ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υπάρχει ελευθερία βούλησης; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Υπάρχει ελευθερία βούλησης; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Εαρινός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
04/04/2011, 03:38:16
Και εγω θα απαντησω αυριο γιατι η ωρα δεν...παει
για δυνατες σκεψεις,ασε που εφαγα και βρισιμο και με χαλαει...
καπως.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

04/04/2011, 11:48:24
@ Εαρινος

“Αν ο άνθρωπος "προόδευσε" και ξεπέρασε περιόδους και καταστάσεις που τον δυσκόλεψαν αλλα και τον καθήλωσαν , ήταν διότι ορισμένα φωτεινά πνεύματα αμφέβαλλαν...αμφέβαλλαν και αναρωτιόντουσαν...διερευνούσαν και πειραματίζονταν...παρατηρούσαν και κατέγραφαν...ανήσυχα πνεύματα και 'λεύτερα , απομονωμένα πολλές φορές και σε χλεύη απο τους υπολοίπους "γνωστικούς" και "καθώς πρέπει" νομοταγείς και "ευηπόληπτους" πολίτες”
--------------------------------------------------------------------

Φίλε Εαρινέ καλημέρα
Συμφωνώ φίλε μου 100%, έχοντας ο ίδιος προσωπική εμπειρία, χωρίς ωστόσο να νιώθω κάποια πικρία, γιατί πάντα βρίσκω ένα λόγο, ένα ελαφρυντικό στις κατά τα άλλα ανθρώπινες αυτές συμπεριφορές (και αν εν υπάρχει δικαιολογία, θα πρέπει να την δημιουργήσω, να την εφεύρω)

Η άποψη μου είναι πως δεν υπάρχουν κακοί άνθρωποι, αλλά άνθρωποι που χρειάζονται περισσότερο ή λιγότερο την δική μας βοήθειας και προσέγγιση.
Την γενική αντίληψη μου για το καλό και το κακό στην έχω ήδη αναφέρει, δεν θα αναφερθώ σε επι μέρους διαφοροποιήσεις – που δεν αποκλείω να υπάρχουν – για να μην βγω εκτός θέματος.

Η “δύναμη της θέλησης για ζωή” είναι κατά την γνώμη μου κυρίαρχη και καθοριστική της ευτυχίας. Κάθε γεγονός, σκέψη, συμπεριφορά που ενισχύει σε ατομικό επίπεδο την αίσθηση της δύναμης, συμβάλει στην ευτυχία του ατόμου.
Υπάρχουν φορές που η θέληση για δύναμη μπορεί να εκδηλώνεται και σαν αδυναμία με στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον, την προστασία, αγάπη, στοργή, τρυφερότητα, εύνοια κλπ, ατόμων ισχυρών, προτύπων.

------------------------------------------------------------------
“Το ερώτημα είναι , πότε συντελλείται αυτή η έκχυση ορμονών και εν-νοώ κάτω απο ποιό καθεστώς???”
---------------------------------------------------------------------

Αυτό είναι φίλε μου ένα ερώτημα που με απασχολεί, και ακόμη το εξετάζω. Ψάχνω τους μηχανισμούς λειτουργίας της όλης διαδικασίας.
Έχω την αίσθηση πως η διαδικασία συντελείται ταυτόχρονα με την συμμετοχή των ψυχικών ερεθισμάτων.
Τείνω να συμπεράνω πως στον ανθρώπινο εγκέφαλο αποθηκεύονται “σενάρια”, “πακέτα” αντιδράσεων και ανακαλούνται-ενεργοποιούνται αστραπιαία όταν απαιτήται άμεση δράση-αντίδραση. Στα σενάρια αυτά συμπεριλαμβάνονται σενάρια ισορροπίας, αντίδρασης σε απειλή κρούσης, αντίδραση σε ενόχληση, και ένας άλλος μεγάλος αριθμός αυτόματων αντιδράσεων που ενδεχομένως να συμπεριλαμβάνουν και ψυχικές και μάλιστα περίπλοκες . Το θέμα το εξετάζω ακόμη, και οποιαδήποτε πρόταση-άποψη, θετική η και αρνητική (γιατί και αυτές συμβάλουν) είναι ευπρόσδεκτη και εποικοδομητική.

Όσον αφορά τον καθημερινό “ψυχολογικό πόλεμο” που δέχεται ο σημερινός άνθρωπος, συμφωνώ, εγώ θα πρόσθετα και τον “πνευματικό-ισοπεδωτικό” σε άλλες του τις εκφάνσεις, που τείνουν και προτείνουν ένα πρότυπο ευτυχίας αποχαυνωτικό, και με αυτό τον τρόπο παγιδεύουν τα άτομα υποβάλλοντας τους πράξεις και αποφάσεις καθοδηγούμενες, περνώντας τους την ψευδαίσθηση πως αυτές είναι καθαρό προϊόν της ατομικής δικής τους ελεύθερης βούλησης.

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός.

04/04/2011, 12:41:29
Καλημέρα φίλε μου...
Διάβασα τα όσα είπες με προσοχή και πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέροντα , επειδή όμως αυτή την στιγμή είμαι πολύ απασχολημένος -τρέχω για την ακρίβεια- θα τοποθετηθώ αργότερα!
Καλή σου μέρα!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
04/04/2011, 13:22:00
Φιλε Elo

Σιγουρα θα ειναι επικοδομητικη η συζητηση καθ οσον εγω
βαδιζω αντιθετα απο σενα,προς την τυχαιοτητα και θεωρω
την αιτιοκρατια,κατι σαν ενα γενικο πλεγμα,μεσα στο οποιο βασιλευει
η τυχαιοτητα!

Με ρωτας αν ξεχωριζω τον Νου απο τον εγκεφαλο.
Ναι αυτο ακριβως κανω.Δεν τοποθετω αυτον τον διαχωρισμο
υπο το πρισμα του δυισμου,διοτι,αν και η σχεση τους ειναι
εμφανης,γνωριζουμε σχεδον τα παντα για το ενα {εγκεφαλο} και
αγνοουμε σχδον τα παντα για το αλλο{Νου}.
Ναι μεν γνωριζουμε οτι στον εγκεφαλο,λαμβανουν χωρα πλειστες
χημικες διεργασιες,υπευθυνες για την λειτουργια του και τα
αποτελεσματά της,αλλα μονον οσον αφορα το υλικο μερος αυτων.
Οι διεργασιες αυτες δεν μας δινουν την σιγουρια οτι ο εγκεφαλος
δεν ειναι εκτελεστικο οργανο.Διενεργουνται οπως λες ηλεκτροχημικες
εργασιες στα κυτταρα,αποδεδειγμενο αυτο,αλλα δεν εχει καθορισθει
το κεντρο και η τοποθεσια αυτου,που δινει την εντολη για καθε
εργασια.Ουτε ο τροπος μεταδοσης της εντολης.Λεμε οτι η ταδε και η
δεινα εγκεφαλικη λειτουργια προυποθετει την ταδε και δεινα χημικη
εργασια.Ναι,αλλα δεν λεμε τι κινει αυτη την διεργασια.Δεν εχει
ακομη ανιχνευθει.Υποθεσεις,ουκ ολιγες.
Ενα παραδειγμα:Το αυτοκινητο και ο οδηγος.
Η μηχανη μολις παρει την εντολη απο τον οδηγο θα ξεκινησει.
Η εντολη δωθηκε απο ενα αλλο κεντρο{οδηγο} εξω απο αυτην,
απευθειας στον ηλεκτρονικο εγκεφαλο των κυκλωματων της και αυτη
απλα εκτελεσε.Στην πορεια της οδηγησης ακολουθει πιστα τις εντολες
του κεντρου χωρις καμμια επιλογη αυτοδιαθεσης.Ολες οι επιλογες
ειναι στη διαθεση του οδηγου.
Αν ο οδηγος,αφησει την μηχανη αναμενη και φυγει,αυτη θα εξακολουθει
να δουλευει,μηχανικα χωρις καμμια αλλη λειτουργια πλην της
κινησης στο ρελαντι και για οσο τροφοδοτειται.
Επιστρεφουμε στον εγκεφαλο.Ας δουμε μια περιπτωση κωματος,οπου
ο νους εχει εγκαταλειψει και ο εγκεφαλος συνεχει να εκτελει την
λειτουργια του,αβουλος πλεον οσο χρειαζεται να συντηρει τα
μηχανικα του μερη{ιστους} και οσο τροφοδοτειται.Αν ο οδηγος{νους}
επιστρεψει θα σηκωθει,αν οχι μολις τελειωσει η τροφοδοσια,ή
επελθει η φυσιολογικη φθορα,εχετε γεια βρυσουλες!
Ας δουμε πιο τολμηρα την ηλεκτροχημικη διεργασια.Ειπαμε οτι αυτη
ειναι αποδειγμενη πλεον,οτι γινεται.Ετσι,οταν σκεπτομαστε για
καποιο θεμα,τα ηλεκτρογραφηματα διαβαζουν αυτες τις χημικες
εργασιες.Δεν διαβαζουν ομως τα περιεχομενα τους και την αρχικη
αιτια πυροδοτησης αυτων.Αν μπορουσαν,τοτε θα διαβαζαν ευκολα και
τις ακριβεις σκεψεις του καθενος.Πραγμα αδυνατον για την ωρα!!
Για ολα αυτα διαχωριζω εγκεφαλο απο Νου και επιφυλασομαι ακομη
και για το αν ο εγκεφαλος ειναι η κυρια κατοικια του Νου ή ειναι
το <<εξοχικο>> του.Το οτι ο εγκεφαλος αποθηκευει και ανακαλει
καταστασεις και γνωστικα θεματα οταν τα χρειαζεται,δεν υπαρχει
αμφιβολια.Το οτι <<ξαναμαθαινει>> απο γεννησεως εως θανατου,δεν
υπαρχει καμμια αμφιβολια.Και εσυ στο <εξοχικο> σου εχεις επιπλα
και τα χρησιμοποιεις οταν πηγαινεις και γηρασκεις αει διαδασκομενος
επειδη,ου τα παντα τοις πασι ρητα!

--------------------------------------------------------------
Elo:
Επειδή με μπερδεύει η κβαντική τυχαιότητα που αναφέρεσαι και η σχέση της με τον εγκέφαλο, θα ήθελα να το κάνεις πιο κατανοητό.
-----------------------------------------------------------------

Εδω φιλε Elo,μιλω για το συμπαν ολο.Την δημιουργια οπως την
γνωριζουμε και για οσο την γνωριζουμε.Το συμπαν περιλαμβανει
τα παντα,εμβια και αψυχα.Μεγαλα και μικρα.Αρα και εμας και τον
εγκεφαλο μας και τον νου μας.
Και εδω υπαρχει η μεγαλη διαμαχη των φυσικων για την αιτιοκρατια
ή το χαος,οπου η κβαντομηχανικη υποστηριζει το τελευταιο.
Επομενως αφου δεχομαι την τυχαιοτητα σε συμπαντικο επιπεδο,φυσικα
την δεχομαι και στα περιεχομενα του.Απο ενα κουαρκ μεχρι σμηνη
γαλαξιων.Οχι απολυτα.Απλα κλεινω προς τα εκει,χωρις να παραγνωριζω
την αιτιοκρατια οπως θα εξηγησω παρακατω.

-----------------------------------------------------------------
Elo:
Ο Ντετερμινισμός λέει πως τα πάντα στον κόσμο γίνονται με μια αιτιώδη συνάφεια, δηλαδή αυτό που λέμε αιτιοκρατία και πως κάθε γεγονός το οποίο εμπεριέχει ανθρώπινη δράση συνδέεται με αιτιώδη αλυσιδωτή σχέση με τις προγενέστερες καταστάσεις. Δεν υπάρχουν ανεξήγητα η τυχαία γεγονότα.
Το ότι θα έχεις να διαλέξεις, αποφασίσεις ανάμεσα σε κάποιες επιλογές μπορεί να είναι απλά μια αλυσίδα αιτιών και αποτελεσμάτων και μάλιστα διαφορετικών αποτελεσμάτων (λόγο παραγόντων) κάθε φορά, παρόλα αυτά η αλυσίδα αυτή (αιτία-αποτέλεσμα), ακόμα και αν δεν την βλεπουμε, κατανοούμε, υπάρχει .
---------------------------------------------------------

Εδω φιλε μου σου απαντησα ως εξης:
Οχι Elo,δεν μπορουν να υπαρξουν αυτοματα συμβαντα,απο τα ηδη υπαρχοντα.Οι απειρες δρασεις υπαρχουν ηδη.Απλως με την ελευθερη
βουληση,επιλεγεις ποια θα ακολουθησεις απο τις ηδη υπαρχουσες.
Ο ντετερμινισμος λεει οτι θα ακολουθησεις αυτη την μια που θα ειναι ιδια καθε φορα.Η τυχαιοτητα λεει οτι μπορεις να διαλεξεια μια απο τις ΑΠΕΙΡΕΣ {το τονιζω αυτο},εστω και αν προυπαρχουν.
ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ:Η δικη μου αποψη,υπο ερευνα παντα,ειναι οτι,η αρχικη
δημιουργια,το αρχικο πλανο του συμπαντος κοσμου,η αρχικη <εντολη>
κατασκευης,ηταν αιτιοκρατικη.Ολα ομως μεσα στην αιτιοκρατικη
<δημιουργια>,θα διεπονται απο την τυχαιοτητα και την ελευθερη
βουληση κατ επεκταση,μεσα στα ορια της δημιουργιας,η οποια καλως
ή κακως ειναι ΑΠΕΙΡΗ!!!Αρα ποτε δεν θα μαθουμε τι απο τα δυο
συμβαινει,εκτος και αν μας πει ο <δημιουργος>!

Προσπαθησε να δεις το θεμα απο αυτη την γωνια παρατηρησης και
το μονο που θελω να ακουσω απο σενα ειναι,οτι για κανενα απο
τα δυο δεν εισαι σιγουρος απολυτα.
Τοτε θα ξερω οτι ο συνομιλητης μου ειναι αντικειμενικος.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

04/04/2011, 19:38:07
Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμιά θεωρία φυσικής που να περιγράφει ολόκληρο το σύμπαν με σαφή κα ενιαίο τρόπο..
Η βαρύτητα παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα, και όχι το μόνο.

Η ΓΘΣ που περιγράφει τον μακρόκοσμο είναι μια ντετερμινιστική θεωρία.

Στη κβαντομηχανική αντίθετα – που περιγράφει τον μικρόκοσμο – κυριαρχεί η απροσδιοριστία.

Είναι λάθος η αντίληψη πως η κβαντομηχανική είναι χαοτική. ΔΕΝ έχει καμία σχέση η έννοια της απροσδιοριστία με το χάος και την αντίστοιχη θεωρία ( του χάους)

Το χάος στις περσότερες περιπτώσεις είναι αιτιοκρατικό.
Η αδυναμία να το προσδιορίσουμε οφείλεται στην άγνοια όλων των πιθανών παραγόντων που εμπλέκονται και στην ιδιότητα του «π»
Η απειροελάχιστη διαταραχή, ο απροσδιόριστος παράγων μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος αποτέλεσμα, ιδιαίτερα αν η πρόβλεψη που θα επιχειρήσουμε είναι μακροχρόνια.

Αυτή είναι η δική μου γνώμη, που μπορεί να είναι και λάθος.

04/04/2011, 20:07:45
Ψευτης:

Αυτή είναι η δική μου γνώμη, που μπορεί να είναι και λάθος.
------------------------------------------------------------

Καλη προσπαθεια!!!
Παιδαριωδης ομως!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

04/04/2011, 20:31:11
Συνεχίζοντας την διερεύνηση του θέματός μας (Υπάρχει ελευθερία βούλησης;) καταθέτω παρακάτω ορισμένες παρατηρήσεις μου:

Η ζωή είναι κακό επειδή "μόλις η στέρηση και ο πόνος επιτρέψουν σ’έναν άνθρωπο να ησυχάσει , η ανία βρίσκεται τόσο κοντά ώστε αυτός κατ’ανάγκη χρειάζεται αντιπερισπασμό" - δηλ. κι άλλον πόνο .

Έστω κι αν κατορθωνόταν η σοσιαλιστική Ουτοπία , θα παρέμεναν αναρίθμητα κακά , επειδή μερικά απ’αυτά – όπως η πάλη – είναι αναγκαία στην ζωή .

Και αν απομακρύνονταν όλα τα κακά και η πάλη σταματούσε εντελώς , η πλήξη θα γινόταν το ίδιο ανυπόφορη όπως ο πόνος .

Έτσι "η ζωή ταλαντεύεται μπρος – πίσω σαν ένα εκκρεμές μεταξύ του πόνου και της άνιας . . . Όταν ο άνθρωπος μετέτρεψε όλους τους πόνους και όλα τα βάσανα στην έννοια της κόλασης , δεν απέμεινε τίποτα για τον παράδεισο εκτός από την πλήξη" .

Όσο πιο πολλές επιτυχίες έχομε, τόσο πιο πολύ βαριόμαστε . "Όπως η στέρηση είναι η μόνιμη μάστιγα του λαού , έτσι η πλήξη είναι η μάστιγα του “καλού” κόσμου . Στις μεσαίες τάξεις η πλήξη αντιπροσωπεύεται από τα Σαββατοκύριακα και η στέρηση από τις ημέρες της εβδομάδας" .

Η ζωή είναι κακό επειδή όσο ανώτερος είναι ο οργανισμός τόσο μεγαλύτερος ο πόνος . Η αύξηση της γνώσης δεν είναι λύση .

Γιατί όσο το φαινόμενο της βούλησης γίνεται πληρέστερο , ο πόνος γίνεται πιο καταφανής . Στο φυτό δεν υπάρχει αισθηματικότητα και γι’αυτό δεν υπάρχει πόνος . Κάποιος πολύ μικρός βαθμός πόνου δοκιμάζεται από τα κατώτερα είδη του ζωικού βίου – διάφορα πρωτόζωα . Ακόμα και στα έντομα η ικανότητα να αισθάνονται και να υποφέρουν εξακολουθεί να είναι περιορισμένη . Αυτή εμφανίζεται το πρώτο σε υψηλό βαθμό με πλήρες νευρικό σύστημα των σπονδυλωτών ζώων , και πάντοτε σε μεγαλύτερο βαθμό όσο πιο πολύ αναπτύσσεται η διανοητικότητα . Έτσι , κατ’αναλογία , όσο η γνώση φθάνει στον διαχωρισμό , όσο ανεβαίνει η επίγνωση , αυξάνει επίσης ο πόνος , και φθάνει τον ανώτατο βαθμό στον άνθρωπο . Και τότε , πάλι , όσο πιο ξεχωριστά ξέρει ένας άνθρωπος – όσο πιο έξυπνος είναι – τόσο περισσότερο πόνο έχει . Ο άνθρωπος που είναι προικισμένος με μεγαλοφυΐα υποφέρει περισσότερο από όλους .

Συνεπώς, εκείνος που αυξάνει τη γνώση, αυξάνει τη λύπη .

Ακόμα και η μνήμη και η προβλεπτικότητα προσθέτουν στην ανθρώπινη αθλιότητα , γιατί τα περισσότερα βάσανά μας βρίσκονται σε αναδρομή ή πρόβλεψη . Ο ίδιος ο πόνος είναι σύντομος . Πόσο περισσότερος πόνος προκαλείται από την σκέψη του θανάτου παρά από τον ίδιο τον θάνατο !

Τέλος , και προ παντός , η ζωή είναι κακό επειδή είναι πόλεμος . Παντού στη φύση βλέπομε πάλη , ανταγωνισμό , σύγκρουση , και μια αυτοκτόνο εναλλαγή νίκης και ήττας . Κάθε είδος "μάχεται για την ύλη , τον χώρο και τον χρόνο των άλλων" .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

04/04/2011, 21:52:25
Μακρόκοσμος και μικρόκοσμος και ύλη και...και...και...και δόστου νά'χει...ταρατατζούμ τριαλαλάλό...ήνι μαϊ μίνι νι , πιάσ'τον νέγρο απ'τ'αφτί...

Κι'αν η γιαγιά μου είχει ρόδες ενδεχομενως να ήτανε πατίνι ... μπορεί και ferrari ακόμα καλύτερα...

Υποθέσεις επι υποθέσεων ω! της τρελλής το κάγκελο....

Καλά , ο άνθρωπος που ζεί άραγε , σε καμμιά περιοχή του άλφα του Κένταυρου??

Προσαρμόστηκε εκεί και δυσκολεύεται να προσαρμοσθει στην γή???

Εδώ δεν ζεί και στο εδώ δεν ειναι προσαρμοσμένος???

Σε ένα περιβάλλον γνωστό και οικείο γι'αυτόν , όπου υπάρχει ατμοσφαιρική πίεση -ενώ αν δεν υπήρχε θα φούσκωνε και θα έσκαγε σαν μπαλόνι??"..ατμόσφαιρα..υγρασία...ήλιος...Βαρύτητα και το περιβάλλον αυτό που υπάρχει???

Και σαν πετάξεις μια πέτρα σε ένα πλήθος , αυτή θα σκεφθεί ή μάλλον θα επιλέξει σε ποιό κεφάλι θα πέσει???
Δεν θα πέσει εκει που την έστειλε ο αποστολέας???
Ο παραλήπτης πάλι -αν είναι χριστιανός- θα πεί -άραγε- .... "ο Θεός με τιμώρησε"...ή "ο Διάβολος διότι δεν τον ακολουθώ??" και θα είναι περήφανος???
Άμα κάποιος δει και σταθει το μάτι του με έκσταση σε μια κουκλάρα και τον δεί ένας ορισμένος τύπος ανθρώπου , μπορεί να υποθέσει ότι ο Σατανάς τον έβαλε σε πειρασμό...ή αν δεί ένα λαχταριστό γαλακτομπούρεκο και φάει τέσσερα με την μία , αυτό έχει σχέση με τον μακρόκοσμο και τον μικρόκοσμο ή την άγνωστη ύλη και την μαύρη τρύπα???

Εδώ που τα λέμε , με την μαύρη τρύπα μάλλον έχει σχέση και μάλιστα πολύ...

Τι συζητάμε τώρα για να καταλάβω και γώ διότι έχω αρχίσει να χάνω επεισόδια...

Το αν και πως θα μεταβιβασθει η σκέψη..πρόθεση...εντολή προς το μάτι , το χέρι ή σε οποιοδήποτε , όργανο προσωπικά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα...απο παρατηρήσεις που έχω κανει απο παιδάκι ήταν ότι αν ο εγκέφαλος έστελνε μια εντολή σε κάποιον για να πετάξει μια πέτρα ή να ρίξει μια φάπα σε κάποιον , το κάθε όργανο -είτε χέρι , είτε πόδι..είτε το οποιοδήποτε- αυτήν την εντολή την παραλάμβανε και ολόκληρη μάλιστα...

Το θέμα-ερώτημα είναι το εξής:"Ήταν ελεύθερη βούληση η απόφαση που επάρθη απο τον εκσφενδονίζοντα την πέτρα στο κεφάλι κάποιου ή όχι"???

Να υποθέσουμε ότι φταίει η βαρύτητα -αν δεν υπήρχε μάλλον θα πήγαινε προς τα πάνω η ρημάδα- ή μήπως η ατμοσφαιρική πίεση???
Να φταίει ο μακρόκοσμος...μήπως ο μικρόκοσμος???
Μήπως το σχήμα της πέτρας???
Αναρρωτιέμαι ποιός ο λόγος που εκσφενδονίσθηκε η πέτρα???
....ήθελε άραγε η ίδια να εκσφενδονισθεί και με ένα "υπερβατικό τρόπο" εισήγαγε την βούλησή της στον εγκέφαλο του εκσφενδονιζοντά την???
Λέτε να έχουν -και αυτες τον τρόπο τους- να μετακινούνται και να ταξιδεύουν???
Τελικά , μπορεί να έχουμε αδικήσει πολλούς που άνοιξαν -εκ πρώτης όψεως- ορισμένα κεφάλια και να μην αποδώσαμε την κατηγορία-τιμωρία εκεί που έπρεπε...στην ίδια την πέτρα και στον μικρόκοσμο -της-....
Αλλα μήπως υπάρχει και η περίπτωση ο συνειδητός εαυτός να μην είναι εκεινος που πετροβολάει και κείνος που οργανώνεται κατ'αυτόν τον τρόπο???
Και αν υποθεσουμε πάλι ότι όντως δεν είναι αυτος -συνειδητός εαυτός- αλλα ο ασυνείδητος , γιατί άραγε εκπαιδεύουμε και καλλιεργούμε τον συνειδητό και όχι τον ασυνείδητο???
Τουρλομπούκι τα έκανα , χαμένα τα έχω ...
Λέω πολλές φορές "εγώ" και αναλογίζομαι αν και κατα όσο έχω δικαίωμα να αναφέρομαι στο "εγώ"...πρόκειται περί του "εγώ" μου...ενός εγώ που λειτουργεί καθημερινα και γώ αγνοώ όλη την λειτουργία του αλλα και δεν με έχει καμμιά ανάγκη για να επιτελέσει όλες τις λειτουργίες που επιτελεί καθημερινά???
Αναρρωτιέμαι πάλι...πόση παρέμβαση μπορώ να έχω σε αυτό στο οποίο εν τέλλει ενοικώ και αναφέρω ως "εγώ"...το κυριαρχώ ή με κυριαρχεί...το εντέλλω ή με εντέλλει...?

Αλλα και κείνα τα όργανα που λειτουργούν ακατάπαυστα , άραγε γιατί και πως λειτουργούν???
Να πούμε ότι εμείς φροντίζουμε γι'αυτό???
Προσωπικά ουδέποτε ασχολήθηκα μαζί τους αλλα εκείνα -εκ του αποτελέσματος- λειτουργούν αυτόνομα και χωρίς να με ρωτούν , ενίοτε μου στέλνουν απλά κάποια μηνύματα μόνον και μάλιστα ορίζουν και επιθυμίες και ανάγκες μου και μάλιστα εμφανιζόμενες ως δικές μου επιθυμίες....παράξενα πράματα...
Τι μ'εχει πιάσει απόψε...ρε μπάς και "χάνω πεταλιές"???
Ζώ ή με "ζούν" ακατάπαυστοι εργάτες -όργανα , κύτταρα κοκ- οι οποίοι εφόσον ζούν και αναπτύσσονται...πολλαπλασιάζονται...επιτελούν ορθά την επιμέρους εργασία για την οποία είναι προορισμένοι...τότε και εκ του αποτελέσματος αυτών , ζώ και γώ..???
Και γώ , πόση συμμετοχή έχω σε όλα αυτά άραγε???
Έχω???

04/04/2011, 21:55:02
quote:

Καλη προσπαθεια!!!
Παιδαριωδης ομως!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Καλησπέρα , όλα καλά φίλε μου???

04/04/2011, 22:26:47
Εαρινος:

Καλησπέρα , όλα καλά φίλε μου??
------------------------------------------

Ολα καλα και...αγιασμενα!!
Εσυ τι εχεις???
Και μου λες δεν το τσουζεις και δεν
δοκιμαζεις τετραφυλα...τριφυλια!!!
Τι ειναι αυτα που γραφεις βρε μυαλοκουδουνισμενε?
{λεξη που συνεθεσα ε?}

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.