ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- XA - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- XA - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
15/06/2012, 09:53:16
quote:
Επομένως, αναγκάζεσαι να συμμετέχεις στο σύστημα που μισείς επειδή το σύστημα σε εκβιάζει. Οκ.

Άλλο το σύστημα και άλλο το εκλογικό σου δικαίωμα.
Δεν με εκβιάζει κανένα σύστημα, είναι υποχρέωσή μου να επιλέξω πολιτική εκπροσώπηση. Από την στιγμή που έχω υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος, έχω και δικαιώματα. Ένα από αυτά είναι η ψήφος μου.

Επιλέγω να στηρίξω κόμμα που θα εκπροσωπηθεί στην Βουλή και δεν χαραμίζω την ψήφο μου για να την επωφεληθεί το πρώτο κόμμα.

Αν μισώ κάτι είναι την αλλοτρίωση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, επιλέγω κάτι ακραίο μεν αλλά εθνικό δε. Ευελπιστώ στην πλήρη κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος (και σχηματισμών) με την ελπίδα την δημιουργία κάτι νέου - έστω και αν χρειαστεί να υπάρξει κάποια μεταβατική περίοδος όπου δεν θα μπορώ να επέμβω με την ψήφο μου. Σε κάλυψα ???

15/06/2012, 10:19:12
quote:

quote:
Επομένως, αναγκάζεσαι να συμμετέχεις στο σύστημα που μισείς επειδή το σύστημα σε εκβιάζει. Οκ.

(το εκλόγικα δικαίωμα είναι μέσα στο σύστημα. Το σύστημα συντηρείται απο τη ψευδή αίσθηση δημοκρατίας που δημιουργεί το εκλογικό δικαίωμα)

Δεν με εκβιάζει κανένα σύστημα, είναι υποχρέωσή μου να επιλέξω πολιτική εκπροσώπηση. (Αν δεν σε εκπροσωπεί κανένα από τα υπάρχοντα σχήματα, τι κάνεις;)
Από την στιγμή που έχω υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος, έχω και δικαιώματα. Ένα από αυτά είναι η ψήφος μου.(Επίσης το κράτος έχει υποχρεώσεις απέναντί σου, τις οποίες και δεν καλύπτει - τουλάχιστον όχι σε μένα)

Επιλέγω να στηρίξω κόμμα που θα εκπροσωπηθεί στην Βουλή και δεν χαραμίζω την ψήφο μου για να την επωφεληθεί το πρώτο κόμμα.

Αν μισώ κάτι είναι την αλλοτρίωση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, επιλέγω κάτι ακραίο μεν αλλά εθνικό δε. Ευελπιστώ στην πλήρη κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος (και σχηματισμών) με την ελπίδα την δημιουργία κάτι νέου - έστω και αν χρειαστεί να υπάρξει κάποια μεταβατική περίοδος όπου δεν θα μπορώ να επέμβω με την ψήφο μου. Σε κάλυψα ??? (Με κάλυψες)

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 15/06/2012 10:21:13

15/06/2012, 10:37:47
Στην πραγματικότητα,
δεν χρειάζονται καν εκλογές άμα θέλουμε οποιαδήποτε αλλαγή είτε αυτή είναι κάποια βελτιωμένη έκδοση της αντιπρ. δημοκρατίας, είτε είναι μοναρχία-ολιγαρχια, είτε είναι κομμουνισμός.

Το ότι χρειαζόμαστε την βουλή, τις εκλογές, κλπ για να υπάρξει μια κάποια αλλαγή, είναι προγραμματισμός του συστήματος. Το ότι πηγαίνουμε ένα εκ/ριο άνθρωποι και στεκόμαστε έξω απ' τη βουλή και αυτό ειναι προγραμματισμός του συστήματος. Γιατί αν ένα εκ/ριο άνθρωποι επέλεγαν να ζούνε σαν να μην υπάρχει κυβέρνηση, το κράτος θα κατέρρεε και θα ήταν αναγκαστικό να αλλάξει και ο εκλογικός νόμος και ο,τι άλλο ζητούσαμε (εκτός αν μπορούσε το κράτος να χωρέσει σε φυλακές ένα εκ. ανθρώπους ή αν τους εκτελούσε)
Επομένως αν θέλουμε πραγματική αλλαγή, ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα. Δεν χρειαζόμαστε καμιά διαδικασία που υπάρχει ήδη, μπορούμε να φτιάξουμε δικιά μας. Αντί να μας εκβιάζουν αυτοί, τα λίγα λαμόγια που κινούν τα νήματα, μπορούμε να τους εκβιάζουμε εμείς.

Κράτος εν κράτη, είπα κάποτε. Αν δεν σου αρέσει το εκλογικό σύστημα είναι απλό: Πάρε μια κάλπη και κάνε δικές σου εκλόγές.
Αν υπάρχει μαζικότητα, ποιος θα τολμήσει να σου πει μην το κάνεις;

Αλλά ποιος το έχει σκεφτεί αυτό; Λίγοι έως κανείς. Γιατί ο προγραμματισμός του συστήματος έχει εισχωρίσει ως το κόκαλο. Μας λένε οτι υπάρχει μόνο μια κάλπη σε όλη την Ελλάδα, αυτή που αντιστοιχεί στην κάθε λαμογιαρέα κυβέρνηση που αποφασίζει να κηρύξει εκλογές και κόβει και ράβει τον εκλογικό νόμο στα μέτρα της ώστε η ψήφος του έλληνα πολίτη να πάει στα σκουπίδια.

Αλλά αφού ο έλληνας πολίτης θεωρεί ακόμα ότι μέσα από το σύστημα, θα αλλάξει το σύστημα, και θα γίνει η ζωή του καλύτερη, ας το θεωρεί. Το δέντρο απ' τους καρπούς του φαίνεται... έτσι θα φανεί και αν όλοι αυτοί οι έλληνες είχαν δίκαιο. Αν όμως καταστρέψουν την Ελλάδα, το φταίξιμο στον λαιμό τους.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 15/06/2012 10:56:24

15/06/2012, 10:41:10
Έχει δίκιο ο Macedon, δεν αρκεί να γνωρίζεις το πρόβλημα πρέπει να έχεις και τα μούσκουλα για να ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ τη λύση. Μας το είπε με τον εκφραστικό του τρόπο όταν στη θέση της Κανέλη τοποθέτησε τη Μέρκελ. Κατά πως φαίνεται το αυτό έπεσε και στην αντίληψη του Κασιδιάρη και ακολούθησε η δήλωση του : "Δε στέλνουμε τον Κασιδιάρη να μιλήσει στη Μέρκελ"; λέει ο Κασιδιάρης http://www.ramnousia.com/2012/06/blog-post_8380.html#.T9re9bX3h9U
Δεν αντιλέγω είναι και αυτός ένας τρόπος, πολλές φορές είναι και ο μόνος τρόπος. Κυρίως όταν υπάρχει αδυναμία κατανόησης του διαφορετικού (όσον αφορά την αδυναμία δεν είναι μόνο δική μου διαπίστωση, για ρίξτε μια ματιά εδώ : http://www.ramnousia.com/2012/06/blog-post_4807.html#.T9re4bX3h9V και στο σημείο που σας καλώ να επικεντρωθείτε : οι άνθρωποι που σημειώνουν χαμηλό σκορ στα τεστ ευφυίας κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, παρουσιάζουν την τάση να είναι πιο δεκτικοί σε προκαταλήψεις και να υιοθετούν συντηρητική ιδεολογία ως ενήλικοι. Βασική υποκατηγορία αυτών, μάλιστα, αποτελούν και όσοι προβαίνουν σε φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις έναντι των άλλων.) και του ρόλου που επιτελεί αυτό στον κόσμο μας.
Είναι αυτό το τελευταίο, ο κόσμος μας, που έχει χρησιμεύσει σαν δικαιολογία για τα χειρότερα εγκλήματα.
Είναι που επιφυλάσσουμε για τον εαυτό μας το ρόλο της καμαριέρας που μπαίνει σε ένα χαοτικό γραφείο και αντί να επικεντρωθεί στο ξεσκόνισμα που είναι και η δουλεία της αρχίζει να τακτοποιεί τα έγγραφα! Χα, την επόμενη φορά σας το υπόσχομαι θα το βρει χειρότερο και αν δεν πιάσει το νόημα η επόμενη φορά θα είναι και η τελευταία της!

quote:

Dr.
Αν δεν σε εκπροσωπεί κανένα από τα υπάρχοντα σχήματα, τι κάνεις;

Η δημοκρατία δεν απαιτεί την εκπροσώπηση σου αλλά την παρουσία σου!
Που και πως είναι δικό σου θέμα!

Edited by - Osmosis on 15/06/2012 11:00:08

15/06/2012, 10:57:28
Αλήθεια, γιατί λέμε "αντιπροσωπευτική δημοκρατία" και δεν λέμε "αντιπροσωπευτική ολιγαρχία"; Απο καθαρά τεχνικής άποψης δεν θα ήταν το δεύτερο πιο ορθό; Δηλαδή μια ολιγαρχία που εκπροσωπεί τους πολλούς; Η λέξη δημοκρατία δίνει την εντύπωση ότι ο λαός έχει κάποιο λόγο σε αυτά που κάνουν οι αντιπρόσωποί του, πράγμα που φυσικά δεν ισχύει. Π.χ. δημοψήφισμα δεν έχει γίνει εδώ και χρόνια. Οι διαδηλώσεις, όσο μαζικές και να είναι, καταστέλλονται.

Επομένως;

NotirkΜέλος
15/06/2012, 11:41:46
[/quote] Kerry King

Δεν με εκβιάζει κανένα σύστημα, είναι υποχρέωσή μου να επιλέξω πολιτική εκπροσώπηση. Από την στιγμή που έχω υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος, έχω και δικαιώματα. Ένα από αυτά είναι η ψήφος μου.

Αν μισώ κάτι είναι την αλλοτρίωση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, επιλέγω κάτι ακραίο μεν αλλά εθνικό δε. Ευελπιστώ στην πλήρη κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος (και σχηματισμών) με την ελπίδα την δημιουργία κάτι νέου - έστω και αν χρειαστεί να υπάρξει κάποια μεταβατική περίοδος όπου δεν θα μπορώ να επέμβω με την ψήφο μου. Σε κάλυψα ???
====================================================

Αγαπητέ Kerry King, πολύ γενικά,συμφωνώ μαζί σου με μια ένσταση όσον αφορά τον όρο Εθνικό αν τον εννοείς όπως γενικά και αόριστα μας μάθανε να τον αντιλαμβανόμαστε.
Για παράδειγμα, εγώ στον όρο εθνικό, συμπεριλαμβάνω τις ακόλουθες βασικές έννοιες:
-Φιλοπατρία= Αγάπη για την πατρίδα, που βασικά σημαίνει έμπρακτη αγάπη, προστασία και μέριμνα , με ανδρεία, δικαιοσύνη, φρόνηση και σωφροσύνη για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες και…. όχι μόνο για τους οικονομικά ισχυρούς.
-Φιλοκαλία= Αγάπη για το ωραίο, που εμπεριέχει την αγάπη στη φύση και την προστασία της, όπως επίσης τον πολιτισμό στης ανθρώπινες σχέσεις…. χωρίς χαστούκια.
-Φιλοσοφία= Αγάπη για τη γνώση εκείνη, που ανεβάζει πνευματικά τους πολίτες, με στόχο να είναι ελεύθερα σκεπτόμενοι Άνθρωποι και…. όχι στρατιωτάκια.

- Αυτά τα χαρακτηριστικά αν έχει κάποιο πολιτικό κόμμα, θα το ψηφίσω σαν εθνικό και όχι όποιο για δικούς του, πονηρούς ίσως λόγους, παραπειστικά αυτοονομάζεται εθνικό.

15/06/2012, 14:50:26
quote:
macedon
Παρεμπιπτόντως, το εθνικιστικό κίνημα είχε επισημάνει τα προβλήματα αυτά, τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, την διαφθορά του συστήματος και την πορεία προς τη χρεωκοπία από το 1979.

Ποιο είναι αυτό το "εθνικιστικό κίνημα" στο οποίο αναφέρεσε?

Δεν πιστεύω να είχε καμμία σχέση με την Επταετή Χούντα διότι την αποκήρυξες ως μη-Εθνικιστική και Αμερικανοκίνητη.

Σίγουρα πρέπει να είναι κάτι διαφορετικό και αυτόνομο και καθαρά Εθνικιστικό (όπως πολύ ωραία το έχεις τακτοποιήσει στο μυαλό σου και συμβατό με τη δική σου ατομική/προσωπική "πραγματικότητα").

Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ Αν δε μου απαντήσεις ξέρω εκ προοιμίου τη δικαιολογία σου οπότε μη ξοδεύεις τζάμπα ψηφιακό μελάνι...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 15/06/2012 14:50:53

15/06/2012, 16:05:48
PanosT

quote:
Ποιο είναι αυτό το "εθνικιστικό κίνημα" στο οποίο αναφέρεσε?

Το Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα (ΕΝΕΚ) που ιδρύθηκε το 1979.

quote:
Δεν πιστεύω να είχε καμμία σχέση με την Επταετή Χούντα διότι την αποκήρυξες ως μη-Εθνικιστική και Αμερικανοκίνητη.

Προφανώς δεν είχε. Για όσους γνωρίζουν την ιστορία, θα ξέρουν πως η ιδρυτική ομάδα του ΕΝΕΚ είχε διαγραφεί από την νεολαία της φιλοχουντικής "Εθνικής Παράταξης" του Στέφανου Στεφανόπουλου ως "εθνικιστές".

quote:
Σίγουρα πρέπει να είναι κάτι διαφορετικό και αυτόνομο και καθαρά Εθνικιστικό (όπως πολύ ωραία το έχεις τακτοποιήσει στο μυαλό σου και συμβατό με τη δική σου ατομική/προσωπική "πραγματικότητα").

Η δική σου η "πραγματικότητα" με την "πραγματικότητα" του κατ' ουσίαν ομοϊδεάτη σου "Πλάτωνα" δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική πραγματικότητα αλλά κινείται στο πλαίσιο της εικονικής/ατομικής πραγματικότητας.

Δεν είναι κακό να μην ξέρεις ούτε τα βασικά αλλά το να δηλώνεις ειδήμων σ' αυτά που αγνοείς παντελώς, μόνον σαν ανοησία μπορεί να χαρακτηριστεί.

Κι επειδή ενδεχομένως να το αγνοείτε (ή, αν δεν το αγνοείτε, να κάνετε εσκεμμένα "λάθος"), να σας ενημερώσω ότι:

1. Η επταετία ούτε ήταν ούτε δήλωσε ποτέ ότι είναι εθνικιστική. Αντίθετα, δήλωσε πως "δεν έχει ιδεολογία".
2. Ο πολιτικός εκφραστής της στη μεταπολίτευση (Εθνική Παράταξη) διέγραψε όλους τους εθνικιστές που είχαν προσχωρήσει στο κόμμα της (για συγκεκριμένους λόγους) με την αιτιολογία "ότι είναι εθνικιστές" (διαχωρίζοντας έτσι τη θέση της με τον εθνικισμό).
3. Οι μετέπειτα εκφραστές της επταετίας και του βασιλιά (Κόμμα Προοδευτικών-Μαρκεζίνη, ΕΠΕΝ, ΛΑΟΣ-Καρατζαφέρης) ουδέποτε δήλωσαν εθνικιστές και μάλιστα καταφέρονταν με λύσσα κατά του εθνικισμού και των εκφραστών της.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε μια συνομιλία μου με τον υπεύθυνο της Νεολαίας Προοδευτικών (του Μαρκεζίνη) στη Θεσσαλονίκη, στην ερώτησή μου "ποιά είναι η πολιτική σας ιδεολογία/ταυτότητα", μου απάντησε το εξής:

"Να βγει ο Παπαδόπουλος από τη φυλακή και να έρθει ο βασιλιάς" (!!!)

Απόγονος του κόμματος αυτού είναι ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, με τις ίδιες (περίπου) θέσεις.

macedon

15/06/2012, 17:12:22
Ρεπορτάζ της Αλεξίας Κεφαλά, ανταποκρίτριας της "Le Figaro" και του "France 24" για τη "Χρυσή Αυγή".

Όταν μερικά πράγματα λέγονται με τ' όνομά τους...

macedon

15/06/2012, 18:46:54
quote:

Ρεπορτάζ της Αλεξίας Κεφαλά, ανταποκρίτριας της "Le Figaro" και του "France 24" για τη "Χρυσή Αυγή".

Όταν μερικά πράγματα λέγονται με τ' όνομά τους...

Αυτά που λέει ισχύουν, τα γνωρίζω και εγώ.
Το πρόβλημα είναι οτι με τα καλά πράγματα που πράγματι κάνουν, συνυπάρχει το μίσος και η βία.
Βλέπουμε δηλαδή για μία ακόμα φορά πώς το σύστημα δημιούργησε μια κατάσταση, που μαζί με σημαντικά καλά στοιχεία, συνδυάζει και πολύ μεγάλα αρνητικά.
Μην ξεχνάμε οτι και ο Χίτλερ έκανε κάποια θετικά πράγματα για τη λαϊκή τάξη και πιθανόν πράγματι η αγάπη του για τη πατρίδα να ήταν γνήσια. Αλλά η ιστορία μας έχει δείξει ότι τα αρνητικά στοιχεία ενός ανθρώπου ή ομάδας ανθρώπων, πάντα τελικά υπερταιρούν των θετικων και το αποτέλεσμα είναι η καταστροφή. Κάθε ομάδα, ιδιαίτερα όταν αυξάνεται πολύ σε μέγεθος και μπαίνει στο παιχνίδι η ψυχολογία της μάζας, τελικά πέφτει στην εντροπία. Με αποτελεσμα το χάος.
Δε καταλαβαίνω γιατί η Χ.Α. να είναι η εξαίρεση, όταν ήδη και παρουσιάζει στοιχεία πολύ ανησυχητικά.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 15/06/2012 18:51:34

08/01/2003, 08:57:02
NIOSATE POTE,OTI DEN ANIKETE SE AUTON TON KOSMO?OTI EXETE ELTHEI APO
ALOU,APO KAPOU POLI MAKRIA?VLEPETE TA PRAGMATA GIRO SAS SAN ENAS
EPISKEPTIS?

Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον
κόσμοιο τό σύμπαν.......

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 02/12/2003 15:00:57

08/01/2003, 09:21:23
APO MIKRO PAIDI THIMAME TON EAUTO MOU NA PARATIREI TA PRAGMATA GIRO TOU
KAI NA NIOTHEI OTI KATI DEN PAEI KALA.PISTEUA OTI AUTOS EDO O KOSMOS
O PLANITHS EINAI APLA MIA STASH SE ENA TAXIDH MOU,POU DIARKEI DISEKATO
MURIA XRONIA.DEN MPORW NA TO EKSIGISW APOLITA ME LEXIS AYTO POU ENIOTHA
KAI AKOMA NIOTHW,ME THN MONI DIAFORA OTI TORA OS ENILIKOS PLEON EXASA
AUTHN THN PAIDIKOTITA,AUTHN THN APLOTITA STHN SKEPSH POU ME EKANE NA
VLEPW TA PRAGMATA PIO KRISTALINA KAI DIAFANA.THIMAME XARAKTIRISTIKA
STHN PAIDIKH MOU HLIKIA NA KITAZW SINEHOS TON KALOKAIRINO OURANO,NA
PARATIRW TO EPIVLITIKO YPERLAMBRO SYMBAN KAI NA NIOTHW OTI APO KAPOU
EKEI EXW ELTHEI.DEN EINAI DINATON AYTO POU ENIOTHA NA EINAI ENA PSEMA.
AKOMH TO NIOTHW,ALA TO SYNIDITOPIW SPANIA GIATH''MEGALOSA''PIA.OPOS
TOUTHN EDO THN STIGMH POU SYNGRAFW AYTO TO KEIMENO.
THIMAME XARAKTIRISTIKA OTAN VRISKOMOUN STHN TETARTH DIMOTIKOU,KATI
SYNEVEI EKININ THN XRONIA KAI H ZWH MOU ALAKSE.ENIOTHA OTI EPIKINONW
ME KATI,ME KAPIOUS,POU..SIGOURA DEN ANIKAN STON GHINO XORO ALA OUTE
KAI XRONO.AYTA TA(AS TA APOKALESW)ONTA DEN HXAN OUTE FILIKH DIATHESH
ALA OUTE KAI EXTHRIKH.HTAN APLOS OUDETERA,SKITHROPA THA MPOROUSA NA PW.SAN NA YPIRHAN KAI NA EPIKINONOUSAN MAZI MOU MONON GIA NA MOU
THIMIZOUN THN YPARXH TOUS KAI THN DIKH MOU KATAGOGH.TWRA PIA TA
ESTHANOME POLI SPANIA,DEN XERW EAN AYTO EINAI KAKO H OXI,DEN XERW
EAN PROKLITHIKE APO DIKI TOUS PROTOVOULIA AYTH H PIO AREH SE SYXNO
TITA EPAFH,MA TO SIGOURO EINAI OTI THA MINEI ANEXITILH STHN MNIMH
MOU AYTH H ''SXESH''POU STHGMATISE THN MEXRI AYTO TOU SIMIO PORIA
MOU STHN GH.
POLES FORES DAKRIZW,OPOS KAI TORA,GRAFONTAS AUTES THS LEXHS.
MA POU EINAI?ME EGATELIPSAN?

SAS EUXARISTW PARA POLH GIA THN ANAGNOSH.

Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον
κόσμοιο τό σύμπαν.......

08/01/2003, 11:37:26
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ...
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΟΥ.
ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣΕΙ
ΝΙΟΘΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΕΔΩ .... ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΞΕΝΟΣ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ.

ΟΣΟ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΚΡΙΑ .............
ΑΥΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

ananasssΜέλος
08/01/2003, 13:15:50
Έχω την αίσθηση πως ΟΛΟΙ μας, ειδικά στην παιδική ηλικία, έχουμε την ίδια "αντιμετώπιση" στη ζωή μ' αυτήν που περιγράφετε φίλοι ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ και AVATARGR...
Και σε μια real (όχι διαδικτυακή εννοώ) συζήτηση με φίλους, είχαμε καταλήξει σ' αυτό το συμπέρασμα, πως ως παιδιά νοιώθαμε ότι δεν ανήκουμε σ' αυτόν εδώ τον κόσμο. Πως ο καθένας από την πλευρά του ήταν κάτι σημαντικό που ήρθε από κάπου αλλού, και νοιώθαμε ως παρατηρητές όσων συμβαίνουν γύρω μας... Όχι ότι δεν συμβαίνει και τώρα αυτό, σε μικρότερο βαθμό βέβαια, αφού έχουμε γίνει πλέον "ενεργά" μέλη του κόσμου και πάψαμε να θεωρούμε εαυτούς τόσο... διαφορετικούς όπως όταν είμαστε παιδιά...
Διαβάζοντας τους δυο σας (ίσως ο ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ το ένοιωσε πιο έντονα, ή ίσως να είναι τελικά κάτι διαφορετικό απ' αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ), πιστεύω πως επιβεβαιώνεται αυτό για το οποίο συζητούσα προ ολίγων ημερών με φίλους...

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

08/01/2003, 14:01:23
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΩ ΟΤΙ ΑΝΗΚΩ ΚΑΠΟΥ...
ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ...ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ,ΑΠΛΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΕΔΩ...
ΙΣΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΠΟ ΣΕ ΤΟΠΟ ...
ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ,ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΕΠΕΛΕΞΑ ΣΑΝ ΕΝΑΡΞΗ ΘΑ ΜΕ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ...ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ ΕΔΕΙΧΝΑΝ 'ΘΕΟΥΣ'+ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΤΟΠΩΝ...
ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΕΕΕΕΕ...
ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ...
ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΟ Κ-ΠΑΞ?

'manava seva, madhava seva'

02/12/2003, 14:59:20
Μετά σχεδόν από έναν ολόκληρο χρόνο, επαναφέρω αυτό το θέμα στο φως.

02/12/2003, 15:30:56
Xμ... ναι...
το νιώθουμε ακόμα...
Eυτυχώς για μας...
Δυστυχώς... για άλλους

Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου

spakmanΜέλος
02/12/2003, 15:34:48
Πολύ ωραίο το θέμα σου Εχέμβροτε. Εγώ απο μικρός είχα την αίσθηση πως κάποιοι όπως αυτό που λέμε θεός, άγγελλοι, ίσως εξωγήινες μορφές παρακολουθούσαν την ζωή μου και τις πράξεις μου και με έκριναν συνεχώς. Αυτή η αίσθηση ατόνισε και σε εμένα όταν έχασα πια την παιδική μου αθωότητα, όμως έμεινε η ανάμνηση της και τώρα διαβάζοντας το θέμα ένοιωσα την ανάγκη να σας την καταθέσω.

Μην απορρίπτεις οτι δεν καταλαβαίνεις.

bladerunnerΜέλος
02/12/2003, 16:50:54
Καλησπέρα σε όλους και όλες...

Και εγώ που φοβόμουν πως μόνο εγώ το πίστευα.....

Κατά καιρούς ένιωθα, (κάπου-κάπου ακόμη...) ότι πρέπει να φύγω για αλλού... Ότι έχω έναν προορισμό για μια διαδικασία φυγής από τη Γη....

Πάντως μέχρι στιγμής το μακρινότερο μέρος που έχω πάει είναι η Φλώρινα....

Να ρωτήσω αν, "παίζει" να είμαστε πειραματόζωα με αόρατους παρατηρητές γύρω-γύρω;;; Είναι μια άλλη αίσθηση που έχω κατά καιρούς...

Αχ αυτές οι αισθήσεις μου...

-------------
ΤΟΛΜΗΣΤΕ!!!! ΣΕ ΟΛΑ!!!

-Αν χάσετε θα έχετε πάρει ένα ωραίο μάθημα.
-Αν νικήσετε θα έχετε την χαρά την νίκης (ίσως της πρωτοπορίας).

WarfaceΜέλος
03/12/2003, 00:58:04
ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ. ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΕΡΙΑΖΕΙ, ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΠΑΛΙ Η ΜΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΛΛΙΜΕΝΟΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΦΑΙΡΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΩ ΝΟΙΩΘΩ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΛΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΚΣΕΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ... ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ... ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΕΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ

ΦΙΛΕ ΕΧΕΜΒΡΩΤΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ... ΟΜΩΣ ΧΩΡΑΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΑΓΓΕΛΟΣ