- Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Όχι μόνο δεν παραδέχεσαι το λάθος σου, ούτε παύεις να ομιλείς περί αυτού, ούτε ακόμα πριν μιλήσεις ψάχνεις, αλλά θρασύτατα συνεχίζεις, περνώντας όλους εμάς για νοητικά υστερημένους.
Μάλιστα. ΞΑΝΑΕΠΙΚΟΛΛΩ.
"Researchers can also produce DNA from animals that became extinct millions of years ago by using the PCR method on fossil material."
Και μεταφράζω.
animals = ζώα
fossil = απολίθωμα
Αν έχεις πρόβλημα και με τα υπόλοιπα αγγλικά, πριν ξαναπαντήσεις, άνοιξε κάποιο λεξικό.
Αν δε σου φτάνουν αυτά, από την ιστοσελίδα του Νομπελίστα (http://www.karymullis.com), "The DNA may come from a hospital tissue specimen, from a single human hair, from a drop of dried blood at the scene of a crime, from the tissues of a mummified brain or from a 40,000-year-old wooly mammoth frozen in a glacier.".
Το μαμούθ έντομο είναι;
Ωραία, έστω ότι υπάρχουν αποδείξεις για μια φυλή που έκοβε βόλτες με τα άλογα από την Ανατολική Ευρώπη μέχρι την κεντρική Ασία, χωρίς να μας πληροφορεί ωστόσο κάποιος για αυτό, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΦΙΠΠΟΙ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
Οι συγγενείς μας Αιγύπτιοι πάντως, δεν είχαν μόνο άλογα, αλλά Apache 64+ και αερόστρωμνα hovercrafts και Zeppelins (http://www.geocities.com/sfetel/gr/flying_g.htm#abydos) - τουλάχιστον εδώ έχουμε ευρήματα. Αλήθεια, όσα μας παρουσιάζεις, από ποιές πηγές τα αντλείς; Οι υπόλοιποι συνδρομητές της ΙΕ γιατί δεν σχολιάζετε τα αρχαιολογικά ευρήματα του Enas;
Επειδή πιθανόν να μην έγινε αντιληπτό τι εννοεί η NASA, επεξηγείται. Αν τα μυθολογικά γεγονότα περιγράφουν φυσικά φαινόμενα, και δη αστρονομικά, είναι ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
Edited by - Ευθύμης on 27/02/2004 03:44:29
Δεν ξέρω για τους άλλους, αλλα εγώ δεν έχω αναφέρει ακόμα τίποτα για το DNA, επειδή έδωσες νέα στοιχεία που δεν τα γνώριζα, και τα ερεύνω.
Πραγματί, είχα την εντύπωση οτι τα απολιθώματα δεν δίναν DNA, κι αν αυτη η νέα μέθοδος είναι αποτελεσματική είμαι σίγουρος οτι θα βρεθούν πολλές εφαρμογές της.
Είμαι σίγουρος οτι αυτην την στιγμή υπάρχουν ουρές ολόκληρες απο ανθρώπολοόγους που θέλουν να εξετάσουν το DNA των πιθηκανθρώπών. Πρέπει να θύμάσε όμως οτι η ανακάλυψη είναι ΠΟΛΥ καινούργια, και οι εφαρμογές δεν ακολουθούν πάντα ΑΜΕΣΩΣ!
Το άλλο που θέλω να αναφέρω, είναι μια εκπομπή που είδα προσφατα (δυστυχώς δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, θα ψάξω) όπου προσπάθησαν να συσχετίσουν DNA Σκανδιναβικό με τους σημερινούς κατοίκους της Βόρειας Αγγλίας, σε περιοχές που ήταν γνωστές οι καταδρομές των Βίκιγκς.
Αρχικα, θά έλεγε κανεις οτι αυτό ήταν εύκολο (πολλά απο τα αντικείμενα της έρευνας μοιαζαν και με Βίκιγκς!), αφού η περιοχή έχει ακόμα "αργκό" με Νορβηγικές λέξεις, και αφού μιλάμε για πέρασμα μόλις 1300 χρόνων.
Τελικά η ερευνά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ να βγάλει κανένα σίγουρο συμπέρασμα, γιατι η αναγνωση και ερμηνεία των γενητικών "σειρων" (sequences), είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Αν σου φαίνεται η γλωσσολογία αφηρημένη, περίμενε να δείς την ερμηνεία του DNA!!! ![]()
Για αυτό νομίζω οτι αν και η αποκοδικοποίηση του DNA θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμη, δεν θα είναι ούτε πανάκεια, ούτε ολοκληρωτική απόδειξη για πολλά χρόνια ακόμα.
Όσο για τά "υπτάμενα" της Αιγύπτου, ενώ δεν το αποκλείω ολοκληρωτικά, συνιστω άκρα προσοχή, και όση διάθεση κι αν υπάρχει εσωτερικά να πιστέψουμε, εξωτερικά ο κριτικός νους πρέπει να παραμένει αμείληκτος.
Ένας "κυνικός" θα μπορούσε να πεί οτι τα εικονιζόμενα αντικείμενα του λινκ, είναι γκλόμπ του γκόλφ, θήκη πούρου, σακί πατάτες, κ.ο.κ
Εξ άλλου οι τεχνολογίες Ζεππελιν, Χόβερκραφτ, κλπ. είναι μάλλον χαμηλού επιπέδου για έναν υποτηθέμενο διαπλανητικό πολιτισμό.
Φιλικά
Κ
Edited by - kynikos on 27/02/2004 13:17:19
Νόμιζω και εγώ οτι ο τόνος που ονομάζεις "οσο πιο απλά μπορώ", θα είναι ο πιο αποτελεσματικός για τό τόπικ. Δυστυχώς, "λαβές" για να αρπαχθούμε, έχουν μόνο το αποτέλεσμα να αγνοηθεί η ουσία.
Εκεί που νομίζεις οτι διαφωνούμε, εγώ νομίζω οτι... συμφώνούμε, μια και μονος σου επισημαίνεις το φριχτο λογικό λάθος:
Άρνηση της Ελληνικής Αυτοχθονίας => Άρνηση της Προσφορας του Ελληνικού Πολιτισμου.
Σωστότατα η ΚΑΤΑΓΩΓΗ του Ελληνικού πολιτισμού δεν εχει καμμία σχέση με την ΠΡΟΣΦΟΡΑ του. Ουσιαστικά, ακόμα και η ΠΡΟΣΦΟΡΑ του Ελληνικού πολιτισμου (εφόσον με αυτό εννοούμε την προσφορά της Κλασσικής Εποχης) δεν έχει σχέση με το θέμα μια και οι υποτιθέμενες μετακινήσεις είχαν ήδη συμβεί.
Τί έννοια έχει λοιπόν να συζητάμε π.χ. για μαθηματικές προσφορές ή μη; Τότε ας συζητάμε και για τον Μεγαλέξανδρο και για εγω δεν ξέρω τι....
Από την μελέτη της Κλασσίκής περιόδου νομίζω οτι έχουμε τα εξης στοιχεια: Τις μαρτυρίες της Ελ.Γραμματείας, και τις ερμηνείες τους. Την μυθολογία, που μπορούμε να συγκρίνουμε με άλλες. Την γλώσσα, που μελετάμε γλωσσολογικά. Τα άλλα (περι προσφοράς) δεν μας αφορούν εδώ.
Τα ευρήματα που μας ενδιαφέρουν θά πρέπει να είναι κυρίως της προ-Κλασσικης εποχής, γιατί αυτήν εξετάζουμε:
Μυκήνες, λοιπόν, Τροία, Κρήτη, Πελασγικά, Αίγυπτος, Μικρά Ασία, Πόντος, Θράκη, Φρυγία, κλπ.
Και εδώ επαναλαμβάνω την προηγούμενη μου ερώτηση (προς όλους).
Την Τροία να την θεωρήσουμε Ελληνικό πολιτισμό ή όχι;
Πρωσοπικά (χωρις να είμαι απόλυτος) τείνω προς την αρχαιολογική άποψη που λέει όχι, άλλα μετα παραμένει το πρόβλημμα του τί μίλαγαν μεταξύ τους οι ήρωες της Ηλιάδας, εκτος και αν κάποια κοινή ΙΕ συγγένεια της γλώσσας τους επέτρεπε την επικοινωνία.
ΜΦΧ.
Κ
Λες:
quote:
Πρέπει να θύμάσε όμως οτι η ανακάλυψη είναι ΠΟΛΥ καινούργια, και οι εφαρμογές δεν ακολουθούν πάντα ΑΜΕΣΩΣ!
Έχω την εντύπωση ότι η μέθοδος αυτή βραβεύθηκε με το βραβείο Νόμπελ το '86, πράγμα που σημαίνει ότι είχε ολοκληρωθεί και δοκιμασθεί χρόνια πριν. Εκτός αυτού, πέραν των απολιθωματικών εφαρμογών της, σχετίζεται και με την εγκληματολογία. Στα περισσότερα αστυνομικά εργαστήρια του ανεπτυγμένου κόσμου, ήδη εφαρμόζεται.
Τα ιπτάμενα της Αιγύπτου τα ανέφερα για να δείξω ότι περισσότερο πιθανό είναι να είναι αυτά υπαρκτά, παρά οι καβαλάρηδες της ΙΕ, για τους οποίους περιμένουμε τις πηγές.
Αν σε ενδιαφέρει η προσωπική μου άποψη περί αυτών, είναι ότι αυτά δεν υπήρχαν τότε, όπως και σήμερα δεν υπάρχουν υποβρύχια που να πηγαίνουν 20,000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα και πριν τα μέσα του περασμένου αιώνα ταξίδια στη Σελήνη, κι ας τα "ονειρευόταν" ο Ιούλιος Βερν τον 19ο αιώνα. Άποψή μου είναι ότι κάποιοι, από την αρχαιότητα κιόλας, είχαν τα κλειδιά της διάστασης του χρόνου και μέσω ενοράσεων ταξίδευαν σε αυτόν, μεταφέροντας αυτές σε γλυπτά, αγγεία, βιβλία και σήμερα, στην τηλεόραση.
Όσον αφορά την θεωρία της Εξέλιξης, φυσικά δεν την απορρίπτω, αλλά δεν πιστεύω ότι στέκει μόνη της. Τη συνδυάζω με αυτήν της Πανσπερμίας.
Άλλο ένα στοιχείο από τον Αιγύπτιον Ιερέα - Σόλωνα - Πλάτωνα που συναύδει στην κατεύθυνση της αυτοχθονίας και πανσπερμίας:
"Και πρώτα, σεις ενθυμείσθε έναν μόνον κατακλυσμόν της γης, ενώ έγιναν πολλοί προηγουμένως, και ακόμη δεν γνωρίζετε ότι εις την χώραν σας (Αθήνα) εγεννήθη το ωραιότατον και άριστον, μεταξύ των ανθρώπων, γένος, από το οποίο ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΑΙ ΣΟΥ, διότι διεσώθη ολίγον σπέρμα, το αγνοείτε δε, ΔΙΟΤΙ, επι πολλάς γενεάς, οι εκάστοτε διασωζόμενοι πρόγονοί σας απέθνησκαν χωρίς να δυνηθούν να εκφρασθούν γραπτώς."
Τίμαιος, κεφ. 3
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, μια ματιά γύρω μας είναι αρκετή, για να διαπιστώσουμε ότι το ωραιόταον, άριστον και ενάρετον γένος υπήρχε μόνο εκείνη την περίοδο, και μετά από όλα όσα έχουν γίνει τόσα χιλιάδες χρόνια μετά, μόνο τέτοιοι δεν είμαστε σήμερα.
quote:"Researchers can also produce DNA from animals that became extinct millions of years ago by using the PCR method on fossil material."
Και μεταφράζω.
animals = ζώα
fossil = απολίθωμαΑν έχεις πρόβλημα και με τα υπόλοιπα αγγλικά, πριν ξαναπαντήσεις, άνοιξε κάποιο λεξικό.
Αν δε σου φτάνουν αυτά, από την ιστοσελίδα του Νομπελίστα (http://www.karymullis.com), "The DNA may come from a hospital tissue specimen, from a single human hair, from a drop of dried blood at the scene of a crime, from the tissues of a mummified brain or from a 40,000-year-old wooly mammoth frozen in a glacier.".
Το μαμούθ έντομο είναι;
Έχεις παρεξηγήσει την πηγή σου, (την πρώτη, που λέει για fossil material). Άλλωστε και ο νομπελίστας δε λέει τίποτα για απολιθώματα και το μαμούθ φυσικά δεν είναι έντομο, είναι κατεψυγμένο (όχι απολιθωμένο) ζώο. Απλά-απλά, το DNA είναι οργανικό μόριο και η απολίθωση είναι ακριβώς η διαδικασία με την οποία οι οργανικοί ιστοί ενός πλάσματος μετατρέπονται σε ανόργανα πετρώματα.
Ένα απολίθωμα εξ ορισμού δεν περιέχει οργανικό υλικό και άρα ούτε και DNA.
Εξάλλου και στην περίπτωση των εντόμων, μπορεί η ποιητική αδεία να δικαιολογεί τις τεχνικές του Jurassic Park, στην πράξη όμως το DNA έχει φθαρεί τόσο πολύ που δε χρησιμεύει σε απολύτως τίποτα:
http://www.nhm.ac.uk/interactive/science-casebooks/amber/index.html
Επίσης αν ακολουθήσεις τη συμβουλή σου και ανοίξεις το Webster's Revised Unabridged Dictionary (www.dict.org) θα έβλεπες ότι η λέξη fossil έχει και μια δεύτερη σημασία, τη σημασία "ορυκτό" (δηλαδή εξορυσσόμενο από τη γη) αλλά και η πρώτη δε σημαίνει αποκλειστικά τα απολιθώματα, αλλά και οτιδήποτε σχετίζεται ηλικιακά με αυτά.
quote:
Ωραία, έστω ότι υπάρχουν αποδείξεις για μια φυλή που έκοβε βόλτες με τα άλογα από την Ανατολική Ευρώπη μέχρι την κεντρική Ασία, χωρίς να μας πληροφορεί ωστόσο κάποιος για αυτό, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΦΙΠΠΟΙ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
Δε μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό τώρα.
quote:
Οι συγγενείς μας Αιγύπτιοι πάντως, δεν είχαν μόνο άλογα, αλλά Apache 64+ και αερόστρωμνα hovercrafts και Zeppelins (http://www.geocities.com/sfetel/gr/flying_g.htm#abydos) - τουλάχιστον εδώ έχουμε ευρήματα. Αλήθεια, όσα μας παρουσιάζεις, από ποιές πηγές τα αντλείς; Οι υπόλοιποι συνδρομητές της ΙΕ γιατί δεν σχολιάζετε τα αρχαιολογικά ευρήματα του Enas;
Γιατί είναι λογικά αδύνατο ένας λαός που είχε ανακαλύψει λ.χ. την αντιβαρύτητα (η ύπαρξη της οποίας δεν τεκμηριώνεται καν θεωρητικά) να κάθεται να κινδυνεύει από τους πολιτισμικά πολύ πιο πίσω γείτονές του (όπως οι Χετταίοι). Φαντάσου στην πολιορκία της Κωνσταντινούπολης οι -αριθμητικά πολύ λιγότεροι- Έλληνες να είχαν στη διάθεσή τους ένα μόνο Eurofighter με δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων νευροπαραλυτικού αερίου (και κάμποσα καύσιμα και πυραύλους). Ακόμα και 25.000.000 να ήταν οι πολιορκητές, τον είχανε πιει κανονικότατα.
Και κάτι ακόμα: αναμφίβολλα οι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν τεχνολογικά επιτεύγματα αξιοσημείωτα. Όμως το επίπεδο των γνώσεων της Φυσικής και της Χημείας που είχαν αλλά και οι ίδιες οι τεχνικές τους ποτέ δεν επέτρεψαν γενικευμένη χρήση και αξιοποίηση των τεχνολογικών επιτευγμάτων. Μπορεί ο Ήρων να ανακάλυψε μια υποτυπώδη ατμομηχανή, χωρίς όμως βαριά βιομηχανία που θα επέτρεπε την κατασκευή εμβόλων και άλλων εξαρτημάτων και χωρίς μαζική παραγωγή που θα δημιουργούσε τις μεταφορικές ανάγκες, μια ανακάλυψη που θα έδινε το σιδηρόδρομο και τα εργοστάσια κατάντησε να χρησιμοποιείται για εφέ στις πύλες ενός ναού. Η επιστήμη και η τεχνολογία προχωράνε λίγο-πολύ παράλληλα. Δε γίνεται από τη μια να ξέρεις την αντιβαρύτητα και από την άλλη να μην ξέρεις τη μηχανή εσωτερικής καύσεως, ή ότι τα στοιχεία είναι εκατόν τόσα και όχι γη, αέρας, νερό, φωτιά.
quote:
Επειδή πιθανόν να μην έγινε αντιληπτό τι εννοεί η NASA, επεξηγείται. Αν τα μυθολογικά γεγονότα περιγράφουν φυσικά φαινόμενα, και δη αστρονομικά, είναι ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
Σίγουρα, αλλά να φτάνουν στο σημείο να παρουσιάζουν ομοιότητες μέχρι και στο ποιος σκότωσε τον πατέρα του και τι ακριβώς έκανε μετά είναι τουλάχιστον υπερβολική σύμπτωση, ειδικά όταν οι διπλανοί λαοί που μιλούν μη ΙΕ γλώσσες ΔΕΝ έχουν τόσο όμοιους μύθους.
Όσον αφορά τα απολιθώματα. Από τη διάλεξη των βραβείων Nobel για το εν λόγω επίτευγμα:
Genetic and evolutionary relationships are easily studied by the PCR method even from ancient fossils containing only fragments of DNA.
(http://www.nobel.se/chemistry/laureates/1993/presentation-speech.html)
Από το "σκεπτικιστικό" περιοδικό, New Scientist (http://www.newscientist.com/hottopics/dinosaurs/backfrom.jsp)
is highly unlikely that geologically ancient DNA survives in any fossil material so far studied.' The researchers spent three years attempting to extract DNA from insects entombed in amber. 'We worked with many more samples than the total number of published reports of success,' says Thomas. The result: complete failure. Not a single strand of prehistoric DNA to be seen.
Ωστόσο..
It looked as though the field of ancient DNA research, which in its short life had travelled like a roller coaster between expectation and disappointment, had reached the end of the tracks. But then came newspaper headlines proclaiming that scientists had successfully extracted DNA from the fossilised bones of a Neanderthal individual who had lived as long as 100 000 years ago.
Ancient DNA research, therefore, hinges on the ability to extract vanishingly small quantities of DNA from such tissue and to amplify this genetic material to produce enough to work with. This DNA amplification technique, known as the polymerase chain reaction (PCR), was developed in 1985. Within five years, previously unthinkable claims were being made. The first, in 1985, was that scientists had extracted human DNA from an Egyptian mummy almost 2500 years old. Then researchers claimed they had recovered DNA from a specimen of the extinct ground sloth, some 13 000 years old, and a woolly mammoth that had been trapped in the Siberian permafrost around 40 000 years ago. But the most dramatic reports began early in 1990, when researchers at the University of California, Riverside, announced the recovery of DNA fragments from 17-million-year-old magnolia leaves, from a deposit in Idaho. This was followed in 1992 and 1993 by truly mind-boggling reports of multimillion-year-old DNA from specimens entombed in amber: a termite (25 million years old), a bee (40 million) and a weevil (130 million). The glamorisation of this field of research was completed in the mid-1990s, with reports of DNA extracted from an 80-million-year-old dinosaur bone, and claims for the resurrection of dormant bacteria and fungi extracted from insects in 40-million-year-old amber.
Μάλιστα. Βρήκαμε το DNA δεινοσαύρου 80 εκατομμυρίων ετών στα μέσα του '90, αλλά, περί Αυστραλοπιθήκου, σιγή ιχθύος..
Νομίζω ότι περατιτέρω συζήτηση γύρω από το DNA, δεν οφελεί τη συζήτηση, αλλά την εγωπάθεια και την υποτίμηση των συνομιλητών. Είναι σαφέστατο πλέον το αν μπορεί να εντοπιστεί το DNA αρχαίων ευρημάτων.
Αλήθεια φίλε Enas, δεν απορείς που από το '85 οι επιστήμονες γνώριζαν το DNA μούμιας 2500 ετών και του Νεάντερνταλ 100,000 ετών, ενώ περί ομοιότητας του DNA των διασκπορπισμένων Ινδοευρωπαίων που βρέθηκαν κατ'εσέ, στην Ουκρανία, στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία δε γίνεται λόγος;
Τελικά Κυνικέ, το βραβείο απενεμήθη το '93, αλλά η έρευνα σε αυτόν το τομέα, σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο, υπάρχει από το 85.
Edited by - Ευθύμης on 27/02/2004 18:19:17
The DNA may come from a hospital tissue specimen, from a single human hair, from a drop of dried blood at the scene of a crime, from the tissues of a mummified brain or from a 40,000-year-old wooly mammoth frozen in a glacier.
ΠΡΟΣΕΧΕ frozen in a glacier ΓΡΑΦΕΙ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΟΧΙ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ. ΣΤΟ ΠΑΓΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΟ DNA, ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΟΧΙ.
This was followed in 1992 and 1993 by truly mind-boggling reports of multimillion-year-old DNA from specimens entombed in AMBER (ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ): a termite (25 million years old), a bee (40 million) and a weevil (130 million). The glamorisation of this field of research was completed in the mid-1990s, with reports (ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ) of DNA extracted from an 80-million-year-old dinosaur bone, and claims (ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ) for the resurrection of dormant bacteria and fungi extracted from insects in 40-million-year-old amber (ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ).
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΥΡΥΜΑΤΑ ΣΕ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ DNA ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ DNA ΑΠΟ ΚΟΚΑΛΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥ.
Genetic and evolutionary relationships are easily studied by the PCR method even from ancient fossils containing only fragments of DNA.
ΠΡΟΣΕΧΕ: ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΟΜΑΤΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ, ΟΣΑ FOSSILS ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ DNA ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΒΡΟΥΜΕ ΘΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ.
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΛΕΞΗ FOSSIL ΠΡΟΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΞΕΘΑΜΕΝΟ". ΕΤΣΙ Ο ΟΡΟΣ FOSSIL ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΥΜΑΤΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΕ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ. ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΕΡΕΥΝΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΕΙ.
quote:
Νομίζω ότι περατιτέρω συζήτηση γύρω από το DNA, δεν οφελεί τη συζήτηση, αλλά την εγωπάθεια και την υποτίμηση των συνομιλητών. Είναι σαφέστατο πλέον το αν μπορεί να εντοπιστεί το DNA αρχαίων ευρημάτων.
ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ, ΚΑΤΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ DNA ΤΗΣ "ΛΟΥΣΙ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
quote:
ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΝΑ ΘΑΒΟΥΝ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΕ ΤΥΜΒΟΥΣ (ΚΟΥΡΓΚΑΝ), ΜΕΤΑ ΤΟ 1500Π.Χ. ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ. ΟΙ ΜΥΚΗΝΑΙΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ.
ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΙΚΕΣ "ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΕΣ" ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΙΤΕΣ.
ΤΥΦΩΝΑΣ - ΒΡΙΤΡΑ = ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΔΡΑΚΟΣ, ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕ ΒΟΥΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΕΚΡΥΒΕ ΤΑ ΑΣΤΡΑ. ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΕΝΑΝ ΦΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΙΑΣ-ΙΝΤΡΑ (Ο ΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ, Ο ΙΝΤΡΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΤΒΑΣΤΡΙ). ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΙΣΕ.
I am no human now
because I choose to know..
Αν και ο τομέας της ανάλυσης του DNA εξελλίσεται όντως ραγδαία, νομίζω ο Ευθύμης σώστα επισημαίνει οτι η υπερβολική εστίαση σε αυτό το θέμα μας κάνει να ξεφεύγουμε λίγο από το κυρίως...
Μήν ξεχνάτε, εδώ με μπόλικο (ζωντανό) DNA διαθέσιμο, δεν μπόρεσαν να αποδείξουν οτι οι εμφανέστατοι απόγονοι των Βίκιγκς στη Β. Αγγλία (ξανθοί, ψηλοί, γεροδεμμένοι), και ομιλούντες μερικώς Νορβηγικά!! ήταν συγγεννείς των Σκανδιναβών!!! (Τώρα πρέπει οπωσδήποτε να βρώ το ντοκυμαντερ).
Τι να ελπίσουμε εμείς τότε; Εγώ λέω ασ αφήσουμε αυτην την επιστήμη να εξελιχθεί (πράγμα που σίγουρα θα γίνει) και ας παρακολουθούμε τις εξελήξεις προσεκτικά! Μπορει να δούμε εκπληκτικά αποτελέσματα μέσα στα επόμενα χρόνια, και αν όχι εμεις, σιγουρα τα εγγόνια μας. Προς το παρον δεν εχει προκύψει ακόμα κάτι που να μας αφορά άμεσα.
=====
Ευθύμη, η υπόθεση με τους έφιππους Κουργκαν, ούτε εμένα μου κάθετε καλά, αλλά αυτη είναι απλα η πρώτη μου εντύπωση. Περιμένω ένα βιβλίο πριν σχηματίσω περαιτέρω γνώμη, αλλα προσωπικά εγώ φαντάζομαι τους εισβολεις Αχαιούς και σια, όχι έφιππους, αλλα χρησημοποιόντας το άλογο για να σέρνει άρματα. Επίσης τους φαντάζομαι πιο εύκολα Καυκάσιους, ίσως αυτό να έχει και κάποια σχέση με τον μύθο του Προμηθέα.
Το άρμα το βλέπουμε και στην Ιλιάδα, αλλα και στους λαούς Ανατολικά του Ελληνικού χώρου, ενώ τον έφιππο μαχητή πολύ λιγότερο. Μερικοί ερευνητές ισχυρίζονται οτι ο άνθρωπος δέν έμαθε την τέχνη της έφιππης μάχης έως το 700 πχ, ενώ τό άρμα χρησήμευε για μάχη ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1000 χρόνια νωρίτερα!
Τώρα, αν και οι Πελασγοι ήταν ΙΕ (εδω δεν εχώ ακόμα πολλά στοιχεία, το θέμα φαίνεται καμμιά φορα αμφιλεγόμενο), μπορεί να ήταν μέρος ενός πρώτου κύμματος εισβολέων, που να μοιάζαν κάπως με τους Κέλτες (που ήταν οι κατ'εξοχήν λάτρες του αλόγου), και ίσως και τους Κουργκαν, εξ ου και οι τύμβοι που αναφέρει ο Ένας.
Τώρα, ξέρει κανεις να μας πεί πότε πρωτοεμφανίζεται ο ίππος στα Μινωικά ευρήματα; Πότε και πού το πρώτο άρμα; Στίς Μυκήνες; Στην Τροία; Αλλού στην Ελλάδα; Νομιζώ οτι μιά σφαιρική μελέτη του ρόλου του ίππου στην αρχαιότητα θα δείξει πολλά. Μην ξεχνάτε τον όμορφο μύθο του Ποσειδώνα και της Αθηνάς για την προστασία της Αθήνας ![]()

ΜΦΧ
Κ
Edited by - kynikos on 27/02/2004 22:56:01
Μυκήνες 1200 πχ (περιπου)
Χετταιο 1000 πχ
Ασσύριοι 700-900 πχ

Αίγυπτος
Ακόμα και στην Αίγυπτο, το άλογο εμφανίζεται μόνο γύρω στα 1700-1500 πχ, δηλαδή λίγο μετά την εποχή των ΙΕ μετακινήσεων.
Νά, λοιπόν, που μπορεί και οι Αιγύπτιοι να πήραν κάτι απο τους ΙΕ!!! ![]()
![]()
![]()

K.
Edited by - kynikos on 27/02/2004 22:44:44
quote:
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Κατσε να στο πω απλα για να το καταλαβεις
Ελληνικη Γλωσσα = Υπαρκτο, στοιχεια πολλα, 2.000.000.000 δεντρα κομμενα που γιναν βιβλια και εχουν μεσα Ελληνικα , τα μιλας και μαλλον αρα υπαρχουν αρα καταλαβενεις τι ειναι υπαρκτο
ινδοσαμουραι θεωρεια = ΜΗ ΥΠΑΡΚΤΟ στοιχεια πεντε κοκκαλα απο πιθηκους που ζουσαν στην ουκρανια και το ουζμπεκισταν και για να μας βγει το κεικ τα βαφτισαμε ινδοκινεζους.
Ειναι σαν να σου λεω εγω οτι εχει φυτρωσει ενα ηφαιστειο στο Συνταγμα Εσυ να μου λες μα δεν υπαρχει και εγω να σου λεω, αποδειξε μου πως δεν υπαρχει.
Μπορεις να μου αποδειξεις οτι δεν υπαρχει ηφαιστειο
Φιλε κυνικε μας εδειξες καποιες εικονες με αλογα κοτσαρισες και καποιες ημερομηνιες ετσι για ναλεμε και στο τελος σου εφυγε και ο τσιμεντολιθος
quote:
Αίγυπτος
Ακόμα και στην Αίγυπτο, το άλογο εμφανίζεται μόνο γύρω στα 1700-1500 πχ, δηλαδή λίγο μετά την εποχή των ΙΕ μετακινήσεων.
Νά, λοιπόν, που μπορεί και οι Αιγύπτιοι να πήραν κάτι απο τους ΙΕ!!!

ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ. (ΠΛΑΤΩΝ)
dimsot
Όταν εγώ βλέπω χρήστες απο το πουθενά, να γίνονται μέλη 2ης βαθμίδας απο troll όπως είχαν επισημανθεί, μετά από ένα κατεβατό μπινελίκια που ρίχνουν προς όλες τις κατευθύνσεις, πραγμματικά προβληματίζομαι.
Αναρωτιέμαι αν τελικά έχει νόημα ή τέλος πάντων κατα πόσο εκτιμάται μια ποιοτική συμετοχή κάποιων ετών.....
Ακόμη δεν είμαι οικονομικά έτοιμος για να κάνω ένα βήμα καλό που θέλω, στο σύντομο μέλλον όμως λέω αν τα οικονομικά μου, μου το επιτρέψουν, να ιδρύσω ένα site και νομική εταιρεία στην οποία να μπορούν να απευθύνονται για βοήθεια, όσοι άνθρωποι γίνονται στόχος επιθέσεων απο αυτά τα σκατά με πόδια που έχουν ως προσωπική ασχολία τους το πως να τραυματίζουν όποιον διάλεξε κάτι πέρα απο αυτό που εγκρίνουν αυτοί.
Όπως και να χει ένα είναι σίγουρο, οτι αυτό το παραμύθι με τους νεοαπολογητές πρέπει να τελειώσει ή τέλος πάντων να αντιμετωπιστεί.
Βέβαια οι ίδιοι που φωνάζουν "Γαμώ τους Θεούς σας κωλο-νεοπαγανιστές", σίγουρα δεν έχουν τα κότσια να πάνε σε ένα τζαμί και να φωνάξουν "Γαμώ τον Μοχαμέντ", (για φαντάσου).
Άρα το ηθικό συμπέρασμα ποιό είναι?
Οτι όσο ποιό ευγενικός είσαι, τόσο ποιό πολύ γίνεσαι στόχος απο τους τσάμπα μάγκες.
Σήμερα είναι Μ. Σάββατο, η ημέρα που αναστήθηκε ο Ιησούς, σήμερα όμως είναι και η μέρα που κατάλαβα οτι κάποιοι χριστιανοί με τις πράξεις τους είναι ικανοί να σε κάνουν να ακούς χριστιανισμός και να σου έρχεται εμετός.
Αν αυτός είναι ο δρόμος του Ιησού, ο δρόμος του απόλυτου εξευτελισμού και της ανοχής του βασανισμού απο την κάθε συστημική φιγούρα, χάρισμά σας, να θυμάστε όμως, οι εποχές αλλάζουν και ότι δε φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή, ρόδα είναι τα πάντα...
Ό,τι κλείνει, ανοίγει!
με την νοοτροπία του οπάδου παρά με μία στάση ζωής που μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο και την αυτοκαστροφική πορεία.
Εγώ θα σου πρότεινα να φτιάξεις μια σελίδα για την ειρήνη που να έχει σαν στόχο διαλύσει το ψεύδος του σκότους και της φθοράς. Από εκεί και μετά και ο πόλεμος είναι ένα μέσο για να φέρεις ειρήνη και ηρεμία στις ψυχές μας. Αυτό που μετράει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η πρόθεση και η τιμιότητα και όχι να κερδίσει η ομάδα μας καθώς στο τέλος της ημέρας ένας πόλεμος με λανθασμένη στόχευση θα μας βγάλει όλους χαμένους.
Ο Αρτέμης κάνει τον δικό του πόλεμο και μάχεται ως ένας νέος ήρωας με τις δυνάμεις του χάους και του σκότους με ότι έχει για να κρατήσει την Ελληνική ψυχή στην ζωή.
quote:
Αυτό που μετράει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η πρόθεση και η τιμιότητα και όχι να κερδίσει η ομάδα μας
Ναι, κάτι τέτοιο με ρώταγε ο ΑΞΥΠ στη ΔΗΕ όταν ψάχναμε τις IP αυτών των χαμένων κορμιών, σε στυλ "καλέ ρε Μ***** εσύ θα φτιάξεις τον κόσμο"?
Είναι πολά που συζητήσαμε, το ποιό εντυπωσιακό που μου είπαν είναι οτι αυτά τα κατακάθια σε μεγάλο ποσοστό είναι έμισθα σε ομάδες που συγκροτούνται απο κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή.
Άρηκτη η σχέση χριτιανοταλιμπάν και νεοναζισμού, το υποπτευόμουν αλλά επιβεβαιώθηκε και απο τις αρχές.
Ως τόσο εγώ θα κάνω αυτό που νιώθω σωστό, απόψε ας πούμε κάθομαι βάρδυα για να γιορτάσουν οι συνάδελφοι την ανάσταση του Ιησού, εγώ δεν έχω να γιορτάσω κάτι απόψε έτσι κι αλλιώς.
Εν τοι αύτοι περιπτώσει, όπως και να έχει, αυτό το καρκίνωμα των νεοαπλογητών και των πολιτικών φορέων που τους στηρίζουν πρέπει να χτυπηθεί ανηλεώς, ή θα ενωθούμε και θα τους ισσοπεδώσουμε ή μια μικρότατη μειοψηφία χαμένων υποκείμενων θα επιτίθεται στους ανθρώπους όποτε και όπως γουστάρει, χωρίς να αντιμετωπίζει καμία συνέπεια.
Σου φαίνεται βιώσιμη μια τέτοια κατάσταση?
Ό,τι κλείνει, ανοίγει!
quote:
Εν τοι αύτοι περιπτώσει, όπως και να έχει, αυτό το καρκίνωμα των νεοαπλογητών και των πολιτικών φορέων που τους στηρίζουν πρέπει να χτυπηθεί ανηλεώς, ή θα ενωθούμε και θα τους ισσοπεδώσουμε ή μια μικρότατη μειοψηφία χαμένων υποκείμενων θα επιτίθεται στους ανθρώπους όποτε και όπως γουστάρει, χωρίς να αντιμετωπίζει καμία συνέπεια.
Δεν ξερω ουτε καν γιατι συζητατε
Παρολα αυτα φιλοι εδω μου μυριζει φανατισμο
Ελπιζω να κανω λαθος
Καλη ανασταση
Ο δρομος ξεκιναει στο σωμα με τις 5 αισθησεις δρομος
Να ξυπνας σημαινει να τις χρησιμοποιεις χωρις να τις μπερδευεις με εσενα
quote:
Lock_Smith:Όταν εγώ βλέπω χρήστες απο το πουθενά, να γίνονται μέλη 2ης βαθμίδας απο troll όπως είχαν επισημανθεί
Γεια σου Lock_Smith, χρόνια πολλά.
Δεν κατάλαβα, υπάρχει κάποιος λογαριασμός που έχει επισημανθεί με τον τίτλο troll και έχουμε ξεχάσει να τον κλειδώσουμε; Αυτό εννοείς;

http://elora.gr/portal/to-proto-thema/2136-2012-05-04-17-13-08
Άρα είναι λίγο υποκριτικό και για τους "χριστιανούς" που συνδέουν την ορθοδοξία με αυτό το νεοναζιστικό κίνημα αλλά και για τους εθνικούς που μάταια προσπαθούν να το ταυτίσουν με τον χριστιανισμό που επί της ουσίας της διδασκαλίας του δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με αυτό το φαινόμενο. Θα μπορούσε να έχει ιδεολογική σχέση με άλλα ιδεολογικά καρκινώματα ο χριστιανισμός αλλά όχι με αυτό του νεοναζισμού που από την ρίζα του είναι ταυτισμένος με τον νεοπαγανισμό.
Ο Έλλην σκληρός απέναντι στον εαυτό του, πρέπει να είναι σκληρός απέναντι στον εχθρό. Όλα τα μαλθακά συναισθήματα φιλίας, ανοχής, αγάπης πρέπει να καταπνιγούν. Μόνο μία σκέψη, έναν σκοπό έχει στο μυαλό του ο Έλλην Πολεμιστής: Αμείλικτη εξόντωση των εχθρών του Έθνους και του Ελληνισμού. Για τον Έλληνα υπάρχει μία μόνο ευχαρίστηση: Η ολοκληρωτική νίκη στον Ιερό ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα. Με ψυχρή λογική, μακιαβελλική ηθική και ακούραστη καταδίωξη του στόχου, ο Έλλην Πολεμιστής πρέπει να είναι έτοιμος να πεθάνει και να εξολοθρεύσει οτιδήποτε στέκει εμπόδιο στο δρόμο για την παγκόσμια κυριαρχία του Ελληνισμού."
http://www.hellenicreligion.gr/
Αυτοί εδώ θα έλεγα ότι είναι όμοιοι αν όχι χειρότεροι με την Χ.Α του Π. Μαρίνη τον οποίον κατηγορούν για φιλοχριστιανικά αισθήματα και το αποτέλεσμα ειναι ο εξευτελισμός του Ελληνισμού από όλους αυτούς τους "πνευματικούς πατέρες" του έθνους, είτε φοράνε ράσα, είτε χλαμύδες.
Αυτό που συμβαίνει είναι πραγματική ξεφτύλα και μένει μόνο να δούμε αν υπάρχει πάτος.
quote:
Την Χρυσή Αυγή υποστηρίζει και ο Νότης Σφακιανάκης και ο Μαρίνης που εκδήλωνε στο facebook την αγανάκτηση του για την "φυλάκιση του Ελληνισμού" όταν έγιναν οι πρώτες συλλήψεις αλλά και διάφοροι άλλοι επώνυμοι που δηλώνουν εθνικοί και είναι γνωστό ότι το "κόμμα" ξεκίνησε απο νεοπαγανιστές.http://elora.gr/portal/to-proto-thema/2136-2012-05-04-17-13-08
Άρα είναι λίγο υποκριτικό και για τους "χριστιανούς" που συνδέουν την ορθοδοξία με αυτό το νεοναζιστικό κίνημα αλλά και για τους εθνικούς που μάταια προσπαθούν να το ταυτίσουν με τον χριστιανισμό που επί της ουσίας της διδασκαλίας του δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με αυτό το φαινόμενο. Θα μπορούσε να έχει ιδεολογική σχέση με άλλα ιδεολογικά καρκινώματα ο χριστιανισμός αλλά όχι με αυτό του νεοναζισμού που από την ρίζα του είναι ταυτισμένος με τον νεοπαγανισμό.
Γεια.
Η Χρυσή Αυγή ήταν πάντα και νεοπαγανιστικό και "χριστιανικό" κόμμα. "Χριστιανικό" με την έννοια του Άριου Χριστιανισμού, ενός μεταμορφωμένου Χριστιανισμού που υποστηρίζει την ελληνική κυριαρχία. Αρνούνται βέβαια τα λόγια του Παύλου. Υποστηρίζει όλα τα ιερατεία που τάσσονται υπέρ του ελληνικού έθνους, ότι θρησκεία και να είναι. Γι' αυτούς θεός είναι το έθνος και η ζωή του καθενός χωριστά δεν αξίζει καθόλου, πρέπει λένε όλοι να θυσιάζονται για το έθνος.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πολλά άτομα στο σάιτ που είναι ελληνοκεντρικοί την κατηγορούν, διότι οι απόψεις τους συγκλίνουν. Το μόνο που έχω καταλάβει είναι πως τα περισσότερα άτομα του σάιτ δεν αρέσκονται στην βία της Χρυσής Αυγής, όμως γνωρίζουμε πως και οι Σπαρτιάτες και γενικά οι Έλληνες σε καιρό πολέμου χρησιμοποιούν βία.
Εγώ βέβαια γνωρίζω πως ο αγνός Χριστιανισμός δεν γίνεται να έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή, την Ελλάδα, το Ισραήλ κτλ γιατί δεν κοιτάει τί εθνικότητα είναι ο καθένας.
Είναι φανερό πως ο Χριστιανισμός ως ιδεολογία δεν μπορεί να έχει καμμιά ανάμειξη σε πολιτικές παρατάξεις και βασιλείες αυτού του κόσμου. Εκτός και αν κάποιος του δώσει ιστορική αποστολή υπέρ ενός έθνους, αλλά τότε δεν είναι Χριστιανισμός.
Μπορείς να με πείς ρομαντικό, αιρετικό, ηλιθίο η όπως αλλιώς νομίζεις αλλά εγώ πιστεύω στην δύναμη και στην ποιότητα του αρχαίου πνεύματος και με συγκινεί για παράδειγμα η προσπάθεια του Αρτέμη που τον έκανα και φίλο στο facebook.
http://www.youtube.com/watch?v=vFHEJM3OsM0
Αυτό είναι ένα τραγούδι που είχε ποστάρει στο παρελθόν o Αρτέμης στο facebook.