- Θεέ μου ! Δείξε μου ποιος είμαι ! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Πυρ,Γυνή και θάλασσα
... Ελλην είναι, όποιος έχει ελληνική συνείδηση.Συνείδηση που απορρέει εκ της καταγωγής, αναλοίωτη ώς σήμερα.
-----------------------------------------------------------
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
‘’Ο Έλλην δεν γίνεται ποτέ βάρβαρος και ο βάρβαρος δεν γίνεται ποτέ Έλλην ‘’.
quote:
Eγω να κανω μια ερωτηση.
Παει σημερα καποιος απο την Ελλαδα στη τουρκια επισκεψη σε εναν αρχαιολογικο χωρο,ας πουμε στην εφεσσο.Λεει σε εναν τουρκο εκει,οτι αυτα ειναι δικα μας.
Ο επισκεπτης καταγεται απο σλαβους, αλλα σημερα εχει ελληνικη συνειδηση,ο τουρκος καταγεται απο αυτους τους ελληνες που εφτιαξαν τα μνημεια,αλλα σημερα εχει τουρκικη συνειδηση.
Ποιος απο τους 2 δικαιουται να πει οτι τα μνημεια ειναι δικη μου κληρονομια;
"Ποιος απο τους 2 δικαιουται να πει οτι τα μνημεια ειναι δικη μου κληρονομια;"
ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.

quote:Μα η εθνική συνείδηση είναι ανεξάρτητη από τη θρησκεία
[,,,
...
quote:quote:Μα η εθνική συνείδηση είναι ανεξάρτητη από τη θρησκεία
[,,,
...
η εθνική συνείδηση ΔΕΝ είναι ανεξάρτητη από τη θρησκεία.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

quote:
Φίλε Σκαρτάδε, εσύ έχεις απαντήσει στην ερώτησή σου;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Φυσικα και εχω απαντησει.Μην εχοντας αλλη λυση,θα επαιρνα ως οδηγο τον ορισμο του ηροδοτου
ομοαιμον
ομοθρησκον
ομοτροπον
ομογλωσσον
και με σκορ 3-1 θα εδινα τα αρχαια στον εξελληνισμενο σλαβο.
quote:quote:
Φίλε Σκαρτάδε, εσύ έχεις απαντήσει στην ερώτησή σου;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Φυσικα και εχω απαντησει.Μην εχοντας αλλη λυση,θα επαιρνα ως οδηγο τον ορισμο του ηροδοτου
ομοαιμον
ομοθρησκον
ομοτροπον
ομογλωσσον
και με σκορ 3-1 θα εδινα τα αρχαια στον εξελληνισμενο σλαβο.
"ομοθρησκον" μεταφράζουν οι Γαλιλαίοι για να μας παραπλανήσουν.
Για "θεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι" μιλά ο Ηρόδοτος.
ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΓΑΛΙΛΑΊΟΙ.
Τὸ “Ἑλληνικόν”, τὸ ὁποῖο εἶναι: ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον, καὶ θεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι, ἤθεά τε ὁμότροπα. (Ἡροδότου, Ἱστορίαι Θ, VIII, 144, 2
ειναι η εξις:
Μπορει πολιτιστικα να ανηκουν
σε ολη την ανθρωποτητα (ounesko) αλλα στην
ουσια ειναι κληρονομια των Δημιουργων
του .
Την Αρχαια Ελληνικη για παραδειγμα
ασχετα εαν την μαθαινουν ολοι στον κοσμο
εξαιρουνται οι Ελληνες για τον "γνωστο λογο" ...)
Την αποδιδουν στους Ελληνες.
Τα αρχαια απ οτην αλλη ειναι και παλι εαν κομματι που
με βρησκει απολυτα στην θεση οτι ανηκουν στους Ελληνες
μιας που εινια διμιουργια των προγωνων τους !
Εαν αποδεχτω την αποψη οτι ακηκουν στο κρατος που τους κανει
κουμαντο τοτε θα πρεπει να αποριψω την αποψη οτι θα πρεπει να
επιστραφουντα κλεμενα Αρχαια μιας που τοωρα τα εκμεταλεβονται
αλλοι .
Επειδη περα απ οτα γνωστα ποια Αρχαια που εχουν κλεψει οι
"ευρωπαιοι" υπαρχουν και αλλα που δεν ειναι πολυ γνωστα .
Τα αρχαια λοιπον ειτε θα πρεπε ειναι ανοιχτα ( χωρις χρηματικο αντιτιμο για ολους) μιας που εινια πολιτιστικη κληρονομια της ανθρωποτητας
ειτε ανηκουν στους διμιουργους τους αρα καταεπεκταση στους απογονους τους δηλαδη εμας.
Η χρηματικη εκμετελευση τουθς ειναι απαραδεκτη.
Αρα καταληγω στην αποψη οτι ειτε σε ολους ειτε στους Ελληνες
εαν δεχτω το πρωτο τοτε δεν πρεπει να εχει αντιτιμο η επισκεψη
σχετικα ειτε ανοικουν στους Ελληνες .
Η σταση οτι ανοικουν στις χωρες που βρισκονται ειναι χαζομαρες
Εαν αυτοι εχουν προβλημα σχετικα με την εκταση του πολιτισμου τους ιστορικα αυτο αποτελει προβλημα τους .
Μιας λοιπον που δυστηχως εμπεριεχεται η χρηματικη εκμεταλευση
των αρχαιων .
Κανονικα θα επρεπε να παιρνουμε και χρηματα για καθε λεξη που οικιοποιηθηκαν στις Αντιγραφες-περιγραφες των αποψεων τους .
με την λογικη τους λοιπον οτι τους ανηκουν τα αρχαι αμας ανηκουν οι λεξεις που χρησιμοποιουν .
Αμαν ποια με την Επιλεκτικη "παγκοσμια κληρονομια" που δεν περιεχει ποτε τους Ελληνες .
Υσ: ειτε με την μια της παγκοσμιας ΔΩΡΕΑΝ κληρονομιας
ειτε με την χρηματικη εκμεταλευση του θεματος .
ρε σεις "πολιτες του κοσμου" ποσες λεξει μας ανηκουν;
Γιατι ρε δεν πληρωνετε δικαιωματα;
Θελετε να σας πληρωνουμε ομως εμεις !!!
αντε μην σας βρισω...
Ανήκουν σε όποιον κλάψει όταν πάνε να τα γκρεμίσουν…. και φωνάξει με αγωνία…. Μηηηη… μη τα γκρεμίζεται… εντάξει δεν είναι δικό μου… είναι του άλλου.
Η συγκεκριμένη απάντηση μου άρεσε πάρα πολύ.
Ανήκουν σε αυτόν που αγωνιά για την τύχη τους.
Πυρ,Γυνή και θάλασσα
Φαντάζομαι το ιδιο ισχύει και για την ιταλικη θρησκεια η οποια χαρακτηρίζει τους Ιταλους,και για την κινεζικη θρησκεία η οποια χαρακτηρίζει τους Κινέζους κ.ο.κ.
Συνεπώς ενας άθρησκος και ένας άθεος δεν εχουν πατρίδα?
Πυρ,Γυνή και θάλασσα
quote:
Eumenis λες,Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.Φαντάζομαι το ιδιο ισχύει και για την ιταλικη θρησκεια η οποια χαρακτηρίζει τους Ιταλους,και για την κινεζικη θρησκεία η οποια χαρακτηρίζει τους Κινέζους κ.ο.κ.
Συνεπώς ενας άθρησκος και ένας άθεος δεν εχουν πατρίδα?Πυρ,Γυνή και θάλασσα
Δεν υπάρχει "ιταλικη θρησκεια" αγραμματούλη μου.
Συνεπώς ενας άθρησκος και ένας άθεος ΣΥΝΤΟΜΑ δεν θα εχουν πατρίδα.
ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΩΝ Η ΕΙΡΗΝΙΣΤΩΝ.
Τωρα επειδη το απολυτηριο λυκειου το πηρα με σκονακι,το παραδεχομαι,και αδυνατω να καταλαβω τους μορφωμενους θελεις σε παρακαλω πολυ να μου εξηγησεις τι ενοεις οταν λες
ενας άθρησκος και ένας άθεος ΣΥΝΤΟΜΑ δεν θα εχουν πατρίδα.
Πυρ,Γυνή και θάλασσα
quote:
Λεγοντας,ιταλικη,κινεζικη κ.τ.λ. θρησκεια,αναφερομαι στην επισημη θρησκεια του αντιστοιχου κρατους.
Τωρα επειδη το απολυτηριο λυκειου το πηρα με σκονακι,το παραδεχομαι,και αδυνατω να καταλαβω τους μορφωμενους θελεις σε παρακαλω πολυ να μου εξηγησεις τι ενοεις οταν λεςενας άθρησκος και ένας άθεος ΣΥΝΤΟΜΑ δεν θα εχουν πατρίδα.
Πυρ,Γυνή και θάλασσα
κατσε γιατι σε εχω χασει.
Θελεις να πεις οτι στην
Ιταλια εχουν επισιμη θρησκεια;
οχι τιποτα αλλο αλλα αυτο δεν
νομιζω να ισχυει. παρακαλω εαν το
γνωριζεις να μου δωσεις την σχετικη
τεκμιριωση.
Λεγοντας,ιταλικη,κινεζικη κ.τ.λ. θρησκεια,αναφερομαι στην επισημη θρησκεια του αντιστοιχου κρατους.
Τωρα επειδη το απολυτηριο λυκειου το πηρα με σκονακι,το παραδεχομαι,και αδυνατω να καταλαβω τους μορφωμενους θελεις σε παρακαλω πολυ να μου εξηγησεις τι ενοεις οταν λεςενας άθρησκος και ένας άθεος ΣΥΝΤΟΜΑ δεν θα εχουν πατρίδα.
Πυρ,Γυνή και θάλασσα
Αν οι αγράμματοι απαντούν στης προσβλητικές προκλήσεις έτσι πολιτισμένα , τότε υπάρχει ελπίδα να αλλάξει αυτός ο κόσμος του μίσους και της διχόνοιας , που έχτισαν κάποιοι ''Ευμενίδες γραμματιζούμενοι''.
quote:Εγώ έχω να συγκρίνω την "μισαλλοδοξία'' του Κών/νου και λοιπών που έχουν πεθάνει πριν 1600 χρόνια και που δεν είναι εδώ να μιλήσουν και που δεν ξέρουμε καν αν αυτά που τους προσδίδεις έγιναν όπως τα λες - με τη δική σου Μισαλλοδοξία, που την βλέπω μπροστά μου να την ξεδιπλώνεις - δεν με προβληματίζει ο Κών/νος που δε ζει αλλά η δική σου μισαλλοδοξία που είναι φανερή και όμοια παράλογη με την (εικαζόμενη) μισαλλοδοξία για την οποία τους κατηγορείς (και μάλλον αφορμή ζητάς)quote:quote:Μα η εθνική συνείδηση είναι ανεξάρτητη από τη θρησκεία
[,,,
...η εθνική συνείδηση ΔΕΝ είναι ανεξάρτητη από τη θρησκεία.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Δηλαδή ένας άθεος δεν μπορεί να είναι Έλληνας - γελοίο και που υπάρχει άνθρωπος που το πιστεύει - και θλιβερό μαζί...
Πυρ,Γυνή και θάλασσα
κατσε γιατι σε εχω χασει.
Θελεις να πεις οτι στην
Ιταλια εχουν επισιμη θρησκεια;
οχι τιποτα αλλο αλλα αυτο δεν
νομιζω να ισχυει. παρακαλω εαν το
γνωριζεις να μου δωσεις την σχετικη
τεκμιριωση.__________________________________________________
Εαν γινω καπου πιστος μου μενουν ολες οι κολασεις
εκτος απο μια . Ποσα κοματια να γινω για να τις προλαβω ολες;
Τωρα θελετε να συζητησουμε ή να παιξουμε το βρες την λεξη?
Δεν επιμενω αλλο στο θεμα,παραδεχομαι οτι εκφραστηκα λαθος.
Ελπιζω να μην προσβαλλα καποιον.
Ωστοσο νομιζω οτι εγινα κατανοητη.Ενας Ιταλος ειναι πολυ πιθανον να ειναι Καθολικος και ενας Κινεζος ειναι πολυ πιθανον να ειναι Βουδιστης.
Πυρ,Γυνή και θάλασσα
quote:και σημείωσε --> ο βουδισμός είναι εισαγόμενο προϊόν στην Κίνα, από την Ινδία. Λοιπόν; Ο βουδιστής Κινέζος δεν είναι Κινέζος; αλλά σκλάβος του ινδουϊσμού (η σχέση ινδουϊσμού-βουδισμού είναι σε πολλά ανάλογη με τη σχέση ιουδαϊσμού-χριστιανισμού)
[quote]... και ενας Κινεζος ειναι πολυ πιθανον να ειναι Βουδιστης.
Πυρ,Γυνή και θάλασσα
Αν οι αγράμματοι απαντούν στης προσβλητικές προκλήσεις έτσι πολιτισμένα , τότε υπάρχει ελπίδα να αλλάξει αυτός ο κόσμος του μίσους και της διχόνοιας , που έχτισαν κάποιοι ''Ευμενίδες γραμματιζούμενοι''.
Η μορφωση ειναι πολυ ισχυρο οπλο, αυτος ομως που το κατεχει πρεπει να ξερει και πως να το χειριζεται.Τοτε ναι θα αλλαζε ο κοσμος.
Πυρ,Γυνή και θάλασσα