- ΣΥΜΠΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΑΠΕΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Φίλη Ροζάριουμ, με κάνεις και αισθάνομαι "άσχημα"...
Και προπαντώς μη λές ότι δεν έχω "ανάγκη"... ΙΣΑ ΙΣΑ...
'Εχω και παραέχω γιατί ΞΕΡΩ, πώς ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ, το έχω ξαναπεί άλλωστε αυτό.
Αυτή είναι η ΜΟΝΗ ΓΝΩΣΗ που έχω. 'Ολα τα άλλα τα ερευνώ, τα μελετώ...
'Εχω ξαναπαραθεσει σε ολους τους καταπληκτικούς συναιδητήμονες σε αυτο το μαγικό ταξίδι προς την αλήθεια και τη γνώση, ότι ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ειναι μια ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ κατάσταση... Είναι τρόπος που ζείς.... τρόπος για το πώς αντιλαμβάνεσαι τον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ σε σχέση με τους ΑΛΛΟΥΣ και με τη ΦΥΣΗ!!!
'Ολοι ζούμε στο "φαίνεσθαι" αλλά λίγοι μετέχουν στο "είναι"...
Να ένας "στόχος" προς επίτευξη...
Καλέ μου συνοδηπόρε στο δρόμο της αναζήτησης Θώτ, περιμένουμε τις δικές σου προεκτάσεις στα τόσα ενδιαφέροντα θέματα...
Μη μας αφήνεις "μόνους"...
Κέλσος
Αλήθεια Σελίνα, τι είναι αυτή η εξίσωση Ντρεϊκ;;;
Την είχα ξανακούσει κάποτε, αλλά αν θές πές μας περισότερα...
Κέλσος
Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο σε αυτό που είπε ο φίλος Kelsos στο μήνυμά του στις 06/04/2002 για τη μύηση του Τουτατγχαμών από το Σείριο:
Λέγεται κατ'αρχήν (και διορθώστε με αν κάνω λάθος) ότι η μύηση κάποιου ατόμου γινόταν μέσα στη μεγάλη πυραμίδα του Χέοπος.Μετά από διάφορα στάδια όπου ο υποψήφιος μάθαινε να χρησιμοποιεί πρώτα τις 5 αισθήσεις του και μετά την 6η για να επιβιώνει,η κορυφή της πυραμίδας μετατοπιζόταν από τη θέση της.Στο μεταξύ ο υποψήφιος δενόταν από τους 5 μυητές του με ηλεκτρικά καλώδια και πάνω από καίρια σημεία του σώματός του (chackras?) τοποθετούνταν κρύσταλλοι.Ειδικά πάνω από το 6ο chackra (το τρίτο μάτι) τοποθετείτο ένα *κρύσταλλος χαλαζία* σε σχήμα *σφαίρας*.Τότε έπεφτε σε ένα είδους νάρκη,με επιβράδυνση των ζωτικών λειτουργιών του για 40 μέρες κλεισμένος σε μια σαρκοφάγο.Φυσικά,αν δεν είχε τα προσόντα η ζωή του τερματιζόταν μέσα στη σαρκοφάγο.Κατα τη διάρκεια της παραμονής του αποκτούσε τον πρώτο βαθμό στην ιεραρχία των μυημένων και είχε ικανότητες για πράξεις που σήμερα θα θεωρούνταν θαύματα πχ.ίαση ασθενειών,αιώρηση κλπ.
1) Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι οι πυραμίδες φαίνονται πραγματικά όχι και τόσο μυτερές στις κορυφές τους,πιο πολύ από ότι θα δικαιολογούσε η φθορά του χρόνου.
2) Οι θάλαμοι των μυήσεων είναι τώρα σφραγισμένοι με γρανιτικά "βουλώματα" κόκκινου και πράσινου χρώματος,εμφανώς ξένα προς τα υπόλοιπα δομικά υλικά της πυραμίδας.Σε κανένα αρχαιολόγο δεν έχει επιτραπεί η έρευνα στα σημεία εκείνα.
3)Υπάρχει μια εικόνα (αν τη βρω θα τη βάλω στο forum) όπου δείχνει τον τη μορφή του Άννουβι σαν αστερισμό στον ουρανό ακριβώς πάνω από την πυραμίδα.Λέγεται ότι αν προεκταθεί η νοητή ευθεία από τη ράβδο που κρατά στο έδαφος,θα βρεθεί το σημείο που είναι θαμμένη η κορυφή της πυραμίδας.Και δεύτερον καταρρίπτεται η χρονολόγηση των πυραμίδων γιατί οι αστερισμοί περνάνε πολλές φορές πάνω από τη γη.
4)Πυραμίδα=πυρ+αμίς=το δοχείο της φωτιάς=συσσωρευτής ενεργειας???
Αν υποτεθεί ότι έχουμε διαφορετικά τρισδιάστατα σχήματα ίδιου όγκου,η σφαίρα έχει τη μικρότερη επιφάνεια...για αυτό οι σταγόνες της βροχής είναι σφαιρικές.Η στερεομετρία το λέει,όχι εγώ...
5)Αν φτιαχτεί μια μινιατούρα της Μεγάλης Πυραμίδας με τις ΙΔΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ,και τοποθετηθεί στο ανάλογο "ύψος" από το έδαφος με το θάλαμο της σαρκοφάγου του Φαραώ ένα κομμάτι κρέας,το κρέας αυτό ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΝΤΙΘΕΤΑΙ.
6)Φέρτε με το νου σας ένα μεσημβρινό που περνά από τον Παρθενώνα και τη Μεγάλη Πυραμίδα.Τα δυο ημισφαίρια έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.Αυτός θα πρεπε να είναι ο 1ος μεσημβρινός και ΟΧΙ του Greenwich.Γιατί δεν είναι??????
7) Ο χαλαζίας ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΣΦΑΙΡΑΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΣΑ...ενώ είναι γνωστές οι πιεζοηλεκτρικές του ιδιότητες (μετατρέπει τους μηχανικούς κραδασμούς σε ηλεκτρικό ρεύμα και αντίστροφα).Πιθανή εξήγηση είναι η χρήση της σφαίρας σαν "μεταφραστή" για επικοινωνία με άλλους κόσμους...
Όσο για την εξωγήινη προέλευση των ανθρώπων και μάλιστα των ελλήνων...
1) Γιατί οι περισσότερες διαστημικές αποστολές με ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ είναι καταδικασμένες να αποτυγχάνουν??Το είπε ο διευθυντής του πλανηταρίου και έμεινα άφωνη...
2) Μήπως το "ελληνικό δαιμόνιο" είναι μια ιδιότητα όχι και τόσο...γήινη??Γιατί τα κορυφαία στελέχη της NASA είναι ΕΛΛΗΝΕΣ????Γιατί στη Σελήνη,που είναι το αίνιγμα του ηλιακού μας συστήματος γιατί ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ, βρέθηκαν απομεινάρια σκαφών με χαραγμένα ΕΛΛΗΝΙΚΑ γράμματα σε γεωμετρική γραφή ? (..και φυσικά κουκουλώθηκε)
3) Στο δίσκο της Φαιστού που θεωρείται το πρώτο CDROM του κόσμου με οδηγίες για την "κατασκευή ζωής συμβατής με το γήινο περιβάλλον",στο κέντρο βρίσκεται ένα λουλούδι με 8 πέταλα.Αυτό είναι,όλως τυχαίως??, το σύμβολο του Σείριου.
4) Εδώ έχουμε (έχουν) αποκωδικοποιήσει τα ιερογλυφικά και τις γραμμικές γραφές,γιατί κολλήσανε στο δίσκο αυτό??????
Kelso γύρισα και γύρισα γιατί είχα πράγματα να πω....
Αυτά τα *ολίγα* για να σας δώσω υλικό να συζητήσουμε...Ελπίζω να μη σας κούρασα και να τα βρήκατε ενδιαφέροντα όλα αυτά.
Εις το επανιδείν αγαπητοί συνταξιδιώτες στο διαστημόπλοιο ΓΗ..
Ο Σκοτεινός σας Άγγελος... ![]()
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Για την Πυραμίδα, όσα και να πούμε είναι πράγματι ΛΙΓΑ.
Την διαδικασία αυτή της μύησης που μας περιέγραψες, δεν την έχω υπόψιν μου
και θα ήθελα αν ήταν δυνατόν, περισότερα στοιχεία για να "ψάξω" και εγώ επάνω σε αυτη την εκδοχή.
'Ολα όσα είπες για την πυραμίδα, είναι "σώστά".
Να συμπληρώσω απλά ότι η Α' ακτίνα του ΘΕΡΙΝΟΥ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ (21 Ιουνίου) στον ορίζοντα, περνούσε απο τη ΚΟΡΥΦΗ της Πυραμίδος καθώς και απο το ΓΟΡΓΟΝΕΙΟ της ΠΑΛΛΑΔΟΣ ΑΘΗΝΑΣ του περίφημου αγάλματος που βρισκόταν στον Ιερό βράχο της Ακροπόλεως και ΚΑΤΕΛΗΓΕ στο ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ το μεγαλιθικό εκείνο μνημείο της Αγγλιάς!!!
Και μιάς και μίλησα για Ακρόπολη, λέγετε ότι ΕΑΝ προεκτείνουμε τις 4 πλευρές του Παρθενώνα πρός τον ουρανό, "κάπου" συναντιούντε, δημιουργόντας μία ΚΟΛΟΥΡΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ της οποίας ο όγκος είναι ΙΣΟΣ με τον όγκο της μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας!!!
Τώρα καλέ μου Σκοτεινέ 'Αγγελε για το μυστήριο της Σελήνης (όχι της τηλεοπτικής ΦΥΣΙΚΑ
), ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ξέρει για τα μυστικά που κρύβει περι της προελεύσεώς της ![]()
Προσωπικά δεν γνωρίζω για "σκάφη επάνω της με γεωμετρική γραφή που είναι Ελληνική". Δώσε μας και άλλα στοιχεία για έρευνα...
Αλλά γιατί τη χαρακτηρίζεις "ΑΙΝΗΓΜΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ";;;
Έπίσης πές μας τι πιστεύεις εσυ για το Δίσκο της Φαιστού ![]()
Κέλσος
http://www.kairatos.com.gr/discosfaistoy1.htm
Στην ίδια διεύθυνση επίσης και εικόνα του δακτυλιδιού του Μινωα που ανέφερε ο φίλος Κέλσος.
Μετά από τέτοια θέματα που ανοίγονται,πώς να μείνω αμέτοχη???
Φίλε Kelso να προσθέσω κάτι μικρό (όπως και χτες
) σ'αυτά που είπες.
Πραγματικά,αν προεκταθούν οι 4 πλευρές του Παρθενώνα προς τον ουρανό,τέμνονται σε συγκεκριμένο ύψος, αν δεν απατώμαι ή όσο η διάμετρος της γης ή όσο το 1/1000 της μέσης απόστασης γης-ήλιου (δηλαδή το 1/1000 της αστρονομικής μονάδας AU) ήτοι 149,59 χιλιάδες χιλιόμετρα.Με κάθε επιφύλαξη σας τα παραθέτω αυτά και παρακαλώ αν κάποιος από την καταπληκτική μας παρέα γνωρίζει ακριβώς την απάντηση να μας πει.
Όσο για τη σελήνη,εκτός από χιλιοτραγουδισμένη πηγή ασημένιου φωτός (και λίγος ρομαντισμός ποτέ δεν έβλαψε κανέναν
) είναι ένα αίνιγμα του ηλιακού μας συστήματος διότι ακόμα δεν έχει βρεθεί ικανοποιητική εξήγηση για την προέλευσή της.
Προσωπικά με απασχολούν τα εξής ερωτήματα: (αφελή ή όχι,εσείς θα το κρίνετε...)
1) Γιατί κάθε φορά που έχει πανσέληνο βλέπουμε ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ? Και μη μου πείτε ότι οφείλεται αποκλειστικά στην αναλογία των ταχυτήτων περιστροφής γης-σελήνης...παραείναι ακριβές για να είναι τυχαίο...
2)Λέγεται ότι οι γαλαζωπές σκιές στην επιφάνειά της είναι αντανακλάσεις των ηπείρων που έχουν ημέρα.Πώς γίνεται αυτό αφού :
α) Το φωτισμένο τμήμα της γης βρίσκεται στην "πίσω" πλευρά από αυτή που έχει νύχτα?
β) Μόνο το νερό θάλασσας δημιουργεί ισχυρές ανακλάσεις και όχι το έδαφος που είναι καλυμμένο από χώμα,βλάστηση κλπ.
Υπάρχει μια φήμη ότι ένας ρώσος ραδιοερασιτέχνης είχε υποκλέψει τη συνομιλία του Neil Armstrong με το Χιούστον,στην οποία έλεγε ο αστροναύτης "Τί πράγματα είναι αυτά που βλέπω εδώ?Κάποιος ήταν εδώ πριν από εμάς...".Τότε παρουσιάστηκε βλάβη (?) στην επικοινωνία και μετά από δυο μέρες ο ραδιοερασιτέχνης έπεσε θύμα θανατηφόρου τροχαίου.
Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι στο site της ΝASA αν ψάξετε για θέματα με φράση-κλειδί
"origin of the moon" θα βρείτε άρθρα για την υποτιθέμενη προέλευση του φυσικού μας δορυφόρου.Επίσης στα ελληνικά υπάρχει το site www.diodos.gr που λέει πολλά ωραία πράγματα και όχι μόνο για τη σελήνη.
Όσον αφορά για το δίσκο της Φαιστού (ωραίο το link φίλε ΠΛΩΤΙΝΕ!!),πιστεύω ότι ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ το πρώτο CD της αρχαιότητας. Εξάλλου η φράση compact disk είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ και σημαίνει "πεπακτωμένος δίσκος",οπότε ας αφήσουμε τις ανθελληνικές εξυπνάδες για τους ημιμαθείς λοιπούς λαούς που έτρωγαν από τα δέντρα όταν χτιζόντουσαν τα ελληνικά μνημεία που αποτελούν τον ορισμό της καλαισθησίας και αρμονίας.Κάποια στιγμή να μιλήσουμε και για τα σημεία ανέγερσης των κτισμάτων αυτών.Μεγάλο θέμα...
Πιστεύω ότι η αποκωδικοποίηση που θα αποδώσει την αρχική σημασία των περιεχομένων του δίσκου θα αργήσει,αλλά ΟΤΑΝ γίνει,θα γίνει από ΈΛΛΗΝΑ.Και πρέπει να έχουμε το μυαλό ανοιχτό για όλες τις πιθανές ερμηνείες και μάλιστα τις πιο αντισυμβατικές.Αν το περιεχόμενο του δίσκου ήταν "ευτελές" η ερμηνεία θα ήταν εύκολη.Όσο γι ατη δική μου άποψη?Χμ,μάλλον δεν ήταν λίστα με ονόματα εργατών ή τιμολόγιο.Πιο πολύ μου θυμίζει software.Εσάς??
Αυτά τα λίγα για σήμερα.Θα περιμένω ανυπόμονα τα σχόλιά σας!!!
Ο Σκοτεινός σας Άγγελος ![]()
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:
N = R * Fp * ne * fj * fc * L
ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ 1.000.000 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ
Darkangel ontos polu endiaferonta ta osa mas les, kai tha ithela me ti seira mou na prostheso kapoia pragmata sxetika me tis diastaseis tou Parthenona. Katarxin einai i analogia ton diastaseon tou Parthenona os pros ton xoro tou ierou vraxou, gia auto kai o parthenonas den borei na antigrafei. Osa antigrafa kai an exoun ginei den boroun na apodosoun pista to prototupo kai auto giati sto dimiourgima tou Iktinou, tou KAllikrati, kai tou Feidia einai ola armonika diladi mathimatika entagmena sto xoro. Einai alloste gnosti kai i antiseismikotita tou PArthnenona, alla kai ta ekatontades arxitektonika mustika pou diathetei.
As poume, i kabulosi tou stulovati, tou epistiliou, ton triglufon, tou geisou, ton aetomaton akolouthei tin kabulosi tou edafous tis Akropolis. O stilovatis den einai orizontios alla exei kabulothei kata kapoia ekatosta. H kabulosi auti entasei armonika ton PArthenona ston iero vraxo dinontas mas tin aisthisi oti o Parthenonas vgainei mesa apo ti gi kai upsonetai pros ton ourano, kai auto ginetai giati ola ta meli tou naou kleinoun kai den einai katheta.
Ena allo stoixeio anaferetai se gaiodetika kai astronomika dedomena
Ta gaiodetika aforoun ton prosanatolismo sto xoro. Yparxoun ereunes pou apodeiknuoun oti oi ellinikes poleis sximatizoun isoskeli i isopleura i kanonika trigona.(p.x.Sparti-Athina-Dilos,Olumpia-Argos-Delfoi k.a) Episis sumfona me ereunes tou Jean Richter vrethike oti o xoros tis arxaias elladas antikatoptrizei provoli tou zodiakou kuklou me kentro tous Delfous. Kata synepeia i attiki antistixei ston asterismo tis parthenou, i thessalia ston toxoti k.a
![]()
kalinixta kai oneira gluka se olous ![]()
![]()
![]()
Για την ΓΕΩΔΕΣΙΑ και τον ΤΡΙΓΩΝΙΣΜΟ των Ιερών και των πόλεων της Ελλάδος δε θα αναφέρω τώρα κάτι, απλά ότι υπάρχει το πραγματικά διαφωτιστικό βιβλίο του Θεοφάνη Μανιά με τίτλο "ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ", που αναφέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για το θέμα.
Τώρα για το θέμα που "απασχολεί" το Σκοτεινό μας 'Αγγελο, την Σελήνη...
Καταρχάς αυτό που αναφέρεις περί του ραδιοστρονομου και του περιστατικού με το τι είπε ο Νιλ 'Αρμστρονγκ, θα πρέπει να το διάβασες στο βιβλίο με τίτλο "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ 3" !!!
Το οποίο "λέγετε" ότι είναι μυθηστόριμα...
Μπορέι να είναι, μπορέι να ΜΗΝ είναι.
Προσωπικά δε με απασχολέι, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!!!
Το αναφέρω αυτό, ΓΙΑΤΙ διερευνώ την εκδοχή αυτή του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ, και της ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ την οποία εν τάχυ σας τη παραθέτω.
Λέγετε λοιπόν ότι σε ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥΣ ΕΠΟΧΕΣ, πρίν ακόμα υπάρξει το τεχνολογικό θαύμα της ΑΤΛΑΝΤΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ, υπήρξε η φυλή των ΛΕΜΟΥΡΕΙΩΝ, απο την ήπειρο της ΜΟΥ.
Λέγετε λοιπόν ότι λόγο της εξέλιξης που είχαν φτάσει, αποφάσησαν να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ τον γαλαζοπράσινο πλανήτη μας, τη Γή και να στραφούν στο διάστημα!!!
Αυτό λοιπόν δεν θέλησαν ΑΠΛΑ να το κάνουν μπαίνοντας σε κάποια σκάφη που πιθανά να είχαν, ΑΛΛΑ αποφάσησαν να ΚΟΨΟΥΝ το κομμάτι της γής που κατοικούσαν και ΜΑΖΙ ή καλύτερα, ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ να κάνουν το ταξίδι που είχαν αποφασήσει!!!
Ξέρω όλα αυτά φαντάζουν "παράξενα" με την πιό "επιηκει" κριτική...
Τελικά, το κατάφεραν να ΑΠΟΚΟΨΟΥΝ το κομμάτι γής που κατοικούσαν και ξεκίνησαν το ταξίδι....
Να όμως που ΔΕΝ είχαν σωστά κάνει τους υπολογισμούς τους και η ΕΛΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ του ΗΛΙΟΥ σε σχέση με την ΕΛΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ της ΓΗΣ, συγκράτησαν το κομμάτι το αποκομένω απο τον πλανήτη μας, ΜΕΤΑΞΥ ΗΛΙΟΥ & ΓΗΣ... Το καμμάτι αυτό έγινε ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ της Γής.
Αυτή είναι η ΣΕΛΗΝΗ!!!
Δε γνωρίζω ΑΝ είναι έτσι τα πράγματα, αλλά καλό θα ήταν να στρέψουμε ΚΑΙ πρός τον ΜΥΘΟ τις όποιες επιστημονικές έρευνες.
Κέλσος
Οι μύθοι της αρχαιότητας μιλάνε για σοφούς που ήθαν απο καταποντισμένα νησιά ή Θεούς απο τον Ουρανό και όχι για φυγή προς τον Ουρανό...Σε κάθε περίπτωση στο διεθνές διαδύκτιο η θεωρία που "παίζει" πολύ με εξωγήινους πολιτισμούς έχει σχέση με τους ΑΝΝΟΥΝΆΚΙ, έναν εξωγήινο πολιτισμό του οποίου ο πλανήτης - ο 13ος του ηλιακού μας συστήματος, έρχεται σε κοντινή τροχία με τους υπόλοιπους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος ανά δίαστηματα πολλών χιλιάδων ετών. Υποτίθετε ότι ο πολιτισμός των ΑΝΝΟΥΝΑΚΙ έκανε γεννετικά πειράματα στους "ανθρώπους" και τους χρησιμοποιούσαν σαν σκλάβους τους...κάτι δηλαδή σαν την ταινία ΠΥΛΗ που είχε γυριστεί πριν 5-6 χρόνια.Γεγονός είναι πάντως ότι είναι πολλά τα "παράξενα" που ζητούν απαντήσεις...
Να'μαστε!!
Ας συζητήσουμε λοιπόν για την πιο προχωρημένη πλευρά του rock!
Όπως έλεγα και στον Αγνοώντα
θεωρώ ότι αρκετά rock συγκροτήματα ήταν στην ουσία τους progressive χωρίς όμως να κατατάσσονται επισήμως σε αυτή την κατηγορία.
Εξάλλου κάποιες κατηγορίες από μόνες τους μπορούν να θεωρηθούν ως διαφορετικές προεκτάσεις του progressive rock.
Από το psychedelic rock οι θρυλικοί Hawkwind μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν progressive.
Όπως επίσης και οι δικοί μας Aphrodite's Child (με ηγέτες τους "Διόσκουρους" Παπαθανασίου-Ρούσσο) ήταν αναμφίβολα progressive,ειδικά χάρη στον αριστουργηματικό δίσκο "666".
Από νεώτερες μπάντες δεν γνωρίζω και πολλά όμως σίγουρα ξεχωρίζω τους λατρεμένους Ozric Tentacles και τους θεικούς Porcupine Tree.
Εάν ψάξουμε τις πιο heavy μπάντες θα βρούμε πρώτα απ'όλα τους σπουδαίους Rush,για πολλούς μία εκ των κορυφαίων progressive rock σχημάτων,ενώ από νεότερα σχήματα μάλλον οι Dream Theatre είναι οι κορυφαίοι progressiveάδες.
Στο χώρο του κλασικότροπου/folk ροκ οι Jethro Tull είναι σίγουρα η πρώτη αναφορά.Και τι δεν έχωνε μέσα αυτό το δαιμόνιο ξωτικό ο Ian...φλάουτα,βιολιά,ακουστικές κιθάρες,μπαλαλάικες και λοιπά ωραία θέματα.Ίσως ο ορισμός της progressive μπάντας.
Εξάλλου η πεμπτουσία του progressive είναι ο ουσιώδης πειραματισμός,ετσι δεν είναι?
Σε πιο ηλεκτρονικές καταστάσεις οι 70ς μπάντες που γνωρίζω είναι οι Tangerine Dream kai oi Kraftwerk(ειδικά oi πρώτοι είναι μεγάλη αδυναμία) αν και ουσιαστικά αυτές οι δύο μπάντες δεν ανήκουν στο rock.
Από εκεί και πέρα ξεχωρίζω τους μοναδικούς Eloy(πιο epic καταστάση),τους Camel(μόλις άκουγα το "Mirage"!),τους Genesis,τους Yes και τους Emerson,Lake and Palmer(ξέχασα να τους αναφερω στην "κλασικίζουσα" κατηγορία,μέχρι και το "Pictures at an exhibition" του Mussorgski διασκεύασαν).
Φυσικά και δεν κάλυψα παρά μόνο μία πολύ μικρή πλευρά του progressive...
Περιμένω να ακούσω εσάς διότι είναι αρκετά αυτά που δεν ξέρω για το χώρο...για παράδειγμα δεν έχω ακούσει σχεδόν καθόλου Frank Zappa,ντροπή μου,το ξέρω...
Θα πρότεινα επίσης να κάναμε ένα μικρό δημοψήφισμα με το top-10 του καθενός από τη δισκογραφία του progressive rock.Θα έχει ενδιαφέρον.
Η λίστα του καθενός δε χρειάζεται να είναι ιεραρχική(αυτό εξάλλου θα ήταν πολύ δύσκολο).
Και φυσικά ο καθένας μπορεί να βάλει μέσα όποιον αγαπημένο του δίσκο θεωρεί progressive.Για παράδειγμα εάν εγω θεωρώ ότι το "Physical Graffiti"(λέμε τώρα) ή ο "Μπάλος" είναι progressive rock μπορώ να το χώσω στη λίστα.
Είμαι για κάπως πιο βαριά ακούσματα...
Αλλά μου έκανε εντύπωση κάτι:
quote:
Από νεώτερες μπάντες δεν γνωρίζω και πολλά όμως σίγουρα ξεχωρίζω τους λατρεμένους Ozric Tentacles και τους θεικούς Porcupine Tree.
Ακούς Porcupine Tree, βρε θηρίο? ![]()
Εγώ τους ανακάλυψα πρόσφατα και δεν έχω πάρα πολλά τραγούδια τους αλλά από το δείγμα που έχω τους βρίσκω αρκετά καλούς! ![]()

In anticipation of my resurrection...
Φίλε kost, ένα έχω να πω....
Ντροπή σου!![]()
![]()
![]()
Κατά τα άλλα πολύ καλή η αρχική τοποθέτηση.
Θα επανέλθω με το top ten.
Και οι YES που είναι;

quote:
Είμαι για κάπως πιο βαριά ακούσματα...
Τώρα με προσβάλλεις φίλε DI...είμαι κι εγώ εξίσου βαρύς και ασήκωτος![]()
quote:
Ακούς Porcupine Tree, βρε θηρίο?
Εγώ τους ανακάλυψα πρόσφατα και δεν έχω πάρα πολλά τραγούδια τους αλλά από το δείγμα που έχω τους βρίσκω αρκετά καλούς!
Έχω δύο δίσκους μόνο αλλά έχω πάθει μεγάλη πλάκα...μιλάμε για ψύχωση....απίστευτες συνθέσεις!
Ένα πράγμα μόνο θα σου πω:ΟΙ ΥΨΙΣΤΟΙ PINK FLOYD ΔΩΣΑΝΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΣΤΟ WILSON KAI THN PAREA TOY ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΤΟΥΣ PORCUPINE TREE ΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ!!!
quote:
Κατά τα άλλα πολύ καλή η αρχική τοποθέτηση.
thanx mate!
quote:
Και οι YES που είναι;
τους ανέφερα βρε...
quote:
Από εκεί και πέρα ξεχωρίζω τους μοναδικούς Eloy(πιο epic καταστάση),τους Camel(μόλις άκουγα το "Mirage"!),τους Genesis,τους Yes και τους Emerson,Lake and Palmer
Επίσης μια από τις καλύτερες πηγές στο ίντερνετ για progressive είναι το New Gibraltar Encyclopedia of Progressive Rock. Περιέχει τα πάντα, δισκογραφίες, ιστορία, από τα πιο μικρά και άγνωστα μέχρι και τα πιο γνωστά συγκροτήματα του χώρου.
Ρίχτε μια ματιά οι ενδιαφερόμενοι εδώ:
http://www.gepr.net/geprfram.htm

π.χ. δεν θα βάλω τους pink floyd μέσα γιατί είναι ένα γκρουπ που σχεδόν εννοείται ότι είναι το ίδιο το progressive
λοιπόν,λοιπόν...για να δούμε...
1)rare bird
2)west coast pop art experimental band
3)ο δίσκος white album των beatles
4)alquin
5)blast furnace
6)may blitz (αν και ολίγον heavy)
7)soft machine (αν και ολίγον ψυχεδελικοί)
8)arzachel
9)gila
10)gong
φυσικά αυτό που από την πλειοψηφία εννοείται σαν κατ'εξοχήν progressive είναι ο πρώτος εκπληκτικός δίσκος των ELP
οι hawkind έχουν περάσει φυσικά από την progressive φάση τους,αλλά από πολλούς καταχωρούνται ως space rock
εγώ είμαι της άποψης ότι αυτό είναι ταμπελοποίηση,εφόσον το progressive μπορεί να καλύψει πολλά υπό-είδη
π.χ. ο δίσκος alladin sane του d.bowie,θα μπορούσε άραγε να χαρακηριστεί progressive ? ή τα low και heroes ?
επίσης το πραγματικά σπουδαίο γκρουπ των 80'ς-90'ς, για τους pixies λέω,κατά τη γνώμη μου είναι σύγχρονο progressive
οι jethro tull έκαναν πράγματι πολύ δουλειά,αν και το φλάουτο τελικά είχε χρησιμοποιηθεί και πιο πριν
αυτό βέβαια δεν μπορεί να μειώσει την τεράστια επιρροή τους στο σύνολο της pop-rock γενικότερα,αλλά για μένα προσωπικά δεν είναι από τα αγαπημένα μου
λατρεύω όμως ένα κομμάτι τους,το hymn 43 από το aqualung που είναι (στην ενορχήστρωση ) σχεδόν soul
να πω λίγο για τους soft machine,από τους κόλπους των οποίων βγήκε ο daevid allen που μετά έφτιαξε τη σέκτα των gong,αλλά και ο robert wyatt,πολύ σπουδαίος σόλο καλλιτέχνης μετέπειτα
επίσης να αναφέρω τους matching mole που και αυτοί με τον robert wyatt έδρασαν παρέα
αυτά τα άτομα που αρχικά λέγονταν οι μουσικοί της σκηνής του canterbury στα '60s, κατά την πολύ ταπεινή μου γνώμη είναι θεμέλιοι λίθοι αυτού που λέμε progressive rock
όσοι ξεπήδησαν από τους soft machine (πρώτο όνομα wylde flowers-1965),
συνέχισαν με μπάντες οι οποίες στην πορεία ήταν ενεργά progressive
καλά,οι gong δεν παίζονται ! μιλάμε για πολύ τρέλλα !!
επειδή δυστυχώς ο χρόνος μου είναι λίγος at the moment,θα έχουμε να πούμε πολλά στη συνέχεια !!
υγ- πραγματικά νιώθω τεράστια λύπη για τη συμφορά με τους νεκρούς από τις πυρκαγιές
ΑΙΣΧΟΣ !!!
![]()
![]()
quote:
Τώρα με προσβάλλεις φίλε DI...είμαι κι εγώ εξίσου βαρύς και ασήκωτος![]()
Χμμμ!
Να σε ρίξω τότε σε τίποτα Sopor Aeternus ή Siebenburgen να μην ξέρεις από που να ξεφύγεις? ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Χμμμ!
Να σε ρίξω τότε σε τίποτα Sopor Aeternus ή Siebenburgen να μην ξέρεις από που να ξεφύγεις?
Ώπα μπάστα....είπαμε....
Κοίτα εγώ είμαι ολίγον δεινόσαυρος...με Sabbath,AC/DC kai Motorhead ανατράφηκα και δυσκολεύομαι να απογαλακτιστώ![]()
Το πολύ μέχρι Rotting Christ να πάω....επίσης μου αρέσουν αρκετά παλιοί Tiamat,Anathema kai Paradise Lost...αλλά μέχρι εκεί....η πολύ καφρίλα δε με ενθουσιάζει...
Πάντως ακόμα κι αν με ρίξεις εκεί που λες θα επιβιώσω...αντέχουν τα αυτάκια μου
,αρκεί να μην είναι για πολύ ώρα![]()
Αγνοών ενδιαφέρον το μήνυμά σου.Για να είμαι ειλικρινής αρκετά από αυτά που αναφέρεις δεν τα ξέρω...
Soft machine για παράδειγμα δεν έχω ακούσει αλλά ξέρω ότι στα τέλη της δεκαετίας του '60 αυτοί και οι Floyd θεωρούνταν τα κορυφαία psychedelic rock σχήματα.
Το Hymn-43 αρκετά προχωρημένο αν και η αδυναμία μου από αυτό το δίσκο είναι το "Cross eyed Mary".
Αν θες βάλε και top-10 δίσκων.
Ελπίζω κάποια στιγμή να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης
...