ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- The shock doctrine - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- The shock doctrine - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ostria4 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
03/01/2008, 19:26:30
Νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον να το δείτε (είναι μικρό φιλμ). Νομίζετε ότι θα μπορούσε να ισχύει μια τέτοια συνομωσία;

http://www.naomiklein.org/shock-doctrine/short-film

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

03/01/2008, 22:30:38
Είχε βγεί και στο Indymedia σαν άρθρο. Οι αμερικανοί σοκαρίστηκαν που κάποιοι έσπευσαν να εκμεταλευτούν τις καταστροφές της 11ης Σεπτεμβρίου και της Νέας Ορλεάνης. Έτσι οι θεωρίες συνωμωσίας είναι ένας από τους τρόπους για να εξηγήσουν τι γίνεται.
Εμείς όμως εδώ που έχουμε έναν αρχαίο πολιτισμό, ξέρουμε ότι οι φυσικές καταστροφές είναι η καλύτερη περίσταση για καταπατήσεις, αρπαγές δημοσίου πλούτου, μίζες για ανοικοδομήσεις, και βέβαια φόρους και έκτατες εισφορές
Πάντως αν μη τι άλλο, ντοκυμαντέρ σαν αυτό δίνουν ιδέες σε κάποιους

Και βέβαια η καλύτερη σκηνή της ταινίας: Στα βασανιστήρια της CIA συμπεριλαμβάνεται η ακρόαση AC/DC και METALLICA!!

19/01/2008, 04:51:20
quote:
Και βέβαια η καλύτερη σκηνή της ταινίας: Στα βασανιστήρια της CIA συμπεριλαμβάνεται η ακρόαση AC/DC και METALLICA!!

Αν πρόκειται για τα επανεκδομένα remastered cd των AC/DC και το τελευταίο των Metallica τότε το μαρτύριο είναι όντως φρικτό!

quote:
Νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον να το δείτε (είναι μικρό φιλμ). Νομίζετε ότι θα μπορούσε να ισχύει μια τέτοια συνομωσία;

Όστρια, η γνώμη μου είναι πως δεν πρόκειται για "νομίζετε" και "θα μπορούσε". Πρόκειται για μία πραγματικότητα που ζούμε όλοι σε καθημερινή βάση.

Το 1984 του Όργουελ θεωρείτο κάποτε προφητικό. Εν έτει 2008, η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει πια κατά πολύ την φαντασία.

Η καλύτερη άμυνα είναι η άρνηση και η αντίσταση. Ποιός όμως έχει τα κότσια να πολεμήσει;

19/01/2008, 16:08:51
quote:
Ostria:
Νομίζετε ότι θα μπορούσε να ισχύει μια τέτοια συνομωσία;

Δεν ξέρω εάν θα μπορούσε να ισχύει με την έννοια μιας περισσότερο ή λιγότερο οργανωμένης συνομωσίας (δηλαδή εάν συμβαίνει σχεδόν από μόνο του, ή αν κάποιοι κινούν τα νήματα).
Αυτό που βλέπω να συμβαίνει είναι ότι πράγματι υπάρχει έντονος φόβος στους ανθρώπους, έλλειψη εμπιστοσύνης, κλείσιμο, ανασφάλεια, κ.λπ. Αυτά όλα όντως περιχαρακώνουν την προσωπικότητά μας, μας τρώνε τον ζωτικό χώρο χωρίς να μπορούμε καν να το αντιληφθούμε πολλές φορές. Επίσης, συμφωνώ ότι τα σοκ και η μη δυνατότητα χαλάρωσης μετά από ένα σοκ μπορεί να μας οδηγήσει σε ψυχολογική κατάρρευση. Το ενδιαφέρον με το σήμερα είναι, ότι δεν καταλαβαίνουμε καν ότι έχουμε καταρρεύσει. Υπάρχει μια συνολική μεταμόρφωση σε κοινωνικό επίπεδο και επειδή οι περισσότεροι είναι μέσα στην κατάσταση αυτή, δεν μπορούν να το αντιληφθούν. Θα πρέπει να μπει κανείς στη θέση του εξωτερικού παρατηρητή για να το αντιληφθεί.