνταν από τόσο παλιά όσο απ’το Β’Παγκόσμιο Πόλεμο και ίσως και ακόμα παλιότερα. Τα ελικοφόρα βομβαρδιστικά με εμβολοφόρους κινητήρες εσωτερικής καύσης δημιουργούσαν κυριολεκτικά τον καιρό πάνω απ’την Ευρώπη!!
Λίγο υπομονή όμως και θα παραθέσω κείμενο από αυτόπτες μάρτυρες της εποχής..

Το έντυπο γεγονότων που παρέθεσα σε προηγούμενες σελίδες συμπεριλαμβάνει τα πορίσματα για την επιστήμη των contrails. Tι είναι; Πως σχηματίζονται; Πως εξελίσονται; Aπό τι αποτελούνται… Αλλά αν θες να ψάξεις το θέμα περισσότερο θα άξιζε να αναζητήσεις την πλήρη αναφορά του IPCC 1999 «Αεροπορία και Παγκόσμια Ατμόσφαιρα» στην οποία και βασίζετε το έντυπο γεγονότων της EPA που παρέθεσα. Εκεί πραγματικά θα εντυπωσιαστείς από το πλούσιο υλικό και την επιστημονικότητα του κείμενου και θα κατοτοπιστείς πλήρως και άρτια για το θέμα. Έχει συνταχθεί από κορυφαίους ατμοσφαιρικούς επιστήμονες και αεροναυπηγούς. Θα προσπαθήσω να παρουσιάσω μεταφρασμένο και αυτό το κείμενο. Μέχρι στιγμής έχω βρει μια ενδιαφέρουσα περίληψη.

quote:
Δεν καταλαβαίνω όμως, γιατί ποιο λόγω υπάρχουν τα πανεπιστήμια. Γιατί κάποιος να ξοδέψει κάποιος χρήματα και χρόνο για να σπουδάσει. Γιατί οι χορηγοί των πανεπιστημίων να ξοδεύουν τα χρήματά τους αφού μπορείς να επισκεφτείς τα site που μας παραθέτει ο someone και μαθαίνεις τζάμπα για τα μετεωρολογικά φαινόμενα, από κάποια ενδεχομένως ιατρικά site να μάθεις να χειρουργείς κτλ. Στην καπιταλιστική κοινωνία μας η γνώση στοιχίζει και στα διάφορα site την βρίσκουμε δωρεάν; Πολύ ύποπτο μου φαίνεται αυτό.

Δεν σε καταλαβαίνω. Αυτά τα κείμενα είναι δημόσια κείμενα από επίσημους φορείς, αεροδιαστημικές υπηρεσίες και οργανισμούς προστασίας του περιβάλλοντος που συντάχθηκαν κατόπιν ερωτήσεων των πολιτών ή για την αντιμετώπιση των περιβαντολογικών προβλημάτων που σχετίζονται με την αεροπορία. Διαβάζοντας τα φυσικά δεν σημαίνει ότι γίνεσαι τελειόφοιτος Μετεωρολόγος ή αεροναυπήγος! Αλίμονο.. Απλά αποκτάς μια σφαιρική επιστημονική γνώση του ζητήματος πράγμα που θεωρώ απαραίτητο αν επιθυμεί κανείς να ενημερωθεί σοβαρά για το θέμα.
Kαι εδώ που τα λέμε, δηλαδή εσύ από που προτιμάς να λαμβάνεις πληροφορίες για τα contrails; Aπό άσχετους;

quote:
Γιατί κόπτεσαι τόσο πολύ να μάθουμε την «αλήθεια»? Μα, φίλτατε someone, αν τα αεροπλάνα δεν άφηναν κανένα ίχνος από πίσω οι ενδεχόμενοι ψεκασμοί θα «έβγαζαν μάτι», πώς θα κάλυπταν τα ίχνη τους? Εξάλλου, αυτά (επίμονα contrails και μη) δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο των ψεκασμών.

Ωραία. Εάν έχεις λοιπόν αποδείξεις ότι γίνονται συστηματικά και σε παγκόσμια κλίμακα ψεκασμοί στην ατμόσφαιρα παρουσίασε τες…
Εγώ πάντως μέχρι στιγμής έχω πειστεί ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόδειξη και ότι πρόκειται απλά για φαντασιόπληκτες ιστορίες ανενημέρωτων συνομωσιολόγων…
halvaΜέλος
27/01/2007, 07:16:40
quote:

Mα που μπήκα?

Στο eco-terica?

Eνα μεγάλο μπράβο για μια ακόμη φορά στη φίλη Βίκυ και θα το ξαναεπαναλάβω: οι παντός είδους σκεπτικιστές γιατί αρέσκονται τόσο να συνδιαλέγονται με εμάς τους ά-λογους και δεν πάνε σε ένα σκεπτικιστικό σάϊτ? Μήπως ξεχνούν σε τι είδους σαϊτ μπαίνουν?

Γιατί αν δεν πιστεύουν στο παράλογο, στο μυστικιστικό, στο παραφυσικό και στις παντός είδους συνομοσίες (συμπεριλαμβανομένων και των δρακονιανών πρακτόρων) τι στο διάολο κάνουν εδώ μέσα?(εκτός από το να μας πρήζουν τα πα****α).

Οχι τίποτ'άλλο αλλά στο συγκεκριμένο θέμα μας αποπροσανατολίζουν με τις "σκεπτικιστικές" αμπελοφιλοσοφίες τους.Αλλο όμως σκεπτικισμός και άλλο εθελοτυφλία...

Το ζητούμενο είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε τους ψεκασμούς όχι αν γίνονται. Κάποιοι θα πρέπει να πάψουν τον ύπνο του δικαίου τους πριν είναι πολύ αργά!

ΤΟΧΟΤIS FOR PRESIDENT!!!

.

halvaΜέλος
27/01/2007, 13:35:34
Μήπως μπαίνουμε σε νέα φάση;

http://www.desmogblog.com/is-geo-engineering-the-answer

27/01/2007, 17:26:14
someone...
quote:
Όχι. Τα επίμονα contrails δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Το ξαναλέω....

Τι όχι? Δεν αυξήθηκαν οι πυρήνες συμπύκνωσης? ή δεν αυξήθηκε η υγρασία?
Άρχισαν να παρατηρούνται και να σχολιάζονται επειδή αυξήθηκε η συχνότητα εμφανίσεων των επίμονων contrails στον ουρανό και όχι επειδή εμφανίστηκαν ξαφνικά. Αυτό λέω, αλλά εσύ, το χαβά σου! Όσο για το πώς δημιουργούνται τα επίμονα contrails καταλάβαμε, μην τα λες και ξαναλές.
quote:
Kαι εδώ που τα λέμε, δηλαδή εσύ από που προτιμάς να λαμβάνεις πληροφορίες για τα contrails; Aπό άσχετους;

Όχι, αλλά σύντομα θα πληροφορούνται από αυτούς, οι δημότες του Αγ. Αθανασίου Θεσσαλονίκης, Χα!, Χα!, (συγνώμη toxotis, για την κακία ).
Ότι έμαθα, το έμαθα από το forum αυτό και απλά προβληματίζομαι και διερωτώμαι. Δεν τα πιστεύω! (Γιατί: Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα Παντοκράτορα, Ποιητήν ουρανού και γής, ορατών τε πάντων και αοράτων.

Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιό του Θεού, τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα...... )

Εσύ όμως, συνεχίζεις να λες τα ίδια και τα ίδια και να μην μου απαντάς στις ερωτήσεις! (Ερωτήσεις, είναι οι προτάσεις, οι οποίες έχουν στο τέλος ερωτηματικό.)
Εγώ δεν θέλω σφαιρικές απαντήσεις(έχω συγκεκριμένες ερωτήσεις, πάνω, στα μηνύματά μου). Όποιος θέλει (η NASA ή εσύ ας πούμε) να μην παραπληροφορείται ο κόσμος από διάφορα συνωμοσιολογικά περιοδικά και άλλες πηγές, πρέπει να δώσει απάντηση που να μην σηκώνει αμφισβήτηση. Σφαιρική επιστημονική απάντηση δίνουν και οι επιστήμονες που υποστηρίζουν την αντίθετη άποψη και μάλιστα, είναι και αυτή πολύ πειστική! Ίσως να τελείωσαν μαζί την ίδια σχολή, αλλά επειδή ο ένας έχει ταμπέλα της NASA, λες ότι είναι πιο σωστός από τον άλλον.

Ας πείσει έναν επιστήμονα που υποστηρίζει την άλλη άποψη, τον Ν. Κατσαρό για παράδειγμα, (τον οποίο ούτε εγώ ακολουθώ με κλειστά μάτια, όπως εσύ αυτούς, της NASA) αν είναι «μάγκας».

Δηλαδή, ένα παράδειγμα, αν έχεις ας πούμε ένα πρόβλημα υγείας και σε ένα (κορυφαίο)ιδιωτικό ιατρείο σου βγάζουν την Α διάγνωση και σε ένα άλλο (κορυφαίο), την Β, εσύ θα πας στον επίσημο ιατρό του δημοσίου, που μπήκε εκεί το πιθανότερο, με μέσο? Όταν ένας επιστήμονας, εκμεταλλευόμενος διάφορες ταμπέλες και τίτλους, μιλάει στον κόσμο, προσπαθώντας να τον εξηγήσει για ένα φαινόμενο «σφαιρικά», όπως λες, είναι σαν να εξηγεί ο πατέρας στον πεντάχρονο παιδί του για το πώς έρχονται τα παιδιά στον κόσμο. Για το πεντάχρονο παιδί η απάντηση του ΠΑΤΕΡΑ, ότι τα φέρνει ο πελαργός, είναι μια πειστική και επίσημη απάντηση. Δεν κάθεται να ψάξει παραπέρα (τον εμπιστεύεται), αλλά προσπαθεί να ενημερώσει και τα άλλα παιδάκια στον παιδικό σταθμό την επόμενη μέρα, ακριβώς, όπως κάνεις εσύ τώρα!

quote:
Φίλτατε halva, ζητάς την ταυτότητα μου και το όνομα μου σε ένα διαδικτυακό χώρο όπου ισχύει ο νόμος της ανωνυμίας και η προστασία των προσωπικών δεδομένων;

Θα μπορούσες τουλάχιστον να μας πεις ποιο είναι το επάγγελμά σου? Γιατί, αν δεν έχεις επιστημονικές γνώσεις επί του θέματος, μάλλον τζάμπα σε ρωτάω.
quote:
πρόκειται απλά για φαντασιόπληκτες ιστορίες ανενημέρωτων συνομωσιολόγων…

Ανενημέρωτος??? Ο λαός των ΗΠΑ ήταν ενημερωμένος, πριν από μερικά χρόνια, από το επίσημο κράτος και ψήφιζε υπέρ της εισβολής στο Ιράκ. Αλλά….

halva...

quote:
Libero, είχες πεί ότι δεν ξέρεις αγγλικά. Ποιά είναι η ξένη γλώσσα σου; Μήπως ξέρεις γαλλικά;

Δεν ξέρω δυστυχώς καμιά ξένη γλώσσα, halva. Ελληνικά, και αυτά με το ζόρι.

Avallon..

quote:
Kαι ποιός μας λέει ότι ακόμη και όταν είμαστε "ξύπνοι" δε ζούμε σε ένα Matrix?

Ποιος ξέρει; Πάντως, κι εμένα μου άρεσε το Matrix 1. Μάλιστα ήθελα να μπω εδώ ως «Neo» αλλά με πρόλαβε άλλος .