ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Big brother - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Big brother - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

kostakis31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
αγνοώνΜέλος
14/09/2007, 17:19:41
OANNHSEA,
check your mail
18/09/2007, 08:55:50
ΜΗΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ!
- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ! πχ. ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ! ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ! ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ! ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΘΩΚΟ! ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ! (ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!)
-ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ πχ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ! ΠΟΥ ΠΗΔΑΝΕ ΝΥΝ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ (ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ), ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ.
-ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΞΕΠΗΔΑΝΕ ΝΕΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΝΤΕ-ΤΕ ΓΙΝΟΝΤΕ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΙ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΗΔΑΓΑΝ ΚΑΚΟΜΟΥΤΣΟΥΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.
-ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΑΣΤΗΝΟΜΙΑΣ (ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ) ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΖΗΓΩΝ ΤΟΥΣ!
---ΑΧ!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΣ ΚΑΥΜΕΝΕ ΠΑΠΑΦΛΕΣΑ!!!!!!!!!!
ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ! ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ!!!! (ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ).
-ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!! ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕ ΦΑΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!! ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΜΩΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ!!!! (ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΜΟΝΟ Ο ΔΙΣΥΜΟΙΡΟΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙ ΕΧΕΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΛΛΟ ΡΟΛΟ!) ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ!
-ΟΠΟΤΕ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΚΑΜΕΡΕΣ, ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΣΤΑ ΟΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! (ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ...)

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

Edited by - europaios2 on 18/09/2007 09:05:52

kostakisΜέλος
19/09/2007, 08:44:38
Καλημέρα σε όλους

Φίλε europaios2 γράφεις

quote:
- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ! πχ. ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ! ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ! ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ! ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΘΩΚΟ! ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ! (ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!)
-ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ πχ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ! ΠΟΥ ΠΗΔΑΝΕ ΝΥΝ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ (ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ), ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ.
-ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΞΕΠΗΔΑΝΕ ΝΕΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΝΤΕ-ΤΕ ΓΙΝΟΝΤΕ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΙ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΗΔΑΓΑΝ ΚΑΚΟΜΟΥΤΣΟΥΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.
-ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΑΣΤΗΝΟΜΙΑΣ (ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ) ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΖΗΓΩΝ ΤΟΥΣ!

Παρότι προσωπικά δε με ενδιαφέρει καθόλου η προσωπική ζωή των εν λόγω κυρίων, ενώ θεωρώ και δεδομένο ότι οι "ταρζανιές" τους γίνονται σε χρόνο και τόπο πολύ καλά "προστατευμένο", οφείλω να σου υπενθυμίσω ότι η λογική της κάμερας δεν υπεισέρχεται, σε πρώτη φάση, σε αυτού του είδους τις παρακολουθήσεις, αλλά αφορά πολύ "κοινότερα" και "καθημερινά" θύματα τύπου διαδηλωτές, οδηγούς, οπαδούς, αντιδραστικούς κλπ.
Μην ξεχνάς ότι ακόμα και στην - παρόμοια - περίπτωση των υποκλοπών, η μόνη γνώση που λάβαμε ήταν το γεγονός καθαυτό, στοιχείο που, σε συνδυασμό με την κατ'ουσίαν αθώωση των υπευθύνων και το "κλείσιμο" σχεδόν της υπόθεσης, με ωθεί στο συμπέρασμα ότι μάλλον επρόκειτο για άρτια οργανωμένη σφυγμομέτρηση των αντιδράσεων της κοινής γνώμης για το γενικότερο θέμα της παρακολούθησης. Αν άλλωστε ίσχυε κάτι άλλο, κάποιοι δε θα έπρεπε να είχαν στηθεί "στον τοίχο"; εγώ ξέρω ότι οι άμεσα υπεύθυνοι βελτίωσαν την κοινωνική τους θέση, γενόμενοι μάλιστα και επίσημοι χορηγοί της Ολυμπιακής Ομάδας της Ελλάδος (εύγε στα τσακάλια της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά τι περιμένεις από τον κοντοπίθαρο; ονόματα δε λέμε), οι δεύτεροι δήθεν υπεύθυνοι χρεώθηκαν (και πλήρωσαν;) ένα "βαρύ" πρόστιμο, η οικογένεια του παιδιού που αυτοκτόνησε ακόμα αναζητά το πως και το γιατί και όλοι εμείς, αφού διαμαρτυρηθήκαμε και εκφράσαμε τις ενστάσεις μας για ένα ικανό χρονικό διάστημα επιστρέψαμε στο μακάριο ύπνο μας, μέχρι το επόμενο σκάνδαλο - σφυγμομέτρηση.
Για όλα αυτά φίλε μου σου λέω καλύτερα να αντισταθούμε τώρα, όσο είναι καιρός (ανεξαρτήτως αποτελέσματος, άλλωστε και την αντίστασή μας στο δικομματισμό την "έκοψα" προχτές), παρά να παρασυρθούμε σε πανηγυρισμούς κουτσομπολίστικης έπαρσης για τη "δήθεν" δυνατότητα ελέγχου της προσωπικής ζωής των καρχαριών. Χώρια που το θεωρώ και εντελώς αφελές να πιστέψω ότι θα προταθεί ένα μέτρο, το οποίο θα θίγει τα δικαιώματα ή τις δραστηριότητες των εμπνευστών του.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

19/09/2007, 09:14:41
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΩΣΤΑΚΗ!
-ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΩΝ' ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ.
-ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΝ!!! ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΙΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΙΟΙ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΙΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΠΟΡΤΟ κ.λ.ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.
-ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΝ πχ. ΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ (ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ ΤΗ ΘΕΩΡΩ ΑΝΤΙΚΗΜΕΝΙΚΗ) ΑΠΟΨΗ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΟΡΕΙΕΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΘΕΩΡΩ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
-ΕΙΔΕΣ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η Ν.Δ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ, ΠΑΣΟΚΑΤΖΗΔΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ν.Δ. ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΜΗΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ, ΑΡΝΗΘΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ. ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΑΝΩΡΗΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.
-ΘΕΩΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΠΙΟΣ ΔΕΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ, (ΛΟΓΩ ΠΑΡΠΛΕΥΡΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ) ,ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΩΦΕΛΙΜΕΝΟΣ (ΑΠΟ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ).

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

20/09/2007, 10:57:50
Θα ήθελα καταρχήν να προτείνω την διόρθωση του τίτλου του θέματος, γιατί με την παρούσα του μορφή αποπροσανατολίζει...

Διάβασα πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και θα ήθελα να καταθέσω και την δική μου.

Αρχικά, άμα κάνουμε μια θρησκευτική προσέγγιση στο όλο θέμα, θα διαπιστώσουμε πως μεγαλώσαμε με την ιδέα ότι «κάποιος» παρακολουθεί και καταγράφει τις πράξεις μας, προκειμένου να κριθούμε αργότερα. Από την στιγμή λοιπόν που κάποιοι ακόμα πιστεύουν σε αυτή την κατάσταση, είναι πλήρως εξικοιωμένοι με την ιδέα της παρακολούθησης.

Άμα το προσεγγίσουμε πολιτικά το θέμα, ένα κομμάτι πολιτών είναι οπαδοί/νοσταλγοί καθεστώτων όπου η ρουφιανιά πάει σύννεφο (με λίγα λόγια, οι μισοί παρακολουθούν τους άλλους μισούς). Άρα και αυτό το κομμάτι είναι εξικοιωμένο στην ιδεά της παρακολούθησης.

Υπάρχει και ένα κομμάτι του πλυθησμού που λέει «δεν έχω να κρύψω τίποτα» και δεν του καίγεται καρφί άμα τον παρακολουθούν ή όχι. Δεν το κρύβω πως σε αυτό το κομμάτι ανήκω κι εγώ.

Πάντα μου έκανε εντύπωση που συγκεκριμένοι χώροι ανησυχούν ιδιαίτερα στο θέμα της παρακολούθησης και με κάνει να αναρωτιέμαι μήπως τελικά «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά».

20/09/2007, 10:59:58
Προσωπικά θεωρώ πως ο άνθρωπος (και ιδιαίτερα ο νεοέλληνας) δεν εκτιμά την ελευθερία και την εκμεταλεύεται με τρόπο που βλάπτει γενικά το σύνολο. Υπάρχει το ελεύθερο internet και ξαφνικά ο κάθε μαλάκας φανατικός μπορεί να πάρει οδηγίες να φτιάξει μια βόμβα και να σκορπίσει τον όλεθρο. Ο κάθε ανώμαλος την στήνει στα παιδιά μας για να τα παρασύρει. Ο κάθε διεστραμένος παίρνει tips για το που θα βρει πιτσιρίκια να πηδήξει στις Φιλιππίνες (πχ). ΝΑΙ, γουστάρω τρελά να παρακολουθείται το internet και να υπάρχει μια σκιά πίσω από κάθε τέτοιο αρωστημένο μυαλό. Δεν μου καίγεται καρφί να βλέπουνε τι γράφω, που μπαίνω και τι κάνω. Προσέχω τι λέω και τι γράφω, αμα πχ πετάξω μια μαλακία του τύπου «έχω πληροφορίες ότι ο τάδε τα παίρνει από τον τάδε» ας με μπαγλαρώσουν. Αν έχω γνώμη και άποψη την λέω φωναχτά – άμα λέω μαλακίες ας πρόσεχα. Θα μου την στήσουνε γιατί κατεβάζω mp3s ? Ας πρόσεχα, είναι παράνομο και το ξέρω – όλοι μας το ξέρουμε, έχουμε άποψη για το άμα είναι παράνομο και στο χέρι μας είναι να βρούμε το δίκιό μας.

Χρειάζεται ένας μπαμπούλας από πάνω μας γιατί πάμε κατά διαόλου. Θα σας πω δυο απλά παραδείγματα. Τότε με την λειψυδρία την πρώτη 5ετία του ’90, είχανε αρχίσει και το πρώτα αυστηρά μέτρα για το έλεγχο της κατανάλωσης. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον μαλάκα τον γείτονά μου που εκμεταλευόμενος μία βλάβη στο ρολόι της ΕΥΔΑΠ άφηνε το νερό να τρέχει ασταμάτητα για «να την σπάσει στον Μητσοτάκη» !!! Δεύτερο παράδειγμα : Υπάρχουν κάποιες καλοκαιρινές μέρες με καύσωνα που γίνονται εκκλήσεις για μειωμένη και συνετή κατανάλωση ρεύματος για να μην τα φτύσει το δύκτιο.... Δεν θα ξεχάσω την εικόνα του γραφείου μου, όλα τα aircondition στο φουλ και παράλληλα τα παράθυρα ανοιχτά (γιατί θέλουνε και καθαρό αέρα – χώρια που υπάρχουν πάντα και κάποιες που κρυώνουν και είναι πιο αποτελεσματικό να φέρουνε ζέστη μέσα από το να βάλουνε ένα ζακετάκι.....). Να πω για τα φώτα στις τουαλέτες που είναι μονίμως ανοιχτά ? Τι να πρωτοπώ.... Ας υπήρχε ένας τρόπος όμως να παρακολουθούτανε η σπατάλη αυτή και ας έτρωγε ένα βαρβάτο πρόστιμο ο μαλάκας ο γέιτονας και το αφεντικό μου και θα σού’λεγα εγώ ποιός θα έβαζε μυαλό...

Να πω και άλλα ? Για την ασφάλεια ? Με έχει καλύψει ο φίλος ο europaios2

Για μένα το δίλλημα δεν είναι η παρακολούθηση, για μένα η πρόκληση είναι πως αυτός ο έλεγχος θα εγγυάται καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για το σύνολο. Πως θα γίνει ένα όργανο στα χέρια όλων μας για να αποφευχθούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας όπου και η σκέψη μας θα καθοδηγήται...

20/09/2007, 11:13:53
-ΚΑΛΗΜΕΡΑ KERRY KING!
-EINAI AYTO ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!
-ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ! ΟΜΩΣ Ε! ΣΠΙΤΙΑ............ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΥΤΟΠΙΑ!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

20/09/2007, 22:41:33
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι οι κάμερες είναι η λύση...
http://www.thisislondon.co.uk/news/article-23412867-details/Tens+of+thousands+of+CCTV+cameras%2C+yet+80%25+of+crime+unsolved/article.do
21/09/2007, 07:36:58
Φίλε KERRY KING, μιας και προτείνεις την μετονομασία του θέματος πρότεινε μας και κάποιο τίτλο.
Για να είμαι ειλικρινής πάντως, προσωπικά καταλαβαίνω από τον τίτλο τι συζητιέται σ' αυτό το θέμα.

quote:
Αρχικά, άμα κάνουμε μια θρησκευτική προσέγγιση στο όλο θέμα, θα διαπιστώσουμε πως μεγαλώσαμε με την ιδέα ότι «κάποιος» παρακολουθεί και καταγράφει τις πράξεις μας, προκειμένου να κριθούμε αργότερα. Από την στιγμή λοιπόν που κάποιοι ακόμα πιστεύουν σε αυτή την κατάσταση, είναι πλήρως εξικοιωμένοι με την ιδέα της παρακολούθησης.

Έχεις δίκιο σ' αυτό που αναφέρεις.
Παρόλα αυτά, η ιδέα ότι κάποιος μας παρακολουθεί μπορεί να μας οδηγήσει σε συναισθήματα ενοχής, κάτι που πιστεύω ότι ήδη συμβαίνει σε κάποιο βαθμό στην κοινωνία μας.
Η μεταθανάτια τιμωρία μας, η έννοια της αμαρτίας, το άγρυπνο μάτι που τα παρακολουθεί όλα μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ενοχές για κάποιο σφάλμα μας...

Σχετικά με τον έλεγχο, θεωρώ πως είναι αναγκαίος με την προϋπόθεση ότι στην άσκηση του θα υπάρχουν όρια.
Η έννοια του ελέγχου μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα αλλά όταν υπερβεί τα αναγκαία όρια τότε πηγαίνουμε στο άλλο άκρο.
Οπότε προτού τον ασκήσουμε θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε σε θέση να τον ασκήσουμε (αυτοέλεγχος).

Αυτό το αναφέρω και το θεωρώ πολύ σημαντικό διότι είναι πιθανόν να τείνουμε στον έλεγχο των άλλων παρά στον έλεγχο των δικών μας παθών και πράξεων...

In anticipation of my resurrection...

21/09/2007, 16:24:26
quote:
KERRY KING:
Δηλαδή εξομοιώνεις αυτούς που θα μας παρακολουθούν με τον Θεό.

1) Ο Θεός αν μας τιμωρήσει, θα το κάνει στην άλλη ζωή και όχι σε αυτήν.
2) Ο Θεός αυτά που βλέπει δεν πρόκειται να τα πει ή να τα δείξει σε τρίτους.
3) Ο Θεός είναι δίκαιος αυτοί που θα μας παρακολουθούν ποιος ξέρει τι κουμάσια θα είναι?

Φυσικά και είμαι κατά αυτού του μέτρου. Αυτό το μέτρο συμφέρει μόνο στους εμπόρους και βιομηχανίες που κατασκευάζουν τις κάμερες αυτές. Και μόνο που θα ξοδέψουμε δημόσιο χρήμα για να τις αποκτήσουμε είναι αρκετός ο λόγος, για τον οποίο δεν θέλω τις κάμερες.

Σε τι χρησίμευσαν οι κάμερες την 11/ 2001 στις διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις Λονδίνο, Μαδρίτη κτλ.? Το πολύ, πολύ να πιάσουν τον φταίχτη, δεν αποτρέπουν το έγκλημα. Εδώ μπροστά στα μάτια των αστυνομικών οι αναρχικοί παραβαίνουν τους νόμους, ε και λοιπόν;

Άμα θέλει κάποιος να κλέψει, να βιάσει, να σκοτώσει θα το κάνει εκεί που δεν "πιάνει" η κάμερα ή θα τα κάνει φορώντας μάσκα, έτσι κι αλλιώς είναι αδύνατον να καλύψεις τα πάντα. Εδώ δεν έχουμε φωτισμό –απλή λάμπα- σε κάποιους δρόμους και θα βάλουν κάμερες?
Άσε που οι διάφοροι αντιεξουσιαστές θα τις σπάνε κάθε τόσο και θα αναγκάζεται ο δήμος να τις αλλάζει με τα δικά μας χρήματα μέχρι που να αναθέσουν τις κάμερες σε ιδιωτικές σεκιούριτι (πουλώντας σε αυτές το σύστημα παρακολούθησης στο 1/10 του κόστους, όπως όλες τις δημόσιες υπηρεσίες) και τότε κλάψτε μας.

quote:
KERRY KING:
Χρειάζεται ένας μπαμπούλας από πάνω μας γιατί πάμε κατά διαόλου.

Βέβαια, όταν δεν εφαρμόζονται οι δημοκρατικοί νόμοι και δεν τιμωρείται ο παραβάτης έχοντας καλό δικηγόρο, θα εφαρμοστεί ο φασισμός-μπαμπούλας.
quote:
KERRY KING:
Τότε με την λειψυδρία την πρώτη 5ετία του ’90, είχανε αρχίσει και το πρώτα αυστηρά μέτρα για το έλεγχο της κατανάλωσης. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον μαλάκα τον γείτονά μου που εκμεταλευόμενος μία βλάβη στο ρολόι της ΕΥΔΑΠ άφηνε το νερό να τρέχει ασταμάτητα για «να την σπάσει στον Μητσοτάκη» !!!
Δηλαδή θα βάλουν και στην τουαλέτα μας κάμερες? Έλεος!
Εξάλλου το νερό είναι φυσικό αγαθό και δεν ανήκει σε κανένα κράτος ή κυβέρνηση. Άσε που το πληρώνουμε κιόλας.
Κατάλληλη παιδεία χρειάζεται και όχι παρακολούθηση.

Το θέμα είναι γιατί υπάρχει η εγκληματικότητα. Μήπως βολεύει κάποιους? Μήπως δημιουργούν το πρόβλημα της ανασφάλειας οι ίδιοι που πουλάνε τις λύσεις?

Σε καμιά περίπτωση δεν θα θεωρώ τον εαυτό μου ασφαλή αν με παρακολουθούν, γιατί είμαι ασφαλής και δεν έχω ανάγκη να με παρακολουθεί κανένας τσομπάνης ή κόπρος για να με σώσει από τον κακό λύκο. Κι αν πέσω θύμα δολοφόνου, σιγά, ποιος είμαι εγώ, 7 δις μείον ένα έτσι κι αλλιώς μαζευτήκαμε πολύ στον πλανήτη. Για κάποιο σύνδρομο «φοβισμένου προβάτου» που ίσως θα μου έχουν περάσει, θα ψηφίζω υπέρ των φασιστικών νόμων που θα έχουν αντίκτυπο σε όλη την ανθρωπότητα?

Όποιος νομίζει ότι απειλείται να βάλει συναγερμό στο σπίτι και να κυκλοφορεί με σωματοφύλακα. Αλλά και αυτό δεν είναι αρκετό βλέπε Κένεντι…

quote:
KERRY KING:
Θα μου την στήσουνε γιατί κατεβάζω mp3s ? Ας πρόσεχα, είναι παράνομο και το ξέρω – όλοι μας το ξέρουμε, έχουμε άποψη για το άμα είναι παράνομο και στο χέρι μας είναι να βρούμε το δίκιό μας.

Το υπέρτατο αγαθό είναι η ελευθερία όχι η ασφάλεια. Ασφάλεια είχαμε και επί τουρκοκρατίας, αποκτούσαμε και προνόμια, μια χαρά ήμασταν με τους Οθωμανούς όπως λέει και η Ρεπούση. Aλλά κάτι τρομοκράτες επαναστάτησαν κατά των νόμων και κράτους για να μιλάμε σήμερα Ελληνικά.

Αλήθεια τι είναι ο νόμος?
Κάπου, κάποτε υπήρχε νόμος ο κοινοτάρχης να πηγαίνει την πρώτη νύχτα του γάμου, με την γυναίκα.
Θα σου άρεσε να ήσουν νομοταγής τότε KERY KING? (και να μην είσαι κοινοτάρχης )
Το νόμιμο είναι και δίκαιο

...perche io sono libero
23/09/2007, 15:02:50
Φίλε libero μάλλον δες κατάλαβες καλά αυτά που έγραψα - και μου κάνει εντύπωση γιατί απαντάς και σε συγκεκριμένα κομμάτια....

Καταρχήν πειορίζεσαι στο κομμάτι "ΚΑΜΕΡΑ", υπάρχουν και άλλοι τρόποι ελέγχου ξέρεις...

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Θεός που με παρακολουθεί από ψηλά για να με κρίνει, οπότε δεν καταλαβαίνω προς τι η παρατήρησή σου. Μιλάω με την εξοικίωση κάποιον στην ιδέα ότι τους παρακολουθούν.

Στο κομμάτι της λειψυδρίας είσαι τελείων άουτ. Έβγαλες αφθαίρετο συμπέρασμα μόνο και μόνο για να πεις την εξυπνάδα περί τουαλέτας. Για να στο κάνω πιο λιανά, θα μπορούσε να υπάρχει μηχανισμός ελέγχου της κατανάλωσης τους νερού που να ελέγχει on-line το πρόβλημα και να λαμβάνει μέτρα. Σε κουβέντα να βρισκόμαστε όμως, καθώς όπως όλοι συμφωνούμε είναι και θέμα παιδείας. Αν όμως περνούσε ένα zepelin (πχ) και έβλεπε πως από το οικόπεδο του εξυπνάκια του γείτονα έτρεχε νερό προς τον δρόμο και έστελνε την αστυνομιά να πάει να ελέγξει (λέμε τώρα), θα σου έλεγα πόσο λιγότερο προκλητικός θα ήτανε ο κάφρος.

quote:
Το υπέρτατο αγαθό είναι η ελευθερία όχι η ασφάλεια.

Όταν η ελευθερία καταντάει ασυδοσία, τότε υπάρχει πρόβλημα. Με την λογική σου, καταργούμε τους νόμους γιατί περιορίζουν την ελευθερία ? Για κάνε τα λίγο πιο λιανά γιατί με έχεις μπερδέψει λίγο με τις τελευταίες σου απόψεις.