- ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ποια η διαφορά ενός ανθρώπου και μιας μηχανής. Τελικά, μία διαφορά φαίνεται να έχουν ![]()

macedon
quote:
Η ερωτησή σου είναι εντελώς υποθετική γιατί αυτό που περιγράφεις δεν γίνεται , τουλάχιστον απο όσο ξέρουμε
Ακριβως οι ερωτησεις μου ειναι υποθετικες γιαυτο να απαντησετε χωρις φοβο και θα σας δειξω τα στοιχεια που θελετε,αλλα χρειαζομαι απαντηση.Αφου η ερωτηση ειναι υποθετικη σαφως να απαντησετε υποθετικα.Για πολλους η ερωτηση μου ειναι αδυνατη γιαυτο και λεω αν γινοταν κατι τετοιο...Το οτι το ανθρωπινο μυαλο δεν μπορει να φανταστει οτι μπορει να γινει αυτο που περιεγραψα,δεν σημαινει οτι δεν δινεται.Γιαυτο απλα θα το υποθεσουμε.Η ερωτηση λοιπον ηταν «ειναι ενας νεκρος 1 μηνα σαπιος με σκουλικια(μακαβριο ε)για να καταλαβετε τι θελω να πω και ερθει καποιος και πει θα τον αναστησω και θα σου πει με ποιανου δυναμη τον ανεστησε και σου πει οτι αυτος ειναι πχ μια καρεκλα θα το πιστεψεις;;;Εγω θα τον πιστεψω!»Κανω δηλαδη μια ερωτηση που η ανθρωπινη ΛΟΓΙΚΗ λεει οτι δεν μπορει να συμβει αυτο και αν τυχον συνεβη χρειαζεται αποδειξη!Ακριβως επειδη ο ανθρωπος βλεπει την ερωτηση αυτη ως εξωπραγματικη,ας απαντηση ο καθενας υποθετικα.
Φίλε Odysseus_nemo :
Σε τι είδους άπειρο αναφέρεσαι ?
Υπάρχουν πολλών ειδών άπειρα π.χ. :
Α) Αλγεβρικά άπειρα :
1) Το άπειρο των ακέραιων αριθμών . (Αριθμήσιμο άπειρο)
2) Το άπειρο των πραγματικών αριθμών. (Μη αριθμήσιμο άπειρο)
Β) Γεωμετρικα άπειρα :
1) Το άπειρο της μονοδιάστατης ευθείας γραμμής .
2) Το άπειρο ενός 2-διάστατου επιπέδου .
3) Το άπειρο του 3-διάστατου χώρου .
κ.ο.κ .
Σε αυτά που ρωτάς τώρα :
Το σημείο θεωρούμε οτι έχει διάσταση μηδέν .
Το άπειρο ώς ποσότητα δεν έχει διάσταση γιατί δεν είναι γεωμετρική οντότητα .
Εκτός αν αναφέρεσαι σε γεωμετρικό άπειρο όπως αυτά που προανέφερα .
quote:
Τα αποτελέσματα του παραπάνω μπορείς να τα φανταστείς ; Αντιλαμβάνεσαι καμία διαφορά ή κάτι κοινό ;
Εσύ τι αντιλαμβάνεσαι απο αυτό ?
Φίλε Πάνο :
Νομίζω σου απάντησα .
Δεν τίθεται για μένα θέμα πίστης .
Το γεγονός είναι ή αληθινό , ή απάτη .
Απλά πρέπει να διαπιστώσουμε τι ακριβώς απο τα δύο συμβαίνει.
οσο για αυτους που λεν εγω ειμαι αυτος εγω ειμαι μορφωμενος εγω εχω λεφτα εγω και εγω και εγω...να ξερει οτι κανενας δεν ειναι τιποτα και οτι ειναι στον θεο το οφειλει...ο οποιος εαν θελει του δινει μια σφαλιαρα οπως λεμε στην καθομιλουμενη και απο την αλλη μερα ειναι ενα τιποτα και σε καποιον που τον περιφρονουμε και τον κοροιδευουμε δινει σε μια στιγμη τα παντα και τον κανει ανωτερο απο καποιους αλλους
ο θεος εφτιαξε τον εξυπνο και τον πλουσιο για να δει τι καλλες πραξεις θα κανει οσο ζει και εφτιαξε και τον φτωχο και τον κακομοιρη για να τον βοηθησουν αυτοι που μπορουν...στο τελος οταν ολοι θα παμε στο θεο
θα μας κρινει εναν προς εναν για τις πραξεις μας
οσο για το... και γιατι να μας κρινει ..και ποιος ειναι ..και λοιπα
ειναι ο ενας και μοναδικος χωρις αντιπαλο και δημιουργος μας οποτε εχει ολα τα δικαιωματα πανω μας
quote:
19cp20eh
ο θεος ειναι παντοδυναμος οπως ακουγεται
Είναι τόσο παντοδύναμος που δεν μπορεί να κάνει τίποτε για τις αρρώστιες που βασανίζουν τον κόσμο και αφήνει τη λύση στα χέρια των ιατρικών εργαστηρίων.
quote:
19cp20eh
οσο για αυτους που λεν εγω ειμαι αυτος εγω ειμαι μορφωμενος εγω εχω λεφτα εγω και εγω και εγω...να ξερει οτι κανενας δεν ειναι τιποτα και οτι ειναι στον θεο το οφειλει...
Να με συγχωρείς αλλά το να είναι κάποιος μορφωμένος δεν το οφείλει στο θεό. Στην όρεξή του να διαβάζει το οφείλει και στην επιθυμία του να μορφωθεί. Αυτό που οφείλει στο θεό είναι η αμάθειά του.
quote:
19cp20eh
ο θεος εφτιαξε τον εξυπνο και τον πλουσιο για να δει τι καλλες πραξεις θα κανει οσο ζει και εφτιαξε και τον φτωχο και τον κακομοιρη για να τον βοηθησουν αυτοι που μπορουν
Αυτά σου τα αποκάλυψε προσωπικά ο θεός ή είναι δικές σου θεωρήσεις;
quote:
19cp20eh
ειναι ο ενας και μοναδικος χωρις αντιπαλο και δημιουργος μας οποτε εχει ολα τα δικαιωματα πανω μας
Επάνω σου μπορεί. Επάνω μου δεν έχει κανένα δικαίωμα. Αλλωστε δε βλέπω το λόγο ένας θεός που έφτιαξε το αρρωστημένο μυαλό των άπλυτων και κτηνοβατών τσομπαναραίων της ερήμου να έχει δικαιώματα επάνω μου.

macedon
Αλλωστε δε βλέπω το λόγο ένας θεός που έφτιαξε το αρρωστημένο μυαλό των άπλυτων και κτηνοβατών τσομπαναραίων της ερήμου να έχει δικαιώματα επάνω μου.
Aπο χυδαίο αντισημιτισμό καλά πας. Συγχαρητήρια.
Με εκτίμηση.
quote:
symbol
Aπο χυδαίο αντισημιτισμό καλά πας. Συγχαρητήρια.
Ανάμεσα στο"χυδαίο αντισημιτισμό" και στο χυδαίο ανθελληνισμό του χριστιανισμού, προτιμώ σαφώς το πρώτο.
Να υποθέσω πως είσαι οπαδός του δεύτερου;

macedon
Ανάμεσα στο"χυδαίο αντισημιτισμό" και στο χυδαίο ανθελληνισμό του χριστιανισμού, προτιμώ σαφώς το πρώτο.
Να υποθέσω πως είσαι οπαδός του δεύτερου;
Εσύ μείνε στο πρώτο όπου τα πας υπέροχα. Σε άλλα θέματα (π.χ. ιστορία) δεν τα καταφέρνεις. Το «δεύτερο» είναι πλάσμα της φαντασίας σου. Αφού όμως σαφώς παραδέχεσαι, ότι είσαι οπαδός του αντισημιτισμού στην πιο χυδαία του έκφραση, η περίπτωσή σου μάλλον ανήκει σε άλλες επιστήμες.
Με εκτίμηση

macedon
απο τις απαντησεις σου σιγουρα δεν εισαι χριστιανος ορθοδοξος και περιτο να πω οτι εισαι μαλλον αθεος
βεβαια δεν σημαινει οτι ενας που δηλωνει χριστιανος ορθοδοξος ειναι και χριστιανος....αλλο τι δηλωνω και αλλο τι ειμαι απλα δεν μπορει ενας η πραγματικος η κατα δηλωση χριστιανος να επικοινωνησει με καποιον αθεο η και αλλοθρησκο σε θεματα θρησκειας και μονο φυσικα σε ολα τα αλλα θεματα
μπορει μια χαρα
τωρα ο θεος δεν μου τα ειπε αυτα απλα αυτα διδαξε ο χριστος και τα μετεφεραν αυτουσια οι αποστολοι εμενα για την ακριβεια μου τα ειπαν αγιοριτες μοναχοι
οσο για την μορφωση που λες εαν ο θεος δεν αποφασιζε να σου δωσει κοφτερο μυαλο και ορεξη για μαθηση δεν θα μορφονωσουν ποτε αλλα να ξερεις οτι μπορει να δωσει και ενα εγκεφαλικο εκει που δεν το περιμενεις και μετα ελα μιλα μου για μυαλο και ορεξη για μαθηση
οσο για το γιατι δεν μας βοηθα με τις αρωστιες δεν ξερω ακριβως γιατι
αλλα υποθετω οτι αφου εμεις τις δημιουργησαμε καλα να τις χαιρομαστε
και στο κατω κατω μας αφηνει να δει που θα φτασει η μ...α μας
παντως να παρακαλας να μην φτασεις σε σημειο απο ασχημη θεση να αρχισεις να πιστευεις τον θεο
εγω προσωπικα σου ευχομαι υγεια και καλη τυχη
Κακόμοιρε symbol...
--------------------------
Macedon σε ευχαριστώ που δείχνεις ότι με λυπάσαι.
Η λύπη πάντα κάνει καλό στην ψυχή.
Ποιο καλά όμως να λυπόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό, και αυτό το «κακόμοιρε» προτιμότερο είναι να το απευθύνουμε σε αυτόν.
Σαν τρίτοι.
Με αγάπη
quote:
19cp20eh
τωρα ο θεος δεν μου τα ειπε αυτα απλα αυτα διδαξε ο χριστος και τα μετεφεραν αυτουσια οι αποστολοι εμενα για την ακριβεια μου τα ειπαν αγιοριτες μοναχοι
A, εντάξει τότε.
quote:
19cp20eh
οσο για το γιατι δεν μας βοηθα με τις αρωστιες δεν ξερω ακριβως γιατι
αλλα υποθετω οτι αφου εμεις τις δημιουργησαμε καλα να τις χαιρομαστε
και στο κατω κατω μας αφηνει να δει που θα φτασει η μ...α μας
Για την ενημέρωσή σου, τις αρρώστιες δεν τις έφτιαξε ο άνθρωπος, τις βρήκε έτοιμες.
Παιχνιδιάρη τον κόβω τον θεό σου πάντως...
quote:
19cp20eh
παντως να παρακαλας να μην φτασεις σε σημειο απο ασχημη θεση να αρχισεις να πιστευεις τον θεο
Πιο άσχημη θέση απ'αυτήν που βρίσκομαι τώρα δε νομίζω να υπάρχει, γι'αυτό και πιστεύω στη δύναμη της επιστήμης (αυτό που βλέπω δηλαδή) παρά στα θαύματα και την καλή διάθεση οποιουδήποτε θεού.

macedon
τον θεο η τον δεχεσαι η τον αποριπτεις δεν υπαρχη μεση λυση
φυσικα ο καθενας εχει δικαιωμα να ψαχνει και να μην πιστευει
αυτος ομως που αποφασισε να τον πιστευει δεν ψαχνει τιποτα
εμενα δεν με ενδιαφερει τιποτα πιστευω απλα στον θεο
τελειες απαντησεις για τα ερωτηματα σου μπορεις να παρεις στο forum της
σελιδας του αγιου ορους
εγω ειμαι πολυ μικρος για να ερμηνευω και υποθετω τι κανει ο θεος
σχετικα με τις αρωστιες
δεν τις βρηκαμε εμεις ειμαστε υπευθηνοι
εκτος απο τις τελευταιες aids εμπολα και κατι αλλες που αμολυθηκαν απο εργαστηρια και για τις παλαιοτερες εμεις ειμαστε υπευθηνοι
εαν κοιταζαμε τον ανθρωπο και οχι την δοξα και το χρημα ουτε πανουκλα
αλλα ουτε φυματιωση θα μας επιανε
19cp20eh:
quote:
οσο για την μορφωση που λες εαν ο θεος δεν αποφασιζε να σου δωσει κοφτερο μυαλο και ορεξη για μαθηση δεν θα μορφονωσουν ποτε αλλα να ξερεις οτι μπορει να δωσει και ενα εγκεφαλικο εκει που δεν το περιμενεις και μετα ελα μιλα μου για μυαλο και ορεξη για μαθηση
Εκτός απο εγκεφαλικά δίνει τίποτε άλλο ?
Γιατί απο ότι βλέπω κυκλοφορεί πολύ αλτσχάιμερ γενικά ...
19cp20eh :
quote:
σχετικα με τις αρωστιες
δεν τις βρηκαμε εμεις ειμαστε υπευθηνοι
εκτος απο τις τελευταιες aids εμπολα και κατι αλλες που αμολυθηκαν απο εργαστηρια και για τις παλαιοτερες εμεις ειμαστε υπευθηνοι
εαν κοιταζαμε τον ανθρωπο και οχι την δοξα και το χρημα ουτε πανουκλα
αλλα ουτε φυματιωση θα μας επιανε
ΩΡΙΣΤΕ ? ![]()
![]()
![]()
Δηλαδή οι ασθένειες οφείλονται στην αμαρτία , αν κατάλαβα καλά ??
εγω ειπα πως εαν θελει ο θεος ριχνει ενα εγκεφαλικο σε εναν υπεροπτη και βλασθημο και τον βαζει στη θεση του δεν ειπα οτι ο θεος αρωστησε ολον τον κοσμο
για τις ασθενειες ναι εμεις ειμαστε υπευθηνοι
ο θεος μας εδωσε και μυαλο και εναν πλανητη με τα παντα και εμεις τα καταστρεφουμε ολα και δεν βοηθουμε αυτους που εχουν αναγκη
εξαλου ναι αρωσταινει και ορισμενους για να δει την φιλανθρωπια των αλλων ανθρωπων
εξαλου οποιος περναει αδικα καποιο μαρτυριο σε αυτον τον ματαιο κοσμο
θα ανταμειφθει στην βασιλεια των ουρανων
εξαλου ειπα και σε καποιον αλλο φιλο τον θεο η τον δεχεσαι η τον αποριπτεις δεν εχει μεσες λυσεις
απο τη στιγμη που θα τον δεχτεις δεν εχει τι και πως
εαν θες τι και πως να εισαι στην πλευρα που τον αποριπτουν
quote:
εγω ειπα πως εαν θελει ο θεος ριχνει ενα εγκεφαλικο σε εναν υπεροπτη και βλασθημο και τον βαζει στη θεση του δεν ειπα οτι ο θεος αρωστησε ολον τον κοσμογια τις ασθενειες ναι εμεις ειμαστε υπευθηνοι
ο θεος μας εδωσε και μυαλο και εναν πλανητη με τα παντα και εμεις τα καταστρεφουμε ολα και δεν βοηθουμε αυτους που εχουν αναγκη
εξαλου ναι αρωσταινει και ορισμενους για να δει την φιλανθρωπια των αλλων ανθρωπων
quote:
εξαλου ειπα και σε καποιον αλλο φιλο τον θεο η τον δεχεσαι η τον αποριπτεις δεν εχει μεσες λυσεις
απο τη στιγμη που θα τον δεχτεις δεν εχει τι και πως
εαν θες τι και πως να εισαι στην πλευρα που τον αποριπτουν
με αυτο συμφωνω
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
φίλε 19cp20eh :
quote:
εγω ειπα πως εαν θελει ο θεος ριχνει ενα εγκεφαλικο σε εναν υπεροπτη και βλασθημο και τον βαζει στη θεση του δεν ειπα οτι ο θεος αρωστησε ολον τον κοσμο
Μάλιστα . Εδώ έχουμε μία νέα ιατρικη θεωρία :
Οι κακοί άνθρωποι αρρωσταίνουν απο το Θεό και οι καλοί κατα τύχη . Η μήπως όχι . Κατάλαβα καλά γιατί είμαι και αργόστροφος ...
Και άμα κάποιος άρρωστος κακός κολλήσει έναν καλό , τότε τι γίνεται ? Μεταφορά της τιμωρίας ? Η δεν γίνεται αυτό ??
Οταν ένας κακός γίνεται καλά με κάποια θεραπεία , απέτυχε η τιμωρία , η ούτε αυτό γίνεται ??
Μήπως τον έκανε καλά ο Θεός αντί για τα φάρμακα ??
Μήπως τα φάρμακα είναι όργανα ...του διαβόλου αφού πάνε κόντρα στην Θεική βούληση ?
Μήπως ο γιατρός που θα επιχειρήσει να τον κάνει καλά είναι όργανο του διαβόλου ?
Μήπως αντί για τον γιατρό , πρέπει να πάει σε παππά να τον διαβάσει ??
Τι προτείνεις στον καημένο τον κακό ??
quote:
Μάλιστα μερικούς τους αρρωσταίνει για να δοκιμάσει κάποιους άλλους . Ωραίο αυτό . Και δίκαιο .
Αφού θα τρώς πιλάφια στον παράδεισο πάρε τώρα ένα εγκεφαλικό.
( Τελικά θα το πάθω εγώ με αυτά που διαβάζω )
Ρε σείς στ' αλήθεια τα πιστεύετε αυτά ,η μας κάνετε πλάκα ?
Εσύ αν ο μη γένοιτο πάθαινες κάτι , Θα πηγαινες σε νοσοκομείο η στην εκκλησία να εξομολογηθείς ?? Η και στα δύο ??
Αν το πάθαινε κάποιος συγγενής σου τι θα έκανες ??
οτι και οπου ειναι να συμβει ο θεος το γνωριζει και η το επιτρεπει η παρεμβαινει και το σταματα
φυσικα στο νοσοκομειο θα παω εαν μου συμβει κατι αλλα θα κανω την προσευχη μου και εαν θελει ο θεος θα δωσει δυναμη στους γιατρους να με κανουν καλα εαν δεν θελει οι γιατροι δεν μπορουν να κανουν τιποτα
παντως αδυνατεις να καταλαβεις οτι σε ολα εχει λογο ο θεος και απο αυτον
εξαρτατε η εκβαση καθε καταστασης
παντως το ειπα πολλες φορες τον θεο η τον αποδεχεσαι η τον αποριπτεις
εγω τον αποδεχομαι και τον παρακαλω να με βοηθα
δεν με νοιαζει εαν λες οτι θα τρωγω πιλαφια (αν και αυτα ειναι για τους μουσουλμανους) η αν ειμαι χαζος και οτι αλλο θες
εγω τον αποδεχτεικα και τον πιστευω