ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

macedon33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
snoopyΜέλος
13/05/2005, 18:09:14
ΑΓΑΠΗΤΕ Schwabe ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΟΜΙΛΙΑ.
Ρωτάς γιατί δέν βγήκε εκτός συνόρων Ιουδαίων και δέν είπε τα μυνήματα αγάπης στον υπόλοιπο κόσμο εκτός απο την πατρίδα του.
ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΔΙΑΣΚΟΡΠΗΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΑ!
Είπες όλα τα μυνήματα του Ιησού για αγάπη είχαν πρώτα λεχθεί απο τους Έλληνες.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΙΣ ΑΛΛΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ.
13/05/2005, 21:17:55
Σύμφωνα με τον Τεγόπουλο-Φυτράκη οι κώδικες είναι αρχαία χειρόγραφα σε σχήμα βιβλίου.

Λοιπόν οι κώδικες αυτοί υπάρχουν ως επί το πλείστον σε περγαμηνές, αλλά και σε παπύρους (αν και κατά βάση εννοούμε τις περγαμηνές).

Υπάρχουν λοιπόν διάφορα χειρόγραφα σε διάφορες χρονικές περιόδους της ιστορίας που μαρτυρούν το ίδιο γεγονός. Όσοι λοιπόν ασχολούταν με τη διατήρηση των αρχαίων κειμένων, αντέγραφαν τη νεώτερη έκδοση από την παλαιότερη που είχαν στην κατοχή τους, με σκοπό τη διατήρηση του κειμένου. Για το λόγο αυτό βλέπουμε πως υπάρχουν και οι διάφοροι κώδικες, όπως για παράδειγμα για την Κ.Δ. έχουμε τους Σιναϊτικός, Αλεξανδρινός, Βατικανός, ..... Πολύ συχνά όμως, και λόγω των συνθηκών (λιγοστό φως, βιασύνη, επιπολαιότητα, .....) γινόταν και κάποια λάθη κατά την αντιγραφή.

Θα αναφέρω ένα παράδειγμα σχετικά με τις μικροδιαφορές που υπάρχουν στις διάφορες "αντιγραφές" του αρχαίου κειμένου.
Είναι ένα απόσπασμα από την Αποκάλυψη του Ιωάννη, κεφάλαιο 22 εδάφιο 14. Το παράδειγμα αυτό είναι από το NOVUM TESTAMENTUM Graece et Latine των NESTLE-ALLAND, που είναι μια κριτική έκδοση που περιέχει τις εκδοχές όλων των χειρογράφων.
"14. Μακάριοι οι πλύνοντες τας στολάς αυτών, ίνα έσται η εξουσία αυτών επί το ξύλον της ζωής, και τοις πυλώσι εισέλθωσιν εις την πόλιν."
Σε μιά παραλλαγή έχει γραφεί:
"14. Μακάριοι οι ποιούντες τας εντολάς αυτού, ........."

Αυτά τα λίγα τα βρήκα στο παραπάνω σύγγραμα "που τυχαίνει να έχω στη βιβλιοθήκη μου" αγαπητέ Μακεδόνα αν σε ενδιαφέρει.

quote:
1. Τι σχέση έχουν τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας με τα Ευαγγέλια;

ειλικρινά αυτό δεν καταλαβαίνω τώρα που κολάει με τη συζήτηση.

quote:
2. Πώς η γλώσσα των παπύρων είναι ίδια με τα Ευαγγέλια, αφού τα μεν είναι εβραϊκα, τα δε ελληνικά;

αυτό το λες εσύ γιατί έτσι σου αρέσει. Για ποιούς παπύρους μιλάς;

Ας δούμε και τι λένε ο DR. CARSTEN PETER THIEDE παπυρολόγος διεθνούς φήμης, και διευθυντής του "Institut fûr wissenschaftstheoretische Grundlagenforschung" του Panterborn της Γερμανίας, και μέλος του "Institut for Germanic Studies" του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Καθώς και ο Mathew d'Ancona, αναπληρωτής Διευθυντής του Sunday Telegraph, καθώς είναι ο δημοσιογράφος που διέδωσε την ανακάλυψη του THIEDE σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω του "The Times" του Λονδίνου. Είναι πτυχιούχος με ειδικότητα στη σύγχρονη ιστορία και μέλος του "All Souls College" της Οξφόρδης. (τα παραπάνω είναι μετάφραση δικιά μου από τα ιταλικά).

Το βιβλίο έχει τίτλο, στα αγγλικά, Eyewitness to Jesus (εγώ τυχαίνει να το έχω στα ιταλικά, και ναι ... το έχω στη βιβλιοθήκη μου φίλε Μακεδόνα, αν τυχόν σε ενδιαφέρει).

Λοιπόν η ανακάλυψη αυτή έχει να κάνει με τρία μικρά τμήματα παπύρου που βρέθηκε στη βιβλιοθήκη του Magdalen College της Οξφόρδης. Και στις δύο πλευρές των μικρών αυτών τμημάτων υπάρχουν γραμμένες, σε ελληνική γραφή, φράσεις του 26ου κεφαλαίου του κατά Ματθαίου Ευαγγελίου. Αυτές οι φράσεις περιγράφουν το άλλειμα με μύρο του Ιησού στην οικία του Σίμωνα του λεπρού καθώς και την προδωσία εκ μέρους του Ιούδα του Ισκαριώτη. (μετάφραση δική μου από αυτό το βιβλίο, μέρους της σελ. 15).

Στη σελίδα 32, προς το τέλος γράφει "Κατά τη διάρκεια αυτής της 10ετίας (πιο πάνω μιλά για τη δεκαετία του 60 μ.Χ.), όπως είδαμε
ήδη και θα δούμε παρακάτω ακόμη σε αυτό το βιβλίο, τα πρώτα δύο Ευαγγέλια, το κατά Ματθαίον και το κατά Μάρκον, υπήρχαν όχι μόνο σε ρολά αλλά είχαν ήδη αντιγραφεί και σε κώδικες. ......" (και αυτό μετάφραση δική μου).

Εγώ παρέθεσα κάποια στοιχεία, αλλά το θέμα είναι όμως τι θα μας πει και ο φίλος Μακεδόνας (μια που αυτός είναι οριοθέτης για το τι θα θεωρήσουμε ως έγκυρο και τι όχι).

quote:
3. Το βιβλίο αυτό το έχεις διαβάσει ή απλά παραθέτεις μια αναφορά που βρήκες σε ένα site που βρήκε κάποιος άλλος από μια άλλη αναφορά ενός άλλου που την ανέφερε στο βιβλίο του που είχε βρει από ένα άλλο βιβλίο;

Όχι δεν το έχω διαβάσει. Να ζητήσω συγνώμη για τον "Εβραίος καθηγητής" όντως, πάνω στη βασύνη μου.
Εσύ το έχεις αυτό το βιβλίο; Θα μπορούσες να μου παραθέσεις ακριβώς την παραπομπή αυτή στα αγγλικά;

http://www.thebereans.net/ref-bibreliable.shtml
Millar Burrows of Yale says: "Another result of comparing New Testament Greek with language of the papyri [discoveries] is an increase of confidence in the accurate transmission of the text of the New Testament itself." [1] Such findings as these have increased scholarly confidence in the reliability of the Bible.

Μου το μεταφράζεις το παραπάνω σε παρακαλώ, μια που εσύ ξέρεις να μεταφράζεις καλά από τα αγγλικά;

quote:
Δεν ήταν επιχείρημα όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει. Ήταν μια πληροφορία σχετικά με τον τρόπο που βλέπει ο Μπους τα πράγματα. Άλλωστε αν ήταν επιχείρημα, δεν θα απαντούσες, όπως δεν απάντησες στις ερωτήσεις που σου έθεσα. Εγώ σου ανάφερα αυτά που ακούω στις ειδήσεις εδώ στην Αμερική. Απλή πληροφορία είναι. Πλη-ρο-φο-ρί-α! Ούτε ανάλυση, ούτε ερμηνεία, ούτε φιλοσοφικός στοχασμός, ούτε φυσικά επιχείρημα γιατί δεν αποδεικνύει τίποτε. Η Brie Boy το έγραψε με λεπτομέρειες, έτσι ακριβώς είναι. Εγώ απλά στο ανάφερα.

Μα καλά γιατί επιμένεις να θεωρείς όλους του άλλους χαζούς; Νομίζεις ότι εμείς οι άλλοι είχαμε ανάγκη την πληροφορία σου για να το μάθουμε αυτό; Έχεις την εντύπωση πως αυτή την πλη-ρο-φο-ρί-α δεν τη γνωρίζαμε εδώ στην Ευρώπη;
Την πληροφορία αυτή, όπως λες, την ανέφερες σε συγκεκριμένο πλαίσιο και σε συγκεκριμένη συζήτηση. Σκοπός της ήταν, όσο ουδέτερη και να θες να την παρουσιάσεις, να επιχειρηματολογήσει ότι οι πόλεμοι του Μπους (και του κάθε Μπους) είναι θρησκευτικοί. Και ο Σβάμπε λέει συνεχώς το ίδιο πράγμα.

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις τι είναι αυτοί από τους οποίους αντλώ τις πληροφορίες μου ορίστε:

"Είμαστε μία ομάδα Ορθοδόξων Χριστιανών, που αποτελείται από ιδιώτες διαφόρων ηλικιών και επαγγελμάτων. Κάποιοι από εμάς προερχόμαστε από διάφορες χώρες και θρησκείες, αλλά η επαφή μας με την ανωτερότητα του Ορθόδοξου δόγματος, μας οδήγησε να ασπαστούμε την Ορθόδοξη πίστη, την αγνή πίστη των Αποστόλων και των αγίων. Δεν αποτελούμε κάποιο επίσημο όργανο της Εκκλησίας, ούτε ανήκουμε όλοι σε κάποια συγκεκριμένη Ενορία. Η προσπάθειά μας είναι αυθόρμητη, από το περίσσευμα του κατά
Χριστόν ζήλου μας. Είμαστε απλά αρθρογράφοι σε ένα ηλεκτρονικό Ορθόδοξο περιοδικό. Είμαστε άνθρωποι που προσπαθούμε, κατά δύναμη, να ζούμε στα χνάρια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ενωμένοι με την Εκκλησία Του.

Παρά την ευρύτητα των θεμάτων που δημοσιεύουμε, δεν πάμε να κάνουμε τους δασκάλους ή τους θεολόγους. Αλλά είμαστε κι εμείς ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ, και αυτά που δημοσιεύουμε, είναι συμπεράσματα της έρευνας του καθενός ξεχωριστά, περί της αγιωτάτης Χριστιανικής μας πίστεως, και του Ορθοδόξου δόγματος. Με άλλα λόγια, μοιραζόμαστε με τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας, τη μαθητεία μας στην Ορθόδοξη πίστη, ή σε άλλους τομείς που συνδέονται με θέματα της πίστεως. Γιατί πιστεύουμε ότι όλα αυτά τα μεγαλεία που ανακαλύπτουμε στην έρευνά μας, αξίζει να τα γνωρίζει κάθε άνθρωπος.

Στους συνεργάτες μας συμπεριλαμβάνονται, όχι μόνο ανειδίκευτοι Χριστιανοί, αλλά και αδελφοί μας με πλήθος ειδικοτήτων σε διαφόρους τομείς, που αποτελούν πολύτιμους συμβούλους και βοηθούς στις μελέτες μας."

Για περισσότερα μπορείς-τε να επισκευθείτε την ακόλουθη σελίδα:
http://www.oodegr.com/oode/erwtiseis/erwtiseis.htm

Αγαπητέ Μακεδόνα,
από εδώ και πέρα, πριν παραθέσω κάποιο άρθρο ή ιστοσελίδα, θα σε ρωτάων και μόνο όταν θα πέρνω το Οκ από σένα θα το γράφω. Εντάξει;

Φιλικά όπως πάντα

13/05/2005, 22:53:53
Αγαπητέ Ψηλέ

Σε προηγούμενο μήνυμά σου έγραψες:

quote:
"Ο Μίλαρ Μπάροουζ του Πανεπιστημίου Γιάλ (ΗΠΑ) γράφει: «Η σύγκριση της γλώσσας των Ευαγγελίων με την γλώσσα των παπύρων που προέρχονται από τον πρώτο μ.Χ. αιώνα, στερέωσε την πεποίθησή μου, ότι τα βιβλία της Καινής Διαθήκης γράφτηκαν τον πρώτο αιώνα, και ότι έφθασαν σ’ εμάς χωρίς να αλλοιωθούν..."

Κι εγώ σε ρώτησα (άσχετα αν έκανες πως δεν κατάλαβες πού κολλάει η ερώτηση).
Τι σχέση έχουν τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας (οι πάπυροι που αναφέρονται στο μήνυμά σου) με τα Ευαγγέλια; Γιατί ο Burrows ασχολήθηκε με τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας. Από τη στιγμή που τα "συγκρίνει" σημαίνει ότι σχετίζονται. Αυτό ρώτησα.

Βέβαια, αν διάβαζες προσεκτικά το μήνυμά μου θα καταλάβαινες ότι την απάντησα την ερώτηση.

quote:
macedon
Πώς η γλώσσα των παπύρων είναι ίδια με τα Ευαγγέλια, αφού τα μεν είναι εβραϊκα, τα δε ελληνικά;
Ψηλός
αυτό το λες εσύ γιατί έτσι σου αρέσει. Για ποιούς παπύρους μιλάς;

Για τους παπύρους που ανάφερες. Τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας. Τώρα τι ακριβώς λέω εγώ; Οτι τα ευαγγέλια είναι στα ελληνικά και τα χειρόγραφα στα εβραϊκά; Ε, ναι, εγώ αυτό λέω Εσύ τι λες δηλαδή; Ότι τα οι πάπυροι είναι στα ποντιακά και τα ευαγγέλια στα τουρκοκυπριακά; Αντε να δούμε τι θα ακούσουμε ακόμα.

quote:
Ψηλός
Εσύ το έχεις αυτό το βιβλίο; Θα μπορούσες να μου παραθέσεις ακριβώς την παραπομπή αυτή στα αγγλικά;

Βεβαίως: λέει λοιπόν ο άνθρωπος:
"on the whole such evidence as archaeology has afforded thus far, especially by providing additional and older manuscripts of the books of the Bible, strengthens our confidence in the accuracy with which the text has been transmitted through the centuries.

Regarding what Amos, Isaiah, Jesus, or Paul thought and taught, our knowledge is neither increased nor altered by any of the manuscripts discovered.

quote:
Ψηλός
Σκοπός της ήταν, όσο ουδέτερη και να θες να την παρουσιάσεις, να επιχειρηματολογήσει ότι οι πόλεμοι του Μπους (και του κάθε Μπους) είναι θρησκευτικοί. Και ο Σβάμπε λέει συνεχώς το ίδιο πράγμα.

Όταν ο πρόεδρος της χώρας σου λέει "τον πόλεμο αυτόν μου τον συμβούλεψε ο Θεός", όταν μιλάει για σταυροφορίες, όταν προσπαθεί να ερμηνεύσει πολιτικές ή στρατιωτικές αποφάσεις με αποσπάσματα από τη Βίβλο, εσύ τι λες; Πώς το βλέπει ο ίδιος τον πόλεμο αυτό;

quote:
Ψηλός
Είμαστε μία ομάδα Ορθοδόξων Χριστιανών, που αποτελείται από ιδιώτες διαφόρων ηλικιών και επαγγελμάτων...

Μπράβο σας. Εμείς, σε αντιδιαστολή, είμαστε πολλές μονάδες σκεπτόμενων ανθρώπων.

macedon

13/05/2005, 23:43:59
Κωνσταντίνε,
εσύ συνηθίζεις να παίρνεις παράγραφο προς παράγραφο και να απαντάς.
Γιατί τώρα απάντησες επιλεκτικά;

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Ψηλός
--------------------------------------------------------------------------------

Βεβαίως: λέει λοιπόν ο άνθρωπος:
"on the whole such evidence as archaeology has afforded thus far, especially by providing additional and older manuscripts of the books of the Bible, strengthens our confidence in the accuracy with which the text has been transmitted through the centuries.

Regarding what Amos, Isaiah, Jesus, or Paul thought and taught, our knowledge is neither increased nor altered by any of the manuscripts discovered.

quote:

έχει καμιά σχέση αυτό που έγραψες εσύ, ως αναφορά του Μπάροουζ, με αυτό που έβαλα εγώ ως παραπομπή;;

Εγώ δεν μίλησα για τα χειρόγραφα της νεκράς θάλασσας. Εσύ αυθαίρετα τα έμπλεξες για να εξυπηρετήσουν την προπαγάνδα σου.

Εγώ είπα (ή μάλλον υπέθεσα ως αληθή όσα άλλοι είπαν)

quote:
Η ιστορία του Θουκιδίδη, εξιστορεί τα γεγονότα της περιόδου 460-400 π.Χ. Δεν σώζεται το πρωτότυπο. Τα 8 διασωθέντα χειρόγραφα, είναι όλα γραμμένα μετά το 900 μ.Χ., δηλαδή 1300 χρόνια μεταγενέστερα!

Η Ποιητική του Αριστοτέλη, γράφτηκε το 343 π.Χ. Ο αρχαιότερος κώδικάς της, προέρχεται από το 1100 μ.Χ., δηλαδή είναι 1400 χρόνια μεταγενέστερος!

Ο Γαλατικός πόλεμος του Ιουλίου Καίσαρος, γράφτηκε το 50 μ.Χ. Σώζεται σε λίγους κώδικες, που όλοι γράφτηκαν μετά το 1000 μ.Χ.

Αμφισβητεί κανείς τα βιβλία αυτά; Κανείς!

Αντιθέτως, η Κ.Δ. γράφτηκε μεταξύ του 50 – 98 μ.Χ. (ανάλογα με το κάθε βιβλίο της). Σώζεται σε 25.000 κώδικες. Οι αρχαιότεροι, (Σιναϊτικός, Αλεξανδρινός, Βατικανός), γράφτηκαν γύρω στο 250 μ.Χ., δηλαδή λιγότερο από 200 χρόνια αργότερα από το πρωτότυπο.

Με άλλα λόγια: Από απόψεως αρχαιότητας των κωδίκων της, η Κ.Δ. είναι το πιο αξιόπιστο αρχαίο βιβλίο στον κόσμο.

Μετά από την Αγία Γραφή, δεύτερο σε αξιοπιστία, από απόψεως βιβλιογραφικού ελέγχου αρχαίο βιβλίο, είναι η Ιλιάδα του Ομήρου. Σώζονται 643 κώδικες. Όλοι γραμμένοι μετά το 1200 μ.Χ. Δηλαδή η απόσταση μεταξύ συγγραφής της Ιλιάδας και αντιγραφής των σωζωμένων κωδίκων, ξεπερνάει τα 1800 χρόνια!

Με άλλα λόγια, οι Κώδικες της Κ.Δ. είναι κατά 1600 χρόνια πλησιέστεροι στην συγγραφή του πρωτοτύπου.

Μετά από όλα αυτά τα στοιχεία, πρέπει κανείς ή να είναι εντελώς προκατειλημμένος για να αμφισβητήσει την Αγία Γραφή, ή να μην εμπιστεύεται τίποτα στον κόσμο."

δεν είδα κανέναν, ούτε εσένα να λάβει θέση επ'αυτού.

Φιλικά όπως πάντα

nikostheaterΜέλος
13/05/2005, 23:48:47
quote:
Όταν ο πρόεδρος της χώρας σου λέει "τον πόλεμο αυτόν μου τον συμβούλεψε ο Θεός", όταν μιλάει για σταυροφορίες, όταν προσπαθεί να ερμηνεύσει πολιτικές ή στρατιωτικές αποφάσεις με αποσπάσματα από τη Βίβλο, εσύ τι λες; Πώς το βλέπει ο ίδιος τον πόλεμο αυτό;

Εγω θα το μετεφραζα "πως θελει να πουλησει τον πολεμο αυτο;Αφου και εσυ ο ιδιος δεχεσαι οτι στην αμερικη τωρα ανθει η προκαταληψη και η θρησκοληψια....
14/05/2005, 00:31:50
quote:

Εγω θα το μετεφραζα "πως θελει να πουλησει τον πολεμο αυτο;Αφου και εσυ ο ιδιος δεχεσαι οτι στην αμερικη τωρα ανθει η προκαταληψη και η θρησκοληψια....

Δεν πουλάς κάτι αν δεν υπάρχουν "πελάτες" πρόθυμοι ν'αγοράσουν...

macedon

teolazΝέο Μέλος
14/05/2005, 00:45:08
Ειναι λογικο να μη βγαινει ακρη αφου πιστευουμε εκ δαιμετρου αντιθετα πραγματα.Αλλα παμε.
quote:
ΑΠΟ ΟΣΟ ΤΟ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΥΣ ΕΧΩ ΠΑΡΑΣΤΕΙ(3) Ο
<<ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ>> ΟΥΤΕ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΓΛΩΣΑ,ΟΥΤΕ ΕΙΠΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΩ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΟΧΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Δε λεω πανω στον εξορκισμο και δε λεω για καμια περιεργη γλωσσα.Για τις ανθρωπινες λεω.Μαθε λοιπον να σου πει αν ξερει καποιος για τη Μαρια τη δαιμονισμενη απο την Πατρα που κανει οσα προανεφερα.Ρωτα και αλλους να τα εξακριβωσεις.
quote:
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΞΟΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΟΥΤΕ ΑΓΙΑΣΜΟΥΣ
ΑΝ ΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΠΑΠΠΟΥΑ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΠΠΟΥΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Εχουν,αλλα ματαια γιατι δεν πιανουν.Δες το καθολικισμο που τα κατηργησε απο τις πολλες αποτυχιες.
quote:
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Η ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ; ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ resuscitated

Λεω οτι λεει η επισημη εκκλησια αδερφε.Και εμεις οι ορθοδοξοι πολλες φορες λαθαινουμε.Δεν τα ξερουμε και ολα.
quote:
ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΑΙΜΟΝΙΣΤΕΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΕΙΣ ΑΥΤΟ

εσυ νομιζεις οτι ολοι δαιμονιζονται.Αν ηταν ετσι ολοι θα ησαντε.Ολες οι θρησκεις εχουν δαιμονισμενους.Το ξαναλεω.
quote:
ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ
ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΛΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΧΩΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΥΛΗ

Ελπιζω να μην πιστευεις και εσυ στην τριχα του μπιγκ μπανγκ.με ποση σιγουρια το λες.Σιγουρα με οση λεω εγω το αντιθετο.Δεν μπορεις να βασιζει την πιστη του κανεις σε αυτο το θεμα απολυτα
quote:
ΟΤΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΑΝΑΜΕΝΑ ΚΑΝΤΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΝΑΦΛΕΓΕΤ

αν μορεις καντο μου λιανα.
quote:
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΤΕ ΕΔΩΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ;

οταν εδωσε την εκκλησια του φιλτατε.Πολλοι εφαγαν τα μουτρα τους.Δες τι επαθε ο Αρειος απο τον Αγιο Σπυριδωνα σε-δε θυμαμαι ακριβως- οικουμενικη συνοδο.

SWHABE-αληθεια τι σημαινει το ονομα σου;-

quote:
ΠΩΣ παρακαλώ προΰπαρχε ο Θεός? ΠΟΤΕ ξεκίνησε να υπάρχει? ΠΩΣ ξεκίνησε να υπάρχει…..από το τίποτα? Και λέω από το τίποτα, διότι ακόμα και αν το δεχθούμε όπως το λες, τότε κάποτε ξεκίνησε να υπάρχει. ΑΛΛΑ….ΑΠΟ ΤΙ?

Καμία πιο εμπεριστατωμένη

θα την εχω αν ο Κυριος οταν πεθανω με κανει αξιο της βασιλειας του.Αν εχεις εσυ μια για το πως φτιαχτηκε ο κοσμος μας;και μονο οι ανθρωποι εγιναν λογικοι.Και καμια αλλη μα'ι'μου δεν ξαναεσπασε την εξελικτικη αλυσιδα τοσα εκοτομυρια χρονια;
quote:
Το θέλεις δηλαδή να γίνει, να βγει στα κανάλια?

η αληθεια δεν πρεπει ποτε να κρυβεται.
quote:
Αυτά που λες ότι είδες, είναι ΟΛΑ στημένα. Είναι μια καλοστημένη προετοιμασία που ξεκινάει μια-δυο μέρες πριν το «θαύμα». Άλλοτε με λιγότερα φαντεζί «μικρο-θαύματα» και άλλοτε με περισσότερα

μια στημενη παγιδα καταγεγραμενη επισημα απο το 150μ.Χ.Τια να πω.Εγω αλλα συμπαιρενω.
quote:
Αλήθεια, γιατί δεν μας λες από ΠΟΙΟΥΣ παρέλαβαν οι ορθόδοξοι το «θαύμα»? Τέλος, να’σαι σίγουρος ότι κοίταζα ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ!

δεν το ειπα για να σε μειωσω αδερφε.Αν καταλαβες αυτο ζητω συγγνωμη.Απο ποιους;Λες οι καθολικοι που μας κατασφαξαν στις σταυροφοριες να μας το εδιναν.Οχι.Απλα επαθαν οτι και οι Αρμενιοι οταν θελησαν να αποδειξουν οτι και αυτοι μπορουν να το παρουν.Σχιστηκε ο βραχος και αναψε η λαμπαδα του Πατριαρχη.Υπαρχει και σημαδι.Απλα δε το επαιρναν ποτε.Αν το επαιρναν,ηταν ηλιθιος ο Παπας που ειχε την κατ εξοχην κοσμικη θρησκεια να το αφησει;
quote:
Καμία σχέση. ΠΟΥ την είδες την «επανάσταση»? ΠΟΤΕ την είδες την «επανάσταση»? Η μόνο πραγματική επανάσταση που έγινε είναι ο γάμος του χρήματος με το ράσο. Όλα τα άλλα είναι λόγια παρηγοριάς

Εγραψα νομιζω ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στην αμαρτια.Οχι σκετη επανασταση.Ο Κυριος διδαξε την βασιλεια των Ουρανων και οχι την επιγεια που θελησαν καποιοι να καπηλευτουν.Επισης δε νομιζω οτι οι τοτε Χριστιανοι εκαναν αυτα τα πραγματα αν και πιθανον να ηθελαν.Μην ξεχνας οτι ο Κοσμας ο Αιτωλος το προφητευσε αυτο το σημερινο χαλι.
[quoteΙησούς φίλτατε, ως επίγεια παρουσία, υπήρξε μια αποτυχία. Ποτέ δεν κατάφερε κανένας πιστός του να φέρει αγάπη και ομόνοια. Ποτέ δεν κατάφερε ούτε καν στον τόπο του να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.]

οι λογοι του ηταν δυσκολο να εφαρμοστουν απο την καθεστηκυια ταξη.Ποιος πλουσιος θα εδινε ολα του τα υπαρχοντα;ποιος θα απαρνιοταν ετσι ευκολα το γλυκο ποτηρι της αμαρτιας και θα δεχοταν την εγκρατεια;κανενας μη πιστος.Και λογικο ειναι.Ο Θεος λοιπον δεν επεμβαινει οπως καποιοι ζητουν.Δηλαδη τι;Α.Ο Μπους εκανε αυτο.Του παιρνω το κεφαλι.Δε θα ειχε νοημα να φτιαξει κανενα κοσμο αν ηθελε να γινεται το δικο του.Ο κοσμος που ζουμε μας δοθηκε. τι τον κανουμε;ο Κυριος εδωσε απολυτη ελευθερια.

quote:
Οι Εσσαίοι είναι μακράν παλαιότεροι του σχολαστικού χριστιανισμού που σήμερα πιστεύεις. Το ίδιο ισχύει και για δεκάδες άλλες τάσεις του αρχέγονου ιουδαϊσμού. Αίρεση, εξάλλου, ήταν και είναι ο ίδιος ο χριστιανισμός που ασπάζεσαι.

Αίρεση, σημαίνει επιλογή.

μακραν οι παλαιοτεροι Αιρετικοι αδερφε.Και σου ειπα μονο λιγες παρατυπιες απο αυτες που ειχαν για να καταλαβεις γιατι μιλαμε.Πρεπει λογικα να ξερεις.Λαθος κανεις αδερφε.Δεν ειμαστε αιρεση.Ο ιδος Θεος που ηταν στην Παλαια διαθηκη ειναι τωρα που δινει τη νεα διαθηκη.Αρα αιρεση δεν ειναι ο Χριστιανισμος,αλλα η συνεχεια.Αιρεση αυτολεξη σημαινει κοβω.Πραγματικα αθλια η Νεοελληνικη γλωσσα σε σχεση με την Αρχαια.
quote:
Άραγε, πόσο αφελής πρέπει να είναι κανείς ώστε να παίρνει της μετρητής τα όσα διαβάζει? Αλήθεια, τα όσα θαυμαστά διαβάζουμε στην Ελληνική μυθολογία επίσης τα πιστεύεις? Πιστεύεις στα όσα έκανε ο Δίας?

Το ίδιο πράγμα μου λες φίλτατε! Δηλαδή, τι στα κομμάτια περίμενες να γράψουνε άνθρωποι που είχανε το ψώνιο της θρησκευτικής τρέλας και εξουσίας?

Μυθολογία διαβάζεις αγαπητέ, μυθολογία…….

[/quote]
Εσυ πολλα αναφερεις απο τα κειμενα.Αν δεν τα πιστευεις δεν πρεπει να αναφερεις καθολου και τιποτα απο αυτα.Διοτι και αυτα που πιθανον λες να ναι αναξιοπιστα.Ετσι δεν ειναι;
Εγω παλι τα πιστευω.Τι να κανουμε.Διαβαζω μυθολογια αλλα δεν ξερω και τοσα οσα για την θρησκεια.Οπως ξερεις η μυθολογια ειναι γεγονοτα γραμμενα με ενα τροπο οχι συμβατικο.που ομως συνεβησαν.Εχω χρονια προστα μου να διαβασω,αν το επιθυμει ο Κυριος.Μην ξεχνας οτι πολλα απο αυτα σωθηκαν και απο τους μοναχους της Ορθοδοξιας.Αλλα παλι δε βλεπω τον παραλληλισμο.Εγω δε θεωρω αυτα μυθολογια.Σε προετρεψα να διαβασεις οποτε μπορεις για το Γεροντα Παισιο.Αλλα και να σου πουν αυτοπτες μαρτυρες κυριως μια και εσυ κατα κορον απορριπτεις αυτα τα βιβλια.Και εκει πρεπει να ψαξεις και να μου πεις τι γινεται με αυτον τον ανθρωπο.πως καταφερε να μας πει χωρις να μας ξερει τοσα πραγματα για το παρελθον της Οικογενειας μου αλλα και πραγματα μελλοντκα που ηδη εχουν συμβει.Και πολυς κοσμος που ευεργετηθηκε μπορει να σου πει.αν αυτος ο Ανθρωπος εχει τετοιες ικανοτητες σκεψου ο Αποστολος ο κλητος απο τον Κυριο τι ικανοτητες για θαυματα ειχε.Αν μπορεις μην απαντησεις αμεσα γιατι εγω την Δευτερα παλι θα μπορεσω να απαντησω.καλο Σαββατοκυριακο.

Ουδεις αναμαρτητος

teolazΝέο Μέλος
14/05/2005, 00:52:45
α.στο θεμα με την τελευταια συναντηση.Γινε πολυ πιο προσεχτικος γιατι.Στο ενα λεει οντως για τελευταια συναντηση.Στα αλλα δε λεει κανεις για τελευταια συναντηση.Δες το και θα το δεις αυτο που σου λεω.Απλα αναφερεται ως η τελευταια συναντηση μεσα στο Ευαγγελιο,οχι η τελευταια συναντηση με το Χριστο.Διαβασε την β' προς Κορινθιους επιστολη το β κεφαλαιο SWHABE.Θα παρεις πολλες απαντησεις γιατην ιστορια και το ρολο του Αποστολου Παυλου.Καθως επισης και τον υμνο προς την αγαπη του ισιου στην Α'επιστολη.

Ουδεις αναμαρτητος

14/05/2005, 00:55:22
quote:
Ψηλός
Εγώ δεν μίλησα για τα χειρόγραφα της νεκράς θάλασσας. Εσύ αυθαίρετα τα έμπλεξες για να εξυπηρετήσουν την προπαγάνδα σου.

Μίλησες αλλά δεν κατάλαβες ότι μιλούσες γι'αυτά (είναι οι πάπυροι του Burrows που ανάφερες). Τέλος πάντων, να μην το αναλύσουμε παραπέρα, γιατί όσες φορές και να στο πω δεν θα το καταλάβεις.

quote:
Ψηλός
δεν είδα κανέναν, ούτε εσένα να λάβει θέση επ'αυτού.

Παραθέτεις ένα κατεβατό στοιχείων για τα οποία όμως δεν μας λες

1. Τι θέλεις να αποδείξεις με τα στοιχεία αυτά
2. Ποιό είναι το συμπέρασμά σου (ή της ομάδας των Χριστιανών) των από τη μελέτη των στοιχείων αυτών.

Πες μας γιατί τα παρέθεσες για να συζητήσουμε.

macedon

14/05/2005, 02:08:06
snoopy:
«ΑΓΑΠΗΤΕ Schwabe ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΟΜΙΛΙΑ.»

Δεν «αναγνώρισα» τίποτα απολύτως. Είπα, ότι αυτά αναφέρονται. Δεν είπα όμως μόνο αυτά.

snoopy:
«ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ.»

Τελικά, πολύ επιλεκτικά έμαθες να διαβάζεις αγαπητέ την Καινή Διαθήκη. Ακόμα και αν δεχθούμε την απραξία του Ιησού στο να πάει έστω και λίγο έξω από τα χώματα των Εβραίων συμπατριωτών του, εξακολουθούνε να μην πείθουνε τα όσα λες φίλτατε.

Ο Ιησούς, ΠΟΤΕ δεν θέλησε ή σκέφτηκε να «διαδώσει» το μήνυμα του σε άλλους εκτός από Ισραηλίτες! Πρώτον είναι εμφανές από το ότι ποτέ δεν έκανε ούτε ένα βήμα ο ίδιος του, και δεύτερον από τα ίδια τα λόγια του.

Στο «Κατά Ματθαίον» (κεφ. Ι’ 5) διαβάζουμε τα όσα λέγονται ως προς το «έργον και την εξουσία των μαθητών Του»:

« Τούτους τους δώδεκα απέστειλεν ο Ιησούς παραγγείλας αυτοίς λέγων. είς οδόν εθνών μη απέλθητε και είς πόλιν Σαμαρειτών μη εισέλθετε »

Διαβάζοντας λοιπόν τα όσα πιστά μας μεταφέρει ο Ευαγγελιστής Ματθαίος για τα λόγια του Ιησού στους μαθητές του, βλέπουμε την ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΝΤΟΛΗ («μη απέλθητε..») ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ διάδοσης του κηρύγματος Του στους εθνικούς, με μία ιδιαίτερη έμφαση της απαγόρευσης ως προς τους Σαμαρείτες (!).

Στο «Κατά Μάρκον» όμως, και συγκεκριμένα στο κεφ. ΙΓ’10, όπου αυτή τη φορά εξηγεί ο ίδιος ο Ιησούς πως θα πρέπει να έχουνε όλοι ακούσει έστω και μία φορά τον Λόγο του, ώστε να μην προφασίζονται κατά την ημέρα της κρίσεως πως δήθεν δεν άκουσαν το κήρυγμα Του (!!), δίδει την εξής ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ στους μαθητές «Του»:

« Και είς πάντα τα έθνη δεί πρώτον κηρυχθήναι το ευαγγέλιον» (κεφ. ΙΓ’ 10)

Σε αυτή την σύγκριση των Λόγων «Του», ΤΙ ισχύει άραγε?

Θα πρέπει να αποφύγουνε να κηρύξουνε «είς οδόν εθνών» το ευαγγέλιο ή θα πρέπει να διαδοθεί τελικά το ευαγγέλιο «είς πάντα τα έθνη»?

Και ορισμένες ΛΟΓΙΚΕΣ ερωτήσεις:

1)Για ποιο λόγο αποκλείονται τα «έθνη» και οι Σαμαρείτες από την διδασκαλία?
2)Τι θα γίνει εάν κατά την «ημέρα της κρίσεως» κάποιος άμοιρος ΟΝΤΩΣ δεν άκουσε το κήρυγμα των μαθητών Του, και άρα ΔΕΝ προφασίζεται?
3)Μήπως η εξήγηση δίνεται ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ («Ματθαίος» Ι’ 6) όταν εξηγεί τα μέλλοντα λέγοντας «Πηγαίνετε δε καλύτερα είς τα χαμένα πρόβατα, που κατάγονται από το γένος του Ισραήλ»?

Είσαι σίγουρος φίλτατε ότι ο Ιησούς θέλησε να ιδρύσει μια νέα θρησκεία? Είσαι σίγουρος ότι μίλησε για σένα και όχι για τους συμπατριώτες του?

Για σκέψου λίγο καλύτερα…….

lamogioΜέλος
11/02/2007, 15:20:59
γ@μ@τε ελεύθερα...

Ομογενής επιστήμονας αμφισβητεί το AIDS
11/2/2007 11:52

Αν και υπολογίζεται ότι το AIDS έχει σκοτώσει πάνω από 25 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, εντούτοις ένας άνδρας που κατηγορείται ότι μόλυνε τρεις γυναίκες με το θανατηφόρο ιό υποστηρίζει ότι το AIDS και το HIV είναι... ανύπαρκτα. Και στηρίζει την υπεράσπισή του στην "επιστημονική άποψη" της ομογενούς επιστήμονας Ελένης Παπαδοπούλου - Ελεοπούλου που λέει ότι το HIV δεν προκαλεί AIDS.

Πρόκειται για τον Αντρέ Παρένζε, ο οποίος αν και γνώριζε από το 1988 ότι είχε προσβληθεί από τον ιό του HIV παντρεύτηκε και έκανε έρωτα με τη γυναίκα του και με άλλες γυναίκες, χωρίς προφυλακτικά. Τρεις γυναίκες μολύνθηκαν από τον ιό, τον μήνυσαν και πέρυσι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 χρόνων γιατί, εν γνώσει του, έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, όπως είπε ο δικαστής.

Φέτος, ο Παρένζε έκανε έφεση και ζητά την αθώωσή του με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει HIV και AIDS! Ποιος το λέει αυτό; Η ομογενής επιστήμονας Ελένη Παπαδοπούλου-Ελεοπούλου η οποία δέχθηκε μάλιστα να καταθέσει στο δικαστήριο προκαλώντας την έκπληξη, αν όχι την οργή, των δικαστών. "Θα έκανες έρωτα με έναν άνδρα που έχει μολυνθεί με HIV και δεν φορά προφυλακτικό"; ρωτήθηκε η κα Παπαδοπούλου-Ελεοπούλου από τον εισαγγελέα.

"Οποιαδήποτε στιγμή"! ήταν η απάντησή της. Η ομογενής επιστήμονας υποστηρίζει ότι το AIDS είναι μια ασθένεια που την προκαλεί το ίδιο το σώμα που "μολύνεται" όταν εκτίθεται στο σπέρμα μέσω της παθητικής πρωκτικής επαφής αλλά που δεν μεταδίδεται μέσω της κολπικής σεξουαλικής επαφής. Η κατάθεσή της έχει διχάσει τον επιστημονικό κόσμο της Αυστραλίας, παίρνει μεγάλη δημοσιότητα στον τύπο και απασχολεί και επιστήμονες σε όλο τον κόσμο.

Ακόμα και ο καθηγητής Βιολογίας του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Δρ. Χάρι Ρούμπιν έσπευσε να συμφωνήσει μαζί της λέγοντας ότι δεν έχει αποδειχθεί πως το AIDS προκαλείται από τον ιό του HIV. Η δίκη συνεχίζεται και μαζί και οι διαφορετικές απόψεις των επιστημόνων.

Πηγή: ΑΠΕ

συνομωσία durex, again, stop και λοιπών είχαμε τόσα χρόνια δηλαδις;

12/02/2007, 03:44:20

Φίλε λαμόγιε
να δεις τι έχει να γίνει όταν το πάρει πρέφα αυτό το θέμα η medtech...

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=2&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=7294

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

lamogioΜέλος
12/02/2007, 14:38:42
quote:
Φίλε λαμόγιε
να δεις τι έχει να γίνει όταν το πάρει πρέφα αυτό το θέμα η medtech...

Αμάν...προλαβαίνω να το σβήσω;