- Αποσπασμα βιβλιου θρησκευτικων Λυκειου ... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
"Ο βασικος αξονας των θεωριων του πνευματισμου ειναι η μετενσαρκωση, δηλαδη οτι η ανθρωπινη ψυχη εξαγνιζεται διατηροντας διαδοχικες γεννησεις και θανατους . Η εποκοινωνια με τα πνευματα γινεται με τη βοηθεια <<μεσαζοντων>> των μεντιουμ . Ως ενα τελειο μεντιουμ θεωρει και το Χριστο απορριπτοντας τη θεοτητα τιυ αλλα και ολες τις βασικες αληθειες του χριστιανισμου .
Κυριαρχο στοιχειο στις τελετες του ειναι η επικληση πνευματων νεκρων ανθρωπων και η αυθυποβολη εκεινου που συμμετεχει στη τελετη . Οι πνευματιστες στηριζονται στο φοβο που προκαλει στον ανθρωπο η αισθηση οτι τα <<πνευματα>> ειναι ανωτερα του . Ετσι ο πνευματισμος διαδιδεται και επιβαλλεται με το γνωστο τροπο της θρησκευτικης προπαγανδας : πρωτα παρουσιαζει τις δηθεν απολυτρωτικες του θεωριες και μετα επιβαλλει την πνευματικη κυριαρχια"
Τελος αναφερει πως " η πιστη του ανθρωπου στα φαινομενα αυτα συνεπαγεται με την απομακρυνση του απο το θεο . Αυτο ειναι ολοφανερο στην περιπτωση του πνευματισμου που υπαρχει η αρνηση της θεοτητας του χριστου . Η εκκλησια ειναι αντιθετη με τη διαδηδοση της μετενσαρκωσης . Ο εξαγνισμος της ψυχης δε γινεται με τη καινουρια γεννηση , αλλα με την μετανοια στην οποια καλει η εκκλησια τους πιστους . Η ζωη του ανθρωπου ειναι μοναδικη και ανεπαναληπτη . Ο πνευματισμος συντελει στο σταδιακο μοιρασμο της πιστης , εφ οσον ο ανθρωπος δεν θεωρει πλεον ως ρυθμιστη της ζωης του κοσμου και ολης της δημιουργιας την προνοια του θεου, αλλα αποδεχεται ως κυριαρχες αλλες δυναμεις .
Η εκκλησια επομενως αντιτεθεται και καταπολεμα τα παραθρησκευτικα φαινομενα του πνευματισμου και της δεισιδαιμονιας αφενος τονιζοντας τη πλανη τους αφετερου διδασκοντας τα μελη της για την αναγκη του βαθυτερου συνδεσμου με το θεο . Η ενταξη στην εκκλησια δεν ειναι αποδοχη καποιων θρησκευτικων θεωριων . Ειναι η συνδεση μας με το προσωπο του Χριστου
που ειπε <<εγω ειμαι η αληθεια>>. Ο πιστος λοιπον δεν μπορει να εχει αλλο ρυθμιστικο παραγοντα της ζωης του απο το θεο . Αρα οταν ο χριστιανος προσφευγει στον πνευματισμο απομακρυνεται απο το θεο . "
Να λοιπον πως γινεται η προπαγανδα ... Αναφερει τον εσωτερισμο και τον πνευματισμο παραθρησκευτικα φαινομενα . Εσεις τι εχετε να πειτ
'Το μονο που ξερω ειναι πως δεν ξερω τιποτα'
quote:
Να λοιπον πως γινεται η προπαγανδα ... Αναφερει τον εσωτερισμο και τον πνευματισμο παραθρησκευτικα φαινομενα . Εσεις τι εχετε να πειτ
Αν θες να αναφέρεις την προπαγάνδα θα ήταν πολύ καλό να διαβάσεις το βιβλίο:
Τεχνολγία Υποταγής Συνειδήσεων
του Δημήτρη Ευαγγελόπουλου.
Η συγκεκριμένη λέξη δεν είναι αυτό που ονομάζουμε "κακή". Απλώς της έχουμε δώσει αρνητικό νόημα...
Τώρα όσον αφορά την άποψη της εκκλησίας, θεωρώ ότι απορρίπτουμε πολύ γρήγορα οποιαδήποτε άποψη της Εκκλησίας, χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Αν μας έλεγε κάτι παρόμοιο ένας Γκουρού θα το αποδεχόμασταν πολύ πιο εύκολο... Θεωρώ ότι μας έχουν κάνει φοβερή πλήση εγκεφάλου τα ΜΜΕ.
Από όσα έχω καταλάβει σύμφωνα με την ορολογία της Εκκλησίας παραθρησυτικά φαινόμενα είναι αυτά που είναι παρά την Χριστιανική Θρησκεία, δήλαδη δίπλα-έξω από αυτήν. Στο συγκεκριμένο κείμενο δεν βρίσκω κάτι κακό απλώς παρακολουθώ την Εκκλησία να εκφέρει τις απόψεις της...
KaFriLa όταν μπορέσεις πες μου αν έχεις κάποια ένσταση...
Ευχαριστώ...

Τέτοιος θα είναι ο χαρακτήρας εκείνου του πρωινού
που το απλό πέρασμα του χρόνου δεν μπορεί να φέρει την αυγή του
Νομίζω ότι θα πρέπει να προσδιορίσουμε για τι ακριβώς μιλάμε. Στο παρατιθέμενο απόσμασμα του βιβλίου θρησκευτικών περί "πνευματισμού", ο πνευματισμός νοείται ως εκείνη η πρακτική της επικοινωνίας με τον αόρατο κόσμο με διαφόρους τρόπους, όπως είναι το "αβάκιο" (πίνακας OUIJA), ή - παλαιότερα - τα περίφημα "τραπεζάκια".
Θα πρέπει να αντιδιαστείλουμε τον πνευματισμό (spiritisme) από την πνευματοκρατία (spiritualisme), που είναι ο αντίποδας του υλισμού ή υλοκρατίας (materialisme) και που είναι η ουσία του εσωτερισμού.
Εάν διαβάσουμε τον "πατέρα" του πνευματισμού Άλαν Καρντέκ ή ακόμη τα βιβλία του "Πνευματιστικού Ομίλου Αθηνών", ενός ομίλου ο οποίος ασχολείται με τέτοιου είδους "επικοινωνίες", θα δούμε ότι πράγματι πρεσβεύουν στην μετεσνάρκωση και στο κάρμα. Αυτά τα βιβλία είναι γεμάτα από υποτιθέμενες "μεταθανάτιες" υπαγορεύσεις αρχαίων Ελλήνων όπως του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Ευκλείδη κ.α.
Εάν παρατηρήσουμε την προσωπικότητα ανθρώπων που ασχολούνται με πνευματισμό, θα διαπιστώσουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν σοβαρό πρόβλημα. Θεωρώντας ότι ο πνευματικός κόσμος "τους μιλά στο αυτί", χάνουν κάθε αίσθηση ελευθερίας και προσωπικής ευθύνης. Χάνουν την προσωπικότητά τους και καταλήγουν άβουλα πλάσματα που άγονται και φέρονται από τις "υπαγορεύσεις". Και τούτο είναι το λιγότερο.
Διότι κάποτε καταλήγουν πράγματι να επικοινωνούν με αόρατες οντότητες, αλλ' όχι με εκείνες που νομίζουν. Κι επειδή ο λόγος στο πνευματικό και αιθερικό επίπεδο έχει τεράστιο δυναμισμό, ο καταλυτικός λόγος των αρνητικών οντοτήτων με τις οποίες έρχονται σε επαφή καταλήγει να τους καταστρέψει ολόκληρη την ζωή.
Γνωρίζω προσωπικώς άνθρωπο ο οποίος, έπειτα από 3 χρόνια τέτοιων "επικοινωνιών", κατέστρεψε τελείως την επαγγελματική του ζωή (έχει να εργασθεί κάπου δύο χρόνια), παράτησε την γυναίκα του και τα δύο του παιδιά, και θεωρεί ότι "κάνει πνευματικό έργο".
Συνεπώς, υπ' αυτό το πρίσμα θα θεωρήσω ότι το παρατεθέν απόσπασμα περί πνευματισμού είναι μάλλον σωστό.
Σας ευχαριστώ,
martinist
Edited by - martinist on 23/09/2003 10:05:44
Αλλά, δεν έχει το δικαίωμα το κράτος σε συνεργασία με την (στην προκειμένη περίπτωση) ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία, να παρενοχλεί τα παιδιά μου από την στιγμή που αυτό είναι ένα θέμα εντελώς προσωπικό και σε καμία περίπτωση άξιο κομμάτι η μέρος της συνολικής διδακτικής ύλης.
Θα πρότεινα το μάθημα ‘η ιστορία των θρησκειών’ αυτό μάλιστα. Είναι ένα διδακτικό μάθημα. Ένα μάθημα όμως που θα πρέπει να γίνετε με νηφαλιότητα και απόλυτο συγκερασμό της ύλης δίχως να δίνετε βαρύτητα σε ορισμένη θρησκεία.
Δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Δεν είμαι εναντίον του χριστιανισμού. Είμαι εναντίων όλον των θρησκειών συν αυτού.
Καλή σας ημέρα.
Παρακαλείται το μέλος ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ να περάσει από το μικρό δωμάτιο των μελών δίπλα από την αίθουσα του Δ.Σ. για να αυτομαστιγωθεί διότι έκανε κακές σκέψεις περί της ορθότητας του λόγου της εκκλησίας .
Η ποινή που απεφασίσθη να επιβάλει ο ίδιος στον εαυτό του είναι 200 ραπισμοί στις σόλες των υποδημάτων του .
Τα υποδήματα θα πρέπει να είναι φορεμένα στα πόδια του μέλους ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ καθ όλη τη διάρκεια και να μην βγουν από τα πόδια του επ’ ουδενή λόγο , διότι απεργεί το νοσηλευτικό προσωπικό και δεν δυνάμεθα να περιθάλψουμε όσους πληγούν από τις esoterices οσμές των ποδιών του μέλους ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ .
Ο κακός λύκος
I am no human now
because I choose to know..
Αναφέρομαι στο:
quote:
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΕΟΣ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ.

Τέτοιος θα είναι ο χαρακτήρας εκείνου του πρωινού
που το απλό πέρασμα του χρόνου δεν μπορεί να φέρει την αυγή του
I am no human now
because I choose to know..
h ekklhsia genikos leitourgei me ena eidos exanagasmou , exou kai to ma8hma twn (8rhskeytikwn)den einai ligo travigmeno an 8eloume na 8ewroumaste fileley8eroi kai proodeytikoi?
na kanw mia paren8esh edw (asxeta me to ti pisteyw san an8rwpos 8elw na tonisw pws me enoxlei h stash ths ekklhsias kai den exw kapoio provlima me thn idia thn 8rhskeia ws axia)
SIMORIL .......
Απλα σημερα εχοντας φτασει στο σημειο που εχουμε φτασει, τεχνολογικα,επιστημονικα κτλ.
Δεν ειναι δυνατον να σε καλύπτει η εκκλησία.
Παλαιοτερα όλα ήταν θέλημα θεου (απο μετεωρολογικά φαινομενα εώς και ιατρικά) τωρα που ο ανθρωπος γνωρίζει τις δυνατοτητες του δεν ειναι δυνατόν η εκκλησία να τον καλυψει.
Οι εκλησίες και οι θρησκείες υπαρχουν σημερα μονο για λογους παραδοσης και κουλτουρας.
Ενα 10% γνωρίζει επάκριβώς τί αντιπροσωπευει η θρησκεία του.
Δεν μιλάμε για αυτους που λεγοντας το "πιστευω"(το παπαγαλε το κειμενακι) θεωρουν οτι γνωρίζουν τί ειναι η θρησκεία τους.
Αυτο ισχύει για ολους τους λαούς.
Η νεα γεννιά δεν πειθετε απο κανενα...
Γεννηθηκαμε σε ενα κόσμο που μόνο "χριστιανικός" (ή και οποιας αλλης θρησκειας) δέν ειναι.
και αυτο το γνωρίζετε ΟΛΟΙ.
respect
Να σας πω και εγω πως βρηκα τον μπελα μου!!Οταν πηγαινα 3η λυκειου (δεν πανε και πολλα χρονια) ο "κυριος" καθηγητης των θρησκευτικων αποκαλεσε τους ΕΛΛΗΝΕΣ κλεφτες και κατα καποιο τροπο φωτοσβεστες!!!Με το δικιο μου μεσα στην μεση του μαθηματος περνω αναποδες και σηκωνομαι ορθιος και τον αποκαλεσα εβραιολαγνο μαζι με αλλα τα οποια δεν θυμαμαι απο τα νευρα μου το αποτελεσμα ηταν να φαω 2 ημερες αποβολη απο τους αγαπητους "Ελληνες" καθηγητες οι οποιοι δινουν τα φωτα στην Ελληνικη νεολαια!!Οταν ημουνα στα γραφεια για απολογια και καλα,γιατι ειπα αυτα τα πραγματα στον "κυριο" καθηγητη (δεν ξερω αν μπορω να πω το ονομα του εγω παντως δεν εχω προβλημα ας μου πει καποιος αν γινετε!) γυρναω και τους λεω ακριβως πως αποκαλεσαι τους Ελληνες,παρατηρησα ομως οτι κανενας δεν ειπε τιποτα ουτε καν οι φιλολογοι!!Τοτε ειλικρινα ντραπηκα για χαρη τους γιατι μου φανηκαν ολοι ακριβως ιδιοι με τον θρησκευτικο!
quote:
Κάποια στιγμή θα πρέπει επιτέλους να πάψει να υφίσταται αυτή η εξαναγκαστική ανούσια αγγαρεία, που ονομάζετε μάθημα θρησκευτικών. Ο καθένας είναι ελεύθερος (;) να ακολουθεί τυφλά όποιο δόγμα η θρησκεία επιθυμεί και των εκφράζει (;). ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να κοροϊδεύει τον εαυτό του πιστεύοντας σε θεϊκούς (όχι θείους. Άλλο το ένα άλλο το άλλο) κανόνες ταπεινώνοντας έτσι τον εαυτό του και προσβάλλοντας την ίδια την φύση – ύπαρξη – όλο.
Θα πρότεινα το μάθημα ‘η ιστορία των θρησκειών’ αυτό μάλιστα. Είναι ένα διδακτικό μάθημα. Ένα μάθημα όμως που θα πρέπει να γίνετε με νηφαλιότητα και απόλυτο συγκερασμό της ύλης δίχως να δίνετε βαρύτητα σε ορισμένη θρησκεία.
![]()
[quote]ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΩ ΟΛΟΙ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΜΑ ΝΗΣΤΕΨΟΥΝ. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ [quote]
ΑΚΡΙΒΩς ΦΙΛΕ μου.
Φιλοι μου προσφατη ερευνα εδειξε οτι πολυ μικρο
ποσοστο νεων πηγαινει στην Εκκλησια.Η εκκλησια ειναι μια
κερδοσκοπικη επιχειρηση και καλο ειναι να το καταλαβουμε ολοι αυτο.Σε οτι αφορα τα σχολεια θα επρεπε οπως
ειπε και ο φιλος Εχεμβροτος να υπαρχει ενα μαθημα που να λεγεται
ιστορια των θρησκειων και ο μαθητης να μαθαινει για ολες τις θρησκειες και οχι να μαθαινει ανουσια πραγματα οπως το τι γινεται
σε καθε Κυριακατικη εκκλησιαστικη λειτουργια και διαφορες σαχλαμαρες για θαυματουργες εικονες .Δεν ειναι δυνατον οι μαθητες να μαθαινουν μονο για
μια συγκεκριμενη θρησκεια.Ελεος,οχι προπαγανδα και στα σχολεια.
Οσο για την βαπτιση που ανεφερε καποιος αυτη πρεπει να ποθειται
και να γινεται συνειδητα και οχι το καθε μωρο που γεννιεται
να μου το στελνουν στην κολυμπηθρα και να ακολουθουν διαφορες αηδιες
με κουφετα και χαζοχαρουμενες γκριματσες.

Edited by - VIKING on 29/11/2003 20:41:40
Edited by - VIKING on 29/11/2003 20:42:45