ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

29/06/2004, 13:32:37
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΧΑΘΗΚΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ....
ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΝΟΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ.....

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ) ΕΑΝ ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Η ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ Η ΠΙΣΩ ΜΑΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΩΣΤΕ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ......

Η ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...

quote:
Εσύ και κάποιοι άλλοι μπορεί να το κάνουν αυτό, μην έχεις όμως αυταπάτες πως όλοι κινούνται πάνω σε αυτόν το δρόμο. Ξέρεις μερικοί από την πολύ «γνώση» τα έχουν χάσει και δεν ξέρουν που να παρκάρουν το καλάμι τους και αυτό τους προκαλεί σύγχυση.

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ....
ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΗ "ΓΝΩΣΗ"...
ΑΛΛΑ ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

elpidaΜέλος
29/06/2004, 14:09:06
Δυστυχώς πολλοί είναι αυτοί που νομίζουν πως γνωρίζουν και μάλιστα πολύ καλά και αναμφισβήτητα το σωστό.

Το χειρότερο όμως είναι πως απορρίπτουν κάθε τι που μπορεί να γκρεμίσει ή να έρθει σε σύγκρουση την εκάστοτε ιδέα που έχουν υιοθετήσει.

Πάντα υπάρχει κάτι καινούριο που μπορεί να προστεθεί σε αυτά που ήδη γνωρίζουμε και κάποιες φορές να οδηγηθούμε στην αναθεώρηση αυτών.

Φίλε μου Avatar, θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά την βιωματική κατάσταση, και θα προσθέσω πως αυτό είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό.
Άλλωστε και από ένα βιβλίο τι μπορείς να πάρεις? Την βιωματική εμπειρία ίσως αυτού που το έγραψε.

Σίγουρα όμως θα είναι διαφορετική από την δική σου – γιατί ο καθένας μέσα από την μοναδικότητά του δρα και αντιλαμβάνεται διαφορετικά τις οποιεσδήποτε καταστάσεις - και αυτό είναι που πρέπει ο καθένας να περάσει για να μπορέσει να καταλάβει και να αποκομίσει γνώση.

29/06/2004, 22:21:32
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ...

quote:
Φίλε μου Avatar, θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά την βιωματική κατάσταση, και θα προσθέσω πως αυτό είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό.
Άλλωστε και από ένα βιβλίο τι μπορείς να πάρεις? Την βιωματική εμπειρία ίσως αυτού που το έγραψε.

Η ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ΕΜΠΕΙΡΙΑ) ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΛΛΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ....
ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΠΟΥ ΕΝΟΙΞΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ...

ΑΝΑ-ΓΝΩΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2768

ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΤΕΘΕΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑ....

ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ....

quote:
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ" ΤΟΥ ΝΙΝΤΙΜ ΓΚΙΟΥΡΣΕΛ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)

... ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΑΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ....
ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΤΟ ΣΤΕΓΝΩΝΕΙ....

ΡΕΟΥΣΑ ΓΝΩΣΗ .....
ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ....

ΜΙΑ ΛΙΜΝΗ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ....
ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙ ΝΑ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ ΜΑΣ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Odysseus_nemoΜέλος
29/06/2004, 23:23:26
ELPIDA !!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΕΣ ΝΑ ΒΡΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΣΕΝΑ, ΤΟΝ AVATARGR ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ZADOK ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΨΑΞΩ!

GERAKI10! ΣΕ ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ!! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΗΡΕΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!!

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

30/06/2004, 01:52:18
quote:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΣΕΝΑ, ΤΟΝ AVATARGR ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ZADOK ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΨΑΞΩ!

Καλέ μου φίλε, να 'σαι καλά κι εγώ σ' ευχαριστώ, όπως ευχαριστώ και τους υπόλοιπους προ-γραφόμενους. Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από μία συζήτηση γεμάτη ερεθίσματα για σκέψη και προσωπική αξιοποίηση...

Αγαπητέ AVATARGR και αγαπητή elpida,

τείνω να πιστεύω ότι πρέπει να 'χουμε τη δύναμη να γκρεμίζουμε συνεχώς τα νοητικά μας οικοδομήματα,
να εξελισσόμεθα σε νέες βάσεις ανά πάσα στιγμή της ζωής μας, να αναθεωρούμε το προφανές και να αναγεννώμαστε πνευματικά και ψυχικά.

Τελικά, θα ανακαλύψουμε τον απωλεσθέντα Λόγο ή θα τον εκφέρουμε απλά ως απόρροια όχι μόνον του κατ' εικόνα, αλλά και του ομοιάζοντος...;

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

SpiralΜέλος
30/06/2004, 13:15:27
Mήπως θα έπρεπε να μιλήσουμε και για την απολεσθείσα λογική;

Αγαπητέ Avatar, την απάντηση τη δίνεις ευθύς εξ αρχής

quote:

ΒΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΧΗΣ/ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ NOHΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΑ ΛΟΓΟ.

Διότι με «νοητικά οικοδομήματα» και άλλα νοητικά τεχνάσματα ούτε απολεσθείς Λόγος βρίσκεται, ούτε τίποτα! Οι νοητικές διαδρομές και όλες αυτές οι εκ πρώτης όψεως εντυπωσιακές θεωρίες είναι για να περνάει η ώρα μας και για να έχουμε και τη συνείδησή μας ήσυχη ότι ψαχνόμαστε (α, ναι, και την ικανοποίηση ότι «κάτι βρήκαμε»).
Όσο πιο σύνθετος γίνεται ο λόγος (με μικρό λ) σε τόσο περισσότερες παγίδες μας οδηγεί και μας απομακρύνει. Ας αφήσουμε και λίγο τη νόηση στις καθαρά πρακτικές λειτουργίες της και ας βάλουμε την καρδιά να αισθανθεί.

(Α, και γιατί να υιοθετήσουμε την άποψη ότι ο Λόγος είναι απολεσθείς; Μόνο απομακρυσμένος είναι, και για την ακρίβεια εμείς έχουμε απομακρυνθεί από αυτόν.)

30/06/2004, 15:26:09
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Spiral ΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ "νοητικές διαδρομές" ΚΑΙ "εντυπωσιακές θεωρίες" ΤΟΥ ΨΑΞΙΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤ'ΕΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
ΧΑΝΟΥΜΕ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΑ ΛΟΓΟ.

ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ.....

ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ.

ΕΥΧΑPΙΣΤΩ.

01/07/2004, 01:57:36
quote:
Πάντα υπάρχει κάτι καινούριο που μπορεί να προστεθεί σε αυτά που ήδη γνωρίζουμε και κάποιες φορές να οδηγηθούμε στην αναθεώρηση αυτών.

..καθε 7 χρονια ο οργανισμος του ανθρωπου εχει αντικαταστησει εντελως ολα μα ολα τα κυτταρα του.
αναρρωτιεμαι ποιος μπορει να εμενει σε κατι εντελως ιδιο μα εντελως δια βιου...

η αποκαλυψη που ερχεται μετα απο τις οποιες βιωματικες εμπειριες επισφραγιζεται μοναχα οταν μιαν 'αριαδνη' εμφανιζεται.. αντι ατομου εδω πολλακις: ενας τιτλος βιβλιου.../ μοναχα αν διαβασεις καπου την ηδη "ειπωθησα εντος σου αληθεια" /μοναχα αν "λαβεις οιωνο απο τη δημιουργια"....μοναχα αν ερθει πανω απο ενας ανθρωπος ...που φερει κατι απο σενα...

κι επειδη τιποτε δεν ειναι αιωνια δεδομενο..(εκτος κι αν η καθε στιγμη ειναι ομοια εντελως και εντεχνως με την επομενη) δυνασαι να διατηρεις μιαν κατασταση....

κατοπιν επιλογων..ανασυντασσεις το "κειμενο της ζωης σου" + συμπεριλαμβανεις τα νεα καθε φορα δεδομενα...αν δυνασαι να τα δεις ειναι απλο..

quote:
ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ.

Αβαταρ....
δεν οδηγουνται ολοι απο την καρδια...
την ιερη καρδια....
αλλα λαμβανουν την ακριβως αντιθετη διαδρομη....

τιποτε απο τα δυο δεν ειναι "το απολυτα σωστο"'η "λαθος" αφου η καθε διαδρομη αναλογει σε εκεινους που θα τραβηξουν αυτη τη ..."ροτα"- το θεμα επι της αληθειας ομως ειναι μαλλον η αναγνωρηση αυτου ακριβως του τροπου.

Το γεγονος ομως της "αναγνωρισης" αυτης,
μαλλον επερχεται στην μια απο τις δυο διαδρομες-
Οταν ξεκινας απο την καρδια.-
Παραδεχεσαι τη διαδρομη της αλλης.
Μα οταν ξεκινας απο το νου...
τοτε μαλλον τεινεις να απορριπτεις την καρδια /
"αναγαγωντας" ετσι "εις ενα", απορριπτωντας στην ουσια το ενα απο τα δυο μερη χωρις να καταφερεις την.. πολυποθητη εναρμονηση των δυο..μερων.
Ας το πουμε ομως και "τιθασευση της καρδιας απο το νου"...
Ε και;
Παλι το ιδιο ειναι.
....
Η ΟΥΣΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΤΙΘΑΣΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΡΟΣ...ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...
ΑΡΑ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΟΝ.
ΚΑΘΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙΚΑΤΙ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΜΕΡΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ..ΚΑΙ ΕΝΑΝ ..."ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟ"*

*ΟΠΟΥ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ ΙΣΩΣ ΤΟ ΟΝ=ΚΗΡΥΚΕΙΟ...

"...Εχω πει τοσες πολλες αληθειες που μοιαζει πια με ψεματα"
Ο.Ε.

Paramatma...

Edited by - ΑΤΜΑ on 01/07/2004 02:05:31

elpidaΜέλος
01/07/2004, 10:33:54
Μια καλημέρα αρχικά και ένα ευχαριστώ σε όλους και από μένα για αυτή την όμορφη πραγματικά κουβέντα.

Αγαπητή Zadok,

quote:
τείνω να πιστεύω ότι πρέπει να 'χουμε τη δύναμη να γκρεμίζουμε συνεχώς τα νοητικά μας οικοδομήματα,
να εξελισσόμεθα σε νέες βάσεις ανά πάσα στιγμή της ζωής μας, να αναθεωρούμε το προφανές και να αναγεννώμαστε πνευματικά και ψυχικά

Πράγματι έτσι θα πρέπει να γίνεται, αλλά έχουμε αναλογιστεί τι χρειάζεται για να καταφέρουμε αυτό το γκρέμισμα? Σίγουρα εκεί βρίσκεται όλο το παίδεμα που πρέπει ο καθένας μας να περάσει, πράγμα απολύτως απαραίτητο.

Φίλη Atma,

quote:
ναρρωτιεμαι ποιος μπορει να εμενει σε κατι εντελως ιδιο μα εντελως δια βιου...

Κανένας δεν μπορεί να παραμείνει εντελώς ίδιος είτε το θέλει είτε όχι, μιας και τα καθημερινά ακόμα βιώματά είναι αυτά που λειτουργούν καταλυτικά στον καθένα μας.

quote:
Η ΟΥΣΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΤΙΘΑΣΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΡΟΣ...ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...
ΑΡΑ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΟΝ.
ΚΑΘΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙΚΑΤΙ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΜΕΡΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ..ΚΑΙ ΕΝΑΝ ..."ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟ"*
*ΟΠΟΥ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ ΙΣΩΣ ΤΟ ΟΝ=ΚΗΡΥΚΕΙΟ...

πράγματι …έτσι είναι !

Παρόλα αυτά όμως παρατηρείται πως αυτά τα δύο (καρδιά – λογική) συνήθως έρχονται σε σύγκρουση και ο δρόμος της κοινής συνισταμένης τους είναι «επώδυνος» ίσως μίας και ένα από τα δύο ή και τα δύο ή ακόμα μέρος αυτών καταπιέζεται προκειμένου να συνυπάρξει.

02/07/2004, 10:38:40
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΘΕ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ.

ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ...
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ...
(ΕΝΝΟΩ ΜΕ ΤΟ ΓΥΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ)

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ) ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

02/07/2004, 16:34:37
quote:
Πράγματι έτσι θα πρέπει να γίνεται, αλλά έχουμε αναλογιστεί τι χρειάζεται για να καταφέρουμε αυτό το γκρέμισμα?

Ισως σε πρώτη φάση, θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο.

Καμμία πραγματικότητα που βιωνουμε, δεν είναι δεδομένη και όλα εξελίσσονται.

Οι σχέσεις μας, η επαγγελματική μας ζωή, η καθημερινότητά μας, η πνευματικότητά μας είναι συνεχώς σε εξέλιξη κι αυτό προϋποθέτει συνεχείς ανατροπές.

Αυτό που είναι δεδομένο τώρα, δε θα είναι πιθανά το επόμενο λεπτό.
Νομίζω ότι η ικανότητά μας ν' αξιοποιήσουμε τα δεδομένα της κάθε στιγμής και η προσαρμοστικότητά μας στις όποιες αλλαγές βοηθά στην εναρμόνιση με τον κραδασμό του λόγου.

Δεν υπάρχει τέλος και αρχή, δεν υπάρχει γέννηση και θάνατος. Είναι απλά καταστάσεις συνείδησης σε διαφορετικά πεδία.

Η τονική της εναρμόνισης είναι: "Παίρνω τη ζωή μου στα χέρια μου και είμαι ελεύθερος, δηλαδή υπεύθυνος".

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

02/07/2004, 17:38:36
αυτο που μαλλον εχει απολυτη σημασια και γεννηθηκε εντος μου τωρα μολις..σε λεξεις ειναι το γεγονος των επιγνωσεων..
καθε φορα που καταφερνει η ψυχη ---μετα ερωτος (νου...)---να συγκροτισει
//δομησει γεωμετρικα σχηματα>>να ενωποιησει πολλες φαινομενικα αντικορουομενες "ιδεες"//οπου ιδεες μαλλον η βαση δεδομενων για καθε πλευρα που λαμβανει θεση προς δημιουργια ενος γεωμετρικου..στερεου..>>>συμπερασματος....

αναλογα με το σχημα λοιπον..(αριθμημενο)..ερχεται και το βημα προς την αληθεια..
εστω σαν παραδειγμα η πυραμιδα*..-μιας- γνωσης~~``η ενα δωδεκαεδρο..με καθε αριθμο να αντιστοιχει σε καποια ιδεα=ελληνα θεο εκ του δωδεκαθεου...μα αποτελεσμα τον πανα..
..
ενσαρκωθεντα ως Αλ-εξανδρο..**

εχμ...μπορει να θεωρηθει το αυτο..σε σχεση με τους 12 αποστολους...και το εν....τον Yιο*** του θεου...(+ καθε "θεου" ~ενιοτε....)

Paramatma...

(hare hare aum...)

-*την Πυραμιδα ως "δομη σκεψης" 'η ακομη + "ενοποιηση των 10 ΕΙΣ ΕΝΑ~ μοναδικο συμπερασμα" ισοδυναμο με μια αρχικη "Ιδεα"(εδω ειναι το αυτο με το συχνα λεγομενο "οπου ευστοχη ερωτηση + η απαντηση")

--**"περι Αλ-εξανδρου" επονται οι λεξεις...στο θεμα τ'ομωνυμο :)

---***ενσαρκωθεν....το Πνευμα...

Paramatma...

Edited by - ΑΤΜΑ on 02/07/2004 17:44:13

Edited by - ΑΤΜΑ on 02/07/2004 17:50:41

16/03/2013, 22:07:28
quote:
AitheroVamon
Dr να σε ρωτήσω κατι ευθέως...
Θα προσπαθήσω και εγώ να σου απαντήσω ευθέως
quote:
Πόσο σημασία εχει το αν ανήκει κάποιο μέλος της ΔήΣ ομάδας
στην Νέα Ακρόπολη (μια και καίγεσαι για αυτό)
ή σε οποιοδήποτε άλλο φορέα/σωματείο?
Για εκείνους εχει. Για εμένα δεν έχει τόσο σημασία. Έχω και εγώ υπάρξει σε ομάδα και είμαι και επι της παρούσης σε μια ομάδα, αλλά αν κάποιος με ρωτήσει, "είσαι μέλος σε αυτή την ομάδα;" ή "συμμετείχες σε αυτή την ομάδα;" Θα του πω "Ναι, συμμετείχα" ή "ναι, έιμαι σε αυτή την ομάδα". Μπορεί βέβαια να μη μ'αρέσει να το αποκαλύψω σε κάποιο άτομο συγκεκριμένα ή πολύ περισσότερο, να το πω δημόσια - λογικό είναι - όμως δεν θα το αποποιηθώ.
Αυτό είναι όλο. Και αν σου ζητάει κάποιος απόλυτη ειλικρινεια, πρέπει και ο ίδιος να είναι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου. Οπότε αν εμένα με ρωτήσει ας πούμε κάποιος "Είσαι σε μια ομάδα;", θα του πω "Ναι, είμαι".

Τώρα, ως προς τη διαχείριση του φόρουμ μπορεί να είναι απόλυτα ειλικρινής πάντα και σε όλα τα ζητήματα. Βέβαια ξέρω οτι δεν είναι έτσι, απο κάποια πράγματα που έχουν πει για μένα. Όμως αυτό δε πάει να πει οτι δεν ειναι ειλικρινείς με τα υπόλοιπα ζητήματα. Στο κάτω κάτω εν βρασμώ ψυχής σε όλους μπορεί να ξεφύγει κάτι, δεν ειναι έγκλημα.
Αλλά το να πει για παράδειγμα κάποιος για τον εαυτό του οτι είναι πάντα απόλυτα ειλικρινής, είναι μεγάλη ευθύνη. Γιατί έστω και απο κακό συντακτικό, έστω και απο ανεπάρκεια της γλώσσας βρε αδερφέ, όλο και κάτι αναληθές μας ξεφεύγει.
Αυτά.

Ελπίζω να μη γίνουν τα παραπάνω, αντικείμενο/αιτία κατηγορίας (με τρόπους που δεν γνωρίζω).

quote:
Τοσα χρόνια εδω, και παρότι έχετε άποψη και για άλλα φόρουμ,
(όπου οι διαχειριστικές ομάδες λειτουργούν απόλυτα βάση κανονισμών)
έπρεπε αν έχετε την ευαισθησία να παραδεχτείτε οτι εδω τα πράγματα είναι πάρα πολύ ΕΛΕΥΘΕΡΑ
παραπάνω απ'οσο πρέπει καμιά φορά
Ναι, έχεις δίκαιο
quote:
περα του οτι ο καθένας εχει το ελεύθερο να λεει οτι πιστεύει χωρίς καμια επέμβαση απο την Δ.Ο.
τοση ελευθερία ! που καμιά φορά τα πράγματα ξεφεύγουν...
Ακομα όμως κι εκει τη στιγμή που τα πράγματα ξεφεύγουν
ΠΟΤΕ δεν διαγράφηκε κανείς χωρις πρώτα να εχουν εξαντληθεί η ανοχή
Με μια εξαίρεση, είναι ακριβώς όπως το λες
quote:
ουτε καν παρατηρήσεις δεν γίνονται τις περισσότερες φόρες.
Πάντως αν γινόντουσαν, και ελπίζω εσύ ως διαχείριστης να συμβάλεις σε αυτό, κάποια πράγματα δε θα έφταναν εκεί που φτάνουν. Δηλ. να στο πω αλλιώς. Βγαίνει τώρα ο Regulus, με όλες τις ανοησίες που έχει πει, και λέει, Ρε παιδιά, αυτοί με βρίζουνε! (Ο Ν., Ο Ε., Ο Μ. κλπ) Παρόλο λοιπόν που λέει ένα σωρό πράγματα που μόνο ως φαντασιώσεις υφίστανται, έχει δίκαιο οταν λέει οτι οι άλλοι τον "έβριζαν". Επομένως έχεις δίκαιο οτι η διαχείριση αφήνει τα πράγματα να φτάσουν σε οριακά σημεία για να προχωρήσει σε διαγραφή, έχεις απόλυτα δίκαιο, αλλά απο την άλλη, αν καθημερινά ασκούσε κάποια μικρά διαχειριστικά καθήκοντα, μπορεί να μην έφταναν τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Απ' τη στιγμή που ο Ντρ. Τζέκυλ βγει και πει τον άλλο π.χ. βλάκα, και έρθεις εσύ και μου πεις συμμαζέψου, ε δε θα το ξαναπω, τουλάχιστον όχι για αρκετό καιρό. Ενώ αν εγώ πω "βλάκα" και μετά πει και ο άλλος, και ο άλλος, και ο άλλος, το επόμενο στάδιο είναι το "μα***κας".. Ε και στο τέλος κάποιος θα εκτροχιαστεί, θα πει δε πάει άλλο, θα αρχίσουν οι φωνές, και αναγκάζεται η διαχείριση να παρέμβει, μπαίνει το crossfire και αρχίζουν αυτές οι καταστάσεις, που ο άλλος ανακινεί θέματα απο το 2005 για να πει οτι είναι διαβολικοί οι διαχειριστές.
Και για να είμαι και ειλικρινής.. αυτές τις καταστάσεις, της φασαρίας, τις έχω εκμεταλλευτεί πολύ. Όμως δεν είμαι εγώ η αιτία. Μπορείτε να λέτε οτι εγώ έιμαι αχρείος, κακός, σκατόμυγα κλπ... αλλά τα σκατά ήταν απο πριν εκεί.
quote:
Και σου μιλάω ως μέλος αυτού του φόρουμ απο το 2002!
Τι λες κάποια στιγμή δεν θα είχε πέσει κατι στην αντίληψη μου ?
Συμφωνώ με τα περισσότερα που λες, αν όχι όλα.

quote:
και μην μπερδευτεί κάποιος,
τα παραπάνω είναι καθαρά προσωπικές μου απόψεις, και δεν εκφράζουν την ΔΟ)
Εσύ κάνεις τον διαχωρισμό ανάμεσα στην άποψη του συντονιστή και του μέλους, εγώ οτι και να πω ασυλία δεν θα 'χω, θα δεχτώ κατηγορίες. Αν πώ δέκα σωστά πράγματα και ένα λάθος, για το ένα θα με κατηγορήσουν, για τα δέκα ούτε καν θα κάνει κανείς οτι τα είδε.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 16/03/2013 22:36:17

16/03/2013, 22:38:55
quote:
Εσύ κάνεις τον διαχωρισμό ανάμεσα στην άποψη του συντονιστή και του μέλους, εγώ οτι και να πω ασυλία δεν θα 'χω, θα δεχτώ κατηγορίες.

Τι ακριβώς εννοείς με το παραπάνω;

16/03/2013, 22:42:57
Εκτιμώ την απάντηση σου...

και σου λεω οτι συμφωνώ κι με τα περισσότερα απο αυτα που ειπες.
(δεν μπορώ σε ολα , γιατί θα κατηγορηθώ για δεύτερο acc δικό σου)

μόνο μια διευκρίνηση :

quote:
Εσύ κάνεις τον διαχωρισμό ανάμεσα στην άποψη του συντονιστή και του μέλους, εγώ οτι και να πω ασυλία δεν θα 'χω, θα δεχτώ κατηγορίες. Αν πώ δέκα σωστά πράγματα και ένα λάθος, για το ένα θα με κατηγορήσουν, για τα δέκα ούτε καν θα κάνουν οτι τα είδανε.

Πάντα ο ρόλος των μελών/συντονιστών στο esoterica.gr
ήταν "διπλός" και απόλυτα ξεκάθαρος
και εξηγώ:
Ως μέλος (απο τη στιγμή που μετέχει σε ενα θέμα)
κρίνετε το ίδιο με εσένα, για τις απόψεις και τα γραφόμενα του,
ο ρόλος του ως "συντονιστής", αρχίζει και σταματά στο να κράτα το φόρουμ εντός τον κανόνων λειτουργίας
Απο εκει και περα στην φυσιολογική ροη ενός θέματος δεν εχει κανένα πλεονέκτημα απέναντι σου
(είτε λέγετε συντονιστής, διαχειριστής, admin)

Kανείς δεν έχει ασυλία ως προς την συμπεριφορά του,
ασυλία υπάρχει μονο στις ιδέες
και ισες αποστάσεις τοσο απο αυτόν που λέει οτι η Γη κινείτε
οσο και σε αυτόν που λέει οτι είναι ακίνητη!

Ο Χ "ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ" όμως, θα "φάει" τις κίτρινες ΟΧΙ για τις ιδέες του αλλα για την συμπεριφορά του προς τους άλλους.
Όταν όμως συσσωρεύονται οι κίτρινες ...
και 10 καλα να έχουν προηγηθεί, δεν παύει να προσθέτει μια ακόμα κίτρινη...
Αυτο δεν νομίζεις οτι πρέπει κάποια στιγμή να συζητηθεί με τον "ΝΙΚΟΜΑΧΟ" ?
(δεδομένου οτι ο Χ δεν ειναι κομήτης, αλλα ενεργότατο μέλος)

*το όνομα ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ ειναι προϊόν μυθοπλασίας

not asked to learn how deep the secrets ... there are no
16/03/2013, 22:53:41
quote:
Admin:

Πολύ περισσότερο, ποιος εντέλει νομίζεις πως είσαι, για να παραθέτεις ή πιο σωστά να προσπαθείς επίμονα να υποβάλλεις στους άλλους, δημόσια, στοιχεία καθαρά ιδιωτικής φύσης που αναφέρονται σε μας προσωπικά ως άτομα, στις επιλογές μας και στην προσωπική μας ζωή; Από που θεωρείς πως μπορείς να αντλείς ένα τέτοιο δικαίωμα;;

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde - Απεστάλη: 16/03/2013, 20:16:05 :

Περίμενε συνάδελφε (το "συνάδελφε" τρόπος του λέγειν, μη παρεξηγηθούμε) τώρα με μπερδεύεις. Πού έχω υποβάλλει κάποιο ιδιωτικό σου στοιχείο, στοιχείο της προσωπικής σου ζωής κλπ; Και αν έχω κάνει κάτι τέτοιο (που δεν το έχω κάνει) γιατί μου το λες τώρα, και δεν το έλεγες νωρίτερα;
Αν όντως θεωρείς οτι έχω κάνει κάτι τέτοιο (που ΔΕΝ έχω κάνει, ξαναλέω) μπορούμε να το συζητήσουμε προσωπικά. Αλλα δε καταλαβαίνω σε τι αναφέρεσαι.

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde - Απεστάλη: 16/03/2013, 22:07:28:

Για εκείνους εχει. Για εμένα δεν έχει τόσο σημασία. Έχω και εγώ υπάρξει σε ομάδα και είμαι και επι της παρούσης σε μια ομάδα, αλλά αν κάποιος με ρωτήσει, "είσαι μέλος σε αυτή την ομάδα;" ή "συμμετείχες σε αυτή την ομάδα;" Θα του πω "Ναι, συμμετείχα" ή "ναι, έιμαι σε αυτή την ομάδα". Μπορεί βέβαια να μη μ'αρέσει να το αποκαλύψω σε κάποιο άτομο συγκεκριμένα ή πολύ περισσότερο, να το πω δημόσια - λογικό είναι - όμως δεν θα το αποποιηθώ.
Αυτό είναι όλο. Και αν σου ζητάει κάποιος απόλυτη ειλικρινεια, πρέπει και ο ίδιος να είναι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου. Οπότε αν εμένα με ρωτήσει ας πούμε κάποιος "Είσαι σε μια ομάδα;", θα του πω "Ναι, είμαι".

Η επισήμανση με πράσινα bold δική μου.

Το να μπορεί να κρατήσει κανείς τον λόγο του και να μην αυτοαναιρείται μέσα σε διάστημα λίγων μόλις ωρών είναι στοιχειώδες απαιτούμενο για να τον πάρει κανείς στα σοβαρά.

16/03/2013, 23:16:07
quote:
amalia
Τι ακριβώς εννοείς με το παραπάνω;
Νομίζω είναι αρκετά, αυτο-ερμηνευόμενο. Δηλ. αν βγω και πω "καλημέρα, ωραίο καιρό έχει σήμερα" θα αρχίσουν κάποιοι "Καλημέρα; Τι εννοεί; Μήμπως ο καιρός δεν ειναι καλός;" και έστω οτι εκείνη τη στιγμή πιάνει μια ψιχάλα "ΓΙΑΤΙ DR ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ;;; ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ;;;"
Θα μου πεις, αστείο αυτό. Ε... και όμως συμβαίνει. Δηλ. αν ο άλλος θέλει να σε παρεξηγήσει, θα σε παρεξηγήσει, τελείωσε. Αν πάλι σε έχει πάρει με καλό ματι, και να υπάρχει κάτι παρεξήγησιμο, θα το προσπεράσει.

quote:
AitheroVamon
Kανείς δεν έχει ασυλία ως προς την συμπεριφορά του,
Σωστός
quote:
Ο Χ "ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ" όμως, θα "φάει" τις κίτρινες ΟΧΙ για τις ιδέες του αλλα για την συμπεριφορά του προς τους άλλους.
Όταν όμως συσσωρεύονται οι κίτρινες ...
και 10 καλα να έχουν προηγηθεί, δεν παύει να προσθέτει μια ακόμα κίτρινη...
Αυτο δεν νομίζεις οτι πρέπει κάποια στιγμή να συζητηθεί με τον "ΝΙΚΟΜΑΧΟ" ?
Ναι, δε διαφωνώ.
Εγώ προσωπικά, δεν έχω αρνηθεί να συζητήσω με τη διαχείριση. Έχω αρνηθεί κατα το παρελθόν να μιλήσουμε απο κοντά, αλλά απο ένα τσατ το είχα πει και το έχω πει, οτι δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ούτε τώρα έχω, και αν αυτή τη στιγμή, αν και είμαι κουρασμένους θέλουν να μπουν σε ενα τσατ να μιλήσουμε, μπορούνε.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 16/03/2013 23:46:36

16/03/2013, 23:39:54
quote:
amalia
Το να μπορεί να κρατήσει κανείς τον λόγο του και να μην αυτοαναιρείται μέσα σε διάστημα λίγων μόλις ωρών είναι στοιχειώδες απαιτούμενο για να τον πάρει κανείς στα σοβαρά.
Εγώ την αυτοκριτική μου την έχω κάνει (και θα μπορούσα να κάνω άλλη τόση), την δικιά σου/σας δεν την έχω ακούσει ακόμα.. για το οτιδήποτε.

Παρακαλώ, οτι έχετε να προσθέσετε στα πράγματα που φταίω, ρίξτε το τώρα.. για να είναι έτοιμο το έδαφος.
Εγώ όπως σας είπα δεν έχω πρόβλημα με την αλήθεια
Ξεκινήσατε πριν δυο σελίδες να βγάζετε όλους τους σκελετούς (μου) από του ντουλάπι... συνεχίστε, βγάλτε μου όλα τα άπλυτα στη φόρα.
Εδώ θα είμαι!

ΚostakourtasΜέλος
17/03/2013, 00:29:46
quote:
Ξεκινήσατε πριν δυο σελίδες να βγάζετε όλους τους σκελετούς (μου) από του ντουλάπι... συνεχίστε, βγάλτε μου όλα τα άπλυτα στη φόρα.
ποιες 2 ???...8 σελιδες εσενα βλεπω να ξεκινας να βγαζεις θεματα με τη διαχειριση κ οχι τη διαχειριση με σενα...δεν εχω καμια σχεση με τη διαχειριση...βασικα δεν γνωριζω κανενα μελος...εγω περαστικο μελος χριστιανο ορθοδοξο ειμαι κ που κ που ψαχνω καμια φιλοσοφικη συζητηση να ανοιξουν οι οριζοντες...κ διαβαζοντας εδω αποψε 8 σελιδες αυτο που βλεπω αυτο λεω κ δεν αντεξα κ εγραψα το σχολιο.

Ποιός ήρθε?

17/03/2013, 00:48:05
Μάλλον έχεις επιλεκτική όραση Κostakourtas...
Αλλά επειδή θα εξαφανιστείς πάλι, και είναι και περίεργος ο ρόλος σου, μάλλον κακώς σου απαντάω. Πάντως ευχαριστώ που διάβασες οκτώ σελίδες με δικά μου θέματα.

Καλό βράδυ