- ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ρε συ άθεε, τι θα γίνει τελικά;Όποτε σε πιάνει κρίση, πρέπει να
χαρακτηρίζεις κάποιους που δεν έχεις καμιά αντιπαράθεση, όπως γουστάρεις;Για μενα εσύ είσαι ο ταλιμπάν της αφασίας, που κρίνεις ενώ εσύ είσαι φελός, αφού δεν έχεις θέσεις, απλά κριτικάρεις ότι βρεις κι ότι σου τη δώσει... Αλλά τι να κάνουμε, προσπαθώ να σε πάρω με το καλό...Μην μου σπασεις...
Κάνε διάλογο, χωρίς να βριζεις, δεν είσαι στο γήπεδο...
έλα ρε τρέχα ο δικός σου με χαρακτήρισε τσιπροκάτι πως στην ευχή το είπε σε εμένα την λες;
τώρα το ποιος είναι φελλός φαίνεται από το ποιος πιστεύει ότι θα κατέβει η νέα βελτιωμένη πόλη και θα κάτσει πάνω από την παλιά με μια τρούπα εκεί που είναι τώρα η αγία σοφιά για να κουμπώσει
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
θέμα γι αυτό, ανευθυνουπευθυνότητα, το λέω, όπου π.χ.,για τον κάθε ιο γρίπης γουρουνιών και άλλα χοιροειδή,δεν ακούω κανέναν λεβέντη να λέει τι γίνεται..
Κανείς απο τους λαλίστατους επικριτές του χριστιανισμού,δεν μιλά
για όσα άλλα συμβαίνουν..Ότι έγινε το έκανε ο χριστιανισμός...
Κόμπλεξ μικρών κομμάτων, μου θυμίζεις...
Επι της ουσίας,διαχωρισμός κράτους εκκλησίας πρέπει να υπάρξει, όσοι
δεν το κανουν έχουν κέρδος απο αυτό και εργάζονται ενάντια στα συμφέροντα της ίδιας της εκκλησίας ...Ο Θεός δεν έχει ανάγκη περιουσιακών στοιχείων κι αυτό ενέτειλε ο Κύριος ημών Ιησούς...
Δεν μπορούμε να έχουμε νόμους κράτους και λογική οικονομία κράτους, γιατί τότε,χάνεται η ασκητική πλευρά του μοναχισμού..
Ότι γίνεται, γίνεται απο ανθρώπους που κοροιδεύουν, πρώτα τον εαυτό τους και μετά τους άλλους..
Ο Χριστός ειπε για ακτημοσύνη και πενία, πουθενά δεν λέει για αποθεματικά και οφ-σόρ εταιρίες....
Αυτό, όμως,είναι ανθρώπινες αδυναμίες και πρέπει να διωχθούν απο την
εκκλησία, σαν βδέλυγμα....
quote:
Κα βέβαια συμφωνούμε ότι υπάρχει θέμα φελού, έχω ανοίξει ολόκληρο
θέμα γι αυτό, ανευθυνουπευθυνότητα, το λέω, όπου π.χ.,για τον κάθε ιο γρίπης γουρουνιών και άλλα χοιροειδή,δεν ακούω κανέναν λεβέντη να λέει τι γίνεται..
να πω τι ρε τρέχα ότι έχουν αναγάγει σε πανδημία ένα απλό κρύωμα που σκοτώνει λιγότερα άτομα από την κοινή γρίπη
όπως είχαν κάνει το ίδιο με την γρίπη των πτηνών;
θα ξεφουσκώσει και αυτή η βλακεία
quote:
Κανείς απο τους λαλίστατους επικριτές του χριστιανισμού,δεν μιλά
για όσα άλλα συμβαίνουν..Ότι έγινε το έκανε ο χριστιανισμός...
Κόμπλεξ μικρών κομμάτων, μου θυμίζεις...
εδώ σε έχασα
quote:
Επι της ουσίας,διαχωρισμός κράτους εκκλησίας πρέπει να υπάρξει, όσοι
δεν το κανουν έχουν κέρδος απο αυτό και εργάζονται ενάντια στα συμφέροντα της ίδιας της εκκλησίας ...Ο Θεός δεν έχει ανάγκη περιουσιακών στοιχείων κι αυτό ενέτειλε ο Κύριος ημών Ιησούς...
Δεν μπορούμε να έχουμε νόμους κράτους και λογική οικονομία κράτους, γιατί τότε,χάνεται η ασκητική πλευρά του μοναχισμού..
Ότι γίνεται, γίνεται απο ανθρώπους που κοροιδεύουν, πρώτα τον εαυτό τους και μετά τους άλλους..
Ο Χριστός ειπε για ακτημοσύνη και πενία, πουθενά δεν λέει για αποθεματικά και οφ-σόρ εταιρίες....
Αυτό, όμως,είναι ανθρώπινες αδυναμίες και πρέπει να διωχθούν απο την
εκκλησία, σαν βδέλυγμα....
αφού συμφωνείς με αυτά που λέω δεν βλέπω τον λόγο της διαφωνίας σου με αυτά που λέω
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
παραλείποται,αλλά ρε φιλε άθεε, πιστεύω ότι απο την ...αρχαία ιστορία του τι έκανε ο χριστιανισμός πριν 2000 χρόνια, ο παρενέργειες ας πούμε της γουρουνίσιας γρίπης, ότι θα σε ευαισθητοποιούσαν κάπως...
Αλλά φαινεται ότι είναι λίγο πιο σημαντικό, τι λές, έτσι δεν είναι;
Ακόμη φαντάσματα και αραχνιασμένες αμφιλεγόμενες ιστοριες;
Ύποπτο σχεδόν...
Γι αυτό και σας λεω. εσένα και μερικούς άλλους, ότι ποιείτε την νήσσαν στα σημαντικά ζητήματα του σήμερα,ότι είστε στον καφέ επάνω και απλά συζητάτε θέματα επικαιρότητας, ή της μόδας, όπως η επιθεση ενάντια στον χριστιανισμό, που τόσους ιαώνες ,έδειξε την δύναμη τ5ου Θεού,κυριεύοντας τον κόσμο ολόκληρο, με την κάλή έννοια, αφου το δίδαξαν παντού...
Τέλος η διαφωνία μας είναι στο ότι τα ανθρώπινα κοιτάς να τα φορτώσεις στον χριστιανισμό και να κατηγορήσεις την θρησκεία μου,όχι
άτομα...Εκεί διαφωνουμε,στο ανθρώπινο και το θείο τμήμα του ότι γίνεται, με τον άνθρωπο...
Εδώ και καιρό....
quote:
Για να δούνε όλοι αυτοί πόσοι είμαστε.
Άφησε τα σάπια και τα πρώτα πληθυντικά.
Ακόμη και ο "βιολιστής της στέγης" κατάλαβε ότι δεν είσαι ορθόδοξος.
Τώρα το γνωρίζουμε όλοι..........!!!!
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
για τον κάθε ιο γρίπης γουρουνιών και άλλα χοιροειδή,δεν ακούω κανέναν λεβέντη να λέει τι γίνεται..
Μη φοβάσαι βρε, δεν πάει στα πρόβατα.
quote:
Επι της ουσίας,διαχωρισμός κράτους εκκλησίας πρέπει να υπάρξει...
Πώς σου βγαίνει αυτός ο "παλαιοημερολογιτισμός", μερικές φορές.
Μέχρι και να τα χώσεις στους νεοτέτοιους είσαι ικανός...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Αλήθεια, ο ιός της γρίπης, στα...χαιβάνια πάει;
Περί διαχωρισμού εξουσίας, ο Χριστός είχε πει "τα τω καίσαρος τω κάισαρι και τα τω Θεώ τω Θεώ..",είναι σαφές, λέει πολλά κι εκεί
είσαι ή δεν είσαι χριστιανός, αφού παραμονεύει η ζύμη των φαρισαίων....
Ο Χριστός προειδοπίησε για τέτοια φαινόμενα, ζητώντας απο τους μαθητές του να αποφεύγουν τέτιες λογικές,γήινες, που δεν χρειάζεται...
Ούτε δεύτερο χιτώνα να μην έχουν ζήτησε, ώστε να μεριμνά η Χάρις
του Αγίου Πνεύματος, όταν σήμερα οι λογικές είναι τέτοιες που σαν να λέμε ότι καλός ο Θεός, αλλά, αν δεν κάνεις και συ κάτι,δεν βοηθάει, πράγμα που είναι βλάσφημο...
Αυτά είναι υλιστικές απάτες..Ο Θεός δίνει όπου υπάρχει αίτηση, αλλά
όχι και εις απιστίαν...Απιστία πόσο μάλλον εις τους κόλπους της ίδιας
της εκκλησίας, που πρώτα πρέπει να έχει την ακτημοσύνη και μετά την πενία, σε καμία περίπτωση τις βιοτικές ανάγκες..
Σε καμία περίπτωση, τη δύναμη των υλικών αγαθών...Φεύγει η θεία Χάρις, σε τέτοιες περιπτώσεις και συνειδητά, ο ιερέας, ο πιστός ο αρχιερέας, δεν ειναι χριστιανός, όσο και να αυτοκοροιδεύεται...
Απλά, θέλω να ...διαχωρίσω και γω, ότι άλλο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας και άλλο διαχωρισμός επισημης θρησκείας, ή επικρατουσας,
με αντίστοιχο αίτημα ανεξιθρησκείας, σε μια εποχή,οπου ο καθείς κάνει κόμμα και δόγμα...
Χρειάζεται και σοβαρότης, ενίοτε...Για αλλαγή, να μην πλήττουμε...
Αγαπητέ macedon
quote:
Δηλαδή, εννοείς πως όλοι αυτοί δεν θα δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι για να μην πληρώνουν φόρο;
Ναι, το εννοώ, τουλάχιστον για το 98% των δεδηλωμένων χριστιανών (υπολογίστε τώρα πόσο είναι το 11.000.000 * 0,98 * (1 - 0,98) για να βρείτε πόσοι μένουν... και πολλούς βάζω)
quote:
Εσύ πάλι λες ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα μαζευτούν πάνω από 2-3 λεωφορεία κόσμος, ε;
Εξαρτάται αν εννοείς τα απλά ή τις "φυσούνες", να το διαπραγματευτούμε... ![]()
Αγαπητέ trexagireve
quote:
για τον κάθε ιο γρίπης γουρουνιών και άλλα χοιροειδή,δεν ακούω κανέναν λεβέντη να λέει τι γίνεται..
E, όχι και κανέναν, όχι και κανέναν... επειδή δηλαδή "πολεμάμε" από άλλα topics; ![]()
quote:
Επι της ουσίας,διαχωρισμός κράτους εκκλησίας πρέπει να υπάρξει, όσοι δεν το κανουν έχουν κέρδος απο αυτό και εργάζονται ενάντια στα συμφέροντα της ίδιας της εκκλησίας
Και τελικά... ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!!!
quote:
Σωστόοοοοςςςς... δώσεεεεεεεεε ![]()
quote:
Ακριβώς, παρακάτω
quote:
Αυτό, όμως,είναι ανθρώπινες αδυναμίες και πρέπει να διωχθούν απο την εκκλησία, σαν βδέλυγμα....
Είδες λοιπόν που όσοι επιθυμούμε διαχωρισμό, ίσως να θελουμε και το καλό των λίγων πραγματικών χριστιανών της Ελλάδας;
quote:
Αλήθεια, ο ιός της γρίπης, στα...χαιβάνια πάει;
Ναι, όπως ακριβώς και ιός της πανικοβλακείας που είχα αναφέρει στο ξεκίνημα της "πανδημίας". Κι από χαϊβάνια, δόξα τω Θεώ (σας), δε θα μας λείψουν ποτέ! ![]()
quote:
Απιστία πόσο μάλλον εις τους κόλπους της ίδιας
της εκκλησίας, που πρώτα πρέπει να έχει την ακτημοσύνη και μετά την πενία, σε καμία περίπτωση τις βιοτικές ανάγκες..
Σε καμία περίπτωση, τη δύναμη των υλικών αγαθών...Φεύγει η θεία Χάρις, σε τέτοιες περιπτώσεις και συνειδητά, ο ιερέας, ο πιστός ο αρχιερέας, δεν ειναι χριστιανός, όσο και να αυτοκοροιδεύεται...
Πανέμορφα! Άρα θα συμφωνείς κι εσύ πως μεγάλη μερίδα κληρικών δεν είναι χριστιανοί. Όχι όλοι, αλλά πάρα πολλοί... τους περισσότερους τους βλέπεις να διάγουν βίον (οικονομικά) έκλυτον, για τα δεδομένα της Εκκλησίας του Χριστού, σωστά;
Άσχετο με το θέμα, αλλά ήθελα να σε ρωτήσω : για το χειροφίλημα στους παπάδες, τι γνώμη έχεις;
quote:
Απλά, θέλω να ...διαχωρίσω και γω, ότι άλλο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας και άλλο διαχωρισμός επισημης θρησκείας, ή επικρατουσας, με αντίστοιχο αίτημα ανεξιθρησκείας, σε μια εποχή,οπου ο καθείς κάνει κόμμα και δόγμα...
Πάμε λοιπόν τώρα να δούμε και το "ζουμί". Με τα ανωτέρω που έχεις αναφέρει συμφωνείς στο διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας. Αυτό σημαίνει, αν το καταλαβαίνω σωστά ότι είσαι υπέρ στο να απαγορευτούν κοινωνικοκοσμικές δραστηριότητες, οικονομικής κυρίως και ουδέποτε πνευματικής, υφής και να ζητηθεί από την Εκκλησία να παράσχει μόνο πνευματικό έργο.
Για το θέμα του διαχωρισμού κράτους - θρησκείας : θα με ενδιέφερε να μου ερμηνεύσεις τι αντιλαμβάνεσαι εσύ ως θρησκεία. Για μένα είνα καθαρά μία προσωπική, εσωτερική αντίληψη, που είτε "συμμετέχει" προσεγγιστικά σε κάποια μυστηρική μορφή, είτε απέχει από τις ήδη υπάρχουσες και αναζητά αλλού τις κοσμολογικές αρχές της. Αυτό σημαίνει ότι η ανεξιθρησκεία αποτελεί δικαίωμα στη σκέψη, δικαίωμα στην επιλογή και δικαίωμα στην ελευθερία με την ευρύτερη έννοια της λέξης, ως καθαρά ατομικό κεκτημένο. Το να πει κάποιος ότι επιβάλλω ως δεδομένη (ήτοι επίσημη) μία συγκεκριμένη θρησκεία, επειδή αυτήν ακολουθεί μία πλειοψηφία, είναι το ίδιο λαθεμένο (και μάλιστα ΑΣΥΓΚΡΙΤΩΣ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ) με το να δημιουργήσει παμψηφικό εκλογικό σύστημα, όπου το πρώτο σε ψήφους κόμμα θα παίρνει όλες τις έδρες στη Βουλή, με το να επιβάλλει σε όλους να υποστηρίζουν μία ομάδα, επειδή αυτή είχε τους περισσότερους οπαδούς τη στιγμή που θεσπίστηκε ο νόμος, με το να επιβάλλει σε όλο τον πληθυσμό να υποστηρίζει και να εργάζεται , ηθελημένα ή μη, για μία κοινωνικοοικονομική αντίληψη, έστω το νεοφιλελυθερισμό, επειδή τη στιγμή που γράφτηκε το Σύνταγμα, αυτή ήταν η επικρατούσα άποψη. Αν γινόταν κάτι τέτοιο, θα έπρεπε στο Σύνταγμα των Ελλήνων να αναφέρεται ρητά ότι η επικρατούσα κοινωνικοοινομική αντίληψη είναι ο καπιταλισμός (και άρα μπορείτε μεν να σκέφτεστε "αριστερά", αλλά θα περιθωριοποιείστε αν δράτε υπέρ αυτής της ιδεολογίας - σου θυμίζει κάτι από "πιστοποιητικά φρονημάτων";), να αναφέρεται ρητά ότι θα υποστηρίζετε όλοι π.χ. τον Ολυμπιακό ως επίσημη ελληνική ιδεολογία και, ακόμα χειρότερα, ότι το πρώτο κόμμα στις εκλογές θα σχηματίσει κυβέρνηση 300 εδρών, η οποία θα είναι επίσημη και δε θα επιδέχεται αμφισβήτησης (σου θυμίζει ολοκληρωτισμό;).
Με αυτό που σου αναλύω, προσπαθώ να σου δείξω ότι το πρόβλημα αρκετών εκ των μη Χ.Ο. δεν είναι η Ορθοδοξία, ούτε ως ιδεολογία (δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ο,τι θέλει), ούτε ως ποίμνιο (δικαίωμα του καθενός να εντάσσεται όπου θέλει), ούτε ως πλειοψηφικό ρεύμα, απορρέον από τα ανωτέρω δικαιώματα. Το "πρόβλημά" μας είναι όταν, στο όνομα της "επισημότητας", ένα ατομικό δικαίωμα και κεκτημένο γίνεται υποχρεωτική δέσμευση, τόσο σε ιδεολογικό, όσο και σε οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να παύει να αποτελεί εξατομικευμένο στοιχείο και να επιβάλλεται, τύποις και έργω, ως υποχρέωση. Στο σημείο αυτό, αγαπητέ trexagireve και λοιποί συνομιλητές, οι μη Χ.Ο. αισθανόμαστε καταπάτηση καταστατικών πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και γι' αυτό θέτουμε θέμα διαχωρισμού Εκκλησίας (ως κοινωνικοοικονομικώς επιδρώντα και όχι ως πνευματικό φορέα) και Κράτους, πιστεύοντας ότι αυτό θα βοηθήσει τόσο στη βελτίωση της κρατικής υπόστασης, τόσο στην αυτοδιάθεση και ανεξιθρησκεία που το Σύνταγμα (δήθεν) υποστηρίζει, όσο και στην αυτοκάθαρση του εκκλησιαστικού θεσμού από κίβδηλα στοιχεία, που στο όνομα της Ορθοδοξίας βρίσκουν χώρο και περιθώρια για νομικά απαράδεκτες πρακτικές.
Όσο για την Ορθόδοξη θρησκεία; για μένα, ως δόγμα ελπίδας και προοπτικής, που προσφέρει είτε ευτυχία, είτε στήριξη σε κάποιους συνανθρώπους μου, είναι απολύτως σεβαστό. Ελπίζω το ίδιο να ισχύει και για εσάς, όσον αφορά τις δικές μου επιλογές.
Αγαπητέ topol, αν παρ' ελπίδα οι "συριζοκουμουνδούρειοι" λένε κάποια ή αρκετά από τα ανωτέρω στις δικές τους αρχές και διακηρύξεις, λυπάμαι, αλλά δε θα αλλάξω το ιδεολογικό μου υπόβαθρο επειδή συμφωνώ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ μαζί τους. Αν με γνώριζες καλύτερα, θα έβλεπες τις δομικές διαφορές που έχωμαζί τους σε άλλα ζητήματα, οπότε καλό θα ήταν να φιλτράρεις απόψεις πριν σπεύσεις να ταυτίσεις πολιτικοκοινωικοοοικονομικές θέσεις με θρησκευτικές αντιλήψεις.
Αγαπητέ macedon, οφείλω να ομολογήσω ότι, ακόμα και αν διαφωνώ κάποιες φορές με κάποια από τα γραπτά σου, θαυμάζω το δηκτικό ύφος μερικών εκ των κειμένων σου. Είμαι σίγουρος ότι θα ήσουν πολύ εύστοχος σατιρίζων.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
εγώ αναφέρομαι γιατο εδω τόπικ, στα άλλα συμφωνώ ότι υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση, πόσο μάλλον, με το όλο θόλωμα για
το εμβόλιο, όπως προέκυψε,αλλά, δεν πιστεύω ότι τα όποια ασαφή,
ή διαστρεβλωμένα δεδομένα, βοηθούν τίποτε σήμερα κα το ότι συμβαίνει...
Πρέπει να πω όμως,ότι δεν το λές καλά,περί διαχωριμού, δεν συμφωνώ απλά,αλλάαυτή είναι η θέση μου, έτσι λέει η θρησκεία μου,
αυτό και εγω πιστεύω,δεν είναι ότι απλά συμφωνούμε γιατί έτσι είναι, αλλά γιατί εγώ μιλώ με παρρησία για τα του "οίκου μου",ώστε να καθαρίσει ο ναός του Θεού απο τους "εμπόρους", το ίδιο πιστεύω ότι
πρέπει να κάνει ο καθείς για τα δικά του κι όχι για τα του άλλου....
Το τι δηλώνει ο καθένας, είναι δικό του θέμα,αλλά το τι είναι είναι
ζήτημα πράξεων και θέσεων, που εφαρμόζει...Χριστιανός είναι μια μεγάλη κατηγορία, λογικό είναι να υπάρχουν και εξαιρέσεις...Δεν χρειάζεται όμως και δεν λέει ΄τιποτε να μεγενθύνεται ο αριθμός, για να δείξει χειρότερος....
Είναι αυτόι που είναι, πολλοί, όσο κανένα άλλο δόγμα στη Δύση κι όποιος θέλει να γινει ταλιμπαν, να πάει να γίνει εκεί που κατοικούν ταλιμπαν..Να μην φέρνει τους ταλιμπάν στα σπιτια μας...
Συμφωνούμε απολυτα ότι η εκκλησία μόνο έργο πρέπει να παράγει και να
μην παρασιτίζει εις βάρος της κινωνίας, σαν τους φαισαίους που καταδίκασε στην εποχή του ο Χριστός...Τόσο απλά...
Ο Χριστός είπε ότι ο κλήρος δεν πρέει να έχει βιοτικές ανάγκες και μέριμνες, γιατί τον τρέφει ο Θεός όχι τα κτήματα του Κάτω Κατσικοχωρίου....Είναι θέμα πίστης,δλδ και γι αυτό δεν δέχομαι ότι
απλά συμφωνούμε...Συμφωνούμε στο τι είναι χριστιανισμός, όχι στο πως
έπρεπε να ειναι...
Όσον αφορά τα ..δημοκρατικά δικαιώματα,κάπου το χαλάς το πράμα...Άλλο
τα δικαιώματα σου κι άλλο να αλλάζει το θρήσκευμα της χώρας...Νομίζω
ότι υπαρχει τεράστια διαφορά...Θέλω να πω, το δικαίωμα στο να πιστεύει ο καθείς όπως θέλει, χωρίς να βλάπτει ή να προσυλητίζει,
είναι δημοκρατία, αλλά το να βλέπω εγώ και τα παιδιά μου σε κάθε σίριαλ που βγίανιε κι απο ένα ..γκαίυ, να ψάχνετε, είναι θέμα απολυταρχισμού και επιβολής άλλων δεδομένων, που δεν βγήκαν με κανένα
δημοψήφισμα,αλλά με την επιβολή...
Αυτο λές δημοκρατία;
Ο Ισοκράτης ονόμασε αυτή τη δημοκρατία χάος και αυτή την ελυθερία ασυδοσία, καταλαβαίνεις πιστεύω, ότι η εφαρμογή της απαιτεί κ ιανάλογη ωρίμανση, που το επιπεδο της εποχής μας δεν προεξοφλεί, ή μη μόνο αποτυχία και περισσότερο χάος....
Να ζητάμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να μην ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου, μόνο και μόνο για να έχουμε ...αέρα.....
Να μην μας πάρει και μας σηκώσει....Ο αέρας, θέλω να πω...
quote:
trexa
Ο Χριστός είπε ότι ο κλήρος δεν πρέει να έχει βιοτικές ανάγκες και μέριμνες, γιατί τον τρέφει ο Θεός όχι τα κτήματα του Κάτω Κατσικοχωρίου....
Είσαι μάλλον ο μόνος χριστιανός εδώ μέσα που σκέφτεται έτσι και χαίρομαι γι' αυτό!
Από την άλλη πάλι, μήπως τα λες απλά επειδή είσαι παλαιοημερολογίτης?
Θέλω να πω και διορθωσέ με αν κάνω λάθος, πως οι ιερείς του παλιού δεν πληρώνονται από το κράτος, σωστά? Μήπως υπάρχει απλά ζήλια και γι αυτό λες τα πιο πάνω?
quote:
trexa
Όσον αφορά τα ..δημοκρατικά δικαιώματα,κάπου το χαλάς το πράμα...Άλλο
τα δικαιώματα σου κι άλλο να αλλάζει το θρήσκευμα της χώρας...
Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πρέπει ντε και καλά να χαρακτηρίζεται μια χώρα από ένα θρήσκευμα?
Τι νόημα έχει....? Πέρα από την εγωιστική σας ικανοποίηση......
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
Ίσως στις σελίδες του να γίνει πραγματική καταγραφή των γεγονότων του 2012.
Παραθέτω παρακάτω το link του παλαιού topic
Ώστε αν θέλει κάποιος να ανατρέξει να μπορεί να το πράξει εύκολα.
πηγές, λένε ότι κάτι θα συμβεί...Μια αλλαγή, ότι και να σημαίνει
αυτό.... Αν έχει βία, αν έχει έντονα
φαινόμενα, αυτό αφορά κάθε μεγάλη αλλαγή, που έχει συμβεί, οπότε δεν θα ειναι καινούργιο...Εκεί, σε τέτοιες χρονικές και πνευματικές αλλαγές,παρατηρούνται, συνήθως, ακραία φαινόμενα, γιατί λειτουργούν σαν αποτέλεσμα του σόκ της αλλαγής...
Όπως και νά χει το 2012, προβάλλει άγνωστο, μυστηριώδες και αινιγματικό...Μπορούμε όμως, να δούμε τις πτυχές που το καλύπτουν,
ως κρίσιμο έτος, πέραν των μύθων...
Ακόμη και το ότι πάμε μεσω μιας οκονομικής κρίσης, σε μια σημαντική
αλλαγή για τον άνθρωπο και την κοινωνια, δεν είναι τυχαίο...
παιδια εχει διαβασει κανεις σας τα υποτιθεμενα μηνυματα των ολυμπιων?
πιστευετε οτι ειναι αληθινα και πως θα γινουν ολα αυτα που λενε?
για οποιον δεν ξερει σε γενικες γραμμες υπαρχουν διαφορες φυλες που βρισκονται σε πολεμο και πως το 2012 θα μας αποκαλυφθουν αυτες οι φυλες....
Οσο για τον nibiru θα μπορουσε να ειναι οντως αυτος που περασε καθοτι οπως ειδαμε κ απο την nasa ηταν φτερωτος,κατι που ειναι χαρακτηριστικο του..αλλα τοσο βιαστικοι ηταν οι θεοι των Σουμεριων?απο την αλλη μπορει να ειναι αυτο το αστρο του μετρεγια το οποιο εμφανιζεται κ εξαφανιζεται ως δια μαγειας?Η αληθεια ειναι γενους θηλικου γιαυτο ειναι δυσκολη... :)
ένα έντονο έτος,οπως δείχνουν και τα πράγματα απο άποψη
οικονομίας, απο άποψη πολιτικής, απο άποψη ιώσεων και ιών,
απο άποψη πολέμων με πυρηνικά, κάτι θα γίνει...
ΟΠΟΤΕ το 2012, απο τα όσα θα γίνουν προβλέπεται να είναι
εντυπωσιακό τουλάχιστον...Βέβαια,σ αυτη την περίπτωση, καλά θα ήταν να προσμετρήσουμε και όσους θα εκμεταλευτούν αυτό το στόρυ, γύρω
απο τη χρονιά αυτή...
Ειναι σημαντική κι αυτή η παράμετρος...
ποιος ο σκοπος της?
δεν ξερω ισως να μας κανει να ξεχασουμε το 2012 ετσι ωστε να μην ειμαστε προετοιμασμενοι και ποιος ξερει τι αλλο.,,,
προσωπικη αποψη πως ειναι παρα πανω απο ενας οι πλανητες που θα προσεγγισαουν την γη το 2012
οσο για το 2012 και τους προφητες που θα ερθουν 3.5 χρονια πριν ενα εχω να αναφερω ο ενας πρεπει να ειναι η θωδη αν ειανι αληθεια αυτα που λεει...:PPPPPPPP![]()
![]()
καλά...Για τους δυο προφήτες της Αποκάλυψης, είναι ένα
σημάδι που έρχεται, μαζί με τον αντίχριστο, ή λίγο πριν..
Πρέπει να είναι κοντά...